Hovedsiden

Liten annonse
  England-stjerne mister VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:19.18)
  england-profilen beth mead går glipp av fotball-vm i sommer etter korsbåndsskaden hun pådro seg i fjor. – vi har måttet ta tøffe avgjørelser, sier landslagssjef sarina wiegman. mead ødela korsbåndet i november i fjor. siden den gang har arsenal-spilleren slitt med å komme seg tilbake i tide til sommerens vm i australia og new zealand. mead ble toppscorer i fjorårets em som endte med gull. leah williamson og fran kirby mister også verdensmesterskapet. vm starter 20. juli. england møter haiti, danmark og kina i gruppespillet. (ntb)


  Northug om Rosenborg: – Må ta seg sammen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:11.46)
  onsdag er det styremøte i rosenborg, hvor både trener og assistenttrener for herrelaget, kjetil rekdal og geir frigård er kalt inn. storklubben står kun med ni poeng på ni kamper og ligger på ellevteplass i eliteserien. i cupen tok de seg knepent videre fra første runde med en 1-0-seier i første runde mot trygg/lade. skiprofilen petter northug er blant de mange trønderne som følger nøye med på rosenborg og sier at det er en «utfordrende situasjon». progresjon og en retning er noe av det northug savner. – jeg tror vi må få se en slags klar og tydelig plan for hvordan rosenborg skal komme tilbake som en norsk toppklubb. om det tar et halvt år eller ett og halvt år, det vet vi ikke. men man må ha en samling i bunn og reise seg og komme tilbake. det er det som kreves. man må ta seg sammen, rett og slett, for å prestere på et mye høyere nivå enn det rosenborg gjør akkurat nå. rosenborgs styremøte starter 16.30. – jeg tror utfallet i dag blir at geir og kjetil legger frem en plan for hvordan de skal snu dette og så håper vi at resultatene er bedre allerede mot stjørdals-blink i morgen og hamkam til helgen, sier northug.

  Schumacher får endelig prøvd seg i Mercedes-bilen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:11.04)
  den tyske formel 1-føreren mick schumacher skal for første gang teste mercedes-bilen under den ene treningen i barcelona. lagets reservefører, som har vært i haas de to foregående sesongen, skal teste bilen for dekkprodusenten pirelli i barcelona. sønnen til den sju ganger verdensmesteren michael schumacher har tidligere kun kjørt bilen på simulatorer. den britiske duoen george russell og lewis hamilton er de to hovedførerne for mercedes og skal også i aksjon i barcelona denne helgen i spanias grand prix. schumacher fikk det ikke til å stemme i sine to sesonger i haas. tyskerens beste resultat var to sjetteplasser, og han bidro med mindre enn en tredel av haas` totale poengsum. nico hülkenberg tok over som schumachers erstatter i det amerikanske formel 1-laget. formel 1-helgen i barcelona starter med to treningsøkter på fredag, før en ny treningsøkt og kvalifisering på lørdag. helgen avsluttes med hovedløpet på søndag.
  Golden Knights til Stanley Cup-finalen med storseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:05.50)
  florida panthers har fått sin motstander i stanley cup-finalen etter at vegas golden knights utklasset dallas stars hele 6-0 og tok sammenlagtseieren. sluttspillkampen i den nordamerikanske ishockeyligaen nhl ble spilt i dallas mandag kveld. med resultatet har vegas golden knights fire seirer, mot stars` to, og dermed blir den sjuende semifinalekampen overflødig. allerede etter første periode ledet bortelaget 3-0. statistikken fra kampen viser at bortelaget var klart mest effektivt – stars hadde 23 skudd på mål uten å få pucken i nettet én eneste gang, mens golden knights på 29 skudd på mål fikk en betydelig bedre uttelling. svenske william karlsson ble toppscorer for laget fra las vegas, med to mål. florida panthers slo carolina hurricane 4-0 i kamper i sin sine semifinaler. vegas golden knights starter med hjemmekamp i finaleserien, som også spilles best av sju kamper. den første kampen spilles lørdag 3. juni. (ntb)

  Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:21.58)
  magnus carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet norway chess. carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av norway chess, som starter tirsdag. de fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen. carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske anish giri. etter det fulgte to strake tap for dommaraju gukesh og shakhriyar mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både nodirbek abdusattorov, fabiano caruana og hikaru nakamura. i etterkant røk han på tap for landsmann aryan tari, før han avsluttet med remis mot wesley so og alireza firouzja. (ntb)

  Ruud spiller tidligkamp i Roland-Garros

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:13.51)
  casper ruud får formiddagskamp når han møter svenske elias ymer i 1. runde av grand slam-turneringen roland-garros tirsdag. kampen starter klokken 11.00. arrangøren har gått ut med tidspunktene for tirsdagens kamper. ruud spiller åpningskampen på suzanne lenglen-banen. det er en av turneringens to hovedbaner og har en tilskuerkapasitet på cirka 10.000. ruud går inn i roland-garros som 4.-seedet og skal forsvare 1200 rankingpoeng etter fjorårets suksess i paris. da tapte snarøya-mannen finalen i strake sett mot tennislegenden rafael nadal. turneringen varer fram til 11. juni. (ntb)


  Hauger opp én plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:15.23)
  formel 2-fører dennis hauger ble nummer 16 i sprintløpet i monaco lørdag. 20-åringen leverte en svak kvalifisering fredag og startet fra 17. startposisjon i sprintløpet. banen i monte carlo er svært trang og det er vanskelig å kjøre forbi biler. det gjorde jobben med å avansere tøff for hauger, som til slutt endte på 16.-plass. søndag er det hovedløp i monaco. hauger starter fra 17. startposisjon også da. neste vm-runde er i barcelona allerede kommende helg.


  Bekrefter lagkombi-konkurranse i Kitzbühel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:11.48)
  kalenderen for den kommende alpinsesongen er spikret og der bekreftes det at det blir en ny gren på programmet. den nye grenen er lagkombinasjon og står på programmet for menn i kitzbühel i januar. i likhet med vanlig kombinasjon konkurreres det i både en fartsdisiplin og slalåm, men forskjellen er at det er to ulike utøvere som deltar. det vil si at nasjonene kan sette én fartsspesialist og en slalåmspesialist på hver gren. lagkombinasjonen ble testet i junior-vm forrige sesong. parallellslalåm ser ut til å være borte fra programmet for både kvinner og menn. tidligere har det vært én rennhelg med denne grenen i året. i tillegg viser kalenderen, som skiforbundet kunne bekrefte tidlig i mai, at det blir renn for både kvinner og menn i kvitfjell, men ikke samme helg. for både kvinner og menn både starter og avsluttes sesongen i østerrike. sesongstarten går i sölden, mens verdenscupavslutningen går i saalbach.


  Haaland på benken mot Chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:16.09)
  pep guardiola sender ut et reservepreget lag i søndagens kamp mot chelsea. ligagullet ble sikret da arsenal røk 0–1 mot nottingham forest i går. hverken kevin de bruyne, jack grealish, erling braut haaland eller førstekeeper ederson starter søndagens kamp. manchester citys lag: stefan ortega – rico lewis, kyle walker, aymeric laporte, manuel akanji – kalvin phillips, sergio gomez – riyad mahrez, cole palmer, phil foden – julian alvarez

  Hovland i delt ledelse i PGA-mesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. mai 2023 KL:08.06)
  viktor hovland avsluttet dag 2 av pga-mesterskapet i golf i rochester på en delt 1.-plass med tre slag under par i andre runde. hovland, som til nå har en delt 30. plass i 2021 som sin beste plassering i pga-mesterskapet går inn i helgen i delt ledelse med scottie scheffler, ranket som nummer to i verden, og corey conners fra canada. – jeg er definitivt oppglødd før resten av helgen, sier nordmannen. hovland har ennå ikke vunnet noen majorturneringer. – jeg har hatt noen fine topp-15-plasseringer, men har ikke gjort meg bemerket helt i toppstriden, sier hovland. – jeg tror det har vært fordi jeg har vært litt ung og dum, og har prøvd meg på noen flagg jeg egentlig ikke skal gå for, selv om balltreffet mitt føles bra og det og det er lett å bare føle at jeg skal gå rett på og få en birdie her, legger han til. hovland starter tredjerunden 20.40 lørdag kveld norsk tid.


  Kolstad klar for sluttspillfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:20.04)
  kolstad slo runar i den fjerde semifinalekampen i sluttspillet i håndball og skal prøve å bryte den utrolige rekken til elverum. christian berges menn kom til sandefjord med 2-1-ledelse i best av fem-serien. torsdag kveld ble det 27-23-seier i runarhallen. nå venter elverum i finalen. elverum ble finaleklare med tre strake seirer over nærbø. elverum har dominert norsk håndball for menn og vunnet sluttspillet ni ganger på rad, men storsatsende kolstad har planer om å overta hegemoniet. trønderne vant grunnserien overlegent åtte poeng foran elverum. første kamp i finaleserien starter 24. mai.


  Ruud videre til semifinale i storturnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:21.48)
  casper ruud slo argentinske francisco cerundolo 7–6, 6–4 i kvartfinalen av masters 1000-turneringen i roma. – jeg er veldig glad for å spille bra tennis og være i semifinalen. det kommer til å bli en morsom en, sier ruud på eurosport. ruud møter danske holger rune i semifinalen. nordmannen har vunnet samtlige fire foregående møter mot 20-åringen. – han er en veldig energisk spiller. vi har ikke spilt siden roland-garros i fjor og det var en ganske bra match. han har blitt mye bedre. du kan se at selvtilliten er stor på banen. – jeg må bare tenke på hva jeg har gjort bra mot ham tidligere, sier ruud. ruud har vunnet en atp 250-turnering hittil i 2023, men slitt med å få det til å stemme ved de større anledningene. semifinalen er en etterlengtet opptur, kort tid før ett av årets høydepunkt. neste uke starter grand slam-turneringen roland-garros i paris.

  Spanske medier: Nadal mister Roland-Garros

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:21.19)
  den spanske tennislegenden rafael nadal har kalt inn til pressekonferanse torsdag ettermiddag. der vil han kunngjøre at han trekker seg fra roland-garros. det melder de spanske storavisene marca og as. det blir dermed første roland-garros uten gruseksperten siden 2004. 36-åringen har vunnet masters-turneringen 14 av de 18 gangene han har deltatt. i fjor var han fullstendig overlegen da han vant finalen over casper ruud med sifrene 6-3, 6-3, 6-0. nadal har slitt med hofteskaden han pådro seg i australian open i januar. siden har han mistet en rekke storturneringer. årets utgave av turneringen starter på rødgrusen i paris 28. mai. (ntb)  Ingen kongelige på cupfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:09.19)
  lørdag spilles cupfinalen for herrer i fotball mellom brann og lillestrøm. vinneren får løfte kongepokalen, men det blir uten noen fra kongefamilien til stede. det bekrefter kommunikasjonssjef ved det kongelige hoff, guri ofstad varpe, til nrk. – kongefamilien har dessverre ikke anledning til å delta ved cupfinalen denne gangen. kongefamilien ønsker de to finalelagene lykke til med kampen. heller ikke i fjor var kongefamilien til stede på herrenes cupfinale, men det har vært en lang tradisjon for at kongen eller andre medlemmer av kongefamilien har vært til stede på cupfinalen. kong harald ble sykemeldt og innlagt på rikshospitalet for behandling av en infeksjon tidligere i år. han ble skrevet ut av sykehuset mandag denne uken. cupfinalen starter 16.00 lørdag. kampen sendes på nrk1 og sendingen fra cupfinalen starter 15.00.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »