Hovedsiden

Liten annonse


  Håndball: Kolstad med matchball i sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:20.44)
  elverum bød kolstad på knallhard kamp og ledet store deler av kampen, men simen lyse avgjorde for trønderlaget fire sekunder før slutt. med 30-29-seier i tredje sluttspillfinale leder kolstad 2-1 i best av fem kamper og har to sjanser til å sikre klubbens første tittel og bryte elverums rekke på ni strake. lyse tok ansvar da tiden var i ferd med å løpe ut og sendte et kanonskudd fra distanse i krysset bak emil imsgård. det var hans sjette mål i kampen.  Skotheim knuste den norske rekorden i tikamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:18.27)
  sander aae skotheim (20) knuste markus rooths norske rekord i tikamp da han fikk 8590 poeng i et stevne i østerrikske götzis i helgen. rooths bestenotering er på 8307 poeng og ble satt i italia for litt over ett år siden. da endte tjalve-kamerat skotheim bare ni poeng bak. skotheim satte personlig bestenotering i fire øvelser på vei mot rekord i helgens tikamp i østerrike. med det er han også kvalifisert til vm i budapest i august. kravet lyder på 8460 poeng. skotheim ble nummer tre totalt bak canadierne pierce lepage (8700 poeng) og damian warner (8619). skotheim, som fyller 21 år om noen dager, satte personlig bestetid på 100 meter med 10,76 sekunder. den tidligere var på 10,88. også på 400 meter kunne han juble da han løp inn til 47,64. med det knuste han egen bestetid som var 48,27 før helgen. på 110 meter hekk forbedret han seg med 36/100 sekund da klokken stoppet på 14,16. til slutt knuste han 1500-metertiden sin med sju sekunder da han løp inn til 4.19,39. han var best av alle i den øvelsen. i høyde manglet han bare to centimeter for å tangere sin personlige rekord, men han vant likevel øvelsen klart med et hopp på 2,15 meter. (ntb)

  Jon Amund Vold vant brødreduellen – ble nummer tre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:16.24)
  jon amund vold padlet inn til 3. plass i k1 5000 meter under verdenscupen i poznan. storebror eivind vold fulgte på plassen bak. jon amund vold klokket inn på 21.31,67. det var 32,33 sekunder bak den overlegne danske vinneren mads brandt pedersen. portugisiske fernando pimenta ble nummer to, skriver ntb.  Bare 16.-plass for Borch i EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:12.30)
  kjetil borch var kun fjerde raskest i c-finalen i singlesculler i ro-em. han ble slått med nesten åtte sekunder. det gjør at borch endte som nummer 16 i sin klasse i slovenske bled. han klokket inn til 7.11,93, mens piotr plominski i den polske båten vant c-finalen på 7.03,96. for snart to år siden tok borch ol-sølv i singlesculler, og i 2018 ble han både verdens- og europamester. i dag er han et godt stykke unna en slik form. (ntb)

  Leknessund mot Grand tour-rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:18.36)
  primoz roglic vant den avgjørende tempoetappen i giro d`italia og er på vei mot sammenlagtseieren i rittet etter at han overtok ledelsen fra geraint thomas, med 14 sekunder. andreas leknessund startet niende sist og var 6.08 bak teten i sammendraget før etappen. nordmannen imponerte stort på etappen og syklet inn til niende beste tid. det holdt til å ta seg forbi tyske lennard kämna i sammendraget. dermed er leknessund på vei mot å tangere den beste norske plasseringen i en grand tour. den beste norske sammenlagtplasseringen i en grand tour står carl fredrik hagen for etter å ha endt som nummer åtte i vuelta españa i 2019. på søndagens flate avslutning inn til roma er det ikke ventet at det blir endringer i sammendraget. (ntb)

  Nytt EM-gull til Skarstein

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:13.07)
  birgit skarstein rodde inn til sitt tredje strake em-gull i slovenia lørdag. parautøveren på 34 år forsvarte dermed tittelen for annen gang på rad etter at hun tok sitt første em-gull i italia i 2021 og fulgte opp med triumf i münchen i fjor. skarstein kom godt ut fra starten i lørdagens em-finale i slovenia. hun var litt over tre sekunder bak israelske moran samuel etter 500 meter, men den norske roeren skrudde opp farten etter hvert og med 500 meter igjen hadde hun passert veteranen samuel. deretter brukte skarstein styrke i avslutningen og vant for tredje år på rad. for to år siden sikret skarstein paralympics-gull i tokyo og hun kan skilte med fem vm-titler. hun er også en god vintersportsutøver og har to medaljer fra para-vm på ski, skriver ntb.

  Holter beste nordmann opp Fløyen - Ineos-dominans i Tour of Norway

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:19.39)
  uno-xs ådne holter var best av de norske rytterne på prologen i tour of norway, hvor målgang var lagt til toppen av fløyen - i en slags miniutgave av vm-tempoen fra 2017. ådne holter var blant de første ute i løypa og satte tidlig en høy standard med tiden 14.55. det var en tid som det lenge så ut til at kun ineos-rytterne ben tulett og magnus sheffield klarte å slå. med henholdsvis 14.28 og 14.29 var de to lagkameratene helt suverene og sørget for at ineos har koblet grepet om sammenlagtseieren i rittet. som siste startende skjøv imidlertid attila valter holter ut av pallen med tiden 14.48. tobias halland johannessen ble nummer syv på etappen, 31 sekunder bak tulett.

  Uno-X-danske imponerte i Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:18.10)
  jacob hindsgaul var en drivende faktor da tre av bruddrytterne holdt unna for feltet på den første etappen i det franske etapperittet boucles de la mayenne. dansken hadde imidlertid ikke beina til å følge da movistar-rytter oier lazkano angrep en drøy mil før mål, men hindsgaul syklet inn til en tredjeplass. etter prologen i rittet på torsdag, ligger hindsgaul nå på en tredjeplass i sammendraget, 44 sekunder bak lazkano og to sekunder bak prologvinner ivo oliveira. rittet avsluttes søndag.

  Leknessund tett på de beste igjen - falt én plass i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:17.30)
  med godt over 5000 høydemetere var fredagens etappe i giro d`italia en av de hardeste etappene i årets giro. før etappen lå andreas leknessund på en åttendeplass og nordmannenn hang med favorittene inn i den siste bakken, opp mot tre cime di lavaredo. der hadde de siste tre kilometerne 12,7 prosent i gjennomsnittlig stigning, og med snaut to kilometer igjen måtte leknessund slippe favorittgruppa. nordmannen kjempet imponerende inn mot målstreken, men måtte se at han falt til niendeplass i sammendraget. – han kjører fantastisk. han har ikke trent for å være en sammenlagtrytter på lik linje som topprytterne. hvis dette er det han virkelig vil gjøre de neste ti årene, så tror jeg han har mye moro i vente, sier discoverys ekspertkommentator andreas staune-mittet. etappen ble vunnet av santiago buitrago fra bruddet, mens geraint thomas forsvarte den rosa ledertrøya. thomas leder nå 26 sekunder foran primoz roglic. rittet fortsetter med en bakketempo lørdag, hvor rytterne skal opp stupbratte monte lussari. den siste etappen er en flat etappe med målgang i milano, slik at sammendraget etter alle solemerker vil avgjøres på lørdagens etappe. tidligere er en niendeplass det beste norske sammenlagtresultatet i giro d`italia. den var det tobias foss som sto for i 2021. carl fredrik hagen har det beste norske sammenlagtresultatet i ett av de tre store treukersrittene med en åttendeplass fra vuelta a españa i 2019. de to resultatene og dag erik pedersens tiendeplass i giro d`italia i 1984 er de eneste gangene en norsk rytter har endt topp ti sammenlagt i de store treukersrittene.

  Heltemodig Leknessund forsvarte åttendeplassen i Giroen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:17.05)
  andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets giro d`italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. da primoz roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. der satt han med sammenlagttoer joão almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. like etter ble han også frakjørt av nederlenderen thymen arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa discovery-kommentator theis magelssen. etappen ble vunnet av den italienske mesteren filippo zana fra bruddet, etter en tett spurt mot thibaut pinot. blant sammenlagtfavorittene var roglic og geraint thomas best. de to kom inn 20 sekunder foran almeida. leknessund var ett minutt og 17 sekunder bak roglic og thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. den beste norske plasseringen i giro d`italia tidligere er niendeplassen til tobias foss fra 2019. rittet avsluttes søndag.

  Heltemodig Leknessund forsvarte åttendeplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:17.05)
  andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets giro d`italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. da primoz roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. der satt han med sammenlagttoer joão almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. like etter ble han også frakjørt av nederlenderen thymen arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa discovery-kommentator theis magelssen. etappen ble vunnet av den italienske mesteren filippo zana fra bruddet, etter en tett spurt mot thibaut pinot. blant sammenlagtfavorittene var roglic og geraint thomas best. de to kom inn 20 sekunder foran almeida. leknessund var i overkant av minuttet bak roglic og thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. den beste norske plasseringen i giro d`italia tidligere er niendeplassen til tobias foss fra 2019. rittet avsluttes søndag.

  Skarstein rett til EM-finalen i roing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:10.06)
  birgit skarstein var best i sitt forsøkesheat og tok seg rett til lørdagens parafinale i singelsculler i ro-em i bled. 34-åringen var i heat én torsdag morgen og vant det på tiden 10.17,04. hun var nesten fire sekunder bedre enn israels moran samuel på annenplass. tyske manuela diening ble nummer tre med 10.30,41. alle de antatt tre beste stilte i det første forsøksheatet. heat nummer to ble vunnet franske nathalie benoit på 10.41,89. (ntb)

  Skarstein rett til EM-finalen i roing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:09.50)
  birgit skarstein var best i sitt forsøkesheat og tok seg rett til lørdagens parafinale i singelsculler i ro-em i bled. 34-åringen var i heat én torsdag morgen og vant det på tiden 10.17,04. hun var nesten fire sekunder bedre enn israels moran samuel på annenplass. tyske manuela diening ble nummer tre med 10.30,41. alle de antatt tre beste stilte i det første forsøksheatet. heat nummer to ble vunnet franske nathalie benoit på 10.41,89.

  Lillestrøm fikk keeper utvist - så vartet Svendsen opp med hat trick

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:21.28)
  lillestrøm tapte lørdagens cupfinale og allerede onsdag kveld startet jakten på en ny cupfinale borte mot skedsmo i første runde. etter en målløs første omgang, fikk skedsmo et uventet overtak da lillestrøm-keeper knut andré skjærstein ble utvist etter å ha felt en skedsmo-spiller på full vei gjennom mot mål. men til tross for at de ble redusert til ti mann, var det lillestrøm som sto for målene. et hat trick fra tobias svendsen på et drøyt kvarter, hvor de siste to scoringene kom med kun 65 sekunders mellomrom og et avsluttende mål fra philip slørdahl sørget for at det ble en 4-0-seier til lillestrøm.

  Barcelona fikk juling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:06.06)
  valladolid tok seg over nedrykksstreken i spansk la liga med 3-1-seier over barcelona. den spanske seriemesteren kunne tapt mye mer. allerede etter 80 sekunder stupheadet barcelona-stopper andreas christensen et innlegg fra darwin machis i eget nett. cyle larin doblet ledelsen fra straffemerket, før gonzalo plata satte inn 3-0-målet i det 73. minutt. valladolid hadde også to stolpetreff. robert lewandowski scoret et trøstemål for seriemesteren i det 84. minutt, men barcelona var ikke i nærheten av poeng. (ntb)

  Thomas overtok ledertrøya i Giroen – Leknessund tapte tid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:17.07)
  geraint thomas var sterk opp den tøffe avslutningen av 16. etappe i giro d`italia og er ny mann i rosa ledertrøye. joão almeida tok etappeseieren i spurtduell. de to kom alene til mål etter en tøff avslutning av den 16. etappen. andreas leknessund hang lenge med i gruppa med sammenlagtfavorittene, men var blant dem som tapte en del mot slutten. han kom inn vel to og et halvt minutt bak vinneren. primoz roglic tapte et halvminutt til thomas og almeida på de aller siste kilometerne. bruno armirail i den rosa ledertrøya fikk det veldig tungt en mil før mål og tapte voldsomt til de andre i sammenlagtkampen. han tapte 30 sekunder på bare en kilometer og flere minutter til sammen. (ntb)  Sensasjonell norsk seier - slo Canada etter straffedrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:17.48)
  det norske ishockeylandslaget slo canada på sensasjonelt og dramatisk vis mandag. – det er helt sykt. en ishockeysensasjon. det er ikke annet å si, jeg er målløs, sier viaplays ekspert alexander bonsaksen. dramatikken oppsto elleve sekunder før full tid i tredje periode på stillingen 2-1 til norge. da utlignet lawson crouse til 2-2 og sørget for «sudden death» i riga. norge skapte flere store sjanser i spillforlengelsen, men til slutt måtte det hele avgjøres på straffer. der holdt de norske spillerne hodet kaldt og sikret seieren på overbevisende vis. norge scoret på fire av fem mulige, mens canada bommet to ganger. det er norges første seier over canada på 23 år. canada er rangert som verdens nest beste landslag, bare overgått av finland. norge er nummer 12 på den samme listen. andreas martinsen og sondre olden scoret norges mål i ordinær tid. milan lucic reduserte til 2–1 for canada før den dramatiske avslutningen på kampen. norge kan ikke nå sluttspillet i årets vm, men seieren over canada åpner døren for en sterk sluttplassering. med seier over slovakia i siste kamp kan de norske iskrigerne overgå 13. plassene fra de to foregående verdensmesterskapene. canada er allerede kvalifisert for sluttspillet.

  Warholm løper i Stockholm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:17.37)
  karsten warholm løper diamond league-stevnet i stockholm 2. juli. ` – jeg ser virkelig frem til å konkurrere på stockholm stadion igjen. det er alltid mye folk som skaper en god stemning og jeg trives godt der, sier warholm i en pressemelding. han løp på samme stadion i 2020. den gangen ble tiden 46,87 sekunder på 400 meter hekk, noe som var europarekord og ni hundredeler bak verdensrekorden på det tidspunktet. sunnmøringen innehar verdensrekorden på 45,94 satt under ol i tokyo. han sesongåpner etter alt å dømme på favorittdistansen under bislett games 15. juni.

  Sterk 10.000 meter av Mezngi

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:09.25)
  zerei kbrom mezngi (37) leverte sterke 27.41,44 på 10.000 meter i london sent lørdag kveld. em-sølvvinneren senket persen fra münchen med fem sekunder fra 27.46,94. han går dermed forbi john halvorsen på den norske adelskalenderen og er nå den fjerde raskeste nordmannen på milen noensinne. sondre nordstad moen har den norske rekorden på 27.24,78. are nakkim og knut kvalheim har også notert seg for raskere tider.

  Filip Ingebrigtsen sesongåpnet på 800 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. mai 2023 KL:15.26)
  filip ingebrigtsen var den største profilen på startlisten under friidrettens venners festival på hamar. sandnes-løperen tok føringen ut på sisterunden, men ble utfordret av magnus tuv myhre med rundt 300 meter igjen. de har tilbragt tid sammen i høyden i sierra nevada den siste perioden. seieren var det imidlertid esten hansen-møllerud hauen som stakk av med. med et sterkt oppløp vant han på tiden 1.49,62 minutter. tuv myhre ble nummer to på personlig rekord 1.50,95, foran kjetil brenno gagnås (1.52,07). filip ingebrigtsen fikk det tøft på slutten av oppløpet og løp inn på 1.52,55, nesten seks sekunder bak sin personlige rekord på distansen.

  Dagens Giro-etappe kortes ned på grunn av ekstremvær

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:11.26)
  giro d`italia-arrangøren har støtt på nye værutfordringer og er tvunget til å kutte ned fredagens 13. etappe til bare 74,6 kilometer. fredagens etappe var i utgangspunktet 207 kilometer lang med start i borgofranco d`ivrea og målgang i sveitsiske crans montana. allerede for et par dager siden ble den kortet ned til 199 kilometer som følge av bekymringer rundt værsituasjonen. det ble da besluttet at rytterne skulle sykle gjennom en lang tunnel, framfor å ta seg over fjellet col du grand saint-bernard. tirsdag måtte arrangøren ta nye drastiske grep. nå skal hele etappen sykles i sveits, med start i le chable og målgang som planlagt i høyden i crans montana. giro d`italia oppgir at man har besluttet å etterkomme forespørsler fra rytterne om å benytte seg av rittets ekstremværprotokoll. den nye starten er lagt til bunnen av fjellet croix de coeur. stigningen er bratt, og etter kun åtte kilometer venter dagens innlagte spurt. det betyr trolig høy fart fra start. for den norske dsm-rytteren andreas leknessund kan endringen være gunstig sportslig sett. han får en mye lettere etappe enn planlagt, og det gir mindre sjanse for angrep fra sammenlagtkandidatene. leknessund er nummer fire i giroen, bare 35 sekunder bak lederen geraint thomas. (©ntb)

  Panthers vant maratonkamp i NHL-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:08.42)
  florida panthers måtte spille nesten 140 minutter med ishockey for å vinne 3-2 og ta føringen i nhl-semifinalen mot carolina hurricanes. først 12,7 sekunder før slutt i fjerde overtidsperiode satt det avgjørende målet fra matthew tkachuk. før det hadde lagene spilt 79 minutter og 47 sekunder med forlengning uten å overliste hverandre. avgjørelsen falt da hurricanes ble presset i egen sone og ikke fikk pucken unna. tkachuk snappet den og scoret til vill jubel hos bortefansen.

  Norsk seier i skjebnekampen – kan ha reddet plassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:17.31)
  14 minutter og fem sekunder var spilt da thomas berg-paulsen skjøt norge opp i ledelsen i tirsdagens vm-kamp mot slovenia. det skulle vise seg å bli kampens eneste mål. dermed tok norge en usedvanlig viktig seier i kampen om å berge plassen i a-vm i ishockey. – stort å score sitt første vm-mål, sa berg-paulsen til viaplay. slovenia var laget som rett og slett måtte slås, og det holdt etter en nervepirrende avslutning. i sluttsekundene var det kaos foran det norske buret, men norge holdt unna takket være oppofrende spill. ken andre olimb så ut til å bli skadet da han gikk ned og blokkerte en puck. – jeg tror det går greit. jeg hadde litt panikk og måtte bare prøve å komme meg i veien, sier han til viaplay. norge står nå med fire poeng etter tre kamper, og det kan vise seg å være nok til å unngå sisteplassen i gruppa, som ville gitt nedrykk. norge innledet med 3-4-tap etter straffer mot kasakhstan og 0-3 mot sveits. 17. mai møter det norske laget latvia. (nrk/ntb)

  Dansk Giro-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:17.22)
  danske magnus cort var best i avslutningen og vant den 10. etappen av sykkelrittet giro d`italia. en bruddtrio kjempet om seieren til slutt. cort vant finalen i kamp mot derek gee (israel-premier) og jayco-rytter alessandro de marchi. med det har han tatt minst en etappeseier i alle grand tour-ritt. trioen hadde litt over to minutter ned til hovedfeltet på vei ned fra toppen passo delle radici. med ti kilometer igjen hadde forspranget blitt kuttet til 45 sekunder, men tettrioen holdt unna og gjorde opp om seieren seg imellom. der var cort best og vant. regn og kulde preget den tøffe etappen fra scandiano til kystbyen viareggio. intermarché-laget hadde kanskje den verste dagen av alle i feltet tirsdag. sven erik bystrøm måtte legge inn årene før tirsdagens etappe. det samme måtte rein taaramäe, mens simone petilli hoppet av underveis i etappen. russiske aleksander vlasov (bora) måtte også bryte på den kalde 10. etappen. han var lagets sammenlagtkandidat og lå på sjuendeplass i sammendraget, som var plassen bak andreas leknessund etter ni etapper. dsm-rytter leknessund har imponert stort i årets giro d`italia, der han syklet fem dager i den rosa ledertrøya. (ntb)

  Dallas Stars til semifinale i NHL-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:06.58)
  dallas stars møter vegas golden knights i nhl-semifinalen etter å ha avgjort i sjuende kvartfinalekamp hjemme mot seattle kraken natt til tirsdag. etter en målløs første periode, scoret roope hintz i den andre og unggutten wyatt johnston i sluttperioden. 17 sekunder før slutt reduserte danske oliver björkstrand for seattle, men med 2-1 og 4-3 i kamper kunne dallas juble for semifinaleplass. semifinalen mellom dallas og vegas innledes natt til lørdag norsk tid. carolina hurricanes og florida panthers er allerede klare for den andre semifinalen i nhl-sluttspillet. (ntb)

  Leknessund mistet ledertrøya på Giro-tempo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:17.26)
  andreas leknessunds tid som giro d`italia-leder er over. han fikk det trått målt opp mot remco evenepoel på søndagens tempoetappe. flere av sammenlagtkanonene er langt mer temposterke enn leknessund. 35-kilometeren med intervallstart ble vunnet av evenepoel ett sekund foran briten geraint thomas. leknessund ble slått med 1.15 minutt og tok 19.-plass på etappen. tromsøværingen startet dagen med åtte sekunders ledelse på evenepoel i sammendraget, mens det var 38 sekunder til roglic. luken til begge ble spist opp på veien mot mål i cesena. i alt fikk leknessund fem dager i rosa ledertrøye. før ham hadde kun legenden knut knudsen vært norsk giro-leder (to etapper i 1975, én i 1981). (ntb)

  Ble straffet etter showstunt – så røk seieren i sekundstrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:13.57)
  oliver solberg ble ilagt en tidsstraff på ett minutt for å ha snurret med bilen etter målgang i rally portugal. det ble direkte avgjørende for at seieren glapp i wrc2-klassen. tilleggsminuttet gjorde at solberg gikk fra å ha et forsprang på 35,5 sekunder til å være bak briten gus greensmith med 25 sekunder foran søndagens fire fartsprøver. den norsksvenske 21-åringen reduserte luken i hver fartsprøve, men han maktet aldri å bli helt à jour. greensmith vant til slutt, 1,2 sekunder foran solberg. solberg gjorde en såkalt «donut» i målområdet etter endt kjøring lørdag. slik snurring med bilen er i strid med regelverket, skriver ntb.

  Solberg straffet etter stunt - kan miste seieren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:11.38)
  oliver solberg er ilagt en tidsstraff på ett minutt for å ha snurret med bilen etter målgang i rally portugal. det sendte ham ut av lederrollen i wrc2-klassen. tilleggsminuttet gjør at solberg gikk fra å ha et forsprang på 35,5 sekunder til å være bak briten gus greensmith med 25 sekunder foran søndagens fire fartsprøver. den norsksvenske 21-åringen har redusert luken litt før de to siste prøvene, men det blir tøft å ta hjem seieren på nivå to i rally-vm. solberg gjorde en såkalt «donut» i målområdet etter endt kjøring lørdag. slik snurring med bilen er i strid med regelverket. – han ville bare showe og gi publikum underholdning, forklarer pappa petter solberg til vg. siste fartsprøve på grusen i portugal kjøres fra klokken 13.15 norsk tid, skriver ntb.

  Leknessund forsvarte den rosa ledertrøyen i Giro d`Italia – satte norsk rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:17.03)
  andreas leknessund beholder den rosa ledertrøyen i giro d`italia i minst én etappe til. han holdt unna for sammenlagtkonkurrentene lørdag ettermiddag. leknessund leder rittet med åtte sekunder ned til sammenlagtfavoritt remco evenepoel (soudal-quickstep). da 23-åringen startet den 207 kilometer lange etappen fra terni til fossombrone, ble han historisk som den nordmannen som har ledet det prestisjetunge rittet i flest etapper med sine fire. sykkellegenden knut knudsen ledet giroen i totalt tre etapper i 1975 og 1981. tromsøværingen tok over den rosa ledertrøya etter den fjerde etappen inn til lago laceno. da endte han som nummer to, bare to sekunder bak aurélien paret-peintre. (ntb)

  Solberg topper RC2-klassen i Portugal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:21.53)
  den norsk-svenske rallyføreren oliver solberg leder rc2-klassen etter første dag av rally portugal. andreas mikkelsen er nummer fire. solberg har en sunn ledelse ned til britiske fergus «gus» greensmith etter åtte fartsprøver i rallyet som kjøres nord for byen porto. solberg leder med 50,2 sekunder før dag to. mikkelsen sesongdebuterer i wrc (world rally championship) i helgen etter å ikke ha kjørt siden september. (ntb)

  Sandnes Ulf reddet poeng med én mann mindre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:18.57)
  kristiansund lå lenge godt an til å ta sin femte strake seier i 1. divisjon, men en forsvarstabbe sørget for at sandnes ulf fikk med seg 1-1 på hjemmebane. mikkel rakneberg sendte kbk i ledelsen med sin scoring bare sekunder ut i annen omgang, men med ti minutter igjen utnyttet jonas brune aune en forsvarsfeil og utlignet. det gjorde de med ti mann, etter at endre osenborch fikk sitt andre gule kort med en halvtime igjen å spille. (ntb)

  Leknessund forsvarte ledertrøya i Giro d`Italia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:17.35)
  andreas leknessund (23) måtte jobbe for å trygge sammenlagtledelsen i giro d`italia i et sluttdrama på onsdagens regntunge etappe. med sju kilometer igjen gikk det en velt i en sving. det ga full stopp for leknessund og en stor del av hovedfeltet, men tromsøværingen holdt seg på sykkelen og unngikk et tidstap som ville kostet ham en ny dag i rosa trøye. han var første norske syklist siden 1981 til å starte en giro-etappe som tetmann i sammendraget. leknessund skaffet seg en 28 sekunders luke på regjerende verdensmester remco evenepoel ved å være nest best på tirsdagens etappe. – det er stort for norsk sykkelsport og kjempebra for andreas å sitte i rosa. det er definitivt med på å øke hans markedsverdi, sa discoverys sykkelekspert andreas staune-mittet underveis i onsdagens sending. torsdag blir det nytt trøyeforsvar på leknessund. dsm-mannen skal da holde unna på en 162 kilometer lang og kupert etappe. den har start og målgang i napoli. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »