Hovedsiden

Liten annonse


  Franske medier: Kylian Mbappé mister nøkkelkampen mot Nederland i fotball-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (tirsdag 18. juni 2024 KL:16.57)
  angrepsstjernen kylian mbappé går glipp av fredagens storkamp i fotball-em mot nederland, melder de franske avisene l`équipe og le figaro. den franske stjernen pådro seg et brudd i nesa i 1-0-seieren mot østerrike mandag. det ble tidlig kjent at han ikke trengte en operasjon, men fredagens oppgjør mot nederland i gruppe d kommer for tidlig. – nyhetene er ganske betryggende i den forstand at det ikke er planlagt noen operasjon i umiddelbar fremtid. når det gjelder hans deltakelse i resten av turneringen, er det litt for tidlig å gi en tidshorisont, sa frankrikes fotballpresident philippe diallo tidligere tirsdag. (ntb)

  Rettssak etter Rubiales` kysseskandale i februar neste år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 17. juni 2024 KL:13.38)
  den tidligere fotballtoppen luis rubiales må møte i retten i februar som følge av at han kysset spania-spiller jennifer hermoso på munnen. det melder nyhetsbyrået afp og flere spanske medier. afp siterer den spanske domstolen på at rettssaken er lagt til februar. rubiales er tiltalt for seksuelt overgrep og tvang etter at han kysset hermoso på munnen under feiringen av de spanske fotballkvinnenes vm-gull i fjor. rubiales var da fotballpresident i spania. det ble utferdiget tiltale mot rubiales i januar, og en dommer i la audiencia nacional (den nasjonale retten) avgjorde i mai at det vil bli gjennomført rettssak mot rubiales og tre andre forbundsansatte. (ntb)  horten gjenvalgt som skiskytterpresident

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:18.27)
  arne horten ble lørdag gjenvalgt som president i norges skiskytterforbund for fire nye år. det skjedde under forbundstinget på gardermoen. det ble valgt inn ett nytt styremedlem i morten hage, og ett nytt varamedlem. – dette er et solid styre med bred og variert erfaring, som representerer norsk skiskyting på en god måte. jeg føler meg trygg på at dette styret vil sørge for spennende utvikling for norges skiskytterforbund i årene framover, sier president horten i en uttalelse. dette er styret: president: arne horten (gjenvalg, 4 år). visepresident organisasjon: gunhild kvistad (ikke på valg). visepresident sport: gjermund hol (gjenvalg, 4 år). medlemmer: toril bakka nygård (ikke på valg), bjørn tore årevik (ikke på valg), annelise flaa (gjenvalg, 4 år), morten hage (ny, 4 år). 1. varamedlem: nancy stien schreiner (gjenvalg, 2 år). 2. varamedlem: sondre bollum (ny, 2 år).

  Norsk motorsykkelprofil i stygg krasj

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:15.41)
  den norske roadracingprofilen mia rusthen (20) har vore i ei stygg ulykke. dette skjedde under tidenes første vm-runde for kvinner. dette melder gpone.com på sine nettsider. rusthen skal ha blitt frakta med helikopter til bufalini-sjukehuset i cesena. president i noregs motorsportsforbund, emilie funderud westbye, stadfestar ulykka ovanfor vg: – eg kan stadfeste at mia rusthen har vore i ei ulykke under køyringa på misano-bana i italia. so mykje meir har eg ikkje å sei akkurat no.  Fortsatt vekst i norsk idrett – 24.500 flere medlemmer i 2023

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:09.35)
  også i fjor økte medlemstallene i norske idrettslag. oppgangen var på 1,3 prosent fra året før. det viser foreløpige tall fra norges idrettsforbund. ved utgangen av 2023 var det registrert 1,856 millioner medlemmer, som er en økning på rundt 24.500. idretten har fortsatt ikke kommet helt opp på 2019-nivået. koronapandemien førte til et dramatisk frafall det første året, men trenden har siden vist en årlig moderat økning. det var også flere aktive utøvere, trenere og ledere i idrettslagene i 2023. veksten var på 3,7 prosent, som i rene tall ga en oppgang på 59.000. – dette er svært gledelige tall og viser at norsk idrett har jobbet svært godt og målrettet både med rekruttering og aktivitetstilbudet til våre medlemmer det siste året, sier konstituert idrettspresident arne bård dalhaug i en uttalelse. kvinneandelen økte igjen og endte i fjor på 40,71 prosent. – det er gledelig å se at kvinneandelen har økt jevnt og trutt de to siste årene etter en nedgang siden toppåret 2018. dette har vært et viktig satsingsområde både for idrettsstyret og for hele norsk idrett, sier dalhaug. dette var de tre største særforbundene i 2023: * norges fotballforbund (397.000 medlemmer) * norges håndballforbund (142.000) * norges golfforbund (134.000) (ntb)

  McCregor comeback avlyst igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:09.04)
  conor mccregor (35) som ikke har gått i ringen siden han brakk foten mot dustin poirier i juli 2021 skulle etter planen gjøre comeback i ufc 29.juni mot michael chandler. nå er kampen avlyst. – mcgregor er ute av kampen mot michael chandler grunnet en skade, sa ufc-president dana white i en video publisert på x i natt, norsk tid.

  NFF brukte i fjor over 110 millioner på A-landslagene: – Vi bør satse mer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:07.49)
  kostnadene til herre- og kvinnelandslaget har økt markant de siste årene. tross sportslig fiasko ser ikke norges fotballforbund på det som et overforbruk. det sier fotballpresident lise klaveness og generalsekretær karl-petter løken i en felles uttalelse til vg. – noen vil kanskje tenke at vi bruker mye penger på våre a-landslag. sammenlignet med andre poster i budsjettet kan det se slik ut, men i forhold til gevinstene måloppnåelse vil gi er det ikke slik at vi bruker for mye på landslag og toppfotball. fredag starter nok et mesterskap for menn uten norge. 24 år er gått siden et norsk lag var kvalifisert (em i 2000), mens det senere i sommer avvikles ol for fjerde gang på rad uten et norsk kvinnelag. i fjor brukte nff 51,3 millioner kroner på herrelandslaget. det var en økning på over 30 prosent målt mot 2019-tallene. på kvinnesiden økte forbruket fra 35,5 til 60,9 millioner kroner. det hører med til historien at norge i 2023 spilte vm i new zealand. neste år skal en ny strategiplan vedtas av nff. få av de sportslige målene for a-landslagene i inneværende periode er blitt oppnådd. – for oss som er satt til å lede norsk fotball, vil anbefalingen være klar: vi bør satse mer, ikke mindre, på landslag og toppfotball i årene som kommer, skriver løken og klaveness til vg. de mener det er nødvendig hvis norge skal holde tritt og kunne ta steg internasjonalt. (ntb)


  Skal teste ut gule kort i sykkelritt: – Rytternes sikkerhet er prioritert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:06.35)
  det internasjonale sykkelforbundet (uci) kunngjorde onsdag at de vil innføre gule kort for å prøve å forbedre rytternes sikkerhet. årets sesong har blitt overskygget av flere alvorlige ulykker som har forårsaket skader på noen av de største stjernene som jonas vingegaard, remco evenepoel og wout van aert. regelen trer i kraft 1. august på prøvebasis fram til 31. desember, uten at noen ryttere vil bli straffet i perioden. fra 1. januar neste år vil det bli ilagt sanksjoner for gule kort, som innføres som en del av sykkelsportens safer-program. – rytternes sikkerhet er prioritert av uci, og det var med dette i tankene at vi opprettet safer, sier uci-president david lappartient. – jeg er overbevist om at tiltakene som ble kunngjort i dag, vil sikre fremskritt mot en tryggere sport, fortsetter han. safer er et program som er dedikert til å forebygge rytternes sikkerhet, og som sikrer de viktigste interessene innen profesjonell landeveissykling, opplyser forbundet. uci sier også at de ønsker å teste effekten av ryttere som bruker ørepropper under ritt. – tiltaket vil bli testet i utvalgte profesjonelle endagsritt og etapperitt, melder uci.. (ntb)
  NIF følger ikke Amnestys hijab-oppfordring før OL: – Krevende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:10.25)
  norges idrettsforbund vil ikke reagere på frankrikes forbud mot hijab for egne utøvere foran sommerens ol. amnesty international har sendt et brev til den internasjonale olympiske komité (ioc) og bedt dem oppfordre frankrike til å oppheve forbudet mot hijab for nasjonens utøvere. rådgiver frank conde tangberg i amnesty international mener norges idrettsforbund (nif) må stå fram. ntb har stilt spørsmål om hvordan nif reagerer på saken og hva forbundet vil foreta seg. – idretten har vist seg å ha stor samfunnsmessig påvirkningskraft. samtidig må vi erkjenne at det å endre eller oppnå unntak fra et arrangørlands lovverk, er krevende og først og fremst er et myndighetsanliggende, sier konstituert idrettspresident arne bård dalhaug til ntb. den franske sportsministeren amélie oudéa-castéra opplyste om hijab-forbudet i fjor høst. reglene om bruk av hijab har utløst flere debatter om religionsfrihet og integrering av muslimer i landet. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »