Hovedsiden

Liten annonse
  Magnus Carlsen vant på utrolig vis – klar for finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:22.46)
  magnus carlsen vant semifinalen mot jan nepomnjasjtsjij i den sjette champions chess-turneringen og er på vei mot en ny topplassering. etter remis i de to første partiene vant carlsen det tredje med hvite brikker etter 47 trekk. nepomnjasjtsjij måtte vinne det siste ordinære partiet og skaffet seg et stort overtak. på et tidspunkt sto han fem bønder over på brettet, men carlsen forsvarte seg ypperlig i en tilsynelatende tapt stilling og sikret remis etter 129 trekk. carlsen har vunnet tre av de fire cct-turneringene han har deltatt i tidligere i år, og ble nummer tre i den siste. onsdag møter han maxime vachier-lagrave i første finale. siden det spilles etter dobbelt utslagssystem, er det ikke over enten han vinner eller taper da. vinner han, får han to muligheter til å sikre turneringsseieren mot vinneren av taperrunden. taper han for vachier-lagrave, må han vinne to kamper i taperrunden og deretter slå vachier-lagrave to ganger for å gå helt til topps. (ntb)

  Carlsen knuste Nakamura i ny gigantduell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 25. september 2023 KL:20.18)
  magnus carlsen brukte bare tre partier på å beseire hikaru nakamura i årets sjette champions chess tour-turnering mandag. dermed fikk en formsterk carlsen en drømmestart på turneringen. mandagens duell ble spilt over fire partier hurtigsjakk. der innledet carlsen med en overbevisende seier, før det ble remis i parti nummer to. deretter leverte den norske sjakkstjernen et nytt kjempeparti med hvite brikker. carlsen skaffet seg raskt et solid overtak i stillingen, og til slutt ga nakamura opp. – det er ikke gøy å tape på tre partier mot en av dine argeste konkurrenter, sa tv 2s sjakkekspert jon ludvig hammer. i forkant av duellen var carlsen tydelig på at nakamura er spilleren han legger mest prestisje i å møte om dagen. – ja, definitivt. i hvert fall når det ha ndlert om lynsjakk eller raskere enn det, sa han til tv 2. (ntb)

  Newcastle vant 8-0(!)

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:19.32)
  sheffield united fikk et realt mareritt da laget tapte 0-8 hjemme for newcastle i premier league søndag kveld. dermed sikret newcastle sin tredje seier på seks kamper denne sesongen, og klatret opp til 8.-plass på premier league-tabellen. nyopprykkede sheffield united står på sin side med bare ett fattig poeng, som laget skaffet seg i 2-2-kampen hjemme mot everton i fjerde serierunde. sean longstaff startet scoringsfesten for gjestene etter 21 minutter, før dan burn doblet ti minutter senere. sven botman sikret 3-0-ledelse til pause. etter hvilen fortsatte callum wilson, anthony gordon, miguel almirón og bruno guimarães målshowet, før alexander isak fastsatte resultatet med tre minutter igjen på klokken. gary lineker lot seg også bite merke i newcastles maktoppvisning. – åtte mål, åtte forskjellige målscorere. det kan umulig ha skjedd før i premier league, skrev han på x/twitter. det ga også statistikktjenesten opta ham rett i. bare chelsea mot aston villa i 2012 og manchester united mot southampton i 2021 har hatt sju forskjellige målscorere i en kamp. (ntb)  Carlsen utklasset «Nepo» – museglipp og tidstap på veien mot semifinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:18.18)
  magnus carlsen var klart best i kvartfinalen mot jan nepomnjasjtsjij i den digitale lynsjakkturneringen speed chess championship. i neste uke venter wesley so. det ble norsk seier med de suverene sifrene 20,5-9,5. underveis hadde carlsen råd til å tape partier på både museglipp og tid. sistnevnte skjedde i en remisstilling, og bildene fra direktesendingen viste to måpende sjakkstjerner i sekundene som fulgte. carlsen var oppgitt og så nepomnjasjtsjij ta innpå i sammendraget, men han ristet av seg irritasjonen og skaffet seg en kjempeluke. mot slutten av kvartfinalen spilte han med visshet om at han allerede hadde vunnet. speed chess championship samler 16 av verdens beste lynsjakkspillere. i turneringen spilles det 90 minutter med 5+1 (5 minutter på klokka, pluss ett sekund for hvert trekk), fulgt av 60 minutter med 3+1 og til sist 30 minutter med 1+1. (©ntb)

  Reuters: «Football Leaks»-hackeren Rui Pinto dømt til fire års betinget fengsel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:17.29)
  portugiseren rui pinto sto bak den massive dokumentlekkasjen football leaks. mandag ble han dømt til fire års betinget fengsel etter en langvarig rettsprosess. det ble utfallet i den portugisiske straffesaken som startet i september 2020, melder reuters. pinto var anklaget for å være en kriminell hacker, og tiltalen besto av 89 forhold. de omhandlet punkter som datasabotasje, urettmessig tilgang på dokumenter og forsøk på utpressing. i 2015 fikk pinto tak i millioner av dokumenterer som antydet korrupsjon og økonomisk juks i europeisk fotball. portugiseren la dem ut på nettet under navnet «football leaks». pinto har uttalt at han ser på seg selv som en varsler. han ønsket å avsløre fotballbransjens sanne vesen. – jeg gjorde aldri noe av dette for penger, sa han i retten for tre år siden. som følge av «football leaks» publiserte den tyske avisen der spiegel, norske vg og flere andre europeiske medier en rekke saker basert på materialet pinto hadde skaffet til veie. sakene handlet om alt fra lyssky handler til svindel, skatteunndragelser og korrupsjon blant klubber, spillere og trenere. medieoppslagene førte til politietterforskninger i flere land, deriblant storbritannia og frankrike. (ntb)

  Tyskland tok VM-gull i basketball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:16.44)
  tyskland kunne juble for sitt første vm-gull i basketball med 83-77-seier over serbia søndag. tyskerne skaffet seg en tipoengsledelse tidlig i den siste omgangen. med 48 sekunder igjen skilte det bare fire poeng, men tyskerne holdt unna og kunne juble vilt for gull. tyskland ble ledet an av nba-stjernen dennis schröder i vm i filippinene. toronto raptors-profilen scoret 28 poeng i finaletriumfen. tyskland står med to medaljer i basket-vm. den første kom da laget tok bronse i 2002. serbia måtte klare seg uten sin største stjerne i nikola jokic i turneringen. han har valgt å prioritere hvile foran en ny nba-sesong der hans denver nuggets skal forsøke å forsvare tittelen. aleksa avramovic og bogdan bogdanovic viste godt spill for serbia i finalen, men greide ikke løfte laget til seier. serbia tok sølv i 2014. tidligere søndag vant canada over usa i bronsekampen. (ntb)

  Vingegaard vant Vueltaens kongeetappe – Kuss forsvarte ledertrøya

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:17.53)
  den dobbelte tour de france-vinneren jonas vingegaard vant fredagens tøffe fjelletappe i vuelta a españa. lagkamerat sepp kuss forsvarte ledertrøya. vingegaard rykket fra tetgruppen åtte kilometer før mål og skaffet seg et forsprang ingen greide å innhente i den bratte stigningen opp mot mål. med seier på kongeetappen klatret dansken fra 7.- til 3.-plass i sammendraget. med et rykk helt på slutten la kuss resten av forfølgerne bak seg og tråkket inn til 2.-plass på etappen 30 sekunder bak vingegaard. primoz roglic sørget for at det ble trippelseier til jumbo-visma-laget på etappen, og det gir også tredobbelt i sammendraget. kuss leder 1.37 minutt foran roglic og 1.44 foran vingegaard. regjerende mester remco evenepoel havnet tidlig i en kjempekrise på fredagens brutale fjelletappe og raste ut av tetstriden. ekspertene så vantro på belgierens kollaps.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »