Hovedsiden

Liten annonse
  Ruud stiller seg bak IOCs Russland-avgjørelse: – Hadde vært urettferdig om de ikke fikk lov

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 10. desember 2023 KL:10.56)
  tennisprofil casper ruud støtter avgjørelsen til ioc om å slippe til russere og belarusere i neste års ol i paris. han innrømmer likevel at det blir spesielt. fredag sprakk nyheten om at den internasjonale olympiske komité (ioc) har bestemt at russiske og belarusiske utøvere kan delta i ol i paris til sommeren som nøytrale. ruud konkurrerer mot flere russiske profiler på atp-touren, og nordmannen har hele veien vært positiv til at de får delta. – det er et vanskelig og sensitivt område å gå inn på. jeg har vært veldig åpen og positiv til at de får delta på atp-touren. de spiller og konkurrer uten flagg og har offentlig sagt at de er imot krigen, forteller ruud i et intervju med eurosport. tennisesset forteller videre at han ville opplevd det som urettferdig om stjerner som daniil medvedev og andrej rublev ikke hadde fått delta i paris-lekene. – de bor i andre land, og de representerer seg selv mer enn et land på mange måter. ol er noe litt annet, og det er mye mer politikk involvert. jeg må på mange måter si at det hadde vært urettferdig om de ikke hadde fått delta. det er sikkert mange kloke hoder som står bak avgjørelsen, så jeg har ikke noe imot det. det blir nok likevel en spesiell stemning, erkjenner ruud. (©ntb)
  Sørkoreanske utøvere skal gjennom militærtrening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:12.56)
  den sørkoreanske ol-komiteen har oppfordret særforbundene i landet til å sende utøvere til en militærleir for mental trening foran paris-ol. reaksjonene er høyst delte. om lag 320 utøvere fordelt på en rekke idretter er ventet å delta på leiren før lekene i paris neste år, ifølge en uttalelse fra komiteen. det er første gang den olympiske komiteen i landet har anbefalt et slikt grep. ideen skal ha oppstått hos komitéleder kee-heung lee etter at sør-korea havnet på 3.-plass på medaljestatistikken under de asiatiske lekene i oktober. psykologiprofessor kim yukoyoum ved universitetet i seoul sier til nyhetsbyrået ap at samlingen kan være verdifull for idrettsutøvere. – dette er avgjørende for å trene utøvere til å håndtere små og store utfordringer. slike samlinger har tidligere vist seg effektive, forteller hun. ol i paris varer fra 26. juli til 11. august. (ntb)

  Mol og Sørum åpnet med seier i Doha

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. desember 2023 KL:15.12)
  anders mol og christian sørum lekte seg tidvis med brasilianske george wanderley/andré stein under åpningskampen i verdenstourfinalen i doha onsdag. nordmennene avgjorde med 2-1 i sett, (21-14, 19-21, 15-9-). de regjerende olympiske mesterne i sandvolleyball fikk en god start i den sommerhete doha-sanden. de gikk kjapt opp i ledelse 7-4 og fulgte opp med 10-6, 12-8, 18-10 og 19-13, før de hentet hjem det første settet med overlegne 21-14. det er de ti beste lagene som er med i qatar. senere onsdag skal mol/sørum ut mot tyskerne nils ehlers/clemens wickler. torsdag venter to nye puljekamper. (ntb)


  IOC holder på russer-ja

  Kilde: VG Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:18.36)
  ioc (den internasjonale olympiske komité) står fortsatt på sin anbefaling om å slippe russere og belarusere til i internasjonale mesterskap - som nøytrale utøvere.

  Særforbund ber IOC slippe til russere i Paris-OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:17.48)
  russland-spørsmålet er fortsatt ikke avklart foran neste års sommer-ol. nå ber internasjonale særforbund om at det blir gjort så raskt som mulig. det kom fra under et toppmøte i hovedkvarteret til den internasjonale olympiske komité (ioc) i sveitsiske lausanne tirsdag. representanter fra en rekke særforbund for sommeridretter deltok. på agendaen var blant annet russisk og belarusisk deltakelse i paris-lekene. fra flere av særforbundene ble ioc bedt om å tillate enkeltutøvere fra russland og belarus å kunne stille under nøytralt flagg. samtidig ble ioc-president thomas bach oppfordret til å komme med en avklaring «så fort som mulig». bach ledet tirsdagens møte. tidligere i år anbefalte ioc at russiske og belarusiske utøvere kan hentes inn i varmen igjen under strenge nøytralitetsprinsipper. de lot det være opp til hvert enkelt særforbund å ta avgjørelsen i idretten de styrer internasjonalt. i september besluttet den internasjonale paralympiske komité (ipc) at russiske og belarusiske utøvere kan delta som nøytrale i neste års paralympics. russland og belarus har allerede mistet flere kvalifiseringsmuligheter på grunn av sanksjonene for krigføringen i ukraina. (ntb)

  Nakkebeskyttelse blir et krav for hockeyspillere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:09.50)
  mandag annonserte det internasjonale ishockeyforbundet at nakkebeskyttelse blir obligatorisk i alle turneringer de arrangerer. det skriver britiske the guardian. det innebærer blant annet de olympiske lekene i 2026 og vm for både menn og kvinner. påbudet vil ikke gjelde for profesjonelle ligaer som blant annet nhl, som ikke har noen form for beskyttelse. selv om det i årevis har blitt diskutert om en slikt påbud skal på plass i den amerikanske ligaen. forbundets beslutning om påbud kommer etter dødsfallet til amerikanske adam johnson i oktober. https://www.nrk.no/sport/mann-pagrepet-og-siktet-etter-ishockeydodsfall-1.16637224

  Dopingtest-trøbbel før OL i 2026: – Et kappløp med tiden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:06.55)
  de italienske arrangørene av vinter-ol i 2026 er usikre på om dopingtester kan analyseres i vertslandet. italias eneste wada-godkjente testarena er for liten. – vi er i et kappløp med tiden, og vi har ikke mer å tape, sier laboratoriets direktør francesco botre. verdens antidopingbyrå (wada) var i 2017 på befaring på fmsi-laboratoriet i roma. der ble arbeidet laboratoriet gjorde godkjent, men det ble samtidig gitt beskjed om at det var for lite og for nært utøverne. rundt testbygget ligger arenaer for rugby, fektehaller og et treningssenter for italias ol-komité. det mener wada knytter for tette bånd til antidopingarbeidet. – de fortalte oss at vi hadde to år på å utvide anlegget, men i mellomtiden ble vinterlekene i 2026 tildelt milano-cortina. det var ingen måte den foreslåtte utvidelsen kunne ha håndtert økningen i testing for ol, så wada ga oss mer tid, sier botre. i ol skal 150 tester analyseres hver dag. det vil ta det årlige tallet opp til 20.000, noe som er 8000 mer enn ellers. den «olympiske belastningen» vil være en tilnærmet umulig oppgave for de 25 ansatte ved det 400 kvadratmeter store laboratoriet i roma. til sammenligning er størrelsen på testarenaen for neste års paris-ol på 3000 kvadratmeter. i alt vil det koste om lag 233 millioner kroner å flytte testarena under ol. det er medregnet driftskostnadene under lekene. wada krever at et testsenter skal være operativt minst ett år før ol-start. dermed begynner botre og co. å få det travelt. ol starter i februar 2026. hvis testsenteret i roma ikke blir klart, må testingen gjørs utenlands, enten i paris eller köln, skriver afp. (ntb)


  Sverige utslått i kampen om vinter-OL i 2030

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:18.42)
  den internasjonale olympiske komité (ioc) vraket sverige som arrangør av vinter-ol i 2030 og bekrefter at 2030-kandidaten blir de franske alper. – det svenske prosjektet la fram en imponerende visjon om å arrangere de mest bærekraftige lekene i historien. prosjektet var teknisk utmerket, men kommisjonen føler det må jobbes mer med å få større støtte fra både myndighetene og næringslivet. kommisjonen har også sine tvil om deres foreslåtte finansieringsstrategi, sa lederen for iocs kommisjon for framtidige olympiske leker karl stoss på en pressekonferanse onsdag. i frankrike planlegges det for ol i alpene, mens det er salt lake city som søker på vegne av usa i 2034. hvem som skal arrangere ol i 2030 og 2034 blir først endelig bestemt neste sommer. salt lake city var eneste søker for vinter-ol i 2034. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »