Hovedsiden

Liten annonse  Nagelsmann forlenger med Tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:11.15)
  julian nagelsmann har skrevet ny kontrakt som tysk landslagssjef som strekker seg til og med fotball-vm i 2026. det opplyser tysklands fotballforbund på sitt nettsted. nagelsmann er den siste tiden blitt sterkt koblet til sin tidligere klubb bayern münchen, der thomas tuchel ikke får fortsette som hovedtrener etter inneværende sesong. forlengelsen med landslaget gjør imidlertid 36-åringen uaktuell for bayern. – dette er en avgjørelse som kommer fra hjertet. det er en stor ære å kunne trene landslaget og jobbe med de beste spillerne i landet, sier nagelsmann. (ntb)

  Fratatt seieren etter skandalebildene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:10.52)
  nrk skrev tidligere denne uka om den spesielle avslutningen på beijing halvmaraton. he jie vant løpet, men tilsynelatende etter at hans afrikanske motstandere vinket kineseren frem. spekulasjonene om løpsfiksing var i gang, og nå har konsekvensene kommet. det er den kinesiske tv-kanalen cctv som fredag får bekreftet at de tre beste i løpet må levere tilbake sine trofeer og tilbakebetale bonuspenger, ifølge ntb. jies kenyanske konkurrent willy mnangat sa etter løpet at han hadde latt kineseren vinne, men endret senere forklaringen sin i et nytt intervju. der påsto mnangat at han hadde vært hare for jie. – jeg vet ikke hvorfor de skrev navnet mitt på startnummer i stedet for å skrive hare. jobben min var å sette farten og hjelpe ham til seier, men dessverre nådde han ikke målet sitt som var kinesisk rekord, forklarte mnangat. det kinesiske friidrettsforbundet uttalte tidligere denne uken at de hadde møttes i sakens anledning. i en en uttalelse er det lovet forbedringer knyttet til idretten i landet. (ntb/nrk)

  Aston Villa til europeisk semifinale for første gang på 42 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
  på en dårlig dag kom aston villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske lille i serieligaen. avgjørelsen falt på straffer. de engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. dermed er aston villa klare for semifinale i serieligaen. det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant mesterligaen i 1981/82-sesongen. lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. så dukket matty cash opp og banket inn villas redusering fra 20 meter. skuddet gikk inn via en motspiller. i forkant klønet lille det til da keeper lucas chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen. tidligere i kampen scoret yusuf yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens lille-kaptein benjamin andré stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen. unai emery kan bli første manager til å lede aston villa til en tittel siden birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (ntb/nrk)

  Aston Villa til semifinale i Serieligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
  på en dårlig dag kom aston villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske lille i serieligaen. avgjørelsen falt på straffer. de engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. så dukket matty cash opp og banket inn villas redusering fra 20 meter. skuddet gikk inn via en motspiller. i forkant klønet lille det til da keeper lucas chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen. tidligere i kampen scoret yusuf yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens lille-kaptein benjamin andré stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen. unai emery kan bli første manager til å lede aston villa til en tittel siden birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (ntb)

  Gigantisk endring hos Google kan endre alt

  Kilde: IT Avisen | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:17.45)
  sundar pichai, sjef for google, har annonsert en stor omorganisering av selskapet med etableringen av “platforms and devices”-gruppen med ai som ledestjerne. ny gruppe får ansvaret for programvare, tjenester og maskinvare gruppen vil få ansvaret for det meste av forbrukervendte produkter og tjenester, inkludert pixel, android, chrome, chromeos, photos og mer. rick osterloh får den viktige jobben. osterloh hadde tidligere tittelen “svp of devices and service.” osterloh bruker pixel-mobilene som eksempel på stødig samarbeid mellom program- og maskinvare-teamene for å […] the post gigantisk endring hos google kan endre alt appeared first on itavisen.

  Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:17.25)
  casper ruud viste solid tennis da han banket australske jordan thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i atp500-turneringen i barcelona. ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4. de tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på barcelona-grusen passet nok ruud best. 25-åringen feide over thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime. det andre settet ble langt jevnere, men ruud styrte likevel kampen dit han ville. da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil. ruud har i likhet med jannik sinner og grigor dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år. thompson og ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. ruud tapte for australieren i finalen i los cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt. den italienske 23-åringen matteo arnaldi blir ruuds motstander i kvartfinalen. (ntb)  Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:11.12)
  tidligere roma-kaptein daniele de rossi har forlenget sin kontrakt som roma-manager etter bare tre måneder. det opplyser klubbens eiere. ifølge eierne dan og ryan friedkin har de rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid». de rossi tok over for josé mourinho som fikk sparken i januar. kontrakten var da ut sesongen. da lå roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i europa kommende sesong. med de rossi ved roret har roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass. de rossi har ledet roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. det eneste tapet i serie a er mot serieleder inter. det andre var et 0-1-tap for brighton i europa league etter at roma vant 4-0 i den første kampen. (ntb)

  Anker padelsøksmål til lagmannsretten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:08.52)
  fredag ble det kjent at anders jacobsen vant rettssaken mot just padel group. det svenskeide padelselskapet ble dømt til å betale anders jacobsen 3,1 millioner kroner. i tillegg ble den tidligere skihopperen tilkjent renter og saksomkostninger på 1,1 millioner kroner. selskapet ønsket ikke å kommentere dommens avgjørelse forrige uke, men skriver nå til nrk at de er uenig i tingrettens vurderinger. – det er derfor besluttet at dommen skal påankes til agder lagmannsrett, skriver andersen i en e-post til nrk. nrk har i lengre tid forsøkt å få ledelsen og eierne av just padel group i tale. gjennom sin advokat avviser de at de ønsker å uttale seg om saken. – ytterligere kommentarer vil i utgangspunktet ikke bli gitt fra denne side før lagmannsrettens dom foreligger, skriver andersen.

  Kjempetabbe da Molde gikk på årets første tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:19.54)
  molde-keeper jakob karlstrøm rotet det til i egen boks og serverte vinnermålet til odd 20 minutter før slutt. dermed vant telemarkingene 2-1. sisteskansen rotet et tilbakespill til og fyrte klareringen rett i en odd-spiller. returen plukket 17-åringen faniel tewelde opp, og satte ballen i åpent mål. tidligere hadde bork bang-kittilsen utlignet for odd etter halvspilt førsteomgang. det var nemlig molde som fikk den beste starten da kristian eriksen enkelt trillet et innlegg over mål. dermed tapte molde sin første seriekamp for sesongen etter fire spilte serierunder. de to baklengsmålene var også de første molde har sluppet inn i år. (ntb)
  tidligere landslagsspiller og viking-legende per henriksen er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:14.44)
  Stavanger Aftenblad skriver onsdag at Per «Pesien» Henriksen er død, 72 år gammel. Henriksen spilte totalt 377 kamper for VIking fra 1978 til 1986 og var med på å vinne to seriegull og ett cupgull med klubben. Han debuterte for det norske A-landslaget borte mot Finland i juni 1983 og spilte totalt ti kamper for det norske landslaget i løpet av halvannet år.

  Golfstjerne avfeier spekulasjoner om LIV-overgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:06.46)
  for få dager siden ble det hevdet at rory mcilroy var nær en overgang til den mye omstridte liv-touren. selv mener golfstjernen at det aldri har blitt vurdert. det forteller nordiren i et intervju med sky sports. – jeg vet helt ærlig ikke hvordan spekulasjonene oppsto. jeg har aldri blitt tilbudt noe som helst fra liv, og jeg har heller aldri vurdert det, forteller mcilroy. de siste dagene har det versert rykter om at mcilroy, som tidligere var en skarp kritiker av liv-touren, angivelig skal være nær en overgang verdt 680 millioner pund. – jeg tror jeg har gjort det klart at det ikke er noe for meg. det betyr ikke at jeg dømmer de som har meldt overgang fra pga-touren. folk kan ta sine egne avgjørelser. hvem er vi til å bedømme det? fortsetter mcilroy. i starten av 2024 erkjente mcilroy at han trolig var for krass i kritikken mot spillerne som valgte å melde overgang til liv-touren. han er likevel klar på eget standpunkt. – for min del ligger framtiden her på pga-touren. noe annet har aldri vært et tema, slår nordiren fast. liv-touren, som støttes av det saudiarabiske investeringsfondet (pif), startet opp i 2022. siden har flere store stjerner meldt overgang til den pengestinne touren. (©ntb)

  OL-analyse: Så mange gull tar Norge i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:06.17)
  tallknuserne i gracenote nielsen spår at norge får med seg fire gullmedaljer hjem fra sommer-ol i frankrike. spådommen totalt er åtte medaljer. i den siste analysen har selskapet gått ned fra fem til fire gull. i tillegg spås det at norge tar to sølv og to bronse. det vil i så fall være en kopi av tokyo-ol i 2021. både danmark (5-2-4) og sverige (5-2-2) spås å ta flere medaljer enn norge. om analyseselskapet får rett i sin spådom, må den norske troppen si seg relativt fornøyd om man skal se på statistikken. bare tre ganger tidligere, i paris 1924 (10), sydney 2000 (10), beijing 2008 (9), har det blitt tatt flere medaljer de siste 104 årene. blant de heteste norske gullkandidatene finner vi jakob ingebrigtsen (1500 meter og 5000 meter), karsten warholm (400 meter hekk), jeanette hegg duestad (50 meter match rifle) og christian sørum og anders mol (sandvolleyball). usa topper listen med en spådom på 123 medaljer fordelt på 39 gull, 37 sølv og 47 bronsemedaljer. sommer-ol i aten i 2004 ga fem gull. det er det største antallet gull siden paris (også 5) for hundre år siden. onsdag er det 100 dager til ol går i gang i frankrikes hovedstad. (©ntb)

  Berg sikret skytterne nok en OL-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. april 2024 KL:16.51)
  16-åringen synnøve berg imponerte med 3.-plass i finalen i ol-kvalifiseringen i 10 meter luftrifle og sikret dermed norge kvoteplass i paris-lekene i sommer. berg var blant fire finalister i kvalifiseringen i rio de janeiro som kunne sikre en av to kvoteplasser, ettersom de øvrige fire finalistene – blant dem jeanette hegg duestad – allerede hadde kvoteplass i boks. det ble en spennende finale der berg slo duestad og gikk videre til runden som ville sikre henne minst 3.-plass. hun sto da igjen mot den franske duoen oceanne müller og manon herbulot. berg ble slått ut før siste runde, men 3.-plassen holdt ettersom müller også hadde sikret kvoteplass tidligere. müller vant foran herbulot med 250,4 mot 249,4 poeng. duestad ble nummer fire. (ntb)

  tidligere liverpool-spiller suspendert av eget lag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. april 2024 KL:14.09)
  Naby Keïtas tid i Liverpool ble preget av skader og midtbanespilleren har heller ikke blitt en suksess i Werder Bremen denne sesongen. Keïta var ikke i troppen da Werder Bremen tapte 0-5 mot Bayer Leverkusen søndag og nå er han suspendert ut sesongen. Ifølge sportsdirektør Clemen Fritz droppet Keïta å bli med i lagbussen da han fikk vite at han var tiltenkt en plass på benken i søndagens kamp. Keïta har selv avvist at det er tilfellet, men tirsdag har Werder Bremen likevel altså valgt å suspendere ham. – Nabys oppførsel kan ikke tolereres av oss som klubb. Han sviktet laget og satte seg selv foran laget. Det kan vi ikke tillate, sier Fritz. Werder Bremen har ilagt Keïta en bot og han får verken trene med laget eller tilbringe tid i lagets garderobe fremover.


  Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. april 2024 KL:06.58)
  jon-hermann hegg, synnøve berg og jeanette hegg duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i ol-kvalifiseringen i rio de janeiro. jon-hermann hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen. synnøve berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. jeanette hegg duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske oceane müller, mens iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser. jeanette hegg duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. synnøve berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. pernille nor-woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng. det er to kvoteplasser til ol i paris som deles ut etter finalen. berg skal kjempe med manon herbulot fra frankrike, marlene pribitzer fra østerrike og eszter mezaros fra ungarn om plassene. (ntb)

  Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. april 2024 KL:22.58)
  cole palmer scoret fire mål da chelsea knuste everton på hjemmebane. likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen. noni madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. deretter prøvde lagkompis nicolas jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket. palmer har vært chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den. – jeg har aldri sett noe lignende. voks opp! sa tidligere arsenal-spiller alan smith hos sky sports. til slutt grep conor gallagher inn og ga ballen til palmer, som en siste gang dyttet madueke bort. oppstyret til tross, palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. dermed tangerer han erling braut haaland på toppen av toppscorerlisten i premier league. jackson og alfie gilchrist scoret chelseas to andre mål i 6-0-seieren over everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i serieligaen kommende sesong.

  Vraket Vålerenga-spiller ledet an da Storhamar vant overlegent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. april 2024 KL:21.25)
  tidligere vålerenga-spiller villiam strøm slo an tonen mot gamle lagkamerater da storhamar vant den første sluttspillfinalen i ishockey solide 5–1 mandag. strøm fikk ikke fortsette i vålerenga etter forrige sesong, men ble hentet til storhamar. mandag sa han takk for sist ved å sende mjøsklubben opp i 1–0 i den første finalekampen på egen is. scoringen kom etter ti minutters spill i første periode. – det var deilig. jeg har bare spilt finale en gang før. da scoret jeg også, så jeg vet at jeg pleier å gjøre det. jeg tenkte det var på tide med et mål mot vålerenga, smilte strøm til tv 2 om målet. kun minuttet etter 1-0-scoringen kom kalddusj nummer to for gjestene fra oslo. og storhamar ga seg ikke før det sto 5–1 på måltavlen. det neste finaleoppgjøret spilles i oslo onsdag. (ntb)


  Ruud møter franskmann i Barcelona – aldri møtt hverandre før

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. april 2024 KL:20.45)
  franske alexandre müller blir casper ruuds første motstander under atp 500-turneringen barcelona open. det ble klart da müller slo spanske albert ramos-viñolas i første runde med sifrene 7-6 (7-4), 6-0. ruud hadde walkover i første runde. ruud og müller har aldri tidligere møttes. det norske tennisesset er ranket som nummer seks i verden, mens den franske 27-åringen er helt nede på 110.-plass på den samme listen.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »