Hovedsiden

Liten annonse
  Stenshorne viste muskler etter mareritthelg – VM-poeng røk som følge av tidsstraff

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (søndag 19. mai 2024 KL:09.22)
  martinius stenshorne imponerte fra et vanskelig startspor under formel 3-runden på imola søndag. en tidsstraff knuste likevel håpet om vm-poeng. 18-åringen startet kun fra 15. startspor i løpet etter en svært utfordrende kvalifisering. søndag viste stenshorne helt andre takter. hitech-føreren fant tidlig et solid tempo og avanserte plass etter plass i feltet. til slutt passerte han målstreken som nummer ti. det ville normalt gitt ett viktig vm-poeng, men like før slutt kom beskjeden om at nordmannen var ilagt ti sekunders straff. straffen kom etter en episode med en konkurrent. nøyaktig hva som skjedde, var ikke umiddelbart klart. dermed falt stenshorne til det som til slutt ble en 14.-plass i løpet.

  straffene haglet i formel 2-kvalifisering – hauger nummer sju

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:16.56)
  Dennis Hauger lå først som nummer 13 i Formel 2-kvalifiseringen i Imola, men hoppet mange plasser etter at arrangøren straffet mange førere. Mange førere ble straffet for å ha vært utenfor sperrelinjen under sine beste runder. Det tjente Hauger på. – Det er ganske utrolig. Da har Hauger plutselig et godt utgangspunkt, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen. Han hadde minutter tidligere konkludert med at det kom til å bli en tøff helg for Hauger. Hauger står med én pallplass denne sesongen. Sprintløpet i Italia starter 14.15 lørdag, mens hovedløpet avvikles søndag formiddag.  LSK Kvinner reagerer på poengtrekk: – Brutalt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:13.07)
  lsk kvinner er i økonomisk krise, og norges fotballforbund (nff) har trukket klubben med ett poeng. daglig leder mener straffen er for streng. lsk kvinner har tatt tolv poeng på sju kamper så langt denne sesongen. nå reduseres poengfangsten altså til elleve. – vi er i en veldig vanskelig økonomisk situasjon, og presset har aldri vært tøffere. selv om det kanskje er logisk med poengtrekk, så er det uansett veldig kjedelig at dette ble utfallet til slutt. det er den følelsesmessige siden av det, sier daglig leder gunn brennhaugen til ntb. nff har begrunnet poengtrekket med svakt resultat og egenkapital ved årsskiftet. lsk kvinner har 14 dagers klagefrist, men kommer trolig ikke til å anke. – vi er i en fase hvor vi må bruke all vår energi på å redde klubben. vi er redd for å bruke energi i feil retning. vi kommer antakeligvis ikke til å klage, sier brennhaugen. klubben har allerede tatt grep ved blant annet å permittere ansatte og kutte treningstider i lsk-hallen. (ntb)
  Premier League-klubben Everton dropper poengtrekk-anke – høring avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:13.53)
  everton dropper anken knyttet til de to siste minuspoengene premier league-klubben er ilagt for brudd på økonomiske regler. merseyside-klubben opplyser selv om beslutningen som er tatt fredag. i begrunnelsen heter det at everton nå velger å ta en pragmatisk tilnærming til poengstraffen, all den tid den har berget plassen på øverste nivå. everton ble i fjor høst trukket ti poeng. etter anke ble straffen i februar redusert til seks poeng. deretter kom altså ytterligere et poengtrekk.

  Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:15.59)
  den spanske fotballklubben atletico madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere. torsdag valgte det spanske fotballforbundet å godta anken atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot athletic bilbao-vingen nico williams. atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to la liga-kamper, samt betale en større bot, for williams-episodene. vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned. forbundet peker på atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (ntb)

  Bessebergs advokat reagerer kraftig på NIF-vedtak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:10.11)
  anders besseberg får ikke beholde æresmedlemskapet i norges idrettsforbund som følge av korrupsjonsdommen i buskerud tingrett, det opplyser norges idrettsforbund. – på bakgrunn av erkjente kritikkverdige forhold som fremkommer i tingrettens dom av 12. april 2024 mot anders besseberg anser idrettsstyret at han har skadet idrettens anseelse, konkluderer de. besseberg fratas æresmedlemskapet i nif med umiddelbar virkning. 78-åringens advokat mikkel toft gimse reagerer sterkt på beskjeden om at besseberg ikke får beholde hedersbevisningen sin. – anders besseberg er ikke kjent med dette. vi reagerer på at han ikke ble kontaktet av nif i forkant, men får vite om dette fra media, skriver toft gimse til nrk og utdyper: – besseberg understreker at dommen mot ham ikke er rettskraftig og ser dette som en del av forhåndsdømmingen mot seg. besseberg ble tildelt æresmedlemskapet i nif allerede i 2013. besseberg ble nylig felt på nesten alle tiltalepunkter og dømt til tre år og en måneds fengsel for grov korrupsjon fra tiden som president i det internasjonale skiskytterforbundet (ibu). han har anket straffen. (ntb/nrk)

  Norges Idrettsforbund fratar korrupsjonsdømte Anders Besseberg æresmedlemskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:10.11)
  anders besseberg får ikke beholde æresmedlemskapet i norges idrettsforbund som følge av korrupsjonsdommen i buskerud tingrett, det opplyser norges idrettsforbund. – på bakgrunn av erkjente kritikkverdige forhold som fremkommer i tingrettens dom av 12.april 2024 mot anders besseberg anser idrettsstyret at han har skadet idrettens anselse, konkluderer de. besseberg fratas æresmedlemskapet i nif med umiddelbar virkning. besseberg (78) ble nylig felt på nesten alle tiltalepunkter og dømt til tre år og en måneds fengsel for grov korrupsjon fra tiden som president i det internasjonale skiskytterforbundet (ibu). han har anket straffen.

  Bekreftet: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:12.27)
  premier league-klubben nottingham forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd. det opplyser premier league. velrenommerte the athletic skrev tidligere tirsdag om utfallet av ankebehandlingen. avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen. anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. utfallet ble angivelig å opprettholde straffen. nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. bakgrunnen var brudd på premier leagues regler for lønnsomhet og bærekraft. klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen. med to kamper igjen av sesongen ligger forest på plassen over nedrykksstreken. luton under streken er tre poeng bak. (ntb)

  The Athletic: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:12.27)
  premier league-klubben nottingham forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd. det er velrenommerte the athletic som hevder å kjenne til utfallet av ankebehandlingen. avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen. anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. utfallet ble angivelig å opprettholde straffen. nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. bakgrunnen var brudd på premier leagues regler for lønnsomhet og bærekraft. klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen. (ntb)

  Reddet plassen i A-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:13.37)
  det norske u18-landslaget i ishockey slo kasakhstan 6-5 etter straffer og beholder a-status i vm også neste sesong. elias vatne ble den store helten da han scoret den avgjørende straffen. vatne og mikkel eriksen sendte norge i 2-0 i 1.-perioden. eriksen scoret sitt annet mål til 3-1-ledese, mens niklas aaram olsen sendte norge i ledelsen med 4-3 foran den tredje perioden. jørgen myhre økte til 5-3 tidlig i tredjeperioden. kasakhstanerne var seige og ga aldri opp og slo tilbake med redusering og utligning til 5-5. etter ti minutter forlenging måtte det hele avgjøres på straffer. jørgen myhre scoret på sin straffe, men også kasakhstan klarte å score. så tok motstanderen ledelsen igjen før vatne utlignet. han satte også den avgjørende straffen og sikret norsk seier i nedrykkskampen. norge slo latvia i gruppespillet, men det holdt ikke til kvartfinale ettersom latvierne slo slovakia og slovakia igjen slo norge.
  Johnsen og Botheim cupmestere med Malmö

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mai 2024 KL:17.24)
  malmö viste seg sterkest i straffesparkkonkurransen mot djurgården og kunne juble for cuptittelen. lasse berg johnsen satte det avgjørende straffesparket. malmö sikret seg dermed sitt 16. cuptrofé, noe som er åtte mer enn aik og ifk göteborg. de lyseblå fra sør vant siste cupen i 2022, og de måtte vente i det lengste i onsdagens finalekamp. tobias gulliksen og haris radetinac misbrukte begge sine forsøk i straffesparkkonkurransen. malmö-keeper johan dahlin reddet. lasse berg johnsen på scoret den avgjørende straffen. (ntb)

  To nordmenn klare for Mesterliga-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:20.27)
  et rødt kort til chelseas kadeisha buchanan ble avgjørende da barcelona vant 2-0 borte mot chelsea og tok seg videre til finalen i kvinnenes mesterliga. caroline graham hansen og ingrid syrstad engen startet for regjerende mester barcelona, mens maren mjelde og guro reiten startet på benken for chelsea. chelsea ledet 1-0 fra den første kampen, og hadde overtaket før returoppgjøret på et fullsatt stamford bridge. overtaket varte kun i 25 minutter. da sendte aitana bonmatí bortelaget i ledelsen. etter 59 minutter fikk chelseas kadeisha buchanan sitt andre gule kort på fire minutter, dermed måtte chelsea spille resten av kampen med en spiller mindre. – det første gule kortet var soleklart, mens det andre gule kortet er klumsete og urutinert av en såpass rutinert spiller, sier nrks ekspertkommentator carl-erik torp om utvisningen av buchanan, som har over 50 landskamper for canada. chelsea byttet inn reiten like etter det røde kortet, uten at det hjalp stort. i det 73. minutt ble bonmatí felt på vei frem og dommeren pekte på straffemerket. svenske fridolina rolfö omsatte straffen i mål og sendte barcelona opp i 2-0 ledelse med en spiller mer på banen. – en oppgave som var knalltøff for chelsea fra før, blir bare enda tøffere, sa nrks kommentator christian nilssen. chelsea maktet ikke å slå tilbake, og graham hansen og syrstad engen kunne dermed juble for barcelonas fjerde mesterliga-finale på rad. barcelona møter lyon eller paris saint-germain i finalen. det blir avgjort i den helfranske semifinalen søndag.

  jönsson utestengt i to kamper - stabæk aksepterer straffen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:17.46)
  stabæk-trener jan jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot vålerenga mandag. det melder dagbladet. sportsjef kim andré pedersen i stabæk gjør det klart overfor nrk at klubben og jan jönsson aksepterer straffen. – jada, vi må forholde oss til de reglene som er. når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier pedersen til nrk. det var på overtid i kampen mot vålerenga at det ble kaos med jönsson i hovedrollen. kaoset startet med at karina sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. tv-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig. sævik løp videre, men på samme tid løp stabæk-trener jan jönsson ut på banen og stoppet vålerenga-spilleren med kroppen. da eksploderte det på benken og jönsson ble vist det røde kortet. like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren. – det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. jeg ville få spillet i gang. det var på overtid og vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa jönsson til nrk etter kampen. nå er stabæk-treneren straffet for episoden. pedersen sier klubben hadde en god prat med jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. de er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at jönssons inngripen ble overivrig. jönsson blir fullt delaktig i treningsuken og de strategiske valgene frem mot neste kamp, før han deretter ikke kan lede laget sitt i kamp. jönsson får ikke lede stabæk i kampene mot brann og lyn. ifølge dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik: «disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. i henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.i henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for» nrk oppdaterer saken.  Schjelderup med hat trick på 13. minutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:20.58)
  andreas schjelderup scoret hat trick for nordsjælland i 7-2-seieren over aarhus i den danske superligaen. nordmannen serverte også en målgivende pasning. første scoring kom etter 56 minutter da nordmannen med en lekker tofotsfinte kom seg fri utenfor 16-meteren og banket ballen i hjørnet. noen minutter senere viste han igjen sine rappe bein da han ble felt inne i agf-boksen, og dommeren pekte på straffemerket. 19-åringen tok straffen selv og scoret. i det 69. minutt drev han inn i feltet i stor fart og satte ballen mellom beina på agf-keeper bailey peacock-farrell. med det fullbyrdet han sitt hattrick. schjelderup ble solgt til benfica i fjor, men returnert til norsjælland på lån etter et halvår. (nrk/ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »