Hovedsiden

Liten annonse
  Haaland og Bobb scoret da Manchester City tapte mot Celtic

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 24. juli 2024 KL:03.59)
  både erling braut haaland og oscar bobb kom på scoringslisten for manchester city i tirsdagens treningskamp mot celtic i usa. skottene vant kampen 4–3. manchester city startet med erling braut haaland, men det var oscar bobb som imponerte mest i oppgjøret mot de skotske seriemesterne. den norske 21-åringen herjet på kanten og både scoret og hadde to målgivende pasninger i 3-4-tapet mot celtic på kenan memorial stadium i north carolina. mens city mønstret flere unge spillere, stilte skottene med langt flere førstelagsspillere fra start. og det virket som det engelske laget ikke helt var ute av feriemodus i den første omgangen. da var celtic klart best, og de gikk til pause med 3-1-ledelse. (ntb)

  Toppligaer klager Fifa til EU-kommisjonen – får krast svar fra Fifa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. juli 2024 KL:12.25)
  europeiske toppligaer og spillerforeningen fifpro hevder landslagskalenderen er i strid med eus konkurranseregler. sammen klager de inn fifa til eu-kommisjonen. det kommer fram i en felles uttalelse fra european leagues og fifpro. med klagen ønsker man å bevise at fifas kalender for landslagsfotballen bryter med eus regelverk. – i flere år har ligaene og spillerforeningene gjentatte ganger oppfordret fifa til å utvikle en klar, gjennomsiktig og rettferdig prosess rundt landslagskalenderen. den er nå overmettet, blitt uholdbar for nasjonale ligaer og er en risiko for spillernes helse, står det i tirsdagens pressemelding. videre står det at juridiske grep nå «er det eneste ansvarlige steget for å beskytte fotballens økosystem og arbeidere fra fifas ensidige avgjørelser». på x svarer fifa at den nåværende kalenderen ble enstemmig godkjent av fifa-rådet, som er satt sammen med representanter fra alle kontinenter – inkludert europa. – fifas kalender er det eneste verktøyet som sikrer at internasjonal fotball kan fortsette å overleve, sameksistere og blomstre sammen med nasjonal og internasjonal klubbfotball, skriver fifa og fortsetter: – noen ligaer i europa opptrer med kommersiell egeninteresse, hykleri og uten hensyn til alle andre i verden. disse ligaene foretrekker tilsynelatende en kalender fylt med vennskapskamper og sommerturneer, ofte med omfattende globale reiser. norsk toppfotball er medlem av european leagues. (ntb)

  Toppligaer klager Fifa til EU-kommisjonen – mener landslagskalenderen bryter med regelverk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. juli 2024 KL:12.25)
  europeiske toppligaer og spillerforeningen fifpro hevder landslagskalenderen er i strid med eus konkurranseregler. sammen klager de inn fifa til eu-kommisjonen. det kommer fram i en felles uttalelse fra european leagues og fifpro. med klagen ønsker man å bevise at fifas kalender for landslagsfotballen bryter med eus regelverk. – i flere år har ligaene og spillerforeningene gjentatte ganger oppfordret fifa til å utvikle en klar, gjennomsiktig og rettferdig prosess rundt landslagskalenderen. den er nå overmettet og er blitt uholdbar for nasjonale ligaer og er en risiko for spillernes helse, står det i tirsdagens pressemelding. videre står det at juridiske grep nå «er det eneste ansvarlige steget for å beskytte fotballens økosystem og arbeidere fra fifas ensidige avgjørelser». norsk toppfotball er medlem av european leagues. (ntb)


  Stjernespurter slapp med skrekken – fortsetter Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:08.08)
  den eritreiske spurtkanonen biniam girmay kom seg unna tirsdagens velt uten store skader. lederen av poengkonkurransen er klar til å fortsette tour de france. det opplyser intermarché-wantys lege simon clayes i en melding på x. – undersøkelser viser at biniam har fått noen skrammer på høyre skulder, albuen og kneet, men det er ikke noe brudd. albueskaden behøvde to sting. tross smellen er biniam klar til å fortsette rittet, opplyser clayes. girmay har selv kommet med en oppdatering i sosiale medier. – takk for alle meldinger og støtte. jeg har pådratt meg noen små skader, men alt er i orden. jeg håper å se alle i nice, skriver girmay. eritreeren har vunnet hele tre etapper i årets tour de france. 24-åringen leder spurtkonkurransen med 32 poeng på jasper philipsen, men forspranget ble betydelig redusert da philipsen vant tirsdagens etappe. det skal likevel bli svært krevende for philipsen å ta igjen girmay. ingen av de gjenværende tour de france-etappene kategoriseres som flate. på den 17. og 19. etappen kommer imidlertid de innlagte spurtene, med mulighet for 20 poeng, før de tøffeste bakkene. (ntb)

  Uno-X-rytter Kulset straffet med bot etter ulovlig manøver – Vismas sportsdirektør må også punge ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:07.32)
  johannes kulset må ut med om lag 2400 kroner for å ha ligget bak en visma-bil etter at han gikk i asfalten mot slutten av den 16. tour de france-etappen. det skriver tv 2. med rett i underkant av tre mil igjen på tirsdagens spurtetappe veltet kulset i en venstresving. på vei opp igjen til hovedfeltet satt nordmannen i dragsuget bak en av bilene til visma-laget. den manøveren kostet 20-åringen 200 sveitserfranc (2400 kroner), 15 uci-poeng, ti spurtpoeng og 30 sekunder i sammendraget. straffet er også vismas sportsdirektør frans maassen. han må på sin side ut med cirka 6000 kroner for å ha hjulpet kulset. uno-x havnet også i trøbbel da en av lagets biler kjørte i feil retning i en rundkjøring. det fikk imidlertid ingen konsekvenser, ifølge tv 2. (ntb)

  Grøndahl og Blonz herjet da Norge slo Spania: – En god dag på jobben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:22.33)
  alexander blonz herjet i første omgang, mens tobias grøndahl ble norsk toppscorer da spania ble slått 35-29 i tirsdagens ol-oppkjøringskamp i håndball. lagene er i hver sin gruppe i ol-turneringen. tirsdag imponerte de norske klart mest da lagene målte krefter halvannen uke før avkast i frankrike. blonz scoret sju mål på åtte avslutninger før han hvilte mye av den andre omgangen. da benyttet grøndahl anledningen til å bli toppscorer. han endte med ni mål på ti avslutninger. han hadde også åtte assist og ble kåret til norges beste. – dette var en god dag på jobben. særlig når vi vet at vi historisk sett har slitt mot spania. vi spilte en fantastisk kamp. det var kontrollert, men også med litt ekstra trøkk og tempo, sa grøndahl til tv 2. (ntb)

  Bergerud står over Spania-oppgjør: – Litt vondt i ryggen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:11.49)
  norges førstekeeper torbjørn bergerud mister testkampen mot spania i gjøvik, men ol-deltakelsen er ikke truet. det opplyser landslagssjef jonas wille til tv 2. – bare litt vondt i ryggen, men ingen fare, skriver wille i en tekstmelding. ryggtrøbbel er et tilbakevendende problem for bergerud. målvakten har vært en nøkkelspiller for norge gjennom mange år. tirsdagens kamp mot spania er den siste norge spiller offentlig før paris-ol. lagene møtes igjen neste uke, men da skjer det bak lukkede dører. de norske håndballherrene starter lekene mot argentina 27. juli. deretter er det puljekamper mot regjerende mester frankrike, ungarn, egypt og danmark. (ntb)

  Ny seerrekord da Spania sendte Frankrike ut av EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:12.05)
  nær 900.000 seere var på det meste innom tv 2s plattformer underveis i em-semifinalen mellom spania og frankrike tirsdag kveld. det skriver kampanje. oppgjøret hadde i snitt 718.000 følgere, og det er rekord i årets mesterskap. tv 2 fikk en topp på 878.000 seere. – vi har hatt en forventning om at seertallene vil stige i takt med dramatikken i mesterskapet og at det spisser seg skikkelig til mot slutten, sier tv 2s sportsredaktør vegard jansen hagen til kampanje. randal kolo muani sendte frankrike foran tidlig i tirsdagens kamp. to lynraske scoringer fra lamine yamal og dani olmo sørget likevel for spansk triumf. i den andre semifinalen onsdag møtes england og nederland. også den vises på tv 2. – vi kunne nesten ikke ha bedt om bedre semifinaler enn det vi har fått. det er ikke nødvendigvis disse lagene som har spilt den beste fotballen, men det er store nasjoner som har en spesiell tiltrekningskraft for et stort publikum, og som vi er avhengig av å ha med oss i et fotballmesterskap, sier jansen hagen videre. nrk sender søndagens em-finale. (ntb)
  Bekreftet: Mbappé starter mot Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:15.04)
  kylian mbappé er klarert for spill og starter tirsdagens em-kamp for frankrike mot polen. det bekrefter det franske fotballandslaget. kapteinen brakk nesen i den innledende 1-0-seieren over østerrike i em og måtte dermed sitte på benken i 0-0-kampen mot nederland. polen er allerede slått ut av mesterskapet, mens frankrike trenger ett poeng tirsdag for å være helt sikre på å ta seg videre. mandag ville ikke frankrike-trener didier deschamps bekrefte om mbappé kunne spille deres siste gruppespillskamp mot polen. disse starter for frankrike: maignan, koundé, upamecano, saliba, theo hernandez, tchouaméni, kanté, rabiot, dembélé, mbappé, barcola.

  Fransk storavis: Mbappé starter mot Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:15.04)
  kylian mbappé skal være klarert for spill og starter tirsdagens em-kamp for frankrike mot polen. det skriver den franske storavisen l’équipe. kapteinen brakk nesen i den innledende 1-0-seieren over østerrike i em og måtte dermed sitte på benken i 0-0-kampen mot nederland. polen er allerede slått ut av mesterskapet, mens frankrike trenger ett poeng tirsdag for å være helt sikre på å ta seg videre. mandag ville ikke frankrike-trener didier deschamps bekrefte om mbappé kunne spille deres siste gruppespillskamp mot polen. mbappé har trent med maske i flere dager og må spille med den i tirsdagens oppgjør. etter mandagens trening var n`golo kanté imponert over hvordan han håndterer skaden. – han var god, han var farlig. jeg glemte nesten at han hadde på seg en maske. det er definitivt en stor fordel hvis kylian kommer tilbake, sa den tidligere premier league-stjernen. (ntb)

  Regan Smith satte verdensrekord på 100 meter rygg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:07.31)
  den amerikanske svømmeren regan smith viste kjempeform da hun svømte inn til 57,13 og verdensrekord på 100 meter rygg under landets ol-uttak tirsdag. dermed tok hun også tilbake verdensrekorden hun mistet i 2019. – det var planen. jeg er så stolt av meg selv, sa hun etter tirsdagens maktdemonstrasjon. smith skal ikke svømme 100 meter butterfly under ol. hun endte bak gretchen walsh og torri huske i uttaket denne uken. der er det bare de beste i indiana som får ol-plass. caeleb dressel, som vant fem gull under ol i tokyo i 2021, er også med i uttaksuken. han tok i 2022 pause fra sporten, og han feilet med å kvalifisere seg til vm i fjor. (ntb/nrk)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »