Hovedsiden

Liten annonse

  24-åring bannlyst fra alle britiske fotballbaner for rasisme

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:20.37)
  en 24-årig mann som sendte rasistisk hets mot brentford-spiss ivan toney i sosiale medier er i retten bannlyst fra alle britiske fotballarenaer i tre år. det er ifølge bbc første gang en dommer i storbritannia har benyttet seg av en ny lov som gir anledning til å ilegge slik straff. 24-åringen fra blyth ble også dømt til fire måneders betinget fengsel, men han har i tre år forbud mot å gå på fotballkamp i storbritannia og også mot å reise utenlands for å se fotball. toney offentliggjorde i oktober en direkte melding han hadde fått fra mannen på instagram, og politiet behandlet det som et tilfelle av hatkriminalitet. 24-åringen erklærte seg i januar skyldig i å ha skrevet meldingen, og nå har han fått dommen. – dette sender et sterkt budskap. jeg er personlig tilfreds med at rasistisk hets nå havner i retten. jeg synes ikke straffen er streng nok, men det er et steg i riktig retning, sier brentford-manager thomas frank i en kommentar. kick it out, en organisasjon som bekjemper rasisme og diskriminering i fotballen, ønsker i en uttalelse dommen velkommen og ytrer ønske om at den blir retningsgivende for behandling av tilsvarende saker. (ntb)

  Marokko-sjefen støtter voldtektssiktede Hakimi

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mars 2023 KL:15.17)
  psg-backen achraf hakimi (24) er tatt ut i marokkos landslagsstropp selv om han etterforskes for en påstått voldtekt. i forbindelse med uttaket sier marokkos landslagssjef, walid regragui, at han støtter sin stjernespiller. – vi, og alle marokkanere, står bak achraf. han er uskyldig til det motsatte er bevist, sier regragui. – jeg snakker med achraf ofte, slik jeg gjør med mange spillere. han er rolig, og det er det viktigste. han er en sterk person både på og utenfor banen. vi må først og fremst tenke på fotballen. han har folk som tar hånd om det andre for ham, fortsetter marokko-sjefen. marokkanerne overrasket ved å nå semifinalen i fotball-vm før jul. senere i måneden skal hakimi og lagkameratene møte brasil og peru i vennskapskamper. backen støttes også av klubblaget paris saint-germain og spilte nylig etter å ha vært skadd en periode. hakimi er siktet for å ha voldtatt en 24 år gammel kvinne i februar, men benekter anklagene. (©ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »