Hovedsiden

Liten annonse

  Paralympiere sier nei til russisk deltakelse i Paris-OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:10.27)
  aktive paralympiere vil ikke at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få være med i paralympics i paris til sommeren. i bahrain torsdag skal den internasjonale paralympiske komité (ipc) beslutte om de skal la russere og belarusere delta i mesterskapet i paris. paralympierne selv ønsker ikke å delta mot russere og belarusere selv om de skulle stille under nøytralt flagg. – det finnes ingen som er nøytrale i paralympics. de aktive er bærere av fanen og blir sterk forbundet med sitt hjemland uansett hvilket flagg, nasjonalsang eller nasjonale farger som tas bort, skriver organisasjonen global athlete i en uttalelse som insidethegames refererer. henstillingen fra utøverne er tydelig. – de representerer landet sitt, og i russlands tilfelle støtter eller jobber de for putins regime. i samråd med aktive fra en hel verden ber vi om at ipc står imot presset fra russland, belarus og den internasjonale olympiske komité (ioc) som alle søker en vei for at de kan delta, heter det. (ntb)  Niemann må takke nei til Kramnik-møte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:06.33)
  tidligere denne måneden kom vladmimir kramnik med antydninger om at hans niemann er en juksemaker. den unge amerikaneren svarte med å invitere russeren til treningsleir, slik at han kunne studere niemanns spill på nært hold. målet for 20-åringen var å bevise sin uskyld. neste kapittel i det nye sjakkdramaet var at kramnik ville ha niemann på besøk til amsterdam, slik at de kunne diskutere saken nærmere. unggutten skriver på twitter at han må takke nei til dette, da han skal spille junior-vm på det foreslåtte tidspunktet. – kramnik er fortsatt en av mine sjakkhelter og det ville vært en ære å møte ham for å diskutere ting når jeg har tid, skriver niemann på x/twitter.


  Nepomnjasjtsjij videre i Speed Chess Championship – møter Carlsen i kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. september 2023 KL:23.02)
  jan nepomnjasjtsjij beseiret arjun erigaisi i 1. runde i lynsjakkturneringen speed chess championship og møter magnus carlsen i kvartfinale. turneringen samler 16 av verdens beste lynsjakkspillere. carlsen slo santosh vidit med utklassingssifrene 17,5 mot 8,5 i sin første kamp tirsdag. det ble betydelig jevnere mellom «nepo» og erigaisi. etter de ordinære partiene var det uavgjort med 14,5 poeng til hver, og dermed måtte det avgjøres i ett skilleparti. det vant russeren. i turneringen spilles det 90 minutter med 5+1 (5 minutter på klokka, pluss ett sekund for hvert trekk), fulgt av 60 minutter med 3+1 og til sist 30 minutter med 1+1. carlsen møter nepomnjasjtsjij fredag. vinneren møter amerikanske wesley so i semifinale neste uke. so beseiret alireza firouzja 16,5-15,5 onsdag. (ntb)

  Djokovic skrev Grand Slam-historie - hyllet død basketstjerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:01.57)
  novak djokovic kunne søndag juble for sin 24. grand slam-tittel etter at han slo russiske daniil medvedev i us open-finalen i new york. – det betyr alt i verden for meg. jeg lever barndomsdrømmen, sa djokovic i seiersintervjuet. han revansjerte seg etter det bitre tapet mot russeren i us open i 2021. djokovic vant med settsifrene 6-3, 7-6 (7-5), 6-3. finalen ble preget av lange og spennende ballvekslinger som fikk publikum til å reise seg i ekstase og et andresett som ble helt avgjørende. etter kampen hyllet han basketballegenden kobe bryant med en t-skjorte. bryant gikk bort i en helikopterstyrt sammen med datteren, gianna, i 2020. – kobe var en nær venn. vi snakket mye om vinnermentalitet da jeg var skadet og prøvde å gjøre comeback. han var en av de som jeg stolte mest på, og som alltid støttet meg. – det som skjedde for noen år siden, da han og datteren hans omkom, det var noe som gikk dypt innpå meg, fortalte djokovic. med finaletriumfen søndag tangerte han margaret courts rekord. det australske tennisikonet vant 24 grand slam-titler mellom 1960 og 1975. – kobes trøyenummer var 24. jeg tenkte det kunne være en fin symbolsk ting å anerkjenne ham, sier djokovic om t-skjorte-gesten.

  Djokovic skrev Grand Slam-historie i New York

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:01.57)
  novak djokovic kunne søndag juble for sin 24. grand slam-tittel etter at han slo russiske daniil medvedev i us open-finalen i new york. han revansjerte seg etter det bitre tapet mot russeren i us open i 2021. djokovic vant med settsifrene 6-3, 7-6 (7-5), 6-3. finalen ble preget av lange og spennende ballvekslinger som fikk publikum til å reise seg i ekstase og et andresett som ble helt avgjørende. med finaletriumfen søndag tangerte han margaret courts rekord. det australske tennisikonet vant 24 grand slam-titler mellom 1960 og 1975.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »