Hovedsiden

Liten annonse
  Brann med i bronsekampen - slo Tromsø på hjemmebane

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:21.14)
  brann er for alvor inne i medaljekampen i eliteserien etter 2-1-seier over tredjeplasserte tromsø på hjemmebane søndag. frederik børsting sendte vertene i føringen, før bård finne scoret sitt 14. seriemål for sesongen like før pause. på overtid reduserte vegard erlien på straffespark, men nærmere kom ikke gjestene poeng. det sørget for at brann kunne juble for sin femte strake ligaseier. det skiller nå bare tre poeng opp til tromsø på den siste medaljeplassen. med søndagens nederlag har tromsø tapt to av sine fire siste kamper og har fire poeng opp til bodø/glimt på annenplass. det skiller seks poeng til serieleder viking.

  Viking slapp med skrekken – Pellegrino scoret fire for Glimt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:18.53)
  det startet så godt for viking, som ledet 2-0 mot sandefjord allerede etter 16 minutter. det sørget scoringer fra yann-erik de lanlay og lars jørgen salvesen for. kampen så allerede ut til å være over for nedrykkstruede sandefjord. men hans-erik ødegaards menn hadde langt ifra gitt opp, og før pause hadde de utlignet til 2-2. først scoret franklin daddys boy nyenetue selv, før han assisterte danilo al-saed. viking topper eliteserien og kjemper for klubbens første seriegull siden 1991. den drømmen vil de ikke gi fra seg helt ennå. for de tre poengene forble i stavanger. salvesen fant nettmaskene igjen, før den hjemvendte helten samuel adegbenro økte til 4-2. da hjalp det lite for sandefjord at alexander ruud tveter banket inn et trøstemål fra straffemerket like før slutt. – jeg vil beskrive det som en rotete kamp. vi bør ha full kontroll. jeg vet ikke om vi blir litt nonchalante og tror vi er bedre enn vi er. vi får de målene vi trenger, men det ble fryktelig spennende på slutten, sa salvesen til tv 2 etter kampen. pellegrino scoret fire bodø/glimt jager bare to poeng bak på tabellen og ved hjelp av fire(!) mål av amahl pellegrino sikret de tre poeng mot vålerenga. glimt tok ledelsen mot vålerenga allerede etter ett minutt ved pellegrino. torgeir børven utlignet like etter, men to nye pellegrino-mål ga 3-1 til vertene. gjestene fra oslo reduserte en gang ved andrej ilic, men dagens mann heter amahl pellegrino. på overtid økte han til 4-2. – deilig! jeg har aldri scoret fire mål på toppnivå før. jeg har ventet lenge på det, spøkte pellegrino overfor tv glimt holder fortsatt følge med viking i toppen åtte serierunder før sesongslutt.

  Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:16.08)
  svenske roony bardghji (17) ble den store helten for fc københavn i 3-2-seieren over brøndby i toppkampen i dansk fotball. ohi omoijuanfo scoret for brøndby i derbyet. nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet bardghji før han fem minutter senere avgjorde. den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. josip radosevic scoret også for brøndby, mens diogo gonçalves sto for det første fck-målet. fck leder serien med fire poeng ned til brøndby på tredjeplass. det var dermed en toppkamp i københavn-forstaden søndag. silkeborg slo viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak fck. birger meling og mohamed elyounoussi spilte begge hele kampen for fck, mens omoijuanfo og henrik heggheim ble byttet ut for brøndby. håkon evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. sebastian sebulonsen forble ubenyttet reserve for brøndby. (ntb)


  Østigard kom inn og vant

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:23.09)
  landslagsstopper leo skiri østigård startet – som vanlig – da napoli innledet mesterligaen borte mot sporting braga onsdag kveld. men allerede etter 13 minutter estattet han en skadet amir rrahmani. med nordmannen på banen vant de italienske seriemestrene 2-1. giovanni di lorenzo satte inn det første målet på overtid i første omgang. seks minutter før full tid utlignet bruma for vertene, men det skulle likevel bli italiensk seier etter et braga-selvmål i det det 88. minutt. fredrik aursnes spilte hele kampen for et benfica-lag som fikk det tøft etter å ha fått midtstopper antónio silva utvist allerde etter 13 minutter mot red bull salzburg. østerrikerne vant 2-0 i lisboa.

  Onana legger seg flat etter brøler: – En av mine verste kamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:22.55)
  andré onana kostet manchester united 580 millioner kroner da han kom fra inter i sommer, men starten på united-karrieren har vært tøff. på de fem første premier league-kampene er det blitt ti baklengs. onsdagens mesterligadebut for klubben ble ingen opptur. – en av mine verste kamper, sier han til tnt sport etter 4-3-tap mot bayern münchen på allianz arena. 28 minutter ut i kampen gikk det helt galt. det så nesten ut som uniteds burvokter hadde såpe på hanskene da leroy sane sendte av gårde et skudd som så ut til å være keepermat. – en brøler fra onana, fastslo stephen warnock på bbc radio 5 live. – han har all skyld. det var en enkel redning. det er et vanskelig skudd å ikke klare, sa den tidligere united-kjempen rio ferdinand, ifølge bbc. – jeg har mye å bevise. starten min i manchester united har ikke vært så god, ikke som jeg ønsket, sier onana selv. fem minutter etter det første målet sviktet det meste i uniteds forsvarsspill da serge gnabry satter inn 2-0 for bayern münchen. fire minutter ut i andre omgang ga danske rasmus højlund nytt håp for de røde djevlene, da han scoret i sin mesterligadebut. men håpet levde ikke lenge. for etter 51 minutter ut i kampen traff en ball armen til den andre united-dansken, christian eriksen, inne i 16-meteren. og etter en var-sjekk kunne harry kane legge ballen på straffemerket. den tidligere tottenham-kjempen gjorde ingen feil, og prikket inn sitt første mesterligamål for bayern münchen. utover omgangen så det ut til at hjemmelaget hadde god kontroll, og onana sto flere ganger i veien for flere mål. men to minutter før full tid pirket casemiro inn en ny redusering for manchester united, og med det tente han et lite poenghåp. to minutter på overtid svarte mathys tel for bayern münchen, og dermed så det ut til å ende 4-2. det ble det ikke, for fem minutter på andre omgang satte casemiro inn sitt andre for kvelden. dermed endte det med målfest og 4-3.

  Brøler av Onana da United tapte målfest

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:22.55)
  andré onana kostet manchester united 580 millioner kroner da han kom fra inter i sommer, men starten på united-karrieren har vært tøff. på de fem første premier league-kampene er det blitt ti baklengs, og før kveldens mesterligadebut for united sa han følgende til tv 2: – vi er sammen om dette. vi vinner sammen. vi taper sammen. det er hele laget som holder nullen. når vi slipper inn må, er andre onana den ansvarlige. lagkameratene mine jobber hardt. og hvis de må peke på noen, så må de peke på meg, for jeg er keeperen. 28 minutter ut i kampen mot bayern münchen på allianz arena, måtte han legge seg flat igjen. det så nesten ut som uniteds burvokter hadde såpe på hanskene da leroy sane sendte av gårde et skudd som så ut til å være keepermat. – en brøler fra onana, fastslo stephen warnock på bbc radio 5 live. fem minutter senere sviktet det meste i uniteds forsvarsspill da serge gnabry satter inn 2-0 for bayern münchen. fire minutter ut i andre omgang ga danske rasmus højlund nytt håp for de røde djevlene, da han scoret i sin mesterligadebut. men håpet levde ikke lenge. for etter 51 minutter ut i kampen traff en ball armen til den andre united-dansken, christian eriksen, inne i 16-meteren. og etter en var-sjekk kunne harry kane legge ballen på straffemerket. den tidligere tottenham-kjempen gjorde ingen feil, og prikket inn sitt første mesterligamål for bayern münchen. utover omgangen så det ut til at hjemmelaget hadde god kontroll, og onana sto flere ganger i veien for flere mål. men to minutter før full tid pirket casemiro inn en ny redusering for manchester united, og med det tente han et lite poenghåp. to minutter på overtid svarte mathys tel for bayern münchen, og dermed så det ut til å ende 4-2. det ble det ikke,for fem minutter på andre omgang satte casemiro inn sitt andre for kvelden. dermed endte det med målfest og 4-3.  Holm utvist etter 10 minutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:22.37)
  odin thiago holm ble byttet inn til sin mesterliga-debut for celtic, men fikk bare ti minutter før han ble utvist for en stygg takling. holm ble byttet inn etter 58 minutter i bortekampen mot feyenoord. ti minutter senere gikk han hardt inn i en takling og satte knottene i leggen på mats wieffer. dermed ble han utvist og måtte slukøret forlate banen i rotterdam. før det hadde calvin stengs sendt feyenoord i ledelsen på overtid av 1. omgang med et flott frisparkmål. det står 2-0 til feyenoord. kampen pågår fortsatt. (ntb)

  Newcastle slapp unna Milan-kanonade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:20.41)
  ac milan var det klart beste laget hjemme på san siro da de innledet årets mesterliga mot newcastle tirsdag kveld. særlig i førte omgang skapte italienerne mye. den offisielle kampstatistikken viser 25-6 i avslutninger og 8-1 i avslutninger på mål. newcastles eneste skudd på mål kom først fire minutter på overtid. men nick pope i newcastle-målet hadde en meget bra kveld på jobben, og dermed endte kampen 0-0. det betyr at samuel chukwueze (bildet) og hans medpspilelre måtte rive seg i håret av frustrasjon, mens newcastle fikk med seg et viktig bortepoeng i det som er omtalt som «dødens gruppe». de to øvrige lagene i gruppe f er nemlig paris saint-germaine og borussia dortmund.

  Innbytter Berge i VAR-drama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:22.42)
  sander berge trodde han hadde servert lyle foster vinnermålet for burnley etter 76 minutters spill mot nottingham forest. men etter at var-rommet hadde sett på situasjonen, ble målet annullert for en hands på den norske landslagsspilleren. dermed endte det 1-1 på city ground i nottingham mandag kveld. zeki amdouni sendte gjestene i ledelsen etter 41 minutter, mens 61 minutter var spilt da callum hudson-odoi satte inn utligningen. på overtid skulle lyle foster – mannen som scoret målet som ble annullert – havne i en ny var-situasjon. også denne gangen i hans disfavør. han fikk nemlig rødt kort for en farlig albue. sander berge startet på benken, men erstattet jóhann berg gudmundsson i det 64. minutt.

  Sæter med syrlig Glimt-stikk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. september 2023 KL:18.53)
  bodø/glimt klarte ikke å ta tilbake serieledelsen i eliteserien i fotball da de spilte 1–1 mot rosenborg søndag. – veldig fint å ta fra bodø/glimt to poeng i kampen om seriegullet, sier rbk-trener svein maalen til tv 2 etter kampen. rbk-spiss ole sæter var også syrlig da han ble intervjuet av tv 2 etter kampen. – det virker som de tror de er mye mer enn de egentlig er. så det er veldig fint å ta fra bodø/glimt to poeng i jakten på gull, sier rbk-spilleren. viking lå på topp av tabellen før kampen mot rosenborg, etter at de vant 2–0 mot haugesund lørdag. men stavangerlaget hadde spilt en kamp mer før oppgjøret ble sparket i gang på lerkendal. etter sju minutter så det imidlertid ut til at viking bare skulle få låne serieledelsen i et døgn. da klinket tobias fjeld gulliksen inn 1–0 på nydelig vis i rbk-keeper andré hansens høyre hjørne. men det var langt fra over i trondheim. rosenborg tok over initiativet og var farlig frempå flere ganger, før de til slutt fikk uttelling rett før pause. målscorer gulliksen skled da pereira forsøkte å ta seg forbi langt til venstre i 16-meteren. det førte til at han tok ballen med hånden. dommer rohit saggi var ikke i tvil og pekte på straffemerket. rosenborgs ole sæter banket utligningen i mål fra krittmerket. i 2. omgang fortsatte kampen å bølge frem og tilbake med et tydelig press fra bortelaget. men flere scoringer ble det ikke foran et fullsatt lerkendal. på overtid var det imidlertid nesten utrolig at det ikke bli scoring. først var rosenborgs rasmus wiedesheim-paul alene gjennom, men han klarte ikke å sette ballen i nettmaskene. deretter var det nesten utrolig at ikke espejord og pellegrino satte en dobbeltsjanse i mål for gjestene. konfrontert med sæters utsagn om at bodø/glimt er tror de er bedre enn de er svarer pellegrino. – det er vel bare å se hva de har gjort og hva vi har gjort. det får han svare på. bryr meg ikke så mye om hva han sier. det går fint. sier bodø/glimt-spissen til tv 2. resultatet gjør at bodø/glimt nå ligger to poeng bak serieleder viking, etter 21. serierunder.

  Bodø/Glimt mistet serieledelsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. september 2023 KL:18.53)
  bodø/glimt klarte ikke å ta tilbake serieledelsen i eliteserien i fotball da de spilte 1–1 mot rosenborg søndag. – veldig fint å ta fra bodø/glimt to poeng i kampen om seriegullet, sier rbk-trener svein maalen etter kampen. viking lå på topp før kampen mot rosenborg, etter at de vant 2–0 mot haugesund lørdag. men stavanger-laget hadde spilt en kamp mer før oppgjøret ble sparket i gang på lerkendal. etter sju minutter så det imidlertid ut til at viking bare skulle få låne serieledelsen i et døgn. da klinket tobias fjeld gulliksen inn 1–0 på nydelig vis i rbk-keeper andré hansens høyre hjørne. men det var langt fra over i trondheim. rosenborg tok over initiativet og var farlig frempå flere ganger, før de til slutt fikk uttelling rett før pause. målscorer gulliksen skled da pereira forsøkte å ta seg forbi langt til venstre i 16-meteren. det førte til at han tok ballen med hånden. dommer rohit saggi var ikke i tvil og pekte på straffemerket. rosenborgs ole sæter banket utligningen i mål fra krittmerket. i 2. omgang fortsatte kampen å bølge frem og tilbake med et tydelig press fra bortelaget. men flere scoringer ble det ikke foran et fullsatt lerkendal. på overtid var det imidlertid nesten utrolig at det ikke bli scoring. først var rosenborgs rasmus wiedesheim-paul alene gjennom, men han klarte ikke å sette ballen i nettmaskene. deretter var det nesten utrolig at ikke espejord og pellegrino satte en dobbeltsjanse i mål for gjestene. dermed ligger bodø/glimt nå to poeng bak serieleder viking, etter 21. serierunder.

  sørloth matchvinner for villarreal i overtidsdrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. september 2023 KL:18.38)
  alexander sørloths scoring fire minutter på overtid ga villarreal en uhyre etterlengtet 2-1-seier mot almeria i spansk fotball søndag. den tidligere liverpool-forsvareren alberto moreno gjorde forarbeidet da trønderen satte inn sitt tredje ligamål for sesongen på fem kamper. villarreal sparket nylig trener quique setien. erstatteren josé rojo martín fikk sin debut søndag. seieren er villarreals andre i la liga denne sesongen. sørloths klubb klatret til 13.-plass på tabellen som følge av de tre poengene. (ntb)


  tottenham avgjorde 11 minutter på overtid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. september 2023 KL:18.06)
  tottenham havnet under 0–1 mot bunnlaget sheffield united, men snudde kampen langt inn i overtiden. først satte richarlison 1–1 åtte minutter på overtid, mens dejan kulusevski snudde kampen etter 101 minutter. tottenham henger dermed med i teten av den engelske eliteserien, mens sheffield united blir stående med ett poeng etter fem kamper.

  Vålerenga snublet i gullkampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. september 2023 KL:17.00)
  vålerenga så ut til å vinne 1–0 borte mot åsane, men fire minutter på overtid utlignet ida skaar kroken til 1-1, og vålerenga mistet dermed to poeng i tetstriden i toppserien. ingibjörg sigurdardóttir ga vålerenga ledelsen 1–0 etter 82 minutter, men kroken ødela vif-moroa tolv minutter senere. serieleder rosenborg kan dermed få luke til vålerenga med seier mot røa senere lørdag.

  Kane scoret igjen – seieren glapp for Bayern

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:22.40)
  harry kane stanget inn sitt fjerde bundesliga-mål på like mange kamper da bayern münchen ble holdt til 2-2 av leverkusen. den engelske storscoreren brukte hodet til å ta bayern i ledelsen etter sju minutter. for første gang siden miroslav klose i 2007 har en nysignering hatt så god uttelling for klubben i sine fire første ligakamper. scoringen var kanes 300. som seniorspiller på klubbnivå, melder opta. han gjorde ikke stort mer ut av seg i toppkampen og ble byttet ut i sluttfasen. fra benken så den tidligere tottenham-spissen sitt nye lag på godt og vondt. først bredsidet leon goretzka inn 2-1, men langt ut i overtiden utlignet exequiel palacios fra straffemerket. leverkusen fikk muligheten etter en var-sjekk, og dommeren trengte ikke tenke lenge på å slå ned på alphonso davies` felling av jonas hofmann. (©ntb)


  Bråstopp for Ranheim

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:21.06)
  store tabber ødela ranheims gode stim i 1. divisjon. trønderne tapte 1-3 hjemme mot raufoss etter å ha gått fem kamper ubeseiret. nederlaget er det første for kåre ingebrigtsens lag siden 9. august. dermed forblir ranheim utenfor topp seks og kvalifiseringsplassene på tabellen. i tillegg måtte de se raufoss ta innpå og legge seg ett poeng bak dem. med få minutters mellomrom ga ranheim bort to gavepakker i første omgang. markus johnsgård gjorde 0-1 etter at vertene feilet med å spille seg ut bakfra, mens andreas helmersen doblet raufoss-ledelsen etter et fryktelig forsøk fra keeper nicklas frenderup på å dempe ballen. etter en snau time kunne james ampofo enkelt gi gjestene fra toten 3-0. scoringen kom i en situasjon der ranheim så ut til å ha kontroll. på overtid pyntet vetle wenaas på resultatet ved å styre inn kveldens reduseringsmål. (©ntb)  Georgia-treneren raste mot dommerne: – Ikke akseptabelt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. september 2023 KL:06.28)
  georgias landslagssjef willy sagnol mener at georgia hadde flere sjanser enn norge på ullevaal. etter onsdagens 2-1-tap kritiserte handommeren for å legge til bare tre minutter. – jeg sa til dem at tre minutter ikke var akseptabelt eller fair. ingen vet om vi hadde greid å utligne om det var blitt lagt til mer, kanskje ville det blitt 3-1 til norge, men jeg synes vi fortjener litt respekt. dommeren snakket til meg som om jeg var en «piece of …». de må håndtere samvittigheten sin, sa franskmannen. georgia reduserte på overtid, og sekunder før dommeren blåste av kom stjernespilleren khvicha kvaratskhelia til en stor sjanse til utligning. ørjan nyland avverget med et tigersprang. (ntb)

  Sverige ydmyket på hjemmebane - EM-håpet nesten ute

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:22.39)
  sverige har fått en svak start på em-kvalifiseringen og på tirsdag ble det nok en nedtur. hjemme mot østerrike var det 0-0 til pause, men i andre omgang herjet bortelaget. michael gregoritsch og marko arnautovic scoret to mål i løpet av tre minutter tidlig i omgangen og arnautovic økte ledelsen til 3-0 på et straffespark midtveis i omgangen. etter østerrikes tredje mål var det store mengder svenske tilskuere som dro fra arenaen. emil holm reduserte på overtid, men det ble aldri spenning igjen og østerrike vant 3-1. dermed er det svenske em-håpet nesten over, selv med tre kamper igjen av gruppespillet. sverige er nå syv poeng bak både belgia og østerrike og trenger dermed et lite mirakel om de skal bli blant de to beste som går videre til em-sluttspillet. sverige har etter alle solemerker heller ingen mulighet til å komme til en playoff gjennom nasjonsligaen. sist sverige ikke var i et fotball-em for herrer var i 1996. totalt 24 lag kvalifiserer seg til neste års fotball-em.


  NFL-stjernen skadet seg i debuten – mister hele sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:17.52)
  new york jets-quarterback aaron rodgers (39) pådro seg en alvorlig akillesskade i debuten mot buffalo bills og mister dermed resten av nfl-sesongen. det skriver klubben i en pressemelding. rodgers gjorde før sesongen overgang til jets etter 17 år i green bay packers. – ikke slik noen av oss ønsket at det skulle gå, skriver klubben på x/twitter. ny jets-trener robert saleh sa etter overtidsseieren mot buffalo bills (22-16) at han fryktet det verste for rodgers, som debuterte for nfl-klubben i samme kamp. – han skal ta mr på tirsdag, og det vil nok bare bekrefte det vi tror har skjedd. det ser ikke bra ut, sa saleh, ifølge espn. etter en takling måtte rodgers få hjelp av det medisinske teamet. han haltet så av banen i smerte og gikk rett til garderoben hvor han fikk videre behandling. – da vi prøvde å løfte ham, sa han: «nei, jeg kan ikke reise meg opp». hver gang en spiller sier det, er det dårlig, sa lagkamerat alijah vera-tucker. (ntb)

  Etterlengtet Island-seier for Hareide

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:22.41)
  etter tre strake tap slo åge hareides islandske fotballandslag bosnia-hercegovina 1-0 etter ens en scoring i em-kvalifiseringen mandag. islands håp om å kvalifisere seg for neste års em-sluttspill gjennom den ordinære kvalifiseringen synes ute. likevel ble mandagens hjemmekamp en etterlengtet opptur. belgia-proffen alfred finnbogasons scoring på overtid sikret den andre seieren i kvalifiseringen for hareides menn. fredagens 1-3-tap for luxembourg var et hardt slag for islendingene. derfor var det viktig å slå tilbake mandag. før luxembourg-smellen hadde hareides mannskap røket 0-1 for portugal og 1-2 for slovakia. (ntb)


  Dabanovic dømmer Norge mot Georgia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:20.40)
  nikola dabanovic fra montenegro dømmer norges em-kvalifiseringskamp mot georgia på ullevaal stadion tirsdag. 41-åringen fra podgorica har aldri tidligere dømt norges landslag, men han har de siste årene flere ganger hatt ansvaret for europacupkamper med norske lag. i mars i fjor dømte han bodø/glimts første åttedelsfinale mot az alkmaar i serieligaens åttedelsfinale, der ola solbakken ble matchvinner med et omdiskutert straffespark på overtid. i februar i år var han kampleder da glimt tapte 0-1 borte for lech poznan i serieligaens første utslagsrunde og ble utslått. forrige måned var dabanovic dommer da molde slet seg til 2-0-seier over klaksvik i mesterligaens 3. kvalifiseringsrunde og gikk videre etter ekstraomganger. i 2019 dømte han norges 1-1-kamp mot irland i em-sluttspillet for g19-landslag. markus solbakken, jørgen strand larsen og marcus holmgren pedersen spilte for norge den dagen. dabanovic får med seg landsmennene vladan todorovic og srdan jovanovic som assistenter, mens milos boskovic er fjerdedommer. var-dommerne er fra slovenia, nejc kajtazovic og rade obrenovic. (ntb)

  Pettersen reddet Vålerenga: – Så sjukt deilig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. september 2023 KL:23.02)
  keeper guro pettersen ble helten da vålerenga avanserte fra første kvalifiseringsrunde til mesterligaen på bekostning av celtic lørdag kveld. det sto 1-1 ved full tid, 2-2 etter ekstraomgangene – og i straffesparkkonkurransen scoret pettersen selv før hun reddet en celtic-straffe. – det er så sjukt deilig. det går nesten ikke an å beskrive det. det er noe vi har drømt om så lenge, sier pettersen til nrk. at hun selv traff på sitt straffespark, takker hun sommerens vm-forberedelser for. – jeg har vært på fire teams-møter om hvordan jeg skulle gjøre det, så jeg visste akkurat hvordan jeg skulle gjøre det, sier hun med et smil. da avgjørelsen falt, hadde det først vært utvist en enorm treffsikkerhet i straffekonkurransen. samtlige elleve vålerenga-spillere hadde scoret på hvert sitt straffespark før pettersen stoppet celtics ellevte forsøk. det var til slutt gjestene keeper, kelsey daugherty, som feilet fra krittmerket. dermed lever mesterligadrømmen for vålerenga, stikk i strid med hva det så ut til rett før slutt i ekstraomgangene. med fire minutter igjen å spille gjorde jennifer smith 2-1 for cetic, og det virket kjørt for hjemmelaget. men to minutter på overtid av andre ekstraomgang ble vålerenga tildelt straffespark, og der var veteranen elise thorsnes både heldig og sikker da hun satte den inn via stolpen. det var olaug tvedten som scoret vålerengas første mål i kampen allerede etter fem minutter. bare fire minutter senere utlignet celtic ved katherine loferski. (nrk/ntb)

  Pettersen reddet Vålerenga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. september 2023 KL:23.02)
  keeper guro pettersen ble helten da vålerenga avanserte fra første kvalifiseringsrunde til mesterligaen på bekostning av celtic lørdag kveld. det sto 1-1 ved full tid, 2-2 etter ekstraomgangene – og i straffesparkkonkurransen scoret pettersen selv før hun reddet en celtic-straffe. da hadde det først vært utvist en enorm treffsikkerhet i straffekonkurransen. samtlige elleve vålerenga-spillere hadde scoret på hvert sitt straffespark før pettersen stoppet celtics ellevte forsøk. det var til slutt gjestene keeper, kelsey daugherty, som feilet fra krittmerket. dermed lever mesterligadrømmen for vålerenga, stikk i strid med hva det så ut til rett før slutt i ekstraomgangene. med fire minutter igjen å spille gjorde jennifer smith 2-1 for cetic, og det virket kjørt for hjemmelaget. men to minutter på overtid av andre ekstraomgang ble vålerenga tildelt straffespark, og der var veteranen elise thorsnes både heldig og sikker da hun satte den inn via stolpen. det var olaug tvedten som scoret vålerengas første mål i kampen allerede etter fem minutter. bare fire minutter senere utlignet celtic ved katherine loferski. (nrk/ntb)

  Maanum bommet på straffe da Arsenal røk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. september 2023 KL:21.07)
  arsenal røk på straffer etter å ha spilt 3-3 mot paris fc i linköping lørdag ettermiddag. dermed er de ute etter den første kvalikrunden til mesterligaen. arsenal holdt unna i en snau time, før mathilde bourdieu satte inn to mål i løpet av to snaue minutter. ti minutter før full tid startet arsenal en redningsaksjon da alessia russo først reduserte til 1-2, før jennifer beattie sikret ekstraomganger seks minutter på overtid. i ekstraomgangene scoret louise fleury og russo for hver sin klubb, og lagene måtte dermed ut i straffesparkkonkurranse. der bommet frida maanum og russo på sine straffer for arsenal. (ntb)

  Storseier for Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. september 2023 KL:19.57)
  sverige har meldt seg på i kampen om avansement til em-sluttspillet i fotball fra gruppe f etter å ha slått estland 5-0 på bortebane lørdag. sverige har hatt en tung start på sin em-kvalifisering med bare én seier og to tap før lørdagens triumf. etter seieren over estland har laget seks poeng og holder tredjeplassen i gruppen. viktor gyökeres scoret enkelt på linus egnells pasning ut i 45 grader etter 18 minutters spill. dejan kulusevski økte til 2-0 seks minutter senere da han dro seg fri inne i feltet. etter 697 dager stoppet alexander isaks måltørke på landslaget. han var høyest inne i feltet på ken semas innlegg fra kanten og satte 3-0. forrige landslagsmål kom i oktober 2021 mot hellas i vm-kvalifiseringen. hjemmelaget hadde ikke så mye å varte opp med, og svenskene kunne bare kontrollere inn de tre poengene. robin quaison sendte svenskene opp i 4-0 kvarterer før slutt. på overtid la viktor claesson på til 5-0. tidligere lørdag hadde belgia overtatt føringen i gruppe f med borteseieren over aserbajdsjan. yannick carrasco ble matchvinner med kampens eneste mål etter 38 minutter. belgia topper gruppen med ti poeng, det samme som østerrike har. tirsdag tar sverige imot østerrike. (ntb)

  Fotball: U21-herrene åpnet EM-kvalifiseringen med 7-0-seier over San Marino

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. september 2023 KL:20.07)
  andreas schjelderup scoret hattrick da norge u21 slo san marino 7-0 på bortebane i em-kvalifiseringen torsdag. det ble en god kveld for norge-stjernene schjelderup og isak hansen-aarøen som ikke fikk spille sommerens u21-em i romania. manchester united-spilleren hansen-aarøen tegnet seg også på scoringslisten i løpet av noen effektive norge-minutter på tampen av første omgang. etter en noe tafatt norsk åpning tok det skikkelig fyr offensivt det siste kvarteret før hvilen. schjelderup scoret det forløsende 1-0-målet etter pent norsk spill i det 34. minutter, og deretter rant det inn bak san marino-keeper pietro amici. 2-0 kom ved sivert mannsverk to minutter senere. han forserte framover med ballen og feide den opp i vinkelen fra 18 meters hold. hansen-aarøen økte til 3-0 i siste ordinære spilleminutt i første omgang, mens schjelderup var frampå igjen og gjorde 4-0 i tilleggstiden. det skal også nevnes at driblevingen oscar bobb, som nylig debuterte for manchester city, viste seg fram med positivt fortegn. han gjorde en rekke frekke driblinger og hadde flott forarbeid til 3-0-målet. amici hindret større tap for san marino med en rekke gode redninger etter hvilen. men han kom til kort mot schjelderup i det 83. minuttet, da vingen kom fri på venstresiden og satte 5-0. innbytter daniel karlsbakk puttet på til 6-0 i det 88. minuttet etter flott forarbeid av david møller wolfe. på overtid gjorde eskil edh 7-0. neste kamp for norge spilles hjemme mot latvia i neste uke. irland, italia og tyrkia er også med i puljen. (ntb)

  Dommersjefen innrømmer: City-mål skulle ikke blitt godkjent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:08.02)
  dommersjef howard webb opplyser at nathan akés mål for manchester city i 5-1-seieren over fulham sist helg aldri skulle blitt stående. – det er en klar offsidesituasjon, sa webb i den første episoden av premier league-sesongens nyvinning hvor det blir delt kommunikasjon mellom dommerne fra kampene. aké headet inn 2-0-målet mot fulham på en corner. mellom ballen og mål sto manuel akanji og lot ballen passere like ved seg og så ut til å forstyrre keeperen. – fra første stund synes jeg dette burde vært underkjent. det ser absolutt ut til at akanji har en innvirkning på målvakten som ser ut til å nøle, sa webb, gjengitt av bbc. webb erkjente også at var skulle gitt wolverhampton et straffespark på overtid i åpningskampen mot manchester united.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »