Hovedsiden

Liten annonse

  Ny landslagstrener i paralangrenn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:11.59)
  skiforbundet har ansatt petter maurseth blindheim (31) som landslagstrener for paralangrenn. blindheim erstatter magnus evenby som ga seg etter forrige sesong. det skriver skiforbundet i en pressemelding. – i petter har vi fått en veldig engasjert og strukturert trener. på tross av sin unge alder har han allerede lang erfaring. vi tror at petter, sammen med emilie og laget, kan bidra til å ta ytterligere steg mot vm i 2025 og paralympics i 2026, sier landslagssjef ulf morten aune. – det er utrolig mye spennende som skjer rundt para. en stor utfordring med utøvere på høyt nivå venter, sier blindheim. 31-åringen går inn i trenerteamet sammen med emilie johanne hagen. allerede i slutten av mai venter første landslagssamling i torsby.

  Ski-NM til Steinkjer i 2026

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:17.15)
  første del av nm på ski i 2026 arrangeres i steinkjer. det melder norges skiforbund i en pressemelding. nm-rennene i steinkjer skal arrangeres tidlig i januar, omtrent en måned før ol i italia i 2026. konkurransene i de nordiske grenene skal i 2026 arrangeres i val di fiemme. steinkjer arrangerte også nm i 2011. – ski-nm er en viktig tradisjon å videreføre, og det er høy prestisje i å arrangere mesterskapet. tilbakemeldingene etter blant annet nm i 2011 var meget gode, og vi ser fram til et spennende hoved-nm i langrenn om to år rett i forkant av ol, sier leder av langrennskomiteen i norges skiforbund, torbjørn skogstad.


  Kollen-beslutningen er tatt: Ingen femmil i 2025

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:16.21)
  det blir ingen tradisjonell femmil i holmenkollen neste vinter. i stedet skal vm-heltene fra granåsen ut på 10 og 20 kilometer i nasjonalanlegget i oslo. det ble besluttet da langrennskomiteen i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) møttes i slovenske portoroz onsdag. verdenscuprennene i kollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. det er helgen etter at vm i trondheim er avsluttet. det har vært strid rundt planene om å skrote den tradisjonsrike femmila i holmenkollen på terminlista for 2024/25. fis har ikke ønsket en ny og kraftkrevende femmil uka etter at løperne har vært ute på samme distanse i vm. nå er beslutningen om å legge inn kortere renn i kollen tatt. lørdag 15. mars skal det gås 20 kilometer fellesstart i fri teknikk, mens det er klart for 10 kilometer klassisk med individuell start søndag 16. mars. – det blir fantastisk med verdenscuphelg i holmenkollen rett etter vm. vi får to dager med spennende konkurranser, sier landslagssjef i langrenn, ulf morten aune, til ntb. (ntb)

  Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:13.05)
  svein oddvar moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for var i norge. det skriver norges fotballforbund i en pressemelding. rollen som var-ansvarlig strekker seg ut året. moen har dømt på toppnivå siden 2003. – det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle var og norsk fotball. jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier moen i pressemeldingen.

  Tonali får ny straff for brudd på gamblingreglene – slipper å sone

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:16.18)
  newcastle-spiller sandro tonali har blitt straffet med to måneders betinget utestengelse for brudd på det engelske fotballforbundets (fa) gamblingregler. det opplyser italienerens klubb på x torsdag. tonali er fra før utestengt i ti måneder for brudd på de samme reglene. den utestengelsen startet 27. oktober 2023. tonali rakk bare å spille tolv kamper for newcastle etter overgangen fra milan sist sommer. utestengelsen hans er verdensomspennende, og han mister også fotball-em med italia til sommeren. i etterkant av den første utestengelsen startet fa etterforskning av flere brudd på gamblingreglene. newcastle skriver at italieneren slipper å sone de to månedene han fikk torsdag om han ikke bryter flere regler ut 2024/25-sesongen. i tillegg har midtbaneprofilen fått en bot på 20.000 pund (276.000 kroner). bruddene han nå straffes for skjedde i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor. (ntb)

  Filip Skari tatt ut på juniorlandslaget – går i mamma Bentes langrennsspor

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:13.15)
  filip skari er én av fem løpere på herresiden som har fått plass på neste sesongs juniorlandslag i langrenn. det er klart etter at norges skiforbund presenterte uttaket tirsdag. skari-navnet klinger godt i langrennsøyemed. bente skari er en norges store legender på kvinnesiden. nå er sønnen filip på vei opp og fram. nittedal-løperen har fått plass på neste sesongs juniorlandslag sammen med lars heggen (harestua), mons melbye (årvoll), halvor kvennås (byåsen) og torjus magnus harbo (fossum). på kvinnesiden består laget av milla grosberghaugen andreassen (bækkelaget), hanna engesæter sørbye (røa), eline klevberg lerfall (lånke), johanne bjugan (leksdal) og veronika vikhamar schuler (heming). – vi har tatt ut ti veldig spennende løpere. vi har ekstremt mange dyktige juniorer i norge, slik at et uttak som dette alltid vil være vanskelig. resultater i junior-vm og equinor norgescup sammenlagt er lagt til grunn for uttaket av årets equinor juniorlandslag, sier landslagstrener kristian dahl. (ntb)

  Norske seilere viste storform

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:14.07)
  mina mobekk og line flem høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i ol-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i hyères i frankrike denne helgen. mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens høst sikret bronsen i laser. det er årsbeste for høst denne sesongen. – vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-ol i paris. det kommer til å bli noen spennende uker i marseille der seilingen skal foregå. verdenscupregattaen i hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til mistral-vind (40 knop). våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i norges seilforbund eirik verås larsen.


  Norsk VM-bronse i curling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:11.50)
  curlingekteparet kristin skaslien og magnus nedregotten slo sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i vm blandet lag i östersund. dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både vm og ol. skaslien og nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot estland og vant den tette kampen mot sveitserne. den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne skaslien og nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen. (©ntb)

  Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:22.11)
  kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet. seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før dhk noterte sitt første. bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og kolstad vant med seks mål. semifinalen spilles i best av tre oppgjør. kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag. den andre semifinalen er mellom elverum og øif arendal. kolstad er regjerende sluttspillmester. inntil fjorårets finaletap hadde elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (ntb)

  Det østerrikske forbundet bekrefter: Går mot comeback for Hirscher - for Nederland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:08.31)
  tirsdag kveld skrev flere sveitsiske medier at det går mot comeback for alpinlegenden marcel hirscher. onsdag morgen bekrefter det østerrikske skiforbundet at de har vært i samtaler med hirscher og at hirscher der har bedt om å få kjøre for nederland. det ønsket har det østerrikske skiforbundet godkjent. det sier generalsekretær christian scherer. scherer forteller at det østerrikske forbundet forsøkte å overtale ham til å gjøre comeback for østerrike, men nå blir det altså trolig nederland. hirscher har foreløpig ikke selv bekreftet et comeback. 35-åringen har en mor fra nederland. østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. i tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019. – oi, dette høres spennende ut. hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier nrks alpinekspert nina haver-løseth. hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært. – det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier haver-løseth. tidligere i vår ble det kjent at lucas braathen gjør et lignende comeback for brasil, hvor braathens mor er fra.

  Medier: Skilegende gjør sjokkcomeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:08.31)
  skal man tro sveitsike medier er det ikke bare lucas braathen som gjør comeback for en annen nasjon neste sesong. for både blick og kurier melder at en østerriksk skilegende tar på seg skiene igjen kommende sesong: nemlig marcel hirscher (35). ifølge blick sitter de på informasjon om at hircher planlegger et comeback for nederland – og ikke østerrike som han kjørte for tidligere. 35-åringen har en mor fra nederland. hirscher har enn så lenge ikke bekreftet comebacket selv. østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. i tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019. – oi, dette høres spennende ut. hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier nrks apinekspert nina haver-løsetth. hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært. – det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier haver-løsetth.

  Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:13.04)
  det bekrefter nilsson til svt. – jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier nilsson. for fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp. – geværet er lagt på hylla, sier nilsson. nilsson har signert for det norske langløpslaget team ragde charge, og skal gå ski classics neste sesong. – allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. og nå føles det veldig riktig og spennende. nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. deretter gikk det nedover. til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten. – man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.  Berg sikret skytterne nok en OL-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. april 2024 KL:16.51)
  16-åringen synnøve berg imponerte med 3.-plass i finalen i ol-kvalifiseringen i 10 meter luftrifle og sikret dermed norge kvoteplass i paris-lekene i sommer. berg var blant fire finalister i kvalifiseringen i rio de janeiro som kunne sikre en av to kvoteplasser, ettersom de øvrige fire finalistene – blant dem jeanette hegg duestad – allerede hadde kvoteplass i boks. det ble en spennende finale der berg slo duestad og gikk videre til runden som ville sikre henne minst 3.-plass. hun sto da igjen mot den franske duoen oceanne müller og manon herbulot. berg ble slått ut før siste runde, men 3.-plassen holdt ettersom müller også hadde sikret kvoteplass tidligere. müller vant foran herbulot med 250,4 mot 249,4 poeng. duestad ble nummer fire. (ntb)

  Norge medarrangør av VM 2031 for menn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. april 2024 KL:14.10)
  det internasjonale håndballforbundet (ihf) har tildelt håndball-vm for menn til norge, danmark og island. vertskapsbyer er ikke klart. – det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med island på nye måter. vi gleder oss, sier norges håndballpresident kåre geir lio. norge er også medarrangør av vm i 2025 for menn. mesterskapet da skal da arrangeres sammen med danmark og kroatia, med finale i telenor arena. em i 2026 for menn skal også spilles i norge, da med danmark og sverige som medarrangør. i tillegg skal em i 2028 for kvinner spilles i norge, danmark og sverige.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »