Hovedsiden

Liten annonse


  Vellykket operasjon for Varga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 24. juni 2024 KL:19.21)
  barnabás varga ble mandag operert på et lokalt sykehus i stuttgart. det opplyser det ungarske fotballforbundet på x. forbundet skriver at operasjonen var velykket og at den ifølge legene foregikk uten komplikasjoner. de skriver videre at varga kan forlate sykehuset allerede på onsdag. varga ble i søndagens kamp mot skottland skadet i en tøff duell med skottland-keeperen. varga pådro seg flere brudd i ansiktet i kollisjonen med skottland-keeperen. han fikk også en kraftig hjernerystelse.
  Rusthen tilbake i Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 23. juni 2024 KL:11.52)
  motorsyklisten mia rusthen er hentet hjem til norge og er innlagt på ullevål sykehus. det opplyser faren hennes, trond rusthen, til vg. – flyturen hjem gikk bra, og nå er hun hos proffe leger på ullevål. de skal nok studere de bildene som allerede er tatt og muligens ta sine egne bilder, sier han og legger til: – hvis det hadde vært snev av fare ved å flytte henne, så hadde ikke det blitt gjort. rusthen veltet på misona-banen i italia i tidenes første vm-ritt for kvinner i roadracing. hun ble lagt i kunstig koma etter ulykken og ble operert for å unngå økende trykk i hodet. (©ntb)
  Polsk supporter alvorlig skadd etter fall fra tribune under EM-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:22.04)
  en polsk fotballfan pådro seg alvorlige skader etter å ha falt mer enn tre meter på olympiastadion i berlin under em-kampen mot østerrike fredag. en talsmann for brannvesenet opplyser til det tyske nyhetsbyrået dpa at mannen falt rundt tre meter ned i en passasje mellom tribunen og banen. tilskueren var en kort stund bevisstløs etter episoden, før han ble fraktet til sykehus med det som omtales som ulike, men ikke spesifiserte skader. årsaken til ulykken er ikke kjent, men berlin-politiet sier at de utelukker at flere enn den skadde var involvert. østerrike slo polen 3–1 i berlin fredag. (ntb)


  Norges Cykleforbund med dramatiske kutt – sportssjef Hans Falk slutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:15.28)
  norges cykleforbund ser seg nødt til å kutte flere stillinger som følge av økonomiske problemer. sportssjef hans falk er blant dem som fratrer. forbundet opplyser torsdag om beslutningene som er tatt knyttet til de ansatte. – norges cykleforbund har på bakgrunn av en utfordrende økonomisk situasjon over tid dessverre sett seg nødt til å foreta en større nedbemanning i organisasjonen, heter det der. videre skriver ledelsen at prosessen som har ledet fram til nedbemanningen, har vært utfordrende for både styret, administrasjonen og de ansatte som er direkte berørt. blant grepene som tas, er at mangeårig sportssjef hans falk går fra sin stilling. han har siste arbeidsdag i oktober. falk har takket ja til sluttavtale, da han ikke fikk tilbud om en annen stilling, heter det fra forbundet. fram til han fratrer, har falk ansvar for landeveislagene for u23 og elite på herresiden, med hovedansvar for ol i paris og vm landevei i sveits. tre øvrige ansatte får kuttet sine stillingsbrøker med enten 50 eller 40 prosent. (ntb)

  Jonas Vingegaard er friskmeldt til Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:12.42)
  jonas vingegaard er en del av tour de france-troppen til visma lease a bike. 27-åringen har kjempet en kamp mot klokka siden han skadet seg stygt i april. visma-laget opplyser i egne mediekanaler at vingegaard er en del av lagets åttemannstropp til det prestisjetunge rittet. den danske tdf-vinneren fra 2022 og 2023 pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i baskerland rundt i april. 7. mai gjennomførte 27-åringen sin første sykkeltur utendørs. i etterkant var dansken tydelig på at han håper å være klar til å forsvare nok en tour de france-tittel i sommer. de siste ukene har vingegaard fortsatt å ta steg i rehabiliteringen, og i slutten av mai ble dansken avbildet på trening i alpene. (ntb)


  Emilie Bragstad forlater Bayern München – klar for Bayer Leverkusen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:12.27)
  emilie bragstad er ferdigspilt i bayern münchen. låneavtalen sist sesong med bayer leverkusen gjøres permanent. det opplyser leverkusen på sine nettsider. hun har skrevet under en avtale som strekker seg til sommeren 2026. – etter en god sesong her i leverkusen er jeg overbevist om at jeg kommer til å fortsette og forbedre meg, og at vi fortsatt kan oppnå mye som lag. jeg vil gjerne hjelpe med å stabilisere forsvaret vårt ytterligere, og jeg vil gjerne bidra enda mer offensivt, sier bragstad. hun signerte for bayern münchen i 2020 og har siden vært på lån i rosenborg og leverkusen. – emilie etablerte seg umiddelbart som en verdifull del av forsvaret vårt, sier sportsdirektør achim feifel. i 2023/24-sesongen var bragstad på banen for leverkusen i 21 av 22 kamper i bundesliga. hun scoret to mål. (ntb)

  Brussel sier nei til å arrangere Belgia-kamp mot Israel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:11.57)
  myndighetene i brussel ønsker ikke å være vertskap for nasjonsligamøtet mellom belgia og israel i fotball. krigen i gaza skaper en sikkerhetshodepine. det er ordfører benoit hellings i den belgiske hovedstaden som opplyser at de ikke ønsker å arrangere den aktuelle landskampen. planen var at oppgjøret skulle spilles på stade roi baudouin i brussel 6. september. hundrevis av propalestinske demonstranter har gjentatte ganger tatt til gatene i brussel siden starten av krigen mellom israel og hamas i fjor. i forrige måned ble billettsalget til nasjonsligakampen satt på pause på grunn av sikkerhetshensyn. – i dag synes det klart at gjennomføringen av en slik kamp i hovedstaden vår utvilsomt vil provosere fram store demonstrasjoner og kompromittere sikkerheten til både tilskuere, spillere, beboere og våre politistyrker, sier hellings i en uttalelse. brussel har vært i sikkerhetsberedskap siden før krigen i gaza startet, og belgia har gjentatte ganger vært rammet av ekstremistiske angrep. belgia spiller for tiden em i tyskland. der tapte laget sin første gruppekamp mot slovakia. (ntb)

  Brussel sier nei til å arrangere Belgia-kamp mot Israel – Gaza-krigen skaper frykt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:11.55)
  myndighetene i brussel ønsker ikke å være vertskap for nasjonsligamøtet mellom belgia og israel i fotball. det sier ordføreren i den belgiske hovedstaden, benoit hellings. planen var at oppgjøret skulle spilles på stade roi baudouin i brussel 6. september. krigen i gaza skaper en sikkerhetshodepine. hundrevis av propalestinske demonstranter har gjentatte ganger tatt til gatene i brussel siden starten av krigen mellom israel og hamas i fjor. i forrige måned ble billettsalget til nasjonsligakampen satt på pause på grunn av sikkerhetshensyn. ordføreren opplyser at tjenestemenn i brussel har hatt en grundig diskusjon med regjeringen, politiet og fotballforbundet urbsfa rundt mulighetene for å arrangere fotballkampen. – i dag synes det klart at gjennomføringen av en slik kamp i hovedstaden vår utvilsomt vil provosere fram store demonstrasjoner og kompromittere sikkerheten til både tilskuere, spillere, beboere og våre politistyrker, sier hellings i en uttalelse. (ntb)
  Rytterne Victoria Gulliksen og Isabel Freese fikk OL-billett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:13.07)
  rytterne victoria gulliksen og isabel freese er klare for ol i paris, i henholdsvis sprangridning og dressur. norges rytterforbund opplyser at uttaket av gulliksen og freese er del av det som blir olympiatoppens tredje uttak til sommerlekene i frankrike. – ol i paris i 2024 har vært et stort mål for meg, sier gulliksen gulliksen skal delta i sprangridnings-konkurransene i paris med hesten mistral van de vogelzang. freese skal konkurrere med hesten total hope old. 32 år gamle gulliksen er datter av mer meritterte og kjente geir gulliksen. 64-åringen deltok både under ol i beijing i 2008 og i de utsatte sommerlekene i tokyo i 2021.

  Tour de France-start i Barcelona i 2026

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:11.06)
  barcelona blir vertsby for åpningsetappen i sykkelrittet tour de france om to år. det ble kunngjort av barcelonas ordfører, jaume collboni, på en pressekonferanse tirsdag formiddag. – grand départ tour de france 2026. sees i barcelona, skriver tour de france på x. touren opplyser videre at de tre første etappene skal gå i barcelonas nærområde. tour-start i 2026 er 4. juli. i årets utgave skal tour de france starte i firenze og italia. neste år er det start i lille. (ntb)


  Legene planlegger hjemreise for roadraceren Mia Rusthen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:15.23)
  motorsyklisten mia rusthen kan bli sendt hjem fra italia i løpet av de neste dagene. familiens talsperson opplyser til ntb at tilstandene hennes er stabil. 22-åringen skadet seg stygt under en vm-runde i italia på lørdag. – hun ligger fortsatt på intensivavdelingen på sykehuset hvor hun holdes sovende med medikamenter. det er ingen store endringer siste døgnet og tilstanden er fortsatt stabil, sier lege kåre løvstakken til ntb, som er familiens talsperson. løvstakken sier til ntb at de har startet med planlegging av hjemreisen, og de forventer at hun vil være klar til å flyttes til norge om to til tre dager. rusthen var bevisstløs etter ulykken og ble transportert til sykehus med helikopter. hun ble først lagt i kunstig koma, men lørdag kveld valgte legene på sykehuset i cesena å operere for å unngå økende trykk i hodet. rusthen var på 12.-plass da hun krasjet stygt på misona-banen sju runder før slutt. løpet ble stoppet øyeblikkelig. 22-åringen kjører for team rusthen racing. (ntb)


  OL-uttatt seiler (18) døde i dykkerulykke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:08.51)
  18-åringen jackson james rice, som skulle representere tonga i ol i paris, døde i en fridykkerulykke i helgen. det opplyser familien hans i sosiale medier mandag. rice drev med fridykking fra en båt ved øya ha`apai i stillehavet da ulykken skjedde lørdag. 18-åringen besvimte i vannet, og han kunne ikke gjenopplives. «jeg ble velsignet med den beste broren i hele verden, og det gjør vondt å meddele at han nå er borte», skriver hans søster lily. «han var utrolig på kitesurfing, og jeg vet at han hadde kommet hjem fra ol med en stor, skinnende medalje. han hadde så mange utrolige venner over hele verden», legger hun til. rice var født i usa, men skulle representere tonga i ol. han skulle deltatt i den nye seilklassen kiteboarding. (©ntb)


  IOC har gitt grønt lys til 14 russiske og 11 belarusiske utøvere foran OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:12.57)
  den internasjonale olympiske komité (ioc) bekreftet lørdag ol-deltakelsen til 14 russere og 11 belarusere. de skal konkurrere som nøytrale. ioc etablerte i mars en gruppe som skulle gjennomgå alle utøvere med russisk og/eller belarusisk pass. ioc opplyser på sine nettsider at de har gitt godkjenning til 25 utøvere fra de to landene foran sommerens ol i paris. blant dem som har fått grønt lys er syklisten aleksandr vlasov. ellers har utøvere fra turn, vektløfting og bryting fått godkjenning. de nøytrale utøverne vil konkurrere uten flagg og emblemer, og det vil heller ikke bli spilt nasjonalsanger. utøvere som aktivt støtter krigen i ukraina, får ikke delta, ei heller de som er en del av de militære styrkene i russland eller belarus. ol i paris avvikles fra 26. juli til 11. august. (ntb)

  Tidligere Arsenal-spiss døde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:12.08)
  kevin campbell (54), som spilte over 200 kamper for arsenal på 1990-tallet, er død. arsenal opplyser om dødsfallet på x lørdag. campbell ble for snaue to uker siden innlagt på sykehus. da ble det opplyst at han var i dårlig forfatning. «kevin var høyt verdsatt av alle i klubben. alle tenker på hans venner og familie i denne tøffe tiden», skriver arsenal lørdag. campbell vant fa-cupen og ligacupen i 1993, samt den europeiske cupvinnercupen året etter med arsenal. campbell spilte også for everton, nottingham forest og leicester gjennom karrieren. han jobbet blant annet som ekspert etter at han la opp i 2007. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »