Hovedsiden

Liten annonse
  FCKs gullhåp ute – får ingen mesterliga-sjanse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:06.27)
  fc københavn blir ikke dansk seriemester for tredje år på rad. laget til birger meling og mohamed elyounoussi er hektet av før siste runde. det ble klart etter 2-3-tapet borte mot agf tirsdag kveld. mads emil madsen scoret samtlige av vertenes mål før pause. fck måtte vinne for å holde liv i en tynn gullteori. mesterne fra de to siste sesongene er fire poeng bak erkerival brøndby og midtjylland før seriesesongen runder av søndag. meling spilte svært svakt og ble byttet ut i pausen. i referatet til nyhetsbyrået ritzau står det at gift links fikk rogalendingen til å se ut som en serie 4-spiller (nivå ti i danmark) gjennom hele omgangen. på tampen av kampen ble elyounoussi tatt av banen. brøndby topper tabellen på bedre målforskjell (+26 mot midtjyllands +19). klubben kan ta sitt første seriegull siden 2021. fck tok seg i fjor høst overraskende videre fra gruppespillet i mesterligaen og bidro til å slå ut manchester united, men til høsten blir det maksimalt spill i serieligaen (uefas tredjerangerte europacup). (©ntb)

  Bisarr keepertabbe og Liverpool-kollaps i kaoskamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:23.02)
  liverpool ledet 3-1 mot aston villa, men en sen opphenting sørget for 3-3 i premier league mandag kveld. ti minutter før slutt ble jhon duran byttet inn for villa, og med to mål på tampen sørget colombianeren for at det endte uavgjort i en heseblesende kamp på villa park. allerede etter et minutt tok liverpool ledelsen da villa-keeper emiliano martínez rotet ballen inn i eget nett. villa utlignet ved youri tielemans ti minutter senere, før cody gakpo sendte liverpool tilbake i ledelsen halvveis ut i omgangen. like etter pause scoret jarell quansah sitt første premier league-mål, da han satte inn 3-1 for liverpool. begge lag fortsatte å produsere målsjanser på løpende bånd, og en rekke mål ble annullert for offside. til slutt var det duran som sørget for at villa hentet opp gjestenes ledelse, og dermed endte det uavgjort i jürgen klopps siste bortekampsom liverpool-manager. før kampen var det allerede klart at liverpool blir nummer tre i premier league denne sesongen, mens aston villa kunne sikret topp fire og mesterligaplass med seier. med ett poeng til villa kan de fortsatt bli tatt igjen av tottenham. villa har 68 poeng med én kamp igjen, mens tottenham har 63 med to kamper igjen.

  Bisarr keepertabbe og knallsterk opphenting av Villa mot Liverpool

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:23.02)
  liverpool ledet 3-1 mot aston villa, men en sen opphenting sørget for 3-3 i premier league mandag kveld. ti minutter før slutt ble jhon duran byttet inn for villa, og med to mål på tampen sørget colombianeren for at det endte uavgjort i en heseblesende kamp på villa park. allerede etter et minutt tok liverpool ledelsen da villa-keeper emiliano martínez rotet ballen inn i eget nett. villa utlignet ved youri tielemans ti minutter senere, før cody gakpo sendte liverpool tilbake i ledelsen halvveis ut i omgangen. like etter pause scoret jarell quansah sitt første premier league-mål, da han satte inn 3-1 for liverpool. begge lag fortsatte å produsere målsjanser på løpende bånd, og en rekke mål ble annullert for offside. til slutt var det duran som sørget for at villa hentet opp gjestenes ledelse, og dermed endte det uavgjort i jürgen klopps siste bortekampsom liverpool-manager.

  Norge klarte uavgjort mot verdensmesterne Danmark i egen turnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:18.00)
  de norske håndballherrene spilte uavgjort 36-36 mot regjerende vm-vinnerne danmark i turneringen i jordal amfi. den siste scoringen kom med fem sekunder igjen av kampen. etter en jevn start klarte nordmennene å tilrive seg en tomålsledelse utover i 1. omgang. ved pause sto det 22-21. jonas willes gutter rykket ifra med tre mål tidlig i annen omgangen, men danske bet seg fast og i en dårlig norsk periode gikk danskene fra 23-25 til 28-26. danskene så ut til å dra ytterligere ifra, men takket være solid målvaktsspill fra torbjørn bergerud klarte nordmennene å utligne til 35-35 med ett og et halvt minutt igjen av kampen. det endte til slutt 36-36 etter at tobias grøndahl utlignet med fem sekunder igjen av kampen. sebastian barthold og gabriel setterblom sin tur, og han ble norsk toppscorer med sju mål. (ntb)

  VIF fortsatte seiersrekken – Tennebø matchvinner i derby

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:19.59)
  lsk kvinner kjempet hardt i derbyet mot vålerenga, men måtte til slutt gi tapt. 1-0-seieren til vif sørget for en luke ned til rosenborg. en sjanserik kamp så ut til å kunne ende med 0-0, men et flott vif-angrep etter 87 minutter endte hos tennebø som satte sikkert inn sitt tredje mål for sesongen. det betyr at vålerenga står med sju seirer på sju kamper i toppserien. bare minuttet tidligere kunne lsk kvinner gjort det helt store. ásdís halldórsdóttir klinket til fra 25 meter, men vif-sisteskanse tove enblom var i det umulige hjørnet og flikket ballen i tverrliggeren og ut. like før hadde lsk kvinner-trener andré bergdølmo lagt om til en fembackslinje i håp om minst ett poeng. seieren til vålerenga gir dem en seks poengs luke til rosenborg. lsk kvinner er på 3.-plass med ni poeng opp til rival vålerenga. den første omgangen åpnet med et stormløp fra hjemmelaget. likevel endte ingen av de store sjansene i nettet. lsk kvinner spilte seg opp, og miljana ivanovic kunne sendt de gulkledde i føringen. etter hvilen fortsatte de store sjansene å komme. til slutt sprakk nullen, og tennebø og vålerenga kunne juble. 15. mai blir det toppkamp når vålerenga møter tabellnabo rosenborg. lsk kvinner skal opp mot stabæk. (ntb)

  Sjokktap for Molde mot Sandefjord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:18.58)
  sandefjord snudde til 3-1-seier mot molde i eliteserien. sandefjord lå under til pause, men scoret tre mål i andre omgang. molde taper dermed terreng til serieleder bodø/glimt på oppsiktsvekkende vis. sandefjord lå på direkte nedrykksplass i eliteserien før kampen. bodø/glimt er nå tre poeng foran molde med en kamp mindre spilt enn sine blåhvite tittelutfordrere. allerede i pausen slaktet molde-kaptein magnus wolff eikrem spillerne sine i intervju med tv 2. – det er langt unna. vi er skikkelig dårlige. vi må skjerpe oss, sa eikrem til tv 2 i pauseintervjuet. – vi klarer ikke å holde i ballen. de har for mye ball og vi klarer aldri å ha lange angrep. da blir det vanskelig uansett hvem vi møter. vi ser ut som et obosliga-lag i denne førsteomgangen. men vi leder. vi har mange ting å bli bedre på, sa eikrem. men molde ble ikke bedre, og gikk til slutt på sitt andre tap på sju kamper i serien denne sesongen.


  Brann snudde og vant på festdagen - profil i tårer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:16.24)
  for andre gang på like mange dager slo brann rosenborg. denne gangen var det damene som trakk det lengste strået etter herrenes 3-0-nedsabling lørdag. – dette var veldig gøy. jeg kommer inn og vet at jeg har èn jobb, og det er å sette den ballen i mål. i en sånn kamp som dette så er det veldig deilig å gjøre nettopp det, sier matchvinner anna aahjem til tv 2 etter kampen. over 5000 hadde møtt opp på «stadion» på dagen hvor branns damelag offisielt flyttet inn på bergens storstue. tidligere har de fleste kampene gått på stemmemyren i sandviken. det fikk fram en tåre i øyekroken til tidligere kaptein cecilie kvamme. – jeg lurer på når jeg skal slutte å bli emosjonell av dette opplegget her. men det betyr så sykt mye for oss å flytte inn her og å ha hele byen i ryggen, sier hun til tv 2 etter kampen. – det er veldig deilig å være brann-spiller om dagen, fortsetter kvamme, som er fra bergen og lenge var kaptein før marthine østenstad nylig tok over. men det så lenge mørkt ut. rosenborg gikk i ledelsen etter 32 minutter ved 17 år gamle frøya dorsin. og det var ikke uten kontroverser. tv-bildene viste en klar hands på emilie nautnes i forkant. – det var kjempehands ja, det så jeg. det er krisedårlig at de ikke tar den. armen står veldig langt ute fra kroppen. det er merkelig at ikke noen av de tre-fire dommerne ser den, sa branns ingrid stenevik fra sidelinjen underveis i andreomgangen. – den handsen er jo krystallklar. det er helt utrolig at ingen i dommerteamet ser den, stusset nrks fotballekspert carl-erik torp. men etter tre bytter og formasjonsendring i pausen snudde brann kampen. først utlignet marthine østenstad på straffespark fire minutter inn i andreomgang. deretter var det nettopp østenstad igjen som spilte fram innbytter anna aahjem i det 80. minutt. alene med keeper gjorde hun ingen feil og sørget for at seks av seks mulige poeng i helgens store byduell gikk til bergen. resultatet gjør at brann dermed «bare» er seks poeng bak ledende vålerenga i toppserien med èn kamp mindre spilt. – med tap her hadde det vært en liten katastrofe for brann med tanke på den luka opp til vålerenga, mener torp.

  Brann-damene snudde og vant på festdagen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:16.24)
  for andre gang på like mange dager slo brann rosenborg. denne gangen var det damene som trakk det lengste strået etter herrenes 3-0-nedsabling lørdag. over 5000 hadde møtt opp på «stadion» på dagen hvor branns damelag offisielt flyttet inn på bergens storstue. tidligere har de fleste kampene gått på stemmemyren i sandviken. men det så lenge mørkt ut. rosenborg gikk i ledelsen etter 32 minutter ved 17 år gamle frøya dorsin. og det var ikke uten kontroverser. tv-bildene viste en klar hands på emilie nautnes i forkant. – det var kjempehands ja, det så jeg. det er krisedårlig at de ikke tar den. armen står veldig langt ute fra kroppen. det er merkelig at ikke noen av de tre-fire dommerne ser den, sa branns ingrid stenevik fra sidelinjen underveis i andreomgangen. – den handsen er jo krystallklar. det er helt utrolig at ingen i dommerteamet ser den, stusset nrks fotballekspert carl-erik torp. men etter tre bytter og formasjonsendring i pausen snudde brann kampen. først utlignet marthine østenstad på straffespark fire minutter inn i andreomgang. deretter var det nettopp østenstad igjen som spilte fram innbytter anna aahjem i det 80. minutt. alene med keeper gjorde hun ingen feil og sørget for at seks av seks mulige poeng i helgens store byduell gikk til bergen. resultatet gjør at brann dermed «bare» er seks poeng bak ledende vålerenga i toppserien med èn kamp mindre spilt.

  Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:18.03)
  vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over bryne i 1. divisjon. matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. vålerenga brøt en bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. det endte til slutt med at ola kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var jacob haahr steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål. i rundens toppkamp rullet stabæk over kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. kil fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. stabæk vant til slutt 5-0. (ntb)

  Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:23.20)
  barcelona var i trøbbel hjemme mot valencia, men så slo robert lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2. polakkens måltrippel kom etter pause mot et valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann. på to cornere stanget lewandowski inn 2-2 og 3-2. han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid. hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i la liga. det er tre bak toppscorer artem dovbyk (girona), mens alexander sørloth (villarreal) og jude bellingham (real madrid) har 17. fermin lopez scoret kampens første, før hugo duro og pepelu snudde for gjestene. så ble valencia-keeper giorgi mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen. mot ti spillere fikk lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen. med fem kamper igjen har barcelona grepet om 2.-plassen. laget et to poeng foran catalonia-naboen girona. det skiller elleve poeng opp til real madrid på tabelltoppen. (ntb)


  Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:18.59)
  igjen ble fredrikstads morten bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. sandefjord ble slått 1-0. ffk har ikke tapt siden serieåpningen mot bodø/glimt og imponerer i sitt første år i eliteserien siden 2011. seieren gjør at fredrikstad er på 6.-plass. sandefjord står fortsatt uten seier. morten bjørlo ble dagens mann. bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende sandefjord-keeperen. – det er en klassescoring, fastslo tv 2-ekspert yaw amankwah. sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (ntb)

  Strømsgodset slapp med skrekken – reddet uavgjort mot KBK

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:18.55)
  nyopprykkede kristiansund sjokkerte strømsgodset i førsteomgangen, men hjemmelaget kjempet seg tilbake i kampen og berget 2-2. strømsgodset gikk inn i oppgjøret med tre strake seirer. med ett poeng søndag henger de fortsatt med i toppen av eliteserien. kbk har også imponert i sesongåpningen. klubben ga hjemmelaget et vanskelig utgangspunkt før andreomgangen søndag. oskar sivertsen sendte kbk opp i ledelsen fra straffemerket etter 20 minutter. kort tid senere stanget willumsson inn 2-0. godset jaktet scoring, og kaptein gustav valsvik tok ansvar. 30-åringen headet inn reduseringen på bakerste stolpe. kort tid senere satt også elias melkersen hodet til ballen og ordnet 2-2. det sikret ett poeng til hvert av lagene. (ntb)

  Vålerenga ble ydmyket – supportere stormet banen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:16.30)
  vålerenga fortsetter å slite i 1. divisjon. søndag ble de sendt hjem fra mjøndalen som slakt med 3-5-tap i bagasjen. – vi svikter på veldig mange områder. det er tungt, sier vålerenga-trener geir bakke til tv 2. etter kampen var vålerenga-spillerne borte og beklaget seg til frustrerte supportere, mens flere av supporterne var ute på banen. – jeg skjønner at de er frustrerte og forbannet, sier bakke. – det skulle bare mange. det er norges beste supportere som følger oss overalt, lager volum og entusiasme, synger sanger og legger sjala og lønnen sin i dette. dermed står vålerenga fremdeles med sin ene seier etter fem kamper på nivå to. på de fire andre kampene har det blitt to uavgjort og to tap. hovedstadslagets fem poeng holder til 11.-plass. det er ett poeng over direkte nedrykk og fem poeng bak direkte opprykk. i søndagens kamp tok mjøndalen tidlig ledelsen da sivert øverby skrudde et frispark ute ved sidelinjen helt inn i mål. vålerenga utlignet ved petter strand like etter, men så kom alie conteh inn for vertene. spissen fra sierra leone sendte mjøndalen opp i 3-1 med to mål på overtid av den første omgangen. kvarteret før slutt fullførte conteh sitt hat trick. fem minutter før slutt satte keerat singh inn 5-1. to sene scoringer fra jones el-abdellaoui og christian borckgrevink pyntet litt på resultatet for vålerenga.

  VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:23.03)
  det ble 2-2 mellom aston villa og chelsea på villa park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. var sørget for at chelsea ikke stakk av med seieren. dermed tapte villa viktige poeng i kampen om mesterliga-plass. de ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran tottenham på 5. plass. aston villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. marc cucurella var uheldig og scoret selvmål. et kvarter ut i kampen scoret chelsea-spiss nicolas jackson, men etter en var-sjekk ble scoringen annullert for offside. senere i omgangen var jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for chelsea. i stedet var det aston villa som doblet ledelsen med et langskudd fra morgan rogers. det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. chelsea vant ballen etter høyt press og noni madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene. og chelsea var ikke ferdig. ti minutter før slutt vartet conor gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene. cole palmer var centimeter unna å sende chelsea i ledelsen på overtid, men robin olsen reddet ut til hjørnespark. hjørnesparket endte opp hos axel disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading. var ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant. chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak villa.

  Norsk VM-bronse i curling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:11.50)
  curlingekteparet kristin skaslien og magnus nedregotten slo sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i vm blandet lag i östersund. dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både vm og ol. skaslien og nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot estland og vant den tette kampen mot sveitserne. den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne skaslien og nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen. (©ntb)

  Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:19.47)
  curlingparet kristin skaslien og magnus nedregotten kom til kort i vm-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein. i kampen mot estland fikk norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen. med ledelse 6-5 hadde norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen. norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor norge hadde den siste steinen. estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til estland totalt. skaslien og nedregotten tok sølv i vm tilbake i 2021. sølv ble det også i ol i 2022. lørdag blir det vm-bronsefinale mot sveits.

  City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:22.57)
  phil foden storspilte og stjal showet da manchester city vant 4-0 borte mot brighton i premier league. etter storseieren uten erling braut haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder arsenal, som har én kamp mer spilt. søndag gjester pep guardiolas menn nottingham forest. oscar bobb ble sittende på benken hele kampen. city fikk en fantastisk start på kampen da kevin de bruyne stanget et innlegg fra kyle walker rett i krysset etter bare 17 minutter. ni minutter senere doblet phil foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål. briten var imidlertid ikke ferdig der. med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at brighton rotet det til i forsvar. bernardo silva snappet opp ballen og spilte den til city-juvelen, som banket inn 3-0-målet. det var fodens 50. premier league-scoring, som fikk en legende til å logge seg på: – er phil foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i premier league, alan shearer, på x. etter hvilen fortsatt city målfesten da julian alvarez banket inn returen på et skudd fra walker. – dette er ordentlig stygt for brighton, men for et signal til resten av verden og premier league, utbrøt viaplay-kommentator eivind bisgaard sundet. i forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at pascal gross gikk i bakken i en duell med rodri. dommeren vinket imidlertid spillet videre. – jo, dommer. og jo, var. det er klar og tydelig straffe til brighton, skrev viaplay-ekspert lars tjærnås på x. det ble også det nærmeste brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen. (ntb)

  Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:23.01)
  danske rasmus højlund avgjorde for manchester united da han satte 4–2 mot sheffield united etter fremspill av bruno fernandes. portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene. han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse. før hvilen sto fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga manchester uniteds første utligning. hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1. en fæl feilpasning fra vertenes keeper andré onana ga jayden bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold. ledelsen varte ikke lenge. sju minutter senere stusset harry maguire inn utligningen. tidlig i 2.-omgangen ble old trafford-publikummet rystet igjen. ben brereton diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine sheffield united-kombinasjoner. manchester united tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i premier league. helst sist ligger sheffield united med sine 16 poeng fra 34 kamper. dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (ntb/nrk)

  Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:22.11)
  kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet. seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før dhk noterte sitt første. bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og kolstad vant med seks mål. semifinalen spilles i best av tre oppgjør. kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag. den andre semifinalen er mellom elverum og øif arendal. kolstad er regjerende sluttspillmester. inntil fjorårets finaletap hadde elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (ntb)

  Alle eliteserielagene videre i cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:19.57)
  flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som har vært i aksjon har tatt seg videre til tredje runde. brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot askøy, og til pause sto det 2-2. i den andre omgangen sikret imidlertid brann en sikker 5-2-seier. viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene. rosenborg vant 3-1 borte mot ull/kisa, bodø/glimt vant 2-0 over junkeren, mens molde dro i land en sliteseier med 2-1 over strindheim. i tillegg har kristiansund, kfum, hamkam og odd tatt seg videre. strømsgodset og lillestrøm startet en time senere, og leder henholdsvis 2-0 og 4-0 over jerv og strømmen. se strømmen mot lillestrøm på nrk 3. haugesund og sandefjord røk begge ut i første runde.fredrikstad og sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis eik tønsberg og hønefoss.

  Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:12.32)
  manchester city-spiss erling braut haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til premier league-kampen mot brighton. det opplyser sky sports, som også melder at phil foden ikke var til stede. haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da manchester city røk ut i mesterligaens kvartfinale mot real madrid forrige onsdag. city-manager pep guardiola uttalte siden at haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over chelsea i fa-cupsemifinalen gikk uten nordmannen. manchester city er i førersetet i gullkampen i premier league og møter brighton torsdag kveld. de lyseblå ligger ett poeng bak arsenal og liverpool, men har én kamp mindre spilt.

  Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:23.07)
  middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør leeds i engelsk førstedivisjon. sistnevnte kjemper om opprykk til premier league, og ligger nå på andreplass på tabellen med en kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen. kampen på riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da isaiah jones satte inn 1-0 for vertene. syv minutter senere utlignet crysencio summerville og lagene var like langt. snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da patrick bamford fant nettmaskene til 21- for leeds. men lagene var langt fra ferdigscoret. først utlignet emmanuel latte lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte wilfried gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause. andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. først summerville med dagens andre, før også lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. men det ble også kampens siste. leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og ipswich på tredje med 89 poeng.

  United-helt ut mot gamleklubben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:07.09)
  roy keane gir manchester united det glatte lag etter en dramatisk vei til fa-cupfinalen. han mener klubben spilte som om den var fra nivå to. den harde dommen leverte han til itv etter søndagens semifinale på wembley. keane hadde da akkurat sett gamleklubben så vidt ta seg forbi coventry etter straffesparkkonkurranse. manchester united ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. – de var heldige til slutt. byttene og det første målet ga coventry troen tilbake. plutselig så de ut som et premier league-lag i ekstraomgangene, mens united så ut som et lag fra championship (nivå to), sa keane og fortsatte: – vi har de samme diskusjonene om manchester united hver uke. du vet aldri hva du får fra dem. coventry traff tverrliggeren og fikk en scoring i det 121. minutt annullert for offside etter en var-sjekk. på straffer vant united 4-2. fa-cupen er klubbens siste tittelsjanse denne sesongen. i ligaen ligger united helt nede på 7.-plass. – manchester uniteds spillere og supportere tok ikke av fordi de visste at de var heldige i dag. til slutt var de nærmest flaue, men jobben ble gjort. de tok seg til cupfinalen, sa keane. iren spilte for united fra 1993 til 2005 og var klubbkaptein i store deler av perioden. han vant blant annet premier league sju ganger. (ntb)

  KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. april 2024 KL:19.08)
  etter to uavgjort og ett tap vant kfum oslo sin første eliteseriekamp søndag. to mål før pause sørget for 2-0-seier over sarpsborg på bortebane. oslo-laget var effektivt før hvilen, og johannes nuñez og petter nosa dahl ordnet 2–0. sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

  Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. april 2024 KL:09.36)
  den britiske superstjernen lewis hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens formel 1-løp i shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering. mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. til slutt hadde han bare to førere bak seg. hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken. – er dette årets dårligste kvalifisering for hamilton? det må jo være det? sa viaplay-ekspert henning isdal. – vi ser at toto wolff er sur, supplerte kommentator atle gulbrandsen med henvisning til mercedes-teamsjefen. hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen. (ntb)

  Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:15.35)
  erling braut haaland er småskadd og kan miste manchester citys fa-cupsemifinale mot chelsea lørdag. det avslørte city-manager pep guardiola på en pressekonferanse fredag. det har vært knyttet usikkerhet til haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot real madrid onsdag. guardiola uttalte etter den kampen at haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette. – erling kjente noe. et muskulært problem. han kunne ikke fortsette, sa guardiola fredag. selv om city er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. kommende torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot brighton i premier league, mens nottingham gjester manchester i serien tre dager senere. med seks kamper igjen av sesongen topper city ligatabellen to poeng foran arsenal og liverpool. haaland er delt toppscorer med chelseas cole palmer. de har begge scoret 20 mål. nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (ntb)

  Aston Villa til europeisk semifinale for første gang på 42 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
  på en dårlig dag kom aston villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske lille i serieligaen. avgjørelsen falt på straffer. de engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. dermed er aston villa klare for semifinale i serieligaen. det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant mesterligaen i 1981/82-sesongen. lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. så dukket matty cash opp og banket inn villas redusering fra 20 meter. skuddet gikk inn via en motspiller. i forkant klønet lille det til da keeper lucas chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen. tidligere i kampen scoret yusuf yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens lille-kaptein benjamin andré stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen. unai emery kan bli første manager til å lede aston villa til en tittel siden birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (ntb/nrk)

  Aston Villa til semifinale i Serieligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
  på en dårlig dag kom aston villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske lille i serieligaen. avgjørelsen falt på straffer. de engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. så dukket matty cash opp og banket inn villas redusering fra 20 meter. skuddet gikk inn via en motspiller. i forkant klønet lille det til da keeper lucas chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen. tidligere i kampen scoret yusuf yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens lille-kaptein benjamin andré stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen. unai emery kan bli første manager til å lede aston villa til en tittel siden birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (ntb)

  Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:07.51)
  manchester city-manager pep guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot real madrid i mesterligaens kvartfinale. ett år etter at city moste nettopp real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld. da hadde guardiola byttet ut erling braut haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen kevin de bruyne i annen ekstraomgang. – jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til real madrid. de forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier guardiola og fortsetter: – jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. og vi gjorde det vi kunne. vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne. han forklarte at både haaland og de bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. city er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i premier league og fa-cupen. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »