Hovedsiden

Liten annonse


  Beijing får VM i friidrett i 2027

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:20.29)
  den kinesiske hovedstaden skal arrangere vm i friidrett i 2027. ` styret i world athletics tok avgjørelsen under et møte i forkant av innendørsmesterskapet i glasgow onsdag. det blir andre gang på rad asia arrangerer vm. neste år avholdes det i tokyo i japan. fra 2025 vil mesterskapene bli holdt i en periode fra midten av september – mot slutten av den tradisjonelle utendørssesongen. de siste årene har tidspunktene variert stort: doha i 2019 gikk i september/oktober, eugene i 2022 i juli og budapest i 2023 i august.


  Gullballen-vinneren kritisk: – Hadde ikke skjedd med herrene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:09.54)
  barcelona-stjernen aitana bonmatí retter kritikk mot eget fotballforbund. hun mener for lite har skjedd i spansk fotball etter vm-triumfen i fjor sommer. bonmati, som i oktober fikk gullballen for første gang etter et strålende år, snakker ut i et intervju med l`equipe. blant tingene midtbaneprofilen er kritisk til, er at sist ukes kamp mot nederland ble flyttet på kort varsel. – vi skulle spille i cádiz, men så ble det endret til la cartuja i sevilla. det ville aldri skjedd med herrene, sier hun. hun var svært viktig for et spania-lag som gikk hele veien i vm i australia og new zealand i fjor sommer. hun mener at kvinnefotballen i landet burde ha nytt godt av det. hun ser til utviklingen i england etter em-seieren i 2022. – da så vi en forandring som følge av suksessen. de investerte mer i hjemlig liga og arenaene er fulle når landslaget spiller. jeg er misunnelig for at jeg ikke kan si det samme om spania, sier hun videre. (ntb)

  Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:20.01)
  oscar bobb har skrevet under på en ny kontrakt med manchester city. det opplyser manchester city i sine mediekanaler. hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. den strekker seg fram til sommeren 2029. – jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med city, sier bobb i en uttalelse. – det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. jeg har allerede lært så mye av pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til. 20-åringen har fått mye tillit av manchester city-manager pep guardiola denne sesongen. – å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier bobb. lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot brentford i februar. han ble den store helten for manchester city da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot newcastle i januar. målet ble også kåret til månedens scoring i premier league. før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot røde stjerne. bobb fikk også sin a-landslagsdebut mot kypros i oktober. (ntb)

  Kiptum gravlagt i hjembyen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:21.24)
  maratonløper kelvin kiptum ble fredag gravlagt i hjembyen chepkorio i kenya. presidenten i det internasjonale friidrettsforbundet var blant de fremmøtte. sebastian coe var til stede sammen med kenyas president william ruto. friidrettsstjernen faith kipyegon, med en rekke gjeldende verdensrekorder, møtte også opp. kiptums enke asenath rotich holdt en følelsesladd tale under seremonien. – det er helt ufattelig å tenke på at du aldri igjen vil komme hjem til meg og våre kjære barn, sa rotich. flere har tatt til orde for en grundig etterforskning av ulykken, og tirsdag forrige uke ble det tatt opp at parlamentsmedlemmer i kenya krever bedre beskyttelse av landets idrettsutøvere. – våre idrettsutøvere bør behandles som vip-er og gis sikkerhet, sa parlamentsmedlem phelix odiwuor. kiptum løp inn til ny rekord i chicago marathon i oktober på tiden 2.00.35. med det knuste han den gamle verdensrekorden på 2.01.09 som ble satt av eliud kipchoge under berlin marathon i 2022. kiptum ville vært stor favoritt til å gå til topps i ol i paris senere i år. (ntb)


  Idrettens voldgiftsrett avviste Russlands anke – forblir utestengt fra IOC

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:11.46)
  russland forblir suspendert fra den internasjonale olympiske komité (ioc). idrettens voldgiftsdomstol (cas) avviste russlands anke med den begrunnelse at iocs avgjørelse ikke bryter med de olympiske reglene. ioc vedtok 12. oktober å suspendere russlands olympiske komité (roc) med umiddelbar virkning. suspensjonen innebærer blant annet at russland ikke har krav på økonomisk støtte fra ioc. avgjørelsen i cas er endelig og kan kun ankes til høyesteretten i sveits. det må skje innen 30 dager. (ntb)


  Casper Ruud videre i Mexico

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:06.05)
  casper ruud er kvartfinaleklar i atp-turneringen i mexicanske los cabos. han slo amerikaneren marcos giron i strake sett. snarøya-mannen vant 2.-rundeoppgjøret på hardcourt med sifrene 6-1, 6-0. med det revansjerte ruud den tidlige exiten giron påførte ham i tokyo på atp-touren i oktober i fjor. da tapte han begge settene. singleturneringen i mexico er ruuds første siden han for en måned siden forsvant ut i 3. runde av australian open. etter det hjalp han norge videre i davis cup. i kvartfinalen møter ruud enten australske max purcell eller nuno borges fra portugal. (ntb)  Odd-kapteinen i toppen av gjev liste – blant verdens mest lojale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:07.19)
  odd-veteranen steffen hagen (37) er på 4.-plass på en fersk liste over spillerne med lengst fartstid i én fotballklubb. det er det anerkjente forskningssenteret cies i sveits som har utarbeidet listen over de mest lojale klubbspillerne på tvers av 60 ligaer rundt om i verden. den russiske keeperen igor akinfejev topper listen. han har voktet målet for cska moskva i 21 år. ikke langt bak følger hagen, som forlenget odd-kontrakten i oktober og snart går løs på sin 19. sesong i den hvite trøya. rizvan utsjev i akhmat groznij og ali khaseif i al-jazira har begge spilt 19 år for sine klubber, og duoen kommer også foran odd-kapteinen. hagens trofasthet til klubben sin hører til sjeldenhetene i dagens fotball. men det finnes også store fotballnavn høyt oppe på cies` liste. blant dem er thomas müller (16 sesonger i bayern münchen), koke (15 sesonger i atlético madrid) og athletic-duoen iker muniain og oscar de marcos (15 sesonger). lars-christopher vilsvik (35) deler 46.-plassen på lista med sine 14 fulle sesonger for strømsgodset. for øvrig er ulrik saltnes (12 sesonger i bodø/glimt) inne på lista, som omfatter rett i overkant av 100 navn. oversikten gjelder sammenhengende tid i én og samme klubb. det betyr at en spiller med for eksempel to åtteårsperioder i en klubb ikke ville vært en del av listen. (ntb)

  Parlamentet i Kenya hedret Kiptum – vil ha bedre sikkerhet for utøverne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:06.35)
  representanter i det kenyanske parlamentet tok tirsdag til orde for å beskytte landets idrettstalenter bedre etter maratonløper kelvin kiptums dødsfall. kenyanske kiptum, som knuste maratonrekorden i fjor, døde i en bilulykke sammen med sin trener søndag. kiptums dødsfall har sjokkert friidrettsverden. i nairobi holdt parlamentsmedlemmer ett minutts stillhet for å minnes kiptum som gikk bort, bare 24 år gammel. flere har tatt til orde for en grundig etterforskning av ulykken, og tirsdag ble det tatt opp at de krever bedre beskyttelse av landets idrettsutøvere, skriver nyhetsbyrået afp. – våre idrettsutøvere bør behandles som vip-er og gis sikkerhet, sa parlamentsmedlem phelix odiwuor. – mens vi sørger, må det komme handling fra idrettsdepartementet. de må ta utøverne våre på alvor, sa parlamentsmedlem gideon kimaiyo. kiptums dødsfall er den siste av flere tragedier som har har rammet kenyanske idrettsstjerner. i 2011 døde maratonløper samuel wanjiru, også i en alder av 24. wanjiru vant maratonet i beijing-ol i 2008. i 2021 ble distanseløper agnes tirop funnet drept i en alder av 25 år. kenyas sportsminister ababu namwamba sa mandag at regjeringen vil ta ansvar for begravelsen til kiptum. kiptum løp inn til ny rekord i chicago marathon i oktober på tiden 2.00.35. med det knuste han den gamle verdensrekorden på 2.01.09 som ble satt av eliud kipchoge under berlin marathon i 2022. kiptum ville vært stor favoritt til å gå til topps i ol i paris senere i år. (©ntb)

  En går ut og en kommer inn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:14.13)
  den canadiske backen andrew nielsen (27) er fristilt fra kontrakten med vålerenga og fortsetter ishockeykarrieren i slovakiske banska bystrica. det opplyser vif på eget nettsted. nielsen forsvinner som følge av at mark auk, som han ble hentet inn som erstatter for, er på vei tilbake etter en operasjon. sportssjef anders myrvold sier det handler om å holde seg innenfor budsjettrammene, samtidig som de ønsker å gi plass til å utvikle egne spillere. klubben opplyser at auk blir spilleklar til hjemmekampen mot comet halden 29. februar. han måtte opereres i skulderen og har ikke spilt siden oktober. (ntb)

  Nå vil de stenge dem helt ute

  Kilde: IT Avisen | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:13.22)
  det ser ut til at microsoft planlegger å gjøre det langt vanskeligere, om ikke umulig, å kjøre windows 11 24h2 på ikke-støttede cpu-er. dette vil gjøre det langt vanskeligere, om ikke umulig 24h2 er den store oppdateringen som ferdigstilles i juni og som leveres kunder som allerede kjører windows 11 i september. det forventes en haug med ai-funksjoner, inkludert en som gjør spill kjappere. uansett: det har siden lanseringen i oktober 2021 titt og ofte vært et tema at microsoft […] the post nå vil de stenge dem helt ute appeared first on itavisen.

  Hegerberg månedens spiller i Lyon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:13.11)
  lyon-spissen ada hegerberg er kåret til månedens spiller i klubben etter en målrik januar. trofeet ble hun tildelt av klubbeier michele kang etter søndagens 1-1-kamp mot paris saint-germain i den franske toppligaen. hegerberg scoret fire ganger på fire kamper i januar og fortsatte dermed en fin trend. hun står med i alt 17 scoringer på 19 kamper siden hun returnerte fra skade i oktober. søndag takket hun supporterne for støtten da hun mottok prisen som månedens spiller. lyon skal ut i dobbeltkamp mot benfica i mesterligaens kvartfinale i mars. laget leder også den franske ligaen suverent, og 1-1-kampen mot psg var lagets første poengtap i serien denne sesongen. (ntb)


  Slik spilles Norges nasjonsligakamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:10.42)
  det europeiske fotballforbundet (uefa) har satt opp kampdatoene for nasjonsligaen for menn kommende høst. norge spiller i b-divisjonens gruppe 3 og starter med bortekamp mot kasakhstan 6. september. det blir også avslutning hjemme mot kasakhstan på ullevaal stadion i november. dette er kampprogrammet: 6. september: kasakhstan – norge (16.00) 9. september: norge – østerrike (20.45) 10. oktober: norge – slovenia (20.45) 13. oktober: østerrike – norge (20.45) 14. november: slovenia – norge (20.45) 17. november: norge – kasakhstan (18.00) (ntb)

  Medier: Gransker OL-sjefens lønnsutbetalinger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:10.06)
  sjefen for organisasjonskomiteen til ol i paris 2024, tony estanguet, er nå under gransking fra fransk økokrim. det melder blant annet nyhetsbyrået afp, som skal ha fått tilgang til informasjonen fra en anonym kilde. vg omtalte saken først i norge. etterforskningen skal ha startet forrige uke. ifølge afp tjener estanguet om lag tre millioner kroner før skatt, i tillegg kan han få bonuser på opp mot 20 prosent. den tidligere ol-mesteren i padling bruker sitt eget selskap til å fakturere arrangørkomiteen for lønn, og kan på den måten omgå regler som tilsier at personer tilknyttet organisasjoner med samme status som ol-komiteen ikke kan tjene mer enn en viss sum per år. i oktober 2023 ble det kjent at fransk økokrim gjennomførte en razzia mot kontorene til ol-arrangørene. ol i paris går av stabelen 26. juli.


  Djokovic og Nadal fronter ny oppvisningsturnering i Midtøsten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:06.50)
  superstjernene novak djokovic og rafael nadal er blant tennisspillerne som stiller til start i en turnering i saudi-arabia senere i år. med i oppvisningsturneringen som skal gå under navnet «6 kings slam», er også spillere som den ferske australian open-vinneren jannik sinner, carlos alcaraz, daniil medvedev og holger rune. det er kun sistnevnte som ikke har en grand slam-tittel til sitt navn hittil i karrieren. dansken er imidlertid en stor profil og har bykset på rankingen de siste årene. turneringen går av stabelen i riyadh i oktober. nadal ble nylig ambassadør for det saudiarabiske tennisforbundet, og dermed er det naturlig at den spanske stjernen stiller til start. nadal har det siste året slitt tungt med skader, men er på vei tilbake. han spilte en atp-turnering i brisbane tidlig i januar. saudi-arabia har de siste årene trappet kraftig opp i sin sportssatsing. organisasjoner som amnesty har kritisert landet for manglende menneskerettigheter. i fjor ble finalene for u21-spillere på atp-touren avholdt i saudi-arabia. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »