Hovedsiden

Liten annonse  Idrettsforbundet stiller seg bak IOCs kritikk av «Friendship Games»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:22.24)
  norges idrettsforbund slutter seg til den internasjonale olympiske komités skarpe kritikk av russlands planer om å arrangere et slags alternativt ol. ioc gikk tirsdag hardt ut mot russiske myndigheters planer om å arrangere «vennskapslekene» i moskva og jekaterinburg i september. det betegnes som et forsøk på å politisere idretten, og medlemmer av den olympiske familien oppfordres til å avvise deltakelse i lekene. nif støtter iocs oppfordring til nasjonale og internasjonale forbund om å avstå fra å delta. – russiske myndigheter undergraver med dette «sjørøveriet» idrettens frie stilling og selve fundamentet som internasjonal idrett er tuftet på. her er det ikke idretten selv som inviterer, men russiske myndigheter, sier konstituert idrettspresident arne bård dalhaug i en uttalelse. – slik misbruker russiske myndigheter nok en gang idretten for egne maktpolitiske propagandaformål. han mener at russland igjen prøver å undergrave internasjonal idretts frie stilling. (ntb)

  IOC kritiserer Russlands plan om alternativt OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:13.16)
  den internasjonale olympiske komité retter skarp kritikk mot de russiske planene om å arrangere et alternativt ol på hjemmebane like etter sommerlekene i paris. ioc-styret møttes tirsdag i lausanne for blant annet å ta stilling til om utøvere fra russland og belarus skal få adgang til å delta på åpnings- og avslutningsseremonien i den franske hovedstaden i sommer. i den forbindelse sendte ioc ut en kraftfull formulert uttalelse knyttet til arrangementet vennskapslekene som planlegges i moskva og jekaterinburg senere i år. det planlegges også en vinterutgave av arrangementet i 2026, samme år som det er vinterleker i milano og torino. «ioc bemerker at den russiske regjeringen, i strid med de grunnleggende prinsippene i det olympiske charteret og resolusjonene fra fns hovedforsamling, har til hensikt å organisere rent politisk motiverte sportsarrangementer i russland», heter det fra ioc tirsdag. «dette er et åpenbart brudd på det olympiske charteret og et brudd på de ulike fn-resolusjonene på samme tid», skriver styret i sin uttalelse. ioc kaller friendship games «et kynisk forsøk fra den russiske føderasjonen på å politisere idretten».
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »