Hovedsiden

Liten annonse  Øverland gir seg som direktør i Norsk Toppfotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 4. desember 2023 KL:12.48)
  etter ti år i sjefsstolen slutter leif øverland som administrerende direktør i norsk toppfotball. avgangen skjer til sommeren, melder hamar arbeiderblad. øverland ble ansatt i 2013 da han overtok etter nils røine. han vil være 66 år gammel når han etter planen blir sittende fram til august. – jeg er utrolig stolt og takknemlig for at jeg har fått være med på denne reisen med norsk fotball, sier øverland til ha. til vg legger han til at tiden er inne for å gjøre noe annet: – jeg tror at ti år i en sånn type jobb er passe. jeg hadde ikke tenkt å være her så lenge da jeg begynte. øverland sier at det er han selv som har bedt om å fratre litt tidligere enn normal pensjonsalder. han forteller videre at han har noen forretningsideer han har lyst til å teste ut. norsk toppfotball er interesseorganisasjonen for klubbene på de tre øverste nivåene i herrefotballen og de to fremste på kvinnesiden.
  Ryerson-scoring ga poeng i tøff bortekamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:20.31)
  julian ryerson sendte borussia dortmund i føringen borte mot leverkusen, men gjestene måtte klare seg med 1-1 mot serielederen. mot slutten dukket nemlig den tidligere bodø/glimt-spissen victor boniface opp og utlignet med sitt åttende seriemål for sesongen. leverkusen har en luke på tre poeng til ligatoer bayern münchen, som har én kamp til gode på lederen. dortmund ligger på 5.-plass og er ti poeng bak leverkusen etter en variabel sesongstart. ryerson scoret for gultrøyene allerede etter fire minutter. et flott angrep av gjestene kulminerte med at ryerson stormet inn i leverkusen-boksen og fikk ballen fra niclas füllkrug. deretter scoret han sikkert. den norske landslagsbacken spilte hele kampen for gjestene. det er kun andre gang denne sesongen bayer leverkusen ikke vinner en kamp. de står nå med 18 seirer og to uavgjorte kamper på 20 kamper. i tillegg til søndagens kamp, spilte de tidligere i sesongen uavgjort borte mot bayern münchen. (ntb/nrk)


  Målkalas da Liverpool tok sesongens syvende strake seier på Anfield

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:17.05)
  en førsteomgang med fire scoringer og uavgjort til pause, ble fulgt opp av tre nye scoringer og en sen avgjørelse av liverpool i en fartsfylt affære på anfield. 20 minutter ut i kampen tok liverpool ledelsen etter en frispark-perle fra trent alexander-arnold. repriser viste at det var fulham-keeper bernd leno som var sist på ballen, da ballen spratt fra tverrliggeren og i lenos rygg. det tok kun fire minutter før tidligere liverpool-spiller harry wilson utlignet for fulham på det som var bortelagets første sjanse i kampen. liverpool svarte med nok en perlescoring. denne gangen var det alexis mac allister som fyrte av fra langt hold – rett i krysset. men igjen holdt ikke ledelsen i mer enn noen få minutter. for seks minutter på overtid av førsteomgang utlignet kenny tete igjen da han forlenget et skudd fra joão palhinha. scoringen ble først annullert for offside, men var brøt inn og godkjente målet. liverpool måtte klare seg uten førstekeeper alisson i søndagens oppgjør. brasilianeren ble skadet i forrige kamp mot manchester city. det var derfor caoimhin kelleher som voktet buret for hjemmelaget. liverpool tok tak i kampen fra start i andreomgang. darwin núñez var nære ved å sende liverpool i ledelsen på ny med et skudd i tverrliggeren 53. minutter ut i kampen. hjemmelaget fortsatte trykket også utover i omgangen, og både núñez og luis díaz bommet på hver sin store mulighet, begge satt opp av mohamed salah. fulham var farlig frempå på noen kontringer, og etter 80. minutter satt 3-2 scoringen for bortelaget. innbytter tom cairney lempet ballen på tvers av feltet og på bakre stolpe dukket bobby reid opp med en heading i mål. det var kveldens femte scoring, men målfesten var langt ifra over. først utlignet wataru endo med en ny kunstscoring i krysset, før trent alexander-arnold fullførte kveldens målkalas med en volley fra 17 meter forbi leno. dermed stod det 4-3 til hjemmelaget. flere scoringer ble det ikke på anfield. liverpool tok med det sin syvende strake hjemmeseier denne sesongen. de befinner seg på 2. plass på tabellen med 31 poeng. gjestene står med 15 poeng på en 14. plass etter 14 kamper.

  Ny alpin-avlysning: Super-G i Beaver Creek avlyst på grunn av vind

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:16.21)
  verdenscupen i alpint har blitt preget av en rekke avlysninger og søndag kom nok en avlysning da super-g i beaver creek ble avlyst på grunn av kraftig vind. alle de tre planlagte rennene i beaver creek er med det avlyst. tidligere i sesongen ble de to fartsrennene for mennene i zermatt-cervinia også avlyst. også mennenes sesongåpning i sölden ble avlyst. i tillegg har også kvinnenes fartsrenn i zermatt-cervinia blitt avlyst. for mennene har det kun blitt gjennomført ett av planlagte syv renn denne sesongen, slalåmrennet i østerrikske gurgl som ble vunnet av manuel feller.

  Ny alpint-avlysning: Super-G i Beaver Creek avlyst på grunn av vind

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:16.21)
  verdenscupen i alpint har blitt preget av en rekke avlysninger og søndag kom nok en avlysning da super-g i beaver creek ble avlyst på grunn av kraftig vind. alle de tre planlagte rennene i beaver creek er med det avlyst. tidligere i sesongen ble de to fartsrennene for mennene i zermatt-cervinia også avlyst. også mennenes sesongåpning i sölden ble avlyst. i tillegg har også kvinnenes fartsrenn i zermatt-cervinia blitt avlyst. for mennene har det kun blitt gjennomført ett av planlagte syv renn denne sesongen, slalåmrennet i østerrikske gurgl som ble vunnet av manuel feller.


  Ny Ødegaard-scoring da Arsenal slo Wolves

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:18.03)
  martin ødegaard scoret for andre kamp på rad da arsenal slo wolverhampton 2-1. tidligere i uken tegnet han seg på scoringslisten med en vakker volley i mesterliga-kampen mot lens. også lørdagens scoring var av det vakre slaget. etter flott kombinasjonsspill mellom oleksandr zintsjenko og gabriel jesus spilte førstnevnte ballen 45 grader ut. der ventet ødegaard og bredsidet kontrollert inn 2-0 for arsenal. bare minutter tidligere hadde bukayo saka sendt the gunners i føringen. på tampen reduserte matheus cunha for wolves, men det ble bare et trøstemål. arsenal topper premier league-tabellen og er fire poeng foran manchester city, som søndag skal i aksjon mot tottenham. sander berge var også i aksjon lørdag ettermiddag. hans burnley nedsablet sheffield united og vant hele 5-0. berge spilte hele kampen. brentford slo på sin side luton 3-1. kristoffer ajer skulle egentlig starte den kampen, men ble skadet under oppvarmingen.

  Lyn rykket opp til 1. divisjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:16.53)
  etter to strake opprykk, er lyn klare for 1. divisjon for første gang på 13 år. med 3-0 å gå på fra «hjemmekampen »på nadderud tidligere i uken, hadde lyn lagt et strålende utgangspunkt før «bortekampen »mot hødd i ålesund. der endte det 2-1 til lyn, som med det rykker opp etter 5-1-seier sammenlagt. da tok det fullstendig av i ålesund, der de tilreisende supporterne stormet banen og feiret med lyn-spillerne. for lyn-trener jan halvor halvorsen ble dette hans åttende opprykk i karrieren. den tidligere bodø/glimt-, fredrikstad- og bryne-treneren tok over lyn før forrige sesong, og har ført klubben til to strake opprykk. forrige gang hovedstadsklubben var så høyt i seriesystemet som 1. divisjon, var da de ble slått konkurs i 2010. sesongen før rykket de ned fra eliteserien. i lørdagens kamp sendte ole breistøl lyn i ledelsen før ti minutter var spilt, før syver skeide utlignet drøye fem minutter før pause. tre minutter før slutt fjernet henrik elvevold all tvil om opprykket med sin 2-1-scoring.

  Håvard Lorentzen nummer åtte i Stavanger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:14.58)
  håvard lorentzen noterte årsbeste med sin 8.-plass på 500-meteren under verdenscupen på skøyter i stavanger. japanske wataru morishige vant med 34,65. håvard lorentzen gikk inn til tiden 35,10. han han hadde 11.-plass som best fra beijing tidligere denne sesongen. bjørn magnussen noterte 35,15. det holdt til 11. plass. han har 10.-plass om best fra obihiro tidligere i sesongen. japanske morishige vant foran kinesiske gao tingyu (34,66) og landsmannen tasuya shinhama (34,71). den amerikanske sprinteren jordan stolz vant b-gruppen med 35,09.


  Adressa: Rosenborg-spelarane tek frivilleg lønskutt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:15.06)
  rosenborg-spelarane kuttar totalt ein million av eiga lønn, det melder adresseavisa. rosenborg slit tungt økonomisk. no har spalargruppa sagt ja til å seie frå seg løn for å bidra til de finansielle kutta som må gjerast. det bekrefter markus henriksen til adresseavisen. han fortel til lokalavisa at den totale lønsreduksjonen spelargruppa har sagt ja til ligg på i overkant av en million kroner. på eit allmøte tidligere denne veka vart det opplyst at økonomien til rbk er så gale at klubben må kutte personalkostnadar og seie opp tilsette. trønderklubben må fjerne opp mot ti stillinger. i tillegg må alle i administrasjonen med inntekt på over 6g (6 x grunnbeløpet i folketrygden) gå ned 10 prosent i lønn. en slik inntekt tilsvarer i år beløp som er over 711.720 kroner. – dette er veldig alvorlig, og noe vi har jobbet veldig hardt for å unngå. men vi ser dessverre at det ikke er noen vei utenom, sa rosenborgs daglig leder tore børseth berdal til adressa. rosenborg lider økonomisk av at klubben ikke har spilt gruppespill i europa siden høsten 2019. den har heller ikke vunnet verken eliteserien eller cupen de siste fem sesongene. fra før er det kjent at rbk går inn i det kommende overgangsvinduet med en føring om at spillere må selges før nye kjøpes inn. klubben har tidligere uttalt at likviditeten er utfordrende.

  Kombinertløper ute etter positiv koronatest

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:11.23)
  nora midstundstad deltar ikke i fredagens kombinertrenn på lillehammer. årsaken er en positiv test for koronaviruset. tidligere i uken ble det kjent at flere andre kombinertløperede hadde blitt smittet av koronaviruset. simen tiller, espen bjørnstad og espen andersen testet da alle positivt. det hentes ikke noen erstatter for midtsundstad.

  Storseier for Zuccarello og Wild

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:06.03)
  minnesota vant hele 6-1 borte mot nashville predators natt til fredag, norsk tid. dermed har laget til mats zuccarello fått en strålende start under trener john hynes, som kom inn etter at dean evason fikk sparken etter syv tap på rad i november. hynes var trener for nettopp nashville predators i tre og et halvt år, før han fikk sparken i mai. amerikaneren tok over wild-laget tidligere denne uken og har startet med to seirer på rad, hjemme mot st. louis blues og nå med seieren over nashville predators. i kampen mot predators var det særlig connor dewar som gjorde seg bemerket. dewar scoret 1-0, 5-0 og 6-1 for wild, hans første hat trick i nhl. mats zuccarello hadde en målgivende pasning på 3-0-målet, da kirill kaprizov med et lurt skudd fikk lurt pucken i mål i overtallsspill. fremdeles har wild mye jobb som må gjøres om de skal ta seg til sluttspillet. etter 21 kamper står de med 18 poeng og er på 13. plass i avdeling vest. zuccarello topper målpoengstatistikken til wild denne sesongen, med 23 målpoeng (18 assists og fem mål), tre målpoeng mer enn rekkekamerat kaprizov. nordmannen har nå målpoeng i åtte kamper på rad.

  Nusa gjorde skadecomeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:21.09)
  antonio nusa (18) kom tilbake fra skade da han ble byttet på for brugge i conferenceligakampen mot besiktas i istanbul torsdag. nusa ble byttet inn i det 60. minutt og erstattet landsmannen hugo vetlesen. det skjedde på stillingen 4-0 til brugge. 18-åringen har slitt med skader denne høsten og har kun spilt 26 minutter i årets conferenceliga. han har ikke vært på banen for klubblaget siden 5. november. tidligere i november uttalte brugge-trener ronny deila at stjerneskuddet kom til å være ute i «lang tid», og landskampene mot færøyene og skottland røk for nordmannen. (ntb)

  Grosso fikk sparken i Lyon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:15.30)
  fabio grosso må betale prisen for lyons fæle sesongstart i ligue 1. den italienske vm-vinneren mistet trenerjobben. lyon opplyser på sine nettsider at grosso erstattes av pierre sage etter bare tre måneder i jobben. italieneren ble ansatt i september, men laget har slitt stort og ligger sist med sju poeng etter tolv kamper. de har vunnet bare én kamp under mannen som vant vm med hjemlandet i 2006. grosso kom til lyon fra frosinone. tidligere har han vært trener i sion, brescia, hellas verona og bari. han startet trenerkarrieren i ungdomsavdelingen til juventus. pierre sage har hatt treneransvar i lyons akademi før han nå blir midlertidig a-lagstrener. (ntb)

  Hjelmeset Kirkeeide tapte sekundstrid i IBU Cup-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:12.45)
  maren hjelmeset kirkeeide leverte godt, men ble slått med ett sekund av franske jeanne richard på 15-kilometeren i sesongåpningen i ibu-cupen skiskyting. markane-jenta kirkeeide og richard bommet begge bare én gang, og dermed måtte det avgjøres i sporet på individuellstarten. der var den franske konkurrenten hakket raskere og slo kirkeeide med ett fattig sekund i finske kontiolahti. kirkeeide ble i 2022 juniorverdensmester på sprint. hun er niese av tidligere langrennsløper odd-bjørn hjelmeset. 20-åringen ble i fjor nummer fire sammenlagt i ibu-cupen. karoline erdal holdt seg også bare til ett tilleggsminutt, men greide ikke å matche kirkeeide og richard i sporet. hun var 22,5 sekunder bak richard i mål, noe som holdt til pallplass. emilie kalkenberg ble nummer sju med fire bomskudd. tuva aas stræte fulgte på 12.-plass (tre tilleggsminutter). jenny enodd bommet fire ganger og ble nummer 19, mens malin bergtun endte et stykke ned på lista med sju tilleggsminutter. det skal også konkurreres i sprint, blandet stafett og blandet parstafett i kontiolahti. (ntb)


  Varslingssak i Skiforbundet: – Hendelser som bryter med Skiforbundets etiske regler

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:09.29)
  tidligere landslagssmører, frode pedersen, varslet i sommer om påståtte kritikkverdige forhold. pedersen har blant annet jobbet tett med johannes høsflot klæbo tidligere. nå er norges skiforbund ferdig med behandlingen av saken. «konklusjonen er at det ikke har forekommet lovbrudd, men at enkeltstående hendelser bryter med skiforbundets etiske regler», skriver skiforbundet i en pressemelding. skiforbundet engasjerte advokat per ragnar bronken fra elden advokatfirma i arbeidet med saken, og advokatfirmaet har nå utarbeidet en rapport. – det er vår vurdering at de kritikkverdige forholdene som er fremhevet av varsler, ikke utgjør lovbrudd etter norsk rett. videre er det ingenting som tyder på at varsler har blitt utsatt for gjengjeldelse etter arbeidsmiljøloven på noe tidspunkt, sier advokat bronken. skiforbundet skriver videre i pressemeldingen at bronken imidlertid vurderer «at det er klart at noen av de enkeltstående hendelsene som det er varslet om, er å anse som «utilbørlig opptreden» etter nsfs «etiske retningslinjer for skiidretten»». – selv om varslingssaken er avsluttet, er det fremkommet kunnskap gjennom behandling av varselet som vil være viktig for oss fremover. det gjelder både hvordan håndtere negative hendelser i arbeidsmiljøet for dem som jobber ute i felt, men også våre rutiner for behandling av varslingssaker, sier generalsekretær arne baumann i norges skiforbund.
  Tysk gulltrener vil nedgradere Nagelsmann: – Bør være assistent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:07.19)
  tyskland sliter også under julian nagelsmann. han bør ikke være landslagssjef i neste års sluttspill, mener tidligere em-vinner berti vogts. nagelsmann tok over som tyskland-trener i september etter sparkingen av hansi flick. 36-åringen har ikke klart å løfte laget, som står med to strake tap og kun én seier på nagelsmanns fire første kamper. før ansettelsen steppet landslagsdirektør rudi völler inn som vikar og ledet tyskland til 2-1 over frankrike. – rudi völler må være landslagssjef, mens julian nagelsmann bør være hans assistent. for meg er det veien å gå hvis vi ønsker å være suksessfulle i em, sier vogts til bild. neste års sluttspill spilles i nettopp tyskland. vogts er fortsatt den siste treneren til å ta nasjonen til en em-tittel (1996). – vår beste prestasjon på årevis kom under rudi mot frankrike. han har mye kunnskap og mye mer erfaring enn nagelsmann, påpeker vogts. völler var tysk landslagssjef mellom 2000 og 2004. han ledet tyskland til vm-finalen i 2002, men ga seg etter exiten i ems gruppespill to år senere. (ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »