Hovedsiden

Liten annonse
  Tredje OL-uttak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (tirsdag 18. juni 2024 KL:14.24)
  olympiatoppen tok tirsdag ut den tredje gruppen utøvere til ol i paris. det ble tatt ut 16 utøvere til de olympiske leker, mens det ikke ble tatt ut utøvere til paralympics i dette uttaket. dermed er totalt 47 utøvere klare for ol-deltakelse, mens åtte utøvere har fått klarsignal til paralympics. følgende utøvere ble tirsdag tatt ut til å representere norge i de olympiske leker: golf: viktor hovland. kristoffer ventura roing: kjetil borch, martin helseth ryttere (dressur): isabel freese rytter (sprang): victoria gulliksen sandvolleyball: anders berntsen mol, christian sandlie sørum skyting (rifle): synnøve berg, jeanette hegg duestad, jenny stene, ole martin halvorsen og jon-hermann hegg skyting (skeet): erik watndal sykkel (terreng): knut røhme tennis: casper ruud  OL-uttatt seiler (18) døde i dykkerulykke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 17. juni 2024 KL:08.51)
  18-åringen jackson james rice, som skulle representere tonga i ol i paris, døde i en fridykkerulykke i helgen. det opplyser familien hans i sosiale medier mandag. rice drev med fridykking fra en båt ved øya ha`apai i stillehavet da ulykken skjedde lørdag. 18-åringen besvimte i vannet, og han kunne ikke gjenopplives. «jeg ble velsignet med den beste broren i hele verden, og det gjør vondt å meddele at han nå er borte», skriver hans søster lily. «han var utrolig på kitesurfing, og jeg vet at han hadde kommet hjem fra ol med en stor, skinnende medalje. han hadde så mange utrolige venner over hele verden», legger hun til. rice var født i usa, men skulle representere tonga i ol. han skulle deltatt i den nye seilklassen kiteboarding. (©ntb)

  Helseth og Kavlie vant verdenscupen i dobbeltsculler sammenlagt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 16. juni 2024 KL:09.49)
  roerne thea helseth og inger kavlie viser kjempeform før ol i paris om en drøy måned. søndag sikret de verdenscuptrofeet, selv om de ble slått på målstreken under verdenscupen i polen. under dobbelttscullerfinalen hadde de fattige 29 hundredeler opp til vinnerlaget australia. tross annenplassen sikret norge verdenscuptrofeet denne sesongen. frankrike tok tredjeplassen 1,87 sekunder bak australia. romania tok styringen på finalen og ledet første halvdel, men deretter satte de norske opp farten og tok ledelsen med 500 meter igjen. i spurten viste den australske duoen amanda bateman og harriet hudson seg sterke og vant. helseth og kavlie skal representere norge i ol i paris neste måned. duoen sørget for norges første mesterskapsmedalje på kvinnesiden i dobbeltsculler da de vant em i slutten av april. ol-roingen starter 27. juli. da skal helseth og kavlie ut i forsøksheat i dobbeltsculler. (ntb)

  Horten gjenvalgt som skiskytterpresident

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:18.27)
  arne horten ble lørdag gjenvalgt som president i norges skiskytterforbund for fire nye år. det skjedde under forbundstinget på gardermoen. det ble valgt inn ett nytt styremedlem i morten hage, og ett nytt varamedlem. – dette er et solid styre med bred og variert erfaring, som representerer norsk skiskyting på en god måte. jeg føler meg trygg på at dette styret vil sørge for spennende utvikling for norges skiskytterforbund i årene framover, sier president horten i en uttalelse. dette er styret: president: arne horten (gjenvalg, 4 år). visepresident organisasjon: gunhild kvistad (ikke på valg). visepresident sport: gjermund hol (gjenvalg, 4 år). medlemmer: toril bakka nygård (ikke på valg), bjørn tore årevik (ikke på valg), annelise flaa (gjenvalg, 4 år), morten hage (ny, 4 år). 1. varamedlem: nancy stien schreiner (gjenvalg, 2 år). 2. varamedlem: sondre bollum (ny, 2 år).

  Nytt landslag trenger spillere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:07.34)
  flaggfotball er på ol-programmet om fire år for første gang. det ferske norske landslaget er på jakt etter utøvere til å representere norge i usa i 2028. – flaggfotball er en fersk idrett, og norge har en reell sjanse til å komme seg til ol. dette er en unik mulighet for mannen og kvinnen i gata til å faktisk delta i ol, sier jørgen benestad-johansen, sportssjef i norges amerikanske idretters forbund (naif). reglene flaggfotball er en variant av amerikansk fotball: alle spillerne bærer et belte med to flagg rundt livet, og når et av disse nappes ut, stoppes spillet. fysisk kontakt er ikke tillatt. ellers er reglene, og ikke minst den ekstremt hurtiggående taktikken, stort sett de samme som i vanlig amerikansk fotball. nfl-superstjernen patrick mahomes har tidligere sagt at han gjerne spiller på det amerikanske laget i flaggfotball under ol i los angeles. – jeg ønsker definitivt å være med på det. men jeg har sett noen av de som spiller flaggfotball, og de er litt raskere enn meg, har mahomes uttalt. (ntb)

  Ingebrigtsen-rival får likevel EM-sjanse: – Dypt takknemlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:12.21)
  franske azedinne habz hadde egentlig innstilt seg på at friidretts-em røk, men mandag kom kontrabeskjeden for en av jakob ingebrigtsens største konkurrenter. habz ble nummer tre på 1500 meter under bislett games sist torsdag, bare slått av jakob ingebrigtsen og timothy cheruiyot. dagen etter offentliggjorde frankrike em-troppen, men der hadde de glemt habz og det franske medaljehåpet fikk også beskjed fra det europeiske friidrettsforbundet om at em ryker siden påmeldingsfristen gikk ut 30. mai. mandag ble det imidlertid åpnet for at utøvere kunne bli etterpåmeldt dersom de hadde blitt straffet som følge av feil i eget forbund. – denne avgjørelsen representerer en betydelig seier for utøvernes rettigheter. vår utholdenhet og besluttsomhet lønte seg endelig, og jeg er dypt takknemlig for alle som bidro til denne suksessen, skriver habz på instagram. friidretts-em i roma starter 7. juni og sendes på nrk.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »