Hovedsiden

Liten annonse


  Voldtektsdømt utøver holdes unna OL-landsbyen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. juli 2024 KL:15.07)
  den nederlandske sandvolleyballspiller steven van de velde skal delta i ol i paris, men han får ikke bo i ol-landsbyen eller ha kontakt med media. det opplyser den nederlandske olympiske komiteen mandag. tiltakene iverksettes for å dempe reaksjonene rundt han sin deltagelse i ol. i i 2016 ble han dømt for voldtekt av en 12 år gammel britisk jente. nyheten om at han er ol-klar gikk verden rundt da det ble kjent i juni. van de velde ble dømt til fire år i fengsel, men fikk lov til å sone i hjemlandet, og ble løslatt etter 12 måneder. – det er en forferdelig historie, og vi forstår at det er reaksjoner rundt hans deltakelse når det er såpass brutalt, sa anders mol til nrk. norge møter nederland i gruppespillet fredag 2. august.

  Knutsen får sterk kritikk – blir likevel ikke sanksjonert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. juli 2024 KL:14.12)
  kjetil knutsen blir ikke sanksjonert for hendelsen mot sandefjord. det bekrefter norges fotballforbund i en melding. i kampen mot sandefjord 11. juli fikk en bodø/glimt-spiller hodeskade, men bodø/glimt-trener kjetil knutsen valgte å ikke høre på det medisinske personellet som mente han burde bli byttet ut. påtalenemnda har vurdert kjetil knutsens opptreden i kampen mellom sandefjord og bodø/glimt. – nffs påtalenemnd har vurdert om knutsens opptreden kan danne grunnlag for disiplinære reaksjoner. etter en grundig vurdering, som ble oversendt klubben fredag formiddag, har nemnda konkludert med at det ikke foreligger tilstrekkelig hjemmel i regelverket for å sanksjonere knutsen for hans oppførsel, står det i meldingen. – selv om saken henlegges, ønsker nemnda å understreke at den finner knutsens oppførsel sterkt kritikkverdig. hodeskader kan ha alvorlige og langvarige helsemessige konsekvenser. nffs prosedyre for håndtering av hodeskader har karakter av å være en veiledning/retningslinje, og er ikke et regelverk som det kan knyttes rettsvirkinger til. – påtalenemnda har derfor besluttet at saken ikke skal forfølges videre. fredag tok knutsen selvkritikk: – jeg får med meg lite. det er en styrke, men kan være en svakhet. i denne sammenhengen synes jeg det var en svakhet, fordi jeg ikke helt tar den ledelsen jeg synes jeg bør ta både under og etter kampen. jeg må bare beklage, og så må jeg gå videre. det er det jeg har prøvd å gjøre, sier han til nrk.

  NFF: Knutsen blir ikke sanksjonert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. juli 2024 KL:14.12)
  kjetil knutsen blir ikke sanksjonert for hendelsen mot sandefjord. det bekrefter norges fotballforbund i en pressemelding. i kampen mot sandefjord 11. juli fikk en bodø/glimt-spiller hodeskade, men bodø/glimt-trener kjetil knutsen valgte å ikke høre på det medisinske personellet som mente han burde bli byttet ut. påtalenemnda har vurdert kjetil knutsens opptreden i kampen mellom sandefjord og bodø/glimt. – nffs påtalenemnd har vurdert om knutsens opptreden kan danne grunnlag for disiplinære reaksjoner. etter en grundig vurdering, som ble oversendt klubben fredag formiddag, har nemnda konkludert med at det ikke foreligger tilstrekkelig hjemmel i regelverket for å sanksjonere knutsen for hans oppførsel, står det i meldingen. knutsen ble kritisert for å ikke ta jostein gundersen av banen etter to hodesmeller i kampen mot sandfjord 11. juli, selv om legen til hjemmelaget mente han burde det. fredag tok knutsen selvkritikk: – jeg får med meg lite. det er en styrke, men kan være en svakhet. i denne sammenhengen synes jeg det var en svakhet, fordi jeg ikke helt tar den ledelsen jeg synes jeg bør ta både under og etter kampen. jeg må bare beklage, og så må jeg gå videre. det er det jeg har prøvd å gjøre, sier han til nrk.

  Adidas beklaget for bruk av supermodell etter press fra proisraelsk gruppe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:17.46)
  klesmerket adidas har beklaget for reklamekampanjen der den amerikanske propalestinske modellen bella hadid (27) brukte en redesignet sko fra ol i 1972. under ol i münchen i 1972 ble 11 israelere drept i et terrorangrep, som svart september, en palestinsk paramilitær organisasjon stod bak. adidas har slettet kampanjen fra sosiale medier etter reaksjoner fra proisraelske grupper, som «combat antisemitism movement». i en pressemelding krevde de både en unnskyldning og at hadid ble droppet umiddelbart. – hvis ikke vil det bli sett på som et direkte angrep på minnet til de 11 israelerne som ble myrdet mens de bare prøvde å delta i de olympiske leker, sa sacha roytman administrerende direktør. hadid er en verdenskjent modell, med palestinskfødt far. hun har ofte tatt til orde for palestinernes undertrykkelse i sosiale medier, særlig etter israels kontinuerlige bombing av gaza etter hamas-angrepet 7. oktober 2023. fn og flere humanitære organisasjoner har sagt at israels krigshandlinger strider med folkeretten. hadid har altså ingen tilknytning til massakren i 1972, og var en av flere modeller brukt til å reklamere for løpeskoen. likevel reviderer adidas resten av kampanjen. – vi er bevisste på at det er blitt gjort koblinger til tragiske historiske hendelser – selv om disse er helt utilsiktede – beklager vi for opprøret og ubehaget vi har forårsaket, sa adidas sin talsmann stefan pursche til washington post torsdag, etter at flere internasjonale medier har omtalt saken. hadid er fortsatt avbildet på hjemmesiden i skoannonsen.
  Uefa bekrefter utestengelse av Merih Demiral etter «ulvefeiring»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:12.44)
  merih demiral straffes med to kampers utestengelse for sin kontroversielle feiring i tyrkias em-seier over østerrike. han mister kvartfinalen mot nederland. demiral scoret begge tyrkias mål i 2-1-seieren i åttedelsfinalen og sendte dermed sin nasjon videre. etter 2-0-scoringen feiret han på omstridt vis med håndbevegelser som angivelig symboliserte to ulver. feiringen er ifølge tyske medier et symbol for den nasjonalistiske og høyreekstreme tyrkiske organisasjonen «de grå ulvene». – jeg er selvfølgelig veldig glad for å ha scoret to mål. jeg hadde en spesifikk feiring i tankene, og det er den jeg gjorde. det har å gjøre med min tyrkiske identitet, for jeg er veldig stolt over å være tyrker, sa demiral etter kampen, ifølge nrk. feiringen utløste mange overskrifter og reaksjoner, og det europeiske fotballforbundet (uefa) bestemte seg onsdag for å etterforske demiral. han mister også en potensiell semifinale. senere samme dag ble det kjent at tysklands ambassadør i tyrkia ble kalt inn på teppet av det tyrkiske utenriksdepartementet i ankara. det skjer blant annet etter at tysklands innenriksminister nancy faeser reagerte skarpt mot demirals feiring. – symbolene til tyrkiske høyreekstremister har ingenting å gjøre på våre stadioner. å bruke em som en plattform for rasisme er fullstendig uakseptabelt, skrev hun på meldingstjenesten x.

  Auklend om Viking-exiten: – Dumt at det endte sånn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:06.12)
  sondre auklend snakker ut etter at det tidligere i uken ble klart at han fra neste år blir bodø/glimt-spiller. overgangen har vakt sterke reaksjoner i viking. auklend er blitt enig med glimt om en avtale fra 1.1.2025, når kontrakten hans med viking løper ut. nyheten sprakk i tidligere i uken, og de siste dagene har auklend måtte tåle mye kritikk av viking-supportere. onsdag uttalte vikings sportssjef erik nevland at auklend nektes å spille for klubben enn så lenge. i et intervju med stavanger aftenblad åpner auklend opp. – dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. det handler om å ta de mulighetene som dukker opp. en fotballkarriere er ikke så lang, sier han. 21-åringen synes det er dumt at forholdet med viking ender slik. – det er kanskje vanskelig å forstå nå, men jeg er glad i viking, jeg kommer til å fortsette å være glad i viking, så var det dumt at det endte sånn som dette. kanskje må begge parter ta læring av at det ble som det ble og at vi havnet i denne situasjonen. men jeg vil ikke utdype det noe mer, sier han og legger til: – jeg står greit i det og jeg står for valget jeg har tatt. (ntb)


  Auklend nektes mer Viking-spill: – Har spilt sin siste kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:13.58)
  sondre auklends avtale om å bli bodø/glimt-spiller fra 2025 har satt sinnene i kok i stavanger. han får ikke spille mer i viking, sier sportssjef erik nevland. det uttalte nevland til stavanger aftenblad på onsdagens trening. til tv 2 uttrykker han skuffelse over at auklend er blitt enig med glimt om en avtale fra 1.1.2025, når kontrakten hans med viking løper ut. – han har spilt sin siste kamp for viking. vi vil kun bruke de spillerne som har lyst til å være i viking, og det ligger jo i den avgjørelsen sondre nå har tatt, at det er ikke noe han vil, sier nevland. auklend var ikke til stede på onsdagens trening. tv 2 får opplyst at det er på grunn av sykdom. avgjørelsen om å signere for glimt har også skapt sterke reaksjoner blant vikings supportere. «vi heiet på deg, du sviktet oss. vi verdsatte deg, du pisset på oss. du er bannlyst fra den mørkeblå drakten.», skriver supportergrupperingen felt o på x om auklend. (ntb)

  Rasismebråk i Tottenham – klubben rykket ut med melding fra kaptein Son

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:10.54)
  i et intervju med en tv-kanal i hjemlandet uruguay kom tottenham-spiller rodrigo bentancur med uttalelser som satte sinnene i kok hos mange. midtbanespilleren ble spurt om han kunne skaffe en tottenham-drakt. – sonny sin? det kunne også ha vært fetteren hans sin, for de ser helt like ut alle sammen, lød svaret fra bentancur, som viste til son heung-min fra sør-korea. det skapte voldsomme reaksjoner. veldedighetsorganisasjonen kick it out, som kjemper mot diskriminering, opplyste i etterkant til bbc at den hadde mottatt en rekke klager. onsdag kom tottenham på banen med en offisiell uttalelse i sosiale medier. klubben har fått assistanse for å sørge for at episoden «får en et positivt utfall». – dette innebærer blant annet at spillerne skal få opplæring i målene vi har knyttet til mangfold, likestilling og inkludering, skriver spurs. videre heter det at klubben stiller seg bak at kaptein son nå mener at saken kan legges død. – jeg har snakket med lolo (bentancur). han gjorde en tabbe, det vet han, og han har beklaget. lolo ville aldri mene å bevisst si noe fornærmende. vi er brødre, og ingenting er endret knyttet til det, sier son i en uttalelse. bentancur har beklaget uttalelsen sin i et instagram-innlegg. – sonny bror! jeg beklager til deg for det som skjedde, det var bare en veldig dårlig spøk. du vet at jeg er glad i deg, og jeg ville aldri miste respekten for deg eller såre deg eller noen andre! jeg er glad i deg, bror, skrev han der. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »