Hovedsiden

Liten annonse
  Deschwanden vant i Rasnov

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. september 2023 KL:18.19)
  sveitsiske gregor deschwanden vant sommer grand prix-rennet i rumenske rasnov. adrian thon gundersrud ble beste norske på 17.-plass. deschwanden ledet etter første omgang 2,4 poeng foran ukraineren jevgen marusijak og 3,7 foran bulgarske vladimir zografskij. den rutinerte sveitseren holdt hodet kaldt også i finalen og vant rennet 3,2 poeng foran japanske ren nikaido etter hopp på 93 og 92 meter. tyrkeren fatih arda ipcioglu ble nummer tre. norge stilte med fire hoppere. adrian thon gundersrud hadde 87 og 91 meter og hoppet seg opp tre plasseringer til 17.-plass. robin pedersen ble nummer 19, christian røste solberg nummer 20 og sølve jokerud strand nummer 21. (ntb)

  Mol og Sørum er spent på uvant faktor i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:15.42)
  fra 6. - 15. oktober skal verdensmesterskapet i sandvolleyball arrangeres i tlexcala i mexico. i den anledning stiller mol og sørum som tittelforsvarere. en av utfordringene stjerneduoen kommer til å bli konfrontert med er tynn luft på over 2000 meters høyde. – høyden er en faktor som er ny for oss. vi hadde en liten samling i mexico tidligere i år og opplevde stor forskjell fra de forholdene vi er vant med. pulsen steg fortere og ballen beveget seg veldig annerledes. så vi er glad for å ha noen dager i forkant, sier mol og sørum til nrk. så langt i år har duoen vært stødige med topp tre plassering i de syv første turneringene på verdenstouren. i tre av dem ble det seier. i august ble det dog en overraskende exit i kvartfinalen i em for mol og sørum. isteden endte svenske åhmann og hellvig som gullmedaljører i mesterskapet. söta bror kan også bli å frykte når vm går av stabelen. –sverige og usa er de som har skilt seg mest ut i år. de har en litt annen spillestil med mye andreball og et tempo som utfordrer oss ganske mye, sier mol og sørum. – det blir veldig spennende. det er mange gode konkurenter som har lyst til å slå oss, så vi gleder oss til å komme i gang, legger de til.

  Jumbo-Visma med enorm gevinst i prestisjeritt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:12.53)
  på søndag kunne jumbo-visma tapetsere hele podiet i vuelta a españa. med sepp kuss, jonas vingegaard og primoz roglic innehadde storlaget de tre øverste sammenlagtplasseringene. ikke overraskende har braksuksessen derfor gjort kraftige innhogg i premiepotten til sykkelrittet. totalt innkasserte jumbo-visma hele 4.188.722 millioner kroner. summen tilsvarer 32,7 prosent av premiepengene som deles ut i vuelta a españa. bak seierslaget finner vi soudal quick-step med 1.096.200 kroner, og uae team emirates med 1.093.440 kroner. dårligst ut kommer astana qazaqstan team med skarve 51.208 kroner.

  Hovland beholder fjerdeplassen på verdensrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:12.34)
  golfesset viktor hovland er stadig nummer fire på verdensrankingen. nordmannen endte på en sterk femteplass i det europeiske pga-mesterskapet i helgen. hovland har avansert på verdensrankingen den siste tiden etter at han vant to turneringer i pga-sluttspillet. etter femteplassen i turneringen utenfor london i helgen, beholder han sin posisjon som verdens fjerde beste golfspiller. hovland har tredjeplass som sin beste plassering på rankingen. det oppnådde han i fjor. amerikanske scottie scheffler topper rankingen foran rory mcilroy (nord-irland) og jon rahm (spania). den neste for hovland er ryder cup i månedsskiftet. der er han en del av et europeisk lag som skal forsøke å slå tilbake mot usa. hovland deltar i sin andre ryder cup-utgave.

  Sterk annenplass til Hegg i Rio de Janeiro

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:05.57)
  skytteren jon-hermann hegg ble nummer to på 50 meter match-øvelsen under verdenscupen i skyting i brasil søndag. plasseringen er heggs beste individuelle i verdenscupen noen gang. – det var forferdelig varmt og krevende under finalen, men jeg jobbet bra mentalt for å holde hodet kaldt. alt i alt mye å være fornøyd med. det er gøy at jeg lykkes med planen og gjennomføringen, sier hegg. i en finale som inneholdt absolutt alt, der alt ble snudd på hodet i løpet av en serie og noen ganger på ett skudd, klarte nordmannen å klatre opp på pallen for andre gang i løpet av denne verdenscuprunden. lørdag ble han nummer tre på 10 meter luftrifle, og fredag var han nummer fire på den tredje ol-øvelsen, 10 meter luftrifle blandet lag, sammen med jeanette hegg duestad. (ntb)

  Michelsen kobler på advokat – kan ta Kristiansund til retten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:22.14)
  christian michelsen godtar ikke kristiansunds tilbud etter at han ble sparket som hovedtrener. han vurderer å ta rettslige skritt, melder vg. forrige måned mistet michelsen jobben etter snaut ti år i kbk. siden er ikke partene blitt enige om en sluttavtale, og nå har treneren hentet inn mette yvonne larsen som advokat. – om ikke kristiansund betaler michelsen ut kontrakten, har vi ikke noe annet valg enn å gå til retten, sier larsen til vg. hun kaller kbks forsøk på løsning for å være et «skambud». klubbens styreleder martin williams svarer slik på kritikken overfor vg: – vi har klargjort vårt standpunkt og fremmet to forslag. bortsett fra det ønsker vi å ta den diskusjonen direkte med dem. michelsen tok kristiansund opp til eliteserien og leverte sterke plasseringer over flere sesonger, men i fjor rykket laget ned til 1. divisjon. der gikk det trått gjennom vår og sommer, og til slutt valgte ledelsen å gjøre et trenerbytte. (©ntb)

  Kluss i siste sving ødela for Wærenskjold

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. september 2023 KL:18.29)
  alexander kristoff satte fart fra bunn av målbakken opp til citadellet i namur under onsdagens gp wallonie. veteranen holdt farten oppe i rundt halvannen kilometer, til to kilometer gjensto. søren wærenskjold lå lenge godt plassert like bak kristoff og holdt også en god posisjon etter at lagkameraten svingte ut. inn mot oppløpet så han ut til å være en del av kampen om tredjeplassen, men i den siste svingen var det flere ryttere som ble hindret. wærenskjold var blant dem som måtte stoppe mer eller mindre helt opp og uno-x-rytteren klikket ut av pedalen. dermed forsvant håpet om en topplassering for det norske laget. rittet ble vunnet av spanske gonzalo serrano foran dylan teuns og jasper de buyst.

  Vingegaard avslører: Utopisk sykkeltrippel lurer i bakhodet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:10.06)
  tour de france rager høyest, men sykkelstjernen jonas vingegaards har også en annen våt drøm: å kjøre for sammenlagtseier i flere grand tours i samme sesong. danske vingegaard har vunnet tour de france to år på rad og vil gjerne plusse på med flere seirer i verdens største sykkelritt. samtidig har han flere tanker og drømmer i hodet. å vinne flere grand tour-ritt på ett år, samt å jage gull i vm og ol, ser han ikke på som utenkelig. – på en eller annen måte har jeg vel også en drøm om at man kunne kjøre for en god sammenlagtplassering i alle tre (grand tours) i ett og samme år, sier vingegaard til dansk tv 2 sport. han erkjenner samtidig at prosjektet kan være litt utopisk. – det virker samtidig vanskelig, for med tour de france må du være hundre prosent for å kjøre om sammenlagtseier, og har du kjørt giroen og ikke er hundre prosent i touren, kan det bli vanskelig, sier vingegaard. den store utfordringen i forhold til å prøve alle tre er rekkefølgen på dem. – tour de france er den store touren som krever mest. den krever mest mentalt og fysisk. hvis det hadde vært omvendt, at touren var først og de to andre etterpå, kunne man like gjerne gitt det en sjanse, sier vingegaard. – det er litt synd. men det kan hende jeg prøver en gang, legger han til. (ntb)

  Vilt comeback sikret Mikkelsen seieren

  Kilde: Bil24 | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:14.03)
  andreas mikkelsens seiersmuligheter var over allerede etter første dag av rally hellas ‒ trodde alle. årets mål i wrc2 er ganske klart for andreas mikkelsen ‒ å kopiere bragden fra 2021 og bli mester. om det skal gå burde han hente fram en god plassering i helgens rally kjørt på de vanskelige grusveiene i hellas. […] innlegget vilt comeback sikret mikkelsen seieren dukket først opp på bil24.no.

  VG: Ingvaldsen mister Diamond League-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:23.09)
  håvard bentdal ingvaldsen har blitt syk og blir ikke å se på 400 meter i diamond league-finalen i eugene kommende helg, skriver vg. ingvaldsen leverte et sterkt løp som ga 3.-plass på 400 meter i diamond league-stevnet i brussel fredag. mor og trener mari ann bentdal opplyser til vg at sønnen våknet med sykdom søndag og at han må stå over finalen i eugene. en mer problematisk hjemreise enn planlagt var en faktor, skriver avisen. ingvaldsen løp inn til 45,07 i brussel og ble slått bare av rusheen mcdonald fra jamaica (44,84) og alexander ogando fra den dominikanske republikk (44,93). han hadde flere sterke løpere bak seg og kunne notere nok en imponerende plassering i sin gjennombruddssesong. for en drøy uke siden vant han 400 meter i diamond league-stevnet i zürich. i vm ble han nummer seks. (ntb)


  Evenepoel slo tilbake med etappeseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. september 2023 KL:17.35)
  belgiske remco evenepoel slo tilbake lørdag med etappeseier på den 14.-etappen. dagen før hadde han en vond dag på sykkelen i vuelta a espana. fredag ble belgieren kraftig distansert av favorittene, men sammen med franske romain bardet satte han standarden på den 156 kilometer lange fjelletappen. den var ikke like tøff som fredagen, men inneholdt to utenfor kategori-topper. fire kilometer fra målgang rykket den belgiske mesteren i fra franskmannen. i mål skilte over minuttet mellom de to. i sammendraget avanserte evenepoel derimot bare én plassering fra 19. til 18.-plass. (ntb)

  Solbakken om Gullballen: – Står mellom Messi, Mbappé og Haaland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. september 2023 KL:14.54)
  erling braut haaland og martin ødegaard ble begge nominert til gullballen (ballon d`or) på herresiden tidligere denne uken. haaland har tidligere blitt nummer 11 og nummer 10 i den prestisjefylte kåringen og nå tror solbakken på en langt bedre plassering for den norske stjernespissen. – jeg tenker det står mellom messi, mbappé og erling. men hvis du spør meg om hvem jeg tror vinner, så tror jeg messi vinner på grunn av vm. det blir alltid lagt vekt på i vm-år og der var mbappé også. det er nok de tre, sier han og fortsetter: – så har erling både toppscorertitler og sprengt rekorder og alle årets spillertitler i england, pluss at han vant den gjeveste klubbturneringen. så han stiller sterkt han også, sier solbakken. på kvinnesiden er guro reiten nominert til prisen. for både ødegaard og reiten er det første gang de er nominert til gullballen.

  Skottland knuste Kypros – kan bli EM-klar tirsdag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:22.42)
  skottland tok sin femte strake seier i em-kvalifiseringen med 3-0 i bortekampen mot kypros. dermed er skottene snublende nær sluttspillet. skulle norge spille uavgjort mot georgia tirsdag, vil skottland være em-klar allerede 12. september, mer enn ni måneder før avspark i tyskland. om ståle solbakken hadde håp om en håndsrekning fra kypros, ble det tidlig knust. allerede etter fem minutter nikket scott mctominay inn ledermålet, og etter en halvtime ledet gjestene med tre mål i heten i larnaka. norges vei til topp-to-plassering i gruppa ble enda brattere og smalere fredag kveld, med spanias storseier i georgia og skottenes trepoenger på kypros. norge må nå ikke bare vinne alle sine fire gjenværende kamper (georgia hjemme, kypros borte, spania hjemme og skottland borte), men håpe at skottland tar maksimalt ett poeng i sine bortekamper mot spania og georgia eller at spania avgir minst tre poeng i sine gjenstående kamper mot andre lag enn norge. (ntb)

  16-åring scoret i debuten da Spania knuste Norges neste kvalikmotstander

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:20.00)
  norge fikk ingen håndsrekning fra georgia i jakten på en vei inn i kampen om em-billetter. spania herjet i tbilisi og vant 7-1. lamine yamal ble byttet inn før pause og ble spanias yngste landslagsspiller noensinne, 16 år og 57 dager gammel. i det 74. minutt ble han også den yngste målscoreren da han skjøt inn 7-1-målet. før debuten sa fotballekspert petter veland til nrk at 16-åringens debut først og fremst var politisk. álvaro morata gjorde hattrick da spania satte sitt em-tog på skinner igjen. laget var i juni opptatt med å vinne nasjonsligasluttspillet og sto med bare tre poeng på to kamper før turen til georgia. det var rått parti i første omgang mot georgia-laget som tirsdag kommer til ullevaal, og ved pause sto det 4-0 til det spanske stjernegalleriet. allerede før pausesignalet byttet landslagssjef luis de la fuente inn barcelonas vidunderbarn yamal. georgia reduserte en gang i øsregnet etter sidebytte, men det var ingen vei tilbake. norge kom skjevt ut i kvalifiseringen med bare ett poeng på de tre første kampene. om det skal bli topp-to-plassering for ståle solbakkens lag, må norge ikke bare vinne sine gjenstående kamper, men også håpe at spania eller skottland avgir poeng mot georgia eller kypros. håpet om en håndsrekning fra georgia fredag ble tidlig knust, i en første omgang spania dominerte totalt og herjet som norge gjorde mot jordan dagen før. (ntb/nrk).

  Reiten, Ødegaard og Haaland nominert til Gullballen: – Helt vanvittig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:19.23)
  martin ødegaard og guro reiten er for første gang nominert til gullballen (ballon d`or). erling braut haaland er også nominert, noe som er tredje gang for stjernespissen. totalt 30 menn og 30 kvinner ble nominert. – det sykeste er at det kunne veldig fort vært nominert én til. det er jo helt vanvittig for en nasjon som norge, sier nrks fotballekspert carl-erik torp. – det sier litt om hvor vi plutselig har kommet. det er store stjerner som er nominert til slike priser, det er ikke noe man skal ta for gitt. prisen deles ut 30. oktober. haaland ble nummer ti i kåringen i 2022 og nummer elleve i 2021. det er også den høyeste plasseringen til en norsk mann i kåringen, som ble delt ut for første gang i 1956. rune bratseth ble henholdsvis nummer 20 og 15 i 1992 og 1993, mens bent skammelsrud ble nummer 33 i 1997. tore andré flo var også nominert i 1998, men uten å få noen stemmer. for kvinner ble prisen for første gang delt ut i 2018. den gang vant ada hegerberg den prestisjefulle prisen, mens hun ble nummer fire i 2019 og nummer syv i 2022. reiten er den andre norske kvinnen etter nevnte hegerberg som har fått en nominasjon til prisen. reiten hadde en strålende sesong for chelsea, som vant den engelske serien og cupen. i tillegg kom de til semifinalen, hvor de ble slått ut av barcelona. for caroline graham hansen ble det imidlertid et nytt år uten nominasjon til gullballen, til tross for at hun spesielt i mesterligaen var sentral for at barcelona vant turneringen. barcelona vant også både den spanske serien og cupen. – jeg er overrasket. i sin posisjon så har hun vært avgjørende i hjemlig serie, i mesterligaen og gjort spektakulære ting. hun har vært en ekstremt viktig bidragsyter for dem der. det er en tøff konkurranse. man kan være litt skuffet, men jeg tenker ikke at det er en skandale, sier torp.

  Reiten, Ødegaard og Haaland nominert til Gullballen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:19.23)
  martin ødegaard og guro reiten er for første gang nominert til gullballen (ballon d`or). erling braut haaland er også nominert, noe som er tredje gang for stjernespissen. prisen deles ut 30. oktober. haaland ble nummer ti i kåringen i 2022 og nummer elleve i 2021. det er også den høyeste plasseringen til en norsk mann i kåringen, som ble delt ut for første gang i 1956. rune bratseth ble henholdsvis nummer 20 og 15 i 1992 og 1993, mens bent skammelsrud ble nummer 33 i 1997. tore andré flo var også nominert i 1998, men uten å få noen stemmer. for kvinner ble prisen for første gang delt ut i 2018. den gang vant ada hegerberg den prestisjefulle prisen, mens hun ble nummer fire i 2019 og nummer syv i 2022. reiten er den andre norske kvinnen etter nevnte hegerberg som har fått en nominasjon til prisen. reiten hadde en strålende sesong for chelsea, som vant den engelske serien og cupen. i tillegg kom de til semifinalen i mesterligaen. reiten var også en del av det norske laget i sommerens vm, hvor de ble slått ut i åttedelsfinalen. haaland var med på manchester citys trippel, med seier i mesterligaen, premier league og fa-cupen. martin ødegaard er kaptein for arsenal, som lenge ledet premier league, men til slutt ble nummer to.

  Raser over brakkerigg

  Kilde: Dagbladet - Innenriks | Publisert: (mandag 4. september 2023 KL:10.56)
  beboerne i et sameie på carl berner i oslo fortviler over at de får en brakkerigg midt i fleisen de neste tre åra, og mener plasseringen er lovstridig. oslobygg sier at de har loven på sin side.

  Hauger på 13.-plass etter Monza-blemme

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. september 2023 KL:15.44)
  dennis hauger så ut til å klatre til 7.-plass i lørdagens sprintløp på monza-banen i italia, men en utkjøring på 16. runde ødela formel 2-løpet for nordmannen. det hele hadde gått udramatisk for seg for hauger fram til han kom for langt ut da han ønsket å kjøre forbi isack hadjar på en rett strekke på den 16. runden. mp-føreren havnet så ute på grusen før han humpet seg tilbake på banen, og han tapte fem-seks plasseringer på den uheldige episoden. dermed kunne han ikke lenger krige om mesterskapspoeng. hauger endte løpet på 13.-plass. – i svingen før gjorde han (hadjar) en liten feil som ga meg en mulighet. jeg prøvde å sette ham opp på baksiden. det føltes trangt, og ved innbremsing traff jeg gresset litt. jeg følte at det var den ene muligheten jeg hadde til å klatre litt. jeg prøvde, og det var kjedelig at det endte sånn, sa hauger til viaplay. danske frederik vesti vant sprintløpet og tok viktige poeng i kampen om sammenlagtseier i f2. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »