Hovedsiden

Liten annonse

  Macron rekker trolig ikke å svømme i Seinen før OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:09.15)
  den franske presidenten emmanuel macron vil bevise at seinen er trygg å svømme i, men får det sannsynligvis ikke til før ol. det kom fram i en uttalelse fra det franske presidentkontoret. seinen skal brukes til åpningsseremonien, svømmekonkurransene i åpent vann og svømmedelen av triatlon-konkurransene. men fram mot ol har det vært fokus på vannkvaliteten i elven som renner gjennom den franske hovedstaden. ifølge lokale myndigheter er elven trygg, men flere målinger har vist at det har vært problemer med innholdet av e. coli-bakterier. derfor har flere franske politikere hoppet i vannet for å motbevise skeptikerne. tidligere i uken testet den franske idrettsministeren amelie oudea-castera og paris-ordfører anne hidalgo forholdene. macron hadde ikke mulighet til å delta på svømmeturen, men vil gjøre det på et senere tidspunkt. – han har ikke nødvendigvis mulighet til det før de olympiske lekene, sa talspersonen på en pressekonferanse fredag. fredag uttalte også ordføreren i paris` kontor at seinen hadde bestått vannkvalitetstester seks dager på rad, og at elven dermed er klar for de olympiske øvelsene. skulle vannkvaliteten gå ned, vil arrangørens «plan b» være å utsette øvelsene i noen dager eller flytte de lengre øvelsene til vaires-sur-marne, som er en elv øst for paris. lekene i paris går av stabelen 26. juli og varer fram til 11. august.

  Argentinske Copa America-vinnere anklages for rasisme – Chelsea-profil legger seg flat

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:06.49)
  frankrikes fotballforbund (fff) raser mot det argentinske landslaget etter feiringen av copa america-tittelen. de hevder at flere spillere opptrådte rasistisk. nyhetsbyrået afp skriver at fffs president phillippe diallo har bedt argentinas fotballforbund om å svare for seg. de har samtidig henvendt seg til det internasjonale fotballforbundet (fifa) for en kommentar, skriver sky sports. – på bakgrunn av alvoret i de sjokkerende uttalelsene, som strider mot sporten og menneskerettighetene, har presidenten i forbundet besluttet å sende inn en juridisk klage for rasistiske og diskriminerende uttalelser, heter det fra forbundet. det var chelsea-spiller enzo fernández som delte en direktesendt video på instagram. der skal flere av de argentinske copa america-vinnerne ha kommet med rasistiske og diskriminerende ytringer mot franske spillere. i et innlegg i sosiale medier legger fernandez seg nå flat. – jeg vil oppriktig beklage for en video som ble publisert på min instagram-konto underveis i feiringen (av copa america-seieren). sangen inneholder meget støtende språkbruk, og det finnes overhodet ingen unnskyldning. jeg er imot alle former for diskriminering, og jeg vil si unnskyld for at for at jeg ble revet med i euforien, skriver fernandez, før han avslutter: – den videoen, det øyeblikket og de ordene reflekterer ikke meg som person. jeg er oppriktig lei meg. chelsea-spiller wesley fofana er blant dem som har reagert på feiringen. ifølge bbc og sky sports har london-klubben bestemt seg for å undersøke saken. (ntb)


  Beskyldes for rasistiske kommentarer mot franske spillere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:19.08)
  det argentinske fotballandslaget vant nylig copa america og feiret vilt etter bragden. men video fra spillerbussen har de siste dagene sirkulert, der spillerne angivelig skal ha sunget diskriminerende mot franske fotballspillere. det hevder i hvert fall det franske fotballforbundet, som nå varsler søksmål etter det de mener er rasistiske og diskriminerende kommentarer fra argentiske landslagsspillere. – presidenten i det franske fotballforbundet, philippe diallo, fordømmer på det sterkeste uakseptable rasistiske og diskriminerende kommentarer som ble gjort av spillerne mot det franske laget, heter det i en uttalelse. de skriver videre at de har varslet søksmålet overfor både det argentiske fotballforbundet og fifa. det argentinske fotballforbundet har foreløpig ikke kommentert saken.


  Medier: Spanias fotballpresident utestenges i to år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:16.48)
  pedro rocha får ikke stille til valg for den neste perioden som president i spanias fotballforbund (rfef). han straffes for å ha sparket generalsekretæren. marca og as skriver tirsdag om avgjørelsen voldgiftsretten i spansk idrett (tad) har kommet fram til. rocha avskjediget generalsekretær andreu camps i september i fjor. det hadde han ikke myndighet til, ifølge dommen fra tad. den sittende fotballpresidenten straffes også for å ha avsluttet kontrakten med en juridisk rådgiver, samt for å ha en rolle i etterforskningen av saken mot den tidligere fotballpresidenten luis rubiales. i tillegg til å bli utestengt i to år, må rocha betale en bot på om lag 389.000 kroner. det er samtidig bestemt at resten av styret i fotballforbundet ikke kommer til å bli straffet. rocha kan anke avgjørelsen. (ntb)

  Colombias fotballpresident ble arrestert etter Copa America-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:22.58)
  finalen mellom colombia og argentina i copa america ble preget av tårer og panikk før kampstart. nå melder nyhetsbyrået ap at presidenten i det colombianske fotballforbundet, ramón jesurún, er arrestert av politiet. totalt foretok politiet 27 arrestasjoner etter de kaotiske scenene som utspilte seg, der supportere før kampen forsøkte å ta seg inn på finalearenaen i miami uten billetter, og kampen ble forsinket i en time og 20 minutter. flere personer ble skadet og arrestert etter at politiet ble tvunget til å gripe inn med tåregass. pågripelsen fant sted tidlig mandag morgen, lokal tid. jesurún er anklaget for tre tilfeller av grov vold mot en tjenestemann. argentina vant finalen over colombia 1-0. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »