Hovedsiden

Liten annonse
  La Liga-kamp avbrutt etter dødsfall på tribunen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 10. desember 2023 KL:17.46)
  athletic og laliga bekrefter at en supporter er død og kampen mellom granada og athletic club i laliga er derfor avbrutt. «granada mot athletic de bilbao har blitt avbrutt på grunn av den triste dødsfallet til en supporter på estadio nuevo los cármenes. vi føler med hans familie og venner, så vel som all granada-fansen. dato og tidspunkt for gjenopptakelse av kampen vil bli kunngjort snart», heter det i pressemeldingen fra ligaen. kampen ble stoppet grunnet et medisinsk nødstilfelle i den første omgangen. publikum er på vei ut av stadion. athletic ledet 1-0 etter scoring av inaki williams da kampen ble stoppet i det 17. spilleminutt.

  Forfang på skuddhold i Klingenthal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. desember 2023 KL:16.59)
  johann forfang (28) fikk endelig til et godt konkurransehopp og ligger på 5.-plass foran finaleomgangen i verdenscuprennet i klingenthal. tromsøværingen landet på 136 meter under tunge forhold. han er 9,6 poeng bak det tyske hjemmehåpet karl geiger i tet. fem år er gått siden forfang sist var på pallen i verdenscupen individuelt. lørdag kjemper han om et etterlengtet toppresultat. – jeg tviler på at det var et makshopp, men det var ganske godt. nå føler jeg at jeg er i angrepsposisjon, sa forfang til viaplay. 28-åringen har i vinter levert svært solide kvalifiseringer, men feilet i konkurransene. den trenden ser han nå ut til å bryte. marius lindvik og halvor egner granerud er på henholdsvis 9.- og 10.-plass etter første omgang. begge hoppet 133,5 meter. kristoffer sundal fikk til 126,5 meter og er nummer 20, mens daniel-andré tande følger tre hakk bak etter svev på 125 meter. finaleomgangen går uten fredrik villumstad. han notetre kun 100 meter i storbakken. (ntb)  Odermatt suveren da Kristoffersen skuffet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. desember 2023 KL:13.50)
  østerrikske marco odermatt var overlegen i franske val d`isere og vant med nesten ett sekund ned til landsmann marco schwarz i lørdagens storslalåm. joan verdu fra andorra tok den siste pallplassen. henrik kristoffersen var på skuddhold etter første omgang og lå 65 hundredeler bak ledende odermatt, men svak kjøring i finaleomgangen sørget for en skuffende 8. -plass for nordmannen. finaleomgangen var preget av dårlig sikt og flere kjørte ut. alexander steen olsen var nest beste nordmann etter første omgang med 11. -plass, men kjørte ut i finaleomgangen. atle lie mcgrath røk korsbåndet under vm forrige sesong og har akkurat kommet tilbake i verdenscupen. mcgrath seg opp to plassen og endte på 12. -plass etter finale omgangen. rasmus windingstad fikk det ikke til å klaffe i første omgang og var i mål 4,84 sekunder bak odermatt. han hadde bare to løpere bak seg på sin 28.-plass etter første omgang, men kjørte seg opp til 18. -plass i finaleomgangen. fredrik møller kjørte inn til 24. -plass og tok sine første verdenscuppoeng, mens kasper kindem aldri kvalifiserte seg til finaleomgangen. dette var bare herrenes andre storslalåmrenn denne sesongen. storslalåmsesongen startet i østerrikske sölden i oktober, men da ble rennet avblåst etter én omgang grunnet sterk vind.

  Kristoffersen i tetkampen i etter solid omgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. desember 2023 KL:10.38)
  henrik kristoffersen er nummer to etter første omgang av storslalåmrennet i franske val d`isère. øverst på listen ligger marco odermatt. sveitseren bommet tidlig i løypa, men hentet seg mesterlig inn og slo kristoffersen med 65/100 sekund i mål. alexander steen olsen har 2,43 sekunder opp til odermatt, mens atle lie mcgrath var i mål 3,26 bak lederen. rasmus windingstad fikk det ikke til å klaffe og var i mål 4,84 sekunder bak odermatt, skriver ntb. finaleomgangen starter klokken 13.

  McTominay sikret United-seier: Nærmer seg byrival City

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. desember 2023 KL:23.15)
  scott mctominay ble den store helten for manchester united med to scoringer i 2-1-seieren over chelsea onsdag kveld. mctominay scoret kampens første mål tidlig i den første omgangen, men han og manchester united måtte se at cole palmer utlignet til 1-1 like før pause. i kampens 69. minutt dukket mctominay opp igjen og scoret sitt andre mål med et kontant hodestøt. dermed ble det en svært viktig seier for united, som nå ligger på sjetteplass og kun har tre poeng opp til byrival manchester city på den viktige fjerdeplassen i premier league. det har stormet rundt united de siste dagene, etter at det kom frem at flere medier hadde blitt utestengt etter saker om misnøye i united-garderoben. klubbens håp om avansement i mesterligaen henger i en tynn tråd, men de står nå med fire seirer på de fem siste kampene i premier league etter at de tapte 0-3 hjemme mot manchester city i slutten av oktober. da var de ni poeng bak byrivalen, men manchester city har selv bare tatt seks poeng på de siste fem kampene. onsdag kveld tapte de 0-1 borte mot aston villa.

  Stefan Kraft i ledelsen etter førsteomgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:17.54)
  stefan kraft sikter mot sin fjerde strake verdenscupseier i hopp og leder foran finaleomgangen på lillehammer marius lindvik var beste norske hopper i førsteomgangen i stor bakke for menn på lillehammer. – det er et meget godt skihopp i vanskelige forhold, uttalte nrks ekspert johan remen evensen fra kommentatorbua. lindvik var klart beste norske med sin 6. plass, i det som må sies å ha vært en skuffende omgang på hjemmebane for nordmennene. – jeg er fornøyd. det er tunge forhold og jeg følte jeg gjorde et bra hopp, så jeg krysser fingrene og kjører på i andreomgang, sier marius lindvik til nrk. lindvik er 9,3 poeng bak østerrikske stefan kraft, som leder før finaleomgangen, med et hopp på 135 meter. etterfulgt av jarl hörn og karl geiger på henholdsvis 2.- og 3. plass. dermed fortsetter den tysk-østerrikske dominansen blant de mannlige hopperne. halvor egner granerud får det ikke til å stemme om dagen. søndag hoppet han 119 meter i førsteomgang. det holdt til en 22-plass. – jeg følte meg trygg da jeg landet at jeg kunne pakke bilen, dra i retning trondheim og se resten av andreomgang ett annet sted, men det viste seg å ikke bli sånn. det var overraskende, sier granerud til nrk. kristoffer sundal hoppet seg inn på 21. plass, daniel andre tande på 24. plass og johann andré forfang på 27. plass. – innsatsen er bra. de gjør så godt de kan, men resultatene er ikke det vi hadde håpet på. vi må finne ut hva som skal til for å få ut de beste hoppene fra halvor, daniel og johann. de er ganske langt bak toppformen, sier hoppsjef clas brede bråthen til nrk etter førsteomgang. robin pedersen, bendik heggli, fredrik villumstad og robert johansson kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

  Målkalas da Liverpool tok sesongens syvende strake seier på Anfield

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:17.05)
  en førsteomgang med fire scoringer og uavgjort til pause, ble fulgt opp av tre nye scoringer og en sen avgjørelse av liverpool i en fartsfylt affære på anfield. 20 minutter ut i kampen tok liverpool ledelsen etter en frispark-perle fra trent alexander-arnold. repriser viste at det var fulham-keeper bernd leno som var sist på ballen, da ballen spratt fra tverrliggeren og i lenos rygg. det tok kun fire minutter før tidligere liverpool-spiller harry wilson utlignet for fulham på det som var bortelagets første sjanse i kampen. liverpool svarte med nok en perlescoring. denne gangen var det alexis mac allister som fyrte av fra langt hold – rett i krysset. men igjen holdt ikke ledelsen i mer enn noen få minutter. for seks minutter på overtid av førsteomgang utlignet kenny tete igjen da han forlenget et skudd fra joão palhinha. scoringen ble først annullert for offside, men var brøt inn og godkjente målet. liverpool måtte klare seg uten førstekeeper alisson i søndagens oppgjør. brasilianeren ble skadet i forrige kamp mot manchester city. det var derfor caoimhin kelleher som voktet buret for hjemmelaget. liverpool tok tak i kampen fra start i andreomgang. darwin núñez var nære ved å sende liverpool i ledelsen på ny med et skudd i tverrliggeren 53. minutter ut i kampen. hjemmelaget fortsatte trykket også utover i omgangen, og både núñez og luis díaz bommet på hver sin store mulighet, begge satt opp av mohamed salah. fulham var farlig frempå på noen kontringer, og etter 80. minutter satt 3-2 scoringen for bortelaget. innbytter tom cairney lempet ballen på tvers av feltet og på bakre stolpe dukket bobby reid opp med en heading i mål. det var kveldens femte scoring, men målfesten var langt ifra over. først utlignet wataru endo med en ny kunstscoring i krysset, før trent alexander-arnold fullførte kveldens målkalas med en volley fra 17 meter forbi leno. dermed stod det 4-3 til hjemmelaget. flere scoringer ble det ikke på anfield. liverpool tok med det sin syvende strake hjemmeseier denne sesongen. de befinner seg på 2. plass på tabellen med 31 poeng. gjestene står med 15 poeng på en 14. plass etter 14 kamper.

  Topp ti etter sterk finaleomgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:21.09)
  thea louise stjernesund leverte en sterk andreomgang i canadiske tremblant, og kjørte seg opp seks plasser i finaleomgangen til en niendeplass i lørdagens storslalåmrenn. lagvenninnene ragnhild mowinckel og kristin lysdahl ble henholdsvis nummer 19 og 25. mina fürst holtmann kjørte ut i første omgang. italienske federica brignone vant, 19 hundredeler foran slovenske petra vlhova, mens amerikaske mikalea shiffrin ble nummer tre.

  Skuffende norsk førsteomgang i storslalåm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:18.20)
  storslalåm kvinner finner lørdag sted i tremblant i canada. de norske kvinnene leverte under forventet i førsteomgangen. mina fürst holtmann kjørte godt i førsteomgang, men havnet på innerskia og falt rett før målgang. dermed var hun ute av rennet. thea louise stjernesund startet bra, men gjorde to feil som ble kostbare. hun kom i mål 2.20 bak ledene federica brignone fra italia og ligger på 13. plass etter at de 30 beste har kjørt. heller ikke ragnhild mowinckel klarte å få ut sitt beste i løypa og kom i mål 2.61 sekunder bak brignone. det holdt til 18. plass. førsteomgang ble utsatt med 15 min grunnet tåke, men 17.15 var de i gang. løypa i laurentians skianlegg gjør comeback etter 40 år uten å ha vært en del av verdenscupsirkuset i alpint. tremblant erstatter lake louis som følge av økonomiske problemer for arrangørene i lake louis.

  Kvandal imponerte NRK-ekspert - men havnet utenfor pallen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:13.28)
  eirin maria kvandal ble nummer fire i sesongens første verdenscuprenn i hopp. hun levert en knallsterk første omgang, men mistet mye stilpoeng. kvandal hoppet 96 og 92 meter på lillehammer lørdag. 21-åringen står med én verdenscupseier fra januar 2021. det var like før hun skadet seg stygt og mistet nesten to år med verdenscupkonkurranser. denne sesongen er hun et av de største norske håpene i hoppbakken. kvandals hopp i første omgang på lillehammer lørdag fikk nrk-ekspert johan remen evensen til å sperre opp øynene. det målte 96 meter. – det er i en egen klasse. helt rå hopping. dette er den råeste hopperen vi har sett på kvinnesiden opp mot guttene. det hun driver på med om dagen er det nærmeste vi har målt opp mot guttene, sa evensen. hun var nummer to og hadde 6,7 poeng opp til leder alexandria loutitt foran finaleomgangen. der landet hun på 92 meter og falt dermed to plasser. japanske yuki ito vant med hopp på 90,5 og 94 meter. anna odine strøm ble nummer fem etter hopp på 90,5 og 88 meter, mens thea minyan bjørseth endte på 7.-plass etter 89 og 88,5 meter i lysgårdsbakken. (ntb)

  Drømmehopp av Riiber: – Han er uslåelig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:11.46)
  jarl magnus riiber går først ut i langrennsdelen av kombinertrennet på lillehammer senere i dag. det skjer etter strålende hopping i bakken av den norske stjernen. – det er en drømmedag for riiber. han er uslåelig, denne karen. for et svev, dette blir det vanskelig å slå, utbrøt nrks kommentator ingrid sørli glomnes. det sa hun etter et riiber-hopp på 102 meter. det var omgangens klart lengste og sørger for at han går ut 56 sekunder foran ryota yamamota i langrennet. – det er et hindsides nivå, roser lagkamerat jørgen graabak.

  Forfang beste norske i Lillehammer – samtlige norske menn klare for rennet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:18.05)
  johann andré forfang var best av de norske med 12.-plass i kvalifiseringen til lørdagens verdenscuprenn i lysgårdsbakken. alle de seks nordmennene er videre. forfang hoppet 98,5 meter og endte 12,4 poeng bak kvalifiseringsvinner stefan kraft. halvor egner granerud hoppet 95 meter og endte på 15.-plass. ellers ble marius lindvik nummer 18 (94), kristoffer eriksen sundal nummer 19 (96,5), daniel-andré tande nummer 25 (89) og fredrik villumstad nummer 36 (90,5). østerrikeren kraft hoppet 99 meter. andreas wellinger fra tyskland hoppet halvmeteren lenger, men ble slått med halvannet poeng på grunn av bedre forhold. ryoyu kobayashi ble nummer tre. lindvik hoppet lengst av alle i 2. treningsomgang med 98,5 meter, etter 94,5 i den første. i den omgangen var sundal og sveitseren gregor deschwanden lengst med 97 meter. det var 62 deltakere i kvalifiseringen, så alle utenom de 12 siste kvalifiserte seg til lørdagens renn i den lille lysgårdsbakken. (©ntb)

  Riiber best i provisorisk omgang på Lillehammer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:11.08)
  jarl magnus riiber viste form i hoppbakken og vant fredagens provisoriske hoppomgang i kombinert på lillehammer. den norske verdenscuplederen gikk ned to avsatser fra det de fleste av de argeste utfordrere hoppet fra, men svevde likevel 97 meter i lysgårdsbakken. det holdt til 153,5 poeng og et forsprang på 26 sekunder omregnet til langrennstid. japaneren ryota yamamoto var nest best, etterfulgt av østerrikerne franz-josef rehrl og johannes lamparter. den provisoriske omgangen i kombinert vil gjelde dersom selve hopprennet i verdenscupkonkurransen skulle bli avlyst. jens lurås oftebro var nest best av de norske utøverne fredag med et hopp på 93,5 meter. (©ntb)

  Liverpool lekte seg videre i Europaligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:23.16)
  liverpool stilte sterkt offensivt og fikk tidlig uttelling i 4-0-seieren over lask. den tok klubben til europaligaens åttedelsfinale som gruppevinnere. luis diaz stanget rødtrøyene i føringen etter tolv minutter, og like etter doblet cody gakpo. han bredsidet ballen enkelt i nettet fra tre meter etter å ha fått en fin pasning fra mohamed salah. tidlig i andreomgangen scoret salah sikkert fra straffemerket, og to minutter på overtid økte gakpo til 4-0. liverpool står med tolv poeng fra fem kamper i pulje e. det er nok til å ta førsteplassen og være klar for åttedelsfinale på nyåret. toulouse er nummer to med åtte poeng etter 0-0 hjemme mot union saint-gilloise. aron dønnum spilte fra start for de franske vertene, mens warren kamanzi slapp til helt på tampen. mathias rasmussen fikk en drøy time for gjestene fra belgia. (ntb/nrk)


  Kristiansund vant etter straffespark - eliteseriedrømmen lever

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:21.51)
  kvalifiseringskampen mellom kristiansund og bryne måtte avgjøres på straffer. der ble kbk-keeper sean mcdermott den store helten. målvakten ble byttet inn like før ekstraomgangene var ferdig og vartet opp med å redde en straffe i straffesparkkonkurransen som kbk vant 4-2. det var til slutt dan peter ulvestad som satte den avgjørende straffen som sendte nordmøringene videre. kristiansund møter kongsvinger på søndag i det som blir den siste kvalifiseringskampen før en playoff-finale mot eliteserien-motstand.

  Forholdene i Beaver Creek får hard kritikk – Odermatts trener mener det er fordel Kilde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:14.36)
  arrangørene bak utforløypa i beaver creek får tøff medfart av både fis-topp markus waldner og den østerrikske fartstreneren sepp brunner. kritikken kommer som følge av at fis` farsdirektør hannes trinkl skal ha lovet knallharde forhold i den amerikanske utforløypa. – trinkl fortalte meg at beaver creek kom til å bli veldig tøft, sier marco odermatts trener helmut krug til blick. men til både waldner, brunner og krugs fortvilelse skal løypa ha vært alt annet enn hard og isete da den første treningsomgangen ble gjennomført tirsdag kveld. – under disse forholdene er denne løypa altfor lett. selv svakere løpere vil klare å ta seg ned uten problemer. og det er synd, tross alt ønsker vi å tilby seerne et skikkelig skue, sier brunner. østerrikeren får støtte av fis` renndirektør markus waldner: – i en ordentlig løype skal det riste masse, men her gjør det dessverre ikke det i det hele tatt, sier han. aleksander aamodt kilde var raskest på den første treningsøkta. ifølge krug har atomic-løperne, og kilde spesielt, en stor fordel på det enkle føret. – hvis forholdene holder seg slik, vil kilde være vanskelig å slå i de tre løpene i denne bakken, mener helmut krug. det skal kjøres utforrenn både fredag og lørdag. helgen avsluttes med super-g søndag. (ntb)

  Kilde raskest på trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:19.56)
  aleksander aamodt kilde suste inn til beste tid i den første treningsomgangen før vinterens første utforrenn i verdenscupen alpint. kilde kom inn til 1.39,68 og leder treningsomgangen i beaver creek 23 hundredels sekund foran franske cyprien sarrazin. andreas sander fra tyskland er nummer tre, over halvsekundet bak. nordmannen startet som nummer 14 av de 82 påmeldte. han var raskest av alle i øverste del av løypa. han tapte tid til rivalene i midtpartiet, men var nest raskest i de to siste sektorene (av fem). adrian smiseth sejersted fikk også fart på skiene. han startet som nummer 2 og kjørte inn til en tid som holder til 6.-plass når 30 utøvere har vært i aksjon. han er 0,67 sekund bak kilde. sejersted har vært raskest av alle i de to sektorene hvor kilde var et stykke bak. markus fossland er tredje norske deltaker. han starter som nummer 56. det skal kjøres verdenscuprenn i utfor fredag og lørdag, mens super-g står på programmet søndag. (ntb)

  Premier League-manager freser: – Hva er vitsen med VAR?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:11.13)
  wolves-manager gary o`neil var mektig forbannet etter at det ene poenget mot everton røk på overtid mandag. han fyrte løs mot var. – hva er vitsen med var? spurte wolves-sjefen etter at et sent straffespark ga 2-3-tap. var-dommerne sendte kampleder michael salisbury ut på sidelinjen for å se på situasjonen som resulterte i straffesparket som avgjorde kampen. salisbury bedømte i utgangspunktet ikke episoden til å være en forseelse, men ombestemte seg etter å ha sett reprisen. tidligere i omgangen hadde hvert av lagene fått et straffespark. – jeg synes ikke var har vært til hjelp for fotballen, sa manager o`neil etterpå. – jeg mener dommeren ville ha gjort en bedre jobb på egen hånd. jeg tror ikke var hjalp ham, men det var faktisk til hinder for ham, la han til. han mener kontakten mellom wolves-spiller joao gomes og fulhams harry wilson, som ledet til det siste straffesparket, var minimal og ikke nok til å blåse. o`neil opplyser at han snakket med dommer salisbury etter kampen. der skal sistnevnte ha innrømmet at det første straffesparket trolig ikke burde blitt idømt. – det hjelper ikke meg. det hjelper heller ikke alle supporterne som hadde reist hele denne veien for å se på laget. det hjelper ikke spillerne som føler seg frustrerte igjen, sa o`neil. – jeg har hatt en skikkelig voksensamtale med ham (salisbury), og jeg prøvde å holde meg rolig. jeg er ikke sint på noen, la han til. o`neil er ingen var-tilhenger. – det kan ikke være sånn, med all teknologien som finnes og i den største ligaen i verden, at vi gjør så mange feil. det kan ikke være greit, sa wolves-sjefen. han hevder han hele tiden har vært var-tilhenger, men at det endret seg mandag. (©ntb)

  Sensasjonslaget Girona måtte nøye seg med ett poeng

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:22.58)
  girona har sjokkert i la liga-innledningen, men mandag ble det med ett poeng etter 1-1 hjemme mot athletic bilbao. dermed er real madrid fortsatt serieleder. det ene poenget betydde nemlig at girona ikke klarte å ta tilbake serieledelsen. real madrid overtok tabelltoppen et døgns tid tidligere etter 3-0-seieren over cádiz søndag. det så imidlertid bra ut for girona som tok ledelsen på eget gress mandag. ukrainske viktor tsyhankov fikset ledelse etter ti minutters spill i annen omgang. det så en stund ut til å kunne gi en ny seier, men drøyt midtveis i omgangen utlignet inaki williams for bortelaget. girona forsøkte å legge press på athletic bilbao i avslutningen, men fikk ikke scoringen som igjen ville gjort klubben til serieleder. etter 14 serierunder har både real madrid og girona 35 poeng, men førstnevnte er foran på målforskjell. (ntb)

  Shiffrin vant slalåmrennet i Killington – Westhoff nummer 18

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:20.00)
  alpindronningen og hjemmehåpet mikaela shiffrin var best i verdenscupslalåmen i killington. bianca bakke westhoff ble beste norske på 18.-plass. westhoff klatret åtte plasser fra første omgang og var 2,81 sekunder bak shiffrin etter finaleomgangen. shiffrin tok sin 90. verdenscupseier på hjemmebane søndag. 28-åringen, som er kjæreste med den norske fartskjøreren aleksander aamodt kilde, slo rekorden til svenske ingemar stenmark (86 seirer) i fjor. petra vlhova ble toer, mens sveitsiske wendy holdener fullførte pallen. thea louise stjernesund la seg 3,98 sekunder bak ledertiden. hakadal-alpinisten var 2,34 sekunder bak etter 1. omgang og var dermed ute av kampen om en framskutt plassering. hun endte som nummer 29, nest sist av dem som gikk til finaleomgangen. mina fürst holtmann og kristin lysdahl bommet begge på en av de siste portene i 1. omgang. dermed fikk de ikke kjøre en omgang til. maria tviberg er normalt også en del av den norske slalåmkontingenten, men bergenseren fikk sesongen avsluttet tidlig med en alvorlig kneskade under storslalåmrennet lørdag. (ntb)

  Garnacho med vanvittig brassespark i United-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:19.30)
  alejandro garnacho slo til med mektig akrobatikk i manchester uniteds 3-0-seier mot everton. nå blir parallellene dratt til en legendarisk scoring. brasseparket kom etter kun drøye to minutter og stilnet hjemmepublikummet på goodison park. garnacho kastet seg om på rundt 15 meter og traff perfekt. scoringen lignet mye på den wayne rooney satte inn for united mot manchester city i 2011. – garnarcho kan ikke tro det, og jeg gjør det heller ikke. jeg har nok aldri før vært på et stadion og sett et brassespark så godt utført som dette. og jeg var der da rooney gjorde sitt i derbyet. dette var helt utrolig. et magisk mål, utbrøt gary neville underveis i sky sports` sending. han spilte i en årrekke for manchester united. søndag så han gamleklubben slippe everton til mange farlige angrep fram mot pause, men vertene slet med uttellingen. først da marcus rashford doblet ledelsen på straffe drøyt ti minutter ut i 2.-omgangen, kunne alle i united-leiren puste noe lettere. muligheten fra krittmerket kom etter en var-sjekk. anthony martial ble opprinnelig gitt gult kort for filming, men tv-bildene viste at han ble hektet av ashley young. med et kvarter igjen styrte martial inn 3-0 på en lobb alene med keeper. seieren tok manchester united opp på 24 poeng. det holder til en 6.-plass, men det skiller kun seks poeng til arsenal på tabelltoppen. everton ligger nest med fire poeng. nylig ble klubben fratatt ti poeng for brudd på premier leagues økonomiregler, og søndag protesterte hjemmefansen mot avgjørelsen ved å stemple ligaledelsen som korrupt i form av plakater. (ntb/nrk)

  Brann festet sølvgrepet - herjet mot seriemester Glimt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:19.01)
  brann måtte stå æresvakt for seriemesterne før kampstart, men etter kampstart var det gjestene fra bodø som var statister. i hvert fall i den første omgangen, der to scoringer av bård finne og én av niklas castro sørget for 3-0. under ett minutt ut i den andre omgangen ble også castro tomålsscorer, og sørget med det for at brann ledet hele 4-0. tobias gulliksen og oscar kapskarmo sørget for at resultatet ikke ble like stygt for bodø/glimt, men 2-4-tapet var uansett seriemesternes verste eliteserietap siden 1-4-tapet mot molde i september i fjor. for brann sørger de tre poengene for at bergensklubben er i førersetet i sølvkampen med én serierunde igjen. tromsø følger poenget bak, mens viking er tre poeng bak brann. brann avslutter sesongen borte mot strømsgodset, tromsø skal til hovedstaden og møte vålerenga, mens viking får besøk av rosenborg. alle kampene begynner 17:00 søndag om én uke.

  Kraft med suveren seier i Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:17.56)
  østerrikske stefan kraft har fått en perfekt start på sesongen. lørdagens seier i finske ruka, ble fulgt opp med nok en triumf søndag. og det på en fullstendig overlegen måte. etter to hopp på 148,5 meter, vant kraft med så mye som 22,6 poeng foran landsmann jan hoerl på andreplass. tyske andreas wellinger ble nymmer tre, 29,4 poeng bak kraft. regjernede verdenscupvinner halvor egner granerud ble nok en gang beste nordmann, men var så mye som 50,3 poeng bak kraft. det holdt til tiendeplass for granerud. kristoffer erik sundal endte på 20. plass, daniel andre tande fulgte to plasser bak, mens johann andre forfang ble nummer 26. fredrik villumstad og marius lindvik tok seg ikke til finaleomgangen. verdenscupen fortsetter med de nrk-sendte rennene på lillehammer neste helg.

  granerud beste norske før finaleomgangen i ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:17.19)
  de norske hopperne viste noen små tegn til bedring i førsteomgangen i finske ruka, men er likevel på vei mot et nytt svakt verdenscuprenn. halvor egner granerud fulgte opp lørdagens skuffende resultat med 142 meter i storbakken. flere konkurrenter leverte langt bedre hopp, og nordmannen er nummer tolv før finaleomgangen. lørdagens seierherre stefan kraft leder med hele 13 poeng ned til tyske stephan leyhe før hopp to. granerud har 26,8 poeng opp til den østerrikske lederen. johann forfang var best av samtlige i kvalifiseringen til rennet, men traff ikke perfekt da det gjaldt som mest. i førsteomgangen landet han på 129,5 meter. kristoffer sundal klinket til med 138 meter, mens daniel-andré tande landet fire meter kortere og sikret seg også retten til å hoppe igjen. fredrik villumstad (121 meter) og marius lindvik (122 meter) greide ikke å ta seg videre til andreomgangen. landslaget skuffet stort i lørdagens åpningsrenn. regjerende verdenscupvinner granerud ble da beste norske på en 16.-plass. (ntb)

  Shiffrin leder slalåmrennet i Vermont

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:16.53)
  den amerikanske alpindronningen mikaela shiffrin er i føringen etter 1. omgang av verdenscupslalåmen i killington. thea stjernesund er hittil beste norske. stjernesund er imidlertid hele 2,34 sekunder bak ledertiden og ligger på en foreløpig 19.-plass. shiffrin har 19/100 sekund ned til tyske lena dürr, mens petra vlhova følger 28 hundredeler bak. kristin lysdahl og bianca bakke westhoff skal også i aksjon i killington. de kjører begge fra sene startnummer. mina fürst holtmann bommet på en av de siste portene og går dermed glipp av finaleomgangen. maria tviberg er normalt også en del av den norske slalåmkontingenten, men bergenseren fikk sesongen avsluttet tidlig med en alvorlig kneskade under storslalåmrennet lørdag. (ntb)

  Noreg med ny siger: Solberg-Østhassel tilbake i buret mot Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:16.15)
  det var noreg som trakk det lengste strået og stakk av med sigeren i kampen mot polen søndag ettermiddag, trass eit svakt angrepsspel frå noreg si side. stillinga blei 27-25 til dei norske jentene. norge starta solid i leiinga med 10-4 og 14-7, men kampen jamna seg ut. i søndagens kamp var silje solberg-østhassel å sjå tilbake blant stengene. i andreomgang kom ho inn for målvakt marie davidsen. ho hadde viktige redningar i andreomgangen og leverte også ei scoring på tampen. i laurdagens kamp mot island hadde solberg-østhassel sitt comeback og avslutta med ein redningsprosent på 57 prosent. det var hennar første handballkamp sidan februar, etter ho vart mamma i august. sjølv om ho har prestert bra i desse kampane er framleis usikkerheit om ho er vm-klar. – vi skal ta ei opptelling og vurdering på det etter kampen, seier landslagssjef thorir hergeirsson til nrk.

  Norsk skuffelse i storslalåm – sveitser vant i Killington

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:20.01)
  mina fürst holtmann ble beste norske alpinist på 16.-plass i lørdagens verdenscuprenn i storslalåm. seieren tok lara gut-behrami. sveitseren vant foran alice robinson og mikaela shiffrin på en dag hvor de norske skuffet i den amerikanske traseen i killington. holtmann ble nummer 16 og slått med 2,88 sekunder, mens ragnhild mowinckel (17.-plass) og thea louise stjernesund (24.-plass) heller ikke fikk det til å stemme. maria therese tviberg hektet midtveis i 1. omgang og røk ut. bergenseren holdt seg til kneet og ble i etterkant sendt til sykehus for sjekk. norges skiforbund har opplyst at de vil komme med en ny oppdatering så fort skadeomfanget er kjent. kristin lysdahl greide ikke ta seg videre til finaleomgangen. søndag skal det kjøres slalåm i vermont. (ntb)

  Norges hoppere sviktet i Ruka-premieren – Granerud langt utenfor topp ti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:17.57)
  halvor egner granerud fikk en tøff start på sitt eget tittelforsvar i verdenscupen. han ble beste norske hopper på 16.-plass. sist sesongs sammenlagtvinner hadde svev på 135,5 og 131 meter i storbakken i ruka. granerud endte hele 43,6 poeng bak østerrikes suverene rennvinner stefan kraft. norge stilte med seks mann i lørdagens konkurranse, men kun halvparten av dem ble med over til finaleomgangen. daniel-andré tande og marius lindvik ble henholdsvis nummer 22 og 23. tande noterte 128,5 og 133,5 meter, mens lindvik fikk 127,5 og 133. – gutta klarer ikke å levere det de er god for, sa landslagstrener alexander stöckl til viaplay etter første omgang. verdenscupstarten bød på store kontraster for johann forfang. tromsøværingen var beste nordmann i fredagens kvalifisering (5.-plass), men sviktet i rennet. – jeg kjenner at jeg er på vippepunktet til å bare begynne å grine. jeg må bare klare å holde meg litt i skinnet og tenke at det er nye muligheter i morgen, sier forfang til nrk. heller ikke fredrik villumstad (120 meter) og kristoffer sundal (115) klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen (nrk/ntb).  Granerud nummer 11 etter skuffende norsk omgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:17.06)
  halvor egner granerud ble beste nordmann med en 11.-plass i første omgang av storbakkerennet i ruka. det ble en skuffende omgang, der bare tre av de seks norske utøverne kvalifiserte seg til finaleomgangen. – gutta klarer ikke å levere det de er gode for, sa landslagssjef alexander stöckl til viaplay etter omgangen. daniel andré tande (24.-plass) og marius lindvik (27.-plass) kvalifiserte seg sammen med granerud, mens verken johann andre forfang, fredrik villumstad eller kristoffer eriksen sundal tok seg videre. helt i tet er stefan kraft som hoppet 144 meter. granerud, med sine 135,5 meter, har 18 poeng opp til kraft før andre omgang.

  Norsk skuffelse i storslalåm – newzealender leder i Killington

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:17.02)
  ragnhild mowinckel er så langt beste norske alpinist, men ligger langt bak teten etter 1. omgang av lørdagens storslalåmrenn i amerikanske killington. fire norske har hittil vært ute i traseen i vermont, og ingen har fått det til å stemme. mowinckel er 1,51 sekunder bak på en foreløpig 10.-plass, mens thea stjernesund (1,69) og mina fürst holtmann (1,90) tapte mer til lederen alice robinson fra new zealand. 21-åringen, som står med én verdenscupseier fra 2021, har 6/100 sekund ned til svenske sara hector før finaleomgangen. fire alpinister er innenfor 23 hundredeler. maria therese tviberg hektet midtveis og røk ut. bergenseren holdt seg til kneet i etterkant, men skadegrad er ikke kjent enn så lenge. hun har tidligere slitt stort med kneskader. kristin lysdahl skal i aksjon som en av de siste i 1. omgang. finaleomgangen starter klokken 19. søndag skal det kjøres slalåm i vermont. (ntb)

  Tviberg til sykehus etter smell i kneet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:16.59)
  maria therese tviberg hektet midtveis og røk ut i 1. omgang av lørdagens storslalåmrenn i amerikanske killington. bergenseren holdt seg til kneet i etterkant, og skiforbundet melder at tviberg er på vei til det lokale sykehuset i killington for å sjekke kneet. 29-åringen har tidligere slitt stort med kneskader. – skadeomfanget er foreløpig ikke klart. endelig diagnose vil ta noe tid, sier claus ryste, sportssjef i skiforbundet. ragnhild mowinckel er beste norske alpinist etter 1. omgangen i usa, men ligger langt bak teten. moldenserne ligger på 13. plass, 1,51 sekund bak ledende alice robinson fra new zealand. thea louise stjernesund følger på 15. plass, mens mina fürst holtmann er på 21. plass. de er henholdsvis 1,69 og 1,90 bak robinson. krisin lysdahl tok seg ikke videre til finaleomgangen, som begynner 19:00 norsk tid. (ntb/nrk)

  Trippel norsk i verdenscuåpningen i kombinert – Oftebro vant foran Riiber og Graabak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:15.21)
  jens lurås oftebro spurtet inn til seier i verdenscuprennet i kombinert i ruka fredag. de norske løperne fylte seierspallen. – dette var virkelig hardt. jeg slet veldig fra start av. jeg følte meg faktisk litt syk i går, sa oftebro etter seieren. – jeg måtte bare prøve å ta det med ro. alt i alt er jeg kjempefornøyd med seieren, la 23-åringen til. det var oftebros femte verdenscupseier i karrieren. jarl magnus riiber ble nummer to, dagen etter at han fikk skulderen ut av ledd under den provisoriske hoppomgangen i finland. jørgen graabak fulgte på tredjeplass i det som var debuten til den nye kompaktøvelsen i verdenscupen. (ntb/nrk)

  Riiber nummer to i hoppbakken – tre nordmenn med i seierskampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:12.00)
  i verdenscupåpningen for kombinertutøverne i finske ruka var det først og fremst knyttet spenning til om jarl magnus riiber skulle stille til start etter at han fikk skulderen ut av ledd under gårsdagens prøvehopp. riiber stilte til start, men det var østerrikske johannes lamparter som tok seieren, og skal gå ut først i langrennet seinere i dag. likevel var det et vellykket opp for nordmennene. jarl magnus riiber, jørgen graabak og jens lurås oftebro er alle topp fem før langrennet. – nordmennene skal være med å kjempe om dagens seier, sa viaplay-kommentator magnus moan. finske eero hirvonen er også med å kjempe om seieren på hjemmebane. finnen var dagens overraskelse. etter å ha hoppet 114 meter i prøveomgangen, leverte han et hopp på 140,5 meter da det gjaldt som mest.

  riiber med drømmehopp i prøveomgangen tross skadebekymring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:10.37)
  norges kombinertess jarl magnus riiber landet på 142,5 meter i prøveomgangen foran verdenscupkonkurransen i finske ruka fredag. han var i egen klasse. østerrikeren johannes lamparter var 10,8 poeng bak riiber etter 138 meter. nordmannen ble klarert for start fredag morgen etter å ha fått skulderen ut av ledd under den provisoriske omgangen i ruka torsdag. skulderen smatt ut av ledd da han landet på 145 meter i storbakken i ruka. – jeg er deppa, selvfølgelig. jeg har ofret en del for å komme meg i form den siste måneden. det å snuble på målstreken føles tungt. akkurat dette er det verste scenarioet for meg, verre enn det som skjedde i ol da jeg fikk korona, sa riiber til tv 2 etterpå. nå viser det seg at skaden ikke er verre enn at han kan gjennomføre fredagens konkurranse. riiber fikk mye av fjorårssesongen spolert av sykdom og ble bare nummer fire i verdenscupen. han avsluttet imidlertid sesongen knallsterkt og ble vm-konge i planica med fire gull. hopprennet i den store bakken i ruka starter klokken 11 norsk tid, mens langrennet over 7,5 kilometer går klokken 15. (©ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »