Hovedsiden

Liten annonse
  Storhamar sikret seriemesterskapet med storseier – knuste Comet 10–0

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:20.54)
  storhamar tok sitt niende seriemesterskap i ishockey da laget slo tabelljumbo comet fra halden med 10–0 foran godt besatte tribuner. storhamar satset på å fylle hamar ol-amfi med 5721 publikummere slik at det var nesten «mætt fjøs» da det niende seriemesterskapet ble sikret. det var likevel et stykke til publikumsrekorden på godt over 7300 frammøtte. det skilte 93 poeng mellom de to lagene før kampen og hjemmelaget var mer enn store favoritter. andreas martinsen satte tidlig standarden da han scoret 1–0 før det var gått to minutter. kort etter hadde kenneth pappalardo økt til 2–0 på en styring. sverre rønningen økte til 3–0 før det var gått ti minutter. maxime trepanier økte til 4–0 etter at comet hadde hatt en puck som stoppet på målstreken før en storhamar-spiller fikk slått den unna. mål fra jacob berglund og marcus bryhnisvven ble til 5–0 og 6–0. kapteinen selv patrick thoresen satte 7–0 i midtperioden. canadiske trepanier økte til 8–0 i sisteperiode med sitt annet mål for kvelden. berglund stoppet også på to mål til 9–0 før andreas dahl ordnet 10–0 og tosifret. seieren var lagets 25. strake seier. (©ntb)

  Svarer landslagstreneren etter NM-gull: – Skal ikke la Nossum ødelegge dagen min

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:13.51)
  gjøran tefre tok karrierens første nm-gull da han vant torsdagens 10 kilometer i fri teknikk på beitostølen. etter 8,1 kilometer lå han helt likt med magne haga. men avslutningen til tefre var i en helt egen klasse og i mål var han 14,2 sekunder foran haga. – jeg trodde egentlig folk køddet meg da fikk beskjed om at jeg gikk for gull, sier tefre. bronsen gikk til martin kirkeberg mørk. tefre har vært å se i verdenscupen flere ganger de siste årene, primært i sprint, hvor han har en åttendeplass som beste resultat. nå håper på han nye sjanser, etter at sykdom spolerte sjansene hans for å komme på verdenscuplaget tidligere denne sesongen. – det er bare klassisk igjen denne sesongen i verdenscupen, dessverre. skøyting er vanskelig å bruke til klassisk-uttak, men det er bedre å gå fort enn å ikke gjøre det, sier landslagstrener eirik myhr nossum til nrk. det får tefre til å reagere: – jeg skal ikke la nossum ødelegge dagen min med det. nå er jeg norges beste skiløper. hvis det ikke er godt nok til å gå verdenscup, så får vi feire seieren min i dag og fikse systemet etterpå. han påpeker at det er en 20 kilometer fellesstart i fri teknikk som sesongens siste renn i falun. – vinner du nm og har to pallplasser på distanse skøyting før det, så bør det være mulighet, sier tefre. nossum er klar at torsdagens løp ikke garanterer noen plass i falun. – ja, det er en fellesstart i fristil i falun. og så er det en del fristilrenn på nasjonalt nivå før det. selvfølgelig er det med i potten, men det er også fristilrenn som er mellom her og falun som teller med på det, sier nossum.


  Tempo-Foss firer i ørkenen: – Avslutter godt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:14.02)
  det norske sykkelhåpet tobias foss endte på 4.-plass i tirsdagens tempoetappe i uae tour. brandon mcnulty vant overbevisende. etappen gikk på al hudayrirat island og var 12,1 kilometer lang. løypa var så å si helt flat i ørkenen i de forente arabiske emirater. foss var en av dagens store favoritter. halvveis passerte det norske håpet 14 sekunder bak ledende mcnulty og hadde dermed en stor oppgave foran seg dersom han skulle klare å ta seieren fra amerikaneren. det klarte han ikke og kjørte inn til fjerdeplass i sin første tempoetappe for sitt nye lag ineos grenadiers. foss endte til slutt 14 sekunder bak mcnulty. – en god avslutning av foss, sa eurosport-kommentator theis magelssen. uae team emirates gjorde storeslem på dagens etappe og tapetserte pallen. på andreplass kom australske jay vine som kom i mål to sekunder bak. danske mikkel bjerg tok tredjeplassen, fire sekunder bak vinneren. torstein træen fra bahrain-victorious endte på 55.-plass. vegard stake laengen (uae) ble nummer 73. rittet består av sju etapper. onsdag er det klatreetappe fra al marjan island. da skal rytterne sykle 176 kilometer opp til jebel jais på uae tourens tredje dag. (ntb)


  Girona greide ikke utnytte Real Madrids feilskjær – tapte mot Athletic Bilbao

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:23.07)
  girona tapte 2-3 mot athletic bilbao og greide dermed ikke minske luken opp til serieleder real madrid på la liga-tabellen. girona leverte en svært sterk åpning på sesongen og ledet lenge, men ble etter hvert forbigått av real madrid. hovedstadslaget skaffet seg deretter en luke med 4-0-seieren over girona tidligere i februar. real madrid måtte søndag nøye seg med 1-1 mot rayo vallecano. mandag kunne dermed girona minske gapet til tre poeng, men tabelltoeren fikk det tøft i bilbao. to mål av álex berenguer og ett av iñaki williams sørget for at hjemmelaget kunne juble for seier. viktor tsyhankov og eric garcía scoret gironas mål. laget har bare tapt tre kamper denne sesongen. dermed skiller det fortsatt seks poeng opp til real på tabelltopp. (ntb)

  Zuccarello med tre målgivende i utrolig opphenting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:22.51)
  mats zuccarello scoret sitt tiende mål for sesongen og var sentral med tre målgivende pasninger da minnesota wild slo vancouver canucks 10-7 i nhl mandag. fem mål på litt over fem minutter i starten av tredje periode snudde kampen for wild, som med det tok en svært sterk seier. zuccarellos mål kom like før slutt i annen periode. nordmannen avsluttet fra siden før pucken gikk via en canucks-forsvarer, under målvakt casey desmith og i nettet. scoringen reduserte kampen til 3-5 og ga wild håp før tredje periode. der fikk wild et tidlig overtall og utnyttet det til det fulle. på bare ett minutt og 44 sekunder scoret hjemmelaget tre ganger, og zuccarello hadde assist på alle. nordmannen slo smarte pasninger som lagkameratene satte i nettet. svenske joel eriksson ek scoret hattrick og hadde tre assist i seieren. også kirill kaprizov noterte seg for tre scoringer og tre assist. zuccarello står nå med 44 målpoeng på 46 kamper denne sesongen

  Belgisk seier på åpningsetappen i UAE Tour

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:13.49)
  det ble en dramatisk sluttspurt i første etappe av årets uae tour. tim merlier spurtet inn seieren for soudal quick step. mandag gikk den 141 kilometer lange førsteetappen av årets uae tour av stabelen i de forente arabiske emirater hvor det var tre norske ryttere på startlisten. vegard stake laengen representerte uae team emirates, mens torstein træen og tobias foss syklet for henholdsvis bahrain-victorious og ineos grenadiers. med omtrent 200 meter igjen var det en stygg massevelt i feltet. dermed åpnet det seg for belgiske tim merlier fra quick step som kunne ta sin tredje seier for sesongen. det er ikke kommet meldinger om at nordmennene var involvert i velten. – merlier ser sylskarp ut denne sesongen, sa eurosport-kommentator theis magelssen. nederlandske arvid de kleijn tok andreplassen for tudor, mens italienske jakub mareczko tok tredjeplassen for team corratec. (ntb)


  Ohi matchvinner for Brøndby – vant toppkamp tross Heggheims tidlige utvisning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:22.09)
  ohi omoijuanfo ordnet 1-0 til brøndby i storoppgjøret mot midtjylland. vertene tok seieren selv om de spilte 80 minutter i undertall. det var norske spillere som inntok hovedrollene i søndagens drama i den danske gullstriden. omoijuanfo ble mest sentral med sin vinnerscoring like før pause. han dunket den inn fra kloss hold og noterte sitt sjette seriemål for sesongen. før det så det mørkt ut for brøndby. etter litt over et kvarter løp henrik heggheim ned sin landsmann ola brynhildsen på en farlig midtjylland-kontring. rødt kort og straffe ble dømt. heldigvis for hjemmelaget greide ikke cho gue-sung å få ballen i mål. midtjylland fikk mange kontringsmuligheter utover i omgangen, men brøndbys keeper patrick pentz sto i veien. i andre enden av banen skulle omoijuanfo være mer nådeløs. seieren betyr at brøndby topper tabellen ett poeng foran erkerival fc københavn og midtjylland. om fire runder blir superligaen delt i to og går inn i en sluttspillfase. (©ntb)

  Bekrefter operasjon til Uno-X-stjerne etter kragebensbrudd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:20.01)
  tobias halland johannessen måtte bryte andre og siste etappe av søndagens tour des alpes-maritimes etter en velt. søndag kveld bekrefter kommunikasjonsansvarlig i uno-x, magne haugland, til nrk at halland johannessen brakk kragebenet i velten. – det blir en liten operasjon og så er han tilbake, bekrefter lagsjef i uno-x, thor hushovd, til nrk. halland johannessen har hatt en meget sterk start på sesongen har vært topp ti i fire av seks ritt så langt denne sesongen, men nå blir oppkjøringen til vårklassikerne preget av skadeavbrekket. – nå blir han blir ivaretatt av helseteamet. hvis han er heldig, kan han sykle innendørs på rulle etter en ukes tid. så er han kanskje tilbake på startstreken om to måneder. samtidig forteller hushovd at han er «glad for at det ikke var noe mer alvorlig enn kragebensbrudd». – til tour de france kommer han til å være i kanonform, så i det lange løp kan et slikt type stopp være en fordel, sier den tidligere verdensmesteren og utdyper: – når man blir tvunget til å ta en pause med skadeavbrekk vil kroppen restituere og ta med seg overskuddet til senere i sesongen. jeg har selv opplevd å brekke kragebenet og være skadet en periode. det var tøft de første ukene jeg var tilbake, men da jeg først kom i form kom jeg i kanonform. fredag mistet halland johannessen seieren i det franske etapperittet classic var da han misforsto hvor målstreken var og jublet for tidlig. – vi er dessverre i en stang ut-periode. det er en del av toppidretten, men det er veldig kjedelig på fredag da han hadde seieren i lomma, sier hushovd. se fredagens situasjon her:

  Bekreftet kragebensbrudd til Uno-X-stjerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:20.01)
  tobias halland johannessen måtte bryte andre og siste etappe av søndagens tour des alpes-maritimes etter en velt. søndag kveld bekrefter kommunikasjonsansvarlig i uno-x, magne haugland, til nrk at halland johannessen brakk kragebenet i velten. uno-x opplyser at halland johannessen mandag skal møte en spesialist for å legge en behandlingsplan. uno-x-stjernen har hatt en meget sterk start på sesongen har vært topp ti i fire av seks ritt så langt denne sesongen. fredag mistet 24-åringen seieren i det franske etapperittet classic var da han jublet for tidlig. se situasjonen her:


  Rabi holdt unna - vant NM-gull på 3000 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:13.04)
  det ble en spennende duell mellom de to stortalentene abdullahi dahir rabi og magnus øyen på 3000 meter i nm innendørs. rabi så ut til å ha full kontroll på seieren noen hundre meter fra mål, men så satte øyen inn en sluttspurt. gradvis nærmet han seg og inn i siste sving var han i ryggen på rabi. på oppløpet klarte imidlertid rabi å hente frem et ekstra gir, som gjorde at han akkurat holdt unna. rabi vant med tiden 8.08,02, med øyen 25 hundredeler bak.

  Østerriksk seier på Kvitfjell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:12.52)
  på kvitfjell, søndag, var det duket for helgens andre alpinrenn. verdens beste fartskjørere målte krefter i et kortere super-g renn. på grunn av begrenset sikt og fare for is på brillene for løperne startet løperne ved russispranget, istedenfor på toppen. østerrikske vincent kriechmayr var den raskeste på den norske snøen. søndagens seier var hans 17. verdenscupseier i karrieren. verdensener marco odermatt har slitt i kvitfjell hver gang han har stilt til start. lørdag ble han nummer syv i utforrennet. sveitseren fikk sin beste plassering i kvitfjell, med en delt tredjeplass med italienske dominik paris. seieren i kvitfjell lar fortsatt vente på seg for den suverene sveitseren, som langt på vei har sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen med elleve renn igjen av sesongen. canadiske jeffery read var søndagens nest raskeste, og tok sin første pallplass i verdenscupen. første nordmann kommer på startnummer 37 og heter fredrik møller. i skadefraværet til både aleksander aamodt kilde og adrian smiseth sejersted er det markus fossland, simen sellæg og aksel hammer, i tillegg til møller som er de norske på start. møller var eneste nordmann som fullførte rennet. han endte på en 34 plass, i mens fossland, sellæg og hammer kjørte ut.

  Mot østerriksk seier på Kvitfjell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:12.52)
  på kvitfjell, søndag, var det duket for helgens andre alpinrenn. verdens beste fartskjørere målte krefter i et kortere super-g renn. på grunn av begrenset sikt og fare for is på brillene for løperne startet løperne ved russi-hoppet, istedenfor på toppen. østerrikske vincent kriechmayr er foreløpig den raskeste på den norske snøen. med seier søndag vil han ta sin 17. verdenscupseier i karrieren. verdensener marco odermatt har slitt i kvitfjell hver gang han har stilt til start. lørdag ble han nummer syv i utforrennet. foreløpig ligger sveitseren an til sin beste plassering i kvitfjell med en fjerdeplass. seieren i kvitfjell lar fortsatt vente på seg for den suverene sveitseren, som langt på vei har sikret seg sammenlagt seieren i verdenscupen med elleve renn igjen av sesongen. første nordmann kom på startnummer 37 og heter fredrik møller. i skadefraværet til både aleksander aamodt kilde og adrian smiseth sejersted er det markus fossland, simen sellæg og aksel hammer, i tillegg til møller som er de norske på start.

  Svensk maktdemonstrasjon - Skistad på pallen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:20.59)
  svenske jonna sundling vant lørdagens sprint i fri teknikk i amerikanske minneapolis foran linn svahn og kristine stavås skistad. – jeg følte meg sterk hele veien og er veldig fornøyd med seieren, sier sundling i seiersintervjuet. 29-åringen satte høyt tempo umiddelbart i finalen og fikk en større luke til både svahn og skistad, som var de nærmeste konkurrentene. sundling kom alene på oppløpet og hadde ingen problemer med å sikre sesongens første seier, mens stavås skistad spurtet inn til sin tredje strake pallplass i sprint i verdenscupen. konnerud-løperen var den eneste norske kvinnen som tok seg videre til semifinale etter at lagvenninnene lotta udnes weng, anne kjersti kalvå, mathilde myhrvold og tiril udnes weng røk i kvartfinalene. heidi weng klarte ikke å ta seg videre fra prologen.

  Flere skader for Liverpool i storseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:15.32)
  liverpool knuste brentford 4-1 på bortebane, men flere nøkkelspillere måtte ut med skader som kan koste dyrt i tittelkampen i premier league. først forsvant curtis jones ut etter en drøy halvtime, før diogo jota måtte ut på båre like før pause. etter pause var heller ikke darwin nunez på banen lenger, med det som antas å være en smell. før jota og nunez forlot banen, kombinerte de seg frem til sistnevntes 1-0-scoring. etter hvilen doblet alexis macallister, før mohamed salah økte til 3-0 med scoring i returen etter skade. ivan toney reduserte for vertene med et kvarter igjen, før cody gakpo fastsatte resultatet like før slutt. med seieren beholder liverpool serieledelsen gjennom helgen. det er fem poeng ned til både manchester city og arsenal, før begge de klubbene spiller senere lørdag.

  Fleten rykket fra start - gikk alene i 60 kilometer og vant

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:10.46)
  emilie fleten gikk knallhardt ut fra start i ski classics-rennet grönklitt classic. det 60 kilometer lange rennet startet rett inn i en motbakke og fleten fikk nærmest umiddelbart en luke. den holdt hun hele veien inn til mål og til slutt vant hun med godt over minuttet ned til anniken gjerde alnæs, etter å ha gått solo i seks mil. seieren er fletens femte for sesongen. tidligere i sesongen har hun blant annet vunnet marcialonga.

  Taylor Swift donerer millionsum til dødsofferets familie etter paradeskytingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:17.32)
  taylor swift bidrar med 100.000 dollar til innsamlingsaksjonen til familien til kvinnen som døde etter masseskytingen da super bowl-seieren skulle feires. innsamlingen ble opprettet med det mål å samle inn 75.000 dollar til familien til elisabeth lopez-galvar som døde under masseskytingen. 22 personer ble også skadd under skytingen, inkludert flere barn. taylor swift er kjæreste med travis kelce, som var med å vinne årets super bowl sammen med kansas city chiefs. – jeg sender mine dypeste kondolanser i forbindelse med deres knusende tap. med kjærlighet, taylor swift, skrev popstjernen i en melding. beskjeden ble ledsaget av at hun donerte 50.000 dollar til innsamlingen. litt senere kom det nok en melding om nye 50.000 dollar. det tilsvarer om lag én million norske kroner. en av taylor swifts medarbeidere bekrefter overfor magasinet variety at donasjonen faktisk kom fra stjernen selv. politiet har bekreftet at masseskytingen under paraden skyldes «en krangel». (©ntb)


  Uno-X-stjerne jublet for tidlig - bommet på målstreken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:15.54)
  uno-x-rytteren tobias halland johannessen så ut til å åpne seierskontoen denne sesongen da han styrte mot seier i det franske endagsrittet classic var fredag ettermiddag. 24-åringen var sterkest i den avsluttende stignigen, men bommet tilsynelatende hvor målstreken var og rotet bort seieren de siste meterne. drøbak-rytteren strakk hendenene i været for å feire karrierens femte proffseier, men franske lenny martinez snek seg foran og vant foran nordmannen. – jeg bare spurtet hele veien til målstreken. jeg er veldig overrasket, sier martinez til arrangøren etter seieren. dermed ble halland johannessen henvist til andreplass, mens romain bardet ble nummer tre.

  Uno-X-stjerne rotet bort seier på målstreken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:15.54)
  uno-x-rytteren tobias halland johannessen så ut til å åpne seierskontoen denne sesongen da han styrte mot seier i det franske endagsrittet classic var. 24-åringen var sterkest i den avsluttende stignigen, men bommet tilsynelatende hvor målstreken var og rotet bort seieren de siste meterne. drøbak-rytteren strakk hendenene i været for å feire karrierens femte proffseier, men franske lenny martinez snek seg foran og vant foran nordmannen. dermed ble halland johannessen nummer to. romain bardet ble nummer tre.

  Caitlin Clark satte scoringsrekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:15.03)
  caitlin clark ble torsdag mestscorende spiller i amerikansk ncaa-basketball for kvinner. hun feiret med personlig rekord på 49 poeng og har 3569 totalt. clarks rekordjakt har fått stor oppmerksomhet i usa, og publikum i iowa states fullsatte hjemmearena fikk full valuta i 106-89-seieren over michigan. clark trengte åtte poeng for å sette rekord, og allerede etter 2.12 minutter var den jobben gjort, med tre skudd. det som løftet henne forbi kelsey plum var nær selvsagt et trepoengskudd fra nærmere logoen midt på gulvet enn 3-poenglinja. det er hennes spesialitet. 22-åringen satte ikke bare skolerekord med 49 poeng i en kamp, hun tangerte sin bestenotering med ni trepoengere og leverte også 13 assist. (ntb)


  Tiger Woods optimistisk før comebacket: – Forhåpentligvis finner jeg ut av noe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:09.34)
  tiger woods (48) returnerer til golfbanen etter et lengre skadeopphold når han stiller i pga-turneringen i pacific palisades i california torsdag. torsdag er golflegenden woods tilbake på gresset for første gang siden han trakk seg fra us masters for ti måneder siden. han håper å nok en gang hevde seg i toppen. – jeg har spilt her siden 1992 og har likevel aldri vunnet denne turneringen. forhåpentligvis finner jeg ut av noe og blander meg inn i tetkampen. kanskje kan jeg ta seieren mot slutten av uken, sier woods. amerikaneren pådro seg alvorlige skader i en bilulykke i 2021, og han har siden slitt med smerter og plager i et bein. i april ble han ankeloperert på ny. – jeg har ikke den samme hurtigheten som før, og jeg har ikke muligheten til å trene like mye som tidligere, men jeg jobber fortsatt med å passe på at jeg treffer ballen rent. tiger woods har vunnet 15 store titler i karrieren og har en rekke rekorder innen golfsporten. i 2019 vant han us masters for femte gang i karrieren. viktor hovland spiller også turneringen i california. nordmannen slår ut rundt kl. 18.00. (ntb)

  Tuva Hansen og Bayern videre i cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:21.39)
  uva hansen og hennes lagvenninner i bayern münchen tok seg kontrollert til kvartfinale i cupen med 6-0 over 3.-divisjonslaget kickers offenbach. bayern-trener alexander strauss gjorde ni endringer i laget som startet 5-0-seieren over köln i serien sist helg. tuva hansen fikk tillit som høyreback og spilte hele kampen. laget koblet grepet med to raske mål av jovana damnjanovic og sydney lohmann midtveis i den første omgangen, men det ble ikke flere mål før det siste kvarteret. da raknet det for gjestene. jill baijings gjorde 3-0 før 17-årige alara sehitler i sin første kamp fra start scoret det fjerde. pernille harder kom inn for damjanovic og scoret de to siste. bayern møter carl zeiss jena i kvartfinalen om tre uker, i første kamp etter landslagspausen. før pausen er det seriekamp mot essen søndag. bayern topper tabellen ett poeng foran wolfsburg. (©ntb)


  Diaz-magi begeistret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:22.58)
  real madrid slo rb leipzig 1-0 i første kamp av åttedelsfinalen i mesterligaen i fotball. mye av æren for det må brahim díaz få. den 24 år gamle spanjolen mottok ballen ute på kanten etter 49 minutter. deretter driblet han av flere leipzig-spillere før han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørne. med seieren har real madrid et solid utgangspunkt før returkampen på hjemmebane. den spilles 6. mars. (ntb)

  Klæbo vant fransk duell: – Jeg var irritert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:21.12)
  johannes høsflot klæbo sikret seieren foran franske richard jouve under klassisksprinten i canmore. erik valnes ble nummer tre. – det er veldig imponerende, det johannes gjør, sier nrks langrennsekspert fredrik aukland. for det var et samlet felt inn på oppløpet, der klæbo lå i front. men etter et langt oppløp holdt han unna for franskmannen, som pustet han i nakken. – han gjør det nok en gang, johannes høsflot klæbo. jouve var stek i semifinalen, og så sterk, så sterk på første del av dette oppløpet, men da det virkelig gjaldt de siste 50 meterne, da var det ingen som kunne tukte johannes høsflot klæbo, sier aukland. – jeg var irritert da jeg så skiene til richard på min venstre side. jeg tenkte «å nei, ikke igjen». jeg tapte samme avslutning på søndag, så jeg hadde veldig lyst til å vinne i dag, sier klæbo i seiers intervjet med fis. dermed sikre klæbo seg sin verdenscupseier nummer 76 og pallplass nummer 100. etter tirsdagens seier ligger klæbo ett poeng bak valnes i sprintverdenscupen sammenlagt. av øvrige nordmenn kom even northug på 5.-plass, håvard solås taugbøl på 15.-plass, pål golberg på 17.-plass, harald østberg amundsen like bak på 18.-plass og mattis stenshagen til slutt på 20.-plass.

  Klæbo med nok en verdenscupseier i Canmore: – Imponerende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:21.12)
  johannes høsflot klæbo sikret seieren foran franske richard jouve under klassisksprinten i canmore. erik valnes ble nummer tre. – det er veldig imponerende, det johannes gjør, sier nrks langrennsekspert fredrik aukland. for det var et samlet felt inn på oppløpet, der klæbo lå i front. men etter et langt oppløp holdt han unna for franskmannen, som pustet han i nakken. – han gjør det nok en gang, johannes høsflot klæbo. jouve var stek i semifinalen, og så sterk, så sterk på første del av dette oppløpet, men da det virkelig gjaldt de siste 50 meterne, da var det ingen som kunne tukte johannes høsflot klæbo, sier aukland. dermed sikre klæbo seg sin verdenscupseier nummer 76 og pallplass nummer 100. av øvrige nordmenn kom even northug på 5.-plass, håvard solås taugbøl på 15.-plass, pål golberg på 17.-plass, harald østberg amundsen like bak på 18.-plass og mattis stenshagen til slutt på 20.-plass.

  Magnus Carlsen slo Abdusattorov i første semifinaleparti i Tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:16.08)
  magnus carlsen vant det første partiet i semifinalen mot nodirbek abdusattorov i fischersjakk-turneringen freestyle chess goat challenge i tyskland. etter 35 trekk ble partiet hvor carlsen hadde hvite brikker, avgjort. parti to i kampen om finaleplass spilles onsdag. det norske sjakkgeniet synes å ha fått tilbake noe av selvtilliten etter å ha slitt innledningsvis i turneringen som foregår utenfor berlin. etter en jevn innledning av partiet kom abdusattorov fra usbekistan kraftig under etter rundt 20 trekk. etter hvert mistet han det store overtaket, og etter et dårlig tårntrekk fra carlsen sto spillerne plutselig helt likt ifølge sjakk-computeren. etter dronningbytte hadde carlsen igjen et stort overtak. – det ser bra ut, men ikke avgjort, sa sjakkekspert torstein bae i vgtv om carlsens vinnersjanser etter at 31 trekk var unnagjort. noen trekk senere sto carlsens vinnersjanser til hele 98 prosent. den norske stjernen trygget deretter inn seieren med solid spill. i den andre semifinalen møttes amerikanerne levon aronian og fabiano caruana fischersjakk er en variant sjakk uten åpningsteori, noe som vil si at offisersbrikkenes utgangsposisjon på brettet blir trukket før hvert parti. (ntb)


  Golberg spurtslo Klæbo i Canmore: – Overrasket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:21.09)
  pål golberg spurtslo johannes høsflot klæbo på 20 kilometer klassisk i canmore. mattis stenshagen ble nummer tre og sikret seg dermed sin første pallplass i verdenscupen. – som i vm-femmila slår pål golberg knockout på johannes høsflot klæbo med en fenomenal spurt. han hadde ikke den beste posisjonen, men spurter likevel ned klæbo. fantastisk, sier nrk-ekspert fredrik aukland. – jeg må si jeg er litt overrasket over at golberg tar den foran klæbo, fortsetter aukland. golberg selv fikk også det han omtaler som et «flashback» til vm i planica. – det var en herlig dag. jeg hadde veldig gode ski i dag. jeg var litt usikker etter fredagen som var en forferdelig dag for meg. i dag var jeg tilbake, sa golberg i seiersintervjet spilt på nrks radiosending. harald østberg amundsen ble nummer fire. tidligere søndag gikk heidi weng inn til tredjeplass på samme distanse. lørdag sikret klæbo seieren på sprinten. fredag gikk krüger av med seieren på 15-kilometeren. tirsdag gås det klassisksprint i canmore, før verdenscupsirkuset beveger seg over grensen til usa og minneapolis til helgen.


  Ødegaard med to målgivende i største ligaseier på over 12 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:16.57)
  arsenal herjet mot byrival west ham og scoret fire mål før pause. martin ødegaard og hans mannskap ga seg ikke før det stod. dette er arsenals største seier i ligaen på 12 år. vi må tilbake til 2012 for å finne en større seier for rødtrøyene, da ble blackburn slått 7-1. 6-0 seieren er arsenals nest største borteseier i historien. bare en 7-0 seier borte mot standard liège i cupvinnercupen i 1993 er større. arsenal henger med helt i tetsjiktet i premier league. med en 3. plass – to poeng bak serieleder liverpool er det virkelig tett i toppen. midtstopper william saliba sendte bortelaget i føringen med en kontant heading etter et hjørnespark 32 minutter ut i kampen. få minutter senere ble bukayo saka felt av west hams sisteskanse alphonse areola. dommeren pekte på straffemerket og saka satt selv inn 2-0 fra 11-meteren. fire minutter senere stanget gabriel magalhães inn 3-0 til gjestene. deretter spilte martin ødegaard løs leandro trossard, som banket ballen opp i lengste kryss. dermed stod det 4-0 til pause og en hel haug av tilskuere ble sett på vei ut av stadion til halvtid. målfesten fortsatte etter hvilen. ødegaard var på nytt nest sist på ballen da saka scoret sitt andre for kvelden. og som det ikke var nok for hjemmelaget, skulle tidligere west ham-kaptein declan rice strødd ytterligere salt i såret. fra 25 meter limte han ballen i bortre hjørne, men hadde en behersket feiring av respekt for sin tidligere klubb. flere mål ble det ikke på london stadium. arsenal kunne med det juble for sesongens andre 6-0 seier, etter å ha slått lens med samme sifre i champions league i november. west ham skapte tilnærmet null og befinner seg nå på en 8. plass.

  Svenske best på en skuffende norsk dag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:14.25)
  mina fürst holtmann var den eneste norske kvinnen i finaleomgangen av slalåmrennet i andorra. hun lå som nummer 15 og hadde 1,59 sekund opp til svenske anna swenn-larsson som ledet før finaleomgangen. holtmann startet bra i finaleomgangen, men gjorde flere feil mot slutten og evnet ikke å kjøre seg inn i tetkampen. swenn-larsson beholdt ledelsen og vant med 35 hundredeler ned til kroatiske zrinka ljutic. amerikanske paula moltzan tok 3.-plassen. seieren er svenskens andre i verdenscupen totalt i karrieren. ingen av de andre norske klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen. stjernesund var 2,85 sekund bak den svenske lederen anna swenn-larsson på 33.-plass. andrine mårstøl ble nummer 35, mens kristin lysdahl kjørte ut i 1. omgang.

  Jarl Magnus Riiber tok sin tiende strake verdenscupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:13.42)
  jarl magnus riiber mistet aldri forspranget han skaffet seg i hoppbakken og gikk inn til en klar seier i kombinertrennet i otepää. riiber har dermed vunnet alle de ti siste verdenscuprennene. ikke siden 16. desember har den norske stjernen blitt slått. han har samtidig festet et solid grep på sammenlagtseieren i verdenscupen. søndagens seier var hans 71. i verdenscupen. riiber startet langrennet 22 sekunder foran østerrikeren stefan rettenegger. dermed måtte det en skikkelig kollaps til for at riiber skulle miste seieren. den kom ikke. neste verdenscuprenn er i lahti 3. mars. deretter avsluttes sesongen med konkurranser i oslo og trondheim. (ntb)

  Robert Sørlie vant Femundløpet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:10.28)
  robert sørlie (66) gikk til topps på den lengste etappen i femundløpet i hundekjøring. sørlie ledet ved de fleste sjekkpunkter på den 650 kilometer lange etappen før han kom i mål i røros søndag formiddag. han har i alt vunnet løpet 14 ganger, skriver nrk. ved siste sjekkpunkt før mål var ola martinsen nummer to, mens profilen thomas wærner lå på tredjeplass. på den 450 kilometer lange etappen stakk elisabeth edland av med seieren. (©ntb)

  Sendte slengkyss til svenskene etter seier: – Det kom i kampens hete

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:22.34)
  hun er best taktisk. velger den riktige traseen, og svenskene står bare og stirrer på hverandre og lurer på hva som skjedde her. det sa nrks ekspertkommentator fredrik aukland da skistad sikret sin andre sprintseier for sesongen. skistad valgte å stå over verdenscuphelgen i goms for å hvile seg. noe som ble en gavepakke for de svenske langrennsjentene da de sikret femdobbelt i sveits. lørdag sendte skistad et slengskyss i svensk retning etter seieren. – det var bra. det var veldig deilig å slå de svenske jentene, sa hun i seiersintervjuet spilt på nrk radio. og forklarer slengkysset på følgende måte til viaplay. – jeg tenkte det var hyggelig. det kom i kampens hete, sa hun. – det er ingen som er i nærheten når hun setter stor fart. hun er best taktisk, poengterte aukland da skistad passerte målstreken. den svenske trioen maja dahlqvist, linn svahn og johanna hagström havnet på plassene bak den norske seierskvinnen. tiril udnes weng slo til med sesongbeste da hun ble nummer 6. alle de norske kvinnene tok seg videre fra prologen. anne kjersti kalvå, lotta udnes weng og heidi weng røk imidlertid ut i kvartfinalen. mathilde myhrvold klarte ikke å kjøre seg inn til finalebillett og røk ut i semifinalen. dermed hadde norge to utøvere i finalen.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »