Hovedsiden

Liten annonse
  Kolstad tok første stikk i sluttspillfinalen – slo Elverum 30-28

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. mai 2024 KL:20.30)
  kolstad fikk sterk motstand av elverum i første finale i håndballsluttspillet, men ledet hele kampen på vei mot seier 30-28 i trondheim spektrum. det ligger mesterligaplass i potten i sluttspillfinalen, som avgjøres i best av tre kamper. kolstad har grepet om cl-billetten etter første kamp. magnus abelvik rød (8 mål) og keeper torbjørn bergerud (14 redninger) var toneangivende i onsdagens kamp. rød har meldt seg uaktuell til ol etter at han brakk foten under em i januar. på tribunen satt landslagssjef jonas wille og så rød herje. han scoret på sine åtte første avslutninger i kampen. – jeg var langt nede mentalt i januar og har ikke spilt så mye den siste tiden, men i dag var det bra. jeg fikk en god start og fikk til spillet mitt. det er deilig å levere i en viktig match, sa rød til tv 2. – han er vanskelig å stoppe. en verdensklassespiller, sa bergerud om lagkameraten. med tomålsseier kan kolstad avgjøre finalen lørdag. da møtes lagene i elverum, mens en eventuell 3. og avgjørende kamp spilles onsdag 29. mai i trondheim. (ntb)

  Mesterliga-finalen til Oslo i 2026

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. mai 2024 KL:14.00)
  finalen i mesterligaen for kvinner i 2026 skal spilles på ullevaal stadion. det melder norges fotballforbund i en pressemelding. – dette er fantastisk for hele norsk fotball. utviklingen i internasjonal kvinnefotball går i rekordfart, med de beste lagene på et veldig høyt nivå. det er i enorm vekst sportslig, kommersielt og publikumsmessig, så det er en ære å få mulighet til å arrangere den største kampen av dem alle, sier fotballpresident lise klaveness. – vi håper og tror at dette vil inspirere flere unge jenter og kommende generasjoner til å spille fotball. ringvirkningene av et slikt arrangement vil komme barn og unge i oslo til gode, noe som er et klart mål for kommunen, sier byrådsleder i oslo, eirik lae solberg. onsdag bestemte også det europeiske fotballforbundet (uefa) at finalen i mesterligaen for menn skal spilles i budapest i 2026. ullevaal stadion har i en årrekke blitt brukt som landslagsarena og har en kapasitet på 27.182 tilskuere.  To debutanter i Ståle Solbakkens landslagstopp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. mai 2024 KL:12.56)
  andreas schelderup ble onsdag presentert som en del av ståle solbakkens landslagstopp. – det er en belønning for en god sesong. dette kan være en boost for ham for å ta det neste steget, sier solbakken om schelderup. 19-åringen, som har vært utlånt fra portugisiske benfica, står med ti mål og ellve assist på 38 kamper. han har vært en av lagets beste spillere. med i troppen er også glimt-profilen jostein gundersen. han gjorde i vinter overgang fra tromsø til erkerivalen glimt. – vi har lyst til at han skal bli litt kjent med miljøet og vi bli litt kjent med han, sier solbakken. norge møter først kosovo på ullevaal stadion 5. juni, deretter mot em-klare danmark på brøndby stadion 8. juni. privatlandskampene skal spilles mot kosovo på ullevaal stadion 5. juni, og mot danmark på brøndby stadion 8. juni. her er hele troppen: målvakter: mathias dyngeland (brann), ørjan håskjold nyland (sevilla), egil selvik (haugesund). forsvarsspillere: kristoffer vassbakk ajer (brentford), jostein gundersen (bodø/glimt), andreas hanche-olsen (mainz), marcus holmgren pedersen (sassuolo), julian ryerson (borussia dortmund), david møller wolfe (az), leo skiri østigård (napoli). midtbanespillere: patrick berg (bodø/glimt), sander berge (burnley), oscar bobb (manchester city), aron dønnum (toulouse), antonio nusa (brugge), kristian thorstvedt (sassuolo), morten thorsby (genoa), hugo vetlesen (brugge), martin ødegaard (arsenal), andreas schjelderup (benfica). angrepsspillere: erling braut haaland (manchester city), jørgen strand larsen (celta), alexander sørloth (villarreal).

  Edmonton Oilers tok den siste semifinaleplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:07.48)
  edmonton oilers avgjorde i sjuende kamp mot vancouver canucks og er klar for semifinale i årets nhl-sluttspill. connor mcdavid og co. vant 3-2 på borteis. den helcanadiske kvartfinaleduellen startet med at lagene vant hver sine kamper, men oilers tok til slutt seieren med to strake triumfer, den siste i vancouver mandag kveld. i semifinalen venter dallas stars, som slo colorado avalanche i sin kvartfinale. det første oppgjøret spilles i dallas torsdag. i den andre semifinalen møtes new york rangers og florida panthers. rangers åpner på hjemmeis onsdag.

  Storhamar fullførte snuoperasjonen – klar for sluttspillfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:19.56)
  den ferske europaligamesteren storhamar gjorde jobben og er klar for sluttspillfinale i håndball etter 32-26 og 2-1-seier sammenlagt mot sola. i finalen venter tre ganger champions league-mester vipers, som siden 2017 har vunnet 28 strake sluttspillskamper. den første finalekampen spilles i kristiansand førstkommende tirsdag. storhamar ble forrige helg historisk som norges første tittelvinner i europaligaen, som er nivå to i europeisk klubbhåndball. rumenske gloria bistrita ble slått 29-27 i finalen. sola gikk seirende ut av den første semifinaleduellen 7. mai, før storhamar svarte og kvitterte til 1-1 og tvang fram en tredje og avgjørende kamp som altså storhamar vant.

  Fifa-sjefen avfeier trusler om søksmål: – En meningsløs debatt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:14.05)
  fifa-president gianni infantino lar seg ikke skremme av en mulig rettslig kamp over det nye vm-formatet for klubblag. han stempler kritikken som fåfengt. nylig mottok infantino et brev med et klart budskap om at terminoppsettet i fotballen har nådd et metningspunkt. avsenderen var en interesseorganisasjon for proffligaer fra hele verden og spillerforeningen fifpro. i brevet blir fifa varslet om et mulig søksmål hvis det ikke tas grep og gjøres om på planene for et utvidet klubb-vm fra 2025. fra talerstolen på fredagens kongress i bangkok kom infantinos respons. – fifa arrangerer én eller to prosent av toppklubbenes kamper. de få prosentene finansierer fotballen i hele verden. så jeg håper disse tallene stopper denne fåfengte debatten, som egentlig er meningsløs, slik at vi kan konsentrere oss om hva vi skal gjøre, sa fifa-presidenten. – vårt oppdrag er å organisere konkurranser og utvikle fotballen i hele verden. 70 prosent av dere som er medlemsland i fifa, vil ikke hatt fotball uten midlene som kommer direkte fra fifa, la infantino til. stort mesterskap det nye konseptet for klubb-vm vil gi 32 deltakerlag mot dagens sju. mesterskapet er lagt til usa i juni og juli neste år. kritikerne mener det skader ligaene økonomisk og presser spillerne «utover alle grenser». fifa har forsvart seg mot kritikken ved å vise til at vm-modellen tar høyde for spillernes helse. «datoene er satt for å sikre at de harmonerer med det internasjonale kampprogrammet og gir tilstrekkelig tid mellom turneringsfinalen og starten på sesongen i mange ligaer», sto det i en uttalelse fra tidligere i måneden. for mye fotball world leagues association har stilt seg bak truslene om et potensielt søksmål mot fifa. organisasjonen har premier league-sjefen richard masters som styreleder, og nylig sa han følgende om situasjonen: – man er i ferd med å komme til et vippepunkt. tilbakemeldingene vi får fra spillerne, er at det spilles for mye fotball. kommende sesong er det også nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen. samtlige av uefas tre klubbturneringer utvides til 36 lag. (©ntb)

  Southampton møter Leeds i opprykkskamp til Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:23.04)
  enten leeds eller southampton rykker opp til premier league. southampton booket finaleplass i opprykkskvalifiseringen med 3-1 over west bromwich fredag. opprykksfinalen spilles på wembley 26. mai. leeds sikret finaleplass med 4-0-seier over norwich torsdag. leeds rykket også ned sist sesong. fra før er det klart at leicester og ipswich skal spille premier league-fotball neste sesong. west bromwich rykket ned i 2021 og må belage seg på en ny sesong på nest øverste nivå. (©ntb)

  Norsk VM-tap for Canada

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:22.31)
  norge ble som ventet et nummer for små i torsdagens kamp mot canada i ishockey-vm. brandon tanev og andrew mangiapane sørget for 2-0 til canada, før stian solberg ga norge et lite håp med sin redusering 2.47 ut i tredje periode. men dylan cozens og jared mccann sørget for at det til slutt ble en meget komfortabel canada-seier. norge står dermed med tre tap og én seier i mesterskapet som spilles i tsjekkia. norge har igjen kamper mot østerrike (søndag) og storbritannia (mandag) i puljespillet, men selv to strake seirer vil trolig ikke holde i jakten på kvartfinale.

  Premier League-kamper kan bli spilt i USA og Asia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:07.42)
  fifa vil overveie å tillate at regulære seriekamper i europeiske fotballigaer kan spilles utenlands, der horder av fans venter. europeiske klubber har lenge spilt mot hverandre på andre kontinenter, men da er det snakk om vennskaps- eller oppvisningskamper. fifa-reglene har fram til nå satt en stopper for at serie- eller cupkamper kan spilles noe annet sted enn på hjemlig jord. dette regelverket kan nå gå mot en oppmykning. fifa har vedtatt å sette ned en komité som skal vurdere ulike sider ved å tillate at for eksempel spanske klubber gjør opp seg imellom i ordinære la liga-kamper i usa eller i asia. la liga i spania har allerede lagt planer for seriespill i usa i 2025, skriver afp. europeiske klubber har mange fans i usa og land i asia og midtøsten. særlig i usa har tv-selskapene lukrative avtaler i sikte dersom europeiske klubber kommer for å spille seriekamper der. fifa har denne uken kongress i bangkok i thailand. der skal det blant annet avgjøres hvem som blir tildelt fotball-vm for kvinner i 2027. kampen står mellom brasil og et samarbeid mellom tyskland, nederland og tyskland. (ntb)

  Magnus Carlsen tapte første kamp i Champions Chess-storfinalen etter armageddon mot Alireza Firouzja

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:21.22)
  magnus carlsen tapte i armageddon for alireza firouzja i den første kampen i storfinalen i årets 2. champions chess-turnering. i det fjerde partiet så det ut til at nordmannen skulle gå seirende ut, men han gikk glipp av et fordelaktig trekk, og fransk-iraneren utnyttet tabben og vant partiet. da var det en tydelig skuffet og forbannet carlsen. det hele måtte avgjøres i armageddon, men først bød spillerne på hvem som skulle ha svarte brikker. carlsen satset på 8.26 minutter mens firouzja bød 8.04. dermed fikk nordmannen hvitt og fransk-iraneren svart. i armageddon må hvitt vinne, for svart holder det med remis. den andre duelles spilles senere i kveld. i helgen vant carlsen en grand chess-turnering i polen for annen gang på rad.

  Maanum og Ødegaard får samme hjemmebane

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:11.54)
  arsenals kvinnelag i fotball får emirates som sin hovedstadion kommende sesong. 11 av lagets hjemmekamper skal spilles der. på klubbens hjemmeside blir det opplyst at kvinnelaget skal spille åtte av sine hjemmekamper i superligaen på den samme arenaen som mennene benytter. hvis de kommer seg til gruppespillet i champions league, skal også de tre hjemmekampene der spilles samme sted. der skal også de resterende champions league-kampene spilles om frida maanum og lagvenninnene tar seg til utslagsrundene i turneringen. det er den økende publikumsinteressen for kvinnelagets kamper som gjør at flere kamper skal spilles i klubbens storstue. i inneværende sesong fikk kvinnene spille seks kamper i superligaen på emirates med et gjennomsnittlig tilskuertall på 52.029. (ntb)

  Slaktet egne spillere etter finsk enveiskjøring: – Driter i resultatet nå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:18.05)
  den norske landslagstreneren tobias johansson fikk nok etter en svak norsk åpning mot finland i vm i ishockey. etter 0–2 langet han ut mot egne spillere allerede etter første periode. – jeg driter i resultatet akkurat nå. jeg er forferdelig skuffet over måten vi presterer i 20 minutter. det går ned til hvert eneste individ i garderoben, tordnet den norske landslagstreneren tobias johansson til viaplay etter førte periode mot finland. – vi hadde en tydelig kampplan. vi visste hva som skulle komme og vi var tydelige vi skulle gjøre for å møte det. vi har for mange spillere som har sittet og sovet på møtet i formiddag, fortsatte johansson. på viaplay-reporterens spørsmål om han fikk svar fra spillerne, så var treneren klar. – de fikk ikke muligheten til å svare på det jeg sa. de neste 20 minuttene får vise om de hørte hva jeg sa eller ikke. derom landslagstreneren klarte å vekke de norske spillerne i pausepraten, var det likevel finland som også fikk en drømmestart på 2. perioden. perioden var så vidt i gang da finland økte til 3–0. i kommentatorboksen til viaplay ble det påpekt at det samme nå hadde skjedd for tredje gang i kampen. men det skulle likevel bli verre. for da målvakt jonas arntzen skulle rydde unna bak eget mål midtveis i den andre perioden, gikk det fullstendig galt. pucken endte hos oliver kapanen som utnyttet tabben og satte inn 4–0. – det går på slurvekontoen, utbrøt viaplay-ekspert ole eskild dahlstrøm. dermed er det en blytung oppgave for norge å få noe poengmessig ut av kampen, som ikke er ferdigspilt ennå. max krogdahl ga norge et visst håp med 1–4 redusering på tampen av den andre perioden. den siste perioden spilles nå. norge har allerede tapt sine to første kamper i vm og ser ut til å gå mot sitt tredje strake tap i mesterskapet.

  Carlsen til storfinalen i Champions Chess Tour

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:22.45)
  magnus carlsen leverte en strålende søndag med sjakkbrettet både analogt og digitalt. han er klar for storfinalen i champions chess tour. tidligere søndag sikret carlsen seieren i grand chess tour-turneringen i warszawa. senere satte han seg foran datamaskinen for å kjempe om finaleplass i netturneringen champions chess tour. der møtte han tyske vincent keymer, og etter tre remis og én seier kunne nordmannen juble for avansement. keymer skal nå ned i taperrunden for å kjempe om en plass i storfinalen som spilles onsdag. carlsen møter der enten keymer, jan-krzysztof duda eller alireza firouzja. (ntb)

  Magnus Carlsen vant storturnering i Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:17.46)
  magnus carlsen kunne strekke armene i været for sin andre strake tittel i grand chess tour-turneringen i polen. carlsen vant turneringen med 26 poeng og hadde kun 0,5 poeng ned til kinesiske wei yi, som før siste dag var nordmannens argeste konkurrent i kampen om tittelen. carlsen startet søndagen utmerket med sju strake seirer, der i blant triumf over kineseren. nordmannen fortsatte å spille godt og sikret til slutt turneringsseieren. dermed tok han hjem førstepremien på 40.000 dollar (om lag 436.000 kroner). carlsen vant også fjorårets utgave av turneringen som spilles både i hurtig- og lynsjakk. nordmannen deltar samtidig i champions chess tour-turneringen. der er han klar for neste fase og møter tyske vincent keymer senere søndag. vinneren der går til storfinalen som spilles onsdag. taperen får en ny sjanse til å nå finalen gjennom taperstigen. (ntb)


  Stjernemålvakt har øyeproblemer – må avbryte turnering i Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:13.42)
  den danske stjernemålvakten niklas landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det ene øyet. dermed må han droppe denne ukens trenasjonersturnering i oslo. øyeskaden oppsto da landin i søndagens seriekamp for aalborg fikk han en ball i hodet. øyet fortsatte å plage den danske landslagskapteinen i ettertid, og det ble undersøkt videre på sykehuset. landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det høyre øyet, og derfor tar landslagssjef nikolaj jacobsen ingen sjanser og sender ham hjem for å hvile. det danske håndballforbundet opplyser tirsdag at flensburg-keeper kevin møller har sluttet seg til landslagstroppen som erstatter for landin. danskene skal møte kroatia og norge i turneringen som spilles i jordal amfi. (ntb)

  Millionsmell for Henning Bergs AIK – tvinges til å selge spillere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:12.55)
  henning bergs svenske arbeidsgiver aik sliter med røde økonomiske tall. nå må klubben kvitte seg med spillere for å få endene til å møtes. tirsdag omtaler flere svenske medier, blant dem aftonbladet og expressen, den krevende økonomiske situasjonen i hovedstadsklubben. aik bekrefter selv at klubben må selge spillere for å nå de finansielle målene den styrer etter. «aik fotboll har satt nye økonomiske mål per 31. mars 2023. per 31. mars 2024 var målene for egenkapital og gjeld oppfylt, mens inntekts- og vekstmålene ikke ble nådd. oppfyllelse av likviditetsmålet krever at aik fotball gjennomfører spillesalg i løpet av de kommende overgangsvinduene», heter det i en uttalelse. ved siden av at henning berg er trener, er thomas berntsen sportssjef i aik. den økonomiske rapporten for første kvartal i 2024 vise at hovedstadsklubben gikk 10,8 millioner svenske kroner i underskudd. regnskapsåret 2023 ble avsluttet med et minusresultat på 21 millioner kroner, ifølge aftonbladet. driftsresultatet lå på minus 77 millioner kroner. årsaken til de svake økonomiske tallene skal være svakere sportslige resultater enn ventet, samt et behov for å gjøre endringer i spillertroppen. (ntb)


  47 kamper på rad uten tap - Ny triumf i Roma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:23.08)
  bayer leverkusen har vært en av sesongens store overraskelser i europeisk fotball. de har gått ubeseiret gjennom sesongen hjemme i tysk bundesliga. og med seieren mot roma i den første semifinalen i europa league har xabi alonsons mannskap nå den utrolige rekken med 47 kamper uten tap denne sesongen. seriegullet i tyskland er allerede sikret og nå er den tyske klubben på vei mot finale i europaligaen også. roma hjemme skal være et tøft oppgjør, men den tyske klubben rystet hjemmelaget på olympiastadion i den italienske hovedstaden. xabi alonsos mannskap viste igjen klasse og tok ledelsen mot den italienske storklubben ved florian wirtz etter 28 minutter. etter pause doblet robert andrich ledelsen for det tyske laget. 2–0 ble også sluttresultatet i det første av to semifinaleoppgjør. i marseille ble det utkjempet et jevnt oppgjør i den andre semifinalen mellom olympique marseille og atalanta. kampen endte 1–1 etter at atalanta tok ledelsen ved scamacca, før hjemmelagets mbemba sikret uavgjort. returkampene spilles neste uke.

  Fiorentina senket Vetlesen og Club Brugge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:23.01)
  antonio nusa og hugo vetlesen var benket fra start for club brugge i semifinalen i serieligaen mot fiorentina. på bortebane fikk den belgiske klubben det tidvis tøft, selv om det bare endte med ettmålstap mot den italienske klubben. den første kalddusjen kom etter allerede fire minutter. hjemmelagets riccardo sottil dro seg nydelig fri på hjørnet av 16-meteren og fikk stjernetreff. skuddet var utagbart for brügge-keeper nordin jackers. 16 minutter ut i kampen svarte imidlertid bortelaget på straffe ved hans vanaken. men andrea belotti sendte igjen fiorentina i føringen snaut ti minutter før pause. i 2. omgang fikk brugge det enda tøffere da raphael onyedika ble sendt av banen. etter to gule kort i løpet av tre minutter kom det røde kortet for klubbens nigerianske spiller. men med ti mann på banen ordnet igor thigao nesten på egenhånd 2-2 bare minutter senere. – en uhyre sterk prestasjon, utbrøt viaplay-kommentator jørgen klem. etter 78 minutter kom hugo vetlesen inn på banen, mens antonio nusa var ubenyttet reserve for det belgiske laget. vetlesen ble tilskuer til at m´bala nzola ble matchvinner på overtid etter et solid italiensk press mot slutten av kampen. sluttresultatet ble 3-2. i den andre semifinalen fikk aston villa det særdeles tøft i 1. omgang mot olympiakos foran blant annet prins william på tribunen. før halvtimen var spilt hadde det greske bortelaget gått opp i 2-0 mot det eneste laget fra premier league, som har tatt seg til semifinale i noen av europacupene. watkins reduserte for hjemmelaget rett før pause. og da diaby scoret etter 51 minutter spill stod det likt mellom lagene. men det skulle ikke vare. først satte ayoub el kaabi inn 3-2 på straffe før hezze la på til 4-2. kampen er straks ferdigspilt. returkampene spilles neste uke.

  Larvik knep den siste semifinaleplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:19.48)
  larvik slo molde 28-27 på hjemmebane og tok seg som siste lag til semifinalen i håndballsluttspillet for kvinner. fra før er vipers kristiansand, storhamar og sola klar for neste fase i sluttspillet. oppgjøret mellom larvik og molde var det eneste som måtte ut i en tredje kamp i best av tre-serien. på egen parkett tok larvik tak i kampen i 2. omgang. maja furu sæteren ble toppscorer for vertene med sine sju nettkjenninger. sherin obaidli scoret seks mål for molde. veteranen heidi løke pådro seg nylig en lyskeskade og gikk glipp av skjebnekampen torsdag. – denne skaden kan ta tid. hvor lenge vet vi ikke ennå, men denne sesongen er i alle fall ferdigspilt for heidi, sa larvik -arne senstad til tv 2 før oppgjøret. de første semifinalekampene spilles 7. eller 8. mai med runde to én uke senere. skulle det bli en tredje kamp, vil den spilles 18. mai. vipers er regjerende mester i sluttspillet. (ntb)

  Tyskerne tok innersvingen på Premier League – får en ekstra mesterliga-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:09.45)
  italia og tyskland er garantert å kunne stille med fem lag i neste sesongs champions league. svake europaresultater stoppet england. tidligere i år lå premier league godt an til å få utvidet kvoten for antall cl-deltakere, men sjansene stupte brått da ingen engelske lag tok seg til semifinale i verken mesterligaen eller europaligaen. der har tyskland med tre klubber, og onsdag ble bundesliga sikret å bli blant de to beste ligaene på uefas ranking for 2023/24-sesongen. nylig kunne italiensk serie a juble for det samme. borussia dortmunds 1-0-seier over paris saint-germain sørget for å ta tyskerne over «målstreken». med resultatet hjalp dortmund seg selv. klubben er nummer fem i tyskland, men er nå sikret cl-spill uansett hva som skjer i de tre siste rundene. til høsten spilles champions league i et nytt format. blant nyvinningene er at det deles ut en ekstra plass til de to ligaene som presterte best sesongen før. premier league må som før nøye seg med fire plasser. i øyeblikket har aston villa grepet om 4.-plassen foran serieinnspurten. tottenham er sju poeng bak med to kamper mindre spilt. (ntb)

  Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mai 2024 KL:21.48)
  molde skal opp mot sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-nm. molde slo hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden. lillestrøm overrasket og slo bodø/glimt 4-2 onsdag. «fugla» møter strømsgodset i den neste fasen. kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen. vålerenga slo ut tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når hamkam kommer på besøk. i alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. i tillegg til molde og lillestrøm er fredrikstad, kfum oslo, hamkam, strømsgodset, viking og sarpsborg 08 videre. molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over glimt. alle kampene: eidsvold turn – sandnes ulf stabæk – bryne strømsgodset – lillestrøm raufoss – fredrikstad vålerenga – hamkam lysekloster – kfum molde – sarpsborg levanger – viking (ntb)  Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:19.53)
  elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot arendal tirsdag kveld. elverum møter kolstad, som slo ut drammen i sine semifinalekamper med 2-0. første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i trondheim.

  Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:15.20)
  komplimentene til julian ryerson satt løst da borussia dortmund-sjef edin terzic og emre can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot paris saint-germain. onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i champions league. – han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa terzic. – alle lag trenger en spiller som ham. han sier ikke så mye og jobber bare hardt. han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat emre can. (ntb)

  Haaland blir karakter i mobilspill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:10.19)
  erling braut haaland har inngått et samarbeid med det populære mobilspillet clash of clans. det skriver selskapet bak spillet, supercell, i en pressemelding tirsdag formiddag. samtidig har det blitt laget en egen haaland-karakter i spillet, som spilles av millioner verden over. haalands karakter har fått navnet «barbarian king». – det har vært vanskelig å holde dette hemmelig, sier haaland i en pressemelindg, hvor han avslører at har god kjennskap til spillet. – jeg har vært en stor fan av spillet i lang tid og vet alt om det, så å dukke opp som en karakter i spillet er virkelig kult, sier haaland.

  Lillebergs Tampa Bay tapte stort – ute av NHL-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:06.05)
  emil martinsen lilleberg og tampa bay lightning tapte mandag 1-6 mot florida panthers i årets nhl-sluttspill. dermed er nhl-sesongen over for lilleberg. florida panthers ledet 3-1 i kamper i årets nhl-sluttspill, hvor det spilles best av sju. dermed var det «vinn eller forsvinn» for emil lilleberg og hans tampa bay i nattens kamp i florida. det endte med «forsvinn». dermed var det florida panthers tok seg videre til andre runde av nhl-sluttspillet. emil lilleberg fikk 18 minutter og 7 sekunder på isen. (ntb)

  Håndballkvinnene OL-åpner mot Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:11.53)
  norge innleder ol-turneringen for kvinner i paris mot sverige, mens argentina er norsk åpningsmotstander i mennenes turnering. det ble klart da det internasjonale håndballforbundet la ut ol-programmet mandag. slik spiller norges kvinner i gruppe a: 25. juli: norge – sverige 21.00. 28. juli: danmark – norge 16.00. 30. juli: norge – sør-korea 11.00 1. august: slovenia – norge 21.00. 3. august: norge – tyskland 19.00. slik spiller norges menn i gruppe b: 27. juli: norge argentina 16.00 29. juli: frankrike – norge 19.00. 31. juli: norge – ungarn 09.00. 2. august: norge – egypt 21.00 4. august: danmark – norge 19.00. fra hver av de to gruppene tar de fire beste seg videre til kvartfinaler. alle innledende kamper spilles i paris, mens sluttspillet går i lille. (©ntb)

  Lilleberg og Lightning slo Panthers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. april 2024 KL:08.39)
  emil lilleberg og tampa bay lightning tok sin første seier i årets nhl-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot florida panthers. nattens kamp endte 6-3 i amalie arena i tampa bay. lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng. lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (ntb)

  Norges ishockeykvinner klare for elite-VM for første gang på 28 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:18.15)
  de norske ishockeykvinnene tok seg til elite-vm neste år ved å gå ubeseiret gjennom 1. divisjon i klagenfurt. lørdag slo laget sør-korea med 8-0. hv71-spiller tea løkke nyberg (bildet) scoret to av de norske målene, mens emma bergesen, emilie kruse, iben tillman, madelen haug hansen, andrea dalen og une bjelland scoret ett hver i storseieren. norge vant alle sine kamper i østerrike, hvor tre av seirene har kommet på straffer. – dette er en ufattelig deilig seier for hele den norske ishockeyfamilien, men selvfølgelig først og fremst for jentene selv, sa norges ishockeypresident tage pettersen til hockey.no etter at opprykket var sikret. norge vant 1. divisjon, gruppe a foran ungarn som slo frankrike i sin siste kamp. mesterskapet neste år spilles i tsjekkia. det er første gang siden 1997 at de norske ishockeykvinnene spiller med de beste. (ntb)

  Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:21.55)
  arne slot blir etter alt å dømme arvtakeren til jürgen klopp som liverpool-manager. ifølge flere medier har feyenoord gått med på å slippe ham. det skjer etter at slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til liverpool. – jeg vil gjerne til liverpool. nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. jeg er veldig trygg på det, sa slot til espn. nå melder flere medier, blant dem the athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. også nederlandske medier hevder at slot nærmer seg liverpool-jobben. liverpool har vært på managerjakt siden klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten. i nederland er 45-årige slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. han ledet i fjor feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen. slot tok for to år siden rotterdam-laget til finalen i serieligaen. han leverte også sterke resultater som az alkmaar-trener. (ntb)

  Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:14.39)
  de to usa-proffene emil lilleberg og mathias emilio pettersen har forsikret landslagssjef tobias johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under vm. spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. lillebergs tampa bay lightning ligger under 0-3 i kamper mot florida panthers, mens emilio pettersens texas stars slo ut manitoba moose og møter milwaukee admirals i en best av fem-serie. – jeg spiste middag med emil for en måned siden, og han var veldig positiv til vm-spill når han er ferdig der borte. men det er usikkert om tampa vil sende ham til syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier johansson til nitten.no. første kamp for emilio pettersen & co. spilles først 2. mai. serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene. – jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille vm om det åpner seg opp en mulighet for det, sier pettersen. – kan du reise dersom dere ryker i neste runde med texas stars? – jeg er usikker på hva som skjer med dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han. fra før har veteranene mats zuccarello og patrick thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i praha, som spilles fra 10. til 26. mai. (©ntb)

  Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:18.44)
  det internasjonale fotballforbundet (fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet saudi aramco ut 2027. den fire år lange avtalen skal innebære at saudi aramco blir en fifa-partner i turneringer som vm for menn i 2026 og vm for kvinner i 2027. noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået ap er det den største avtalen fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi. avtalen har vært ventet siden i fjor høst. da ble saudi-arabia bekreftet som arrangørland til fotball-vm for menn i 2034. – dette partnerskapet vil hjelpe fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier fifa-president gianni infantino i en uttalelse. oljestaten saudi-arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport. idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. saudi-arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking. statseide aramco eier laget al-qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen dammam hvor det skal spilles kamper i asian cup om tre år. trolig også i vm i 2034. – gjennom dette partnerskapet med fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier aramco-president amin h. nasser. (ntb)

  Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:22.11)
  kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet. seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før dhk noterte sitt første. bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og kolstad vant med seks mål. semifinalen spilles i best av tre oppgjør. kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag. den andre semifinalen er mellom elverum og øif arendal. kolstad er regjerende sluttspillmester. inntil fjorårets finaletap hadde elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (ntb)

  Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:22.05)
  onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. tittelforsvarer molde gjester hødd. molde er regjerende norgesmestere etter at de slo bodø/glimt 1-0 i fjorårets finale. årets utgave avgjøres 7. desember på ullevaal stadion. allerede 1. mai skal neste runde spilles. disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet): sogndal – kfum oslo, lysekloster – kjelsås, bodø/glimt – lillestrøm, eik tønsberg/fredrikstad – rosenborg, råde – hønefoss/sarpsborg 08, strømsgodset – kristiansund, hødd – molde, tromsdalen – viking, egersund – hamkam, sandnes ulf – odd, alta – stabæk, arendal – bryne, eidsvold turn – åsane, ranheim – raufoss, levanger – brann, oppsal/vålerenga – tromsø. alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. torsdag spilles fredrikstad – eik tønsberg, sarpsborg – hønefoss og oppsal – vålerenga. det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. i første runde røk eliteserielagene haugesund og sandefjord ut for henholdsvis torvastad og fløy. resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (ntb)

  Glimt møter Lillestrøm i cupens 2. runde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:22.05)
  onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. tittelforsvarer molde gjester hødd. molde er regjerende norgesmestere etter at de slo bodø/glimt 1-0 i fjorårets finale. årets utgave avgjøres 7. desember på ullevaal stadion. allerede 1. mai skal neste runde spilles. disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet): sogndal – kfum oslo, lysekloster – kjelsås, bodø/glimt – lillestrøm, eik tønsberg/fredrikstad – rosenborg, råde – hønefoss/sarpsborg 08, strømsgodset – kristiansund, hødd – molde, tromsdalen – viking, egersund – hamkam, sandnes ulf – odd, alta – stabæk, arendal – bryne, eidsvold turn – åsane, ranheim – raufoss, levanger – brann, oppsal/vålerenga – tromsø. alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. torsdag spilles fredrikstad – eik tønsberg, sarpsborg – hønefoss og oppsal – vålerenga. det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. i første runde røk eliteserielagene haugesund og sandefjord ut for henholdsvis torvastad og fløy. resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »