Hovedsiden

Liten annonse
  Viktor Hovland nominert til høythengende pris – kan bli årets spiller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 4. desember 2023 KL:16.09)
  viktor hovland kan få den gjeve jack nicklaus-prisen som årets spiller på pga-touren i golf. den norske golfstjernen er nominert til prisen for første gang i karrieren. han får tøff kamp av wyndham clark, rory mcilroy, jon rahm og scottie scheffler om hedersbevisningen. hovland har en strålende sesong bak seg på pga-touren. han endte med to turneringsseirer og vant i tillegg det pengestinne pga-sluttspillet. det er medlemmene av pga-touren som stemmer fram vinneren av jack nicklaus-prisen. du må ha deltatt i minimum 15 turneringer for å kunne avgi stemme. det er ledelsen på den amerikanske touren som står bak nominasjonene som ble presentert mandag. i kategorien årets unge spiller deles arnold palmer-prisen ut. de nominerte til den er ludvig åberg, eric cole, nico echavarria og vincent norrman. avstemningen rundt hvem som skal få de to prisene avsluttes 15. desember. vinnerne offentliggjøres under den første pga-turneringen i januar. (©ntb)  Nordstad Moen klarte OL-kravet på maraton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:22.26)
  friidrettsprofilen sondre nordstad moen løp inn til tredjeplass i et maratonløp i japanske fukuoka søndag. nordstad moen ble klokket inn til tiden 2.07.16, hvilket bare er halvannet minutt bak hans norske rekord, melder friidrett1. trønderens tid er i tillegg under ol-kravet og hans tredje beste løp på distansen noensinne. sist nordstad moen løp like fort på maratondistansen var i 2019. hans norske rekord lyder på 2.05.48 og stammer fra nettopp fukuoka i 2017. (ntb)

  Ryerson-scoring ga poeng i tøff bortekamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:20.31)
  julian ryerson sendte borussia dortmund i føringen borte mot leverkusen, men gjestene måtte klare seg med 1-1 mot serielederen. mot slutten dukket nemlig den tidligere bodø/glimt-spissen victor boniface opp og utlignet med sitt åttende seriemål for sesongen. leverkusen har en luke på tre poeng til ligatoer bayern münchen, som har én kamp til gode på lederen. dortmund ligger på 5.-plass og er ti poeng bak leverkusen etter en variabel sesongstart. ryerson scoret for gultrøyene allerede etter fire minutter. et flott angrep av gjestene kulminerte med at ryerson stormet inn i leverkusen-boksen og fikk ballen fra niclas füllkrug. deretter scoret han sikkert. den norske landslagsbacken spilte hele kampen for gjestene. det er kun andre gang denne sesongen bayer leverkusen ikke vinner en kamp. de står nå med 18 seirer og to uavgjorte kamper på 20 kamper. i tillegg til søndagens kamp, spilte de tidligere i sesongen uavgjort borte mot bayern münchen. (ntb/nrk)

  Ny alpin-avlysning: Super-G i Beaver Creek avlyst på grunn av vind

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:16.21)
  verdenscupen i alpint har blitt preget av en rekke avlysninger og søndag kom nok en avlysning da super-g i beaver creek ble avlyst på grunn av kraftig vind. alle de tre planlagte rennene i beaver creek er med det avlyst. tidligere i sesongen ble de to fartsrennene for mennene i zermatt-cervinia også avlyst. også mennenes sesongåpning i sölden ble avlyst. i tillegg har også kvinnenes fartsrenn i zermatt-cervinia blitt avlyst. for mennene har det kun blitt gjennomført ett av planlagte syv renn denne sesongen, slalåmrennet i østerrikske gurgl som ble vunnet av manuel feller.

  Ny alpint-avlysning: Super-G i Beaver Creek avlyst på grunn av vind

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:16.21)
  verdenscupen i alpint har blitt preget av en rekke avlysninger og søndag kom nok en avlysning da super-g i beaver creek ble avlyst på grunn av kraftig vind. alle de tre planlagte rennene i beaver creek er med det avlyst. tidligere i sesongen ble de to fartsrennene for mennene i zermatt-cervinia også avlyst. også mennenes sesongåpning i sölden ble avlyst. i tillegg har også kvinnenes fartsrenn i zermatt-cervinia blitt avlyst. for mennene har det kun blitt gjennomført ett av planlagte syv renn denne sesongen, slalåmrennet i østerrikske gurgl som ble vunnet av manuel feller.

  EM-gruppene klare - tøff trekning for de regjerende mesterne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:18.53)
  norge klarte ikke å kvalifisere seg til em-sluttspillet i tyskland neste sommer, hverken gjennom kvalifiseringen eller nasjonsligaen, men lørdag kveld ble em-gruppene trukket i hamburg. slik er gruppene: gruppe a: tyskland, skottland, ungarn, sveits gruppe b: spania, kroatia, italia, albania gruppe c: slovenia, danmark, serbia, england gruppe d: polen/wales/finland/estland, nederland, østerrike, frankrike gruppe e: belgia, slovakia, romania, israel/bosnia/ukraina/island gruppe f: tyrkia, georgia/hellas/kasakhstan/luxembourg, portugal, tsjekkia det er 24 nasjoner fordelt på seks grupper med fire lag i hver gruppe. de to beste fra hver gruppe, i tillegg til de fire beste gruppetreerne vil avansere til åttendelsfinalene. vertsnasjon tyskland spiller åpningskampen lørdag 14.juni mot skottland i münchen.

  EM-gruppene klare - tøff gruppe for de regjerende mesterne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:18.53)
  norge klarte ikke å kvalifisere seg til em-sluttspillet i tyskland neste sommer, hverken gjennom kvalifiseringen eller nasjonsligaen, men lørdag kveld ble em-gruppene trukket i hamburg. slik er gruppene: gruppe a:tyskland, skottland, ungarn, sveits gruppe b:spania, kroatia, itaia, albania gruppe c: slovenia, danmark, serbia, england gruppe d: playoff-vinner a, nederland, østerrike, frankrike gruppe e: belgia, slovakia, romania, playoff-vinner b gruppe f: tyrkia, playoff-vinner c, portugal, tsjekkia det er 24 nasjoner fordelt på seks grupper med fire lag i hver gruppe. de to beste fra hver gruppe, i tillegg til de fire beste gruppetreerne vil avansere til åttendelsfinalene. vertsnasjon tyskland spiller åpningskampen lørdag 14.juni mot skottland i münchen.

  Nok en utfor avlyst i Beaver Creek

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:16.44)
  det vil seg ikke for utforrennene denne sesongen. også lørdagens renn for herrene i beaver creek er avlyst. det internasjonale ski- og snøbrettforbundet skriver at juryen og arrangøren valgte å avslyse grunnet det massive snøfallet som har vart gjennom natten og inn i morgentimene, i tillegg til kraftig vind.  Adressa: Rosenborg-spelarane tek frivilleg lønskutt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:15.06)
  rosenborg-spelarane kuttar totalt ein million av eiga lønn, det melder adresseavisa. rosenborg slit tungt økonomisk. no har spalargruppa sagt ja til å seie frå seg løn for å bidra til de finansielle kutta som må gjerast. det bekrefter markus henriksen til adresseavisen. han fortel til lokalavisa at den totale lønsreduksjonen spelargruppa har sagt ja til ligg på i overkant av en million kroner. på eit allmøte tidligere denne veka vart det opplyst at økonomien til rbk er så gale at klubben må kutte personalkostnadar og seie opp tilsette. trønderklubben må fjerne opp mot ti stillinger. i tillegg må alle i administrasjonen med inntekt på over 6g (6 x grunnbeløpet i folketrygden) gå ned 10 prosent i lønn. en slik inntekt tilsvarer i år beløp som er over 711.720 kroner. – dette er veldig alvorlig, og noe vi har jobbet veldig hardt for å unngå. men vi ser dessverre at det ikke er noen vei utenom, sa rosenborgs daglig leder tore børseth berdal til adressa. rosenborg lider økonomisk av at klubben ikke har spilt gruppespill i europa siden høsten 2019. den har heller ikke vunnet verken eliteserien eller cupen de siste fem sesongene. fra før er det kjent at rbk går inn i det kommende overgangsvinduet med en føring om at spillere må selges før nye kjøpes inn. klubben har tidligere uttalt at likviditeten er utfordrende.

  Trippel norsk i IBU-cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:17.45)
  johan-olav botn gikk raskt og bommet kun én gang i seieren på normaldistansen i sesongens første ibu-cuprenn. han vant foran to landsmenn. etter tre perfekte skyteserier tålte botn fint ett tilleggsminutt på den siste. han slo toer mats øverby med 1.15,5 minutter i finske kontiolahti. martin nevland var bak med 1.33,1 og la seg inn på den siste pallplassen. alle tre traff på 19 av 20 skudd på 20-kilometeren. norge hadde fire mann blant de fem beste. philipp horn fra tyskland kom seg foran vetle paulsen, som pådro seg to tilleggsminutter etter bom på andre skyting. filip fjeld andersen ble nummer ti (tre bom), mens martin uldal havnet på 16.-plass (fem). ibu-cupen fortsetter med sprintrenn i finland lørdag. dagen etter står blandet stafett og parstafett på programmet. (ntb)

  Hjelmeset Kirkeeide tapte sekundstrid i IBU Cup-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:12.45)
  maren hjelmeset kirkeeide leverte godt, men ble slått med ett sekund av franske jeanne richard på 15-kilometeren i sesongåpningen i ibu-cupen skiskyting. markane-jenta kirkeeide og richard bommet begge bare én gang, og dermed måtte det avgjøres i sporet på individuellstarten. der var den franske konkurrenten hakket raskere og slo kirkeeide med ett fattig sekund i finske kontiolahti. kirkeeide ble i 2022 juniorverdensmester på sprint. hun er niese av tidligere langrennsløper odd-bjørn hjelmeset. 20-åringen ble i fjor nummer fire sammenlagt i ibu-cupen. karoline erdal holdt seg også bare til ett tilleggsminutt, men greide ikke å matche kirkeeide og richard i sporet. hun var 22,5 sekunder bak richard i mål, noe som holdt til pallplass. emilie kalkenberg ble nummer sju med fire bomskudd. tuva aas stræte fulgte på 12.-plass (tre tilleggsminutter). jenny enodd bommet fire ganger og ble nummer 19, mens malin bergtun endte et stykke ned på lista med sju tilleggsminutter. det skal også konkurreres i sprint, blandet stafett og blandet parstafett i kontiolahti. (ntb)

  Ingebrigtsen utsatt for tyveri: – Tragikomisk hvor mye dritt det er nå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:08.38)
  i en oppdatering på sosiale medier onsdag kveld, delte live børkja ingebrigtsen at hun hadde blitt frastjålet flere eiendeler fra huset. henrik børkja ingebrigtsen var ikke til stede, da han for tiden er på treningsleir i sierra nevada. ifølge ingebrigtsen skal det ha skjedd mens hun lagde mat, samtidig som det var barn som lekte i et rom like ved inngangspartiet. – jeg har akkurat hatt besøk av politiet, for vi har hatt tyv i gangen her nå, mens jeg var hjemme, sa ingebrigtsen i en video på snapchat. hun fortalte at hun hørte at det gikk i ytterdøra nede og at hun hørte en lyd. da hun skulle kjøre til turntrening, så hun at døra sto åpen. samtidig så hun at en veske, med bilnøkler, og en pose, med en skinnjakke oppi, var borte. – jeg tror ikke vedkommende kan følge meg på sosiale medier, for jeg har hatt et par drittdager. ikke kom her og stjel fra meg i tillegg. fy faen altså, sa ingebrigtsen, og fortsatte: – det er tragikomisk hvor mye dritt det er nå. fy søren, nå gidder jeg ikke mer. nrk har ikke lyktes med å få en kommentar fra ingebrigtsen-paret.

  Ødegaard scoret da Arsenal sikret gruppeseier i Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:22.53)
  martin ødegaard satte et vakkert punktum på en eventyrlig 1. omgang da han banket inn 5-0-scoringen til arsenal. london-laget lekte seg til seier - og gruppeseier i gruppe b. det sto 5-0 til pause og på tampen fastsatte jorginho sluttresultatet til 6-0 fra straffemerket. det ble seks ulike målscorere i kampen. i tillegg til ødegaard og jorginho, scoret kai havertz, gabriel jesus, bukayo saka og gabriel martinelli hvert sitt mål. arsenal er dermed garantert å vinne å vinne gruppe b. med én kamp igjen av gruppespillet er psv eindhoven nærmeste lag, fire poeng bak. den andre kampen i gruppen, mellom sevilla og psv, endte med 3-2-seier til nederlenderne.

  VM-gull gir 160.000 i bonus for Mørk og co.

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:10.47)
  de norske håndballkvinnene kan sikre seg 160.000 kroner hver i bonus om det blir vm-gull i desember. 130.000 vil være for tittelen og 30.000 fordi laget sikrer plass i vm-sluttspillet om to år. årets verdensmester er sikret billett til neste vm. tyskland og nederland er arrangører i 2025 og således direktekvalifiserte. dette er resten av bonussatsene for de norske jentene: sølv: 85.000 bronse: 55.000 4. plass: 20.000. 30.000 kroner kommer i tillegg de gangene norge sikrer plass i kommende mesterskap. norge møter grønland i vm-åpningen onsdag. de to andre lagene i gruppen er østerrike og sør-korea. (©ntb)

  Kombinert: Sju kvinner og elleve menn skal i aksjon i Lillehammer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:10.24)
  de norske kombinertgutta med jarl magnus riiber i spissen fikk en pangstart under verdenscupåpningen i ruka. nå er troppen til lillehammer klar. jarl magnus riiber vant to av rennene i ruka og tok annenplassen bak jens lurås oftebro i den nye kompaktøvelsen. jørgen graabak tok to tredjeplasser. nå skal gyda westvold hansen og kvinnene forsøke å få en like god åpning på sin verdenscupsesong på hjemmebane på lillehammer. – vi var verdens beste kvinnenasjon i fjor. jeg er helt sikker på at gyda westvold hansen og ida marie hagen vil vise at de er best i verden. det blir også spennende å se om marte og mari leinan lund kan være med å kjempe om pallplasser denne sesongen. i tillegg håper vi at landslagshospitantene ingrid låte, hanna midtsundstad og mille marie hagen har tatt steg og viser ytterligere framgang, sier kombinertsjef ivar stuan. disse norske utøverne skal konkurrere i lillehammer: kvinner: ida marie hagen (haslum), mille marie hagen (haslum), gyda westvold hansen (nansen), mari leinan lund (tolga), marte leinan lund (tolga), hanna midtsundstad (våler), ingrid låte (strandbygda). menn: espen andersen (lommedalen), espen bjørnstad (byaasen), kasper moen flatla (jardar), jørgen graabak (byåsen), jens lurås oftebro (jardar), emil ottesen (gausdal), jarl magnus riiber (heming), andreas skoglund (molde og omegn), marius solvik (haslum), simen tiller (moelven), sebastian østvold (lensbygda). (ntb)

  Finsk langrennsveteran (45) gjør oppsiktsvekkende comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:10.02)
  den finske langrennsveteranen riitta-liisa roponen har ikke gått verdenscup siden 2021. kommende helg er hun overraskende tilbake. det finske skiforbundet melder tirsdag at roponen er tatt ut i troppen som skal konkurrere i svenske gällivare kommende helg. 45-åringen har en solid merittliste. hun har vunnet til sammen sju vm-medaljer, hvorav tre er gull, og en ol-bronse fra 2010. superveteranen har egentlig avsluttet landslagskarrieren, men den siste tiden har hun vist storform. for noen uker siden slo hun stjerner som krista pärmäkoski og kerttu niskanen i et renn i olos, ifølge yle. nå venter verdenscuprenn i gällivare for den spreke veteranen. finland kommer samtidig til sverige uten iivo niskanen, som etter premieren i ruka annonserte at han ikke ville konkurrere i gällivare. johanna matintalo har i tillegg testet positivt for covid-19, melder yle. (©ntb)

  Milliardbonus for Hovland og golftoppene – kollega reagerer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.36)
  viktor hovland er blant 20 spillere på pga-touren som deler på nær 1,1 milliard kroner i bonus. ordningen slaktes av mindre kjent proffgolfer. onsdag fikk spillerne beskjed om utbetalingen, melder blant andre new york post. bonusen kommer i tillegg til enorme pengepremier fra turneringer. bonus gis til spillere som får hyppigst omtale i mediene, appellerer mest i sosiale medier og oppnår høyest gjenkjennelsesscore blant usas befolkning. dette er bonustoppen: 1) rory mcilroy 161 millioner kroner, 2) tiger woods 129 mill. 3) jon rahm 96,75, 4) jordan spieth 80,65, 5) scottie scheffler 60,50, 6) rickie fowler 59,12, 7) hovland 52,50. hovland deler plassen med flere spillere. totalt har 20 spillere fått bonus i år. laveste utbetaling er på 21,5 millioner kroner. reaksjonene har ikke latt vente på seg. – dette er et spark i ansiktet på resten av spillerne på pga-touren. der er det 150-200 spillere. så er det brukt 100 millioner dollar på 20 av dem. på tide med nytt lederskap på touren, skrev nate lashley i sosiale medier. der har han lagt ved en kopi av eposten hovland og co mottok onsdag. lashley har vært på pga-touren siden 2018 og spilt inn vel 73 millioner kroner i premiepenger på disse årene. hovland har hatt et strålende golfår. det ga ham tett på 150 millioner kroner i premiepenger i 2023. på toppen kommer bonusen på 52,5 millioner. (©ntb)

  Avlyst Sölden-renn flyttet til Aspen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:15.44)
  det var fra før planlagt et storslalåmrenn i aspen lørdag 2. mars og slalåmrenn søndag 3. mars. nå er det klart at det også blir et storslalåmrenn i aspen for mennene fredag 1. mars. det bekrefter det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (fis) på instagram. rennet i sölden, som skulle være sesongåpningen 29. oktober, ble avlyst underveis i den første omgangen på grunn av kraftig vind. vind og snøvær har skapt problemer i innledningen av verdenscupen. i tillegg til det avlyste rennet i sölden, ble to fartsrenn for begge kjønn i zermatt-cervinia avlyst tidligere i november.

  Zlatans sønn tatt ut til landslagssamling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:13.58)
  vincent ibrahimovic (15), sønn av fotballikonet zlatan ibrahimovic, er uttatt til en svensk landslagsleir for fotballspillere født i 2008, melder aftonbladet. avisen rapporterer at ibrahimovic junior blir med på leiren på lidingö like utenfor stockholm fra 4. til 7. desember. i alt 66 spillere er tatt ut til samlingen for gutter som er aktuelle for sveriges g15-landslag. det er første gang en av zlatans sønner er med i landslagssammenheng. i tillegg til vincent har han sønnen maximilian (17) sammen med samboeren helena seger, og begge guttene spiller ungdomsfotball for milan i italia. – vi har en større samling med mål om å trene og se på spillere født i 2008 i vårt landslagsmiljø. vincent ibrahimovic tilhører ac milans sterke akademi, og han er en av 66 spillere som jeg ser fram til å treffe på bosön på leir i starten av desember, sier g15-landslagssjef axel kjäll. (ntb)

  Gladnyhet for United: Shaw tilbake i trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:12.27)
  manchester united kan snart ha den viktige venstrebacken luke shaw tilbake på banen. onsdag trente han med lagkameratene på klubbens treningsfelt. shaw rakk bare to kamper i høst før han pådro seg en muskelskade som nå har holdt ham borte fra fotballbanen i tre måneder. united har slitt tungt med skader gjennom hele høsten, særlig i forsvarsleddet. derfor er det svært gledelig nytt for storklubben at venstrebacken nå ser ut til å nærme seg kampform. united skriver at shaw jobber sammen med hovedgruppen av spillere inn mot søndagens bortekamp mot everton i premier league. i shaw og tyrrell malacias skadefravær har både sergio reguillon, sofyan amrabat, diogo dalot og victor lindelöf figurert på venstrebacken i høst. united har slitt i mange kamper, særlig i mesterligaen, og er et lite stykke bak de beste på pl-tabellen. per nå teller rødtrøyenes skadeliste ti spillere, i tillegg til suspenderte jadon sancho.(ntb)

  Häcken bekrefter Høgmo-interesse etter landslagsrykter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:10.42)
  ledelsen i den svenske fotballklubben häcken vedgår at den er kjent med at per-mathias høgmo er ønsket i én eller flere andre jobber. høgmo har hatt stor suksess som trener i häcken. forrige sesong ble det seriemesterskap. den siste tiden har nordmannen vært omtalt i forbindelse med den ledige jobben som svensk landslagssjef. – det er ikke noe jeg vil kommentere eller tillegge noe rundt. det er interesse for per-mathias. jeg kommenterer ikke dette utover det, sier sportssjef martin ericsson til fotbollskanalen. tirsdag hevdet aftonbladet å kjenne til at høgmo er høyt oppe på sveriges fotballforbunds liste over aktuelle kandidater til å etterfølge janne andersson som landslagssjef. häcken-topp ericsson sier følgende om interessen rundt høgmo. – det har vært vedvarende interesse for ham gjennom året. men vi har ikke vært inne i noe konkret, sier han. høgmos kontrakt med den svenske klubben strekker seg ut 2024. trenerprofilen har tidligere vært norsk landslagssjef. (ntb)

  Hegg Duestad til verdenscupfinale på 10 meter luftrifle

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:10.00)
  jeanette hegg duestad kvalifiserte seg til finaleskytingen på 10 meter luftrifle under verdenscupfinalen i qatar. finalen går senere i dag. i kvalifiseringen skjøt hegg duestad 630,8 poeng og ble nummer sju. det er medaljevinnerne fra vm og de tolv beste i verden som er kvalifisert for verdenscupfinalen, i tillegg til en skytter fra vertsnasjonen. jeanette hegg duestad er eneste norske som var kvalifisert på øvelsen som også er på ol-programmet. (ntb)

  Tribunebråk i kampen mellom Brasil og Argentina

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:02.22)
  fotballkampen mellom brasil og argentina ble utsatt med nesten en halvtime etter at det brøt ut bråk og slåsskamper på tribunene. vm-kvalifiseringskampen skulle ha startet klokken 01.30 norsk tid natt til onsdag, men ble først sparket i gang 28 minutter senere da det oppsto slåsskamper mellom de to lagenes supportere på tribunen. spillere fra begge land nærmet seg tribunene for å prøve å stagge gemyttene, uten at dette hjalp. tv-bildene fra kampen viser at kaptein lionel messi tok sine spillere tilbake inn i garderoben, mens politi og sikkerhetsvakter prøvde å få kontroll over situasjonen. da de argentinske spillerne kom tilbake på banen oppsto det i tillegg munnhoggeri mellom spillerne før kampen kunne blåses i gang. kampen ble spilt på på maracanã stadion i rio de janeiro, og argentina vant til slutt 0-1.

  Son herjet med Kina i VM-kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:18.09)
  son heung-min herjet med to mål og en assist da sør-korea slo kina 3-0 på bortebane i vm-kvalifiseringen i fotball. 40.000 tilskuere på en fullsatt arena i shenzhen rett nord for hongkong hadde store forventninger til eget lag, men son stilnet publikum med to scoringer i første omgang. først satte tottenham-stjernen inn et straffespark etter at wolverhampton-spiller hwang hee-chan ble felt, så scoret han med hodet på et hjørnespark. jung seung-hyun fastsatte resultatet da han nikket inn et frispark fra son. sør-korea har under sin landslagssjef jürgen klinsmann fått en god start på vm-kvalifiseringen med 5-0 over singapore og 3-0 over kina. japan har også innledet kvalifiseringen godt, med to 5-0-seire. tirsdag ble syria slått. australia er også uten poengtap i sin gruppe. leicester-spiller harry souttar ble matchvinner i 1-0-seieren over palestina. kampen ble spilt i kuwait. irak-innbytter mohanad ali ble matchvinner i sjuende tilleggsminutt da vietnam ble slått 1-0. heller ikke irak har avgitt poeng så langt. hongkong, med jørn andersen som landslagssjef, tok sitt første poeng med 2-2 mot turkmenistan. i samme gruppe ga iran fra seg to måls ledelse og spilte 2-2 i usbekistan. de to beste i hver gruppe går til det siste gruppespillet, der vm-billettene deles ut. vm-kvalifiseringen gjelder også som kvalifisering til asiamesterskapet. (ntb)

  De regjerende mesterne klar for EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:22.39)
  regjerende europamester italia er klar for em-sluttspillet i tyskland neste sommer. etter 0-0 mot ukraina mandag kveld sikret italienerne direkte em-billett da de ble nummer to i gruppe c bak gruppevinner england, som allerede er klar for em. både italia og ukraina sto med 13 poeng før den siste og avgjørende kampen i den ordinære em-kvalifiseringen, men ettersom italia vant 2-1 i milano tidligere i høst måtte ukraina vinne mandagens oppgjør, som ble spilt på nøytral bane i tyske leverkusen, for å ta seg til em. ukraina ropte på straffespark to og et halvt minutt på overtid i andre omgang, men de fikk ikke gehør av dommer jesús gil manzano. dermed endte det målløst i leverkusen og italia kunne juble for sikret sin åttende strake em-deltakelse etter å ha blitt nummer to i gruppen på innbyrdes oppgjør. i tillegg sikret både tsjekkia og slovenia em-billetter mandag kveld, mens ukraina må spille playoff i nasjonsligaen for å ta seg til em.


  Svenske Åberg tok sin første seier på PGA-touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:06.06)
  ludvig åberg er blant de heteste navnene i golfsporten og søndag kveld innkasserte han karrierens første seier på pga-touren i en turnering i den amerikanske delstaten georgia. 24-åringen hadde vært rangert som verdens beste amatør i en lengre periode, da han i sommer ble proff. siden har han spilt 14 individuelle proffturneringer, og nå står svensken med seier både på europatouren og på pga-touren. i tillegg var han også med på det europeiske laget som vant ryder cup i september, hvor åberg spilte flere av sine kamper sammen med viktor hovland. åberg leverte spesielt i helgen helt glimrende golf, med runder på 61 slag, ni under par, både lørdag og søndag. til slutt vant han med fire slag ned til canadiske mackenzie hughes. – de opplevelsene jeg hatt i løpet av de siste seks månedene, har overgått drømmene mine og jeg vil aldri glemme det, sier åberg på pressekonferansen etter seieren. svensken startet året som nummer 3064 på verdensrankingen, men hopper etter seieren inn blant de 50 beste i verden. den offisielle rankingen er foreløpig ikke klar, men ifølge statistikkorakelet nosferatu på x, vil han være rangert som nummer 32 i verden etter seieren. dermed vil han også være inne topp 50 ved nyttår, som sikrer han plass i en rekke storturneringer i 2024.


  Frankrike smadret Gibraltar: Vant hele 14-0!

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:23.04)
  frankrike ydmyket gibraltar etter alle kunstens regler lørdag kveld. franskmennene ga seg ikke før det sto 14-0 på resultattavlen. gibraltar fikk en grusom start på kampen og etter bare noen minutter lå de under 0-2 etter to selvmål. så ble de redusert til ti mann, og frankrike bare kjørte på. hele ni mann tegnet seg på scoringslisten for frankrike. landslagskaptein kylian mbappé scoret tre ganger. olivier giroud scoret to, det samme gjorde kingsley coman. i tillegg scoret warren zaire emery i landslagsdebuten. jonathan clauss, marcus thuram, adrien rabiot, ousmane dembele og youssouf fofana scoret også.

  Solbakken avslører kvalikmisnøye: – Var ikke «happy»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:19.19)
  før søndagens em-kvalikkamp mellom skottland og norge er skottene allerede kvalifisert til mesterskapet, mens norge har levert en skuffende prestasjon. skottland-trener steve clarke mener de hadde en stor fordel av hvordan kampoppsettet ble i norges gruppe. – måten terminlisten ble lagt opp på, med tre hjemmekamper i starten, gjorde at vi klarte å ta med oss maksimalt med poeng fra disse kampene. da vi fikk 2-1-seieren i oslo hadde vi kvaliken i egne hender, og heldigvis lot vi det ikke glippe, sier clarke til nrk. skottland hadde tre hjemmekamper på de fire første kampene og vant alle tre mot kypros, spania og georgia. i den eneste bortekampen på de fire første, borte mot norge, snudde de kampen mot slutten og vant 2-1. ståle solbakken røper overfor nrk at han var langt fra fornøyd med oppsettet norge fikk utdelt av uefa. – før var det sånn at landene ble enige, og hvis de ikke ble enige ble det avgjort med en maskin. nå fikk vi bare presentert at det ble sånn, og at vi startet borte mot spania og georgia, forteller solbakken. han understreker at norge gjorde to gode bortekamper i starten og vil ikke bruke det som en unnskyldning. men han legger ikke skjul på viktigheten av å komme godt i gang i en kvalik med bare åtte kamper. – i tillegg gjorde den tredje kampen vår (skottland hjemme) at det mentale aspektet i gruppa snudde. hadde vi vunnet den, hadde vi vært ok i gang siden vi hadde gjort unna to av de vanskeligste bortekampene. men det er klart, vi var ikke «happy» med det oppsettet. men det var ikke noe sted å protestere, sier solbakken. han mener spania trolig fikk det beste oppsettet av alle. – du sier dere ikke har noe sted å protestere. er det ingen dere kan melde fra til i uefa om at dere for eksempel ønsker annenhver kamp hjemme og borte? – nei, det finnes ikke lenger. nå ringte are (hokstad, administrerende koordinator) meg kort tid etterpå, og jeg var der hvor du er nå. vi flydde jo rundt ukraina (til georgia) også, så den flyturen var dobbelt så lang også. jeg var på, men det var ikke noe å gjøre.

  Brann-kvinnene skal spille fast på Brann Stadion

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:13.11)
  branns kvinnelag skal fra neste år spille fast på brann stadion. det sa daglig leder christian kalvenes på en pressekonferanse på brann stadion torsdag. – begge våre to topplag skal spille alle sine hjemmekamper på brann stadion, sier kalvenes. planen til brann er at kvinnelaget skal flytte inn fast på stadion i løpet av første halvår av 2024. brann har fått med milliardær trond mohn og sparebanken vest med på en satsning de mener vil gi like muligheter til kvinner og menn. dette innebærer hybridgress på brann stadion, som skal tåle mer enn naturgresset som ligger på banen i dag. i tillegg vil treningsbanene på nymark bli betydelig oppgradert. banken og mohn går inn med 43 millioner kroner hver, altså totalt 86 millioner kroner. – dette er et historisk løft for kvinnefotballen, sier styreleder aslak sverdrup. prosjektet forutsetter godkjenning fra et ekstraordinært møte i sportsklubben. årsmøtet er 30. november.

  Premier League-legende hentes inn som nødløsning hos regjerende mester i britisk ishockey

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:08.29)
  den tidligere chelsea- og arsenal-målvakten petr cech skal vokte buret til ishockeylaget belfast giants. laget er regjerende mester i den britiske ligaen. tsjekkeren hentes inn som en nødløsning på keeperplass, skriver klubben i sine mediekanaler. cech spiller til daglig i oxford city stars. – vi setter pris på hjelpen fra petr. han er en stor idrettsutøver som vet hva som kreves for å prestere på et høyt nivå, så hans rolle i denne perioden vil være uvurderlig, sier hovedtrener adam keefe i belfast giants. cech har skrevet under på en lånekontrakt, men klubben oppgir ikke hvor lenge tsjekkeren skal være en del av laget. 41-åringen regnes som én av premier league-historiens beste målvakter, og i løpet av karrieren i england vant han fire premier league-titler. i tillegg vant han fa-cupen fem ganger og champions league én gang. cech spilte 124 kamper for det tsjekkiske landslaget, og han var med i både vm (2006) og em (2008 og 2012). (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »