Hovedsiden

Liten annonse
  VIF fortsatte seiersrekken – Tennebø matchvinner i derby

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:19.59)
  lsk kvinner kjempet hardt i derbyet mot vålerenga, men måtte til slutt gi tapt. 1-0-seieren til vif sørget for en luke ned til rosenborg. en sjanserik kamp så ut til å kunne ende med 0-0, men et flott vif-angrep etter 87 minutter endte hos tennebø som satte sikkert inn sitt tredje mål for sesongen. det betyr at vålerenga står med sju seirer på sju kamper i toppserien. bare minuttet tidligere kunne lsk kvinner gjort det helt store. ásdís halldórsdóttir klinket til fra 25 meter, men vif-sisteskanse tove enblom var i det umulige hjørnet og flikket ballen i tverrliggeren og ut. like før hadde lsk kvinner-trener andré bergdølmo lagt om til en fembackslinje i håp om minst ett poeng. seieren til vålerenga gir dem en seks poengs luke til rosenborg. lsk kvinner er på 3.-plass med ni poeng opp til rival vålerenga. den første omgangen åpnet med et stormløp fra hjemmelaget. likevel endte ingen av de store sjansene i nettet. lsk kvinner spilte seg opp, og miljana ivanovic kunne sendt de gulkledde i føringen. etter hvilen fortsatte de store sjansene å komme. til slutt sprakk nullen, og tennebø og vålerenga kunne juble. 15. mai blir det toppkamp når vålerenga møter tabellnabo rosenborg. lsk kvinner skal opp mot stabæk. (ntb)


  FIS tar sikkerhetsgrep etter Kilde-skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:06.36)
  det blir påbudt å kjøre med airbag for fartskjørerne i alpinsirkuset neste sesong. fis retter også en sterk anbefaling om bruk av kuttsikkert undertøy. en rekke toppalpinister pådro seg alvorlige skader i vinter. aleksander aamodt kilde var blant dem det gikk hardest utover. nordmannen smalt i sikkerhetsnettet i wengen og pådro seg blant annet et svært stygt og potensielt karrieretruende kutt i leggen. i etterkant har sikkerheten knyttet til renn i spesielt utfor og super-g vært diskutert. nå har det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) vedtatt nye sikkerhetsgrep. det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i slovenske portoroz. der ble det vedtatt at det fra neste vinter er påbudt å bruke airbag-løsninger for fartskjørerne i verdenscupen, vm og ol. «kollisjonsputer har vist seg å være et verdifullt tiltak for å øke sikkerheten til utøvere i fartsrenn», skriver fis. i tillegg kommer fis med en sterk oppfordring til utøverne om å bruke kuttsikkert undertøy fra og med neste sesong. den patenten kunne redusert omfanget av det stygge kuttet kilde pådro seg i wengen. fis skriver at målet er å gjøre kuttsikkert tøy obligatorisk fra 2025/26-sesongen. (ntb)
  Alexander Bonsaksen med sjokkovergang til Vålerenga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:13.00)
  den tidligere frisk asker-spilleren alexander bonsaksen (37) har meldt overgang til rivalen vålerenga på en ettårskontrakt. overgangen kommer etter to år i asker. – jeg merket etter hvert at uansett hvor bra tilbudet eller opplegget var i asker, så var det hit jeg ønsket meg innerst inne, sier bonsaksen til nrk. bonsaksen har tidligere vunnet sluttspillet tre ganger med vålerenga. overgangen kommer to år etter at han valgte bort vålerenga ved forrige hjemkomst fra et utenlandsopphold på syv år. han står med to gull i den finske ligaen. – akkurat nå føles det jævlig bra, men det er ikke et lett valg. jeg hadde det jo bra der jeg var. det var to fine år, sier bonsaksen. 37-åringen er forberedt på reaksjoner som måtte komme når han har valgt å gå over til frisk asker-rivalen. – reaksjonene blir helt sikkert blandet. det får man bare tåle, sier bonsaksen. dette er vålerengas tredje nysignering på én uke. tidligere har stian kaltrud nystuen og mikkel christiansen blitt presentert for sølvvinneren i årets sluttspill.  Kolstad til ny sluttspillfinale – delte meninger om rødt kort

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:20.07)
  kolstad er i rute til å forsvare titteltrippelen i norsk håndball. trønderne tok seg overlegent videre til finalen i sluttspillet etter to seire over drammen. i den første kampen vant kolstad 32-26, og i mandagens returoppgjør i drammen ble det 28-23-seier for bortelaget. dermed vant kolstad semifinalen sammenlagt 60-49. kort tid før pausen fikk drammens nøkkelspiller august storbugt rødt kort etter at sander sagosen dundret i parketten. tv 2s håndballekspert bent svele mente dommeravgjørelsen var helt riktig. – bildene lyver ikke. det er i mine øyne et klokkeklart rødt kort, sa svele på direkten. kjelling hadde et helt annet syn på saken. – det er et latterlig rødt kort. han løper i ham, og det er selvfølgelig en tominutter. men med rødt kort er vi ute i stygt spill og forferdelige ting. det er en skulder som treffer ham, sa dhk-treneren til tv 2 i pausen. – jeg skjønner at det er vondt for stakkars sander som får den i ansiktet. rødt kort er sikkert korrekt på mange måter. men når vi har det fysiske nivået vi ligger på her, synes jeg det blir teit, fortsatte kjelling. storbugt forklarte episoden med at han forsøkte å ta seg forbi kolstads robuste forsvarsblokk. – det er kjempeuheldig og kjempetrist. jeg gir dommer en mulighet til å dømme. det er veldig synd at jeg treffer ham i ansiktet. det er ikke med vilje, sa han til tv 2. øif arendal tar imot elverum i den andre semifinalen tirsdag etter å ha tapt bortekampen knepent 35-36. tidligere i sesongen har kolstad vunnet både serien og nm. (ntb)  Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:14.39)
  de to usa-proffene emil lilleberg og mathias emilio pettersen har forsikret landslagssjef tobias johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under vm. spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. lillebergs tampa bay lightning ligger under 0-3 i kamper mot florida panthers, mens emilio pettersens texas stars slo ut manitoba moose og møter milwaukee admirals i en best av fem-serie. – jeg spiste middag med emil for en måned siden, og han var veldig positiv til vm-spill når han er ferdig der borte. men det er usikkert om tampa vil sende ham til syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier johansson til nitten.no. første kamp for emilio pettersen & co. spilles først 2. mai. serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene. – jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille vm om det åpner seg opp en mulighet for det, sier pettersen. – kan du reise dersom dere ryker i neste runde med texas stars? – jeg er usikker på hva som skjer med dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han. fra før har veteranene mats zuccarello og patrick thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i praha, som spilles fra 10. til 26. mai. (©ntb)

  Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:14.03)
  stian solberg (18) bidro til å sende vålerenga til nm-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for oslo-klubben. solberg har signert en toårskontrakt med den svenske shl-klubben färjestad. solberg sier han takket nei til et tilbud fra färjestad i fjor. – jeg følte ikke at det var riktig tid. jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier solberg til nrk. vålerengas sportsdirektør, anders myhrvold, sier han overtalte solberg til å bli værende i fjor. – siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. han har alle egenskapene som skal til for å spille i nhl i framtida, sier myhrvold. til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg solberg under den såkalte nhl-draften. der vil én av nhl-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst. – han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med nhl. han kommer til å bli valgt av en nhl-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier färjestads sportsdirektør, rickard wallin. men selv om en nhl-klubb trolig sikrer seg rettighetene til solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for färjestad en stund framover. – vi skal støtte stian med å bli proff i sverige før vi prater om neste steg, som er spill i nord-amerika, sier wallin. färjestad vant grunnserien i shl forrige sesong, og regnes blant sveriges beste lag. – jeg elsker vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier solberg til nrk. solberg og vålerenga tapte nm-finalene mot storhamar tirsdag kveld.

  Langrennslandslagene klare: Flugstad Østberg vraket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:13.13)
  skiforbundet presenterte onsdag langrennslandslagene for kommende sesong. blant de mer kjente utøverne som ikke var å finne på scenen under presentasjonen i holmenkollen var ingvild flugstad østberg og therese johaug. hvorvidt sistnevnte satser fullt mot vm på hjemmebane i 2025, er foreløpig usikkert. kvinner elite: lotta udnes weng, mathilde myhrvold, julie myhre, heidi weng, anne kjersti kalvå, tiril udnes weng, kristine stavås skistad, margrethe bergane, kristin austgulen fosnæs. herrer elite: pål golberg, simen hegstad krüger, håvard solås taugbøl, didrik tønseth, ansgar evensen, johannes høsflot klæbo, erik valnes, martin løwstrøm nyenget, harald østberg amundsen, even northug, iver tildheim andersen. para elite: vilde nilsen, indira liseth, trygve toskedal larsen, thomas karbøl oxaal, geir lervik (ledsager) disse utøverne er vraket etter forrige sesong: ane appelkvist stenseth, helene marie fossesholm, marte skaanes, sjur røthe.

  Gledestårer da Storhamar sikret «bøtta»: – Vært nervøs og hatt vondt i kroppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:21.35)
  storhamar vant den femte nm-finalen med 4-3 over vålerenga i forlengning. med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen. eirik salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. da ble det gledestårer på flere. for veteran patrick thoresen ble det ekstra spesielt. – det er så deilig. jeg har venta lenge. jeg har tapt for mange finaler nå. jeg har vært nervøs og hatt vondt i kroppen og magen. endelig får jeg vinne for familien. det har jeg venta på, jeg har ikke gjort det før, sier patrick thoresen til tv 2 etter kampen. – jeg har sikkert vært i 14-15 finaler i karrieren min. jeg har vunnet to ganger og vet hvor vanskelig det er å vinne. å kunne vinne foran dem i dag betyr jævlig mye, sier han om familien som sitter på tribunen. dermed er storhamars åttende kongepokal i boks. vålerenga er fortsatt ledende i norge med sine 26 «bøtter». det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang. lagets storscorer thomas olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. da storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte peter quenneville inn utligningen. storhamar gikk så opp til 2-1, før magnus brekke henriksen utlignet for vålerenga. 55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte jakob berglund storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret vålerenga spilleforlengelse da christopher bengtson satte 3-3. i spilleforlengelsen sørget saltsten for seier til storhamar. (nrk/ntb)

  Iuel med på VM-laget i stafett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:09.00)
  norge skal for første gang delta i vm i stafett, og reiser til bahamas med en tropp på seks kvinner. hovedmålet er å kvalifisere seg til ol. – vi har aldri hatt stafettlag i ol tidligere. det vil være en milepæl for kvinnelig friidrett å kvalifisere et stafettlag, sier sportssjef erlend slokvik til nrk. slokvik bekrefter den norske deltakelsen overfor nrk, og ramser opp følgende seks navn til 4x400 meter: josefine tomine eriksen (sem if), astri ayo lakeri ertzgaard (ik tjalve), amalie hammild iuel (ik tjalve), henriette jæger (aremark if), linn oppegaard (moss il) og elisabeth slettum (idrettslaget skjalg). – de gleder seg veldig og er optimistiske. de føler at dette er en god mulighet de har fått, og de er spente, sier slokvik. det er totalt 16 lag som kvalifiserer seg til 4x400 meter under sommerens ol i paris, og hele 14 av disse blir kvalifisert under stafett-vm på bahamas. – det er her det er mulig å kvalifisere seg. de to siste plassene deles ut til de to beste tidene ellers, og det ser ut som kan bli ganske krevende. vi mener at dette er den største sjansen til å kvalifisere seg, sier slokvik. – vi reiser fordi vi mener det er en realistisk mulighet til å klare det. da må vi helt sikkert sette norsk rekord. det mener vi at vi er gode nok til, fortsetter slokvik. den norske rekorden er på 3.28,58, satt av ertzgaard, slettum, line kloster og iuel under bislett games i 2022. stafett-vm i den bahamanske hovedstaden nassau arrangeres går av stabelen 4. og 5. mai.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »