Hovedsiden

Liten annonse
  Alcaraz løfter Wimbledon-trofeet for andre gang etter «finale-reprise»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:17.38)
  det var nærmest som en reprise av fjorårets wimbledon-finale da spanske carlos alcaraz (21) møtte serbiske novak djokovic (37) på gressmatta i london. med celebre gjester som prinsesse kate, zendaya, tom cruise og jack grealish til stede, var det duket for tennisfest. alcaraz, som nylig vant french open, bød opp til dans og åpnet klart best. djokovic ble brutt fire ganger i første og andre sett og slet med å holde tempoet til alcaraz. – det alcaraz driver med i dag er tennis i særklasse, sa discoverys tenniskommentator ola bentzen. spanjolen vant både første og andre sett 6–2. i tredjesett hentet derimot djokovic seg inn. men serberen slet med backhand-baller, og tapte dyrebare poeng. alcaraz tryllet på den andre siden frem det lille ekstra når han trengte det. – jeg tror ikke jeg har sett alcaraz spille bedre gresstennis enn det han gjør i dag. alt han prøver på går inn her i dag, sa bentzen da spanjolen slo til med en knallhard forehand da det sto 4-4 i tredje sett. spanjolen gikk opp til 5-4 ledelse, og det hele kunne bli avgjort. men alcaraz misset på fire matchballer og djokovic spilte seg tilbake i kampen. tredje sett gikk dermed til tiebreak, men til slutt kunne 21-åringen juble. alcaraz vinner wimbledon for andre år på rad med settsifrene, 6-2, 6-2, 7-6 (7-4). det er den unge spanjolens andre wimbledon-seier og hans fjerde grand slam tittel. den serbiske veteranen kan trøste seg med at han har vunnet den prestisjetunge engelske turneringen sju ganger tidligere, i tillegg har djokovic totalt 24 grand slam titler. tidligere søndag ble norske nicolai budkov kjær historisk da han vant juniorklassen i turneringen.

  Novak Djokovic feide Holger Rune av banen – sendte dansken ut av Wimbledon i strake sett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:22.20)
  novak djokovic hadde få problemer med å ta seg videre til kvartfinalen i wimbledon da han møtte det danske stjerneskuddet holger rune mandag kveld. djokovic sikret avansementet med sifrene 6-3, 6-4, 6-2. i kvartfinalen venter australske alex de minau. djokovic brøt runes første servegame og holdt så hele veien inn til 6-3-seier i første sett. rune holdt stand litt lenger i andre sett, men måtte se seg brutt igjen i sitt fjerde servegame. dermed kunne serberen sikre seg 2-0-ledelse etter han servet inn til 6-4-seier. serberen fortsatte storspillet i tredje sett, hvor han nok en gang brøt runes første og fjerde servegame. 37-åringen kunne dermed serve inn både settet og seieren til 6-2. djokovic spilte forrige uke sin første kamp siden åttedelsfinalen av roland-garros 3. juni. der pådro han seg en skade på menisken, noe som tvang ham til å trekke seg fra kvartfinalen mot casper ruud. få dager senere gjennomgikk han en operasjon. djokovic har vunnet wimbledon sju ganger. (ntb)

  Djokovic kjemper mot Wimbledon-klokka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 16. juni 2024 KL:09.33)
  kun to uker før wimbledon kjemper verdenstreer novak djokovic en intens kamp for å rekke den prestisjetunge gressturneringen. serberen opererte nylig kneet. en video publisert på 37-åringens instagram-konto viser en særdeles blid djokovic som gjennomfører en rekke øvelser. deler av serberens kne er dekket av et hvitt plaster, uten at det ser ut til å plage ham nevneverdig. forrige uke trakk djokovic seg fra kvartfinalen av roland-garros etter å ha pådratt seg en rift i menisken. få dager senere gjennomgikk verdenstreeren en operasjon. serberen brukte krykker de første dagene etter inngrepet. – jeg skal gjøre mitt beste for å være frisk og klar til å returnere til tennisbanen så fort som mulig. kjærligheten min til sporten er sterk, og ønsket om å konkurrere på høyeste nivå er det som driver meg, skrev djokovic etter operasjonen. serberen vant fire strake titler i den engelske hovedstaden før han i fjor ble vippet ned fra wimbledon-tronen av carlos alcaraz. med unntak av djokovic skal ingen av de andre store profilene stå i fare for å miste wimbledon-turneringen som spilles fra 1. til 14. juli. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »