Hovedsiden

Liten annonse  Takket nei til landslagsplass: – Utrolig vanskelig valg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. april 2024 KL:13.08)
  marit ishol skogan, som debuterte i verdenscupen denne sesongen, valgte å si nei til rekruttlandslaget for å fortsette på privatlaget team fosen yard. det opplyser hun til nrk. – jeg har vært åpen om at jeg har vært veldig i tvil og jeg syns det har vært et. jeg brukte hele gårsdagen og tenkte meg grundig om. de har vært klar over det alle sammen. de har også støtta meg, sier skogan til nrk. skogan legger ikke skjul på at valget var vanskelig, men velger likevel å fortsette med det samme opplegget hun har gjort i 2 år. – det handler egentlig mest om at jeg er såpass trygg på det opplegget som vi har kjørt nå på privatlag. det bare føles rett. det har ikke noe med at jeg ikke har troa på landslag, for det er jo en kjempemulighet. men akkurat nå tror jeg at jeg kan ta nye steg på privatlag. tirsdag offentliggjorde norges skiskytterforbund landslagene for kommende sesong. marthe kråkstad johansen kommer inn i elitelaget for ragnhild femsteinevik. sistnevnte hadde en tung sesong sist og fikk ikke gå i verdenscupen eller vm. de øvrige løperne der er ingrid landmark tandrevold, karoline knotten, juni arnekleiv, ida lien og maren hjelmeset kirkeeide. for kvinnene gjøres det en strukturendring under elitenivået. rekrutt og u23 slås sammen til ett lag med tolv utøvere. det handler om å gi de yngste jentene en bedre treningshverdag.

  skiskytterlandslagene klare

  Kilde: VG Sport | Publisert: (tirsdag 9. april 2024 KL:12.24)
  norges skiskytterforbund måtte «vrake» sterke løpere for å få landslagskabalen for 2024/25 til å gå opp. endre strømsheim kommer inn på herrenes elitelag.

  gjør flere endringer på skiskytterlandslaget - fjeld andersen vraket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. april 2024 KL:12.17)
  norges skiskytterforbund måtte «vrake» sterke herreløpere for å få landslagskabalen for 2024/25 til å gå opp. endre strømsheim kommer inn på herrenes elitelag. det skjer etter en sesong der norge dominerte mer enn noen gang på herresiden og rasket med seg det meste av vm-medaljer og verdenscuptitler. de fem løperne som endte øverst i verdenscupen totalt – johannes thingnes bø, tarjei bø, johannes dale-skjevdal, sturla holm lægreid og vetle sjåstad christiansen – får alle fornyet tillit i elitelandslaget. inn kommer også endre strømsheim, som blant annet tok sin første verdenscupseier individuelt sist sesong. filip fjeld andersen og sivert guttorm bakken går ut av elitelaget, som reduseres til seks løpere. norge har hatt et kobbel av sterke mannlige løpere som har banket på verdenscupdøren gjennom vinteren. både johan-olav smørdal botn og vebjørn sørum tok pallplasser individuelt i sesongen som gikk. de må likevel finne seg i å bli værende på rekruttlandslaget også kommende vinter. (ntb)  Frida Karlsson raser – utnyttes i falske artikler på nettet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. april 2024 KL:09.58)
  langrennsstjernen frida karlsson varsler politianmeldelse etter at falske omtaler av henne er spredd på internett. det er i et intervju med expressen at skiyndlingen får se artiklene som sirkulerer, og der noen åpenbart vil utnytte navnet hennes til økonomisk vinning. – neimen, fy så kjedelig. hva kan man gjøre med sånt som dette? sier en oppbrakt karlsson til avisen. hun varsler videre at de aktuelle artiklene vil bli meldt til politiet. karlsson er tydelig på at situasjonen ikke er hyggelig. – nei, virkelig ikke. og jeg har jo vært med på litt lignende saker tidligere, at falske kontoer opprettes i mitt navn, sier langrennsstjernen. en annen svensk skistjerne, skiskytter stina nilsson, har også vært rammet av det samme. hun anmeldte saken til politiet. – og jeg vil bare oppfordre folk til å fortsette å melde slike artikler til politiet, jeg tror det kommer nye om andre personer. jeg vil ikke at noen skal kunne tjene penger på den måten og bruke andres navn til det formålet, sa stina nilsson til expressen nylig. ifølge nilsson har artiklene forsvunnet etter at hun tok tak i saken.

  simon hjelmeset kirkeeide slo stjernene – tok gullet på sprinten i skiskytter-nm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. april 2024 KL:17.47)
  Simon Hjelmeset Kirkeeide (23) leverte et kjempeløp og tok seieren på NM-sprinten i skiskyting. På veien dit slo han blant andre Tarjei Bø. Kirkeeide hadde en svært solid fart i sporet og vant til tross for to bomskudd. Johannes Dale-Skjevdal hadde en bom og kjempet hardt, men ble slått med seks sekunder av vinneren. Han tok bronsen, mens Sverre Dahlen Aspenes tok bronsen. Markane-mannen Kirkeeide får dermed også kongepokalen. – Det var kult. Det var en Hjelmeset spesial, sa vinneren om sisterunden sin. Tarjei Bø ble nummer fem med ett bomskudd. Vetle Sjåstad Christiansen måtte også tåle en bom i løpet på hjemmebane. Dermed greide han ikke blande seg inn i gullkampen. Johannes Thingnes Bø deltok ikke på sprinten. Lørdag er det fellesstart før NM avsluttes med stafett søndag. (©NTB)

  Syk Tandrevold står over NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. april 2024 KL:09.15)
  sykdom etter verdenscupavslutningen gjør at skiskytter ingrid landmark tandrevold (27) dropper helgens nm på geilo. det melder skiskytterforbundet i en pressemelding. også karoline knotten har meldt forfall. – jeg dro med meg litt sykdom inn i påskeuka og kjenner at kroppen ikke er restituert ennå. da er det mest fornuftig å stå over nm, lade batteriene skikkelig og komme inn til oppkjøringen av en ny sesong med masse overskudd og energi, sier tandrevold. verdenscupvinner johannes thingnes bø står over de individuelle løpene, men skal gå søndagens stafett. – selv om vi selvfølgelig skulle ønske at absolutt alle var her, får vi være glade for at de aller fleste er friske og klare for å ta ut det siste. vi er heldige som får avslutte sesongen under så gode vinterforhold på geilo og med flotte løyper. vi gleder oss, sier landslagssjef per arne botnan. (ntb)

  VG: Tarjei Bø fortsetter karrieren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. april 2024 KL:09.03)
  tarjei bø har bestemt seg for å ta minst én sesong til som skiskytter. det forteller 35-åringen til vg. – det er så enkelt som at jeg trives veldig godt med å være skiskytter, sier bø til avisen. det var etter sølvet på normaldistansen under skiskyting-vm i februar at stryningen fortalte at han var usikker på veien videre. i vm ble det også sølv på stafett og blandet stafett, og med en andreplass i tillegg har bø hatt en av sine beste sesonger i karrieren. – sesongen har vært veldig fin, både sportslig og at jeg fortsatt synes det er veldig kult. det er kult å se at jeg fortsatt kan bli bedre når jeg er 35 år. det har gitt mye motivasjon, sier bø. i helgen avsluttes sesongen med nm på geilo. det sendes direkte på nrk1, og fredag skal herrene gå sprint klokken 16:00.


  Vekker oppsikt

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:13.56)
  dorothea wierer (33) åpnet døra for karriereslutt tidligere i år. nå er sesongen over, og skiskytterstjerna er allerede å se på en annen arena.  Hylles

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:22.24)
  skiskytter johannes thingnes bø (30) har vært ustoppelig i canmore. søndag kveld vant han fellesstarten med overlegen margin.  Knotten står over jaktstarten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. mars 2024 KL:16.04)
  karoline knotten har valgt å stå over lørdagens jaktstart i canmore. skiskytteren ble bare nummer 56 på torsdagens sprint og hadde et vanskelig utgangspunkt. derfor sparer hun i stedet kreftene til søndagens fellesstart, som avslutter verdenscupsesongen. norge stiller da med fire kvinner på start. ingrid landmark tandrevold starter 1.02 bak sprintvinner lisa vittozzi, mens marthe kråkstad johansen har 1.35 opp. ida lien er 1.59 bak lederen og maren kirkeeide har 2.08 å ta igjen. tandrevold leder fortsatt verdenscupen, men er bare sju poeng foran vittozzi med to renn igjen. jaktstarten i canada starter klokken 18.10 og vises direkte på nrk1.

  Besseberg møter i idrettens domstol

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. mars 2024 KL:10.03)
  høringen av anders besseberg i idrettens voldgiftsrett (cas) gjennomføres fredag. besseberg er tiltalt for å ha brutt idrettens regelverk og risikerer millionbot, i tillegg til livstidsutestengelse fra verv innen idretten. besseberg var president i det internasjonale skiskytterforbundet (ibu) i mer enn 25 år. i fjor ble han tiltalt for grov korrupsjon av økokrim. påtalemyndigheten anklaget ham for å ha tatt imot bestikkelser i form av prostituerte tilbudt av russere, eksklusive klokker, påspanderte jaktturer og en leasingbil betalt av et selskap som skaffet markedsavtaler for ibu. økokrim la i buskerud tingrett i februar ned påstand om fengsel i tre år og sju måneder, millionbot og inndragelse av verdier på 1,7 millioner kroner. uavhengig av den norske straffesaken mot besseberg har biathlon integrity unit (skiskyttersportens integritetsenhet) en disiplinærsak gående mot besseberg. saken i cas er idrettens behandling av denne saken. ifølge nrks opplysninger skal høringen i cas foregå digitalt. flere vitner er oppnevnt. cas har svart nrk at de ikke gir opplysninger om saken. heller ikke bessebergs østerrikske advokat norbert wess har besvart nrks spørsmål om cas-saken.  Ny stående-sprekk for Tandrevold: – Begynte å tenke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:17.29)
  ingrid landmark tandrevold gikk ut som nummer to på dagens jaktstart under verdenscuprunden i soldier hollow i usa, og tok også over ledelsen etter to fulle hus på liggende. men på stående ble det en ny sprekk for skiskytteren, med tre strafferunder – på begge serier. – det virker som det er et helt annet press på ingrid når hun står på skive én, sa tv 2s ekspert ole einar bjørndalen. dermed måtte tandrevold nøye seg med en 11.-plass. – det skikkelig kjedelig. jeg klarte liksom ikke helt å beholde roen i dag. jeg hadde en del bevegelse i våpenet, men det har man i høyden, men i stedet for å senke skuldrene og søke etter blinken, begynte jeg å tenke litt og da begynte det å skjelve i beina, forklarer hun selv til tv 2. franske lou jeanmonnot vant, foran lisa vittozzi fra italia. julia simon tok tredjeplassen, og dermed tapte tandrevold – som leder verdenscupen – også poeng i sammendraget. med tre renn igjen er hun 73 poeng foran vittozzi. – kanskje tenkte jeg mer på det i dag, for jeg visste hvem jeg skjøt mot. jeg har prøvd å skyve det vekk, for det gir meg ikke så mye positiv energi, sier tandrevold til tv 2. karoline knotten sikret en sterk fjerdeplass med 18 treff. – jeg har aldri funket i høyde før, men det har skjedd noe. jeg kan pushe hele veien og føler jeg går litt smart også, sier hun til tv 2. av de øvrige norske ble ida lien nummer 23, marthe kråkstad johansen nummer 25, mens maren kirkeeide var feilfri og gikk seg opp fra 56. til 30.-plass. emilie kalkenberg hadde en tung dag i høyden og ble nummer 52.

  Ny stående-sprekk for Tandrevold

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:17.29)
  ingrid landmark tandrevold gikk ut som nummer to på dagens jaktstart under verdenscuprunden i soldier hollow i usa, og tok over ledelsen etter to fulle hus på liggende. men på stående ble det en ny sprekk for skiskytteren, med tre strafferunder – på begge serier. – det virker som det er et helt annet press på ingrid når hun står på skive én, sa tv 2s ekspert ole einar bjørndalen. – det kan skje i høyden at man sliter veldig med å treffe med timing og puls, og det er litt tøft å stå der på skive én, poengterte tiril eckhoff på kanalen. dermed måtte tandrevold nøye seg med en 11.-plass. – det skikkelig kjedelig. jeg klarte liksom ikke helt å beholde roen i dag. jeg hadde en del bevegelse i våpenet, men det har man i høyden, men i stedet for å senke skuldrene og søke etter blinken, begynte jeg å tenke litt og da begynte det å skjelve i beina, forklarer hun selv til tv 2. franske lou jeanmonnot vant, foran lisa vittozzi fra italia. julia simon tok tredjeplassen, og dermed tapte tandrevold – som leder verdenscupen – også poeng i sammendraget. – kanskje tenkte jeg mer på det i dag, for jeg visste hvem jeg skjøt mot. jeg har prøvd å skyve det vekk, for det gir meg ikke så mye positiv energi, sier tandrevold til tv 2. karoline knotten sikret en sterk fjerdeplass med 18 treff. av de øvrige norske ble ida lien nummer 23, marthe kråkstad johansen nummer 25, mens maren kirkeeide var feilfri og gikk seg opp fra 56. til 30.-plass. emilie kalkenberg hadde en tung dag i høyden og ble nummer 52.

  Magne Haga vant Engadin Skimarathon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:10.14)
  langrennsprofilen magne haga fulgte opp den sterke nm-innsatsen og vant søndag langløpet engadin skimarathon i sveits. åsen-løper haga reiste nylig fra nm på beitostølen med individuelt sølv og gull i stafett. søndag beviste han at formen fortsatt sitter i. i det 40 kilometer lange langløpet fra maloja til s-chanf i engadin-dalen i sveits var han helt i egen klasse. med rundt fem kilometer til mål rykket haga fra den sveitsiske legenden dario cologna og resten av tetfeltet. derfra og inn ble det en parademarsj for haga. han vant foran landsmannen thomas bucher-johannessen. skiskytteren filip fjeld andersen gikk inn til tredjeplass. han tok den siste pallplassen knepent foran cologna. (ntb)

  Ukjent nordmann tok karrierens første pallplass da Thingnes Bø sprakk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:00.06)
  publikum, ekspertene og tv-titterne trodde nesten ikke sine egne øyne da de så verdenscupleder johannes thingnes bø bomme og bomme og bomme og bomme. for det ble totalt fire bom på skiskytterstjernen på sprinten i amerikanske soldier hollow. selv oppsummerer han det slik på tv 2s sending: – forferdelig. thingnes bø endte til slutt på 17.-plass. men når thingnes bø og flere andre nordmenn sviktet, kom det en ukjent joker på tampen av sprinten. johan-olav botn, som gikk sitt tredje verdenscuprenn, tok tredjeplassen bak halvt norske éric perrot og émilien jacquelin, som begge representerer frankrike. botns forrige tur i verdenscupen, som var debuten i oberhof, endte med tjuvstad og tidsstraff og ekstra runde i strafferunden. det sto i stor kontrast til dagens pallplass. – første pallplass, og fy f**n jeg måtte jobbe for det. satan. ahh. det var tidenes seigeste løp, sa han til tv 2 rett etter målgang. – jeg tror jeg hadde årsverste følelse på oppvarming. det var helt sykt, jeg var ganske depressiv før start, der jeg gikk rundt med ræva følelse i kroppen og følte at norge gjør det dårlig, forteller han videre. nå gleder botn seg til å få bedre forhold fra start på jaktstarten i morgen. quentin fillon maillet var også med i seierskampen, men han glemte rett og slett å gå en strafferunde og fikk tidsstraff på to minutter. sturla holm lægreid ble skjøvet ned fra pallen av botn, og ble nummer fire. tarjei bø ble nummer sju, vetle sjåstad christiansen endte på niendeplass, mens endre strømsheim ble nummer 11 og johannes dale-skjevdal endte på 15.-plass.

  Ukjent nordmann spyr etter karrierens første pallplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:00.06)
  hverken publikum, ekspertene eller tv-titterne trodde nesten ikke sine egne øyne da de så verdenscupleder johannes thingnes bø bomme og bomme og bomme og bomme. for det ble totalt fire bom på skiskytterstjernen på sprinten i amerikanske soldier hollow. selv oppsummerer han det slik på tv 2s sending: – forferdelig. – han må ta seg sammen. det er ikke lov å dundre i vei, sa tv 2s skiskytterekspert ole einar bjørndalen. thingnes bø endte til slutt på 16.-plass. men det var ikke bare verdenscuplederen som surret det til. det gjorde også quentin fillon maillet, som var med i seierskampen. han glemte rett og slett å gå en strafferunde og fikk tidsstraff på to minutter. en som derimot fikk alt til å stemme var «ukjente» johan-olav botn, som i sitt tredje verdencuprenn tok tredjeplassen. botns forrige tur i verdenscupen, som var debuten i oberhof, endte med tjuvstad og tidsstraff og ekstra runde i strafferunden. – han er svimmel, han har vondt i beina, han har bare lyst til å sove. hadde han hatt normalt startnummer i dag..... sier bjørndalen, som er mektig imponert over hva 24-åring leverer. botn gleder seg til å få bedre forhold fra start på jaktstarten i morgen. – fy faen, jeg måtte jobbe for det. det var tidenes seigeste løp. jeg hadde årsverste følelse på oppvarminga, forteller botn til tv 2. halvt norske éric perrot, som representerer frankrike vant 3.9 sekunder foran landsmann émilien jacquelin. sturla holm lægreid ble nummer fire. tarjei bø ble nummer seks, vetle sjåstad christiansen endte på åttendeplass, mens endre strømsheim ble nummer 10 og johannes dale-skjevdal nummer 14. sprinten pågår fortsatt, men de antatt beste er i mål.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »