Hovedsiden

Liten annonse
  Barcelona bøtelagt for rasistisk oppførsel blant supportere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 18. april 2024 KL:16.00)
  det europeiske fotballforbundet har ilagt barcelona en bot på i underkant av 300.000 kroner for rasistisk oppførsel fra supportere. hendelsene skal ha skjedd under det første oppgjøret i kvartfinalen i champions league mot paris saint-germain. barcelona har også fått forbud mot å selge billetter til egne supportere i neste bortekamp i en europeisk turnering. barca tapte dobbeltoppgjøret mot psg 4-6 sammenlagt etter at franskmennene vant tirsdagens returkamp i catalonia 4-1. 10. april opplyste paris-politiet at de hadde avhørt to personer etter at det sirkulerte videoer i sosiale medier av en supporter som lagde apelyder og en annen som ga nazihilsener på parc des princes. i tillegg har også barcelona også blitt ilagt en bot på i overkant av 80.000 norske kroner for fyrverkeri og hærverk. (ntb/nrk)  Adidas gjør endringer etter nazi-kritikk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. april 2024 KL:13.38)
  adidas forbyr å trykke nummer 44 på den nye tyske landslagsdrakten som herrelandslaget skal bruke under fotball-em på hjemmebane til sommeren. det bekrefter talsmann for adidas, olver brüggen, overfor kronen zeitung. – vi vil blokkere nummer 44 så raskt som mulig, sier han. bakgrunnen for endringen kommer av fonten adidas har valgt å bruke på tallene. nummer 44 vil nemlig bli nærmest identisk med ss-logoen. ss er forkortelse for schutzstaffel, som oppsto som en paramilitær organisasjon knyttet til det tyske nazipartiet nsdap. det har kommet en rekke reaksjoner i sosiale medier etter den tyske landslagsdrakten ble presentert. adidas tar derfor til motmæle og er klare på at de tar avstand fra nazistene. – folk fra rundt 100 nasjoner jobber hos adidas. selskapet vårt står for å fremme mangfold og inkludering, og som et selskap kjemper vi aktivt mot fremmedfrykt, antisemittisme, vold og hat i alle former, sier brüggen. (ntb)
  Tragedien: Ny melding

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:20.44)
  kampsportlegenden mark coleman (59) er skrevet ut fra sykehuset etter brannen som kunne kostet ham livet. på sosiale medier kunne han dessuten fortelle om en, bokstavelig talt, liten overraskelse.


  Braathen inngår samarbeid med Reitan-konsernet - snakker ut om grov hets

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. mars 2024 KL:13.09)
  lucas braathen vedkjenner at han fikk uakseptabel hets etter å ha tatt beslutningen om å kjøre for brasil. nå vil han bidra til større inkludering i idretten. det sa braathen da han torsdag presenterte sin nye sponsoravtale med reitan-konsernet på ullevaal stadion. avtalen som er inngått handler blant annet om å sette utenforskap og inkludering i idretten på dagsorden. alpinstjernen sier han selv har mottatt tøffe tilbakemeldinger etter at han besluttet å gjøre comeback. – det var hets rundt den nye nyheten, og det som er skremmende å se, er at det ikke handlet om det var et godt eller dumt valg. muligheten ble benyttet til å spre hets i sosiale medier til meg ved å si slike ting som at dette eventet ble gjort for at jeg skulle komme ut som transe, og at jeg skulle representere det norske kvinnelaget, sier braathen. til nrk sier han at det har vært mange nettroll «uten ryggrad», men forteller også at det har vært mye fra alpinmiljøet. – jeg tror idretten har tatt meg imot på både godt og vondt. stort sett har ikke jeg fått oppleve annet enn bare masse støtte og kjærlighet. jeg føler i hvert fall at folk flest setter pris på at jeg bare er den jeg er. det er klart at en av de prisene man må betale ved å åpne seg for offentligheten som en offentlig person er at du må være klar for å bli kritisert og at folk ikke liker deg. det er klart at når den hetsen kommer, så kan den være ganske brutal. det er noe man må lære seg å leve med, men jeg mener i hvert fall at man ikke skal lære seg å akseptere, sier braathen. (nrk/ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »