Hovedsiden

Liten annonse  Skroter regel – sjeiken kan stille til gjenvalg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:13.43)
  regelen om at man kan sitte maks tolv år som president i det asiatiske fotballforbundet (afc), er kastet. det åpner for sjeik salman bin ibrahim al khalifa. afc vedtok dette på en kongress i bangkok i forkant av fifa-kongressen samme sted. regelfjerningen gjelder også styremedlemmer. tidligere var grensen på tolv år fordelt på tre valgperioder. kun australia og jordan stemte mot forslaget som kom fra blant annet saudi-arabia og qatar. beslutningen betyr at sjeik salman bin ibrahim al khalifa fra bahrain kan stille til gjenvalg i 2027 hvor han med de gamle reglene måtte ha trådt til side. 58-åringen har vært afc-president siden 2013. regelen om et tidsbestemt mandat kom etter korrupsjonsskandalene som rystet det internasjonale fotballforbundet (fifa) i 2011 og 2015. begge gangene var det sterke koblinger til det asiatiske forbundet. (ntb)  Premier League-kamper kan bli spilt i USA og Asia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:07.42)
  fifa vil overveie å tillate at regulære seriekamper i europeiske fotballigaer kan spilles utenlands, der horder av fans venter. europeiske klubber har lenge spilt mot hverandre på andre kontinenter, men da er det snakk om vennskaps- eller oppvisningskamper. fifa-reglene har fram til nå satt en stopper for at serie- eller cupkamper kan spilles noe annet sted enn på hjemlig jord. dette regelverket kan nå gå mot en oppmykning. fifa har vedtatt å sette ned en komité som skal vurdere ulike sider ved å tillate at for eksempel spanske klubber gjør opp seg imellom i ordinære la liga-kamper i usa eller i asia. la liga i spania har allerede lagt planer for seriespill i usa i 2025, skriver afp. europeiske klubber har mange fans i usa og land i asia og midtøsten. særlig i usa har tv-selskapene lukrative avtaler i sikte dersom europeiske klubber kommer for å spille seriekamper der. fifa har denne uken kongress i bangkok i thailand. der skal det blant annet avgjøres hvem som blir tildelt fotball-vm for kvinner i 2027. kampen står mellom brasil og et samarbeid mellom tyskland, nederland og tyskland. (ntb)

  NHL-stjerne utestenges i et halvt år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:09.04)
  bare en time før mandagens sluttspillkamp mot dallas stars, fikk colorado avalanches russiske stjerne valerij nitsjusjkin beskjed om at han er utestengt i et halvt år uten lønn. nitsjusjkin som så langt er sluttspillet mest effektive med sine ni mål, er blitt plassert i fase tre i nhls og spillerforeningens støtteprogram. det innebærer at han har brutt reglene i programmet som han har vært en del av i to måneder tidligere denne sesongen. hvorfor russeren var blitt satt under behandling i programmet, er ikke offentliggjort. avalanche er én kamp unna å bli slått ut av kvartfinalen i nhl-sluttspillet etter mandagens 1-5-tap for dallas stars. stars leder 3-1 sammenlagt. (ntb)  Tidligere OL-utøver drept i krigen i Ukraina

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:21.05)
  vektløfteren oleksandr pjeljesjenko er den første ol-utøveren som har blitt drept i krigen i ukraina, skriver the guardian. han døde i kamp for å forsvare landet sitt på søndag, det bekrefter den nasjonale ol-komiteen i ukraina. 30-åringen ble nummer fire i vektklassen 85 kilo under ol i rio i 2016. han har også blitt europeisk mester to ganger. «det er med stor sorg at vi må meddele at i dag sluttet hjerte til den ærede idrettsmesteren i ukraina, to ganger europeisk mester i vektløfting, å slå» skriver den nasjonale ol-komiteen i ukraina på instagram. pjeljesjenko var utestengt fra idretten i perioden 2013 til 2015 som følge av en dopingforseelse. deretter gjorde han comeback og tok em-gull i 85-kilosklassen i 2016. året etter forsvarte han tittelen. i 2018 begikk han et nytt brudd på dopingreglene og slutter å konkurrere.


  tonali får ny straff for brudd på gamblingreglene – slipper å sone

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:16.18)
  newcastle-spiller sandro tonali har blitt straffet med to måneders betinget utestengelse for brudd på det engelske fotballforbundets (fa) gamblingregler. det opplyser italienerens klubb på x torsdag. tonali er fra før utestengt i ti måneder for brudd på de samme reglene. den utestengelsen startet 27. oktober 2023. tonali rakk bare å spille tolv kamper for newcastle etter overgangen fra milan sist sommer. utestengelsen hans er verdensomspennende, og han mister også fotball-em med italia til sommeren. i etterkant av den første utestengelsen startet fa etterforskning av flere brudd på gamblingreglene. newcastle skriver at italieneren slipper å sone de to månedene han fikk torsdag om han ikke bryter flere regler ut 2024/25-sesongen. i tillegg har midtbaneprofilen fått en bot på 20.000 pund (276.000 kroner). bruddene han nå straffes for skjedde i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor. (ntb)


  Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:17.46)
  stabæk-trener jan jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot vålerenga mandag. det melder dagbladet. sportsjef kim andré pedersen i stabæk gjør det klart overfor nrk at klubben og jan jönsson aksepterer straffen. – jada, vi må forholde oss til de reglene som er. når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier pedersen til nrk. det var på overtid i kampen mot vålerenga at det ble kaos med jönsson i hovedrollen. kaoset startet med at karina sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. tv-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig. sævik løp videre, men på samme tid løp stabæk-trener jan jönsson ut på banen og stoppet vålerenga-spilleren med kroppen. da eksploderte det på benken og jönsson ble vist det røde kortet. like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren. – det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. jeg ville få spillet i gang. det var på overtid og vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa jönsson til nrk etter kampen. nå er stabæk-treneren straffet for episoden. pedersen sier klubben hadde en god prat med jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. de er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at jönssons inngripen ble overivrig. jönsson blir fullt delaktig i treningsuken og de strategiske valgene frem mot neste kamp, før han deretter ikke kan lede laget sitt i kamp. jönsson får ikke lede stabæk i kampene mot brann og lyn. ifølge dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik: «disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. i henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.i henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for» nrk oppdaterer saken.


  Etiopisk friidrettsutøver utestengt i fem år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:11.26)
  den etiopiske mellomdistanseløperen zerfe wondemagegn har blitt utestengt i fem år etter flere brudd på dopingreglene. det bekrefter friidrettens integritetsenhet (aiu) mandag. wondemagegn ble nummer fire på 3000 meter hinder i vm i august i fjor. hun har også en åttendeplass på øvelsen fra ol i 2021. 21-åringen testet positvt på tre ulike tester mellom 22. august og 24. september i fjor. hun fikk opprinnelig en straff på seks år, men den ble redusert med ett år etter at hun erkjente bruddene. utestengelsen på fem år gjelder fra 20. oktober 2023.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »