Hovedsiden

Liten annonse
  Eikeri klar for doublefinale i Tokyo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (fredag 29. september 2023 KL:13.41)
  den norske tennisspilleren ulrikke eikeri og makkeren ingrid neel fra estland spilte seg helt fram til finalen i wta500-turneringen i tokyo fredag. den norske jenta spiller denne gangen sammen med neel, og sammen slo de nicole melichar fra usa og ellen perez fra australia med 6-4, 4-6, 11-9 i semifinalen. det var tv 2 som omtalte seieren først. eikeri har tidligere hatt flere forskjellige makkere i double. i august spilte hun blant annet med kinesiske lin zhu. i finalen møter eikeri/neel det japanske paret eri hozumi og makoto ninomiya. finalen går natt til lørdag norsk tid.

  glimt-profil mister cupsemifinalen mot vålerenga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:15.46)
  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag. Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden. Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander. Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)  Magnus Carlsen vant på utrolig vis – klar for finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:22.46)
  magnus carlsen vant semifinalen mot jan nepomnjasjtsjij i den sjette champions chess-turneringen og er på vei mot en ny topplassering. etter remis i de to første partiene vant carlsen det tredje med hvite brikker etter 47 trekk. nepomnjasjtsjij måtte vinne det siste ordinære partiet og skaffet seg et stort overtak. på et tidspunkt sto han fem bønder over på brettet, men carlsen forsvarte seg ypperlig i en tilsynelatende tapt stilling og sikret remis etter 129 trekk. carlsen har vunnet tre av de fire cct-turneringene han har deltatt i tidligere i år, og ble nummer tre i den siste. onsdag møter han maxime vachier-lagrave i første finale. siden det spilles etter dobbelt utslagssystem, er det ikke over enten han vinner eller taper da. vinner han, får han to muligheter til å sikre turneringsseieren mot vinneren av taperrunden. taper han for vachier-lagrave, må han vinne to kamper i taperrunden og deretter slå vachier-lagrave to ganger for å gå helt til topps. (ntb)  Bullen til semifinale i bryte-VM - nærmer seg OL-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:12.45)
  grace bullen har vært i storform i de innledende rundene i 62-kilosklassen i bryte-vm. nå er hun klar for semifinalen og er dermed svært nær ved å sikre seg en ol-plass. i åpningsrunden brukte bullen bare 21 sekunder på å slå angelina rodrigues miranda fra kapp verde 4-0. den norske bryteren gikk offensivt ut og fikk raskt en nedrivning etterfulgt av et fall. dermed var kampen over etter 21 sekunder. i åttedelsfinalen møtte hun esther omolayo kolawole fra nigeria. det ble en lengre kamp, men bullen fikk en god start og ledet 3-0 etter de første tre minuttene. etter pausen avgjorde hun da fikk kolawole på ryggen og vant til slutt 7-1, med snaut halvannet minutt igjen på klokka. i kvartfinalen mot rumenske kriszta incze gjorde bullen igjen kort prosess og vant 10-0 etter bare ett minutt og 19 sekunder ute på brytematta. bullen må minst bli topp fem i vm for å sikre en ol-plass allerede nå. når hun nå er i semifinalen, er hun sikret en bronsefinale. ettersom det i bryting er to bronsefinaler, vil det bli ombryting om femteplassen mellom de to utøverne som taper bronsefinalene. semifinalene brytes onsdag ettermiddag, med finalene senere samme kveld. bullen møter japanske sakura motoki i semifinalen. det er igjen to ol-kvalifiseringer før sommerlekene i paris neste sommer. (ntb/nrk)

  Carlsen finaleklar etter utklassing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:06.12)
  magnus carlsen levnet ikke wesley so en sjanse i semifinalen i lynsjakkturneringen speed chess championship. fredag spiller han finale. carlsen var så overlegen at han på ett tidspunkt vant sju partier på rad. han tapte bare to av 29 partier, og seierssifrene ble 22-7. – jeg følte meg ikke spesielt energisk før kampen, men jeg var rolig og fokusert, og jeg synes jeg spilte veldig bra i starten. særlig de tre første seirene var av veldig høy kvalitet, og det satte tonen, sa carlsen til chess24. (ntb)


  Ro-VM: Den norske dobbeltfireren på 4.-plass i B-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. september 2023 KL:12.45)
  dobbeltfireren bestående av erling øyasæter, martin helseth, jonas juel og erik solbakken ble nummer fire i b-finalen i ro-vm i serbia lørdag. den norske båten endte på 5.-plass i semifinalen tidligere i uken, og dermed ble det ingen a-finale. lørdag lå de et stykke bak resten av feltet, men de kjempet seg tilbake etter at romania hadde fått en klar ledelse. til slutt endte nordmennene på fjerdeplass bak vinner romania, estland og usa. de hadde om lag fem sekunder opp til romania. vinnerbåten i b-finalen sikret seg plass i neste års ol i paris. (ntb)

  Medvedev møter Djokovic i finalen i US Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. september 2023 KL:08.56)
  daniil medvedev slo tittelforsvareren carlos alcaraz i semifinalen i us open. nå er han klar for finalen der novak djokovic venter. novak djokovic ble fredag kveld klar for sin fjerde grand slam-finale i år etter å ha slått det amerikanske stjerneskuddet ben shelton i strake sett i us open. noen timer senere avsluttet daniil medvedev spanjolen carlos alcaraz` periode som regjerende us open-mester etter at han slo ham med sifrene 7-6 (3), 6-1, 3-6 og 6-3. medvedev, som er seedet som nummer 3, vant sin eneste grand slam-tittel på flushing meadows i 2021 da han beseiret djokovic i finalen det året. (ntb)
  Tyskland slo ut USA – klare for VM-finale i basketball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:17.15)
  tyskland tok seg til sin første vm-finale i basketball for menn ved å slå usa 113-111 i en jevn og spennende semifinale. i finalen venter serbia. andreas obst fra bayern münchen var kampens store spiller og scoret 24 poeng. tyskland går til søndagens finale ubeseiret i turneringen, som er gjennomført med kamper i japan, indonesia og filippinene. sluttrundene avvikles i pasay nær filippinenes hovedstad manila. tyskland har tatt seg til finale selv om lagets nye stjerne dennis schröder fra nba-laget toronto raptors har vært langt fra sitt beste etter å ha kranglet med landslagssjef gordon herbert tidligere i turneringen. franz wagner fra orlando magic og daniel theis fra indiana pacers leverte derimot varene. usa har fem vm-gull på merittlista, men stilte som vanlig et lag uten sine største navn i en vm-turnering. det må ol til for å lokke de største amerikanske stjernene. serbia stiller uten nba-superstjernen nikola jokic, men har likevel tatt seg til finale. i semifinalen ble canada slått 95-86, og dermed er det klart at tittelen forblir på europeiske hender. spania var tittelforsvarer, men forsvant ut i mellomrunden. (ntb)

  ro-vm: den norske dobbeltfireren langt unna i semifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. september 2023 KL:13.25)
  dobbeltfireren med erik solbakken, jonas juel, martin helseth og erling øyasæter fikk det for tøft i semifinalen i ro-vm. kvartetten kom på 5.-plass. polen vant foran italia og tyskland. topp tre sikret seg finaleplass, og samtidig ga det båten en plass i neste års ol. den norske båten endte 11,95 sekunder bak polen. den norske kvartetten lå sist etter 500 meter, før de rodde seg opp én plass. det ble for langt opp for nordmennene som kjempet det de hadde i motvinden i beograd. finalene starter lørdag. (ntb)

  ro-vm: lund sist i semifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. september 2023 KL:13.19)
  maia lund (28) klarte ikke å hamle opp med de beste i semifinalen i lettvekt singelsculler i ro-vm i serbia. lund havnet sist av de seks utøverne i semifinalen hvor de tre beste kvalifiserte seg til finalen. lund må nøye seg med b-finale senere i mesterskapet. 28-åringen var 24,27 sekunder bak vinneren sophia luwis fra usa. franske aurelie morizot og rumenske gianina van groningen kom på 2.- og 3.-plass. bergensroeren har også deltatt i dobbeltsculler med inger kavlie i mesterskapet i beograd. det endte med en 3.-plass i c-finalen. (ntb)

  Benske og Tjøm sikret OL-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. september 2023 KL:10.44)
  den norske båten med lars benske og ask jarl tjøm kan juble for finaleplass i vm, og at båten deres er sikret en plass i neste års paris-ol. de to ble nummer tre i semifinalen i vm i beograd torsdag formiddag. nordmennene hadde høyest frekvens underveis og var hele veien med i teten. etter 1000 meter hadde de to et godt grep om tredjeplassen, den siste plassen som ga a-finale. (ntb)

  Alcaraz til semifinale i US Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. september 2023 KL:06.48)
  regjerende mester carlos alcaraz hadde relativt få problemer med å knuse alexander zverev og med det ta seg til semifinale i grand slam-turneringen us open. alcaraz slo tyskeren med settsifrene 6-3, 6-2, 6-4 på hardcourten i new york. i semifinalen venter russiske daniil medvedev. – jeg er veldig komfortabel med å spille på denne banen og i new york generelt. jeg føler meg sterk og klar for kampen mot medvedev, sa alcaraz. (ntb)

  Vålerenga ett skritt nærmere Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:21.55)
  vålerenga fikk en strålende start på kvalifiseringen til mesterligaen. kvalifiseringen består av to runder, hvor det i første runde er fire lag som møtes til en mini-turnering. vålerenga er vertskap én av disse turneringene, hvor det er to semifinaler og deretter en kamp om tredjeplassen og en finale, hvor vinneren går videre til runde to. i semifinalen på hjemmebane mot minsk tok vålerenga ledelsen med mimmi löfwenius allerede i kampens niende minutt. minsk utlignet på straffe fem minutter før pause, men bare tre minutter senere svarte vålerenga og karina sævik. oslo-laget hadde dermed en 2-1-ledelse til pause og det ble til 3-1 i den andre omgangen, etter en scoring fra ylinn tennebø. – det var litt mer spennende enn jeg tror de selv hadde håpet på, men de gjorde jobben og det ble ganske komfortabelt, sier nrks fotballekspert carl-erik torp. i finalen i runde én skal vålerenga spille mot celtic. også den kampen spilles i oslo, en kamp som starter lørdag klokken 20.00. vinner vålerenga der, går de videre til runde to. der er det et oppgjør over to kamper (hjemme og borte) som i så fall venter. runde to spilles i midten av oktober og der kan det bli et møte med europeiske topplag. potensielt kan vålerenga blant annet bli trukket mot lag som arsenal eller wolfsburg. også brann er videre til finalen i deres miniturnering i runde én av mesterliga-kvalifiseringen. de møter belgiske anderlecht i finalen, som spilles i polske katowice.

  EM-bronse til Nora Korneliussen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:20.54)
  nora korneliussen sikret seg i kveld bronse i em i bordtennis. den norske 24 åringen møtte kubra korkut i semifinalen. men den tyrkiske motstanderen ble for sterke for korneliussen. som til slutt tapte 3-0 i sett, men tar likevel med seg en bronsemedalje hjem

  Reiten, Ødegaard og Haaland nominert til Gullballen: – Helt vanvittig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:19.23)
  martin ødegaard og guro reiten er for første gang nominert til gullballen (ballon d`or). erling braut haaland er også nominert, noe som er tredje gang for stjernespissen. totalt 30 menn og 30 kvinner ble nominert. – det sykeste er at det kunne veldig fort vært nominert én til. det er jo helt vanvittig for en nasjon som norge, sier nrks fotballekspert carl-erik torp. – det sier litt om hvor vi plutselig har kommet. det er store stjerner som er nominert til slike priser, det er ikke noe man skal ta for gitt. prisen deles ut 30. oktober. haaland ble nummer ti i kåringen i 2022 og nummer elleve i 2021. det er også den høyeste plasseringen til en norsk mann i kåringen, som ble delt ut for første gang i 1956. rune bratseth ble henholdsvis nummer 20 og 15 i 1992 og 1993, mens bent skammelsrud ble nummer 33 i 1997. tore andré flo var også nominert i 1998, men uten å få noen stemmer. for kvinner ble prisen for første gang delt ut i 2018. den gang vant ada hegerberg den prestisjefulle prisen, mens hun ble nummer fire i 2019 og nummer syv i 2022. reiten er den andre norske kvinnen etter nevnte hegerberg som har fått en nominasjon til prisen. reiten hadde en strålende sesong for chelsea, som vant den engelske serien og cupen. i tillegg kom de til semifinalen, hvor de ble slått ut av barcelona. for caroline graham hansen ble det imidlertid et nytt år uten nominasjon til gullballen, til tross for at hun spesielt i mesterligaen var sentral for at barcelona vant turneringen. barcelona vant også både den spanske serien og cupen. – jeg er overrasket. i sin posisjon så har hun vært avgjørende i hjemlig serie, i mesterligaen og gjort spektakulære ting. hun har vært en ekstremt viktig bidragsyter for dem der. det er en tøff konkurranse. man kan være litt skuffet, men jeg tenker ikke at det er en skandale, sier torp.

  Reiten, Ødegaard og Haaland nominert til Gullballen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:19.23)
  martin ødegaard og guro reiten er for første gang nominert til gullballen (ballon d`or). erling braut haaland er også nominert, noe som er tredje gang for stjernespissen. prisen deles ut 30. oktober. haaland ble nummer ti i kåringen i 2022 og nummer elleve i 2021. det er også den høyeste plasseringen til en norsk mann i kåringen, som ble delt ut for første gang i 1956. rune bratseth ble henholdsvis nummer 20 og 15 i 1992 og 1993, mens bent skammelsrud ble nummer 33 i 1997. tore andré flo var også nominert i 1998, men uten å få noen stemmer. for kvinner ble prisen for første gang delt ut i 2018. den gang vant ada hegerberg den prestisjefulle prisen, mens hun ble nummer fire i 2019 og nummer syv i 2022. reiten er den andre norske kvinnen etter nevnte hegerberg som har fått en nominasjon til prisen. reiten hadde en strålende sesong for chelsea, som vant den engelske serien og cupen. i tillegg kom de til semifinalen i mesterligaen. reiten var også en del av det norske laget i sommerens vm, hvor de ble slått ut i åttedelsfinalen. haaland var med på manchester citys trippel, med seier i mesterligaen, premier league og fa-cupen. martin ødegaard er kaptein for arsenal, som lenge ledet premier league, men til slutt ble nummer to.

  VM i roing: Brun og Helvig kjemper om A-finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:14.28)
  kristoffer brun og oscar helvig i dobbeltsculler ble nummer tre i sitt kvartfinaleheat og tok seg til semifinale a/b i vm i roing onsdag. de tre beste i hvert kvartfinaleheat gikk til semifinalene der de skal kjempe videre om en plass i a- eller b-finale. kvartfinalen for nordmennene ble av det svært jevne og spennende slaget der den spanske duoen alex pujolar og rodrigo romero var først i mål. de hadde 0,94 sekunder ned til italienerne luca rambaldi og matteo sartori. brun og helvig kom 1,12 sekunder bak vinnerne på 3.-plass og skal ut i semifinale fredag. (ntb)

  VM i roing: Benske/Tjøm skal kjempe om A-finaleplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:13.29)
  lars benske og ask jarl tjøm viste muskler da de vant kvartfinaleheatet i lettvekt dobbeltsculler i ro-vm onsdag. den norske duoen var i det tredje av i alt fire kvartfinaleheat, og nordmennene vant med tiden tiden 6.51,36. det gjorde at de vant heatet med 1,87 sekunder ned til tyskerne paul leerkamp/jonathan rommelmann. newzealenderne matthew dunham og christopher stockley havnet 3,56 sekunder bak nordmennene på tredjeplass. det var de tre nevnte båtene som tok seg til semifinalen som skal avgjøre hvem som etter hvert havner i a- og b-finale. semifinalen går torsdag. (ntb)

  Borch misset i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:11.50)
  kjetil borch fikk det ikke til i oppsamlingsheatet i singelsculler i ro-vm. nordmannen var i et tøft heat og ble bare nummer fem, over 11 sekunder bak vinneren oliver zeidler fra tyskland. i stedet blir det semifinale torsdag for å kjempe for c/d-finale for veteranen som tok ol-sølv i tokyo. topp tre i semifinalen ville også sikret billett til paris-ol neste år. nå må 33-åringen i stedet ut i en ny kvalifiseringsrunde til våren.

  Klubb-VM: Haaland kan få japansk eller mexicansk motstand

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. september 2023 KL:13.41)
  champions league-mester manchester city fikk tirsdag vite veien mot en mulig tittel i klubb-vm i saudi-arabia i desember. city og erling braut haaland skal direkte inn i semifinalen i turneringen, der de lyseblå deltar for første gang. der kan de møte enten mexicanske leon eller japanske urawa red diamonds. klubb-vm starter 12. desember med 1.-rundekampen mellom al-ittihad (saudi-arabia) og auckland city (new zealand). vinneren der møter egyptiske al-ahly i 2. runde. i den andre kampen i runde to skal leon og urawa møtes til kamp om å møte city i semifinalen. i den andre semifinalen kommer vinneren av copa libertadores (sør-amerikas mesterliga) inn. per nå er boca juniors (argentina) og de brasilianske lagene palmeiras, fluminense og internacional aktuelle der.


  datoene for nm-semifinalene er spikret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. september 2023 KL:16.23)
  cupkampen mellom kjelsås og molde er lagt til 27. september. dagen etter spilles den andre semifinalen med vålerenga og bodø/glimt. norges fotballforbund bekreftet oppsettet mandag. på grunn av lysforholdene på grefsen stadion starter oppgjøret mot molde allerede klokken 16.00. tidspunktet for vif – glimt er satt til 19.00. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »