Hovedsiden

Liten annonse
  United-sjefen forsvarer utskjelt keeper: – Statistisk nest best i Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:15.37)
  andré onana har fått en tøff start på målvaktslivet i manchester united. han får full støtte fra manager erik ten hag etter marerittkamper i champions league. – han har en sterk personlighet og vil takle det. alt i alt har han gjort det bra i sine fem første måneder her, sa united-sjefen på fredagens pressekonferanse. onana ble i sommer hentet for å erstatte david de gea. kameruneren kom med gode skussmål etter en knallsesong i inter, men hittil har ikke overgangen til england vært en suksess. særlig i mesterligaen har onana slitt og gjort en rekke tabber. senest i 3-3-dramaet mot galatasaray fomlet han inn to frispark og bidro sterkt til at manchester united er i kjempetrøbbel i puljespillet. 27-åringen fikk hard medfart etter kampen. mange har omtalt ham som et bomkjøp, men ten hag er sikker på at onana er rett mann. – hvis du analyserer det godt, vil du se at han statistisk er nest best i premier league. han er nest best når det kommer til hva det forventes å redde, hevdet nederlenderen før lørdagens tøffe bortekampen mot newcastle. (ntb)

  Gladmelding i natt

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:03.48)
  arsenal-trener mikel arteta fikk meldingen han ønsket seg fra martin ødegaard. det bekreftet han på en pressekonferanse. først scoret ødegaard. så klemte han til med kjæresten helene spilling.

  Sverige utslått i kampen om vinter-OL i 2030

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:18.42)
  den internasjonale olympiske komité (ioc) vraket sverige som arrangør av vinter-ol i 2030 og bekrefter at 2030-kandidaten blir de franske alper. – det svenske prosjektet la fram en imponerende visjon om å arrangere de mest bærekraftige lekene i historien. prosjektet var teknisk utmerket, men kommisjonen føler det må jobbes mer med å få større støtte fra både myndighetene og næringslivet. kommisjonen har også sine tvil om deres foreslåtte finansieringsstrategi, sa lederen for iocs kommisjon for framtidige olympiske leker karl stoss på en pressekonferanse onsdag. i frankrike planlegges det for ol i alpene, mens det er salt lake city som søker på vegne av usa i 2034. hvem som skal arrangere ol i 2030 og 2034 blir først endelig bestemt neste sommer. salt lake city var eneste søker for vinter-ol i 2034. (ntb)

  Glimt-treneren hardt ut mot bluss på tribunen: – Helt ufattelig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:16.05)
  kjetil knutsen mener det må slås hardere ned på bruk av pyroeffekter på norske fotballtribuner. – det har ingenting på stadion å gjøre, sier han. en blusskaster ble anmeldt og fikk denne uken 35 kampers utestengelse for bruk av pyro på brann stadion søndag, der nettopp bodø/glimt var gjester. tre barn og to voksne fikk skader på klær etter at et bluss ble kastet på tribunen. – bluss, med den temperaturen det holder, at vi tillater det på kamper, er faen meg helt utrolig, sa knutsen under onsdagens pressekonferanse, ifølge nrk. torsdag tar bodø/glimt imot lugano i conferenceligaen. – det er bare et tidsspørsmål før det skjer alvorlige ulykker. kommer den i kontakt med hår eller en jakke... det er helt ufattelig at vi er på det nivået. se til england, der er det forbudt, sa knutsen. kristian vikran karlsen i nordland politidistrikt sier til nrk at bluss på tribunen ikke er tillatt og vil bli anmeldt, med henvisning til torsdagens kamp på aspmyra. bluss er likevel ikke et uvanlig syn på norske fotballtribuner. norges fotballforbund har som en prøveordning overlatt til klubbene å reagere på uønskede hendelser på tribunen. fotballpresident lise klaveness sa tidligere i uken at hun fikk en «klump i magen» da hun ble klar over hva som skjedde på brann stadion i kampen mot bodø/glimt. – det skal være trygt å gå på kamp i norge, sa klaveness til vg. (©ntb)

  Klopp bekrefter: Alisson og Jota ute i flere uker

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:14.20)
  liverpool-keper alisson becker og den brasilianske angrepsspilleren diogo jota er begge ute i flere uker. det bekreftet liverpool-manager jürgen klopp på onsdagens pressekonferanse. – begge er ute. med alisson er det litt mindre alvorlig, så vi må se – ikke dag for dag, han vil ikke spille i morgen, heller ikke på søndag, og sannsynligvis ikke uken etter, sa klopp. – diogo vil ta litt lengre tid, vi vet ikke nøyaktig hvor lang tid, men det er litt mer alvorlig. vi må se, fortsatte han. (ntb)

  Zuccarellos trener får sparken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:05.43)
  nhl-laget minnesota wilds hovedtrener dean evason og lagets assistenttrener bob woods har fått sparken, bekrefter mats zuccarellos klubb. sju tap på rad og en 5-10-4-start på sesongen gjorde at klubbens ledelse fikk nok. minnesota wild-sjef bill guerin bekrefter at evason og woods har fått sparken. – dean gjorde en utmerket innsats med minnesota wild, spesielt som hovedtrener for laget vårt. jeg er svært takknemlig for hans harde arbeid og engasjement for organisasjonen vår. jeg ønsker også å takke bob for hans harde arbeid som assistenttrener for wild. jeg ønsker dean, bob og familiene deres alt vel for framtiden, sier guerin i en pressemelding på nhls nettsted. minnesota wild opplyste natt til tirsdag norsk tid at john hynes overtar som ny hovedtrener. hynes har åtte sesonger bak seg som hovedtrener for new jersey devils fra 2015 til 2019 og for nashville predators fra 2020 til mai i år, da han fikk sparken fra predators. i en melding på x opplyser klubben at guerin og hynes skal holde pressekonferanse tirsdag klokken 15 norsk tid. kunngjøringen om evason og woods` oppsigelser kom et døgn før laget skal spille mot st. louis blues. (©ntb)


  Guardiola om Haaland foran gigantmøte: – Forhåpentlig er han med

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:15.05)
  erling braut haaland er i trening, og manager pep guardiola har håp om at nordmannen kan spille lørdagens storkamp mot liverpool i premier league. manchester citys stjernespiss kom småskadd tilbake fra landslagssamling med norge sist helg. haaland har hatt et problem i ankelen, men kunne trene med lagkameratene både torsdag og fredag. – han trente i går med litt ubehag, og vi trener i dag også. forhåpentlig kan han være en del av den (treningen), sa city-manager pep guardiola på pressekonferansen foran lørdagens kamp. serieleder city spiller hjemmekamp mot tabelltoer liverpool. ett poeng skiller dem etter tolv serierunder. det er spørsmålstegn rundt flere city-spillere inn mot kampen. foruten haaland er keeper ederson, nathan aké, sergio gómez aktuelle for kampen etter skade. – vi har noen få problemer, akkurat som andre klubber. vi får se på treningen, og vi får se i morgen. klokken seks i kveld vet jeg sikkert hvem jeg har tilgjengelig til i morgen, sa guardiola. haaland er toppscorer i premier league med 13 fulltreffere så langt. (ntb)

  NFF bekymret for gummigranulat-forbudet: – Finnes ingen fullgode alternativer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.59)
  norges fotballforbunds generalsekretær karl-petter løken er tydelig på at idretten står overfor en stor utfordring når de skal kvitte seg med gummigranulat. – det er et forbud som vi støtter, vi ønsker også å være med på en mer bærekraftig løsning fremover. samtidig er vi bekymret, for det finnes ingen fullgode alternativer for topp og bredde, sommer og vinter, sa løken på torsdagens pressekonferanse. i løpet av 2031 setter eu strek for all bruk av gummigranulat på fotballbaner. norges fotballforbund (nff) har anslått at omstillingen bort fra gummikulene vil koste 10 milliarder kroner. – i og med at over 90 prosent av banene har gummigranulat, sier det veldig mye om hvilken formidabel omstilling vi står overfor, sier løken. tirsdag vedtok stortinget at regjeringen skal utarbeide en handlingsplan rundt utfasingen av gummigranulat i fotballbaner. – vi er definitivt klar for å ta lederskap i det arbeidet som kanskje er den viktigste saken vi har. forhold må vi ha om vi skal drive aktivitet, så da er anleggsutvikling utrolig viktig, la han til. løken fortalte også at de forventer å motta 5,5 millioner korner fra statsbudsjettet til nødvendig innsikt og kunnskap til kartlegging av alle anleggene i norge. (©ntb)

  NFF utsetter NM-beslutning: – Kommer ikke til å fatte en beslutning før etter tinget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:14.44)
  norges fotballforbund tar ingen avgjørelser angående endringer av strukturen til fotball-nm. det kom fram under en pressekonferanse med fotballpresident lise klaveness og generalsekretær karl-petter løken torsdag ettermiddag. – vi opplever dessverre at nm har hatt litt dalende popularitet. vi er alle innforstått med at det vil skape reaksjoner om vi gjør endringer i norges eldste turnering, men igjen har vi ikke klart å opprettholde den statusen som turneringen hadde tidligere, sa løken. det såkalte hangeland-utvalget har forslått å endre cupens kampstruktur fra vår-høst til høst-vår. utvalget innstilling har møtt enormt med kritikk og motstand fra hele fotball-norge. nff har derfor valgt å avvente en endelig avgjørelse til etter forbundstinget i mars. – styret har stor forståelse for argumentasjonen i rapporten. vi har snakket med mange etter at rapporten ble lagt fram og har fått klar beskjed om at dette burde behandles på tinget, sa klaveness og fortsatte: – så det kommer vi til å gjøre. styret kommer ikke til å fatte en beslutning før etter tinget. cupen vil dermed gå som vanlig i 2024. forbundstinget er satt til 9. og 10. mars 2024 på ullevaal stadion. (©ntb)

  Fossesholm går ikke renn før jul: – Tungt mentalt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:12.14)
  jeg har det bra, det går mye bedre nå. jeg skal verken sleppe en bombe og dette er ingen begravelse. slik innledet langrennsløper helene marie fossesholm en pressekonferanse mandag ettermiddag. 22-åringen sto nylig over den nasjonale langrennsåpningen på beitostølen og blir heller ikke å se når verdenscupen stakes i gang i finske ruka til helgen. derfor kalte hun inn til en pressekonferanse for å fortelle litt mer om situasjonen og hvordan hun har det. fossesholm sier at hun gleder seg til å gå skirenn igjen og at hun kjente det krible i beina under beitostølen-helgen, men har ikke planer om å gå renn på denne siden av jul. – jeg har planer om å gå fort på ski jeg også, men da må jeg føle at jeg er forberedt og virkelig har lyst, sier hun til det samlede pressekorpset. fossesholm delte nylig på instagram at hun har hatt det tøft både psykisk og fysisk denne høsten, men varsler at hun er tilbake i skisporet i løpet av denne sesongen. – på vei tilbake fra en smell så blir det noen slag i trynet på veien. det er ikke strake veien til toppen. i høst gikk det tyngre og jeg fikk det egentlig litt tungt også mentalt, rett og slett. men jeg har fått veldig god hjelp og ikke minst har jeg brukt tiden mye til hjelp, sier fossesholm, og undersreker: – jeg har veldig mange gode folk rundt meg. både venner, familie, venninner og alt. for meg har det vært mest å ta tiden til hjelp.

  Fossesholm går ikke renn før jul: – På vei tilbake fra en smell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:12.14)
  jeg har det bra, det går mye bedre nå. jeg skal verken sleppe en bombe og dette er ingen begravelse. slik innledet langrennsløper helene marie fossesholm en pressekonferanse mandag ettermiddag. 22-åringen sto nylig over den nasjonale langrennsåpningen på beitostølen og blir heller ikke å se når verdenscupen stakes i gang i finske ruka til helgen. derfor kalte hun inn til en pressekonferanse for å fortelle litt mer om situasjonen og hvordan hun har det. fossesholm sier at hun gleder seg til å gå skirenn igjen og at hun kjente det krible i beina under beitostølen-helgen, men har ikke planer om å gå renn på denne siden av jul. – jeg har planer om å gå fort på ski jeg også, men da må jeg føle at jeg er forberedt og virkelig har lyst, sier hun til det samlede pressekorpset. fossesholm delte nylig på instagram at hun har hatt det tøft både psykisk og fysisk denne høsten, men varsler at hun er tilbake i skisporet i løpet av denne sesongen. – på vei tilbake fra en smell blir det noen slag i trynet. det er ikke strake veien til toppen, sier hun.

  Svenske Åberg tok sin første seier på PGA-touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:06.06)
  ludvig åberg er blant de heteste navnene i golfsporten og søndag kveld innkasserte han karrierens første seier på pga-touren i en turnering i den amerikanske delstaten georgia. 24-åringen hadde vært rangert som verdens beste amatør i en lengre periode, da han i sommer ble proff. siden har han spilt 14 individuelle proffturneringer, og nå står svensken med seier både på europatouren og på pga-touren. i tillegg var han også med på det europeiske laget som vant ryder cup i september, hvor åberg spilte flere av sine kamper sammen med viktor hovland. åberg leverte spesielt i helgen helt glimrende golf, med runder på 61 slag, ni under par, både lørdag og søndag. til slutt vant han med fire slag ned til canadiske mackenzie hughes. – de opplevelsene jeg hatt i løpet av de siste seks månedene, har overgått drømmene mine og jeg vil aldri glemme det, sier åberg på pressekonferansen etter seieren. svensken startet året som nummer 3064 på verdensrankingen, men hopper etter seieren inn blant de 50 beste i verden. den offisielle rankingen er foreløpig ikke klar, men ifølge statistikkorakelet nosferatu på x, vil han være rangert som nummer 32 i verden etter seieren. dermed vil han også være inne topp 50 ved nyttår, som sikrer han plass i en rekke storturneringer i 2024.

  Ter Stegen sliter med ryggsmerter – går glipp av flere kamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:18.46)
  barcelonas førstekeeper marc-andré ter stegen kommer ikke til å spille tysklands kommende treningskamper etter å ha pådratt seg en ryggskade. tysklands landslagssjef julian nagelsmann opplyste om skaden på en pressekonferanse fredag. – jeg kan ikke si nøyaktig hva som skjedde. han skal ha sterke ryggsmerter som hindrer ham i å bevege seg. han kjente det litt i går, men i dag ble det verre. han kan verken spille eller trene, sa nagelsmann. ter stegen har vært landets førstekeeper det siste året etter at manuel neuer brakk beinet i en skiulykke. nå mister han landets treningskamper mot tyrkia og østerrike. ter stegen er også xavis hernández` foretrukne keeper i barcelona. laget har blant annet to viktige mesterligakamper i vente den nærmeste tiden. 3. desember møter de også atlético madrid til et viktig oppgjør i la liga. (©ntb)

  Solbakken bekrefter: Ullevaal-gresset skal forbedres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:12.17)
  etter at erling braut haaland pådro seg en vridning i ankelen i torsdagens privatlandskamp mot færøyene, var det flere av spillerne som mente at nestenskaden kom som følge av dårlig gressmatte på ullevaal stadion. på fredagens pressekonferanse sier landslagssjef ståle solbakken at det er en prosess i gang for å forbedre gressmatten på nasjonalarenaen. – jeg vet ikke riktig når den begynner, men den avtalen er der. det vil bli gjort noe med, sier solbakken. landslagssjefen trekker frem det han beskriver som «strøkne» baner mot sverige og slovenia i fjor sommer, men at banen ikke har vært like bra i år. – jeg har ikke vært høylytt misfornøyd. det er i hvert fall lagt en plan, som gjør at prosessen er i gang. jeg tror det er neste sommer, sier solbakken. selve vridningen skal haaland ha kommet greit fra, og solbakken forteller at superspissen er med på en restitusjonsøkt fredag. utover dagen skal jærbuen bli sett på av landslagslege ola sand og fysioterapeut. – akkurat nå ser det ut som det går bra, sier solbakken om haaland, og legger til at han planlegger for at manchester city-spilleren kan være med i søndagens kamp mot skottland. bortekampen i glasgow er den siste i em-kvalifiseringen, som norge uansett ikke kan ta seg videre fra.

  Solbakken om Haaland-skaden: – Ser ut som det går bra

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:12.17)
  erling braut haaland pådro seg en liten vridning i ankelen mot slutten av torsdagens privatlandskamp mot færøyene. landslagssjef ståle solbakken kom med oppløftende skadenytt på fredagens pressekonferanse. – akkurat nå ser det ut som det går bra, sier solbakken om haaland.

  Brann-kvinnene skal spille fast på Brann Stadion

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:13.11)
  branns kvinnelag skal fra neste år spille fast på brann stadion. det sa daglig leder christian kalvenes på en pressekonferanse på brann stadion torsdag. – begge våre to topplag skal spille alle sine hjemmekamper på brann stadion, sier kalvenes. planen til brann er at kvinnelaget skal flytte inn fast på stadion i løpet av første halvår av 2024. brann har fått med milliardær trond mohn og sparebanken vest med på en satsning de mener vil gi like muligheter til kvinner og menn. dette innebærer hybridgress på brann stadion, som skal tåle mer enn naturgresset som ligger på banen i dag. i tillegg vil treningsbanene på nymark bli betydelig oppgradert. banken og mohn går inn med 43 millioner kroner hver, altså totalt 86 millioner kroner. – dette er et historisk løft for kvinnefotballen, sier styreleder aslak sverdrup. prosjektet forutsetter godkjenning fra et ekstraordinært møte i sportsklubben. årsmøtet er 30. november.

  Messi meldes klar for Argentinas kvalifiseringskamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:06.05)
  lionel messi er klar for argentinas vm-kvalifiseringskamper mot uruguay og brasil til tross for manglende spilletid, sier landslagssjef lionel scaloni. messi, som nylig vant gullballen for åttende gang, har ikke spilt kamp siden 21. oktober. det bekymrer ikke den argentinske landslagssjefen lionel scaloni. – selv om han kun har spilt én kamp de siste 25 dagene, har han trent som normalt. han er frisk og rask, sa scaloni på onsdagens pressekonferanse. argentina møter uruguay torsdag og brasil tirsdag. messi scoret begge målene da argentina slo peru 2-0 forrige kvalifiseringskamp. etter fire spilte kamper leder argentina kvalifiseringsgruppen med 12 poeng, etter fire strake seire. uruguay ligger som nummer to med sju poeng – samme poengsum som brasil og venezuela. (©ntb)


  Ståle Solbakken: – Haaland spiller mot Færøyene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:14.43)
  på landslagets pressekonferanse onsdag møtte sander berge og ståle solbakken før kampen mot færøyene torsdag. landslagssjefen kunne bekrefte at erling braut haaland blir å se i kampen torsdag, men ville ikke røpe hvor mange minutter spissen er tiltenkt. han kunne også komme med et svar på målvaktssituasjonen. - dyngeland står i morgen, og egil selvik står mot skottland, sa solbakken. det blir dyngeland sin debut for landslaget. sander berge snakket om at det alltid betyr noe å spille for landslaget selv om kampene mot færøyene og skottland ikke har noen betydning for kvalifiseringen til europamesterskapet. videre fikk han spørsmål om han er tiltenkt som midtstopper på landslaget. - mange like engenskaper i rollene som midtbane og midtstopper. det er trenerne som bestemmer hvor jeg spiller og passer best inn, sier berge. solbakken fikk samme spørsmål, og kunne avkrefte at det er noe som kommer til å skje me det første. - for å være aktuell for det må han spille midtstopper på klubblaget først, sa landslagssjefen. norge møter færøyene torsdag 16. november på ullevål, før de møter skottland borte søndag 19. november.

  Solbakken: – Haaland spiller mot Færøyene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:14.43)
  på landslagets pressekonferanse onsdag møtte sander berge og ståle solbakken før kampen mot færøyene torsdag. landslagssjefen kunne bekrefte at erling braut haaland blir å se i kampen torsdag. han kunne også komme med et svar på målvaktssituasjonen. - dyngeland står i morgen, og egil selvik står mot skottland, sa solbakken. det blir dyngeland sin debut for landslaget. sander berge snakket om at det alltid betyr noe å spille for landslaget selv om kampene mot færøyene og skottland ikke har noen betydning for kvalifiseringen til europamesterskapet. videre fikk han spørsmål om han er tiltenkt som midtstopper på landslaget. - mange like engenskaper i rollene som midtbane og midtstopper. det er trenerne som bestemmer hvor jeg spiller og passer best inn, sier berge. norge møter færøyene torsdag 16. november på ullevål, før de møter skottland borte søndag 19. november.

  VIF-kaptein ba om å skjermes på landslagssamling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:16.09)
  landslagssjef ståle solbakken sier at vålerenga-kaptein stefan standberg har bedt om å skjermes på landslagssamlingen. – han hadde et ønske om å ikke snakke. han føler nok at han har vært nok i kryssilden den siste tiden, sier landslagssjef ståle solbakken til nrk på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. etter en tung sesong er vålerenga på direkte nedrykk to serierunder før slutt. – hva tenker du om presset han utsettes for? – det må han tåle. han er vålerenga sin kaptein og det tåler han veldig bra, men vi må konsenteres oss om det vi skal gjøre her. jeg tror han har vært slitt sliten i hodet, men han virker å ha overskudd basert på samtalen jeg hadde med ham og kanskje det er godt å komme i et annet miljø. han fortjener å være her, fortsetter solbakken. norge spiller landskamp hjemme mot færøyene torsdag. søndag venter skottland borte til siste kamp i den ordinære em-kvalifiseringen.

  Sveriges landslagssjef kjempet mot tårene: – De vil bli sett på som helter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:18.41)
  landslagssjef janne andersson hyller supporterne som reiser til aserbajdsjan for å følge sverige i em-kvalifiseringen torsdag. kampen er sveriges første etter at to svensker ble skutt og drept i brussel under oppgjøret mellom belgia og sverige i oktober. minst en av de drepte skal ha hatt på seg en svensk landslagsdrakt. kampen ble stoppet i pausen og ikke fullført. foran em-kvalkampen mot aserbajdsjan torsdag, var landslagssjef andersson beveget på pressekonferansen. – jeg er så fortvilt over det som skjedde i brussel. det er mennesker som elsker fotball og som tar ferie og bruker masse penger på å følge oss. og så ender det slik, sa han. han hyller de som reiser til baku. – de som reiser til baku for å følge oss, vil bli sett på som helter. det er så mange jeg vil takke. det er mennesker med store hjerter som støtter oss. – det har betydd veldig mye opp gjennom årene, fortsatte andersson. sverige er uten mulighet til å ta seg til em i tyskland neste år. andersson har tidligere uttalt at han skal gi seg som landslagssjef etter som em-drømmen røk. (ntb)

  Ødegaard melder forfall for Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:13.03)
  landslagssjef ståle solbakken bekrefter at både kaptein martin ødegaard og alexander sørloth må melde forfall til landslagssamlingen denne uken med skader. – martin har vi visst ganske lenge at ikke vil komme. men det skal koordineres med arsenal, og så lenge de prøvde å få han frisk og klar, så var vi ganske sikre på at det ikke ville gå, sier solbakken på nrks spørsmål på mandagens pressekonferanse. det hentes ikke inn noen ersattere for de to. ødegaard har mistet de tre siste kampene for arsenal, mens sørloth måtte ut med skade i villarreals kamp mot atlético madrid søndag kveld. norge møter færøyene til privatlandskamp på ullevaal stadion torsdag, før em-kvalifiseringen – der norge uansett ikke kan bli topp to – avsluttes borte mot skottland søndag.

  Mer skadetrøbbel i Tottenham – to nøkkespillere ute til nyttår

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. november 2023 KL:14.42)
  skadene hoper seg opp i tottenham. fredag melder premier league-klubben at james maddison og micky van de ven kan være uaktuelle fram til neste år. tottenham-manager ange postecoglou opplyste på en pressekonferanse at maddison trolig ikke blir å se før nyttår. tidshorisonten for van de ven er tilnærmet den samme. tidligere på dagen meldte tottenham at maddison har meldt forfall til englands kommende landskamper mot malta og nord-makedonia som følge av ankelskaden han sliter med. videre heter det at maddison skal følges opp av det medisinske støtteapparatet i tiden som kommer. tottenham meldte tidligere denne uken at en annen viktig offensiv spiller, richarlison, er operert for en lyskeskade han har slitt med i lengre tid. dermed blir det en pause også for ham. postecoglou anslår at brasilianeren blir borte i fire uker. (ntb)


  Bellingham usikker før mesterligakamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:16.39)
  real madrids britiske toppscorer jude bellingham har pådratt seg en skade og kan miste mesterligaoppgjøret mot braga onsdag. det fortalte real-sjef carlo ancelotti på tirsdagens pressekonferanse. real madrid har vunnet alle sine tre første champions league-kamper i høst. i løpet av disse har bellingham scoret tre ganger. når spanjolene kan sikre videre avansement hjemme mot braga, er det tvilsomt om klubbens toppscorer kan spille. supertalentet deltok riktignok på treningen før kampen etter skulderskaden han pådro seg i la liga-oppgjøret mot rayo vallecano. – han var ikke med på hele treningen, men det var for å unngå en ny smell. men han har kommet seg bra, sa ancelotti og fortsatte: – han kan kanskje spille. vi får bestemme oss sent. bellingham har fått en eventyrlig start på real madrid-karrieren. etter sommerens overgang fra borussia dortmund står han med 13 mål og tre målgivende pasninger på 14 kamper. (ntb)

  Arteta viker ikke etter raseri: – Jobben min å forsvare spillerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:13.53)
  arsenal-manager mikel arteta står last og brast ved at den flengende dommerkritikken han fremførte etter kampen mot newcastle var berettiget. var-dommerne så lenge på flere situasjoner knyttet til den aktuelle scoringen. blant annet ble det vurdert om arsenal-forsvarer gabriel fikk en dytt i ryggen før newcastles anthony gordon satte ballen i mål. scoringen ble til slutt godkjent. på en pressekonferanse tirsdag var arteta krystallklar på at de sterke reaksjonene hans etter kampen var på sin plass. – det er min plikt å forsvare spillerne mine, støtte spillerne mine, forsvare klubben min, støtte klubben min, på best mulig måte. det er det jeg kommer til å gjøre gang på gang, sa han. – jeg reflekterte veldig åpent rundt hvordan jeg følte at laget spilte, og hvordan kampen ble påvirket av avgjørelsene som ble tatt, la han til. uttalelsene er gjengitt av sky sports. (ntb)

  Solbakken med flammende forsvar av Haaland: – Det er stygtID

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:13.14)
  landslagssjef ståle solbakken reagerte kraftig på spørsmål om erling braut haaland på mandagens pressekonferanse foran kampene mot færøyene og skottland. haaland er tatt ut i den norske troppen til de kommende kampene denne måneden. på mandagens pressekonferanse fikk solbakken spørsmål om det kan være at manchester city vil legge press på ham, med tanke på å redusere belastningen på superspissen under samlingen. – vi har aldri, aldri, aldri med hånden på hjertet fått ett ord fra city. det der er bare spekulasjoner, sa en tydelig engasjert solbakken. deretter fortsatte han: – de gangene erling har meldt forfall, er spania og georgia, ulykksalig da han fikk den lille strekken i forkant. i tillegg hadde han den skaden i forrige vm-kvalik som tok en del uker og en del landskamper for oss, sa landslagssjefen. ble fly forbannet deretter trakk han fram et eksempel på haalands vilje til å spille for norge. – hvis du husker tilbake i mars mot slovakia og armenia, tror jeg det var, spilte han begge de kampene og ble fly forbannet for at jeg tok ham av i pausen på 4-0, sa solbakken. deretter gjorde han det tydelig at haalands lyst til å spille landslagsfotball er stor, men at det ikke er gitt at han spiller begge de kommende kampene. – det du prøver å få fram nå er at han ikke er glad i å spille i norge og at han melder forfall. det er veldig stygt og nesten kvalmende. er det en som har stilt opp, er det ham. han stiller opp hver eneste gang, sa solbakken. utsatte inngrep landslagssjefen var ikke helt ferdig med det. – han spilte alle fire nasjonsligakampene da han meldte overgang fra dortmund til city og utsatte to småinngrep som gjorde at oppkjøringen i city ble dårligere, sa han. norge møter færøyene på ullevaal stadion 16. november. skottland-møtet på bortebane går tre dager senere. (ntb)

  Disse spiller VM for Norge - stor usikkerhet rundt keepersituasjonen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:11.56)
  landslagssjef for håndballjentene thorir heirgersson åpnet pressekonferansen hvor han prestenterte vm-troppen, med å snakke om den usikre målvaktsituasjonen på landslaget. heirgersson har tatt ut keeperduoen marie davidsen og katrine lunde til håndball-vm. keeperveteranen lunde har slitt med en muskelskade siden slutten av oktober, og det er fremdeles usikkert om hun rekker vm. – vi vet at det er en skade som er krevende, men om katrine blir klar, så er hun med, sier hergeirsson på pressekonferansen. silje solberg-østhassel har ikke vært tilbake i kamp siden hun ble mor 9. august, men hergeirsson forteller at hun fremdeles er et alternativ til vm. storhamar-keeperne olivia lykke nygaard og eli marie raasok vil komme inn i vm-troppen dersom lunde og solberg-østhassel ikke blir klare. landslagstroppen til håndball-vm og posten cup er: marie davidsen katrine lunde olivia lykke nygaard eli marie raasok nora mørk stine bredal oftedal kristine breistøl ingvild kristiansen bakkerud kristina sirum novak henny ella reistad thale rushfeldt deila maja furu sæteren maren nyland aardahl kari brattset dale vilde mortensen ingstad camilla herrem sanna solberg-isaksen stine ruscetta skogrand emilie margrethe hovden håndball-vm spilles fra 29. november til 17. desember, og arrangeres i norge, sverige og danmark. håndballjentene vil spille sine gruppespillkamper i stavanger og eventuell hovedrunde og kvartfinale i trondheim. semifinale og finalen spilles i danske herning.

  Brasiliansk tenårings-fenomen (17) tatt ut på landslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:06.09)
  den real madrid-klare spiss-sensasjonen endrick (17) ble tatt ut på brasils fotballandslag for første gang mandag. endrick er med i troppen til vm-kvalifiseringskampene mot colombia og argentina senere denne måneden. casemiro og neymar ble på sin side utelatt på grunn av skader. 17 år gamle endrick har vært en snakkis i lengre tid. han fortsetter karrieren i real madrid neste sommer. da fyller han 18 år. den spanske fotballgiganten skal etter rapportene ha betalt 800 millioner kroner for spissen som fortsatt bare er en tenåring. – han er en spiller med potensial til å bli et stort talent, sa brasils landslagssjef diniz på en pressekonferanse mandag. – dette uttaket er ikke press. det er en belønning, og også et blikk på fremtiden for denne gutten kan bli, la han til.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »