Hovedsiden

Liten annonse


  Bjarne Riis avslører: – Jeg er ferdig med sykkelsporten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:10.13)
  bjarne riise har flyttet hjem til danmark etter ti år i utlandet. nå er legenden krystallklar på at det ikke blir aktuelt å involvere seg mer i sykkelsporten. syklingen har fylt mye av tiden for bjarne riis i mer enn fire tiår, men nå er det på tide med noe nytt. i et lengre intervju i fredagens utgave av børsen slår riis fast at engasjementet for sykling er et avsluttet kapittel. – de siste årene i sveits har jeg tenkt mye på hva jeg skal gjøre fremover, og i den prosessen har jeg kommet til det punkt at sykkelsporten er et avsluttet kapittel, sier han. – jeg tror jeg vil gjøre noe annet, fortsetter dansken. dermed er det ingenting som tyder på at riis igjen vil ta en rolle som eier eller sportssjef av et sykkellag i framtiden. riis sier han har mottatt henvendelser fra investorer som ønsker å starte et sykkellag, men ingen var ambisiøse og seriøse nok. og selv om et lag i jumbo-visma-klassen tilbød legenden en rolle, ville han ikke takket ja. bjarne riis vant tour de france i 1996, men innrømmet senere at han dopet seg i årene 1993–1998. (ntb)

  Hockeyforbundet kommer beklager til tidligere generalsekretær

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:14.50)
  norges ishockeyforbund beklager belastningen ottar eide ble påført da han gikk av som generalsekretær i forrige måned, opplyser de i en pressemelding. i august ble det kjent at norges ishockeyforbund endte på et stort underskudd i fjor og sto i en svært krevende økonomisk situasjon. i kjølvannet ble det konkludert med at generalsekretær ottar eide ikke lenger hadde styrets tillit. det ble avholdt et styremøte der administrasjonen ikke var til stede. «sett i ettertid burde styret tatt initiativ til forhandlinger med eide. styret beklager måten prosessen ble håndtert på og det store medietrykket eide deretter ble utsatt for. dette burde han bli spart for i en allerede krevende tid», skriver forbundet nå. «styret er lei seg for den merbelastningen prosessen har påført eide», heter det videre. nå har partene kommet til enighet om en avtale rundt eides avgang. hva denne innebærer er ikke kjent. (ntb)

  Overfallsdom mot tysk fotballstjerne opphevet – saken blir gjenåpnet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:12.29)
  en tysk domstol har opphevet voldsdommen mot den tyske verdensmesteren i fotball jerome boateng. dermed må saken gjenåpnes og behandles på nytt. en rekke tyske medier, blant dem welt og bild, omtaler torsdag beslutningen om å sette til side dommen mot boateng. begge parter i saken har vunnet frem med sine anker. den tidligere tyske landslagsstjernen ble i første rettsinstans dømt for overfall på sin ekskjæreste av en domstol i münchen. boateng, som vant vm med tyskland i 2014, måtte således betale ekspartneren drøyt 18 millioner kroner i september 2021. i oktober i fjor var ankesaken oppe, og også der ble boateng dømt for å ha utøvd vold mot sin daværende kjæreste på en ferie i karibia i 2018. fotballspilleren har hele tiden nektet straffskyld. påtalemyndigheten la i retten ned påstand om en betinget fengselsdom på halvannet år samt en bot på 1,5 millioner euro for grov kroppsskade og fornærmelse for boateng. fotballspillerens advokater krevde på sin side frifinnelse og anklaget ekssamboeren hans for å ha forklart seg falskt. nå har en nasjonal domstol i tyskland kommet til at saken må behandles på nytt. den sendes i så måte i retur til den regionale rettsinstansen i münchen. boatengs advokat leonard walischewski har tidligere bedt om at dommen fra oktober i fjor skulle oppheves. – prosessen var sjokkerende urettferdig. den tiltalte boateng var forhåndsdømt allerede før ankeprosessen i det hele tatt startet, sa han. videre hevdet walischewski at boatengs «rett til en rettferdig rettergang ble krenket». også statsadvokatembetet anket dommen fra oktober i fjor som følge av at det ville ha boateng straffet for grov kroppsskade. dersom retten hadde samtykket i det, ville fotballspilleren fått en enda strengere straff. boateng spilte store deler av karrieren i bayern münchen. i 2021 gikk han til franske lyon, men forsvarsspilleren står nå uten klubb. (ntb)
  Spanias fotballforbund ber spillerne avslutte boikotten: – Vi garanterer et trygt miljø

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:14.50)
  det spanske fotballforbundet (rfef) skriver i en uttalelse at de ønsker at vm-spillerne stiller seg bak oppvask-prosessen i forbundet. for tiden boikotter 39 spillere landslaget. kaoset brøt ut etter at spanias daværende fotballpresident luis rubiales kysset jennifer hermoso på munnen mot hennes vilje under gullseremonien i vm. de spanske fotballkvinnene boikottet landslaget i etterkant og krevde både rubiales og landslagstrener jorge vildas avgang. i tillegg ba de om mer rettferdige forhold og respekt for kvinnelige spillere. mandag skal troppen til nasjonsligakampene mot sverige og sveits tas ut, og der vil det mangle mange sentrale navn. i en uttalelse drøyt to timer før uttaket, ber rfef spillerne om å revurdere boikotten. «det er tydelig at forbundet, samfunnet og spillerne er på lik linje med samme mål: fornyelse og begynnelsen på en ny fase. av denne grunn oppfordres spillerne til å slutte seg til endringene som er gjort. vi garanterer et trygt miljø for spillerne og er forpliktet til å ha et klima med gjensidig tillit slik at vi kan jobbe sammen», heter det. (ntb)

  Klar beskjed

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:14.45)
  det spanske fotballforbundet (rfef) skriver i en uttalelse at de ønsker at vm-spillerne stiller seg bak oppvask-prosessen i forbundet. click to add subtitle

  Domstol innleder etterforskning mot Rubiales etter VM-kysset – rettssak kan bli neste skritt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:19.07)
  en domstol besluttet mandag å starte etterforskning mot spanias avtroppende fotballpresident luis rubiales. dermed ruller saken mot ham videre i rettssystemet. det er bbc som melder at en dommer tilhørende en av spanias nasjonale domstoler mandag valgte å godta påtalemyndighetens oppfordring om å gå videre med rettsprosessen mot rubiales. påtalemyndigheten opplyste 28. august at den hadde åpnet etterforskning mot rubiales som følge av at han kysset jennifer hermoso på munnen etter vm-finalen. hermoso hadde fra det tidspunktet en frist på 15 dager til å formalisere en anmeldelse mot rubiales. tirsdag i forrige uke leverte den spanske landslagsstjernen inn de nødvendige papirene. påtalemyndigheten opplyste da at saken skulle sendes videre til domstolsapparatet så snart som mulig. dette ble gjort sist fredag. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »