Hovedsiden

Liten annonse


  Stopperveteran forlenget med Manchester United: – Et privilegium

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 12. juli 2024 KL:16.51)
  jonny evans har signert en ny kontrakt med manchester united som strekker seg til juni 2025. det bekrefter klubben på sine nettsider. – jeg er glad for å ha forlenget kontrakten min i manchester united for en sesong til. å spille for denne flotte klubben og føle støtten fra våre utrolige fans er alltid et privilegium, sier evans. 36-åringen gjorde forrige sesong comeback i manchester etter åtte år borte fra klubben. i mellomtiden hadde stopperen spilt for west bromwich og leicester. evans skulle i utgangspunktet bare trene med united forrige sommer, men grunnet en lang skadeliste, ble han til slutt signert som en kriseløsning i forsvaret. evans fikk likevel 30 kamper forrige sesong. – å returnere til klubben forrige sesong var en ære, sier evans og trekker fram fa cup-gullet som sesongens høydepunkt. (ntb)


  Cavendish-hjelper testet positivt for korona – ute av Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:11.53)
  danske michael mørkøv stiller ikke til start på torsdagens etappe i tour de france. dermed forsvinner en viktig hjelperytter for mark cavendish. det skriver astana i egne mediekanaler. – michael mørkøv stiller dessverre ikke til start i dag. i går kveld og i dag morges testet han positivt for korona. til tross for at han føler seg bra, har det medisinske teamet bestemt at det lureste er å bryte rittet av for å beskytte ham mot langvarige effekter, skriver laget. dansken har vært en av verdens fremste opptrekkere i en årrekke, og tidligere i juli var han delaktig da cavendish ble den mestvinnende tour de france-rytteren gjennom tidene. – jeg har fått mange venner gjennom karrieren, men det er veldig få jeg kommer til å ringe når jeg er 70 år. han er en av dem, har cavendish uttalt. tidligere denne uken ble det kjent at mørkøv avslutter karrieren etter vm i banesykling på hjemmebane i oktober. (ntb)


  Kun 16 russiske utøvere påmeldt til OL i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:06.43)
  bare 16 russere og 17 belarusere har takket ja til å konkurrere under et nøytralt flag under sommerens ol i paris. den oppdaterte listen, som dekker ti disipliner med alt fra sykling til svømming og tennis, kan imidlertid endre seg dersom en trekker seg, sa en talsperson for den internasjonale olympiske komité (ioc) til afp. så langt har ioc telt 19 russiske avslag og sju fra belarusiske utøvere. blant dem er tennisstjernene aryna sabalenka og viktoryja azarenka. de fire inviterte russiske judoutøverne avslo alle sammen, noe også bryterne gjorde. de russiske turnerne hadde på forhånd meldt at de ikke ville delta. friidrettsutøverne er imidlertid alle utestengt av det internasjonale friidrettsforbundet. ioc har også utestengt de to landene fra alle lagkonkurranser. russland og belarus får ikke delta i ol på grunn av invasjonen ukraina. i stedet har individuelle utøvere lov til å konkurrere under et nøytralt flagg. ol arrangeres i paris fra 26. juli til 11. august. (ntb)


  Frustrert Pogacar om forlovedens OL-vraking: – Ekstremt skuffet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:11.33)
  rytteren urska zigart, som for tiden deltar i kvinnenes giro d`italia, er ikke tatt ut til slovenias ol-tropp. det forstår tour de france-leder tadej pogacar lite av. han er zigarts forlovede. – jeg har ikke ord, skriver pogacar på instagram, etterfulgt av: – hun er dobbelt nasjonal mester og den beste worldtour-rytteren fra slovenia, men hun ble ikke valgt. zigart vant fellesstarten i det slovenske mesterskapet med nesten 11 minutter ned til nærmeste konkurrent. 27-åringen ble også tempomester med langt over fire minutters margin. hun sykler for worldtour-laget jayco-alula, skriver tv 2, som omtalte saken først i norge. zigart selv skriver at vrakingen ikke er lett å akseptere, men hun ønsker de som skal delta lykke til. – det er mange ting jeg kunne skrevet, men jeg foretrekker å holde hodet hevet, skriver den slovenske mesteren.

  roglic-hjelper trekker seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:17.39)
  Aleksandr Vlasov, som er en av Primoz Roglics viktigste hjelperyttere, står av Tour de France som følge av en brukket ankel. Det melder sykkellaget hans, Bora-hansgrohe, på X. Vlasov pådro seg bruddet etter en krasj på søndagens 9. etappe. Ulykken skjedde rundt 50 kilometer før mål da russeren falt over styret og landet i en grøft. 28-åringen tok seg likevel til mål og endte som nummer 25 på etappen. Roglic ligger som nummer fire i sammendraget, 1.36 minutter bak den slovenske lederen Tadej Pogacar. (NTB)

  Dansk sykkelprofil legger opp etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:06.55)
  michael mørkøv (39) setter strek for en lang karriere etter årets sesong. han avslutter med vm i banesykling på hjemmebane. en av mørkøvs siste innsatser som sykkelrytter ble å hjelpe mark cavendish til seiersrekord i tour de france. til tv 2 sier astana-rytteren at kroppen ikke orker mer i de tøffeste rittene. – jeg får ikke nok utbytte av det arbeidet jeg legger ned. jeg synes at det har blitt for tøft å levere på det høyeste nivået i de mest krevende løpene, sier mørkøv til danske tv 2. mørkøv har tidligere syklet for saxo bank og katjusja. i sistnevnte var han lagkamerat med alexander kristoff i 2016 og 2017. der var han en viktig opptrekker for nordmannen i spurtene. 39-åringen startet karrieren med banesykling. mørkøvs siste eliteløp blir dermed under vm i banesykling på hjemmebane i oktober. (ntb)


  Nytt utlån for Vålerenga-forsvarer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:16.32)
  den albanske midtstopperen eneo bitri blir nok en gang lånt ut fra vålerenga. nå er 27-åringen klar for ungarske györ. det skriver vålerenga på sine nettsider. tidligere denne sesongen har bitri spilt for polske ks cracovia, hvor han har notert seg for ett mål på ti kamper. – eneo ønsket å spille på høyest mulig nivå, og får samtidig forutsigbarhet med en hel sesong. når györ kom opp med denne avtalen, passet det veldig bra for begge parter. for oss handler det om økonomi og prioriteringer, sier sportssjef joacim jonsson. låneavtalen strekker seg ut juni 2025, mens bitris kontrakt med vålerenga går til sommeren 2026. forrige sesong rykket vålerenga ned fra eliteserien og som følge ønsket bitri å bli lånt ut for å spille på et høyere nivå enn 1- divisjon i norge. (ntb)
  Zlatko Tripic forlenger med Viking

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. juli 2024 KL:13.41)
  viking-kaptein zlatko tripic har forlenget kontrakten sin med klubben. 31-åringens nye avtale strekker seg ut 2026-sesongen. det opplyser klubben på sine nettsider. –jeg er stolt og veldig takknemlig over å få være viking-spiller de neste årene. viking betyr utrolig mye for meg, og det er her jeg har spilt min beste fotball. det er utrolig deilig, og jeg gleder meg masse til fortsettelsen, sier tripic. – jeg har lyst til å oppleve flere store ting sammen med denne gjengen og føler jeg har masse mer å gi, fortsetter han. (ntb)


  murray trekker seg fra singleturneringen i wimbledon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:11.35)
  Andy Murray har drøyd lengst mulig med å ta en avgjørelse om deltakelse i årets Wimbledon. Han endte opp med å stå over Grand Slam-turneringens singlekamper. Det kom fram i en uttalelse tirsdag få timer før Murray skulle ha spilt mot tsjekkeren Tomas Machac i første runde. Etter planen skal skotten fortsatt spille doubleturneringen samme sted med broren Jamie Murray. Etter alt å dømme har Murray spilt sin siste singlekamp i Wimbledon. 37-åringen har antydet at han har få måneder igjen som profesjonell tennisspiller. 37-åringen har slitt med ryggen i lang tid og måtte gjennom en ryggoperasjon for å fjerne en cyste for en drøy uke siden. Murray vant Wimbledon i 2013 og 2016. Han deltok sist i turneringen i andre runde i fjor, og da måtte briten gi tapt i en femsetter mot Stefanos Tsitsipas. Neste store mulige begivenhet for Murray blir OL i Paris. Han ble olympisk mester både i London i 2012 og fire år senere i Rio de Janeiro. (NTB)

  Lilleberg skrev ny kontrakt med Tampa Bay Lightning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:06.16)
  emil martinsen lilleberg har undertegnet en ny avtale med ishockeyklubben tampa bay lightning i nhl. den er betydelig bedre enn den forrige. klubben opplyser om avtalen på sine nettsider mandag kveld. den strekker seg fra 2025/26-sesongen og er verdt 17 millioner kroner. han vil da tjene 8,5 millioner i året. backen lilleberg ble sist sesong hentet opp fra ahl-laget syracuse crunch da lightning slet med skader. i nhl imponerte nordmannen med sitt sterke fysiske spill, og han spilte i alt 37 kamper i verdens beste ishockeyliga. det har fått klubbledelsen til å forlenge kontrakten hans. lilleberg skrev i fjor sommer under på en toårsavtale som innehar en klausul som gir laget rett til å sende ham ned til ahl-klubben crunch. da vil han også gå betydelig ned i lønn. den nye kontrakten er en såkalt enveiskontrakt, som vil gi ham full lønn selv om han sendes ned til ahl. (ntb)
  Carljohan Eriksson klar for Sarpsborg 08

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:10.19)
  sarpsborg 08 har signert den 29 år gamle målvakten carljohan eriksson. det bekrefter klubben på sine hjemmesider mandag. målvakten fra finland har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2026-sesongen. erikkson kommer fra den danske klubben nordsjælland. 29-åringen har tidligere spilt for dundee united og den svenske klubben mjällby aif hvor han i 2021 ble kåret til årets målvakt i allsvenskan. – eriksson har vært øverst på listen vår etter vi forsto at marko ilic ikke ble med videre jeg kjenner ham veldig godt fra svensk fotball. det er en god ballstopper med gode reflekser, en god skuddstopper som også har fin høyde, sier sportssjefen i sarpsborg 08, hampus andersson.

  Går fra Aston Villa til Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 30. juni 2024 KL:16.18)
  brasilianske douglas luiz (26) er ferdig i aston villa etter over 200 kamper for premier league-klubben. neste stopp er italienske juventus. juventus opplyser om signeringen i sine mediekanaler søndag. kontrakten strekker seg til sommeren 2029. (ntb)  kiplesund trekker seg fra trestegskonkurransen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:20.13)
  ingar bratseth-kiplesund trekker seg fra lengdekonkurransen etter en kjenning. – den lille kjenninga som jeg fikk i konkurransen i går, den kjente jeg som en meg med en kniv i lusken på hvert eneste løpesteg, forteller kiplesund til nrk. dette skulle være kiplesunds siste trestegskonkurranse. men slik ble det ikke: – selv om det er siste gang, risikerer jeg ikke liv. men liv tror jeg ikke hadde vært noen fare for uansett, da. men helsa skal jeg ha med meg videre. det er unødvendig. jeg tror i går det var en bryter i hodet som ble skrudd litt av.

  Nagelsmann uenig med NRK-ekspertene om EM-endring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:19.19)
  i en kommentar i går argumenterte nrks fotballekspert carl-erik torp og nrks kommentator andreas stabrun smith for at det europeiske fotballforbundet uefa bør endre turneringsformatet i em. det er ikke tysklands trener julian nagelsmann enig i. europamesterskapet i fotball spilles for tredje gang med 24 lag. fram til 1992 deltok kun 8 lag i sluttspillet og i årene mellom 1996 til 2012 var antallet 16. turneringsformatet med 24 lag har ført til kjedeligere kamper, mener nrks ekspert og kommentator. på kveldens pressekonferanse spurte nrk om tyskerens mening. – syns du uefa bør vurdere å gå tilbake til 16 lag? – nei, jeg tror ikke det, svarer nagelsmann raskt, før han utbroderer: – det er viktig for mindre land at de kan ta del i et så stort turneringsoppgjør. det er alltid interessant. tyskeren trekker fram georgias prestasjon i mesterskapet. – de forbedrer seg i turneringen. det er utrolig hvordan de gjør det. de blir bedre og bedre i hvert kamp. nå står de overfor spania. det er spesielt. jeg liker å se nasjonale lag fra ulike land. det er bra som det er, mener nagelsmann.
  Emilie Bragstad forlater Bayern München – klar for Bayer Leverkusen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:12.27)
  emilie bragstad er ferdigspilt i bayern münchen. låneavtalen sist sesong med bayer leverkusen gjøres permanent. det opplyser leverkusen på sine nettsider. hun har skrevet under en avtale som strekker seg til sommeren 2026. – etter en god sesong her i leverkusen er jeg overbevist om at jeg kommer til å fortsette og forbedre meg, og at vi fortsatt kan oppnå mye som lag. jeg vil gjerne hjelpe med å stabilisere forsvaret vårt ytterligere, og jeg vil gjerne bidra enda mer offensivt, sier bragstad. hun signerte for bayern münchen i 2020 og har siden vært på lån i rosenborg og leverkusen. – emilie etablerte seg umiddelbart som en verdifull del av forsvaret vårt, sier sportsdirektør achim feifel. i 2023/24-sesongen var bragstad på banen for leverkusen i 21 av 22 kamper i bundesliga. hun scoret to mål. (ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »