Hovedsiden

Liten annonse
  Albert Grønbæk med storeslem: Vant ukens spiller og ukens mål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:11.25)
  albert grønbæk vant både prisen for ukens spiller og ukens mål i serieligaens første utslagsrunde. han scoret begge målene mot ajax i amsterdam. grønbæk har vært et ettertraktet navn den siste tiden. dansken var en av eliteseriens beste spillere i fjorårets sesong. det gode spillet vakte interesse internasjonalt. glimt skal i januar ha takket nei til et bud på over 100 millioner for 22-åringen. ukens spiller-kåringen hadde fire nominerte, hvorav to var nordmenn. moldes fredrik gulbrandsen ble nominert etter å ha scoret to mål mot legia warszawa på aker stadion. tidligere brann-spiller mathias rasmussen var også nominert etter å ha scoret ett mål og gitt en målgivende da belgiske union saint-gilloise hentet inn 0-2 til 2-2 mot eintracht frankfurt. ikke nok med det, så vant grønbæk også prisen for ukens mål da han avsluttet en nydelig glimt-kontring med en kontrollert avslutning i høyre hjørne. det så lenge ut til at bodø/glimt skulle ta en kruttsterk borteseier mot ajax i serieligaens første utslagsrunde torsdag. men to ajax-scoringer på overtid spolerte glimt-festen. kampen endte 2-2. nå skal oppgjøret avgjøres på aspmyra i bodø neste torsdag.


  Ski-VM i Trondheim garanterer like premiepenger til kvinner og menn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:15.27)
  under vm i trondheim kommer arrangøren til å sørge for at kvinnene får like mye i premiepenger som mennene også i hopp og kombinert, melder vg. det er vms styreleder åsne havnelid som kommer med garantien overfor avisen. – selv om fis ikke er villige til å gå så langt og dekke sin andel, så kommer vi til å gjøre det uansett. vi har allerede hatt diskusjoner med det internasjonale skiforbundet rundt dette, sier hun. havnelid anslår at det vil medføre en kostnad på flere millioner kroner for arrangøren dersom fis ikke vil gå med på å utbetale like premiesummer. – det handler om flere millioner kroner. det må vi være villige til å sette av. for dette er viktig, mener hun. i langrenn har fis allerede praktisert like pengepremier for kjønnene over lang tid, mens det er betydelige forskjeller i hopp og kombinert. i planica-vm i fjor fikk mennene opptil sju ganger så mye i premiepenger som kvinnene i en hoppkonkurranse. tidligere hoppstjerne maren lundby gleder seg over nyheten. – helt nydelig. det er slik det blir endring. jeg er veldig glad for at vm i trondheim går foran. flere steder burde det ha vært et satt et slikt krav for å få mer likestilling i idretten, sier hun til vg. (ntb)  Real Madrid festet grepet i gullkampen – smadret Girona 4-0 i toppoppgjøret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:20.27)
  et knippe kunstscoringer gledet hjemmepublikummet da vinicius og jude bellingham bidro sterkt til at real madrid slo gullrival girona 4-0 i la liga. dermed øker avstanden mellom de to tetlagene til fem poeng i favør real madrid. vinicius sendte vertene foran med et prosjektil etter kun få minutter spilt. brasilianeren transporterte ballen inn fra venstrekanten før han hamret ballen i motsatt hjørne. – en nydelig scoring og en perfekt start for real madrid, sa tv 2-ekspert simen stamsø møller. ti minutter før sidebyttet orkestrerte vinicius og bellingham en angrepssymfoni av de helt sjeldne. førstnevnte fant lagkameraten med en utsidepasning, før det engelske vidunderbarnet selv rundet målvakten og doblet vertenes ledelse. kort tid etter pause la bellingham på til 3-0 etter en flott prestasjon fra vinicius. – en utrolig oppvisning fra de to, skrøt stamsø møller. rodrygo gjorde vertenes fjerde etter 60 minutter, mens bommet på straffespark på overtid. girona har imponert stort denne sesongen. overraskelseslaget har kun tapt to seriekamper og er nummer to på tabellen uavhengig av barcelona og atletico madrids resultater søndag. (ntb)


  Haller sendte vertsnasjonen Elfenbenskysten til finale i afrikamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:23.04)
  marginene fortsetter å gå elfenbenskystens vei i afrikamesterskapet på hjemmebane. sebastien hallers sleivtreff ble et nydelig vinnermål mot kongo. i semifinalens 65. minutt tok max gradel seg til dødlinja og la inn. ballen gikk over gedeon kalulu og falt ned foran haller. borussia dortmund-spissen valgte å avslutte på volley. han traff ikke slik han ville, men ballen spratt i bakken og fortsatte i en bue over keeper og inn under tverrliggeren. det ble kampens eneste mål. elfenbenskysten skulle egentlig vært utslått i gruppespillet, etter at laget tapte 0-1 for nigeria og 0-4 for ekvatorial-guinea. laget ventet i flere dager på å finne ut om tre poeng og tre minusmål mot formodning skulle bli nok til å gå videre, og laget snek seg så vidt med til åttedelsfinale som fjerde beste treer. i åttedelsfinalen mot senegal ble laget berget av et straffespark i sluttminuttene og vant deretter straffesparkkonkurransen. i kvartfinalen mot mali utlignet ivorianerne i siste minutt og avgjorde på overtid i 2. ekstraomgang. alle marginene som har gått lagets vei har fått både spillere og tilhengere til å tro at det er skrevet i stjernene at laget skal ende opp som vinner. søndag er nigeria siste hinder i finalen. (ntb)


  Unggutt herjet da Liverpool knuste Chelsea: – Banens soleklare ener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. januar 2024 KL:23.14)
  conor bradley (20) noterte seg med både mål og assist da liverpool vant 4-1 hjemme over chelsea i premier league onsdag kveld. dermed beholder liverpool luken sin på fem poeng ned til manchester city på 2.-plass på tabellen. liverpool fikk en drømmestart på kampen da diogo jota dro av to mann og banket vertene i ledelsen etter 23 minutter. – for en scoring. han gjør absolutt alt selv. han er i kjempeform, kommenterte andreas toft på viaplay. med fem minutter igjen av omgangen satte 20 år gamle conor bradley inn sitt første mål for liverpool. – de 38 minuttene til bradley har vært pur magi, og her kroner han en strålende omgang med å time et helt riktig løp i helt riktig rom. det er en glitrende scoring, kommenterte lars tjernås. og liverpool fikk muligheten til å virkelig sette spikeren i kista da benoît badiashile taklet jota innenfor 16-meteren. dessverre for hjemmepublikummet banket darwin núñez straffen i stangen. i pausen tok mauricio pochettino ut både kaptein ben chilwell, noni madueke og conor gallagher. inn kom malo gusto, mykhailo mudryk og christopher nkunku. men i stedet for å få noen umiddelbar effekt av byttene, var det heller dominik szoboszlai som sendte liverpool opp i 3-0 med en nydelig heading. supertalentet bradley sto for assisten. – det går ikke an å slå en crosspasning noe særlig bedre. akkurat nå tror jeg at han kunne bedt ballen om å prate, for i kveld klarer han absolutt alt, skrøt tjærnås etter bradleys innlegg. også i studio etter kamp vanket det skryt for bradley. – han var banens soleklare ener, sa viaplays ekspert tor ole skullerud. nkunku satt inn et trøstemål på tampen av kampen, men det hjalp lite da luis díaz økte til 4-1 med elleve minutter igjen på klokken. (ntb)

  Graham Hansen med to mål og assist i ellevill kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. januar 2024 KL:23.02)
  caroline graham hansen scoret to mål og hadde en målgivende pasning da barcelona bare klarte 4-4 borte mot benfica og det første poengtapet i mesterligaen. poengtapet var også den katalanske storklubbens første siden 21. mai 2023. da røk dem 1-2 for madrid i serien, deretter vant de 27 kamper på rad. graham hansen sendte de regjerende mesterne opp i 1-0 etter 18 minutters spill med en utsøkt heading i lengste hjørne. patri guijarro økte til 2-0 to minutter senere etter en crosspasning fra den norske stjernespilleren ingrid syrstad engen spilte i barcelonas forsvar, men ble utspilt da hjemmelaget reduserte til 1-2 ved canadiske marie-yasmine d`anjou etter 26 minutter. samme spiller stod også bak utligningen til 2-2 på overtid i 1. omgang. graham hansen satte inn 3-2-målet på et nydelig volleyskudd ni minutter etter sidebytte. benfica var derimot seige, og jéssica silva utlignet til 3-3 etter en vakkert soloraid 71 minutter ut i kampen. engelske lucy bronze var deretter uheldig da hun satte ballen i eget mål med ni minutter igjen av kampen. barcelona presset hardt på mot slutten av kampen og bronze fikk gjort det godt igjen da han satte inn utligningen godt inne i overtiden. benfica var allerede klare for videre spill på annenplassen. eintracht frankfurt slo svenske rosengård 5-0 i den andre kampen i gruppe a. barcelona er gruppevinner og kan dermed møte blant annet brann i kvartfinalen. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »