Hovedsiden

Liten annonse
  Frey tok gull i junior-VM i skiskyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:15.46)
  isak frey bommet to ganger på standplass, men gikk likevel inn til gull på sprinten under junior-vm i skiskyting i estiske otepää onsdag. bærumsløperen hadde til slutt 10,6 sekunder tilgode på sølvvinner jan gunka fra polen. tyske linus kesper fulgte på tredjeplass, slått med 25,8 sekunder av frey. sivert gerhardsen ble nest beste nordmann på fjerdeplass. han var slått med et drøyt halvminutt av lagkameraten. på kvinnenes sprint ble maren sofie brännare-gran best av de norske med niendeplass. hun hadde gro randby på plassen bak seg. de bommet begge én gang. gullet gikk til svenske sara andersson. (ntb)

  Nedtur for Zuccarello og Wild mot Hurricanes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:06.39)
  mats zuccarellos minnesota wild hadde et overtak mot carolina hurricanes i nesten to perioder, men ble til slutt slått 3-2 på hjemmebane. riktignok sørget conner dewar for at den første scoringen gikk til hjemmelaget midtveis i første periode. fem minutter senere utlignet jordan staal for hurricanes, men drøyt 20 sekunder før hvilen sendte jonas brodin wild tilbake i ledelsen 2-1. det resultatet sto seg i nokså nøyaktig 20 minutter, og andre periode så ut til å ende målløs. men igjen fant pucken nettet drøyt 20 sekunder før neste hvil. denne gangen var det andrei svechnikov som utlignet for hurricanes, og lagene var tilbake til utgangspunktet da den tredje perioden startet. den eneste scoringen i siste periode kom etter elleve minutter. et skudd fra jack drury gikk via ansiktet til stefan noesen og så forbi wild-keeper filip gustavsson og fastsatte sluttresultatet til 3-2 for gjestene. mats zuccarello fikk snaut 17 minutter på isen, men ingen assist eller scoring. (ntb)

  Stygt tap for Lilleberg og Lightning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:06.37)
  norske emil martinsen lilleberg og hans tampa bay lightning gikk natt til onsdag på et stygt 6-2-tap for philadelphia flyers. tapet ender en seiersrekke på to kamper for lightning, mens det er flyers sin første seier etter to strake tap. bobby brink sendte vertene i ledelsen etter bare to minutter spilt. tidlig i andre periode utlignet gjestene fra florida ved nick paul. i tredje periode skrudde flyers opp tempoet og satt to scoringer signert tyson foerster og travis sanheim. sean walker gjorde vondt til verre for lilleberg og lightning da han økte ledelsen til 4-1 noen få minutter senere. steven samkos reduserte for lightning fem minutter før slutt, men målet skulle vise seg å kun bli et trøstemål ettersom noah cates scoret vertenes femte bare sekunder senere. cam york la så på til 6-2, som ble det endelige resultatet. lilleberg fikk i underkant av 16 minutter på isen og noterte seg for ett skudd på mål. likevel var han ikke involvert i noen av lightnings scoringer. han sonet en utvisning på to minutter sent i den siste perioden for å ha felt scott laughton. lightning ligger på femteplass i den sin avdeling i nhl og ligger i øyeblikket an til å få en wildcard-plass i sluttspillet. (ntb)

  Forhåndsfavoritten skuffet da Åsen vant NM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:14.47)
  klæbo fikk en hard jobb som ankermann, da han måtte ta inn nærmere et minutt på åsen på sisteetappen. for magne haga holdt unna for forhåndsfavoritten, og sikret nm-gull foran byåsen, som måtte nøye seg med sølv. rustad tok bronse. byåsen, med michelsen, slet med feste på skiene da tre lag skilte seg ut på førsteetappen. forhåndfavoritten var 15 sekunder bak, da både oseberg skilag, nitteldal, åsen og hommelvik rykket fra i tet. men michelsen holdt byåsen inne som storfavoritt, ved veksling var de 25 sekunder bak oseberg i tet. håbrekke gjorde alt han kunne for å gi klæbo et godt utgangspunkt på ankeretappen, og spiste sakte med sikkert opp sekunder på hommelvik, åsen, nittedal og drammens ballklubb, på sin etappe. halvveis ut i rennet så det lyst ut da han var 17 sekunder bak tetgruppen. men håbrekke fikk det tungt på sisterunden, da han måtte slippe ryggen til iver tildheim andersen for rustad, som tok opp jakten på tetgruppa. – hvor blir det av byåsen?, sa jann post, idet byåsen var 53 sekunder bak åsen i tet på passeringspunktet ved 17, 6 kilometer. – nå har byåsen for tiden verdens beste ankermann i johannes høsflot klæbo, men han kan ikke trylle han heller, supplerte torgeir bjørn.

  Larvik vant bronsekampen i håndball-NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:12.02)
  den tidligere håndballstormakten larvik er i ferd med å finne tilbake til seg selv. søndag sikret de bronsen i nm etter 25-24-seier mot sola. larvik vant 18 strake serietitler i perioden 1999 til 2017, i tillegg til et champions league-gull i 2011. totaldominansen endte imidlertid med betalingsstopp, fristillinger og degradering i divisjonssystemet. siden har de kjempet seg tålmodig tilbake mot toppen i norsk håndball. larvik ledet med ett mål til pause, og beholdt ledelsen i den andre omgangen. de vant til slutt 25-24. det kunne imidlertid endt med straffekastkonkurranse, men sola misbrukte en stor sjanse med få sekunder igjen. dermed sikret larvik seg bronsen. finalen spilles senere søndag. den er mellom vipers og storhamar.  Ulvensøen vant jaktstarten i verdenscupfinalen i ski-o

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:16.14)
  anna ulvensøen sørget for norsk seier på kvinnenes jaktstart i verdenscupfinalen i skiorientering i estland. hun duellerte med svenske magdalena olsson om seieren. olsson ble nummer to og ulvensøen nummer tre på fredagens sprint. – jeg var veldig usikker på veivalgene underveis, men jeg ledet ved begge kartbyttene. samtidig visste jeg at det kunne vær forskjell på gaflingene, og ut fra siste fellespost var magdalena foran meg, sa ulvensøen. det handlet om 10-15 sekunder i favør av olsson. – jeg jobbet hardt for å ta henne igjen, men plutselig falt hun på flatmark i løypa rett foran meg, fortalte ulvensøen. det var vindfullt i mildværet i estland, og en del granbar i løypene, men det var løssnø som felte olsson. – skien hennes skar ut av løypa og ned i løssnøen, forklarte ulvensøen, som har en liten sjanse til å ta igjen sammenlagttoer olsson når verdenscupen avsluttes søndag med mellomdistanse. ulvensøen har vm-gull på mellomdistanse tidligere i sesongen. jørgen baklid, som gjorde rent bord i vm med fire gull (inkludert sprintstafetten sammen med ulvensøen), ble beste norske mann med 4.-plass på jaktstarten. han beholdt sin plassering fra sprinten. det ble dobbelt finsk seier med niklas ekström som vinner. (ntb)

  Klæbo best på Beitostølen: – Lekestue

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:14.07)
  johannes høsflot klæbo viste seg favorittstempelet verdig og tok gull på herrenes 20 kilometer med fellesstart i nm. klæbo hadde god kontroll hele veien og spurtet enkelt ifra konkurrentene på oppløpet. – jeg har sjelden sett noen vinne en spurt ved å ta i mindre. han går på 70 prosent her, sa nrks kommentator jann post. – det der er selv noe petter northug skulle slitt med, akkurat den der, sa nrks ekspertkommentator torgeir bjørn. de to som var sjanseløse mot klæbo på oppløpet var henholdsvis iver tildheim andersen (2. plass) og martin kirkeberg mørk (3. plass). i likhet med kvinnenes renn, var også herrenes renn nære å inkludere en arrangørfeil. etter to minutter måtte en frivillig stå i løypa og fysisk vise vei, slik at løperne gikk på rett side av markeringene. det ble heldigvis med «nesten-tabben» i herrenes renn, og det ble tidlig en tetgruppe på rundt 15 løpere – inkludert johannes høsflot klæbo. til skibytte ved ti kilometer var en tet på elleve løpere samlet innenfor 15 sekunder. denne tetgruppen ble gradvis mindre underveis i skøytedelen, men klæbo så ut til å ha stålkontroll hele veien. etter 16 kilometer rykket klæbo ifra resten av gruppa, før han så bremset ned og lot konkurrentene glid forbi han, tilsynelatende helt bevisst fra 27-åringen. – johannes høsflot klæbo har holdt lekestue med konkurrentene på beitostølen i dag, sa bjørn. – det er et lekestue-gen han har funnet frem nå klæbo, tilføyde post. i den siste bakken forsøkte tildheim andersen å rykke fra, men klæbo hang lett med og spurtet enkelt inn til seier.

  Skiskyting: VM-gull til Norges juniorlag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:14.41)
  det norske juniorlaget med sivert gerhardsen, isak frey, marie sofie brännare-gran og gro randby gikk inn til vm-seier i blandet skiskytterstafett i estland. det ble en spennende avslutning etter at randby måtte ut i to strafferunder på stående skyting. tyskerne tok sølvet, slått med 13,3 sekunder, mens bronsen gikk til østerrike. tromsø-gutten gerhardsen brukte ett ekstraskudd, og til tross for to ekstraskudd på stående gikk han ut i en knapp ledelse. frey brukte også ett ekstraskudd på liggende, men bærum-talentet banket ned alle fem blinkende på stående og ga norge en luke på nesten ett minutt før jentene skulle i aksjon. bærumsjenta brännare-gran brukte ett ekstraskudd på liggende og to på stående før hun vekslet 1.24 minutter foran polen. ankerkvinnen gro randby, som kommer fra re-klubben ivrig, brukte ett ekstraskudd på liggende skyting, men på stående fikk hun problemer. avstanden til tyskland krympet kraftig, men det holdt til gull. (©ntb)

  Casper Ruud til semifinale i Los Cabos-turneringen i tennis

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:00.24)
  casper ruud tok seg greit videre til semifinalen i atp-turneringen i mexico med å slå nuno borges fra portugal i strake sett. kampen endte 6-3, og 6-2 etter 67 minutter og 22 sekunders spill. fjerdeseedede ruud hadde aldri møtt borges før torsdagens kvartfinale. portugiseren slo australske max purcell i sin kamp i 2. runde, men ruud tok seg greit av marcos giron med 6-1, 6-0. i semifinalen møter ruud vinneren av greske stefanos tsitsipas og amerikanske aleksandar kovacevic. (ntb)

  Svarer landslagstreneren etter NM-gull: – Skal ikke la Nossum ødelegge dagen min

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:13.51)
  gjøran tefre tok karrierens første nm-gull da han vant torsdagens 10 kilometer i fri teknikk på beitostølen. etter 8,1 kilometer lå han helt likt med magne haga. men avslutningen til tefre var i en helt egen klasse og i mål var han 14,2 sekunder foran haga. – jeg trodde egentlig folk køddet meg da fikk beskjed om at jeg gikk for gull, sier tefre. bronsen gikk til martin kirkeberg mørk. tefre har vært å se i verdenscupen flere ganger de siste årene, primært i sprint, hvor han har en åttendeplass som beste resultat. nå håper på han nye sjanser, etter at sykdom spolerte sjansene hans for å komme på verdenscuplaget tidligere denne sesongen. – det er bare klassisk igjen denne sesongen i verdenscupen, dessverre. skøyting er vanskelig å bruke til klassisk-uttak, men det er bedre å gå fort enn å ikke gjøre det, sier landslagstrener eirik myhr nossum til nrk. det får tefre til å reagere: – jeg skal ikke la nossum ødelegge dagen min med det. nå er jeg norges beste skiløper. hvis det ikke er godt nok til å gå verdenscup, så får vi feire seieren min i dag og fikse systemet etterpå. han påpeker at det er en 20 kilometer fellesstart i fri teknikk som sesongens siste renn i falun. – vinner du nm og har to pallplasser på distanse skøyting før det, så bør det være mulighet, sier tefre. nossum er klar at torsdagens løp ikke garanterer noen plass i falun. – ja, det er en fellesstart i fristil i falun. og så er det en del fristilrenn på nasjonalt nivå før det. selvfølgelig er det med i potten, men det er også fristilrenn som er mellom her og falun som teller med på det, sier nossum.

  Tok karrierens første NM-gull: – Trodde folk køddet med meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:13.51)
  jeg skjønner ikke helt hva som skjer. det er med god margin det beste skirennet jeg har gått i hele mitt liv, sier gjøran tefre til nrk, etter å ha tatt karrierens første nm-gull. etter 8,1 kilometer lå han helt likt med magne haga. men avslutningen til tefre var i en helt egen klasse og i mål var han 14,2 sekunder foran haga. – jeg trodde egentlig folk køddet meg da fikk beskjed om at jeg gikk for gull. men det ble 15 sekunder til slutt ... det var bra, sier tefre. bronsen gikk til martin kirkeberg mørk. tefre har vært å se i verdenscupen flere ganger de siste årene, primært i sprint, hvor han har en åttendeplass som beste resultat. – jeg fikk jo høre at jeg liksom måtte strekke frem foten, at det var sekunder det stod om og jeg var ganske stiv. men når jeg skjønner at jeg har blitt norgesmester er jo det ganske gøy. jeg er litt målløs akkurat nå, sier 29-åringen. – jeg har alltid tenkt at jeg har høyest potensiale på distanse, selv om jeg har gått fortest på sprint hittil, sier han selv. skiskytterne einar hedegart og johan-olav botn satte standarden fra start, men det holdt ikke til medalje på torsdagens 10 kilometer i fri teknikk. til slutt ble botn beste skiskytter på sjetteplass, med hedegart på plassen bak. iver tildheim andersen var den store favoritten på forhånd, men fikk det tungt i andre halvdel av rennet og ble nummer fire.

  Liverpool ble rystet av Luton – så snudde de kampen på to minutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:22.25)
  ligaleder liverpool måtte klare seg uten en rekke av deres største stjerner, som blant andre mohamed salah og darwin núñez, i kampen mot luton onsdag kveld. da luton så tok ledelsen i kampens tolvte minutt, så det ut til at det kunne bli en utfordrende kveld for liverpool. hjemmelaget fikk det ikke til å stemme foran mål og til pause ledet nyopprykkede luton stadig 1–0. i den andre omgangen slo liverpool fryktelig tilbake. etter et vedvarende press, headet kaptein virgil van dijk inn utligningen etter et hjørnespark, idet kampuret bikket 55 minutter og 51 sekunder. to minutter og fire sekunder senere lå ballen igjen i nettet, denne gangen etter en heading fra cody gakpo. luton jaktet sin første seier borte mot liverpool i historien, men etter de to raske målene, ble det raskt klart at den ikke kom onsdag. istedenfor scoret både luis díaz og harvey elliott mot slutten av omgangen. dermed ble det en til slutt komfortabel 4-1-seier for liverpool, som har henholdsvis fire og fem poeng ned til manchester city og arsenal med én kamp mer spilt. luton ligger på 18. plass, på dårligere målforskjell enn everton på den sikre 17.-plassen.

  Sykling: O`Connor vant – Foss falt i sammendraget i UAE-Touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:13.41)
  australske ben o`connor vant 3. etappe i sykkelrittet uae tour. tobias foss endte 20 sekunder bak vinneren i mål oppe på fjellet jebel jais. den 3. etappen i verdenstourrittet var på 176 kilometer og gikk fra al marjan til jebel jais. den ble avsluttet med en sammenhengende stigning på rundt 30 kilometer opp på fjellet jebel jais. toppen ligger 1489 meter over havet. det var likevel bare en gjennomsnittsstigning på pene 5,6 prosent. ineos-rytter tobias foss satt langt framme i feltet underveis, men det holdt derimot ikke helt for syklisten fra vingrom da o`connor satte opp farten mot slutten. uae-rytteren jay vine tok annenplassen og tok over sammenlagtledelsen. han er elleve sekunder foran landsmann o`connor. foss falt fra sin fjerdeplass til sjuendeplass i sammendraget. det skiller 33 sekunder opp til ledende vine. torstein træen (bahrain-victorious) var også med i finalen, men også han måtte slippe noen sekunder på slutten. vegard stake laengen var som vanlig fartsholder for uae-laget, men slapp seg ned mot slutten. (ntb)

  Wild tapte da Zucca hadde ny assist

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:06.27)
  vertslaget winnipeg jets slo minnesota wild 6-3 i nhl-oppgjøret tirsdag kveld. nordmannen mats zuccarello hadde en assist. etter et skuffende 6-3-tap mot calgary på mandag, fikk jets et sårt tiltrengt løft med et par mål med 14 sekunders mellomrom i første periode. lagene hadde ett mål hver i andre periode, men i siste periode slo winnipeg pucken i mål tre ganger, mens wild fikk to mål. zuccarello fikk 16 minutter på isen og hadde en assist på wilds andre mål i kampen i tredje periode. (©ntb)

  Tempo-Foss firer i ørkenen: – Avslutter godt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:14.02)
  det norske sykkelhåpet tobias foss endte på 4.-plass i tirsdagens tempoetappe i uae tour. brandon mcnulty vant overbevisende. etappen gikk på al hudayrirat island og var 12,1 kilometer lang. løypa var så å si helt flat i ørkenen i de forente arabiske emirater. foss var en av dagens store favoritter. halvveis passerte det norske håpet 14 sekunder bak ledende mcnulty og hadde dermed en stor oppgave foran seg dersom han skulle klare å ta seieren fra amerikaneren. det klarte han ikke og kjørte inn til fjerdeplass i sin første tempoetappe for sitt nye lag ineos grenadiers. foss endte til slutt 14 sekunder bak mcnulty. – en god avslutning av foss, sa eurosport-kommentator theis magelssen. uae team emirates gjorde storeslem på dagens etappe og tapetserte pallen. på andreplass kom australske jay vine som kom i mål to sekunder bak. danske mikkel bjerg tok tredjeplassen, fire sekunder bak vinneren. torstein træen fra bahrain-victorious endte på 55.-plass. vegard stake laengen (uae) ble nummer 73. rittet består av sju etapper. onsdag er det klatreetappe fra al marjan island. da skal rytterne sykle 176 kilometer opp til jebel jais på uae tourens tredje dag. (ntb)

  Lillebergs Tampa tapte sin andre NHL-kamp på rad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:05.57)
  tampa bay gikk på sitt andre tap på rad etter at de tapte 4-2 for ottawa senators på hjemmebane mandag kveld. tim stutzle bidro med ett mål og en assist for ottawa, mens mathieu joseph scoret to mål for ottawa senators da de vant 4-2 over tampa bay lightning på amalie arena mandag. norske emil martinsen lilleberg fikk 17 minutter og 31 sekunder på isen i nhl-kampen, men ble uten poeng. brayden point og mitchell chaffee scoret for lightning, som kom fra et 9-2 tap mot florida panthers lørdag. (©ntb)

  Zuccarello med tre målgivende i utrolig opphenting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:22.51)
  mats zuccarello scoret sitt tiende mål for sesongen og var sentral med tre målgivende pasninger da minnesota wild slo vancouver canucks 10-7 i nhl mandag. fem mål på litt over fem minutter i starten av tredje periode snudde kampen for wild, som med det tok en svært sterk seier. zuccarellos mål kom like før slutt i annen periode. nordmannen avsluttet fra siden før pucken gikk via en canucks-forsvarer, under målvakt casey desmith og i nettet. scoringen reduserte kampen til 3-5 og ga wild håp før tredje periode. der fikk wild et tidlig overtall og utnyttet det til det fulle. på bare ett minutt og 44 sekunder scoret hjemmelaget tre ganger, og zuccarello hadde assist på alle. nordmannen slo smarte pasninger som lagkameratene satte i nettet. svenske joel eriksson ek scoret hattrick og hadde tre assist i seieren. også kirill kaprizov noterte seg for tre scoringer og tre assist. zuccarello står nå med 44 målpoeng på 46 kamper denne sesongen


  Eitrem med personlig beste på 10.000 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:21.23)
  håvard bøkkos norske rekord på 10.000 meter så lenge ut til å falle. så ble det tungt for sander eitrem på tampen. – han får det ikke helt til teknisk nå, sa hege bøkko i nrk-studio etter at eitrem passerte 8000 meter. – 13-tallet ryker, og da ryker nok kanskje også medaljen, sa kommentator carl andreas wold. etter å ha stivnet til de siste rundene kom eitrem inn til en tid på 13.01,71. det er bedring av hans personlige bestenotering med rundt tre sekunder. men det er altså ikke nok til å ta håvard bøkkos 13 år gamle rekord fra februar 2011. den gangen klarte han 10 000 meter på tiden 12.53,89.

  Wiklund-medalje røk på sisterunden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:20.45)
  ragne wiklund var definitivt med i medaljekampen på 5000 meter i hennes duell mot joy beune. nederlenderen endte med å ta gull, mens norske wiklund kjørte inn til fjerde beste tid etter 34,4 sekunder på sisterunden. det ble for mye til å klare edelt metall i vm i calgary. – nei det var jo egentlig det beste jeg hadde i dag. wiklund var i tårer før hun møtte nrk rett etter fjerdeplassen var et faktum. – jeg gråter mest fordi jeg er lettet. denne dagen var tung mentalt allerede før den hadde begynt så... jeg tror jeg fikk ut absolutt alt i dag. – hva har du kjent på? – nei akkurat nå har jeg kjent på at jeg er veldig glad i å konkurrere og gå løp, men når man ikke er helt i slag så er det ikke så gøy. så jeg har egentlig gruet meg litt. – hva tenker du om 1500 nå senere i dag? – nei, spørr meg igjen om to timer kanskje. – hun gjorde et heroisk forsøk. kanskje hun åpnet litt hardt, men når joy (beune) åpner så hardt så er det lett å bli dratt litt med, fordi hun var så langt foran, sier landslagstrener edel therese høiseth. – men jeg synes hun kjempet heroisk med det hun hadde, og jeg er veldig stolt av det hun gjorde, men jeg skulle selvfølgelig ønske at hun satt igjen med bronse der. hvert fall når det var så nærme.

  Sundling vant sitt første distanserenn i karrieren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:20.39)
  svenske jonna sundling knuste alle i amerikanske minneapolis på 10 kilometeren, mens hjemmehåpet jessie diggins kom seg opp på pallen. – jessie diggins redder en plass på pallen. hun ville mer enn hun klarte å få ut teknisk i dag. følelsene tok overhånd, sier nrk-ekspert torgeir bjørn. diggins, som omtalte lørdagens sprint som den mest emosjonelle dagen i karrieren og mente at verdenscup på hjemmebane overgikk ol-gullet fra 2018, klarte dermed ikke å innfri det enorme favorittstempelet på hjemmebane. i mål var diggins 31,8 sekunder bak sundling. frida karlsson sørget for dobbelt svensk, 15,4 sekunder bak seierskvinnen. karlsson startet først av de tre kvinnene som kom på pallen, og med en kjempeavslutning satte hun press på løperne som startet bak henne. til slutt var det bare sundling som kom seg foran. – hun holder unna. jonna sundling går sitt desidert beste distanserenn for sesongen, sier bjørn. dermed tok sundling sin niende verdenscupseier i karrieren. de åtte første hadde kommet på sprint, senest i minneapolis lørdag.


  Højlund ble historisk da United seiret over Luton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:19.26)
  rasmus højlund ble tidenes yngste premier league-spiller til å score i seks kamper på rad da manchester united slo luton 2–1. dansken er dermed i celebert selskap da bare bare tre manchester united-spillere fra før har scoret i seks premier league-matcher på rad: cristiano ronaldo, ruud van nistelrooy og eric cantona. bortelaget fikk en drømmeåpning på kenilworth road. bare 37 sekunder ut i kampen roter luton-stopper amari bell det skikkelig til. helt upresset header han ballen til en umarkert højlund, som enkelt spaserer keeper før han setter ballen i nettet. bare seks minutter senere er dansken igjen på rett sted til rett tid. alejandro garnacho skyter ballen mot mål, men treffer isteden via brystkassen til højlund – og inn. luton fikk en redusering, men det forble med det ene målet. dermed lever topp fire håpet for united i høyeste grad, særlig etter tottenham tapte sin ligakamp mot wolverhampton. de er nå tre poeng bak tottenham, og fem poeng bak aston villa som ligger på den jeve fjerdeplassen. luton på sin side ligger fjerde sist og er ett poeng over nedrykksstreken.

  Mowinckel mistet kontrollen og falt - kjørte rett i nettet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:11.03)
  ragnhild mowinckel kjørte ut i søndagens super-g i crans montana. etter rundt 25 sekunders kjøring mistet hun kontrollen i en sving og falt. like etter kjørte hun rett inn i nettet. – hva skjedde der da? nei, nei, nei, sa viaplays ekspertkommentator bjørnar neteland. – dette er ikke gode bilder. ai. ai, ai, sa kommentator henrik jonassen. mowinckel fikk raskt tilsyn og etter et par minutter reiste hun seg opp og tok på seg skiene igjen. mowinckel kjørte ned bakken, tilsynelatende uten større skader.

  Fleten suveren igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:09.36)
  emilie fleten var overlegen i søndagens 13,7 kilometer lange grönklitt itt i ski classics. fleten, som er sammenlagtlederen i ski classics denne sesongen, vant med 53,8 sekunder ned til anikken gjerde alnæs. silje øyre slind ble nummer tre, over halvannnet minutt bak fleten.

  Fire av fem nordmenn videre fra prologen - Sundling best i USA

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:17.24)
  flere av de norske jentene lå langt bak toppsjiktet i prologen før lørdagens verdenscupsprint i minneapolis, usa. likevel kom lotta udnes weng og anne kjersti kalvå seg videre til finalene, tross at de var 16 sekunder bak tet. kristine stavås skistad tok seg enkelt videre, åtte sekunder bak prologvinner jonna sundling. mathilde myhrvold hadde også god nok tid til å bli klar for kvartfinale. heidi weng endte som nummer 32, to plasser for dårlig til å komme seg videre. hun blir dermed ikke å se i kvartfinalene.

  NM-gull til Ingvaldsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:16.20)
  håvard bentdal ingvaldsen løp inn til nm-gull innendørs på 45,97 sekunder på 400 meter i steinkjer lørdag. ingvaldsens moelven-klubbkamerat andreas grimerud tok sølvet på 47,36, mens steinkjer-utøver bastian elnan aurstad tok bronse på hjemmebane på tiden 47,49 seierstiden til ingvaldsen var litt bak egen sesongsbeste som han satte under nordenkampen i bærum forrige helg. da løp han på 45,70.

  Norge tok VM-sølv på lagtempo:– Ikke fornøyde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:21.22)
  det var italia som kunne slippe jubelen etter å ha vunnet vm-gull i lagtempo, i calgary, canada. sander eitrem, sverre lunde pedersen og peder kongshaug gikk norge inn til sølv, litt over sekundet bak italienerne. – vi er ikke fornøyde med sølv, men lagtempo har et tøft nivå. vi må opp i ringa, sier sverre lunde pedersen til nrk etter løpet. usa var på forhånd sett på som norges største konkurrent i fredagens løp, men det var hjemmelaget canada som hadde den beste tiden da norge og italia skulle avslutte konkurransen. dessverre for norge ble italienerne for sterke med tiden 3.35,00, mens norge fikk tiden 3.36,07. canada endte på tredjeplass med 3.36,72. det var flere som hadde spådd ny verdensrekord før dagens lagtempo, men der innfridde ingen av nasjonene. italias tid var snaue to sekunder bak verdensrekorden som ble satt av usa tidligere i år. fra før av har norge to sølv (2016, 2019) og tre bronse i vm-sammenheng. resten av skøyte-vm enkeltdistanser kan du se og følge på nrk.

  Rosenborg fikk bank av Brann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:19.56)
  to kjappe scoringer i 2. omgang gjorde at brann slo rosenborg 2-0 i marbella fredag kveld. 60 minutter var spilt da felix horn myhre spilte igjennom ulrik mathisen, og sistnevnte sviktet ikke fra rundt 13-14 meter i den spanske vintervarmen. bare to minutter senere satt den igjen. innbytter ole didrik blomberg hadde kanskje vært på banen i rundt ti sekunder da han serverte ballen til horn myhre som plasserte den i buret inne ved stolpen. brann både kunne og burde ha tatt ledelsen et par minutter før 1. omgang var over, men rbks keeper sander tangvik reddet straffesparket fra bård finne. øvrige resultater fra fredagens treningskamper med eliteserielag involvert: vålerenga – fredrikstad 1-3, lillestrøm – sandefjord 2-2, viking – kfum oslo 1-2, mjøndalen – strømsgodset 2-1, aafk – kristiansund 1-3. (©ntb)

  Thoresen herjet da Storhamar tok sin 23. strake seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:21.08)
  storhamar fortsatte der laget slapp før landslagspausen og forbedret rekorden til 23 strake seirer da ringerike ble knust 9-0 i eliteserien ishockey. hamarlaget slettet en 23 år gammel rekord med sin 22. seier på rad for halvannen uke siden. torsdag var det målsultne hjemmespillere som gjorde kort prosess med nestjumboen. patrick thoresen scoret ledermålet før det var spilt tre minutter, og etter første periode sto det 5-0. thoresen hadde da to mål og to assist. han overlot målproduksjonen til andre i de to siste periodene, som ga fire nye storhamar-scoringer. laget har tapt bare to av sine 39 seriekamper denne sesongen og topper tabellen overlegent. med 103 poeng er det 16 ned til vålerenga. oslolaget sørget for at avstanden ikke økte ved å hale i land 6-5-seier i en spennende kamp mot lørenskog. gjestene tok ledelsen hele fire ganger, men scoringer av thomas olsen og sander thoresen med 26 sekunders mellomrom omtrent fem minutter før slutt avgjorde kampen. stjernen vant også på hjemmebane da lillehammer ble slått 3-2. grant mismash ble matchvinner i siste periode. (©ntb)  Morten Thoresen tapte bronsekampen i bryte-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:17.50)
  morten thoresen kom til kort i bronsekampen mot bulgarske abu muslim amajev i 67-kilosklassen i bryte-em. han kom tidlig under med 0-7. han greide å score noen poeng, men kampen ble aldri spennende igjen. thoresen ble kommandert ned i parterre etter 75 sekunders bryting. dermed fikk amajev sitt første poeng, og han benyttet muligheten ved å score først fire poeng, så to til. nordmannen slo tilbake med et to poengs kast før pausen, men tråkket også utenfor matten, og det sto 8-2 halvveis. thoresen fikk ett poeng til da amajev tråkket utenfor matten, og det fjerde da amajev måtte ned i parterre. han fikk også sitt femte poeng, men tiden løp ut med 8-5, og bulgareren kunne juble for medalje. (ntb)

  Skuffende sjetteplass på Saltvik Pedersen i Sapporo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:07.00)
  jesper saltvik pedersen kjørte ned til en litt skuffende sjetteplass i slalåm i verdenscupen i sapporo, melder ntb. den seiersvante alpinisten har tatt flere seire i verdenscupen denne sesongen, men har ikke fått det helt til å stemme i japan. saltvik pedersen endte 3,37 sekunder bak vinner og erkerival jeroen kampschreur. nederlenderen vant med 6/100 sekund foran rene de silvestro fra italia. magnus valø balchen, som også konkurrerer i klassen for sittende, endte på sjuendeplass. tirsdag ble det femteplass på saltvik pedersen. torsdag venter nye muligheter for saltvik pedersen og balchen i sapporo.

  Elfenbenkysten vant finalen i Afrikamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:23.02)
  borussia dortmund-spiss sebastian haller skrev seg inn i de ivorianske historiebøkene da han avgjorde finalen i afrikamesterskapet mot nigeria søndag. spydspissen fant plass i feltet og scoret det avgjørende 2-1-målet for vertsnasjonen med ti minutter igjen å spille. det er første gang siden 2015 at elfenbenskysten vinner turneringen. i 2022 og 2023 kjempet haller seg tilbake til fotballbanen etter å ha fått testikkelkreft. den ble oppdaget like etter at han signerte for dortmund fra ajax. tidligere i kampen hadde tidligere haugesund-spiller william troost-ekong sendt nigeria i ledelsen med pannebrasken, før franck kessié utlignet etter hjørnespark. etter 25 minutter oppsto det høy temperatur mellom evan n`dicka og victor osimhen. sistnevnte var rasende etter å ha fått servert en albue i hoderegionen. sekunder senere raste nigerias landslagssjef josé peseiro i kjølvannet av at osimhen fikk frispark imot seg. dermed ble han belønnet med et gult kort. med under ti minutter igjen til pause fikk samuel chukwueze kontakt med et hjørnespark fra venstre, før troost-ekong på majestetisk vis ekspederte ballen i nettmaskene med et flott hodestøt. midtstopperen har tidligere spilt for haugesund i eliteserien. kort tid etter sidebyttet var elfenbenskysten svært nære ved å utligne etter godt angrepsspill fra venstre, men nigeria slapp med skrekken. da klokken hadde passert timen utlignet omsider kessié for ivorianerne. med ti minutter igjen fullbyrdet haller snuoperasjonen. lørdag kveld sikret sør-afrika bronsemedaljen i mesterskapet etter straffesparkkonkurranse mot kongo. (ntb)

  Kerr satte verdensrekord på to engelske mil innendørs

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:20.15)
  britiske josh kerr løp på 8.00,67 på to engelske mil innendørs i new york søndag. det er ny verdensrekord med snaue tre sekunder. den gamle rekorden var på 8.03,40 og tilhørte mo farah. utendørs er det jakob ingebrigtsen som har verdensrekorden på 7.54,10. to engelske mil tilsvarer 3,22 kilometer. skotske kerr tok vm-gullet rett foran jakob ingebrigtsen på 1500 meter utendørs i budapest i fjor sommer. på samme distanse tok kerr bronsen, da jakob ingebrigtsen ble olympisk mester i 2021.

  Svenske med tidsstraff etter krasj

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:18.15)
  svenske jesper nelin krasjet med franske émilien jacquelin på søndagens vm-jaktstart da sistnevnte var på vei ut av strafferunden og nelin på vei inn. dermed ble det tidsstraff for svensken, som endte som nummer 46. jacquelin på sin side ble nummer 13 i nove mesto. – det var jævlig trist. jeg er irritert, men har beklaget til jacquelin, sier nelin til nrk. han visste ikke om det dreide seg om 30 eller 60 sekunder tidstraff. nelin krasjet med svenske benedikt doll på lørdagens sprint, og er nå klar på at han må ta seg sammen for at noe lignende ikke skal skje igjen. – jeg må skru på hodet til normalen på tirsdag, sier han.

  Jarl Magnus Riiber tok sin tiende strake verdenscupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:13.42)
  jarl magnus riiber mistet aldri forspranget han skaffet seg i hoppbakken og gikk inn til en klar seier i kombinertrennet i otepää. riiber har dermed vunnet alle de ti siste verdenscuprennene. ikke siden 16. desember har den norske stjernen blitt slått. han har samtidig festet et solid grep på sammenlagtseieren i verdenscupen. søndagens seier var hans 71. i verdenscupen. riiber startet langrennet 22 sekunder foran østerrikeren stefan rettenegger. dermed måtte det en skikkelig kollaps til for at riiber skulle miste seieren. den kom ikke. neste verdenscuprenn er i lahti 3. mars. deretter avsluttes sesongen med konkurranser i oslo og trondheim. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »