Hovedsiden

Liten annonse
  Billettsalet til fotball-EM i gang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 3. oktober 2023 KL:18.07)
  billettsalet til neste års em-sluttspel i fotball starta tysdag. celia sasic, visepresident i fotballforbundet i tyskland, melder om stor interesse. – etterspurnaden er veldig stor. det ligg an til å bli mange fleire kjøpsførespurnader enn det er billettar, seier ho. om lag 1,2 millionar billettar er tilgjengeleg i den første salsperioden, som varer til 26. oktober. prisane varierer frå 30 euro (342 kroner) for billigaste billettkategori i gruppespelet til 1000 euro (11.400 kroner) for høgaste billettkategori til finalen i berlin. det finst også vip-billettar som kostar 2000 euro. bortsett frå vertslandet tyskland er ingen av deltakarane i sluttspelet kjent. em-kvalifiseringa går føre seg til november, og dei tre siste plassane fordelast først gjennom nasjonsligaomspel i mars. gruppetrekninga blir gjennomført 2. desember. neste salsomgang skjer etter trekninga. totalt er det 2,2 millionar billettar til de 51 kampane mellom 24 lag i ti tyske byer. em avviklast i tida 14. juni til 14. juli 2024. (ntb)

  NFF legger press på regjeringen etter gummigranulat-forbud – advarer kommunene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:13.36)
  fotballpresident lise klaveness vil med regjeringens hjelp ha på plass en kampplan etter gummigranulat-forbudet. kommunene advares mot å forhaste seg med forbud. eu-kommisjonen vedtok denne uken de nye reglene som forbyr bruk av mikroplast i blant annet fotballbaner av kunstgress. vedtaket kom etter at forbudet har vært på høring siden i vår. verken eu-parlamentet eller eus ministerråd kom med innvendinger. de nye retningslinjene vil tre i kraft om tre uker, men det legges opp til en overgangsperiode på åtte år for det som omhandler utfasing av gummigranulat. det betyr at det ikke vil være mulig å kjøpe eller omsette gummigranulat etter 15. oktober 2031. – vi støtter forbudet, men vil ikke klare det uten en nasjonal kampplan. dette vil kreve en enorm omstilling i hele norsk fotball, og eu har varslet at regningen blir stor. nff har vært tydelig på at denne regningen ikke kan sendes over til våre klubber, sier fotballpresident lise klaveness i en uttalelse. nff peker på at samtaler med regjeringen om den etterlyste kampplanen allerede er igangsatt. – vi opplever dialogen vi hittil har hatt med norske myndigheter som lovende. vi har to store problemer. det ene er at vi må kvitte oss med gummigranulat. det andre er at vi ikke har alle alternativ på plass. vi må samarbeide, og nå har vi begynt å utvikle en felles kampplan, sier klaveness. jobben på kort sikt er, ifølge nff, å kartlegge kunstgress-situasjonen på landsbasis. til dette arbeidet har regjeringen varslet at det vil komme fem millioner kroner over statsbudsjettet. på lang sikt er utfordringen at det må komme på markedet gode nok alternativer til gummigranulat som fyllmasse i kunstgressbaner. det finnes ulike alternativer allerede nå, men resultatene av utprøvingen av disse har vært varierende. derfor advarer nå norges fotballforbund norske kommuner mot å vedta forbud mot gummigranulat før overgangsperioden på åtte år er over. – en overgangsperiode på åtte år representerer, tror vi, at også eu anerkjenner at alternativene på markedet ennå ikke er fullgode, sier generalsekretær i nff, karl-petter løken. – nå har vi fått åtte år på å fase ut gummigranulat. da er det viktig at norske klubber får den nødvendige tiden det tar før markedet responderer med gode nok alternativer og at kommuner ikke innfører restriksjoner mot gummigranulat før testingen er skikkelig i gang, fortsetter han. fotballtoppen mener det må tilrettelegges for at det på kort sikt kan «bygges og rehabiliteres» baner med gummigranulat for å opprettholde aktiviteten. (ntb)

  Landslagssamlinger i ishockey reddet – spleiselag innbrakte millionbeløp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:12.41)
  pengehjelp fra både sponsorer og oilers-toppen tore christiansen bidrar til at deler av landslagsaktiviteten til norges ishockeyforbund fram til nyttår berges. det opplyser hockeypresident tage pettersen til ntb. tidligere i høst ble det kjent at forbundet måtte sette all landslagsaktivitet, med unntak av på u20-laget for menn, på pause ut året. årsaken er store økonomiske vanskeligheter som følge av utfordringer med å innhente kommersielle midler. nå ser plutselig situasjonen atskillig lysere ut. – siden vi måtte gi den kjedelige beskjeden om at vi skulle pause alt, har vi hatt en ambisjon om å få med støttespillere for å kunne gjennomføre i hvert fall én samling for samtlige landslag i løpet av de internasjonale vinduene i november og desember, sier hockeypresident tage pettersen til ntb. han bekrefter videre at en løsning for dette var klar torsdag. tv 2 har også omtalt saken.

  Tyske fotballtopper gir offentlig støtte til Uefas kontroversielle Russland-grep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:10.23)
  de tyske fotballtoppene hans-joachim watzke og karl-heinz rummenigge forsvarer uefas beslutning om å la russiske aldersbestemte landslag få konkurrere igjen. styret i det europeiske fotballforbundet (uefa) besluttet tidligere denne at 17-årslagene til russland skal få delta i turneringer igjen. dette må skje uten nasjonale symboler. tyske watzke og rummenigge er medlemmer av styret. de forsvarer nå avgjørelsen som er tatt. watzke sier til fredagens utgave av bild at grepet som nå er tatt «definitivt ikke er noen oppmykning av vår negative holdning til russland». – dette handler om barn, som ikke skal være ansvarlige for den avskyelige krigen, sier det tyske fotballforbundets visepresident watzke til. – barn er ofre for krigen. de er uskyldige og trenger hjelp. de bærer ikke noe ansvar for denne krigen og bør ikke straffes ekstra. derfor stemte jeg «ja» for å la dem delta i spill igjen, sier rummenigge. det tyske forbundet har ennå ikke kommentert uefa-avgjørelsen. england, polen, latvia, litauen, sverige, norge og finland har imidlertid sagt at de ikke vil spille mot russiske lag. det ukrainske fotballforbundet har gjort det klart at de vil boikotte konkurranser med russiske lag.

  Ukraina i brev til Uefa-medlemmer : – Det betyr støtte til russisk terror

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:08.08)
  det ukrainske fotballforbundet ber i et brev til alle uefas medlemsland om ikke å stille til kamp mot russiske ungdomslag. uefas beslutning tidligere i uken om å tillate russland å stille med u17-landslag i mesterskap fra neste år har vakt sterke reaksjoner. flere land – deriblant norge, danmark, sverige og england – har gjort det klart at det ikke er aktuelt å la sine ungdommer spille mot russiske lag mens krigen i ukraina pågår. uefas styrevedtak kom overraskende på mange av medlemslandene, og ifølge bbc skal det heller ikke ha vært enstemmighet på tirsdagens møte. i sitt brev til de 54 andre nasjonale forbundene skriver det ukrainske forbundet at en reintegrering av russiske lag på ungdomsnivå vil bety «støtte til den russiske terroriststaten og til alle de forbrytelser den har begått i ukraina». norges fotballforbund (nff) gjorde det torsdag klart at det ikke er aktuelt å endre sin politikk overfor russland, selv om det dreier seg om ungdommer. – vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår, sa fotballpresident lise klaveness. uefa-president aleksander ceferin har begrunnet vedtaket nettopp med at barn og ungdommer ikke skal lastes for russlands aggresjon i ukraina. – ved å utestenge barn fra våre turneringer vil vi ikke bare unnlate å sikre deres grunnleggende rett til en helhetlig utvikling, men direkte utsette dem for diskriminering, uttalte uefa-president aleksander ceferin onsdag.

  Liverpool-eier selger minoritetsandel av klubben – trenger hjelp til nedbetaling av gjeld

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 28. september 2023 KL:15.39)
  det globale investeringsfirmaet dynasty equity har kjøpt en mindre aksjepost i fotballklubben liverpool av fenway sports group (fsg). fsg har lenge søkt etter investeringer utenfra. gruppen benektet i fjor at klubben er til salgs, og den nyeste utviklingen skal i stedet hjelpe klubben med å betale ned gjeld. – vi er like tydelige som tidligere på vår langsiktige forpliktelse til liverpool, sier fsg-president mike gordon. bortfall av inntekter under pandemien skal være blant årsakene til at klubben har pådratt seg mer gjeld enn de er komfortable med å bære. forbedringer av klubbens stadion og treningsanlegg skal også ha vært bidragsytende. – vi har til enhver tid sagt at vi har vært ute etter en investeringspartner som kan hjelpe å sikre klubbens økonomiske styrke og framtidige vekst. vi ser fram til samarbeidet med dynasty, sier gordon. (©ntb)


  Norges Fotballforbund går mot Uefas vedtak – ønsker ikke russiske lag inn i varmen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 28. september 2023 KL:11.33)
  norges fotballforbund stiller seg bak kollegaene i sverige og danmark og sier nei til at russiske aldersbestemte landslag skal få delta i internasjonale kamper. – vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår. dette er en holdning hele norsk idrett står samlet om i solidaritet med ukraina, og som også må sees som en del av sanksjonene som europa har samlet seg om, både myndigheter, næringsliv og idrett, sier lise klaveness, president i norges fotballforbund. hun sier at nff ikke var kjent med at saken skulle behandles i uefa, og at de må kunne forvente en bedre saksbehandling av uefa i en så viktig sak. det var tirsdag at styret i det europeiske fotballforbundet (uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske u17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden russlands invasjon av ukraina. styrevedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp». – det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, sto det i en uttalelse fra uefa. russland kan få plass allerede i em-kvalifiseringen i høst. administrasjonen i uefa har fått grønt lys til å jobbe med dette, selv om trekningen allerede er gjennomført. (ntb)


  polens president: søker om å få arrangere sommer-ol i 2036

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:12.28)
  president andrzej duda opplyste onsdag at polen kommer til å søke om å få arrangere sommer-ol i 2036. det er nyhetsbyrået reuters som melder om dudas uttalelse. det er ikke opplyst hvilken eller hvilke byer i polen lekene er tenkt lagt til. den polske søknaden blir den fjerde som kommer på banen foran lekene om 13 år. fra før har mexico, indonesia og tyrkia varslet at de akter å søke om å få være arrangør. mexico vil arrangere ol i byene guadalajara, mexico city, monterrey og tijuana. den indonesiske regjeringen har på sin side varslet at den planlegger å legge arrangementet til den nye hovedstaden nusantara. den tyrkiske regjeringen ser for seg å legge arrangementet til storbyen istanbul. det neste sommer-ol skal arrangere i paris kommende sommer. deretter blir los angeles arrangør i 2028, mens brisbane har ansvaret i 2032. (ntb)


  Fotballegende blir rådgiver for Zelenskyj

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:10.44)
  den ukrainske fotballegenden andrej sjevtsjenko er ansatt som rådgiver for ukrainas president volodymyr zelenskyj. kyiv independent skriver at ansettelsen ble bekreftet fra presidentens kontor tirsdag. det er ikke klart hva slags rolle sjevtsjenko får. sjevtsjenko er en av ukrainas største fotballspillere gjennom tidende og vant champions league med milan i 2003. året etter fikk han gullballen som verdens beste spiller. han har knyttet seg tett til ukrainas myndigheter etter den russiske fullskala-invasjonen i 2022 og har blant annet fått en æresutmerkelse for sin innsats for landet. sjevtsjenko var etter spillerkarrieren trener for ukrainas landslag. han var også trener for genoa i serie a fram til 2022. (ntb)

  Sjevtsjenko blir rådgiver for Zelenskyj

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:10.44)
  fotballegenden andrej sjevtsjenko er ansatt som rådgiver for ukrainas president volodymyr zelenskyj. kyiv independent skriver at ansettelsen ble bekreftet fra presidentens kontor tirsdag. det er ikke klart hva slags rolle sjevtsjenko får. sjevtsjenko er en av ukrainas største fotballspillere gjennom tidende og vant champions league med milan i 2003. året etter fikk han gullballen som verdens beste spiller. han har knyttet seg tett til ukrainas myndigheter etter den russiske fullskala-invasjonen i 2022 og har blant annet fått en æresutmerkelse for sin innsats for landet. sjevtsjenko var etter spillerkarrieren trener for ukrainas landslag. han var også trener for genoa i serie a fram til 2022. (ntb)

  Spansk landslagssjef tror hun får fortsette tross kaos

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:07.44)
  montse tome føler seg trygg på at hun får beholde stillingen som trener for spanias kvinnelandslag i fotball. til tross for en mektig forsuret stemning og trusler om boikott av landslaget har de spanske vm-vinnerne imponert på banen etter vm-gullet i sommer. i de to spilte kampene i nasjonsligaen ble det først 3-2-seier borte over sverige, og tirsdag trillet de inn til 5–0 over sveits på hjemmebane i cordoba. det har ikke vært noen selvfølge at det skulle bli slik. før sverige-kampen var det en lang rekke spillere som signaliserte at de ikke ville spille for landslaget før det kom endringer i spanias fotballforbund. det skjedde i etterkant av at den nå avgåtte fotballpresidenten luis rubiales kysset spilleren jennifer hermoso på munnen da pokalene ble delt ut etter at vm-gullet var sikret i sommer. monte tome tok mange av boikottspillerne på sengen da hun likevel tok ut mange av dem til den nevnte kampen mot sverige. spillerboikotten ble avblåst fra de aller fleste av spillerne da spanias fotballforbund (rfef) sa at det ville komme umiddelbare og dyptgående endringer i strukturen til forbundet. etter kampen mot sveits beskrev hun den siste uken som «atypisk». – spillerne har vært 100 prosent profesjonelle. nå skal vi nyte denne seieren og møte sterke opp til den neste samlingen, sa tome på spørsmålet på om hun følte at hun hadde spillernes tillit. (ntb)

  Norges Bokseforbund bryter med IBA

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:06.08)
  norges bokseforbund bryter med det russiskstyrte internasjonale bokseforbundet (iba). norge kommer til å melde seg inn i utbryterforbundet world boxing. boksepresident haktor slåke bekrefter overfor dagbladet at det norske bokseforbundet i løpet av oktober vil melde seg ut av iba og inn i det nye forbundet.. iba ledes av russiske umar kremlev. han har flere ganger blitt avbildet med russlands president vladimir putin flere ganger. han har også blitt beskrevet som en venn av putin. ifølge slåke er årsaken til at norge bryter ut todelt. den første er på grunn av ekskluderingen fra ioc i sommer og at boksing dermed ikke kommer på ol-programmet med iba, og den andre at norge ikke er fornøyd med den russiske styringen av forbundet. (ntb)

  Har begått bedrageri

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:23.13)
  den tidligere amerikanske presidenten skal ha lurt banker og forsikringsselskaper ved å overdrive verdien på flere av sine eiendeler og selskaper, ifølge en amerikansk dommer.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »