Hovedsiden

Liten annonse
  Carlsen åpnet med seiersdobbel i Champions Chess-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 9. desember 2023 KL:23.28)
  magnus carlsen vant sine to første dueller og fikk en solid start på tittelforsvaret i årets champions chess tour-finale i toronto. størst dramatikk var det da kampen mot den usbekiske tenåringen nodirbek abdusattorov måtte avgjøres i armageddon etter to strake remis. der spilte carlsen med hvite brikker og hadde ikke tålt å spille uavgjort en gang til. han var aldri i trøbbel og vant duellen klart. tidligere på dagen var det nok for carlsen å slå belaruseren denis lazavik med hvite brikker og spille remis med svarte. de åtte beste poengplukkerne fra årets seks champions chess tour-turneringer er samlet fysisk i canada. carlsen vant tre av dem og topper poenglista suverent. alle skal møte hverandre i hurtigsjakk, og etter sju runder blir det klart hvem som får sjansen til å spille om finaleseieren i årets tour. de to beste går direkte til semifinalene, mens de fire neste skal kjempe om de to siste plassene. (ntb)

  svømme-em: løyning og haarsaker videre til semifinaler

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. desember 2023 KL:09.58)
  ingeborg vassbakk løyning og christoffer haarsaker tok seg videre til semifinale på henholdsvis 100 meter rygg og 200 meter bryst i kortbane-em i svømming. vassbakk løyning ble nummer seks i heat nummer to med tiden 59.07. det var 1,92 sekunder bak vinneren i heatet. de 16 beste i heatene på 100 meter rygg tok seg videre til semifinale. onsdag var ikke vassbakk løyning i nærheten av å ta seg til finale på 50 meter rygg. christoffer haarsaker kapret 3.-plassen i heat to på 200 meter bryst med tiden 2.07,92 og er dermed videre til semifinale. han var 1,20 sekunder bak heatvinneren. nicholas lia endte på 7.-plass i sitt heat på 50 meter butterfly. dermed er han i utgangspunktet utslått av konkurransen, men kan komme inn som reserve om noen trekker seg. (ntb)

  LeBron James herjet med Pelicans – sendte Lakers til finale i NBA Cup

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. desember 2023 KL:08.37)
  lebron james bidro sterkt for los angeles lakers da laget tok seg til finalen i «ligacupen» i nba. new orleans pelicans ble knust 133-89 i semifinalen. nba cup er en nyvinning i nba denne sesongen. stjernespilleren lebron james senket totalt 30 poeng i kurven på de første tre periodene mot pelicans. 38-åringen og flere andre nøkkelspillere ble deretter hvilt i den siste perioden da lakers hadde full kontroll på kampen. det skilte 44 poeng mellom lagene da sluttsignalet gikk. i den andre semifinalen vant indiana pacers overraskende 128-119 over milwaukee bucks. finalen spills i las vegas natt til søndag. (©ntb)


  anders mol og christian sørum med ny seier – klar for semifinale i verdenstourfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:19.57)
  sandvolleyballstjernene anders mol og christian sørum har vært ustoppelige hittil i verdenstourfinalen. nå venter semifinale etter seier over italia. mol og sørum slo adrian carambula/alex ranghieri i strake sett med sifrene 21-15, 22-20 i sanden i qatar torsdag kveld. med det sikret de puljeseieren og går med det rett til semifinale lørdag. i den andre puljen sikret hjemmehåpene cherif younousse og ahmed tijan semifinaleplass. mol og sørum tok tidlig kontroll mot carambula og ranghieri og skaffet seg umiddelbart en solid luke i første sett. de gjorde lite feil og vant til slutt 21-15. i annet sett hang italienerne mer med og satte den norske duoen under press. det ledet på et punkt 16-13, men da våknet nordmennene og snudde til seier. mol og sørum slo tidligere torsdag det svenske vidunderparet david åhman og jonatan hellvig. de har tatt sandvolleyballverden med storm de siste årene. fredag er det kvartfinaler i doha. semifinaler, bronsekamper og finaler går lørdag. til sammen skal det deles ut 10 millioner kroner til de ti lagene som deltar i tourfinalen i qatar. en god del av denne summen deles ut til vinnerlaget, og det kan bli norsk. til sommeren stiller den norske duoen som tittelforsvarer i ol i paris. (ntb)  Mol og Sørum herjet med svenskene – kjemper om ti millioner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:14.57)
  anders mol og christian sørum lekte seg tidvis med det svenske vidunderparet david åhman og jonatan hellvig i verdenstourfinalen i sandvolleyball torsdag. mol og sørum vant 2-0 i strake sett ette to ganger 21-16. den norske superduoen viste innledningsvis spill i verdensklasse og var helt overlegne i det første settet. der ledet de 10-7, 13-8, 15-10 og 18-12, før det til slutt endte med 21-16. oppgjørene mellom norge og sverige kan bli legendariske i flere år framover. lagene hadde møtt hverandre seks ganger før torsdagens oppgjør i doha, qatar. første gang de møttes var i em-semifinalen i münchen i 2022. da sjokkerte de unge svenskene med seier, og mol og sørum måtte nøye seg med bronsefinale. den vant de. (ntb)

  svømme-em: lie og løyning til semifinalene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:10.24)
  markus lie kapret 5.-plassen i heat nummer tre og tok seg til semifinalen på 100 meter rygg i kortbane-em i svømming i bucuresti. lie svømte inn til tiden 51,27 sekunder og var 32 hundredeler bak vinneren i sitt heat. franske mewen tomac var kjappest av alle med 50,47. semifinalene går senere torsdag. det blir også semifinale på ingeborg vassbakk løyning på 50 meter rygg. 27,76 ga 5.-plass i heat nummer to, og hun tok seg til semifinalene som den siste av de 16 kvalifiserte. eva kummen ble nummer sju i kvalifiseringen på 200 meter bryst og tok seg ikke til semifinalen. kummens 2.26,30 holdt ikke til å bli blant de 16 som avanserte. (ntb)

  Herrem om fordeler for VM-verter: – Slik har det vært i mange år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:07.02)
  diskusjonen om håndball-vm og rigging av grupper, har skutt fart de siste dagene. camilla herrem slår oppgitt ut med armene etter snart 15 år med samme opplegg. både danmark, sverige og norge fikk velge én deltaker hver fra toppseedingsnivået og plassere denne slik at lagene møttes i hovedrunden. for norges del dreide det seg om regjerende ol-vinner frankrike. dette gjør at norge ikke kan møte det franske laget igjen før i en medaljekamp. – dette er absolutt ikke noe nytt. slik har det vært i mange år. skal vi ha denne diskusjonen hver gang? skal vi klage hver gang en vertsnasjon får det slik? jeg føler at folk får ta det som det er og fokusere på noe annet, sier en lett oppgitt herrem til ntb. – denne gangen er det danmark, sverige og norge som får denne fordelen. neste gang og gangen etter det, blir det noen andre. dette har jeg absolutt ikke noe fokus på. hun har spilt mesterskap på hjemmebane to ganger i karrieren: em i 2010 og årets vm. alle andre ganger har hun spilt hjemmefra og sett arrangørland med gunstige forutsetninger. 2021-vm fikk vertsnasjon spania hjelp. gruppeinndeling hovedrunden ble endret et par dager etter trekningen. det grepet gjorde at spania slapp unna de fleste storlagene før en eventuell semifinale. norge slo spania i semifinalen og sikret senere gullet. det internasjonale håndballforbundet (ihf) kjenner seg ikke igjen i brudd på fair play-konseptet og svarer slik. – det hjelper bare populariteten til håndballen å fikse betingelsene for at flere fans skal bli eksponert for sporten og legge til rette for flere tilskuere, skriver ihf-talsmann adrian costeiu. (ntb)

  Svømme-EM: Christiansen rett til finale på 1500 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. desember 2023 KL:10.59)
  henrik christiansen (27) er klar for finale på 1500 meter i kortbane-em i svømming etter 14.36,25 i kvalifiseringen. tre andre nordmenn er semifinaleklare. christiansen var nest raskest i forsøksheat nummer to, og også nest raskest totalt sett blant de 16 som var med i kvalifiseringen. iren daniel wiffen var best med 14.34,50. finalen på distansen går torsdag kveld. ingeborg vassbakk løyning er videre til semifinalen på 200 meter rygg onsdag kveld. hun oppnådde 2.07,44 og ble nummer seks i forsøksheat nummer to. nicholas lia er videre til semifinale på 50 meter fri etter 21,47 i kvalifiseringen. det ga 6.-plass i det sjette av sju heat. christoffer haarsaker skal på sin side svømme semifinale på 100 meter bryst. 58,64 ga 7.-plass i det siste av fem heat. semifinalene på 50 meter fri og 100 meter bryst går også onsdag kveld. bjørnar grytnes laskerud er utslått på førstnevnte øvelse etter 22,15 i heat nummer fire. (ntb)


  Lie og Slyngstadli utslått i svømme-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:18.42)
  markus lie og silje slyngstadli ble begge slått ut i semifinalene på henholdsvis 50 meter rygg og 100 meter bryst under kortbane-em i svømming i romania. lie svømte inn til 23,55 i semifinalen og ble nummer sju i det andre heatet. det var et stykke unna avansement til finalen. han hadde den ellevte beste tiden, og det var de åtte beste som tok seg videre. slyngstadli endte sist i sitt heat i semifinalen med 1.06,43. dermed gikk heller ikke hun videre til finalen. tiden var den svakeste av de 16 som var i semifinalene. (ntb)

  lie og slyngstadli videre til semifinale i svømme-em

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:12.27)
  markus lie og silje slyngstadli er begge videre til semifinale på henholdsvis 50 meter og 100 meter under kortbane-em i svømming i romania. lie svømte inn til 23,77 i forsøksheatet på 50 meter rygg og kvalifiserte seg for avansement med den 13. beste tiden. silje rongevær slyngstadli ble også nummer 13 på tiden 1.06,19 på 100 meter bryst. eva kummen var også med på samme distanse og ble nummer 25 i forsøket med 1.07,35. jon jøntvedt var i aksjon på 400 meter fri. han ble bare nummer 23 med tiden 3.48,04. 3.40,41 hadde gitt ham en plass i finalen. (ntb)

  Basketball: Ligaleder Celtics slått ut av NBA Cup

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:07.09)
  indiana pacers-guard tyrese haliburton ble tungen på vektskålen da laget slo boston celtics 122-112 i kvartfinalen i nba cup. nba cup er en nyvinning i nba denne sesongen. bortsett fra finalen teller samtlige kamper på grunnserietabellen. celtics har vært et av ligaens beste lag hittil denne sesongen, men til tross for at både jason tatum og jaylen brown leverte for laget mandag, endte det med nederlag og exit i turneringen. de manglet dessuten stjernespiller kristaps porzingis i fjerde kamp på rad. han sliter med en leggskade. haliburton avgjorde langt på vei kampen da han satte ballen i kurven fra langt hold med 1.30 minutter igjen å spille. deretter trygget hjemmelaget seieren og skal møte vinneren av new york knicks og milwaukee bucks i semifinalen torsdag. finalen spilles lørdag. celtics topper den østlige avdelingen i nba, mens pacers er nummer seks på samme tabell. celtics og minnesota timberwolves (avdeling vest) har begge 15 seirer denne sesongen. spillerne har ikke vært like entusiastiske for nyvinningen. – for å være ærlig er det ingen som bryr seg om nba cup. det er den store tittelen som er viktig, uttalte memphis-spiller marcus smart ved sesongstart. (ntb)

  Sindland gir seg som Lyn-trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:18.51)
  oddbjørn sindland gir seg som trener for lyns kvinnelag i fotball. han velger å se seg om etter nye utfordringer. – takk til alle i lyn for fire flotte år. etter eget ønske velger jeg nå ikke å fortsette som hovedtrener i lyn. jeg setter stor pris på å ha vært en del av en klubb med så mange fine folk og er stolt over jobben vi har lagt ned, sier han til klubbens nettsted. sindland kom til lyn i 2020 som assistenttrener. de to følgende årene var han også toppspillerutvikler i klubben. før årets sesong tok han steget opp som hovedtrener. det endte med 6.-plass i toppserien og semifinaleplass i cupen. (ntb)

  Irritasjon hos VM-naboen: Sverige mener Norge har klar fordel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:16.03)
  det svenske vm-laget reagerer på at norge får flere hviledager enn de hardeste konkurrentene underveis i verdensmesterskapet i håndball. norge starter vm i dag, og det bidrar til at den norske troppen har to hviledager mer enn blant andre sverige og danmark i mesterskapsperioden. – det er absolutt en sportslig fordel for norge. det er ikke mulig å se det på en annen måte, sier sveriges trener tomas axnèr til avisen aftonbladet. – arrangører får alltid fordeler. norge har og har hatt sine i likhet med sverige og danmark. selv har vi det verste reiseskjemaet, kortest tid mellom kampene og den hardeste veien mot semifinalen. men vi legger oss ikke i fosterstilling for det. vi arrangerer hjemme-vm i 2025 (sammen med tyskland), og da får vi se til å få fordeler. så vår tid kommer, sier nederlands svenske landslagssjef per johansson til aftonbladet. vm avsluttes med medaljekamper i danske herning 17. desember. (©ntb)

  Bulgarias kontroversielle fotballpresident trakk seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:15.21)
  bulgarias fotballpresident borislav mihaylov trakk seg mandag fra vervet etter massive protester over tid. en ny president skal velges på kongressen neste år. flere tusen supportere har trukket til gatene i de siste ukene i det som må karakteriseres som masseprotester mot mihaylov, den tidligere keeperen som voktet målet da bulgaria nådde semifinalen i fotball-vm i 1994. misnøyen med mihaylov tiltok i styrke da det ble besluttet å spille em-kvalifiseringskampen hjemme mot ungarn 16. oktober foran tomme tribuner. det har i lang tid vært misnøye med mihaylov og bulgarias fotballforbund på grunn av herrelandslagets labre form. bulgarias statsminister nikolay denkov ba nylig fifa-president gianni infantino om å fjerne mihaylov fra stillingen og sette inn en midlertid ledelse. (ntb)

  Norges curlingkvinner med første EM-medalje på 19 år – knuste Sverige 10-3 i bronsekampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:17.28)
  det norske kvinnelaget i curling er tilbake på em-pallen etter nesten to tiår utenfor. sverige ble banket 10-3 i kampen om bronsemedaljene. oppgjøret startet forsiktig med en poengløs omgang, men norge koblet grepet skikkelig i de tre som fulgte. med 8-0-ledelse etter fire omganger var spenningen utløst. sverige fikk inn en redusering, men var aldri i nærheten av et mirakelcomeback i skotske aberdeen. etter åtte omganger var det over. norges serie i bronsekampen var slik: 0-0, 2-0, 2-0, 4-0, 0-1, 1-0, 0-2, 1-0. laget som stoppet den norske medaljetørken i kvinnenes em, besto av skip marianne rørvik, kristin skaslien, mille haslev nordbye og martine rønning. i år tok de seg til norges første em-semifinale siden 2005. den gang herjet dordi nordby på curlingisen, og året før kom bronsen som inntil fredag var siste norske kvinnemedalje i em. norge har 14 ganget stått på em-pallen i curling for kvinner (to gull, fire sølv og åtte bronse). det siste gullet ble vunnet i 1999. de norske curlingherrene endte på 5.-plass i årets europamesterskap i skottland. (ntb)

  syv norske videre til semifinale - golberg slått ut i kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:13.30)
  De to storfavorittene Johannes Høstflot Klæbo og Erik Valnes møtte hverandre i heat én i kvartfinalen. Begge beholdt roen. Selv om de ble utfordret av franske Jules Chappaz, gikk Klæbo etterfulgt av Valnes først i mål. – De har selvtilliten i godt behold, både Klæbo og ikke minst Valnes, sa NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland. Utfordrer Marcus Grate, som var best i prologen, ble slått ut etter fall i kvartfinalen. I samme heat gravde Even Northug dypt og tok seg videre. – Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg har sjelden ramlet i sprint, så det var kanskje min tur nå, sa svensken etter fallet. Ansgar Evensen klarte seg, mens Pål Golberg måtte se seg slått. Golberg manglet noen tusendeler for å komme videre som «lucky loser.» Det gjorde derimot Harald Østberg Amundsen som kom seg videre på tid. Matz William Jenssen og Håvard Solås Taugbøl Hadde full kontroll og kom videre fra siste heat.

  curlingkvinnene tapte em-semifinalen mot sveits

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:22.34)
  norge kom til kort mot favoritten sveits i semifinalen i curling-em for kvinner. det ble tap 3-8, og dermed venter bronsekamp mot sverige fredag. norge hadde ikke kommet så langt i em som til en semifinale siden 2005, da dordi nordby herjet på curlingisen. det norske laget besto også av marianne rørvik, kristin skaslien, mille haslev nordbye og martine rønning. sveits var klar favoritt etter å ha gått ubeseiret gjennom grunnspillet. norge vant seks kamper og tapte tre. (ntb)

  norges curlingherrer vant - semifinalesjansen røk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:18.13)
  de norske curlingherrene klarte ikke å ta seg til semifinale i em. de slo sveits, men fikk ikke hjelpen de trengte fra andre lag. norge vant 6-4 over sveits, men var samtidig avhengig av at finland slo em-verten skottland i sin kamp. der sto det 7-7 etter ti omganger, og oppgjøret måtte avgjøres med ekstraomgang og skotsk sistesten. skottland avgjorde med en perfekt sten fra skip bruce mouat. finnene kjempet for å overleve i a-puljen i em, men etter tapet må de ta steget ned til b-puljen sammen med tyrkia. bak italia (9-0) og skottland (7-2) endte både sveits, sverige og norge med seks seire og tre tap, men norge fikk den sure femteplassen som dårligste lag i såkalt «draw shot challenge». hadde skottland også endt med seks seire og tre tap, ville norge vært videre til semifinale. (ntb)


  Hareides Island trakk Israel i EM-omspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:16.53)
  island skal gjeste israel i den første kampen om en billett til fotball-em i tyskland neste sommer. med seier venter enten bosnia eller ukraina som siste hinder. nasjonsligaomspillet, der de tre siste nasjonene skal kvalifisere seg til mesterskapet i tyskland, spilles om fire måneder, med semifinaler 21. og finaler 26. mars. åge hareides island møter israel på bortebane (dersom det på det tidspunkt tillates spill på israelsk jord). vinneren spiller i utgangspunktet borte mot bosnia-hercegovina eller ukraina i finalen, men med ukrainsk seier i semifinalen kan det bli finale på nøytral bane. (ntb)

  curlingkvinnene til norges første em-semifinale på 18 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:14.18)
  norges kvinnelag er klare for semifinalekamp mot sveits etter den avgjørende 9-7-seieren over skottland tidligere torsdag. semifinalen spilles torsdag kveld i em-arenaen i aberdeen. i den andre semifinalen møtes sverige og italia. sist gang norge kom så langt som til en semifinale i em var i 2005. norge var ikke heldig med sine steiner i den fjerde omgangen som de tapte med 0-3, men de slo umiddelbart tilbake med å vinne den neste omgangen med tilsvarende sifre. skottene reduserte til 7-7 i den åttende omgangen, men de klarte ikke å utnytte at de hadde sistestein i den tiende og siste omgangen. skipen rebecca morrison sendte den for langt i boet, og da var det norge som hadde den beste steinen også i den omgangen, i likhet med den i den niende omgangen. norges skip er marianne rørvik. hun har med seg kristin skaslien, mille haslev nordbye og martine rønning på laget. (ntb)

  Tøff trekning for Finland i EM-playoffen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:12.22)
  finland må ta seg forbi både wales og polen får å komme seg til fotball-em neste sommer. det ble klart da playoffen ble trukket torsdag. playoffen spilles i mars, og der skal man få de tre siste nasjonene til mesterskapet i tyskland. det mest interessante i trekningen var hvilket lag av finland, ukraina og island som ble plassert i den tøffere playoffen på nivå a, og hvilke to som på papiret fikk plass i nivå b. og det var finnene som fikk nivå a, og spiller semifinale i playoffen borte mot wales. vinneren av den kampen får hjemmekamp i playoff-finalen mot vinneren av polen og estland. åge hareides island er trukket som bortelag mot israel, før en ny bortekamp mot bosnia-herzegovina eller ukraina vil være siste hinder før avansement til em. på nivå c møtes georgia og luxembourg i den ene semifinalen, mens hellas og kasakhstan møtes i den andre.


  semifinalehåpet lever

  Kilde: VG Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:13.17)
  norge med magnus ramsfjell som skip slo finland 6-3 i den sjuende runden i culing-em. semifinalehåpet lever med to runder igjen av grunnspillet, melder ntb.

  Tung tirsdag for Norges curlingkvinner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:06.07)
  norges kvinnelag i curling-em hadde en tung dag tirsdag med tap både for sverige (4-7) og italia (6-7). semifinaleplassen kan ryke. det norske laget vant fire av sine fem første kamper i turneringen, men er etter tirsdagens nedtur på delt 4.-plass med vertsnasjonen skottland. sveits og italia har allerede sikret semifinaleplass. norge tapte først mot sverige, deretter mot italia. norge møter tyrkia onsdag og avslutter mot vm-vertene skottland torsdag, i det som kan bli en avgjørende kamp om semifinaleplass. (ntb)

  Ramsfjells EM-lag tok viktig seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:17.44)
  magnus ramsfjell og hans lag tok en viktig seier med 11-5 over tyrkia i curling-em tirsdag. norge er fortsatt med i kampen om semifinaleplass. norge tok sin tredje seier i turneringen i aberdeen, men har tapt like mange ganger og må avslutte sterkt om det skal bli avansement. ramsfjell har med seg martin sesaker, bendik ramsfjell og gaute nepstad på laget. norge møter italia og tsjekkia onsdag, sveits torsdag. (ntb)

  Djokovic klar for finale i ATP-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:23.06)
  verdensener novak djokovic vartet opp med solid tennis og slo stjerneskuddet carlos alcaraz 6-3, 6-2 i semifinalen i atp-tourfinalen. dermed er serberen klar for finalen i turneringen som runder av 2023-sesongen. møtet mellom verdens to beste tennisspillere ga en forbausende enkel seier til djokovic. veteranen kom riktig nok i trøbbel allerede i første game, der han to ganger måtte avverge bruddball for å gå opp til 1-0. senere fikk han mer kontroll, og djokovic brøt alcaraz til 5-3 før han servet åpningssettet hjem. i annet sett brøt djokovic motstanderen til både 2-1 og 5-2, og da ble veien til seier for lang for den energiske spanjolen. i finalen skal djokovic møte jannik sinner (22), som slo daniil medvedev 2-1 i sett i sin semifinale på hjemmebane i torino. finalen spilles søndag. (ntb)

  Danmark klar for fotball-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:22.39)
  danmark var sterkest i den avgjørende «finalen» mot slovenia i gruppe h. med 2-1-seier er de klar for em i fotball neste år. joakim mæhle og erik janza sørget for at det sto 1-1 til pause. ni minutter etter hvilen brukte thomas delaney to touch på å sette inn 2-1-målet som sendte parken til himmels. dermed skal danmark spille sitt tiende em-sluttspill. i 2021 tok de seg hele veien til semifinalen. der endte det med 1-2-tap for england. kasakhstan er nærmest frontduoen i gruppe h med 18 poeng. de møter slovenia mandag, mens danmark tar turen til nord-irland. (ntb)


  alcaraz videre i atp-sluttspillet – møter djokovic i semifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:17.16)
  den spanske tennisstjernen carlos alcaraz tok seg videre til semifinale i atp-sluttspillet da han slo daniil medvedev i strake sett i torino fredag. spanjolen vant kampen med sifrene 6-4, 6-4. dermed skal alcaraz møte novak djokovic i semifinalen. oppgjøret blir spilt mellom verdens to høyest rangerte tennisspillere. – novak er novak. han er verdens beste spiller akkurat nå. han har bare tapt seks kamper i år, så han er helt utrolig, sa spanjolen etter kampen. tross fredagens tap er også medvedev videre til neste runde. det var allerede klart etter onsdagens kamper. duoens avansement betyr også at alexander zverev er ute av turneringen. tyskeren slo alcaraz i første kamp, men røk på et tap for medvedev runden etter. zverev møter andrej rublev fredag kveld. turneringen avsluttes søndag. (©ntb)  medvedev klar for semifinale i atp-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:06.03)
  russiske daniil medvedev er klar for semifinale i atp-sluttspillet etter at han slo tyske alexander zverev i strake sett i torino i natt. det melder ntb. medvedev vant med settsifrene 7-6, 6–4. første sett endte i tiebreak, hvor russeren gikk seirende ut 9–7. i andre sett brøt medvedev zverevs serve på stillingen 5–4 brøt og vant settet og kampen. russeren er den første som tar seg videre fra gruppespillet i årets atp-sluttspill. spanske carlos alcaraz venter i den siste gruppespillkampen for medvedev, mens zverev møter rublev. begge kampene spilles fredag lokaltid.

  Kohli skrev crickethistorie da India stormet til VM-finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:20.00)
  superstjernen virat kohli spilte hovedrollen da vertsnasjonen india tok seg til vm-finalen i cricket med en poengfest i semifinalen mot new zealand. kohli scoret 117 poeng på 113 kast da india henrykket hjemmepublikum i mumbai med 397 poeng, det høyeste poengtallet i en utslagskamp i cricket-vm-historien. han er den første som har oppnådd tresifret poengtall 50 ganger i endagslandskamper. india har dominert vm på hjemmebane og vant alle ni kamper i grunnspillet. den cricketglade nasjonen jager sin første vm-tittel siden 2011, da tendulkar var den store spilleren. (ntb)

  Sinner slo verdensener Djokovic

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:06.08)
  jannik sinner slo verdensener novak djokovic i atp-sluttspillet i torino tirsdag. etter tre timers spill vant italieneren 7-5, 6-7, 7-6. dersom sinner hadde vunnet i strake sett, hadde han sikret seg en billett til semifinalen. nå må i stedet 22-åringens skjebne avgjøres i den siste gruppespillskampen, der han møter han danske holger rune. før tirsdagens møte hadde italieneren tapt samtlige tre kamper mot djokovic, blant annet i fjorårets wimbledon-turnering, der sinner ledet 2-0 i sett. (ntb)

  NRK skal sende mesterligaen for kvinner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:16.20)
  brann skal som første norske lag delta i gruppespillet i mesterligaen for kvinner. nå kan norske seere følge disse kampene på nrk og tv 2. de to kringkasterne har sammen kjøpt rettighetene til å vise 15 kamper i årets mesterliga for kvinner. nrk og tv 2 vil dele brann sine kamper mellom seg. – dette er en god dag for nrk, tv 2 og norsk fotball. brann skal måle krefter med de beste fotballspillerne i europa, og da er det ekstra stas at det norske folk får se disse kampene på våre kanaler. vi gleder oss til å følge mesterligaen tett, sier espen olsen langfeldt, sportsredaktør i nrk. bergensklubben er i gruppe med tsjekkiske slavia praha, østerrikske st. pölten og det franske storlaget lyon. mesterliga-eventyret for brann starter allerede tirsdag kveld borte mot st. pölten. tv 2 skal sende kampen. nrk vil blant annet vise oppgjøret mellom ada hegerbergs lyon og søster andrines brann i frankrike 13. desember. nrk og tv 2 har også sikret seg rettighetene til to av de fire kvartfinalene, samt begge semifinalene. dersom brann går videre fra gruppespillet, blir også disse kampene lett tilgjengelig for alle interesserte i norge. samtlige av brann sine kamper kan også følges direkte på radiokanalen nrk sport. finalen sendes på nrk lørdag 25. mai.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »