Hovedsiden

Liten annonse
  presenterte norges ol-mål: åtte medaljer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:11.44)
  Onsdag markerer Olympiatoppen at det er 100 dager til sommerens OL i Paris starter. På en pressekonferanse avslørte toppidrettssjef Tore Øvrebø det norske medaljemålet i lekene, hvor Jakob Ingebrigtsen (friidrett), Karsten Warholm (friidrett), Kristian Blummenfelt (triatlon) og Anders Mol/Christian Sørum (sandvolleyball) stiller som regjerende mestere. – Vi har kommet frem til at en passende ambisjon er åtte medaljer, sier Øvrebø om OL. Det er like mange medaljer som den norske OL-troppen tok i Tokyo. – Vi regner ikke med at alle treffer 100 prosent, så vi lager en kvalifisert målsetning ut fra de medaljesjansene vi tror vi har. Og så finner vi frem til en målsetning vi tror er realistisk, men som også gir litt gysninger og mobiliserer energi, sier Øvrebø til NRK. Øvrebø opplyser også en målsetning om seks medaljer i Paralympics, som starter rett i etterkant av OL. Norge tok fire medaljer i Paralympics i Tokyo for tre år siden. Slik har det medaljefangsten vært for den norske troppen i sommer-OL de siste tre utgavene: I London i 2012: To gull, ett sølv og én bronse (totalt fire medaljer) I Rio de Janeiro i 2016: Null gull, null sølv og fire bronser (totalt fire medaljer) I Tokyo i 2021: Fire gull, to sølv og to bronser (totalt åtte medaljer) OL ble også arrangert i Paris i 1924. Da tok Norge ti medaljer. Siden har Norge kun tatt åtte eller flere medaljer i sommer-OL ved tre anledninger: Ti i Sydney i 2000, ni i Beijing i 2008 og åtte i Tokyo i 2021.

  ny dramatisk krasj i baskerland – staune-mittet presenterte seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. april 2024 KL:17.02)
  Den spanske stjernen Mikel Landa og flere andre ryttere pådro seg skader som var uforenlige med å fortsetter Baskerland rundt etter en ny krasj fredag. Det skjedde på en etappe der den norske Visma Lease-a-Bike-rytteren Johannes Staune-Mittet var med i bruddet lenge. Med rundt 15 kilometer igjen måtte han legge inn årene. – Det var en flott dag på sykkelen. Han fikk presentert seg, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen. FDJ-rytter Romain Grégoire vant til slutt den nest siste etappen av rittet etter et spurtoppgjør. Velten som rammet blant andre Landa, skjedde dagen etter at Jonas Vingegaard og andre stjerner pådro seg omfattende skader i en stygg massekrasj torsdag. Fredagens smell inntraff med rundt ni mil til mål og gikk hardt utover Soudal-Quick-Step-laget. I etterkant måtte både Mikel Landa og Gil Gelders bryte. TV-bildene viste Landa liggende på veien, for så å bli påført nakkekrage og lagt på båre. Han ble deretter kjørt til sykehus, og noen timer senere ble det klart at han har pådratt seg brudd i kragebeinet. Baskerland rundt er også over for Movistar-rytterne Gonzalo Serrano og Pelayo Sánchez som følge av den samme krasjen. (©NTB)
  Braathen inngår samarbeid med Reitan-konsernet - snakker ut om grov hets

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. mars 2024 KL:13.09)
  lucas braathen vedkjenner at han fikk uakseptabel hets etter å ha tatt beslutningen om å kjøre for brasil. nå vil han bidra til større inkludering i idretten. det sa braathen da han torsdag presenterte sin nye sponsoravtale med reitan-konsernet på ullevaal stadion. avtalen som er inngått handler blant annet om å sette utenforskap og inkludering i idretten på dagsorden. alpinstjernen sier han selv har mottatt tøffe tilbakemeldinger etter at han besluttet å gjøre comeback. – det var hets rundt den nye nyheten, og det som er skremmende å se, er at det ikke handlet om det var et godt eller dumt valg. muligheten ble benyttet til å spre hets i sosiale medier til meg ved å si slike ting som at dette eventet ble gjort for at jeg skulle komme ut som transe, og at jeg skulle representere det norske kvinnelaget, sier braathen. til nrk sier han at det har vært mange nettroll «uten ryggrad», men forteller også at det har vært mye fra alpinmiljøet. – jeg tror idretten har tatt meg imot på både godt og vondt. stort sett har ikke jeg fått oppleve annet enn bare masse støtte og kjærlighet. jeg føler i hvert fall at folk flest setter pris på at jeg bare er den jeg er. det er klart at en av de prisene man må betale ved å åpne seg for offentligheten som en offentlig person er at du må være klar for å bli kritisert og at folk ikke liker deg. det er klart at når den hetsen kommer, så kan den være ganske brutal. det er noe man må lære seg å leve med, men jeg mener i hvert fall at man ikke skal lære seg å akseptere, sier braathen. (nrk/ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »