Hovedsiden

Liten annonse

  Fannemel legger opp etter Raw Air

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mars 2023 KL:20.05)
  skihopper anders fannemel (31) har bestemt seg for å avslutte karrieren etter helgens raw air-avslutning i skiflygingsbakken i vikersund. fannemel bekrefter beslutningen overfor ntb etter fredagens kvalifisering i mammutbakken i modum. – dette blir den siste helgen, sier han. dermed blir søndagens hopping i verdens største hoppbakke avslutningen på 31-åringens karriere på toppnivå. da skal det hoppes både kvalifisering og renn. til lørdagens renn klarte ikke veteranen å kvalifisere seg. fannemel vurderte også å legge opp for ett år siden etter store skadeproblemer. til slutt gikk han på en ny sesong. 15. februar 2015 satte fannemel ny verdensrekord i skiflyging. da landet han på 251,5 meter i vikersundbakken. nå skal altså karrieren avsluttes samme sted. (ntb)

  Hoppjentenes skiflygningstrening i Vikersund utsatt til lørdag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mars 2023 KL:07.39)
  kvinnenes skiflygningstrening i vikersund skulle etter planen gått fra klokken 10 fredag morgen, men har blitt utsatt til lørdag grunnet massivt snøfall. det bekrefter norges skiforbund overfor ntb. hoppjentene skulle etter planen satt utfor skiflygningsbakken i vikersund klokken 10, men må nå vente til lørdag med å gjennomføre sin første offisielle trening i 240-metersbakken. av de norske kvinnene er anna odine strøm, silje opseth og maren lundby kvalifisert for skiflygingsrennet. kun de 15 beste i raw air-sammendraget skal være med i søndagens historiske renn, der kvinnene for første gang skal konkurrere i verdens største hoppbakke. juryen vil også senere fredag ta stilling til herrenes kvalifisering, som etter planen skal avholdes fra klokken 17.00. (ntb)  Streikende arbeidere kuttet strømmen til franske OL-anlegg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mars 2023 KL:15.07)
  streikende arbeidere sørget torsdag for at gigantarenaen stade de france og ol-landsbyen som skal benyttes under neste års paris-leker var strømløse. både stade de france og den aktuelle ol-landsbyen ligger i paris-forstaden saint-denis. en journalist tilhørende nyhetsbyrået reuters var vitne da strømtilførselen til de to ol-anleggene ble kuttet. også gasstilførselen til anleggsplassene og de tilhørende kontorene ble borte. sebastien menesplier, generalsekretær for energidelen av fagforeningen cgt, bekrefter aksjonen ifølge nyhetsbyrået afp. – stilt overfor en regjering som nekter å vike, nekter vi også å vike, sier menesplier. – jeg appellerer til den ansvarlige regjeringen og republikkens president: trekk reformen tilbake, for da vil elektrikerne og gassarbeiderne jobbe for det offentlige og allmennheten, legger han til. de streikende arbeiderne protesterer mot myndighetenes planer om å heve pensjonsalderen i frankrike fra 62 til 64 år. senatet stemte torsdag for forslaget. (ntb)

  Landskampen mellom Spania og Norge er utsolgt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mars 2023 KL:13.23)
  25. mars spiller norge den første kampen i em-kvalifiseringen borte mot spania. nå, over to uker før kampen spilles, er billettene på la rosaleda stadium i malaga revet vekk. det gjelder også de 1500 billettene forbeholdt de norske supporterne. det bekrefter pablo garcía cuervo, kommunikasjonssjef i det spanske fotballforbundet, overfor nrk. – ja, nå er det utsolgt, skriver han i en e-post til nrk. la rosaleda stadium tar cirka 30.000 tilskuere. kampen blir den første til spanias ferske landslagssjef luis de la fuente. oppgjøret sparkes i gang 20.45 på kvelden.

  Langrennsstjernen Anne Kjersti Kalvå står over Kollen og Drammen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mars 2023 KL:10.02)
  vm-medaljør anne kjersti kalvå kommer ikke til start på den historiske kollen-femmila for kvinner. hun er blitt syk. kalvå bekrefter overfor vg at hun må droppe søndagens renn. – jeg går ikke, nei. jeg har tatt avgjørelsen nå nettopp. jeg er ikke hundre prosent, og da skal man ikke gå en femmil, sier hun. – den siste uken har bare vært rar. jeg har kommet hjem, krasjlandet her, vært sliten og småsyk. jeg har ikke gjort så mye, men prøvd å ta innover meg det som har skjedd, legger hun til. kalvå avsluttet planica-vm med sølv på tremila bak ebba andersson. norges skiforbund opplyser at hedda østberg amundsen tar kalvås plass i den norske troppen til det historiske rennet. landslagstrener stig rune kveen bekrefter overfor adresseavisen at kalvå også står over verdenscupsprinten i drammen førstkommende tirsdag. – men vi er sterk i troa på at hun er tilbake i falun neste helg, sier han. (ntb)

  Langrennsstjernen Anne Kjersti Kalvå står over Kollen-femmila

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mars 2023 KL:10.02)
  vm-medaljør anne kjersti kalvå kommer ikke til start på den historiske kollen-femmila for kvinner. hun er blitt syk. kalvå bekrefter overfor vg at hun må droppe søndagens renn. – jeg går ikke, nei. jeg har tatt avgjørelsen nå nettopp. jeg er ikke hundre prosent, og da skal man ikke gå en femmil, sier hun. – den siste uken har bare vært rar. jeg har kommet hjem, krasjlandet her, vært sliten og småsyk. jeg har ikke gjort så mye, men prøvd å ta innover meg det som har skjedd, legger hun til. kalvå avsluttet planica-vm med sølv på tremila bak ebba andersson. norges skiforbund opplyser at hedda østberg amundsen tar kalvås plass i den norske troppen til det historiske rennet. (ntb)


  Thingnes Bø sikret sammenlagtseier i verdenscupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mars 2023 KL:17.04)
  johannes thingnes bø er vinner av verdenscupen i skiskyting 2022/23. ingen kan ta igjen bø som står med 1319 poeng etter rennene i nove mesto. sturla holm lægreid hadde en teoretisk sjanse til å vinne sammenlagt, men han kommer ikke til å starte torsdagens 20 kilometer i östersund. – sturla er ikke i östersund nå og er ikke påmeldt til rennet i morgen, bekrefter landslagstrener egil kristiansen overfor nrk. dermed er bø sammenlagtvinner. han er som lægreid smittet av covid-19 og står selv over torsdagens renn. kristiansen sier at det finnes en mulighet for at bø og lægreid kan rekke søndagens fellesstart. storebror tarjei bø er i samme situasjon. johannes thingnes bø har vunnet 13 av 16 verdenscuprenn denne sesongen og er ubeseiret i 2023. med fem renn igjen er han dermed vinner. etter denne ukas renn i östersund gjenstår kun rennene i holmenkollen neste uke.

  Kilde står over Kranjska Gora-renn – Odermatt har vunnet verdenscupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mars 2023 KL:09.52)
  aamodt kilde står over helgens storslalåmrenn i kranjska gora. – jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal kjøre de to storslalåmrennene i kranjska gora neste helg og heller fokusere på de to fartsrennene i verdenscupfinalen. jeg vil konsentrere seg om soldeu, sier kilde til østerrikske orf, ifølge blick. norges skiforbund bekreftet overfor ntb at nordmannen ikke stiller på start i slovenia. det betyr at kilde ikke lenger har noen teoretisk mulighet til å ta igjen odermatt i kampen om «den store krystallkula». sveitseren leder verdenscupen sammenlagt med 385 poeng ned til kilde, som uten de to storslalåmrennene i kranjska gora bare har tre renn igjen av verdenscupsesongen. odermatt vant også verdenscupen foran kilde forrige sesong. da skilte det 467 poeng mellom de to alpinstjernene, mens kilde vant sammenlagt i 2020. (ntb)

  Russisk verdensmester bryter tausheten om krigen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mars 2023 KL:06.23)
  i motsetning til flere av hans russiske kolleger, har ikke den tidligere verdensmesteren i sjakk vladimir kramnik uttalt seg offentlig om russlands krigføring mot ukraina. kramnik er halvt russisk og halvt ukrainsk, og overfor chessbase forklarer han endelig noen av sine synspunkter. 47-åringen har sendt en lengre uttalelse, hvor han blant annet langer ut mot det han oppfatter som «en konkurranse i forfengelighet». kramnik etterlyser handlinger som leder mot en avvikling av krigen, og sier seg lei av tomprat. han tar ikke et klart standpunkt, og uttrykker ikke eksplisitt avstand fra krigen, slik flere andre russiske spillere har gjort. – jeg vil uttrykke mine meninger om denne tragiske situasjonen når jeg bestemmer meg for å gjøre det. men det skjer etter at denne forfengelighetskonkurransen og heksejakten, som gjør meg veldig sint, er over, skriver han.  Svensk vraking overrasker – Sundling går ikke stafetten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mars 2023 KL:16.28)
  jonna sundling er ikke en del av sveriges stafettlag. verdensmesteren fra sprinten og lagsprinten var av mange ventet å gå 4.-etappen, men er etter et en skuffende 10-kilometer ikke å se på laget til svenskene. emma ribom, ebba andersson, frida karlsson og maja dahlqvist går for sverige. nrk-ekspert fredrik aukland sperret umiddelbart opp øynene da han så pressemeldingen: – det trodde jeg ikke noe på! – hun har levert i dett mesterskapet. det ville vært helt naturlig at hun gikk sisteetappen, eller i det minste én etappe. – burde hun gått foran emma ribom og maja dahlqvist? – ja, det tenker jeg absolutt at hun burde, men det kan være det er noe vi ikke vet. basert på resultater så er det overraskende at hun ikke går, sier aukland, og tror dette kan åpne for norge. – hvis det er slik at anne kjersti kalvå og dahlqvist går likt ut og det blir litt snøvær, slik det er meldt, kan det være mulig å gå ifra før en spurt. den stafetten lever mer enn jeg trodde. svenskenes landslagssjef, anders byström, bekrefter at sundling er i god form og ønsket å gå en etappe overfor pressen. – i går var det maja som viste sine ferdigheter. jonna ville gå stafetten. det ville alle. vi har et fantastisk bra lag, sier byström, ifølge expressen. for det norske laget går tiril udnes weng, astrid øyre slind, ingvild flugstad østberg og anne kjersti kalvå.  Le Graët slår tilbake etter avgangen: – Jeg har aldri trakassert noen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. februar 2023 KL:21.01)
  noël le graët gikk av som frankrikes fotballpresident etter anklager om sjikane og trakassering. han stiller seg uforstående til beskyldningene. – jeg har aldri trakassert noen, moralsk eller seksuelt, sier le graët til den franske avisen l`équipe. tidligere tirsdag gikk 81-åringen av som fotballpresident. avgangen kom 13 dager etter at en knusende rapport om styringen av frankrikes fotballforbund ble lagt fram. le graët ble fransk fotballpresident i 2011. i hans periode tok herrelandslaget seg til vm-finalene i 2018 (seier) og 2022 (tap). tross den sportslige suksessen har det stormet rundt le graët. han er blitt anklaget for seksuell og psykisk trakassering av flere kvinner, og 11. januar ble han suspendert inntil videre. i forbundets gransking kom det en knallhard konklusjon: «tatt i betraktning hans oppførsel overfor kvinner, hans uttalelser og lederfeil har ikke le graët nødvendig legitimitet til å styre og representere fransk fotball», sto det blant annet i rapporten. (ntb)
  NRK-Julies drama: Brudd og kjærlighet

  Kilde: Dagbladet - kjendis.no | Publisert: (mandag 27. februar 2023 KL:00.03)
  nrks julie strømsvåg vet hvordan det føles å ligge nede med brukket rygg. nå står hun rakrygget på skjermen vår, for å lede det norske folk gjennom ski-vm. overfor dagbladet avslører hun hva den store kjærligheten betyr - når kaoset raser rundt henne - og om hennes mest brutale øyeblikk noensinne.

  TV-Julies drama: Brudd og kjærlighet

  Kilde: Dagbladet - kjendis.no | Publisert: (mandag 27. februar 2023 KL:00.03)
  nrks julie strømsvåg vet hvordan det føles å ligge nede med brukket rygg. nå står hun rakrygget på skjermen vår, for å lede det norske folk gjennom ski-vm. overfor dagbladet avslører hun hva den store kjærligheten betyr - når kaoset raser rundt henne - og om hennes mest brutale øyeblikk noensinne.

  Diggins trekker seg fra lørdagens skiathlon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. februar 2023 KL:21.56)
  den amerikanske medaljefavoritten jessie diggins har valgt å stå over lørdagens fellesstart med skibytte i ski-vm i planica. det bekreftet den amerikanske pressesjefen overfor expressen fredag kveld. – jessie velger å forberede seg til sprintstafetten søndag, sa pressesjefen. diggins var en av det heteste medaljefavorittene og var ventet å gi svenske ebba andersson og frida karlsson en god kamp om gullet. amerikaneren står med fire vm-medaljer, hvor av ett gull fra teamsprinten i val di fiemme i 2013. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »