Hovedsiden

Liten annonse
  Gladnyhet for Southgate og England – forsvarsstjerne tilbake i trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 24. juni 2024 KL:17.57)
  skadeplagede luke shaw deltok mandag på trening med resten av den engelske landslagstroppen. venstrebacken har ikke vært i aksjon siden februar. englands fotballforbund opplyste i ettermiddagstimene at samtlige av de 26 em-uttatte spillerne var med på treningsøkta. manchester united-spiller shaw har ikke vært i spill siden 18. februar. han var likevel en del av em-troppen til gareth southgate, som begrunnet valget med at han håpet shaw ville bli spilleklar i løpet av mesterskapet. shaw er den eneste rendyrkede venstrebacken i englands em-tropp. høyreback kieran trippier har vikariert for shaw så langt i mesterskapet. england vant den første gruppespillskampen mot serbia 1-0, før det ble 1-1 mot danmark i kamp to. i siste kamp i gruppespillet venter slovenia. (ntb)

  Rasismebråk i Tottenham – klubben rykket ut med melding fra kaptein Son

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:10.54)
  i et intervju med en tv-kanal i hjemlandet uruguay kom tottenham-spiller rodrigo bentancur med uttalelser som satte sinnene i kok hos mange. midtbanespilleren ble spurt om han kunne skaffe en tottenham-drakt. – sonny sin? det kunne også ha vært fetteren hans sin, for de ser helt like ut alle sammen, lød svaret fra bentancur, som viste til son heung-min fra sør-korea. det skapte voldsomme reaksjoner. veldedighetsorganisasjonen kick it out, som kjemper mot diskriminering, opplyste i etterkant til bbc at den hadde mottatt en rekke klager. onsdag kom tottenham på banen med en offisiell uttalelse i sosiale medier. klubben har fått assistanse for å sørge for at episoden «får en et positivt utfall». – dette innebærer blant annet at spillerne skal få opplæring i målene vi har knyttet til mangfold, likestilling og inkludering, skriver spurs. videre heter det at klubben stiller seg bak at kaptein son nå mener at saken kan legges død. – jeg har snakket med lolo (bentancur). han gjorde en tabbe, det vet han, og han har beklaget. lolo ville aldri mene å bevisst si noe fornærmende. vi er brødre, og ingenting er endret knyttet til det, sier son i en uttalelse. bentancur har beklaget uttalelsen sin i et instagram-innlegg. – sonny bror! jeg beklager til deg for det som skjedde, det var bare en veldig dårlig spøk. du vet at jeg er glad i deg, og jeg ville aldri miste respekten for deg eller såre deg eller noen andre! jeg er glad i deg, bror, skrev han der. (ntb)

  IK Starts medlemmer godkjente avtalen med amerikansk investorgruppe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:21.33)
  roger loughney, david grim og jean bley er hovedaksjonærene som nå skal investere i start gjennom en såkalt dualmodell. start har inngått en tiårsavtale med aksjeselskapet «stein på stein 1905», som har signalisert at de skal inn med 40 millioner kroner. 4. juni gjorde klubben det kjent at de hadde landet en avtale med investorgruppen. dermed var det opp til medlemmene å stemme over den. svært mange var til stede under årsmøtet. da avtalen var et faktum opplyste klubben at det krevdes et to tredels flertall for at samarbeidet skulle bli noe av. daglig leder i start, sveinung hedding-valvik, påpekte i sitt innlegg tirsdag at klubben er avhengig av sju millioner kroner for å unngå konsekvenser som fratrekk av poeng og degradering. hedding-valvik omtalte det som et «sjansespill» å ikke akseptere avtalen. det er ingen hemmelighet at start har slitt økonomisk. som følge av et underskudd på 8,6 millioner kroner i 2022, gikk klubben inn i 2023 med en egenkapital på 3,3 millioner kroner. fjoråret endte så med et nytt estimert underskudd på rundt 10,5 millioner. (ntb)


  Uefa tar grep før EM – alle VAR-avgjørelser skal forklares til tilskuerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:08.23)
  under sommerens fotball-em i tyskland vil tilskuerne få forklart var-avgjørelsene på storskjerm, opplyser det europeiske fotballforbundet (uefa). sjefen i uefas dommerkomité, roberto rosetti, opplyste om grepet onsdag. skjermene på hver enkelt em-arena skal gi de frammøtte tilskuerne tekniske forklaringer på var-dommernes avgjørelser. et eksempel på en forklaring kan ifølge rosetti høres slik ut: «straffespark på grunn av hands. tysklands nummer ni berører ballen med venstrehånden, som er i en unaturlig posisjon, over skulderen og ut fra kroppen». under kvinnenes fotball-vm i 2023 ble samtlige var-avgjørelser forklart muntlig før spillet ble satt i gang igjen. rosetti opplyste samtidig at hoveddommerne vil forklare avgjørelsene til lagenes kapteiner. andre spillere eller trenere som utfordrer dommeren eller krever en forklaring, vil bli straffet med gult kort. den ovennevnte regelen resulterte i to gule kort i champions league-finalen. det samme var tilfelle i europaligafinalen, mens det ble delt ut ett gult kort for brudd på regelen i conferenceligaen. dersom et lag har keeperen sin som kaptein, vil en av de andre utespillerne få anledning til å oppsøke dommeren. (ntb)

  NIF følger ikke Amnestys hijab-oppfordring før OL: – Krevende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:10.25)
  norges idrettsforbund vil ikke reagere på frankrikes forbud mot hijab for egne utøvere foran sommerens ol. amnesty international har sendt et brev til den internasjonale olympiske komité (ioc) og bedt dem oppfordre frankrike til å oppheve forbudet mot hijab for nasjonens utøvere. rådgiver frank conde tangberg i amnesty international mener norges idrettsforbund (nif) må stå fram. ntb har stilt spørsmål om hvordan nif reagerer på saken og hva forbundet vil foreta seg. – idretten har vist seg å ha stor samfunnsmessig påvirkningskraft. samtidig må vi erkjenne at det å endre eller oppnå unntak fra et arrangørlands lovverk, er krevende og først og fremst er et myndighetsanliggende, sier konstituert idrettspresident arne bård dalhaug til ntb. den franske sportsministeren amélie oudéa-castéra opplyste om hijab-forbudet i fjor høst. reglene om bruk av hijab har utløst flere debatter om religionsfrihet og integrering av muslimer i landet. (ntb)

  Koeman ut mot Barcelona: – Tok en risiko som vi nå må betale for

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:11.12)
  den nederlandske landslagssjefen, ronald koeman, var misfornøyd frenkie de jong måtte kaste inn håndkle fire dager før fotball-em. mandag kveld opplyste nederlands fotballandslag at de jong ikke fikk delta grunnet en ankelskade som han har slitt med siden april. likevel ble nederlenderen satt til å spille kamper mot psg i april. – frenkie de jong har en historie med denne skaden, så vi må tenke på helsen hans. klubben hans (barcelona) tok en risiko som vi nå må betale for, sa koeman mandag kveld. (ntb)

  Pengeregn for Mourinho i Tyrkia – får årslønn på over 120 millioner kroner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:07.25)
  trenerveteranen josé mourinho (61) har skrevet under på en meget lukrativ toårsavtale som trener for tyrkiske fenerbahçe. klubben opplyste om portugiserens lønn i en børsmelding onsdag kveld. i børsmeldingen skriver fenerbahçe at 61-åringen får en årslønn på 10,5 millioner euro. det tilsvarer 120,7 millioner kroner. tyrkiske klubber er pliktige til å oppgi lønningene i kontrakter de inngår for å informere sin aksjeholderne. klubben har imidlertid ikke omtalt størrelsen på eventuelle bonuser i mourinhos kontrakt. mourinho har fått i oppgave å vinne den tyrkiske ligaen, noe fenerbahçe ikke har klart siden 2014. mourinho har ikke jobbet utenfor topp fem-ligaene i europa siden 2004, da han forlot porto etter å ha vunnet mesterligaen (ntb)

  Maradona-rettssak utsatt til oktober

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. mai 2024 KL:07.27)
  rettssaken mot diego maradonas medisinske team kommer først i gang i oktober. åtte personer er tiltalt for å ha medvirket til fotballikonets død. maradona døde i november 2020. kort tid i forveien hadde han vært innlagt på sykehus, der han ble operert for hjerneblødning. argentinsk påtalemyndighet har tatt ut drapstiltale mot åtte medisinere for å ha medvirket til legendens død. det er blant annet anført at helsepersonellet ikke gjorde forsøk på å redde maradonas liv. maradonas personlige lege lepoldo luque er blant de åtte tiltalte i saken. opprinnelig skulle rettssaken starte kommende uke, men onsdag opplyste en dommer i buenos aires at det ikke skjer før i oktober. grunnen skal være at det fortsatt gjenstår å få plass en del praktiske ting før høringene kan starte. de åtte medisinerne risikerer fengselsstraffer fra åtte til 25 år. den samme dommeren besluttet onsdag å avvise deler av familiens forespørsel om å flytte maradonas levninger fra en privat kirkegård til et mausoleum. (ntb)

  Person pågrepet for å planlegge angrep mot OL-fakkelstafett i Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mai 2024 KL:10.38)
  franske myndigheter har pågrepet en person for å planlegge et angrep under ol-fakkelstafetten i bordeaux. – takk til politifolkene og mer generelt til alle agentene i departementet som sørger for sikkerheten for denne populære feiringen med bemerkelsesverdig profesjonalitet og engasjement, opplyste innenriksminister gérald darmanin på x. franske cnews opplyser at det er snakk om en mann i 20-årene, og at han ble pågrepet tirsdag. etterforskere skal ha fattet mistanke etter at den pågrepne skrev et facebook-innlegg hvor han refererte til massedrapsmannen elliot rodger. rodger drepte seks mennesker og skadet 13 for nøyaktig ti år siden: 23. mai 2014. den delen av fakkelstafetten som går i bordeaux, startet torsdag morgen og avsluttes i kveld. ol arrangeres i paris fra 26. juli til 11. august. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »