Hovedsiden

Liten annonse

  Grønbæk trolig ferdig i Glimt: – Dette var nok kanskje min siste kamp for Glimt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (lørdag 13. juli 2024 KL:18.58)
  tapet mot sandefjord ble trolig albert grønbæk sin siste kamp for bodø/glimt. – tiden her har vært helt fantastisk.jeg har hatt så sinnsykt mange gode opplevelser her, sier han til nrk etter kampslutt. 23-åringen kom til gultrøyene i 2022, og har vært en viktig spiller for laget ifra nord. – dette var nok kanskje min siste kamp for glimt. det var kjipt at det skulle avsluttes på denne måten, sa han. tidligere i uka ble det meldt at grønbæk kan bli solgt for 170 millioner kroner til den franske klubben rennes. sandefjord rystet serieleder bodø/glimt og vant 2–1 på hjemmebane. det ga tre livsviktige poeng i bunnstriden, og åpnet gullkampen i toppen. blåtrøyene yppet seg fra start, og etter 28 minutter spilt satt den for hjemmelaget. med litt hjelp fra en glimt-spiller gikk skuddet fra alexander ruud tveter i mål. før lørdagens kamp sto sandefjord med åtte kamper på rad uten seier. dermed var det en svært etterlengtet seier for hjemmelaget. bodø/glimt gjorde tre bytter til andre omgang i håp om å kunne snu det – og det ble et annet bortelag vi fikk se etter pause. det ble noen interessante minutter ut i andre omgang i hvalfangerbyen. i det 59. minuttet stanget stian kristiansen ballen elegant i nettmaskene mot gamle lagkamerater. hjemmelaget doblet da ledelsen, men bodø svarte umiddelbart. i 61. minutt sendte kaptein patrick berg ballen i mål etter at den var innom en sandefjord-spiller. glimt jaktet lenge på en utligning, men til tross for stort press, kom aldri scoringen. dermed ble det sesongens andre tap for serielederne. – full kontroll hadde vi vel ikke, men vi gjør en god match, sa sandefjord-kaptein filip ottosson til tv 2 etter kampen. med glimt-tap blir gullkampen nå mer åpen igjen. formlaget viking vil med seier i deres hengekamp være kun to poeng bak bodø/glimt.

  Barbora Krejcikova triumferte i Wimbledon-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (lørdag 13. juli 2024 KL:17.11)
  tsjekkiske barbora krejcikova fikk en tøff kamp i finalen av wimbledon mot italienske jasmine paolini, men seiret til slutt med sifrene 6-2, 2-6, 6-4. krejcikova tok kommandoen fra start, sikret brudd i første game og hadde null problemer med å spille ut sin italienske motstander med 6-2 i første sett. i andre sett var rollene snudd og paolini fikk skaffet brudd ved første mulighet. italieneren brøt igjen da hun ordnet 6-2 og et tredje og avgjørende sett. det tredje settet åpnet jevnt, men på stillingen 3-3 klarte krejcikova å bryte sin italienske motstander. dermed kunne hun sikre sin første triumf i wimbledon og sin andre grand slam totalt. 28 år gamle paolini kom til sin første finale i roland-garros for en drøy måned siden, men der hadde italieneren aldri sjans i kamp mot verdensener iga swiatek. mot krejcikova i wimbledon kom hun nærmere, men måtte igjen se seg slått i en finale. krejcikova hadde på sin side allerede en grand slam-tittel fra tidligere, da hun seiret i roland-garros i 2021. i wimbledon hadde tsjekkeren riktignok aldri kommet lenger enn til fjerde runde før årets turnering. (ntb)

  Northug-statue avduket i hjembygda: – En hyllest til hele Norges skikonge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (lørdag 13. juli 2024 KL:16.57)
  skikongen petter northug har blitt hyllet med en statue av seg selv i sin egen hjembygd, framverran i mosvik. statuen ble avduket lørdag klokken 16. i forkant ble det holdt et minisprintrenn for barn og en egen showsprint der northug selv deltok. statuen er laget av tore bjørn skjølsvik. – statuen er en hyllest til hele norges og hjembygdas skikonge. folkefavoritten som rocket opp langrennssporten med sine fantastiske prestasjoner, mange kommentarer og folkelige nærhet. statuen skal stå i framverran, het det i invitasjonen til avdukingen. det var i fjor høst at det ble kjent at det skulle lages en statue av northug. den tidligere tv 2-profilen og langrennsjournalisten ernst a. lersveen hadde jobbet i kulissene for å sikre finansieringen av statuen, der kostnadsrammen lå på 1 million kroner. northug har en eventyrlig langrennskarriere å se tilbake på. cv-en teller to gull, ett sølv og én bronse i ol, i tillegg til 13 gull og tre sølv i vm. han har også vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger og tour de ski i 2014/15-sesongen. og på tross av sine 38 år, har skikongen ennå ikke lagt skiene på hylla. northug er fortsatt aktiv i langløpssirkuset, men vil trolig ikke øke beholdningen sin av seire i verdenscupen fra 38.

  Nicolai Budkov Kjær til finale i Wimbledon-turneringen for juniorer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (lørdag 13. juli 2024 KL:13.13)
  tennistalentet nicolai budkov kjær (17) er klar for finale i årets wimbledon for juniorspillere. semifinaletriumfen kom i strake sett mot japanske naoya honda. nordmannen er andreseedet i turneringen og har spilt seg fram til finalekampen. kjær hadde bare tapt ett sett før semifinalen mot honda lørdag, og heller ikke der levnet han motstanderen særlig store muligheter. med settsifrene 6-3, 6-2 tok kjær seg videre til siste hinder i jakten på sin første juniortittel i single i en grand slam-turnering. i søndagens finale venter enten nederlandske mees rottgering eller franskmannen theo papamalamis. gjennombruddet i kampen mot honda kom da kjær brøt til 4-3-ledelse. han holdt deretter egen serve og brøt sin motstander igjen til 6-3-seier. kjær vant tidligere i år doubleturneringen for juniorer i roland-garros sammen med joel schwärtzler. samme sted ble det exit allerede i 1. runde i single. (ntb)

  Britisk stjerne ferdig i Tour de France – har symptomer på korona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (lørdag 13. juli 2024 KL:11.53)
  tom pidcock kjenner på sykdom og har blitt nødt til å trekke seg fra tour de france. det opplyser britens ineos-lag på x før starten på den 14. etappen lørdag. – han er skuffet over ikke å få være med videre. tom kjenner på symptomer på korona og reiser nå hjem for å bli frisk, heter det i meldingen. pidcock ble nummer to på den niende etappen i årets tour de france. tidligere i rittet har danske michael mørkøv stått av grunnet positiv koronatest. lørdag og søndag venter svært tøffe fjelletapper. (©ntb)
  Norsk skuffelse på sprinten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 12. juli 2024 KL:18.58)
  etter et skuffende løp fra de norske guttene tidligere, var det tid for at de kvinnelige orienteringsløperne skulle ta for seg den tekniske spurten i skottland. men heller ikke denne gangen ble det noe å juble for i den norske leieren. de norske orienteringsdamene stilte med tre utøvere til start i vm i edinburgh. ane dyrkorn ble eneste norske i topp 20 med en 12.plass. vm-debutanten pia young vik endte på en 22.plass med lagvenninne andrine benjaminsen hakk i hjel på 23. – vi hadde håpet de norske jentene skulle være litt høyere på resultatlista, sa nrks ekspertkommentator kjetil bjørlo, etter målgang. tove alexandersson var i helt egen klasse, og hentet sveriges andre seier under konkurransen.

  Ber om 45 millioner til skiskytter-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 12. juli 2024 KL:14.04)
  norges skiskytterforbund søker oslo kommune om 45 millioner kroner i støtte til vm i skiskyting i holmenkollen i 2028 eller 2029. dessuten vil oslo måtte bekoste oppgraderinger av nasjonalanlegget. skytebanen må forbedres med tanke på miljø og sikkerhet, og det trengs økt tribunekapasitet og bedre belysning, ifølge søknaden. byrådet har tidligere sagt seg positive til å være vertsby for mesterskapet, som har et totalbudsjett på 190 millioner kroner. forbundet skriver at et vm vil styrke oslos posisjon som sportsby og vinterdestinasjon, og gi mange hundre millioner kroner i økonomisk verdiskaping for byen. mesterskapene i 2028 og 2029 blir tildelt på ibu-kongressen i september. sist holmenkollen arrangerte skiskytter-vm var i 2016.  Mol og Sørum med ny sliteseier i Wien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:20.09)
  sandvolleyballduoen anders mol og christian sørum står med to seiere på to kamper i den siste turneringen før ol. dagens andre seier i wien kom mot qatarske cherif younousse og ahmed tijan med sifrene 23-25, 21-13, 15-10. første sett ble uhyre jevnt, og etter en maratonavslutning vant til slutt den qatarske duoen 25-23. mol og sørum slo imidlertid tilbake med 21-13 i andre sett og forlenget kampen til tie break. der var nordmennene overlegne og opparbeidet seg rask en ledelse. den økte gradvis utover settet, hvor mol og sørum til slutt vant 15-10. tidligere torsdag innledet mol og sørum turneringen med seier mot spanske pablo herrera og adrián gavira. (ntb)


  United-legende inn i trenerteamet til Ten Hag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:18.19)
  den tidligere angrepsspilleren ruud van nistelrooy er ansatt i trenerteamet til landsmann erik ten hag i manchester united. det opplyser klubben i egne mediekanaler. 48-åringen har skrevet under på en toårskontrakt. i tillegg har også rene hake blitt ansatt som nok en assistent til ten hag. van nistelrooy spilte for manchester united fra 2001 til 2006, og i slutten av juni erfarte blant andre bbc at nederlenderen var på vei tilbake til old trafford. etter spillerkarrieren har van nistelrooy vært assistenttrener for det nederlandske landslaget i to ulike perioder. fra mars 2022 til slutten av den påfølgende sesongen var han hovedtrener i psv. (ntb)
  Ny KBK-kamp på Aker Stadion

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:11.58)
  det pågående arbeidet på nordmøre stadion gjør at kristiansunds hjemmekamp mot lillestrøm 4. august spilles i molde. det opplyser norges fotballforbund. i juni herjet det uvær på nordmøre, og kraftig vind ga store ødeleggelser på kunstgresset i kristiansund. klubben har tidligere uttalt at de ser for seg at arenaen kan tas i bruk igjen rundt 1. september. oppgjøret mot sandefjord, som opprinnelig var planlagt 21. juli, ble nylig flyttet til 5. oktober. 8. juli spilte kbk «hjemmekamp» mot fredrikstad i molde. den vant nordmøringene 3-1.

  Cavendish-hjelper testet positivt for korona – ute av Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:11.53)
  danske michael mørkøv stiller ikke til start på torsdagens etappe i tour de france. dermed forsvinner en viktig hjelperytter for mark cavendish. det skriver astana i egne mediekanaler. – michael mørkøv stiller dessverre ikke til start i dag. i går kveld og i dag morges testet han positivt for korona. til tross for at han føler seg bra, har det medisinske teamet bestemt at det lureste er å bryte rittet av for å beskytte ham mot langvarige effekter, skriver laget. dansken har vært en av verdens fremste opptrekkere i en årrekke, og tidligere i juli var han delaktig da cavendish ble den mestvinnende tour de france-rytteren gjennom tidene. – jeg har fått mange venner gjennom karrieren, men det er veldig få jeg kommer til å ringe når jeg er 70 år. han er en av dem, har cavendish uttalt. tidligere denne uken ble det kjent at mørkøv avslutter karrieren etter vm i banesykling på hjemmebane i oktober. (ntb)  Colombia til finale mot Argentina

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:06.26)
  colombia slo uruguay 1–0 i semifinalen i copa américa og er dermed i finalen i mesterskapet for første gang på 23 år. en heading i det 39. minutt av jefferson lerma sikret seieren for colombia, som møter lionel messis argentina i finalen av det amerikanske mesterskapet. colombia spilte med én mann mindre i hele andre omgang, etter at daniel muñoz fikk sitt andre gule kort på overtid i første omgang. kampen var preget av en rekke frispark, og den mexicanske dommeren césar arturo ramos delte ut hele åtte gule kort. colombia har tidligere spilt to copa américa-finaler. de tapte for peru i 1975, men vant tittelen på hjemmebane i 2001. finalen spilles i miami gardens i florida klokken 2.00 natt til mandag norsk tid. regjerende verdensmester argentina vant det forrige amerikanske mesterskapet som ble spilt i 2021. (ntb)


  Eikeri videre på walkover i mixed double-turneringen i Wimbledon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:18.22)
  ulrikke eikeri og hennes argentinske makker maximo gonzalez er klar for kvartfinale i mixed double-turneringen i wimbledon. det skjer etter at kroatiske mate pavic og ljudmyla kitsjenok fra ukraina trakk seg fra andrerundekampen. wimbledon har ikke oppgitt noen årsak til hvorfor mixed double-paret valgte å gi seg. pavic og kitsjenok er regjerende mestere i mixed double-turneringen i wimbledon. i kvartfinalen venter amerikanske nathaniel lammons og ena shibahara fra japan, som vant sin andrerundekamp 2-0 i sett over den amerikansk-indonesiske duoen jackson withrow og aldila sutjiadi. tidligere i sommer tok eiker og gonzalez seg til semifinale i tilsvarende turnering i roland-garros. søndag røk eikeri og hennes doublepartner ingrid neel fra estland ut i andre runde i wimbledon mot leylah fernandez (canada) og ena shibahara (japan). (ntb)

  Brann har akseptert bud på kapteinen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:16.06)
  sivert heltne nilsen er på vei bort fra brann. klubben har akseptert bud på kapteinen. han reiser onsdag til skottland for å forhandle fram en avtale og gjennomføre medisinsk test hos aberdeen. det bekrefter brann på sine hjemmesider, – vi fikk en henvendelse fra aberdeen som ønsket å kjøpe sivert. vi har etter en totalvurdering valgt å akseptere tilbudet, sier sportslig leder i brann, per-ove ludvigsen til klubbens hjemmeside. heltne nilsen ble i helgen utvist etter bare ti minutter i toppkampen mot bodø/glimt på aspmyra. tidligere elfsborg-trener jimmy thelin er nå sjef i aberdeen. han har tidligere hatt heltne nilsen i den svenske klubben. nilsen gjorde i 2021 retur til brann, der han i alt har spilt nesten 200 kamper. aberdeen havnet på nedre halvdel i den skotske eliteserien forrige sesong. (nrk/ntb)

  Brann-kapteinen nærmer seg skotsk klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:16.06)
  sivert heltne nilsen er på vei bort fra brann. han reiser onsdag til skottland for å forhandle fram en avtale med aberdeen. det bekrefter midtbanespillerens rådgiver og onkel geir morten nilsen til tv 2. ba og bt skrev tidligere onsdag at brann var i forhandlinger med aberdeen om et potensielt salg av sin kaptein. nå skal de være enige, og dermed mangler bare den medisinske sjekken og framforhandling av personlige betingelser. heltne nilsen ble i helgen utvist etter bare ti minutter i toppkampen mot bodø/glimt på aspmyra. tidligere elfsborg-trener jimmy thelin er nå sjef i aberdeen. han har tidligere hatt heltne nilsen i den svenske klubben. nilsen gjorde i 2021 retur til brann, der han i alt har spilt nesten 200 kamper. (ntb)

  Djokovic fikk walkover – klar for semifinale i Wimbledon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:13.27)
  novak djokovic er videre til semifinalen i wimbledon etter at hans motstander alex de minaur måtte trekke seg fra onsdagens oppgjør. de minaur sliter med en hofteskade og må derfor gi opp den prestisjetunge gressturneringen. – jeg er knust over å måtte trekke meg, sier australieren. det betyr at djokovic får plass i semifinalen, der motstanderen blir vinneren mellom italienske lorenzo musetti og amerikanske taylor fritz. djokovic har vunnet wimbledon-turneringen sju ganger tidligere. på den andre siden av tablået møtes daniil medvedev og regjerende wimbledon-vinner carlos alcaraz i semifinalen. (ntb)

  Argentina til Copa America-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:06.23)
  argentina tok ledelsen da rodrigo de paul spilte fram alvarez, som smøg seg inn mellom to forsvarere og scoret med en pen avslutning etter 22 minutter. messi hadde slitt med en muskelskade tidligere i turneringen, men virket revitalisert på en varm og fuktig kveld på metlife stadium. han scoret argentinas andre mål etter 51 minutter, da han stakk ut foten og styrte enzo fernández` skudd fra kanten av feltet forbi canadas keeper maxime crepeau. målet sendte messi opp på en delt femteplass på alle tiders copa america-målscorerliste, på nivå med perus paolo guerrero og chiles eduardo vargas, med 14 scoringer. med sitt 109. mål for argentina passerte han også irans ali daei og overtok andreplassen på den internasjonale scoringslisten gjennom tidene. messi ligger bare bak cristiano ronaldo, som har scoret 130 mål for portugal. argentina har vunnet 15 copa-titler og nådd finalen seks ganger på de siste åtte mesterskapene. argentina møter enten uruguay eller colombia i søndagens finale i florida. (©ntb)  BBC avviser anklager om hån mot Ronaldo: – Bare et ordspill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:10.28)
  mange reagerte på bbcs omtale av cristiano ronaldos straffebom mot slovenia i fotball-em. den britiske kanalen la nemlig på grafikken «misstiano ronaldo». en uke etter kampen svarte rikskringkasteren på kritikken. i en uttalelse avfeier bbc beskyldninger om at de prøvde å latterliggjøre ronaldo: – det var bare ment som et ordspill, slik vi har gjort mange ganger før på match of the days analysegrafikk. det var ikke meningen å håne cristiano ronaldo, skriver bbc, ifølge the daily telegraph. – fakta er at vi flere ganger gjennom programmet snakket fordelaktig om ronaldo. våre eksperter var aldri på noe tidspunkt i overkant kritisk mot ham, står det videre i uttalelsen. englands tidligere landslagskaptein john terry var blant dem som kritiserte ronaldo-grafikken. i et instagram-innlegg fremhevet han ordspillet og kalte det «en skam». portugals kamp mot slovenia forble målløs og straffesparkkonkurranse måtte til for å skille lagene. der scoret ronaldo i en 3-0-seier. også kvartfinalen mot frankrike endte 0–0. ronaldo traff på portugals første straffe, men en bom fra joão félix banet vei for fransk 5-3-triumf. (ntb/nrk)

  Eikeris Wimbledon-kamp stoppet av regn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:19.48)
  ulrikke eikeri og hennes argentinske makker maximo gonzalez` førsterundekamp i mixed double-turneringen i wimbledon har blitt stoppet grunnet regn. oppgjøret mot bethanie mattek-sands (usa) og jean-julien rojer (nederland) ble stoppet på stillingen 5-3 i første sett. eikeri og gonzalez fikk en drømmestart på kampen da de brøt motstandernes andre og fjerde servegame, før mattek-sands og rojer svarte bruddet. eikeri og gonzalez var godt på vei mot å bryte motstanderne igjen og vinne settet da kampen ble avbrutt grunnet regn. i andre runde venter vinneren av kampen mellom kroatiske mate pavic og ljudmyla kitsjenok fra ukraina og britene charles broom og emily appleton. tidligere i sommer tok eiker og gonzalez seg til semifinale i tilsvarende turnering i roland-garros. søndag røk eikeri og hennes doublepartner ingrid neel fra estland ut i andre runde i wimbledon mot leylah fernandez (canada) og ena shibahara (japan). (ntb)

  Shaw endelig friskmeldt: – De siste fire månedene har vært veldig tøffe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:19.00)
  luke shaw er spilleklar etter å ha uteblitt fra starten av fotball-em med skade. landslagssjef gareth southgates avgjørelse om å ta ut shaw som sin eneste naturlige venstreback i troppen har blitt hardt kritisert, ettersom shaw har vært utilgjengelig i store deler av mesterskapet. 28-åringen fikk imidlertid sine første minutter på fotballbanen siden februar da han ble byttet inn mot sveits i kvartfinalen. – de siste fire månedene har vært veldig tøffe. i starten var det forventet at jeg skulle komme tilbake mye tidligere, men jeg fikk en del tilbakeslag, sa shaw på mandagens pressekonferanse. – men jeg er her nå, og det var veldig hyggelig å komme tilbake på banen igjen, fortsatte han. shaw mener at han er i stand til å starte mot nederland når de skal kjempe om finalebilletter onsdag kveld. (ntb)

  Vingegaard om den dramatiske ulykken i Baskerland rundt: – Trodde jeg skulle dø

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:13.52)
  regjerende tour de france-vinner jonas vingegaard forteller at han fryktet det verst tenkelige da han krasjet stygt under baskerland rundt i april. dansken åpnet mandag opp om den dramatiske ulykken under et pressetreff på den første av to hviledager i tour de france. – det var så ille at jeg trodde jeg skulle dø. da jeg lå der tenkte jeg at dersom jeg overlever dette, så slutter jeg å sykle. nå sitter jeg her, så det ble ikke akkurat sånn, forteller vingegaard. snaue tre måneder er gått siden vingegaard pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i baskerland rundt. da dansken sto på startstreken i firenze lørdag 29. juni, var det hans første konkurransedag på sykkelen siden 4. april. – når du krasjer så fælt, så begynner du å vurdere om det er verdt det. det er en stor risiko involvert, fortsetter dansken. lørdag omkom den norske syklisten andré drege i en tragisk ulykke i østerrike rundt. flere profesjonelle syklister har mistet livet etter stygge ulykker de siste årene. – tidligere har jeg vært god til å unngå velt, og jeg har klart å bremse i tide. derfor har jeg tenkt at det ikke kunne skje noe med meg. etter at det gjorde det har jeg blitt mer forsiktig. jeg tenker mer over når jeg skal ta risiko. akkurat nå er jeg glad for å være i live. da er det mindre viktig hvordan sykkelløpet går. jeg kan nyte ting mer nå, sier vingegaard. til stavanger aftenblad forteller alexander kristoff at dreges bortgang har satt en støkk i ham. – det er klart det gjør det. spesielt når det blir så fatalt som i dette tilfellet. utforkjøringen der det gikk galt var visstnok ikke så teknisk, men når det går fort og først går galt, er det farlig. det er elementer av fare i enhver utforkjøring, sier uno-x-rytteren. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »