Hovedsiden

Liten annonse
  Haugesund vant derby etter omdiskutert straffesituasjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:18.53)
  sebastian tounekti ble matchvinner da haugesund vant 1-0 i rogalandsderbyet på haugesund stadion. tounekti sendte haugesund i ledelsen med et skudd fra 20 meter via vikings gianni stensness like etter hvilen. flere mål ble det ikke i søndagens derby, selv om gjestene skapte flere store muligheter. men det var en situasjon etter 36 minutter som skapte mest debatt. viking-spiller peter christiansen fikk gult kort for filming i duell med haugesunds anders bærtelsen innenfor haugesunds 16-meter. reprisene viste at bærtelsen tråkket på foten til christiansen. var sjekket situasjonen, men konkluderte med at gult kort var rett. dermed sjekket de aldri om det var offside i forkant. – det var et klart straffespark. jeg synes det er sykt at jeg får et gult kort, sa christiansen til tv 2 i pausen. – jeg trodde det var offside, så jeg stoppet litt opp. det kan dømmes straffe der. jeg synes det er et strengt gult kort i hvert fall, sa bærtelsen til samme kanal. søndagens tap er vikings første siden 4-1-tapet mot lillestrøm 16. mai. seieren gjør at haugesund klatrer til 11. plass på tabellen, mens viking befinner seg på 4. plass.


  Ertzgaard med solid «pers» før OL: – Hadde bestemt meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. juli 2024 KL:20.32)
  lakeri erzgaard viste solid ol-form da hun vant 400-meteren under oslo sommerstevne på bislett torsdag kveld med tiden 52,26. det er en kraftig personlig rekordforbedring. fra før hadde 22-åringen fra oslo en personlig rekord på 52,70. ertzgaard er en del av det norske laget som er kvalifisert for 4x400 meter stafett under ol i paris. – jeg hadde egentlig bestemt meg for at «i dag skulle det skje». det er kjempedeilig, sier hun til nrk. ertzgaard legger ikke skjul på at tanken var den samme før nm i sandnes, men der satte et kraftig uvær en effektiv stopper for gode tider. det var josefine tomine eriksen som tok føringen i torsdagens løp. hun ledet gjennom siste sving, men på oppløpet stoppet norges faste åpningsetappeløer i stafett helt opp. – jeg fikk litt overtenning og gikk helt tom for bensin, sier eriksen, som har en lang college-sesong i usa bak seg. hun beroliger med at det ikke er snakk om skade tre uker før ol-stafetten, men batterier som må lades. ol-klare håvard bentdal ingvaldsen tok en suveren seier i herrenes 400 meter med tiden 45,22.  Dramatisk nestenulykke for Uno-X: – Livsfarlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:17.45)
  det var nesten for alexander kristoff, men det holdt ikke i spurten. han var nemlig blant dem som kjempet om etappeseieren på oppløpet, men det var spurtkanonen jasper philipsen som var sterkest på den 16. tour de france-etappen i nimes. uno-x-veteranen ble til slutt nummer tre. – alt i alt gjorde rasmus (tiller) og søren (wærenskjold) en god jobb for å holde meg foran. jeg fikk en fin reise inn og følte jeg hadde noe å kjempe med, sier kristoff til tv 2 etter etappen. det ble etter hvert dramatisk for et par uno-x-ryttere. først punkterte søren wærenskjold med drøye 30 kilometer igjen. kort tid etter fikk johannes kulset også trøbbel da han mistet kontrollen og veltet. da han var på sykkelen igjen var wærenskjold nære på å kjøre ned sin lagkamerat. problemene stoppet ikke der. for da uno-x-bilen som bistod kulset skulle kjøre gjennom en rundkjøring, gikk det nesten galt. bilen kjørte feil og var svært nære på å kollidere med en annen uno-x-bil som faktisk kjørte riktig. tv 2-ekspert dag otto lauritzen var svært kritisk til hendelsen. – er det mulig? hva er det for noe? det var faktisk veldig skummelt, kommenterte lauritzen. – det er sånn som ikke skal skje. det er livsfarlig, sa han videre. kulset selv forklarer hendelsen slik: – først tenkte jeg «hva er det han tullingen driver med?». men så var det min bil som kjørte feil. det var en skummel situasjon, sier kulset. – bildene ser nok litt annerledes ut. vi hadde god kontroll på hverandre. men bortsett fra det kjører vi inn i en rundkjøring der bilen ikke kan bremse. vi kjørte egentlig feil begge to, sier sportsdirektør stig kristiansen til tv 2. fremover vil det være kupert eller fjelletapper og dermed er det på papiret ingen muligheter for etappeseire for spurterne igjen.

  Kristoff nær seier i dramatisk massespurt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:17.45)
  det var nesten for alexander kristoff, men det holdt ikke i spurten. han var nemlig balnt dem som kjempet om etappeseieren på oppløpet, men det var spurtkanonen jasper philipsen som var sterkest. uno-x-veteranen ble til slutt nummer tre. – alt i alt gjorde rasmus (tiller) og søren (wærenskjold) en god jobb for å holde meg foran. jeg fikk en fin reise inn og følte jeg hadde noe å kjempe med, sier kristoff til tv 2 etter etappen. det ble etter hvert dramatisk for et par uno-x-ryttere. først punkterte søren wærenskjold med drøye 30 kilometer igjen. kort tid etter fikk johannes kulset også trøbbel da han mistet kontrollen og veltet. da han var på sykkelen igjen var wærenskjold nære på å kjøre ned sin lagkamerat. problemene stoppet ikke der. for da uno-x-bilen som bistod kulset skulle kjøre gjennom en rundkjøring, gikk det nesten galt. bilen kjørte feil og var svært nære på å kollidere med en annen uno-x-bil som faktisk kjørte riktig. – jeg har aldri sett det før, sa sykkelekspert mads kaggestad om nestenulykken. – er det mulig? hva er det for noe? det var faktisk veldig skummelt, kommenterte tv 2s dag otto lauritzen. wærenskjold hadde få problemer med å hente inn hovedfeltet etter punkteringen. det samme gjaldt kulset. det var duket for en siste flate etappe i tour de france, der nettopp kristoff var pekt ut som uno-x sin utvalgte for den 16. etappen. forrige gang han vant i nimes var for ti år siden. fremover vil det være kupert eller fjelletapper og dermed er det på papiret ingen muligheter for etappeseire for spurterne igjen.

  Thomas Müller ferdig som tysk landslagsspiller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:10.35)
  thomas müller (34) har spilt sin sist kamp for tysklands landslag. veteranens beskjed kom etter em-sluttspillet på hjemmebane. der røk tyskland ut i kvartfinalen mot spania. etter kampen hintet müller om landslagsexit, og nå har han gjort alvor av det. mandag meddelte han om sin avgjørelse i sosiale medier. bayern münchen-spilleren stoppet på 131 landskamper og 45 mål. han er nummer tre på listen over spillerne med flest kamper for tyskland. lothar matthäus har rekorden på 150, mens miroslav klose stoppet på 137. müller vant verdensmesterskapet med tyskland i 2014. i 2010 ble han vms toppscorer med fem mål. müller har tidligere hatt en langvarig pause fra landslagsspill. han spilte ingen kamper mellom november 2018 og februar 2021, noe som var en konsekvens av at daværende tyskland-trener joachim löw skulle fornye landslaget etter et svakt vm i 2018. 34-åringen spilte bare 56 minutter fordelt på to kamper under årets em. han kom inn fra benken mot spania. müller har spilt i bayern hele sin profesjonelle karriere. kontrakten med klubben strekker seg til neste sommer. (ntb)
  eikeris wimbledon-kamp stoppet av regn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:19.48)
  ulrikke eikeri og hennes argentinske makker maximo gonzalez` førsterundekamp i mixed double-turneringen i wimbledon har blitt stoppet grunnet regn. oppgjøret mot bethanie mattek-sands (usa) og jean-julien rojer (nederland) ble stoppet på stillingen 5-3 i første sett. eikeri og gonzalez fikk en drømmestart på kampen da de brøt motstandernes andre og fjerde servegame, før mattek-sands og rojer svarte bruddet. eikeri og gonzalez var godt på vei mot å bryte motstanderne igjen og vinne settet da kampen ble avbrutt grunnet regn. i andre runde venter vinneren av kampen mellom kroatiske mate pavic og ljudmyla kitsjenok fra ukraina og britene charles broom og emily appleton. tidligere i sommer tok eiker og gonzalez seg til semifinale i tilsvarende turnering i roland-garros. søndag røk eikeri og hennes doublepartner ingrid neel fra estland ut i andre runde i wimbledon mot leylah fernandez (canada) og ena shibahara (japan). (ntb)

  Kamilla Melgård forlater Lyn – signerte for spansk klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:13.21)
  kamilla melgård (18) er klar for den spanske fotballklubben madrid cff etter at kontrakten med lyn gikk ut. – det blir jo veldig gøy og jeg gleder meg veldig til å starte med nye utfordringer med nytt sted og nytt lag, sier melgård til lyns nettsted. melgård har vært i lyn-systemet i fem år og debuterte på a-laget som 15-åring. hun fikk i alt 75 kamper i toppserien og ni i nm. 18-åringen stoppet på 13 mål. nå går ferden videre til spansk toppfotball. madrid cff ble nummer seks sist sesong. ingrid moe wold og therese åsland har tidligere spilt for hovedstadsklubben. fra før spiller caroline graham hansen og ingrid syrstad engen i barcelona, mens vilde bøe risa spiller for atlético madrid. synne jensen er spiss på real sociedad. melgård står med 16 kamper for det norske j19-landslaget. (ntb)  berlin-politiet stoppet tyrkisk supporterparade etter «ulvehilsen»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:19.22)
  En tyrkisk fanparade i Berlin ble lørdag stanset av politiet fordi flere av supporterne gjorde politiske håndbevegelser. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Dette var den samme politiske markeringen som den tyrkiske forsvarsspilleren Merih Demiral fikk to dagers suspensjon for tidligere i EM. Suspensjonen holder ham utenfor lørdagens kvartfinale mot Nederland. Politiet i Berlin opplyser at de valgte å stoppe den tyrkiske supporterparaden fordi flere kom med samme hilsen som Demiral. Demiral gjorde håndbevegelser som angivelig symboliserte to ulver, en feiring som skal være et symbol for den nasjonalistiske og høyreekstreme tyrkiske organisasjonen «De grå ulvene». Den tyske regjeringen anser budskapet som rasistisk og antisemittisk. Politiet tillater ikke denne typen politiske markeringer i byen og måtte stoppe det. Lørdagens kvartfinale mellom Tyrkia og Nederland sparkes i gang klokken 21.00. (NTB)

  Uno-X-profil tar Tour de France-syklist i forsvar etter bisarr bot: – For en vits

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:10.01)
  julien bernard er bøtelagt av det internasjonale sykkelforbundet for å ha stoppet og kysset kona underveis på tempoen fredag. det får magnus cort til å reagere. lidl-trek-rytteren har selv lagt ut et skjermbilde av ucis avgjørelse i egne mekanaler. dieder kommer det fram at han er nødt til å bla opp 200 sveitserfranc (2300 norske kroner). underveis på fredagens individuelle tempoetappe valgte franskmannen å stoppe opp og kysse kona som sto langs veien. det falt ikke i god jord hos uci, som har valgt å bøtelegge bernard for «upassende atferd og for å ha skadet idrettens rykte». – jeg vil beklage til uci for å ha skadet idrettens rykte, men jeg er villig til å betale 200 sveitserfranc hver eneste dag for å gjenoppleve det øyeblikket, skriver han sarkastisk på x. også magnus cort, som tidligere i årets tour de france gjorde tilsvarende som bernard, har reagert på ucis avgjørelse. – for en vits. jeg regner med at jeg var heldig da de ikke fikk med seg at jeg gjorde det for noen dager siden, skriver cort på x , ledsaget av en video der han kysset kjæresten. fredagens tempoetappe utspilte seg kun halvannen time unna bernards hjem. – jeg så virkelig fram til denne dagen. jeg visste at kona og familien min var i bakken. jeg ønsket å nyte hvert eneste øyeblikk. det var et drømmeøyeblikk for meg, sa bernard ifølge nettstedet cyclingnews. (ntb)


  Spania snudde kampen etter georgisk sjokkåpning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 30. juni 2024 KL:22.51)
  åttedelsfinalen mellom spania og georgia ble jevnere enn de fleste hadde forutsett. til slutt kunne. spanjolene åpnet lekent, men mot spillets gang tok georgia en overraskende ledelse. forsvarsspiller otar kakabadze fikk plutselig et hav med rom. han la ballen hardt inn mot feltet, hvor den gikk via spanske robin le normands rygg og inn i nettet. 1–0 til georgia, og ems åttende selvmål. de spanske spillerne ble stadig mer frustrerte, etter flere gode utligningsmuligheter. til slutt satt det for spania. på sin 16. avslutning i kampen spikret rodri ballen nede i høyre hjørnet. – touchen er genial, utbrøt nrks fotballekspert carl-erik torp. etter en liten var-sjekk var utligningen et faktum, og stillingen sto til pause. andre omgang åpnet med et brak. pedri mistet ballen høyt i banen, og khvicha kvaratskhelia snappet den opp og sendte et georgisk skremmeskudd fra egen banehalvdel. få minutter senere serverte det unge, spanske stjerneskuddet lamine yamal et plettfritt innlegg til fabián ruiz, som sendte spania i ledelsen for første gang i kampen. spania styrte kampen videre, og etter en annullert scoring, hvor yamal igjen var sentral, dunket nico williams inn 3–1 på lekkert vis. men det stoppet ikke der. dani olmo sikret 4–1 seier til spania og em-eventyret til georgia slutter her. i kvartfinalen møter spania vertsnasjonen tyskland.

  Nedtur for Dennis Hauger - måtte starte bakerst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 30. juni 2024 KL:10.07)
  dennis hauger vant kvalifiseringen og hadde et strålende utgangspunkt med første startspor i søndagens hovedløp. men da løperne skulle ut på formasjonsrunden kvelte hauger motoren, og nordmannen ble stående igjen på startstreken. dermed måtte nordmannen starte bakerst i feltet. – er det mulig?! det skal ikke være mulig, utbrøt viaplays kommentator thomas schie. – jeg har ikke så mye mer å si uten at det blir stygt. jeg ble overrasket, men visste med en gang jeg stoppet at det var det, sier hauger til viaplay etter løpet. dermed var hauger sjanseløs på å kjempe i teten, og endte til slutt på 14. plass.


  Legene planlegger hjemreise for roadraceren Mia Rusthen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:15.23)
  motorsyklisten mia rusthen kan bli sendt hjem fra italia i løpet av de neste dagene. familiens talsperson opplyser til ntb at tilstandene hennes er stabil. 22-åringen skadet seg stygt under en vm-runde i italia på lørdag. – hun ligger fortsatt på intensivavdelingen på sykehuset hvor hun holdes sovende med medikamenter. det er ingen store endringer siste døgnet og tilstanden er fortsatt stabil, sier lege kåre løvstakken til ntb, som er familiens talsperson. løvstakken sier til ntb at de har startet med planlegging av hjemreisen, og de forventer at hun vil være klar til å flyttes til norge om to til tre dager. rusthen var bevisstløs etter ulykken og ble transportert til sykehus med helikopter. hun ble først lagt i kunstig koma, men lørdag kveld valgte legene på sykehuset i cesena å operere for å unngå økende trykk i hodet. rusthen var på 12.-plass da hun krasjet stygt på misona-banen sju runder før slutt. løpet ble stoppet øyeblikkelig. 22-åringen kjører for team rusthen racing. (ntb)

  Norsk motorsyklist krasjet under VM-runde – lagt i kunstig koma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 15. juni 2024 KL:15.41)
  mia rusthen (20) ble sendt til sykehus med alvorlige skader etter å ha krasjet under vm-runden i roadracing i italia lørdag. hun er lagt i kunstig koma. kåre løvstakken, som uttaler seg på vegne av familien, sier til ntb at tilstanden er alvorlig, men stabil. løvstakken, som er lege, sier at mer informasjon om 20-åringens tilstand vil komme etter en ct-undersøkelse søndag. rusthen pådro seg flere skader, men det er en hodeskade som gir størst grunn til bekymring. – familien er hos henne på sykehuset, og det er smellen i hodet som bekymrer. derfor ble hun lagt i narkose på banen, og hun vil bli holdt sovende til i morgen. vi kommer til å vite mer etter ct-undersøkelsen som skal gjøres da, sier løvstakken til ntb. ulykken skjedde under den aller første vm-runden for kvinner, som ble avviklet på misano-banen. rusthen var på 12.-plass da ulykken skjedde sju runder før slutt. løpet ble stoppet øyeblikkelig. nettstedet gpone skriver at løpsledelsen i en uttalelse melder at rusthen ble fløyet til sykehus i helikopter og at hun behandles på et sykehus i cesena. rusthen er en del av team trasimeno i roadracing. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »