Hovedsiden

Liten annonse
  Williams klar for Wimbledon-comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 24. juni 2022 KL:12.14)
  serena williams er tilbake på tennisbanen og klar for sin første singlekamp på ett år. den 40 år gamle tennislegenden møter franske harmony tan i første runde av wimbledon. tan er ranket som nummer 113 i verden. williams er nummer 1204 på wta-rankingen som følge av at hun ikke har spilt siden hun ble skadd i første runde av wimbledon i fjor. til tross for den lave verdensrankingen får williams plass i årets turnering som «wildcard»  Beste på syv år

  Kilde: VG Sport | Publisert: (torsdag 23. juni 2022 KL:10.18)
  det norske herrelandslaget i fotball går fem plasser opp på fifa-rankingen etter gode resultater i nations league. det er den høyeste plasseringen på syv år.

  landslaget klatrer fem plasser på fifa-rankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. juni 2022 KL:10.17)
  det norske herrelandslaget i fotball går fem plasser opp på fifa-rankingen etter gode resultater i nasjonsligaen. dermed ligger norge på 36.-plass på rankingen over de beste landslagene i verden. det er de gode resultatene i nasjonsligaen som gjør at det norske landslaget går forbi canada, ungarn, kamerun, egypt og skottland. fifa-rankingen avgjør hvordan seedingen blir når kvalikgruppene til vm 2026 skal trekkes i juli 2023. norge ligger nå an til å bli andreseedet, ettersom det er de ti beste europeiske landene som blir førsteseedet. norge er det 20. beste europeiske landslaget. brasil går forbi belgia på fifa-rankingen og er rangert som verdens beste landslag. copa américa-vinner argentina går opp enda en plass fra forrige ranking, etter de klatret en plass etter mesterskapet også. de ligger på 3.-plass. europamester italia går ned fra 6.- til 7.-plass. topp ti nasjoner: 1) brasil 1837,56, 2) belgia 1821,92, 3) argentina 1770,65, 4) frankrike 1764,85, 5) england 1737,46, 6) spania 1716,93, 7) italia 1713,86, 8) nederland 1679,41, 9) portugal 1678,65, 10) danmark 1665,47.

  ruud stadig på 5.-plass på rankingen – blir trolig tredjeseedet i wimbledon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. juni 2022 KL:10.29)
  casper ruud beholder femteplassen på atp-rankingen til tross for exit i 1. runde på queen`s club sist uke. det gir ham minst tredjeseeding i wimbledon. wimbledon starter kommende mandag og vil gå uten både verdensener daniil medvedev og verdenstoer alexander zverev. medvedev får ikke delta ettersom wimbledon nekter russiske utøvere å stille, mens zverev ble langtidsskadd i semifinalen i roland-garros tidligere i juni. dermed er det bare novak djokovic og rafael nadal som ligger an til å bli seedet foran ruud i wimbledon. det er fortsatt ikke helt sikkert at nadal stiller i wimbledon, men spanjolen er i london og har uttrykt at han ønsker å delta. greske stefanos tsitsipas kan ta igjen ruud når rankingen oppdateres om en uke, men da er oppsettet i wimbledon allerede trukket. trekningen skal skje fredag klokken 11 norsk tid. vinner tsitsipas ukens atp 250-turnering på gresset i mallorca, vil han ta seg forbi ruud, men finalen i turneringen spilles først søndag. ruud har aldri klart å komme seg videre fra 1. runde i wimbledon. i fjor ble det tap i første runde mot australske jordan thompson. da var ruud seedet som nummer 12. (ntb)

  LIV-touren søker om innpass i rankingsystemet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. juni 2022 KL:06.58)
  den saudi-arabia-finansierte golftouren liv har planer om å søke om at turneringene gir poeng inn mot verdensrankingen owgr. det sier direktør greg norman til fox news, ifølge afp. han sier at ligaen har en «overbevisende» sak for at turneringen skal tildeles rankingpoeng. et eventuelt innpass i official world golf ranking-systemet kan være sentralt for golfligaens framtid. flere spillere har uttalt at det ikke er aktuelt å gå over fra pga-touren nettopp på grunn av mangelen på rankingpoeng. rankingpoengene er viktige for de spillerne som ikke har automatisk innpass i majorturneringer og prestisjetunge ryder cup. norman forteller at de allerede er i gang med søknaden. – vi søker faktisk om owgr-poeng akkurat nå. vi legger sannsynligvis søknaden inn over helgen, sier han. – det er en veldig god søknad. vi har jobbet veldig, veldig hardt med den tekniske komiteen for å få alt rett, fortsetter han. han mener at om liv-touren får rankingpoeng, vil «resten gå av seg selv». han håper med det å rekruttere flere pga-stjerner inn i den pengesterke touren. pga kansellerer medlemskapene til alle som tar overgangen til den saudi-støttede golfserien.

  Serena Williams varsler comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. juni 2022 KL:14.14)
  etter å ha vært på sidelinjen med skade i nesten et år melder den amerikanske tennisstjernen serena williams at hun gjør comeback i wimbledon om snaut to uker. det kunngjør hun via instagram, der hun skriver «sw og sw19. det er en avtale. ser dere der». sw er en henvisning til hennes eget navn, mens sw19 er postnummeret der wimbledon-anlegget i london ligger. williams har ikke spilt en tenniskamp siden hun ble skadd i første kamp i nettopp wimbledon-turneringen i fjor. den tidligere verdenseneren har siden falt helt ned til 1208.-plass på verdensrankingen. amerikaneren har vunnet wimbledon sju ganger i single og seks ganger i double, senest i 2016. det er ikke kjent om hun planlegger å delta i single, double eller begge i årets turnering, som starter 27. juni. (ntb)

  hovland falt en plass på verdensrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. juni 2022 KL:07.48)
  det norske golfesset viktor hovland er denne uken rangert som den åttende beste spilleren i verden etter rory mcilroys seier i canada i helgen. mcilroy vant søndag pga-turneringen i toronto med to slag og bykset opp til tredjeplass. det dyttet hovland ned fra sjuendeplassen. nordmannen har ikke fått det helt til å stemme på golfbanen i det siste, men han har likevel vært inne blant topp ti i verden i 32 uker i strekk. hovland var tidligere denne sesongen nummer tre, som er hans karrierebeste på rankingen. denne uken venter majorturneringen us open. der kan hovland med seier hoppe helt opp til 2.-plass på rankingen. det er imidlertid med forbehold om plasseringene til de foran. amerikanske scottie scheffler er trygg på toppen enn så lenge foran spanske jon rahm. scheffler har vært verdensener i tolv uker i strekk. (ntb)

  casper ruud klatrer til 5.-plass på verdensrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. juni 2022 KL:20.33)
  casper ruud vil være rangert som verdens femte beste tennisspiller når rankingen oppdateres mandag. han tar plassen til stefanos tsitsipas. tsitsipas røk mot den tidligere verdenseneren andy murray i kvartfinalen i atp 250-turneringen i stuttgart fredag. murray vant kampen i strake sett 7-6 (7-4), 6-3. ruud klatrer med det fra sjette- til femteplass. så høyt har nordmannen aldri vært. greske tsitsipas måtte ha vunnet turneringen for å beholde femteplassen. tsitsipas har mistet 1200 poeng og kun tjent 45 poeng på rankingen siden sist. ruud overrasket mange da han tok seg helt til finalen i grand slam-turneringen roland-garros i paris sist uke. der ble det tap for barndomshelten rafael nadal i strake sett. i slutten av juni venter sesongens tredje grand slam-turnering i wimbledon. ruud kommer som blant de toppseedede til tennissportens kanskje mest prestisjetunge konkurranse. han har aldri før tatt seg videre fra første runde i wimbledon, men håper i år å bryte den statistikken på gresset i london. den neste rankingen vil ha daniil medvedev på topp foran alexander zverev. novak djokovic blir jekket ned fra toppen til tredjeplass.

  Retzius satte ny norsk rekord – igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 31. mai 2022 KL:18.19)
  stavhopper lene retzius satte tirsdag ny norsk rekord på 4,65 meter i sesongens andre konkurranse utendørs. 26-åringen forbedret dermed norgesrekorden hun satte i forrige uke. den var på 4,52. retzius har allerede klart em-kravet, og mangler fem centimeter igjen til vm-kravet på 4,70 meter. likevel kan hun få plass i vm i eugene basert på verdensrankingen.

  Nadal møter Djokovic i kvartfinalen i Roland-Garros

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 29. mai 2022 KL:21.53)
  tennisgigantene novak djokovic og rafael nadal møtes i kvartfinalen i roland-garros etter at nadal slo felix auger-aliassime over fem sett søndag. etter fire timer og 21 minutter kunne nadal slippe jubelen løs for avansement fra fjerde runde. spanjolen, som har vunnet rekordmange 21 grand slam-titler, slo auger-aliassime 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3. djokovic, som troner øverst på verdensrankingen, tok en enkel seier over diego schwartzman med 6-1, 6-3, 6-3 samme dag. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »