Hovedsiden

Liten annonse
  Flere ishockeyspillere på toppnivå testet positivt for ulovlig rusmiddel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. desember 2023 KL:17.43)
  enkeltspillere i eliteserieklubben comet er blitt tatt for bruk av ulovlig rusmiddel. hendelsen skjedde tidligere i høst. det kommer fram i en melding fra ishockeyklubben. testing av spillerne ble gjort etter at ledelsen fikk tips om inntaket. tv 2 omtalte saken først. klubben understreker at det ikke er snakk om prestasjonsfremmende midler. – det er jo kjempetrist. dette tar vi selvstendig avstand fra. jeg synes vel egentlig ikke at det er greit at jeg heller ikke er orientert om det på forhånd, siden dette ser ut til å ha skjedd tilbake i tid, sier ishockeypresident tage pettersen til kanalen. (ntb/nrk)
  Dansk sjokktap for Japan: – Det så simpelthen komisk ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:22.01)
  danmark gikk på en real smell i første hovedrundekamp i håndball-vm på hjemmebane. japan og norskfødte sakura kametani hauge vant 27-26 i herning. danmark er sammen med norge og frankrike en av favorittene til å gå helt til topps i mesterskapet. i første kamp i hovedrunden måtte de tåle nederlag for et hardt kjempende japan. danske medier var alt annet enn barmhjertige med eget lag etter sjokktapet. – hvor skal vi starte? – det så simpelthen komisk ut. det er deler av dommen som danske bt kom med etter kampslutt. i mål leverte hauge, som går under navnet sakura kametani i japan, en god prestasjon. 36-åringen er født i bergen og spilte for en rekke norske lag før hun i 2018 gjorde overgang utenlands. til daglig spiller hun i franske besancon. til pause sto det 12-12, men etter hvilen giret japan opp og skaffet seg en god luke. på et punkt ledet de 21-17, og til slutt vant de 27-26 med et ellevilt siste angrep. japans beste resultat i vm er sjuendeplass i 1965. i ol på hjemmebane i 2021 ble det 12.-plass. danmark hadde kjørt over all motstand fram til hovedrunden. foran hjemmepublikumet i herning fikk de til tider bank i annen omgang. (ntb)  Westvold Hansen vant sesongåpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:14.26)
  ida marie hagen hadde enorm fart i sporet, men gyda westvold hansen holdt unna og vant sesongens første renn for de kvinnelige kombinertutøverne. mari leinan lund fulgte opp og sørget for trippelt norsk på lillehammer. – det var dårlig gjestfrihet fra norge. veldig sterke prestasjoner, både i bakken og i sporet. det er veldig imponerende, sier sportssjef ivar stuan til nrk.

  Junior tok sprintseier på Gålå – klar for prøve-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:13.44)
  19-årige helene ekrheim haugen tok en overraskende seier i fredagens sprint i norgescupen på gålå. junior haugen slapp seg litt bak i starten av finalen, men fant en god rygg i maria hartz melling og kom ut i på topp i siste bakke. – dette er utklassing. en utrolig prestasjon. her har vi et nytt kjempetalent. det er det ingen tvil om, sa vidar løfshus på vgs sending fra rennet. – jeg er veldig fornøyd med dagen. dette var veldig gøy, sier vinneren, som representerer holmen idrettsforening, til vg. med seieren sikret 19-åringen seg billett til prøve-vm i trondheim, som også har et annet mål for øye: – målet er å komme til junior-vm. julie bjervig drivernes sikret andreplassen like foran melling på tredjeplass. landslagsløper ane appelkvist stenseth endte sist i finalen. nrk/ntb


  Tysk gulltrener vil nedgradere Nagelsmann: – Bør være assistent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:07.19)
  tyskland sliter også under julian nagelsmann. han bør ikke være landslagssjef i neste års sluttspill, mener tidligere em-vinner berti vogts. nagelsmann tok over som tyskland-trener i september etter sparkingen av hansi flick. 36-åringen har ikke klart å løfte laget, som står med to strake tap og kun én seier på nagelsmanns fire første kamper. før ansettelsen steppet landslagsdirektør rudi völler inn som vikar og ledet tyskland til 2-1 over frankrike. – rudi völler må være landslagssjef, mens julian nagelsmann bør være hans assistent. for meg er det veien å gå hvis vi ønsker å være suksessfulle i em, sier vogts til bild. neste års sluttspill spilles i nettopp tyskland. vogts er fortsatt den siste treneren til å ta nasjonen til en em-tittel (1996). – vår beste prestasjon på årevis kom under rudi mot frankrike. han har mye kunnskap og mye mer erfaring enn nagelsmann, påpeker vogts. völler var tysk landslagssjef mellom 2000 og 2004. han ledet tyskland til vm-finalen i 2002, men ga seg etter exiten i ems gruppespill to år senere. (ntb)  Historisk norsk EM-bronse: – Svært imponerende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:08.21)
  huseyn abaszada (32) sikret norges første em-medalje i herrenes 69-kilosklasse i brasiliansk jiu-jitsu i zagreb i helgen. «abaszada som representerer oslo karate klubb gikk gjennom 7 tøffe kamper på veien til sin og norges første offisielle em-bronse i brasiliansk jiu-jitsu (6 seire, 1 tap)», skriver norges kampsportforbund i en pressemelding. oslo-mannen beseiret til slutt israelske yarin chikri i bronsefinalen i en svært nervepinende kamp. – huseyn er en kjent figur i det norske kampsportmiljøet og har en lang merittliste innen andre bjj-organisasjoner, samt gått kamper i mixed martial arts (mma), forteller dag jacobsen, sportssjef i norges kampsportforbund. – det er svært gledelig at en profil som ham deltar i dette em og tar en historisk medalje for norge. å måtte vinne seks kamper på veien til en mesterskapsmedalje er svært imponerende og vitner om en stor prestasjon, fortsetter han. em i zagreb ble arrangert av det internasjonale jiu-jitsuforbundet (jjif), som er det internasjonalt godkjente forbundet for utøvelse av ju-jitsu-grener. (©ntb)

  Superreserve spurtslo eliten – Klæbo eneste nordmann som falt fra

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:13.25)
  jan thomas jenssen spurtslo tsjekkiske michal novak på herrenes 20 kilometer fri teknikk i ruka og tok sin første verdenscupseier. harald østberg amundsen ble nummer tre, til tross for stavbrekk underveis. – det føles helt jævlig godt, ropte jenssen til nrk like etter målgang. jenssen kom inn som reserve for sjur røthe, som måtte stå over på grunn av sykdom. – for en prestasjon. han kom inn i siste time for en syk sjur røthe. var ikke tenkt at han skulle gå denne distansen, kom inn som reserve og blir seiersherre på en imponerende måte, sier nrks langrennsekspert fredrik aukland. johannes høsflot klæbo var eneste nordmann som falt fra tetgruppa når det nærmet seg innspurten. han ble til slutt nummer 21. resten av de norske havnet topp elleve i ruka. simen hegstad krüger endte på 5.-plass, pål golberg på 6.-plass, didrik tønseth på 7.-plass, iver tildheim andersen på 9.-plass og martin løwstrøm nyenget på 11.-plass.

  Ødegaard tilbake for Arsenal - opp på tabelltopp etter sen scoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:20.24)
  lørdag var martin ødegaard tilbake for arsenal for første gang siden han spilte kampen mot sevilla 24. oktober. arsenal-kapteinen spilte heller ikke norges kamper i landslagssamlingen nylig, men lørdag var han igjen spilleklar og startet kampen mot brentford. lenge så det ut til å ende 0-0, men i det 89. minuttet fikk arsenal omsider hull på byllen. ødegaard fikk spilt ballen ut til bukayo saka, som slo ballen inn i 16-meteren. bak i feltet kom kai havertz og stanget ballen mellom beina til brentford-keeper mark flekken og i mål fra spiss vinkel. scoringen sørget for tre viktige poeng for arsenal, som nå topper premier league med 30 poeng etter 13 kamper. med det er de henholdsvis ett og to poeng foran manchester city og liverpool, som spilte 1-1 tidligere lørdag. – man klarer å dra ut tre poeng fra en relativt begrenset prestasjon. det er det man trenger, for det er ikke bare solskinnsdager i fotball, sier viaplays fotballekspert pål andré helland. kristoffer ajer spilte hele kampen for brentford, mens ødegaard ble byttet ut på overtid.

  Riiber best i stor bakke – går ut 32 sekunder foran Lamparter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:10.00)
  kombinertherrene startet andre dag i ruka med stil i stor bakke. senere venter 10 kilometer i løypa. østerrikske johannes lamparter klinket til med 143.5 meter. men like etterpå hoppet jarl magnus riiber like langt undre vanskeligere forhold. riiber går med det først ut i langrennsdelen, 32 sekunder foran lamparter. gårsdagens vinner jens lurås oftebro fikk ingen fulltreffer i bakken, og går ut som nummer 24 i løypa. jørgen graabak ble nummer fire i bakken, mens espen dahlhaug bjørnstad ble nummer 10. espen andersen er 19. mann ut i løypa, etterfulgt av simen tiller, som ikke var imponert over egen prestasjon i hoppbakken i dag. – det er jo fantastisk dårlig skihopping. talentløst egentlig, sa tiller til tv3 etter sitt hopp. andreas skoglund er siste nordmann ut i skisporet som nummer 35. i gårsdagens verdenscupåpning ble det trippel norsk med oftebro på topp foran riiber og graabak. klokken 14.15 i dag skal kombinertløperne ut i sporet og vi får svaret på om suksessen gjentas.

  Riiber best i stor bakke – går ut 22 sekunder foran Lamparter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:10.00)
  kombinertherrene startet andre dag i ruka med stil i stor bakke. senere venter 10 kilometer i løypa. østerrikske johannes lamparter klinket til med 143.5 meter. men like etterpå hoppet jarl magnus riiber like langt undre vanskeligere forhold. riiber går med det først ut i langrennsdelen, 22 sekunder foran lamparter. gårsdagens vinner jens lurås oftebro fikk ingen fulltreffer i bakken, og går ut som nummer 24 i løypa. jørgen graabak ble nummer fire i bakken, mens espen dahlhaug bjørnstad ble nummer 10. espen andersen er 19. mann ut i løypa, etterfulgt av simen tiller, som ikke var imponert over egen prestasjon i hoppbakken i dag. – det er jo fantastisk dårlig skihopping. talentløst egentlig, sa tiller til tv3 etter sitt hopp. andreas skoglund er siste nordmann ut i skisporet som nummer 35. i gårsdagens verdenscupåpning ble det trippel norsk med oftebro på topp foran riiber og graabak. klokken 14.15 i dag skal kombinertløperne ut i sporet og vi får svaret på om suksessen gjentas.
  Historisk medalje til Hegg Duestad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:11.14)
  i doha onsdag formiddag ble hun nummer tre i en helt utrolig spennende finale, skriver norges skytterforbund i en pressemelding. før skudd 12 og første eliminering i finalen lå jeanette helt sist av de åtte finalistene. da dro hun fram 10,8 poeng på det avgjørende skuddet og fortsatte med 10,5-10,5-10,8-10,8-10,6 til hun klatret helt opp på 3.plass og var bare 0,5 poeng bak leder. med god skyting også på de neste skuddene kunne hun gå av standplassen i qatar med 3.plass i kamp med verdens beste luftrifleskyttere. fantastisk prestasjon. norge har aldri vært på pallen i wc-finalen på 10 meter luftrifle kvinner tidligere. det er kun de 12 beste på issf ranking og de tre vm-medaljørene på denne øvelsen som er kvalifisert til wc-finalen.

  Jeanette Hegg Duestad historisk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:11.14)
  i doha onsdag formiddag ble hun nummer tre i en helt utrolig spennende finale. før skudd 12 og første eliminering i finalen lå jeanette helt sist av de åtte finalistene. da dro hun fram 10,8 poeng på det avgjørende skuddet og fortsatte med 10,5-10,5-10,8-10,8-10,6 til hun klatret helt opp på 3.plass og var bare 0,5 poeng bak leder. med god skyting også på de neste skuddene kunne hun gå av standplassen i qatar med 3.plass i kamp med verdens beste luftrifleskyttere. fantastisk prestasjon. norge har aldri vært på pallen i wc-finalen på 10 meter luftrifle kvinner tidligere. det er kun de 12 beste på issf ranking og de tre vm-medaljørene på denne øvelsen som er kvalifisert til wc-finalen.

  Wiklund tok sin sjuende verdenscupseier – knuste konkurrentene i Beijing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:12.18)
  ragne wiklund (23) fortsetter å vise kjempeform på skøytebanen. søndag gikk hun til topps på 3000-meteren under verdenscupstevnet i beijing. med tiden 4.03,41 tok wiklund sin sjuende verdenscuptriumf. seks av dem har kommet på 3000 meter. hun vant også øvelsen i japan sist helg. wiklund gikk i siste par sammen med verdensrekordholder martina sablikova i søndagens løp. sablikova ble toer, 1,45 sekunder vak wiklund, mens hjemmehåpet mei han tok 3.-plassen, 2,04 bak den norske vinneren. 23-åringen wiklund er blant verdens beste skøyteløpere og vant gull på 3000 meter i vm i enkeltdistanser i fjor. hun tok et sensasjonelt vm-gull på 1500 meter i 2021. i sommer ble wiklund tildelt den høythengende egebergs ærespris for sine prestasjoner som skøyteløper og orienteringsløper. tidligere søndag ble håvard holmefjord lorentzen nummer to på 1000 meter. (©ntb)

  Solbakken avslører kvalikmisnøye: – Var ikke «happy»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:19.19)
  før søndagens em-kvalikkamp mellom skottland og norge er skottene allerede kvalifisert til mesterskapet, mens norge har levert en skuffende prestasjon. skottland-trener steve clarke mener de hadde en stor fordel av hvordan kampoppsettet ble i norges gruppe. – måten terminlisten ble lagt opp på, med tre hjemmekamper i starten, gjorde at vi klarte å ta med oss maksimalt med poeng fra disse kampene. da vi fikk 2-1-seieren i oslo hadde vi kvaliken i egne hender, og heldigvis lot vi det ikke glippe, sier clarke til nrk. skottland hadde tre hjemmekamper på de fire første kampene og vant alle tre mot kypros, spania og georgia. i den eneste bortekampen på de fire første, borte mot norge, snudde de kampen mot slutten og vant 2-1. ståle solbakken røper overfor nrk at han var langt fra fornøyd med oppsettet norge fikk utdelt av uefa. – før var det sånn at landene ble enige, og hvis de ikke ble enige ble det avgjort med en maskin. nå fikk vi bare presentert at det ble sånn, og at vi startet borte mot spania og georgia, forteller solbakken. han understreker at norge gjorde to gode bortekamper i starten og vil ikke bruke det som en unnskyldning. men han legger ikke skjul på viktigheten av å komme godt i gang i en kvalik med bare åtte kamper. – i tillegg gjorde den tredje kampen vår (skottland hjemme) at det mentale aspektet i gruppa snudde. hadde vi vunnet den, hadde vi vært ok i gang siden vi hadde gjort unna to av de vanskeligste bortekampene. men det er klart, vi var ikke «happy» med det oppsettet. men det var ikke noe sted å protestere, sier solbakken. han mener spania trolig fikk det beste oppsettet av alle. – du sier dere ikke har noe sted å protestere. er det ingen dere kan melde fra til i uefa om at dere for eksempel ønsker annenhver kamp hjemme og borte? – nei, det finnes ikke lenger. nå ringte are (hokstad, administrerende koordinator) meg kort tid etterpå, og jeg var der hvor du er nå. vi flydde jo rundt ukraina (til georgia) også, så den flyturen var dobbelt så lang også. jeg var på, men det var ikke noe å gjøre.

  Verstappen kritiserer Las Vegas Grand Prix for å være «99 prosent show»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:08.32)
  formel 1-stjernen max verstappen mener helgens las vegas grand prix er «99 prosent show» og sier at han ikke ser fram til løpet. det melder ntb. – det er 99 prosent show og én prosent sportsbegivenhet, sa nederlenderen da han ble bedt om å kommentere formel 1-returen til las vegas etter 41 års fravær. han forteller videre at han ikke liker alt oppstyret rundt, verstappen ønsker å fokusere på prestasjonene sine. han bryr seg lite om at hanog de andre førerne skal kjøre gjennom las vegas «strip»: – ikke særlig interessant. det er ikke så mange svinger, for å være ærlig. las vegas grand prix starter lørdag klokken 13 norsk tid. førerne skal kjøre 50 runder på den 6,1 kilometer lange banen.


  Rekordår for Manchester City – tjente 9,6 milliarder kroner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:11.48)
  manchester city røper at de hadde inntekter på 9,6 milliarder kroner forrige sesong. det er langt mer enn byrival manchester uniteds gamle rekord. «the treble»-mesteren rapporterte en økning på nesten 100 millioner pund (1,3) milliarder kroner) i inntekter for regnskapsåret 2022/23, sammenlignet med året før. manchester united, som har vært i citys skygge i et tiår, kunngjorde en inntektsrekord på 8,8 milliarder kroner i slutten av oktober. det var premier league-rekord fram til city la fram sine tall onsdag morgen. pep guardiolas menn ble forrige sesong den andre engelske klubben, etter united i 1999, som vant champions league, premier league og fa-cupen i samme sesong. city, som toppet deloittes 2023 football money league, mottok blant annet tv-inntekter på nesten 300 millioner pund (4 milliarder kroner). klubbens lønnsregning steg imidlertid med nesten 946 millioner korner til i underkant av 5,7 milliarder kroner, og de tjente nesten 1,6 milliarder kroner på spillerhandler. klubbens årsrapport nevnte også de 115 punktene som de har blitt anklaget for å ha brutt i premier leagues finansielle regler i perioden 2009 til 2018. «styret erkjenner at det er en rekke risikoer og usikkerhetsmomenter som kan ha en vesentlig innvirkning på klubbens prestasjoner,» heter det i rapporten. (ntb)

  Dommersjefen svarer på Artetas kritikk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:08.09)
  dommersjef howard webb sier at var ikke hadde noen avgjørende bevis for å annullere anthony gordons mål for newcastle mot arsenal tidligere denne måneden. gordons mål på st. james` park 4. november fikk stå etter en lang var-gjennomgang for å sjekke om ballen var ute av spill, om det skulle vært et frispark i oppbyggingen til målet og for offside. etter kampen raste arsenal-trener, mikel arteta, mot dommerne og betegnet det som «flaut» at målet fikk stå. i etterkant har han fortsatt kritikken og i tillegg fått støtte av klubben som har krevd at dommerforeningen (pgmol) må heve standarden på prestasjonene. webb sier at de ikke var beviser for at ballen var helt over streken, at var konkluderte med at det ikke var nok i duellen mellom joelinton og gabriel til at de ville gripe inn, og at det var ingen avgjørende beviser for at gordon var i offside. – prosessen var faktisk korrekt, kontrer dommersjefen.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »