Hovedsiden

Liten annonse

  Spansk politi gjennomførte razzia mot kontorene til fotballdommerne i landet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 28. september 2023 KL:11.05)
  spansk politi slo torsdag til mot kontorene til de spanske fotballdommerne. razziaen har sammenheng med etterforskning i korrupsjonssaken mot barcelona. det er nyhetsbyråene afp og reuters, samt en rekke spanske medier, som melder om den nye utviklingen i den mye omtalte «caso negreira»-saken. ap melder også at spansk politi har gjennomført razzia mot kontorene til det spanske fotballforbundet. den spanske påtalemyndigheten siktet tidligere i år barcelona for korrupsjon som følge av at storklubben skal ha betalt en dommer over 80 millioner kroner. rettsdokumenter torsdag viser at det nå er igangsatt formell etterforskning i saken. det er den tidligere nestlederen jose maria enriquez negreira i dommerkomiteen i spanias fotballforbund som mottok de aktuelle pengene mellom 2001 og 2018. det var gjennom sitt eget firma at negreira fikk utbetalingene. barcelona har begrunnet transaksjonene med at negreira skal ha levert tekniske rapporter til klubben som konsulent. i tillegg skal han angivelig ha bidratt med informasjon om talenter fra andre klubber i spania. (ntb)
  NFF: Oddsbevegelser i 1.-divisjonskamp gir ingen grunn til mistanke om kampfiksing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:13.17)
  oddsbevegelsene tilknyttet 1.-divisjonskampen i fotball mellom ranheim og raufoss nylig gir ingen grunn til å mistenke uregelmessigheter. det er konklusjonen etter at relevante instanser har sett på saken, opplyser norges fotballforbund. det var tv 2 som først meldte om at det hadde kommet inn tips om unormale oddsforandringer rundt det aktuelle oppgjøret. norsk tipping og lotteri- og stiftelsestilsynet har rutinemessig vært koblet inn i saken den siste tiden. «den første tilbakemeldingen nff mottok, hovedsakelig fra norsk tipping, var at de hadde observert enkelte oddsbevegelser som de måtte se nærmere på, men at det ut fra en foreløpig vurdering ikke var grunn til bekymring», skriver nff i en uttalelse. nylig mottok forbundet en vurdering det europeiske fotballforbundet (uefa) hadde mottatt fra sportradar. konklusjonen der var at det alt i alt, og etter at analyser av spillforandringene, fantes troverdige forklaringer på endringene bevegelsene. lotteritilsynets har i sin rapport konkludert slik: «basert på våre funn finner vi det usannsynlig at konkurransen er manipulert.» (ntb)

  Newcastle-supporter knivstukket i Milano

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:13.38)
  en newcastle-supporter ble knivstukket i milano mandag kveld i forkant av tirsdagens kamp i mesterligaen mellom newcastle og milan. sky sports er blant mediene som melder at 58-åringen var sammen med sin sønn og en kamerat da de tre ble angrepet av en gruppe på sju eller flere personer rundt midnattstider. ifølge den knivstukne var samtlige angripere maskerte. offeret skal ha blitt stukket i ryggen og i armene da han falt i forsøket på å rømme unna situasjonen. 58-åringen ble fraktet til et sykehus etter hendelsen, og tilstanden hans skal være stabil. – vi er dypt bekymret over rapportene som forteller om at en supporter ble overfalt, og vi er i kontakt med lokale myndigheter for å finne ut hva som er skjedd, heter det i en uttalelse fra newcastle. newcastle spiller sin første champions league-kamp på 20 år tirsdag kveld. (ntb)
  Europas topptrenere har 16 måneder på seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. september 2023 KL:07.53)
  en rapport fra det europeiske fotballforbundet (uefa) viser at en topptrener i snitt bare varer 16 måneder i jobben. rapporten er basert på statusen i europas 48 største fotballserier. ifølge bbc fikk 735 trener beskjed sist sesong (2022/2023) om at de ikke lenger var ønsket i jobben. trenerne som sitter aller løsest i de fem mest omtalte ligaene (england, frankrike, italia, spania og tyskland), er trenerne i premier league. der byttet over halvparten av klubbene trener i løpet av sesongen. av drøyt 1200 topptrenere har mindre enn fem prosent av trent samme klubb i fem år eller mer. i premier league er liverpools jürgen klopp et unntak. han har hatt jobben siden i oktober 2015. (ntb)  rapport: gatelagsatsing sparer staten for nesten 100 millioner kroner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. september 2023 KL:11.24)
  fotballstiftelsens satsing på gatelag for personer som sliter med rus sparer helse- og kriminalsektoren for nær 100 millioner kroner, viser en ny rapport. det er oslo economics som har gjort funnene som kommer fram i rapporten som ble sluppet onsdag. der presenteres det konkrete tall som viser at gatelagsmodellen er til god nytte for personer med rusproblemer. – i fjor trente rundt 1200 spillere med rusrelaterte utfordringer med gatelagene. av disse sier 84 prosent at de ruser seg mindre, mens 240 kom over i lønnet arbeid og skolegang. resultatene er det ikke bare vi som mener er enestående for rusfeltet, sier arne knoph, som er daglig leder for fotballstiftelsen. gatelagsatsingen ble startet i 2011 og siden har mange norske klubber meldt seg inn. fredrikstad fotballklubb var først ute med å skape sitt eget gatelag. nå har oslo economics regnet ut hva prosjektet har spart helse- og kriminalsektoren for. tallene viser at den samlede samfunnsøkonomiske gevinsten estimeres til å være 430 millioner kroner i året. samtidig skal det spare den norske stat for nær 100 millioner i utgifter. – hovedkonklusjonen til oslo economics er at gatelagprosjektet har vist seg å være et samfunnsøkonomisk regnestykke med positivt fortegn på absolutt alle områder, sier knoph. (ntb)

  Tidligere dommersjef i håndball utestengt i to år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:17.29)
  det europeiske håndballforbundet har utestengt tidligere dommersjef dragan nachevski for ikke å ha rapportert inn en forespørsel om kampfiksing. voldgiftsretten i det europeiske håndballforbundet (ehf) har kommet til at nachevski skal uteklukkes i to år som følge av anklagene han har fått rettet mot seg. det var dansk tv 2 som tidligere i år avslørte at den makedonske håndballtoppen hadde hatt en samtale med en kinesisk forretningsmann i 2020 der kampfiksing ble diskutert. selv om nachevski avviste forretningsmannens tilbud, rapporterte han ikke inn henvendelsen, slik reglene til ehf sier at han skal gjøre. den kinesiske forretningsmannen var en skuespiller hyret inn av tv 2 for å sette nachevski på prøve. ved siden av utestengelsen på to år må makedoneren betale en bot på 5.000 euro, tilsvarende i overkant av 50.000 kroner. med til historien hører det også at saken det nå foreligger dom i handler om nachevskis manglende innrapportering. det pågår en separat etterforskningen rundt dommertoppens integritet i forhold til manipulasjon av håndballkamper. nachevski har benektet alle anklager om å ha vært involvert i kampfiksing. (ntb)


  United med Antony uttalelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:13.53)
  manchester united kom onsdag ettermiddag med en uttalelse om antony. spilleren ble på mandag utelatt fra troppen til det brasilianske landslaget på grunn av voldsanklager fra ekskjæresten, gabriela cavallin. – manchester united anerkjenner anklagene som er rettet mot antony og tar til etterretning at politiet gjør undersøkelser. som klubb tar vi saken på alvor med tanke på hvilken påvirkning anklagene og påfølgende rapportering vil ha for overgrepsofre, skriver united. klubben vil ikke kommentere saken ytterligere. antony har på sin side benektet anklagene. – jeg kan med sikkerhet si at anklagene er falske, og at bevisene som allerede er fremlagt viser at jeg er uskyldig i anklagene som er fremsatt, sier antony i sitt svar på anklagene, ifølge sky sports.  Tilskuer arrestert for rasisme under Premier League-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. september 2023 KL:10.52)
  en mann i 60-årene er arrestert for å ha kommet med rasistisk hets under premier league-kampen mellom crystal palace og wolverhampton. – rasistisk hets vil absolutt ikke tolereres og betjenter fortsetter å jobbe med premier league og klubber for å ta grep mot de ansvarlige, sier metropolitan police i en uttalelse, gjengitt av the guardian. hendelsen, som skjedde på crystal palaces hjemmebane, selhurst park, ble rapportert av wolves underveis i kampen. mannen ble senere bortvist og arrestert. – vi er veldig skuffet over at en av våre spillere ble utsatt for diskriminerende hets av en tilskuer under kampen mot crystal palace, skriver klubben i en uttalelse. hjemmelaget vant for øvrig kampen 3–2. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »