Hovedsiden

Liten annonse  VM-sjefen ut mot Klinsmann - tyskeren anklages for rasisme

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 28. november 2022 KL:14.53)
  den tyske fotballegenden jürgen klinsmann havnet i hardt vær for hans kommentarer etter irans kamp mot wales. klinsmann kritiserte iran-spillernes oppførsel mot dommerteamet, og påsto at det var en del av deres kultur å spille på denne måten. irans manager carlos queiroz slo knallhardt tilbake mot tyskeren, som han mente hadde en «typisk fordomsfull bedømmelse basert på overlegenhet». treneren krevde videre at klinsmann ble kastet ut av fifas analysegruppe. nå får queiroz støtte av sjefen for qatar-vm, hassan al-thawadi. – jeg liker ikke å bruke ordet, og jeg vil bare gjøre det én gang, men jeg synes uttalelsene var svært elitistiske og til en viss grad rasistiske, sier han til talksport. klinsmann har beklaget kommentarene. – kommentarene ble tatt ut en fotball-kontekst. jeg har mange iranske venner og har tenker godt om landets folk, kultur og historie, skriver han på twitter.  Riiber utklasset konkurrentene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 26. november 2022 KL:15.45)
  jarl magnus riiber gikk ut som nummer tre på langrennsdelen i verdenscupen i kombinert lørdag, men i langrenssporet var han overlegen. – det er utrolig. jeg la mye press på meg selv i dag, å snu det fra i går. det var utrolig følelse å ta seieren i dag, sier riiber. han var raskt oppe i ryggen til yamamoto fra japen og rettenegger fra østerrike. lenge gikk de tre sammen, men etter 7,5 kilomter satte riiber opp et voldsomt tempo og distanserte konkurrentene. en drøy kilometer senere hadde han en ledelse på nesten 20 sekunder. – en levende kombinertlegende tar verdenscupseier nummer 50, en helt unik seiersrekke, kommenterte jann post på oppløpet. julian schmid fra tyskland ble nummer to, mens jens luraas oftebro ble nummer tre.

  Klæbo passerte milepæl: – Jeg vet ikke hva jeg skal si

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 26. november 2022 KL:14.27)
  johannes høsflot klæbo (26) var nok en gang suveren og gikk inn til sin 50. verdenscupseier på 10 kilometer klassisk i finske ruka. – jeg vet ikke hva jeg skal si, det er stort det. det er alltid artig med intervallstart her i ruka, og det er gøy å vinne skirenn, sier klæbo til viaplay. trønderen endte hele 20,5 sekunder foran pål golberg på andreplass, mens martin løwstrøm nyenget ble nummer tre. – jeg er godt fornøyd, både med løpet og formen. jeg visste at én mann kom til å bli veldig sterk i dag, og det var ikke overraskende at han slo meg, sier pål golberg til nrk. – det var strålende innsats, enkelt og greit. jeg hadde på følelsen at vi hadde et lag som skulle gjøre det høvelig bra i dag, og jeg er veldig, veldig fornøyd, sier landslagstrener eirik myhr nossum til nrk. calle halfvarsson var beste ikke-norske langrennsløper, og endte 33,1 sekunder bak klæbo. klæbo var også overlegen på sprinten fredag.

  Klæbo knuste konkurrentene – ny seier i Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 26. november 2022 KL:14.27)
  johannes høsflot klæbo (26) var nok en gang suveren og gikk inn til sin 50. verdenscupseier på 10 kilometer klassisk i finske ruka. trønderen endte hele 20,5 sekunder foran pål golberg på andreplass, mens martin løwstrøm nyenget ble nummer tre. calle halfvarsson var beste ikke-norske langrennsløper, og endte 33,1 sekunder bak klæbo. klæbo var også overlegen på sprinten fredag.  Barcelona knuste Bayern foran rekordpublikum

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 24. november 2022 KL:21.07)
  foran det største tilskuertall i en gruppekamp i kvinnenes mesterliga i fotball vant barcelona overlegent 3-0 over alexander straus` bayern münchen-lag. ingrid syrstad engen kom inn for keira walsh i det 77. minutt og spilte et drøyt kvarter foran 46.967 tilskuere på camp nou. klubbvenninne caroline graham hansen er fortsatt ute med skade. emilie bragstad fikk også smake på fotballfesten. straus byttet henne inn på overtid. bayern holdt nullen i en omgang selv om barcelona presset voldsomt og skapte sjanse på sjanse. geyse scoret ledermålet i det 47. minutt, mens aitana bonmati og claudia pina økte hver sin gang. svenske fridolina rolfö gjorde forarbeid til de to første målene med sine raid på venstrekanten. først fant hun ana-maria crnogorcevic ved lengste stolpe. sveitseren nikket tversover, og geyse scoret med hodet via stolpen. i det 60. minutt raidet rolfö helt til dødlinja og spilte skrått ut til bonmati, som scoret med et direkteskudd i nærmeste hjørne. pina fullførte verket med et kjempeskudd i krysset fra distanse seks minutter senere. byern fikk sitt første poengtap i mesterligaen, mens barcelona står med full pott. (©ntb)


  Kombinert: Hansen og Riiber vant sesongåpningen på Beitostølen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 19. november 2022 KL:15.28)
  gyda westvold hansen var overlegen i kvinneklassen under sesongens første kombinertrenn på beitostølen. jarl magnus riiber vant herrens renn. hansen gikk i mål 33,8 sekunder foran marte leinan lund på 5-kilometeren. ida marie hagen fulgte på 3.-plass, 50,6 sekunder bak rennets vinner. – det kjentes fint ut. det var greit å få en gjennomkjøring, og kroppen kjentes fin ut. jeg gleder meg veldig til sesongen. det er veldig artig å gå skirenn, så jeg gleder meg til å konkurrere mer, sa hansen til nrk. på herrenes 10 kilometer var det jarl magnus riiber som var sterkest. heming-løperen gikk i mål 1.51 minutter foran jens lurås oftebro og jørgen graabak. de norske kombinertjentene hadde tegnet på seg skjegg under lørdagens kombinertåpning. det gjorde de for å sende en melding til den internasjonale olympiske komité (ioc), som holder døren stengt for kvinnene i vinterlekene i italia om drøye tre år. – vi håper å få fram at dersom vi hadde sett sånn ut, hadde ol i 2026 vært en selvfølge, sa hansen til ntb før start. (ntb)

  Killi og Ruud til topps i Stubai

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 19. november 2022 KL:12.47)
  friskistjernene johanne killi og birk ruud vant begge i verdenscupåpningen i slopestyle i østerrikske stubai lørdag. killi var fullstendig overlegen i kvinnenes renn. dombås-jenta utførte sitt første forsøk i slopestyle-løypa tilnærmet perfekt og fikk betalt med 81,24 poeng av dommerne. det holdt til en klar ledelse ned til estiske kelly sildaru foran 2.-omgangen. verken killi eller sildaru klarte å forbedre poengsummen sin fra 1.-omgangen og endte dermed som nummer n og to. amerikanske grace henderson tok 3.-plassen. – det er helt fantastisk å ta 1.-plassen her i stubai. jeg har kjempet om en seier i så lang tid nå, og det føles fantastisk å være på toppen. det er veldig lenge siden jeg har vunnet, sa killi i et intervju vist på nrk.


  Theodorsen firer i Finland – ny tysk seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 13. november 2022 KL:10.50)
  silje theodorsen ble beste norske på en fjerdeplass på kvinnenes 10 kilometer fri teknikk i den finske langrennsåpningen. hun var 27 sekunder bak den suverene vinneren victoria carl i mål. hjemmehåpet kerttu niskanen var nærmest carl, 21 sekunder bak. helene marie fossesholm gikk inn til sjuendeplass, snaut minuttet bak carl. tone pedersen ble nummer 20, 2.10 minutter bak, mens marie amundsen og ida tovås endte på henholdsvis 26.- og 31.-plass. ingeborg stenersen krysset mållinjen som nummer 35, mens tuva gulbrandsen (40.-plass), ingeborg hansen (42) og ariane daleng (54) fulgte deretter. lørdag var det også tysk jubel i finland da katharina hennig var overlegen på kvinnenes 10 kilometer klassisk. (ntb)  Bordtennis: Dahlen finaleklar i para-VM etter semifinaledrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 11. november 2022 KL:16.57)
  aida dahlen slo brasilianske sophia kelmer i semifinalen fredag og er klar for finale i para-vm i bordtennis. dahlen, som spiller i klasse åtte under mesterskapet i spanske granada, vant semifinalen med sifrene 12-10, 11-4, 3-11, 8-11, 11-8. det norske håpet fikk en pangstart på kampen da hun avgjorde et svært jevnt førstesett. langt mer overlegen var 32-åringen i sett nummer to. der hadde hun kommandoen nærmest hele veien og vant 11-4. i tredje sett slo brasilianske kelmer tilbake og ledet hele veien til en relativt kontrollert settseier 11-3. det fjerde settet ble svært jevnt. spillerne fulgte hverandre til stillingen 7-7. deretter tok kelmer to raske poeng og festet et lite grep. den brasilianske jenta kjempet sett i land med 11-8. dermed måtte det et avgjørende femtesett til for å kåre en vinner. også det var av det jevne slaget innledningsvis. på stillingen 3-3 tok imidlertid dahlen tre raske poeng med strålende og presist spill. det brasilianske trenerapparatet svarte på offensiven med en kontant timeout. timeouten ble etterfulgt av to raske brasilianske poeng og en påfølgende norsk timeout på stillingen 6-5. deretter ble det 6-6, 7-6 og 7-7 i thrilleren av et sistesett. på stillingen 7-7 prikket imidlertid dahlen inn tre nye raske poeng og satte også inn den påfølgende og første matchballen. dermed var finalebilletten i boks. 32-åringen kom med et solid jubelrop da den intense kampen var avgjort. dahlen har en rekke internasjonale medaljer på sin innholdsrike merittliste. hun tok bronse under paralympics i tokyo i fjor. (©ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »