Hovedsiden

Liten annonse
  Pogacar rykket til ny Giro-seier i grisevær

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:17.27)
  tadej pogacar slo til med litt over én kilometer igjen og vant for femte gang i årets giro d`italia. suksessen kom på en nedkortet fjelletappe. i rosa ledertrøye var sloveneren sterkest i en svært bratt stigning mot mål i santa cristina valgardena. uanstrengt tok pogacar ledelsen med 700 meter igjen og tråkket inn til soloseier. pogacar hadde en sammenlagtledelse på 6.41 minutter til geraint thomas før tirsdagens kjøring. opprør i giro-feltet tvang arrangøren til å endre på onsdagens løypeprofil. starten ble flyttet til etter fjellpasset i umbrasil, og etappen ble kortet ned fra 206 til 118,7 kilometer. både ryttere og lag truet med å utebli hvis det ikke kom endringer. årsaken til misnøyen var varsel om dårlig og kaldt vær i det nevnte fjellpasset. juryen drøyde med å ta en avgjørelse, og den var fortsatt ikke tatt da den planlagte starten i livigno skulle ha vært. (ntb)

  Fullt snøkaos i Giro d`Italia: – Helt hodemist

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:12.05)
  etter mye om og men ble den 16. etappen i giro d`italia kraftig kortet ned. etappen skulle egentlig ta rytterne helt opp til 2500 meters høyde over umbrailpasset, men allerede ved starten i livigno på 1900 meters høyde var det sludd og snøvær. rytterforeningen varslet tidlig tirsdag morgen at de ønsket å starte etappen på den andre siden av umbrailpasset, mens arrangøren hadde et klart ønske om å starte etappen i livigno og deretter nøytralisere rittet over toppen av stigningen. til slutt endte det hele med at rytterne blir fraktet til motsatt side av fjellpasset og etappen skal starte derfra, men da nrk snakket med tobias foss kvart på tolv, var usikkerheten fremdeles stor. – det er nada struktur. heldigvis er alle rytterne på samme bølgelengde, så da går det greit, sier foss. – hvordan er forholdene nå? – det er sludd og det ligger snø på bakken. det er helt hodemist at det fremdeles er et spørsmål. – hvordan hadde det vært å sykle opp til 2500 meters høyde? – det hadde ikke vært mulig. det hadde vært for mye snø på bakken til at det hadde vært mulig, så jeg skjønner ikke helt hva de roter med, sier foss.

  Fifa-sjefen avfeier trusler om søksmål: – En meningsløs debatt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:14.05)
  fifa-president gianni infantino lar seg ikke skremme av en mulig rettslig kamp over det nye vm-formatet for klubblag. han stempler kritikken som fåfengt. nylig mottok infantino et brev med et klart budskap om at terminoppsettet i fotballen har nådd et metningspunkt. avsenderen var en interesseorganisasjon for proffligaer fra hele verden og spillerforeningen fifpro. i brevet blir fifa varslet om et mulig søksmål hvis det ikke tas grep og gjøres om på planene for et utvidet klubb-vm fra 2025. fra talerstolen på fredagens kongress i bangkok kom infantinos respons. – fifa arrangerer én eller to prosent av toppklubbenes kamper. de få prosentene finansierer fotballen i hele verden. så jeg håper disse tallene stopper denne fåfengte debatten, som egentlig er meningsløs, slik at vi kan konsentrere oss om hva vi skal gjøre, sa fifa-presidenten. – vårt oppdrag er å organisere konkurranser og utvikle fotballen i hele verden. 70 prosent av dere som er medlemsland i fifa, vil ikke hatt fotball uten midlene som kommer direkte fra fifa, la infantino til. stort mesterskap det nye konseptet for klubb-vm vil gi 32 deltakerlag mot dagens sju. mesterskapet er lagt til usa i juni og juli neste år. kritikerne mener det skader ligaene økonomisk og presser spillerne «utover alle grenser». fifa har forsvart seg mot kritikken ved å vise til at vm-modellen tar høyde for spillernes helse. «datoene er satt for å sikre at de harmonerer med det internasjonale kampprogrammet og gir tilstrekkelig tid mellom turneringsfinalen og starten på sesongen i mange ligaer», sto det i en uttalelse fra tidligere i måneden. for mye fotball world leagues association har stilt seg bak truslene om et potensielt søksmål mot fifa. organisasjonen har premier league-sjefen richard masters som styreleder, og nylig sa han følgende om situasjonen: – man er i ferd med å komme til et vippepunkt. tilbakemeldingene vi får fra spillerne, er at det spilles for mye fotball. kommende sesong er det også nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen. samtlige av uefas tre klubbturneringer utvides til 36 lag. (©ntb)

  Formel 3: Mer trøbbel for Stenshorne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:10.59)
  martinius stenshorne (18) sto igjen på start og ble bare nummer 22 i lørdagens formel 3-sprint på imola-banen i italia. den norske unggutten kom ikke i gang da starten gikk. det ga sisteplass i feltet med 27 biler, og der ble stenshorne værende de første rundene. han klatret noen hakk utover i løpet. i alt ble det kjørt 18 runder. noel león fra mexico vant sprinten foran tyske oliver goethe. fredag skuffet stenshorne ved å bli nummer 18 i kvalifiseringen. han var i mål på 20.-plass, men gjorde et lite byks etter at førere foran ham ble straffet for regelbrudd. i slutten av mars knallet stenshorne til med seier i sprintløpet i australske melbourne. torsdag ble det kjent at 18-åringen er klar for juniorprogrammet til formel 1-laget mclaren. noen timer senere kom nyheten om at han nektes å kjøre løpshelgen på silverstone-banen i england i sommer. det internasjonale bilsportforbundet (fia) slo ned på stenshornes deltakelse i et gb3-løp på silverstone i april. det er en konkurranse som minner om formel 3, og ifølge regelverket skulle tenåringen ha søkt om tillatelse. hitech-laget har anket avgjørelsen. (©ntb)

  Hovland med kjemperunde – fikk eagle fra 70 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:08.38)
  viktor hovland gikk annen runde av pga-mesterskapet i golf på fire slag under par. nordmannen slo innspillet rett i koppen til eagle på hull fire. hovland var tre slag under par etter første runde og fikk starten på annen runde forskjøvet med noen timer grunnet en ulykke like ved anlegget i morgentimene. da han kom i gang leverte han tre par før det smalt på par fire-hullet nummer fire. fra om lag 70 meter fikk han eagle. ballen spratt en gang på greenen før den forsvant. – for et sirkus av et golfslag, utbrøt viaplay-kommentator joakim mikkelsen. nordmannen gjorde i etterkant fem birdier og to bogeyer. han er åtte slag under par totalt etter annen runde og har fire slag opp til turneringsleder xander schauffele. 26-åringen har hatt en tøff start på sesongen etter at han i fjor vant pga-sluttspillet. han har blant annet stått over flere turneringer. foran helgens turnering i louisville, kentucky ble det kjent at hovland har gjenopptatt samarbeidet med treneren joe mayo. hovland ble nummer to i fjorårets utgave av pga-mesterskapet. vinneren av årets andre majorturnering får med seg i overkant av 33 millioner kroner. (©ntb)


  Sahraoui får Robin van Persie som ny Heerenveen-trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:17.30)
  den nederlandske toppklubben heerenveen har utnevnt robin van persie som ny hovedtrener. 40-åringen har undertegnet en toårskontrakt med den blåhvite klubben, som har norske osame sahraoui, oliver braude og daniel karlsbakk i stallen. dette vil være den første hovedtrenerjobben den tidligere premier league-profilen prøver seg på. han har de siste sesongene vært ansatt som ungdomstrener i samme klubb. – selv om robin er i starten av sin karriere som hovedtrener, overbeviste han oss umiddelbart. han er en ambisiøs, lidenskapelig og ivrig etter å lære, sier klubbdirektør ferry de haan i pressemeldingen.  tromsø reiste seg etter krisestarten - tok årets første seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:18.50)
  Etter fem strake tap fikk Tromsø seg en voldsom oppsving hjemme mot Odd og vant 4–0. Det var i andre omgang at målene haglet inn for tromsøværingene. Først ut var Ruben Yttergård Jenssen, som banket inn kampens første mål etter 48 minutter spilt. Like etterpå puttet Vegard Erlien på til 2–0. Erlien bidro også sterkt til at Tromsø kunne øke ledelsen ytterligere med en elegant pasning til Kent-Are Antonsen, som satte ballen opp i nærmeste kryss. Vondt ble verre for Odd da Runar Norheim satte kampens siste mål for hjemmelaget. Dermed fikk fjorårets bronsevinner en etterlengtet seier etter en poengløs start i serien. Odd har kun tatt ett poeng på sine fire siste kamper i Eliteserien. Skien-laget står med åtte poeng fra åtte oppgjør.

  St. Pauli tilbake i Bundesliga etter 13 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:15.59)
  st. pauli slo osnabrück 3-1 søndag og er for første gang på 13 år klar for spill på øverste nivå i tysk fotball. seieren sendte laget opp på 66 poeng, og med bare én kamp igjen kan ingen hindre hamburg-klubben opprykk. lørdag ble det klart at holstein kiel tar en av de to direkte opprykksplassene etter 1-1 mot fortuna düsseldorf. sistnevnte skal ut i opprykkskvalifisering. foreløpig er det union berlin som ser ut til å møte fortuna til dyst om bundesliga-kontrakt. kultklubben st. pauli har fått et stort løft under trener fabian huerzler (31). han tok over styringen av laget sent i 2022 og reddet klubben fra nedrykk. nå er de klar for bundesliga-spill. på fjerdeplass ligger st. paulis byrival hamburg. de må spille nok en sesong på nivå to etter nedrykket i 2018. før det hadde de spilt i bundesliga siden oppstarten i 1963. (ntb)

  Filip Ingebrigtsen langt unna EM-kravet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:21.07)
  filip ingebrigtsen endte langt unna em-kravet på 1500-meteren i det tyske stevnet lange laufnacht lørdag. nordmannen løp i b-heatet og endte nest sist foran landsmann per svela. ingebrigtsen endte på tiden 3.44,03. em-kravet er på 3.36,00. ingebrigtsen hang greit med i starten, men etter to og et halvt minutt begynte han å falle lenger og lenger bakover. før siste langstiden måtte han slippe teten fullstendig og så ut til å stivne helt. per svela, lagkamerat til narve gilje nordås, løp også 1500-meteren i tyskland, men endte helt sist. tiden til svela var 3.44,97.

  J17-landslaget avsluttet EM med seier over Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:17.23)
  j17-landslaget scoret sitt første mål og tok sin første seier em-turneringen i sverige med 2-0 over vertsnasjonen i siste puljekamp. trener børje sørensen og hans lag fikk hard medfart i starten av mesterskapet med 0-3 for england og 0-8 mot frankrike. det var før siste puljerunde klart at frankrike og england skal spille semifinale i årets mesterskap, mens norge og sverige var ute. det norske 2007-kullet hadde slått sverige i fire av fem kamper før em-turneringen. i malmö var det norske laget igjen best og tok ledelsen etter at alice broman uheldig nikket ballen i eget mål like før pause. ti minutter før slutt doblet røa-spiller elle ulstein ledelsen med en flott avslutning. norge-keeper maria kroken (lyn) leverte en god kamp da hun stoppet flere gode svenske muligheter. med seieren tok norge tredjeplassen i puljen, mens sverige endte sist uten poeng. (ntb)

  Ustoppelige Pogacar vant igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:17.21)
  den slovenske syklisten tadej pogacar var nok en gang i egen klasse da den åttende etappen i giro d`italia skulle avgjøres. den første reelle fjelletappen i årets ritt viste at det skal bli vrient å ta fra pogacar sammenlagtseieren. ingen turte å utfordre sloveneren opp den siste stigningen. det gjorde at 25-åringen fikk en behagelig tur opp før han vant spurten. – jeg forventet ikke dette i dag, men laget kjørte kjempebra helt fra starten, sa pogacar. det var den tredje etappeseieren for ham i storrittet i år. ledelsen i sammendraget nærmer seg tre minutter for pogacar og hans uae. tobias foss (ineos) og vegard stake laengen (uae) er norges to representanter i rittet. tirsdag måtte den norske bahrain-victorious-rytteren torstein træen bryte som følge av en velt på åpningsetappen. (ntb)

  Fifa trues med søksmål – hevder klubb-VM passer inn i «harmonisk» kalender

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:07.24)
  det internasjonale fotballforbundet (fifa) rykker ut og forsvarer det nye vm-formatet for klubblag. det skjer etter trusler om rettslige skritt. i et brev til fifa-president gianni infantino står det at terminoppsettet i fotballen allerede har nådd et metningspunkt. avsenderen er en forening for proffligaer fra hele verden og spillerforeningen fifpro. det melder nyhetsbyrået afp, som har sett brevet. fifa blir der varslet om et potensielt søksmål om det ikke gjøres om på planene for et nytt klubb-vm i 2025. konseptet består av 32 lag mot dagens sju. mesterskapet er lagt til usa i juni og juli. kritikerne mener det skader ligaene økonomisk og presser spillerne «utover alle grenser». «skulle fifa nekte å forplikte seg til å løse problemene på det neste styremøte, vil vi være tvunget til å råde våre medlemmer om tilgjengelige alternativer. dette inkluderer juridiske skritt mot fifa», står det i brevet. fifa mener den nye vm-modellen tar høyde for å ivareta spillernes helse. «datoene er satt for å sikre at de harmonerer med det internasjonale kampprogrammet og gir tilstrekkelig tid mellom turneringsfinalen og starten på sesongen i mange ligaer», heter det i en uttalelse. (ntb)

  Bruddseier i Giroen etter at Foss gikk i bakken: – For en skrell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:18.38)
  franske benjamin thomas tok en overraskende seier på den 5. etappen av giro d`italia etter å ha sittet i brudd store deler av dagen. onsdagens 178 kilometer lange etappe gikk fra genova, over den 3.-kategoriserte stigningen passo del bracco, og inn til lucca. der ble det hele avgjort mellom de fire rytterne som hadde sittet i brudd. thomas tok seieren foran danske kasper valgren, som ble nummer to. italienske andrea pietrobon kompletterte pallen. – for et bruddkupp, for en skrell. thomas vinner og tar cofidis` første seier i årets sesong, sa discovery-kommentator theis magelssen. 77 kilometer fra mål ble det etablert et firemannsbrudd med blant andre valgren. 50 kilometer senere gikk tobias foss og seks andre løpere i bakken, noe som sinket hovedfeltet betraktelig. – han har det okey. han var liutt opprørt i starten, men jeg er sikker på at det vil gå bra med ham. enn så lenge er alt bra, sier zak dempster, sportsdirektør i ineos-grenadiers, om foss i en video på x.

  Vingegaard-milepæl etter skrekkvelten – håper på Tour-start

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:14.01)
  jonas vingegaard gjennomførte tirsdag sin første sykkeltur utendørs etter den stygge velten i baskerland rundt. han har ikke gitt opp å vinne tour de france tre år på rad. den danske sykkelstjernen pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter velten i spania tidlig i april. midt i forrige måned ble 27-åringen skrevet ut fra sykehus. der oppholdt han seg i tolv dager og ble operert i kragebeinet. nå venter sykkelfansen i spenning på om vingegaard har nok tid til rådighet til å komme i toppform tidsnok til tour de france. starten går i italienske firenze 29. juni. – jeg håper selvsagt å være der når starten på tour de france går. vi vet ikke helt hvordan formen og rehabiliteringen min utvikler seg, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å være i toppform i touren. det sier vingegaard i en video publisert av danskens arbeidsgiver, delvis norsksponsede visma lease a bike. – det er godt å endelig kunne sykle normalt igjen, og å være tilbake på veien. jeg ser fram til de neste stegene, sier vingegaard. samtidig røper han at han fortslatt sliter med ettervirkninger etter velten, og at det fortsatt er enkelt ting han må bli frisk etter. (ntb)

  Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:23.38)
  lando norris tok sin første grand prix-seier i formel 1 da han vant søndagens løp i miami foran verdensmester max verstappen. – jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk lando norris på lagradioen, sendt på viaplay. den 24-årige britiske mclaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. han hadde også hellet på sin side da logan sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute. for på 29. runde krasjet kevin magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten logan sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. det gagnet norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider. han avverget verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte norris fra vm-lederen. norris vant klart foran red bull-fører verstappen, med ferrari-duoen charles leclerc og carlos sainz på de neste plassene.

  Den norske hockeyprofilen Alexander Reichenberg er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:17.39)
  det melder lillehammer ishockeyklubb på sine hjemmesider. «hvil i fred, nr. 61. du vil alltid bli husket som en artist», skrier klubben. reichenberg (31) har spilt som utenlandsproff i blant annet tsjekkia, sverige og østerrike. han spilte også for norge under ol i pyeongchang i 2018. «for klubben og laget var alexander en stor profil, en spiller med en x-faktor i spillet sitt og en viktig bidragsyter i gruppa. han brukte også sin internasjonale erfaring til å motivere lagets unge spillere som var i starten av sin karriere.», skriver klubben på sine hjemmesider. «det er ufattelig trist å tenke på at han aldri skal få høre publikums taktfaste rop i eidsiva arena og at vi som satt på tribunen ikke får se spilleren med det store smilet, den ekstra finten eller det knallharde slagskuddet fra droppsirkelen i power play.».


  Verstappen toner ned konsekvensene av Neweys avgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:06.59)
  formel 1-fantomet max verstappen er ikke bekymret for at adrian neweys red bull-avskjed vil få særlig store følger for resten av laget i framtiden. onsdag formiddag opplyste red bull at newey, som i nesten 20 år har vært en viktig brikke som lagets tekniske sjef, gir seg i jobben i starten av 2025. formel 1-sirkusets ener verstappen tror imidlertid ikke at neweys avgang vil få betydelige konsekvenser for red bull. – utenfra ser det enormt dramatisk ut, men hvis man ser hva som egentlig foregår i laget, er det ikke så dramatisk i det hele tatt, sier verstappen før helgens formel 1-runde i miami. (ntb)

  Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mai 2024 KL:18.36)
  vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i oslo, hvor de kun vant tre av 17 kamper (15 seriekamper og to cupkamper). også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene. onsdag fikk vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo aalesund i serien 17. september i fjor. i etterkant av det hadde de spilt ni hjemmekamper, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot tromsø. simen juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang. for tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. fjorårets bronsevinner i eliteserien har tapt samtlige fire kamper i eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

  Den olympiske ufred

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:17.39)
  den uventede duellen mellom narve gilje nordås og filip ingebrigtsen allerede i sesongåpningen markerer starten på det som kan bli en ubehagelig friidrettssommer.  Braathen forlenger skiavtale til 2028

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:18.45)
  alpinist lucas braathen forlenger avtalen med skiprodusenten atomic frem til 2028. det bekrefter begge parter på instagram. braathen la skiene på hylla før sesongstarten i fjor høst, men annonserte tidligere i år at han gjør comeback for brasil kommende sesong. til tross for at braathen la opp, valgte skiprodusenten å fortsette samarbeidet med 24-åringen – blanta nnet med håp om at han skulle komme tilbake i bakken.

  Jeg ville helst ikke drive med dette

  Kilde: NRK - Innenriks | Publisert: (søndag 21. april 2024 KL:15.36)
  duoen "skurken på dansegolvet" består av pål bratås på hamar og steinar odde fra garmo. deres nye plate er ukas album i radiosendingene våre denne uka. prosjektet har folkemusikk i bunnen, men virket i starten litt for spesielt for odde.

  Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. april 2024 KL:09.47)
  23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under ol i tokyo til tross for at de testet positivt for doping. konklusjonen var at testene var forurensede. det er skriver blant annet daily telegraph, new york times og ard. de aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin. prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av tokyo-lekene i 2021. mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien. kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (aaf), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering. de kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i tokyo, inkludert tre gull. daily telegraph skriver at verdens antidopingbyrå (wada) og det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »