Hovedsiden

Liten annonse
  Pogacar utklasset konkurrentene – sikret sammenlagtseieren og sin 6. etappeseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:19.30)
  tadej pogacar vant den individuelle tempoen med 1.02 minutter ned til jonas vingegaard og bare økte ledelsen i sammendraget. med det vant pogacar tour de france sammenlagt med 6.17 minutter. tidligere i år vant han også giro d`italia. feiringen var allerede i gang få sekunder etter målgang. for det var sammenlagtfavorittene det sto mellom på den siste etappen i årets tour de france. allerede på de første mellomtiden etter 20 minutter var det kun 7 sekunder som skilte pogacar og jonas vingegaard. det meste i sammendraget var avgjort da det tradisjonsrike etapperittet skulle avsluttes med tempoetappen fra monaco til nice. avslutningen var flyttet fra tradisjonsrike champs-élysées paris på grunn av de olympiske leker som starter om noen dager. tempoen hadde en 8,1 kilometer lang stigning og på toppen hadde pogacar økt ledelsen til 24 sekunder. på den siste mellomtiden var ledelsen på over ett minutt. herald tejada ledet lenge tempoetappen, men hadde ingen ting å stille opp med mot sammenlagtfavorittene. ingen av de norske rytterne var levnet særlig store sjanser på etappen og de syklet trygt til mål innenfor tidsfristen. jonas abrahamsen måtte bytte sykkel etter at han punkterte noen kilometer før mål. til tross for en offensiv tour de france for abrahamsen, så var det richard carapaz som stakk av med prisen for mest offensive rytter. – for å være helt ærlig er jeg faktisk litt skuffet, sier jonas abrahamsen til tv 2 etter løpet.

  Ny maktdemonstrasjon av Pogačar – leder stort i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:16.34)
  tadej pogačar tok fredag sin fjerde etappeseier i årets tour de france og sin 15. totalt. etter nok en maktdemonstrasjonen leder pogačar med fem minutter og tre sekunder ned til danske jonas vingegaard sammenlagt. fredagens kongeetappe var en skikkelig prøvelse for rytterne med 4400 høydemeter på 144,6 kilometer. med elleve kilometer til det høyeste punktet i årets tour – cime de la bonette 2802 moh. – kjørte hjelperytterne til pogačar på, og en etter en av hjelperne til vingegaard falt av. dermed satt dansken uten lagkamerater i hovedfeltet. med snaue åtte kilometer til mål rykket pogačar fra vingegaard og resten av hovedfeltet for å ta igjen bruddet. på under en kilometer tok han over 30 sekunder på matteo jorgenson i tet. sloveneren lyktes med forsøket, hentet jorgenson, vant etappen og økte ledelsen i sammendraget til over fem minutter før de to siste etappene i årets tour de france. jonas abrahamsen var med i et brudd fra start og tok 13 poeng ved den innlagte spurten. da klatringen startet klarte ikke nordmannen å holde følge med resten av bruddet. johannes kulset, yngstemann i feltet, ble beste nordmann på etappen på 38. plass, 24 minutter bak pogacar.

  Ny maktdemonstrasjon av Pogacar – leder stort i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. juli 2024 KL:16.34)
  tadej pogacar tok sin fjerde etappeseier i årets tour de france fredag. maktdemonstrasjonen gjør at pogacar nå leder med snaue fem minutter ned til danske jonas vingegaard om sammenlagtseieren. fredagens kongeetappe var en skikkelig prøvelse for rytterne med 4400 høydemeter på 144,6 kilometer. sammenlagtleder pogacar lå i hovedfeltet sammen med nummer to i sammendraget vingegaard nesten hele rittet. med 11 kilometer til det høyeste punkt i årets tour kjørte hjelperytterne til pogacar på, og en etter en av hjelperne til danske vingegaard falt av. dermed satt dansken alene i hovedfeltet. med snaue åtte kilometer til mål gikk pogacar ifra vingegaard og resten av hovedfeltet for å ta igjen bruddet. på under en kilometer tok han over 30 sekunder på matteo jorgenson i tet. sloveneren lyktes med forsøket å økte ledelsen i sammendraget enda mer før de to siste etappene i årets tour de france. jonas abrahamsen var med i et brudd fra start og tok 13 poeng ved den innlagte spurten. da klatringen startet klarte ikke nordmannen å holde følge med resten av bruddet. ingen nordmenn er i mål enda.

  Carapaz tok Ecuadors første etappeseier i Tour de France – Evenepoel tok innpå Pogacar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:16.51)
  rundt åtte minutter foran sammenlagtfavorittene syklet richard carapaz i ensom majestet inn til sin første etappeseier i tour de france. like før toppen i det nest siste fjellet støtet tadej pogacar seg fra favorittgruppen, og fikk luke ned til jacob vingegaard og remco evenepoel. men i utforkjøringen ble han hentet inn igjen. i den siste bakken var det evenepoel som var sterkest av sammenlagtrytterne. han tok inn 10 sekunder på pogacar og 12 sekunder på vingegaard. like før mål spurtet pogacar fra vingegaard og økte ledelsen i sammendraget med 2 små sekunder. det var på forhånd ventet at det ville bli en bruddetappe og det ble en ellevill bruddkamp i flere mil. lagsjef i uno-x, thor hushovd, hadde varslet at det norske laget skulle prøve å få tobias halland johannessen i brudd, men det lyktes ikke for den norske 24-åringen, til tross for flere forsøk. istedenfor hadde uno-x magnus cort i et firemannsbrudd, mens jonas abrahamsen, odd christian eiking og johannes kulset alle kom seg med i en bruddgruppe på over 40 ryttere som kom seg av gårde fra hovedfeltet med fem-seks mil igjen. med 17 kilometer igjen støtet simon yates fra den utvidede utbrytergruppen. richard carapaz hentet etter hvert inn yates fire kilometer fra toppen av den nest siste stigningen. i det bratteste partiet støtet carapaz fra yates og kjørte inn til etappeseier. uno-x mobility-rytter magnus cort kom på 7. plass etter en lang dag i brudd. johannes kulset ble beste norske rytter med sin 19. plass.

  Pogacar med maktdemonstrasjon - parkerte Vingegaard igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:17.21)
  alt tyder på at tadej pogacar vil vinne tour de france for tredje gang, etter at vingegaard vant tour de france i både 2022 og 2023. søndag parkerte han danske vingegaard mot slutten av den 15. etappen og vant i ensom majestet, ett minutt og åtte sekunder foran dansken. dermed leder han med over tre minutter til vingegaard før de siste seks etappene. også tobias halland johannessen fikk vist seg frem på den 15. etappen i tour de france. med god hjelp av lagkamerat magnus cort kom han seg med i bruddet på den brutale fjelletappen fra loudenvielle til plateau de beille. bruddet splittet seg i bunn av col d`agnes, hvor johannessen havnet på feil side. nordmannen var på det meste over minuttet bak, men klarte på imponerende vis å kjøre seg opp til tetgruppen på fire ryttere, som bestod av jai hindley, enric mas, richard carapaz og laurens de plus. inn i den 15,8 kilometer lange stigningen opp til plateau de beille hadde kvintetten snaut tre minutter ned til hovedfeltet, hvor det tidlig ble satt fart. jonas vingegaard angrep med elleve kilometer igjen og kjørte fra alle - bortsett fra tadej pogacar. sammen kjørte de inn bruddrytterne én etter én og det endte med en ny stjerneduell. med fem kilometer igjen angrep pogacar og fikk raskt ti sekunder, en luke som bare økte gradvis inn mot mål. johannessen kjørte bra like bak de største stjernene og kjemper om en etappeplassering blant de ti beste. tour de france avsluttes søndag 21. juli.

  koronagrep i tour de france – munnbind påbudt rundt rytterne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:13.34)
  Tour de France-arrangør ASO har bestemt at alle mediepersoner må ha på seg munnbind når de intervjuer ryttere fremover. Grepet kommer etter at flere ryttere har måttet trekke seg fra årets ritt grunnet koronasykdom. Nyhetsbyrået Ritzau viser til en pressemelding som er blitt tilsendt deltakende medier søndag. Michael Mørkøv og Tom Pidcock er blant dem som har stått av rittet, og i fare for at flere skal bli smittet, har ASO innført munnbindregler for journalister og fotografer i mixed zone og rundt lagbussene. (NTB)

  Raste mot publikum da Pogacar økte Tour-ledelsen: – Kast han i fengsel!

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:17.31)
  tadej pogacar rykket fra konkurrentene i den siste bakken og vant den 14. etappen i tour de france i ensom majestet, 39 sekunder foran jonas vingegaard. dermed fikk han revansj etter å ha blitt spurtslått av dansken på den ellevte etappen onsdag og økte ledelsen sin i sammendraget. pogacar er nå ett minutt og 57 sekunder foran vingegaard i sammendraget. oppover målbakken sto publikum tett i tett, noe som fikk tv 2s kommentator og ekspert til å reagere. – dette er farlig, sa tv 2s sykkelekspert dag otto lauritzen om den trange veien som tilskuerne åpnet for rytterne. – folkene må komme seg vekk, sa lauritzen videre. like etter var det en tilskuer som kastet chips fra en åpen pose mot både pogacar og vingegaard. – for noen idioter, sa lauritzen, og fikk støtte fra kommentator christian paasche. – de kaster jo det ene og det andre her. møkkafolk, altså, sa paasche. hendelsen ble også diskutert etter målgang. – kast ham i fengsel. det er så håpløst!, utbrøt tv 2s sykkelekspert magnus drivenes da bildene ble vist. lederen i den internasjonale rytterforeningen (cpa), adam hansen, skriver på x at rytterforeningen vil ta rettslige skritt mot tilskueren. – dette er respektløst og kan ikke bli tolerert, skriver hansen. for det norske uno-x-laget var magnus cort i bruddet som ble hentet inn mot slutten. tobias halland johannessen ble beste nordmann på 23. plass, fem minutter og 20 sekunder bak pogacar.

  Raste mot publikum da Pogacar økte Tour-ledelen: – Kast han i fengsel!

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:17.31)
  tadej pogacar rykket fra konkurrentene i den siste bakken og vant den 14. etappen i tour de france i ensom majestet, 39 sekunder foran jonas vingegaard. dermed fikk han revansj etter å ha blitt spurtslått av dansken på den ellevte etappen onsdag og økte ledelsen sin i sammendraget. pogacar er nå ett minutt og 57 sekunder foran vingegaard i sammendraget. oppover målbakken sto publikum tett i tett, noe som fikk tv 2s kommentator og ekspert til å reagere. – dette er farlig, sa tv 2s sykkelekspert dag otto lauritzen om den trange veien som tilskuerne åpnet for rytterne. – folkene må komme seg vekk, sa lauritzen videre. like etter var det en tilskuer som kastet chips fra en åpen pose mot både pogacar og vingegaard. – for noen idioter, sa lauritzen, og fikk støtte fra kommentator christian paasche. – de kaster jo det ene og det andre her. møkkafolk, altså, sa paasche. hendelsen ble også diskutert etter målgang. – kast ham i fengsel. det er så håpløst!, utbrøt tv 2s sykkelekspert magnus drivenes da bildene ble vist. for det norske uno-x-laget var magnus cort i bruddet som ble hentet inn mot slutten. tobias halland johannessen ble beste nordmann på 23. plass, fem minutter og 20 sekunder bak pogacar.

  Raste mot publikum da Pogacar økte Tour-ledelen: – For noen idioter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:17.31)
  tadej pogacar rykket fra konkurrentene i den siste bakken og vant den 14. etappen i tour de france i ensom majestet, 39 sekunder foran jonas vingegaard. dermed fikk han revansj etter å ha blitt spurtslått av dansken på den ellevte etappen onsdag og økte ledelsen sin i sammendraget. pogacar er nå ett minutt og 57 sekunder foran vingegaard i sammendraget. oppover målbakken sto publikum tett i tett, noe som fikk tv 2s kommentator og ekspert til å reagere. – dette er farlig, sa tv 2s sykkelekspert dag otto lauritzen om den trange veien som tilskuerne åpnet for rytterne. – folkene må komme seg vekk, sa lauritzen videre. like etter var det en tilskuer som kastet chips fra en åpen pose mot både pogacar og vingegaard. – for noen idioter, sa lauritzen, og fikk støtte fra kommentator christian paasche. – de kaster jo det ene og det andre her. møkkafolk, altså, sa paasche. for det norske uno-x-laget var magnus cort i bruddet som ble hentet inn mot slutten. tobias halland johannessen ble beste nordmann på 23. plass, fem minutter og 20 sekunder bak pogacar.

  Ny Philipsen-seier etter dramatisk avslutning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. juli 2024 KL:17.13)
  en intens avslutning på den 13. etappen av tour de france endte med en stor krasj like før mål og deretter spurtet jasper philipsen til sin andre seier i årets ritt - like foran landsmann wout van aert. søren wærenskjold ble beste nordmann på en 10.-plass. – jeg blir bedre og bedre for hver dag, for noen dager siden hadde jeg ikke hengt med, så det er bra, sier han til tv 2. det var en svært begivenhetsrik etappe fra agen til pau – der uno-x nok en gang markerte seg. igjen kom jonas abrahamsen seg av sted i et brudd, men sammenlagtkanonene tok raskt opp jakten på de 33 rytterne. med hjelp av vinden ble det flere grupper. – det er galskap. jeg må ha smertestillende for å fullføre denne etappen, nærmest ropte nrks radiokommentator ole kristian stoltenberg. – det er en vanvittig utvikling, sa nrk-ekspert sondre sørtveit. hovedfeltet lot aldri utbryterne få for stort forsprang, men etter rundt 70 kilometer rykket uno-x-rytter magnus cort til og fikk en luke sammen med tre andre. da flere sterke ryttere tok opp kampen i vinden, ble de tatt igjen og feltet sprakk i flere deler. uno-x var likevel ikke ferdige med å vise seg frem, for tobias halland johannessen rykket til rundt 35 kilometer før mål. sammen med richard carapas fikk nordmannen en luke på et halvt minutt. – det står fortsatt og vipper, kommenterte stoltenberg. duoen ble også tatt igjen, og dermed var det helt åpent med under 20 kilometer igjen. uno-x hadde flere ryttere i god posisjon, men rasmus tiller punkterte med under sju kilometer igjen. – jeg tror uno-x hadde en plan for en spurt for ham, poengterte sørtveit. tre kilometer før mål støtet abrahamsen til. – han er jo helt utrolig, sa tv2s dag otto lauritzen. men også mannen i klatretrøya var sjanseløs. i stedet ble det en krasj i tetfeltet like før mål. med flere hektet av, så tok philipsen seieren.

  Abrahamsen mistet klatretrøyen – danske Vingegaard vant

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:16.31)
  på den 11. etappen i tour de france på onsdag vant jonas vingegaard foran tadej pogacar. det var nesten dødt løp mellom de to rytterne i mål, og det måtte da målfoto til for å se hvem som var først over målstreken. omsider kunne jonas vingegaard slippe jubelen løs. pogacar tok 16 klatrepoeng på dagens etappe og leder klatrekonkurransen med tre poeng på abrahamsen i sammendraget. pogacar leder også touren sammenlagt og kommer derfor til å sykle i den gule ledertrøya, noe som gjør at abrahamsen kan fortsette å sykle i klatretrøya. rett før bakketoppen da det var igjen 30 kilometer var pogacar først over toppen og tok ti poeng på klatretrøyen. på vei ned fjellsiden fortsatte pogacar å øke og fikk et forsprang på dansken, jonas vingegaard. dansken økte tempoet og tok igjen forspranget til pogacar. de to syklet samlet inn til mål hvor dansken var best i spurten og vant dagens etappe.

  Pogacar hardt ut mot konkurrentene: – De er redde for meg
  rytterne | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: kraftprøve for tour-rytterne | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:07.43)
  tour de france-lederen tadej pogacar (uae) lot seg ikke imponere over konkurrentenes taktikk på søndagens 9. etappe. underveis på etappen prøvde pogacar å ta igjen bruddet flere ganger, men fikk ingen hjelp fra jonas vingegaard (visma) og remco evenepoel (soudal quick-step). – det er synd at vi ikke gikk for det sammen. jeg tror det er på grunn av vismas taktikk. ellers hadde det blitt oss tre på pallen, sa pogacar. – de er redde for meg og bare fulgte etter, fortsatte han. evenepoel sa seg enig med uae-stjernen, men var hakket mindre skuffet enn rivalen. – det er synd ja, vi kunne tatt tre-fire minutter på de andre, men du må også akseptere andre lags taktikker, sa evenepoel. anthony turgis vant til slutt etappen etter en spurtduell mellom rytterne i bruddet, mens pogacar måtte nøye seg med en 44.-plass. evenepoel fulgte på plassen bak, mens vingegaard ble nummer 49. pogacar har en ledelse på 33 sekunder ned til evenepoel på 2.-plass i sammendraget. de to foregående årenes vinner, vingegaard, ligger som nummer tre, 1.15 bak sloveneren. mandag er det hviledag i rittet. tirsdag avsluttes trolig 10. etappe med massespurt inn til saint-amand-montrond. (ntb)

  Fransk seier på vill etappe i Tour de France.
  rytterne | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: kraftprøve for tour-rytterne | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:17.54)
  franske anthony turgis vant den steintøffe 9. etappen i tour de france. men det ble dramatikk til siste meter da etappen gikk i mål i troyes, etter en etappe som kjørte over en rekke gruspartier i champagne-distriktet. belgiske jasper stuyven så ut til å gå mot seier, men ble hentet på den siste kilometeren. da stivnet han fullstendig. inn mot mål ble det til slutt en sluttspurt mellom seks ryttere. der var den franske totalenergies-rytteren turgis best. det var den tredje franske etappeseieren under årets tour de france. rasmus fossum tiller (27) kjørte inn til 12. plass. hans gruppe var ett minutt og 17 sekunder bak i mål. uno x-kollega jonas abrahamsen kjørte i mål i gruppen bak sammen med sammenlagtfavorittene. der satt også johannes kulset. det var ventet at 9. etappe skulle bli en knallhard etappe. og over en rekke gruspartier ble også et fyrverkeri. og det norske uno x-laget fortsatte å markere seg også på denne etappen. i går satt jonas abrahamsen i solobrudd størstedelen av etappen. søndag var det rasmus fossum tiller (27) som var spesielt aktiv, der han mot slutten av etappen satt i en gruppe, som hadde rykket fra sammenlagtfavorittene. der var også blant annet mathieu van der poel. men gruppen til tiller og van der poel klarte aldri å hente gruppen i front, som bestod av åtte ryttere. det var disse som til slutt gjorde opp om seieren. også bak tappet den knalltøffe kjøringen rytterne for krefter. allerede åtte mil før mål begynte støtingen blant favoritter som sammenlagtleer tadej pogacar og remco evenpoel. blant annet primoz roglic ble hektet av flere ganger før han kom seg tilbake i gruppen med favoritter. men de store sammenlagtfavorittene rullet til slutt samlet over mål.

  Vitne: Drege fikk problemer med bakhjulet
  rytterne | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: kraftprøve for tour-rytterne | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:13.20)
  andré drege omkom i en utforkjøring under lørdagens etappe i østerrike rundt. den unge syklisten hadde problemer med bakhjulet. det forteller det eneste vitnet til dreges dødsfall til østerriksk politi, ifølge vg. vitnet er jaka primozic, som også deltok i rittet. – jaka så at bakhjulet på sykkelen til drege hadde komplikasjoner. det gjorde at han fikk problemer, sier politibetjent andreas lindner ved heiligenblut politistasjon i østerrike, til vg. de norske uno-x-rytterne hedret kollega før dagens tour de france-etappe. de var tydelig preget der de stod ved siden av hverandre og klappet til ære for drenge, som bare ble 25 år gammel. – det føles bare vondt. det har aldri vært så stille i bussen vår som det var etter (den åttende) etappen. det var tøft. det føles helt meningsløst, sa uno-x-profil tobias halland johannessen til tv 2.

  Politiet bekrefter: Drege fikk problemer med bakhjulet
  rytterne | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: kraftprøve for tour-rytterne | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:13.20)
  andré drege omkom i en utforkjøring under en etappe i østerrike rundt. det skal nå være bekreftet at den unge syklisten hadde problemer med bakhjulet. det forteller det eneste vitnet til dreges dødsfall til østerriks politi. det melder vg. vitnet er jaka primozic (25), som også deltok i rittet. – jaka så at bakhjulet på sykkelen til drege hadde komplikasjoner. det gjorde at han fikk problemer, sier politibetjent andreas lindner ved heiligenblut politistasjon i østerrike. vg har vært i kontakt med primozic som bekrefter at han så hendelsen. de norske uno-x-rytterne hedret norsk kollega andré drege, som tragisk omkom i et sykkelritt i østerrike i helgen. før etappestart samlet de norske rytterne seg. de var tydelig preget der de stod ved siden av hverandre og klappet til ære for drenge, som bare ble 25 år gammel. uno-x-profil tobias halland johannessen delte sin sorg over dreges bortgang. – det føles bare vondt. det har aldri vært så stille i bussen vår som det var etter (den åttende) etappen. det var tøft. det føles helt meningsløst, sa han til tv 2.  Pogacar viste muskler – overtok ledertrøya
  rytterne | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: kraftprøve for tour-rytterne | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:17.01)
  tadej pogacar angrep på toppen og kjørte i ensom majestet over det høyeste punktet i årets tour de france. han hadde 9 sekunders ledelse ned til jonas vingegaard og bare økte i utforkjøringen ned mot mål. vingegaard kom i mål 45 sekunder bak pogacar. pogacar leder med 42 sekunder til vingegaard i sammendraget. – for et nivå, sa eurosports kommentator theis magelssen om pogacar. toppen av col du galibier er på hele 2642 meter og stigningen opp fjellet var 23,2 kilometer. uae satte opp en kjempefart opp fjellet og bruddet ble hentet inn med syv kilometer igjen til toppen. richard carapaz i den gule ledertrøyen klarte heller ikke å henge på. rytterne falt av en etter en, og til slutt var det bare favorittene igjen med flere hjelperyttere fra uae. det var knyttet stor spenning til om jonas abrahamsen ville beholde både poeng- og klatretrøya. allerede i den første spurten tok abrahamsen 11 poeng på poengtrøyen, men han kom aldri med i bruddet. likevel beholdt han ledelsen i begge konkurransene. for i bruddet satt både odd-christian eiking og tobias halland johannessen, men bruddet fikk aldri en større ledelse enn 2 minutter og 45 sekunder.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »