Hovedsiden

Liten annonse
  Johannes Høsflot Klæbo slått av franskmann i sprintprologen på Gålå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:10.43)
  johannes høsflot klæbo ble nummer to bak franske lucas chanavat i prologen foran norgescupsprinten i langrenn på gålå fredag. chanavat var åtte tideler raskere enn den norske superstjernen. klæbo innledet sesongen i finske ruka sist helg, men fikk ikke de svarene han ønsket seg. derfor besluttet han å droppe helgens verdenscuprenn i svenske gällivare. i stedet går trønderen norgescup på gålå. fredag er det sprint i fri teknikk. britiske james clugnet ble tredjemann i fredagens prolog. han var slått med 3,1 sekunder av klæbo. matz william jenssen, som fikk gå verdenscup i ruka, fulgte deretter. finn-hågen krogh fortsatte der han slapp på beitostølen med sjette beste tid. sprintlandslaget håvard solås taugbøl måtte nøye seg med 18.-plass i prologen, mens emil iversen ble nummer 25. i kvinnenes prolog sto helene ekrheim haugen for en kjempeoverraskelse da hun vant overlegent. haugen, som representerer holmen, var over seks sekunder foran nærmeste konkurrent. julie berg drivenes og maria hartz melling fulgte nærmest. (ntb)

  Hjelmeset Kirkeeide tapte sekundstrid i IBU Cup-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:12.45)
  maren hjelmeset kirkeeide leverte godt, men ble slått med ett sekund av franske jeanne richard på 15-kilometeren i sesongåpningen i ibu-cupen skiskyting. markane-jenta kirkeeide og richard bommet begge bare én gang, og dermed måtte det avgjøres i sporet på individuellstarten. der var den franske konkurrenten hakket raskere og slo kirkeeide med ett fattig sekund i finske kontiolahti. kirkeeide ble i 2022 juniorverdensmester på sprint. hun er niese av tidligere langrennsløper odd-bjørn hjelmeset. 20-åringen ble i fjor nummer fire sammenlagt i ibu-cupen. karoline erdal holdt seg også bare til ett tilleggsminutt, men greide ikke å matche kirkeeide og richard i sporet. hun var 22,5 sekunder bak richard i mål, noe som holdt til pallplass. emilie kalkenberg ble nummer sju med fire bomskudd. tuva aas stræte fulgte på 12.-plass (tre tilleggsminutter). jenny enodd bommet fire ganger og ble nummer 19, mens malin bergtun endte et stykke ned på lista med sju tilleggsminutter. det skal også konkurreres i sprint, blandet stafett og blandet parstafett i kontiolahti. (ntb)


  OL-dronningen kopierer stjernekollega – får samme trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:06.44)
  den jamaicanske sprintdronningen elaine thompson-herah får samme trener som lagkameraten shelly-ann fraser-pryce. førstnevnte skal forsvare tre gull i paris-ol. thompson-herah ble olympisk mester på både 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter under tokyo-lekene i 2021. hun har slitt noe med skader i år og var ikke å se i vm i budapest. tidligere i november ble det kjent at hun og trener shanikie osbourne skilte lag. grunnen skal ha vært osbournes svært harde og spesielle krav til sprintstjernen, ifølge hennes management. foran neste sesong, der ol i paris er det største målet, har hun fått reynaldo walcott som trener, skriver bbc. han er fra før trener for lagvenninnen fraser-pryce (36), som har sanket åtte ol- og 17 vm-medaljer gjennom karrieren. «thompson-herah er fortsatt like dedikert til løpingen og fokuserer på veien framover», heter det i en uttalelse fra managementet. 31-åringen står med i alt seks ol- og vm-medaljer. hun er den nest raskeste på 100 meter gjennom tidene med 10,54. kun den amerikanske legenden florence griffith-joyner har vært raskere med 10,49. den rekorden har stått siden 1988. (ntb)

  McGrath langt bak i skadecomebacket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:11.31)
  atle lie mcgrath fikk det ikke til å stemme i skadecomebacket. de norske er langt bak teten etter første halvdel av slalåmrennet i østerrikske gurgl lørdag. mcgrath traff greit ned første halvdel av løypa, men ned mot tredje mellomtid fikk han trøbbel og kjørte ut. 23-åringen kom seg tilbake inn i løypa, men havnet naturligvis langt bak de beste tidene i mål. mcgrath har vært ute med skade etter at han falt i super-g-rennet under alpint-vm i frankrike i 9. februar. 1. august var han for første gang tilbake på ski etter fallet i franske courchevel. henrik kristoffersen fikk det heller ikke til å stemme i førsteomgangen lørdag. i finaleomgangen må han ta igjen over halvannet sekund. sebastian foss solevåg er over sekundet bak kristoffersen igjen. timon haugan kjørte åtte hundredeler raskere enn kristoffersen og er på plassen foran. alexander steen olsen var tre tideler raskere enn haugan igjen og er nærmest teten av de norske. i skrivende stund leder østerrikske manuel feller rennet. andreomgangen kjøres kl. 13.45. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »