Hovedsiden

Liten annonse
  Uno-X imponerte i storritt: – Hva skjer?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 17. april 2024 KL:16.18)
  regn, snø og kulde gjorde at mennenes utgave av la flèche wallonne ble av det uvanlige slaget onsdag. det tradisjonsrike rittet er kjent for den stupbratte avslutningen opp mur de huy, men grunnet været ble gruppen kraftig skallet av før avslutningen. i feltet satt de norske rytterne meget godt representert. inn på de siste kilometerne satt uno-x med fem ryttere godt plassert i en gruppe på rundt 30 ryttere, hvor også visma-lease a bikes norske johannes staune-mittet var med i front. – hva skjer med uno-x? massivt overrepresentert med under 15 kilometer til mål. imponerende!, skrev mangeårig sykkelkommentator for dansk tv 2, dennis ritter på x. – hva enn uno-x-rytterne hadde til frokost, så skal jeg ha det før mitt neste ritt, skrev sykkelprofilen thomas de gendt på x. opp til mål var tobias halland johannessen det antatt sterkeste norske kortet. 24-åringen var lenge med i kampen om en pallplass, men klarte ikke å svare da stephen williams gikk til med et par hundre meter til mål. johannessen kjørte inn til en sterk sjetteplass i rittet og alle de syv uno-x-rytterne endte blant de 42 beste. staune-mittet ble nummer 27.

  Lund med sterk 2.-plass i verdenscupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. april 2024 KL:12.47)
  maia emilie lund tok 2.-plassen i a-finalen i sterkt selskap da roerne innledet verdenscupsesongen i italienske varese. lund ror singlesculler og hadde kvalifisert seg direkte for a-finalen med 2.-plass i innledende heat. i finalen var hun drøye tre sekunder bak olivia bates, men innsatsen holdt i massevis til 2.-plass. nederlandske tosca kettler ble nummer tre, og hun ble slått med over fire sekunder av lund. tidligere lørdag kvalifiserte ytterligere tre norske båter seg for a-finaler. det ble dramatikk i en ren norsk duell i herrenes oppsamlingsheat i dobbeltsculler. jonas juel og erik solbakken var sterkest av de to norske parene og tok seg til a-finale i heatet som ble vunnet av tysklands jonas gelsen/marc weber. oscar helvig og kristoffer brun måtte gi tapt til sine norske konkurrenter med sju tidels sekund. 3.-plassen gjør at de skal ro b-finale. a-finale blir det derimot på inger seim kavlie, som imponerte med seier i semifinalen i singlesculler på tiden 7.34,01. hun var over to sekunder raskere enn nærmeste konkurrent. lars benske og ask tjøm skal dessuten ro a-finale i lettvekt dobbeltsculler. de tok seg videre fra oppsamlingsheat med 2.-plass bak en italiensk båt. kjetil borch vant d-finalen i singlesculler etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen fredag. den norske dobbeltfireren med mathias foyner wie, erling øyasæter, ole amund storlien og martin helseth endte sist i sitt oppsamlingsheat og havner i b-finale. (©ntb)


  Fransk seier i Belgia – Uno-X falt av før avslutningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. april 2024 KL:17.47)
  benoît cosnefroy var sterkest i spurten og vant endagsrittet la flèche brabançonne i belgia onsdag. rittet over 195 km fra leiven til overijse ble avsluttet uten norsk håp om seier. med seks kilometer igjen hadde det samlet seg en sjumannsgruppe i front med et jaktende hovedfelt bare 20 sekunder bak. marijn van den berg, tim wellens og dylan teuns hadde før det formet et tremannsbrudd. med to kilometer igjen rykket ef-rytter van den berg, men han ble hentet inn. i spurten viste decathlon-rytter cosnefroy form og knuste konkurrentene. det norsk-danske uno-x-laget greide ikke henge med i fronten på tampen av rittet. odd christian eiking trillet i mål sammen med en gruppe om lag 20 sekunder bak seierherren. (ntb)


  Pogacar vant kongeetappen i Catalonia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. mars 2024 KL:17.34)
  tadej pogacar tok sin tredje etappeseier i volta a catalunya lørdag. sloveneren var sterkest i en tøff avslutning. pogacar slo egan bernal med 57 sekunder på den 154 kilometer lange etappen fra berga til queralt. det var en etappe med mange tøffe stigninger. 25-åringen har innledet sesongen strålende med seier i engangsrittet strade bianche i tillegg til de tre etappetriumfene i spania. han har dessuten tatt en tredjeplass i milano-sanremo og ble også nummer to på første etappe i catalonia. uno-x-rytter johannes kulset ble best av de norske på 24.-plass lørdag. han hadde 5.21 minutter opp til vinneren. pogacar leder sammenlagt med 3.31 ned til mikel landa før avslutningsetappen i barcelona søndag. kulset er nummer 23 i sammendraget. (ntb)
  Philipsen spurtet til seier Milano-Sanremo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. mars 2024 KL:16.46)
  jasper philipsen var raskest i avslutningen og krysset målstreken først etter 288 tøffe kilometer fra milano til sanremo. 260 kilometer var syklet da det hele skulle avgjøres opp de to tøffe kneikene cipressa og poggio di san remo. tadej pogacar prøvde seg ved to anledninger opp poggio, men greide ikke å riste av seg mathieu van der poel og de andre konkurrentene, og en mindre gruppe samlet seg til spurt. der var det philipsen som var sterkest og som tok sin første monumentseier noen centimeter foran michael matthews. uno-x-laget var med i rittet, og jonas abrahamsen var best plassert av dem over poggio. han greide ikke å henge med på hardkjøret i finalen. van der poel sesongåpnet lørdag og hadde som mål å forsvare fjorårsseieren i rittet. nederlenderen syklet i regnbuetrøya etter å ha blitt verdensmester i fjor høst. alexander kristoff vant rittet i 2014 og fulgte opp med andreplass året etter. i år greide han ikke å henge med fronten inn i finalen. klassikersesongen fortsetter med flandern rundt 27. mars og paris-roubaix 7. april. (ntb)

  Friski: Leo Landrø (18) på verdenscuppallen som finaledebutant

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. mars 2024 KL:21.00)
  leo landrø var fryktløs og svært nær å vinne friskisportens verdenscupavslutning i big air i franske tignes. 18-åringen ble nummer to i sin første finale. geilo-gutten fikk en totalscore på 185,50 poeng mot den amerikanske vinneren alexander halls 186,50. en litt svak landing i tredje og siste forsøk stoppet ham fra å ta en sjokkseier. landrø var beste poengplukker i kvalifiseringen. han hadde 11.-plass som toppresultat og aldri før tatt seg til en finale i verdenscupen. på fransk snø kom hans definitive gjennombrudd. tenåringen hadde beste enkeltscore i begge de to første omgangene med 91,50 og 94,00 poeng. på tredje forsøk greide han 87,75. det er de to beste hoppene med ulike triks som utgjør totalsummen. birk ruud åpnet med 80,00 poeng og fulgte opp med fall i neste forsøk. i det tredje kjørte han på det trygge, og norges antatt sterkeste kort ble bare nummer seks med en tellende score på 163,75. tidligere på dagen prøve ruud seg i verdenscupen i snowboard samme sted. med brett viste han lovende takter og ble nummer 37 i slopestylekvalifiseringen. dobbeltkjøret kan forklare skuffelsen i big air-finalen.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »