Hovedsiden

Liten annonse
  Viktor Hovland nominert til høythengende pris – kan bli årets spiller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 41 minutter gammel - (mandag 4. desember 2023 KL:16.09)
  viktor hovland kan få den gjeve jack nicklaus-prisen som årets spiller på pga-touren i golf. den norske golfstjernen er nominert til prisen for første gang i karrieren. han får tøff kamp av wyndham clark, rory mcilroy, jon rahm og scottie scheffler om hedersbevisningen. hovland har en strålende sesong bak seg på pga-touren. han endte med to turneringsseirer og vant i tillegg det pengestinne pga-sluttspillet. det er medlemmene av pga-touren som stemmer fram vinneren av jack nicklaus-prisen. du må ha deltatt i minimum 15 turneringer for å kunne avgi stemme. det er ledelsen på den amerikanske touren som står bak nominasjonene som ble presentert mandag. i kategorien årets unge spiller deles arnold palmer-prisen ut. de nominerte til den er ludvig åberg, eric cole, nico echavarria og vincent norrman. avstemningen rundt hvem som skal få de to prisene avsluttes 15. desember. vinnerne offentliggjøres under den første pga-turneringen i januar. (©ntb)

  Storspill fra Hovland på siste dag på Bahamas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 3. desember 2023 KL:20.37)
  det ble ikke noe hat trick for viktor hovland i den eksklusive hero world challenge-turneringen på bahamas, arrangert i regi av tiger woods. nordmannen vant turneringen i både 2021 og 2022, men spilte svakt de tre første dagene og var aldri med i seierskampen. han leverte imidlertid svært bra søndag, hvor han på de 15 første hullene noterte seg for to eagler og seks birdier. de siste tre hullene gikk han ett slag over par og dermed ble det en runde på totalt ni slag under par. alle spillerne er ikke ferdigspilt, men i skrivende stund er det den beste runden så langt søndag. hovland ligger an til å avansere fra en 16. plass til en delt 11. plass.

  Hovland spilte med Tiger Woods og tok ham igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:22.01)
  viktor hovland gikk i ball med selveste tiger woods på 3. runde i world challenge og var ett slag bedre enn ham på runden. hovlands 70-runde gjorde at han tok igjen woods så de er på delt 16.-plass blant de 20 deltakerne før den avsluttende runden søndag. begge er på par totalt. nordmannen kom til bahamas i håp om å ta sin tredje strake seier i tiger woods` egen turnering, men sjansen var borte etter 73-runder både torsdag og fredag. hovland var to slag over par og elleve bak lederduoen, men han fikk gå den tredje runden sammen med woods. den amerikanske legenden startet med bogey på de to første hullene, mens hovland noterte birdie på 3. og 5. hull og var to under par. woods ville ikke la seg herje med, og innen halvspilt runde hadde han senket fire birdieputter slik at han selv var to under par. da hovland måtte tåle bogey på 9. hull, var han plutselig bak woods ikke bare i sammendraget, men også for dagen. woods fikk bogey på 11. hull, og de var likt igjen. begge greide birdie på 14. hull, men hovlands birdie på det neste hullet ble utslagsgivende for miniduellen på lørdagens runde. begge misset parputter på 18. hull og måtte tåle bogey der. (©ntb)

  Hovland skuffet igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:22.58)
  viktor hovland leverte en ny skuffende runde i world open på bahamas. en ny runde over par gjør at han i praksis er ute av seierskampen. hovland har vunnet invitasjonsturneringen to år på rad. tiger woods står bak turneringen som har bare 20 deltakere. med to slag over par har hovland bare fire mann bak seg på lista. han er ett slag bak woods, som er på 15.-plass i sin egen turnering. fredagens hovland-runde startet med bogey både på 1. og 2. hull. så kom han seg på rett side med birdie på 3., 6. og 9. hull, men en dobbeltbogey på 12. hull sørget for at han igjen var over par. en ny snuoperasjon med birdie på 14. og 15. par var til liten nytte da runden ble avsluttet med bogey på 16. og 18. hull. (ntb)

  Hovland skuffet igjen – kan se langt etter seiershattrick på Bahamas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:21.51)
  viktor hovland leverte en ny skuffende runde i world open på bahamas. en ny runde over par gjør at han i praksis er ute av seierskampen. hovland har vunnet invitasjonsturneringen to år på rad. tiger woods står bak turneringen som har bare 20 deltakere. med to slag over par har hovland bare fire mann bak seg på lista. han er ett slag bak woods, som er på 15.-plass i sin egen turnering. fredagens hovland-runde startet med bogey både på 1. og 2. hull. så kom han seg på rett side med birdie på 3., 6. og 9. hull, men en dobbeltbogey på 12. hull sørget for at han igjen var over par. en ny snuoperasjon med birdie på 14. og 15. par var til liten nytte da runden ble avsluttet med bogey på 16. og 18. hull. scottie scheffler og jordan spieth er i delt ledelse ni slag under par etter henholdsvis seks og fem spilte hull på 2. runde. lucas glover stjal likevel showet med hull-i-ett på 17. hull. (©ntb)


  Røff start på Hovlands tittelforsvar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:22.46)
  viktor hovland fikk en frustrerende åpning i jakten på en tredje strake golftittel i world challenge. han gikk første dag ett slag over par. det holder til en 16.-plass før de tre siste rundene på bahamas. hovland spilte seg til fire birdier (tre av dem på rad), men gikk også på noen stygge smeller. særlig det som skjedde på hull 17, vil plage ham. der havnet han i greenbunkeren og slet med å få ballen opp igjen. senere sendte han putten forbi hullkanten og noterte en sviende dobbeltbogey. fra før hadde han fått bogey tre ganger. hovland vant world challenge i både 2021 og 2022. tiger woods står bak turneringen som er en del av pga-kalenderen, men den teller ikke som en offisiell konkurranse. woods deltar selv på banen i new providence. det er første gang siden us masters i april at golfikonet spiller blant eliten. en ankeloperasjon satte 47-åringen ut av spill. amerikaneren startet første runde med å gå tre slag over par. kun 20 spillere er invitert til å delta på bahamas. (ntb)


  Immobile-dobbel senket Celtic

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:20.44)
  det blir ikke mer europacup på celtic når sesongen går inn i 2024. exiten ble klar med 0-2-tapet borte mot lazio i mesterligaen. odin thiago holms lag holdt lenge stand i roma, men på tampen slo innbytter ciro immobile til med to kjappe scoringer. celtic trengte et mirakel for å få utslagsspill i verdens gjeveste klubbturnering, men skottene blir heller ikke å se i europaligaen på nyåret. tirsdagens resultat betyr at celtic ender sist i en pulje som også har med atlético madrid og feyenoord. lenge så kampen ut til å bli et antiklimaks for lazio, men immobile kom til unnsetning. thiago holm ble sittende på celtic-benken gjennom kampen. trønderen står med totalt 54 minutter over to innhopp og ett rødt kort i høstens mesterliga. (ntb)

  vil ikke straffe utøvere som spiller turnering i russland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:12.28)
  womens tennis accociation (wta) vil ikke sanksjonere utøvere som velger å delta i en turnering som spilles i russland fra 1.–3. desember. det skriver reuters. wta organiserer turneringene på wta-touren og er det samme som atp-turneringer er for menn. wta har uttalt at de ikke støtter at turneringen holdes. spillere fra både wta og atp (øverste nivå for herrespillere) vil delta i turneringen. blant wta-spillerne som deltar er den tidligere kvartfinalisten i french og u.s. open, yulia putintseva fra kasakhstan, russiske anastasia potapova (nummer 28 i verden) og den tidligere roland garros-kvartfinalisten veronika kudermetova, som også er fra russland. atp-spillere inkluderer karen khachanov (nummer 15 i verden) fra russland, roberto bautista agut fra spania og frankrikes adrian mannarino, ifølge arrangementets nettside.

  Italia tok sin første Davis Cup-tittel på 47 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:21.02)
  jannik sinner og matteo arnaldi sørget for at italia kun trengte to kamper på å vinne davis cup-finalen i tennis mot australia i malaga søndag. det er første gang siden 1976 at italia vinner lagturneringen. arnaldi slo først alexei popyrin 7-5, 2-6, 6-4, mens sinner avgjorde kampen med seier over alex de minaur i strake sett. der endte det med sifrene 6-3, 6-0. australia har tapt to strake finaler i davis cup. i fjor ble canada for sterke i siste hinder. (ntb)

  Godset stoppet Nypan – tok NM-tittelen for G19-lag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:21.19)
  rosenborg stilte med stjerneskuddet sverre nypan i g19-finalen mot strømsgodset, men det holdt ikke til nm-gull. godset vant 4-3 etter ekstraomganger. marko farji ble matchvinner etter en strålende opprulling i det 107. minutt. inne i boksen styrte han kontant inn en ball fra høyre. indreløperen sto også bak godets 3-2-scoring etter en drøy time. da dro farji seg innover i banen og fyrte av et skudd på kanten av 16-meteren. ballen fikk en perfekt skru og havnet i lengste kryss. rosenborgs tomålsscorer tobias solheim dahl tvang fram ekstraomganger (2 x 5 minutter), men det viste seg å bli til ingen nytte. det er første gang at strømsgodset vinner nm-finalen for g19. gullet kom i klubbens andre finaleforsøk og ble en slags revansj. i 2015 tapte drammenserne hele 0-6 for nettopp rbk. rosenborg jaktet på sin åttende tittel i turneringen. nypan var med fra start, men en av eliteseriens største talenter kunne ikke redde laget fra nederlag på sarpsborg stadion. 16-årige nypan har vært i seniorlagets startellever i alle de 14 siste ligakampene han har vært tilgjengelige i.(ntb)

  Golf: Madelene Stavnar to slag fra toppen i Spania

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:19.17)
  solid spill sendte madelene stavnar (22) opp i tetsjiktet i sesongavslutningen på kvinnenes europatour i golf. hun er nummer to etter halvspilt turnering. den posisjonen deler hun med fire andre i spanske marbella. kirsten rudgeley fra australia leder med to slags margin. stavnar holdt seg til 68 slag på fredagens runde. ingen hadde et lavere antall. hun innledet sesongfinalen med en 69-runde. det ble én eagle, fem birdier og tre bogeyer på stavnars ferd mot toppen. hun er totalt sju slag under par. renate grimstad ligger på delt 60.-plass. hun viste bedre takter med spill som ga 71 slag mot 79 fra dagen før. (ntb)

  Milliardbonus for Hovland og golftoppene – kollega reagerer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.36)
  viktor hovland er blant 20 spillere på pga-touren som deler på nær 1,1 milliard kroner i bonus. ordningen slaktes av mindre kjent proffgolfer. onsdag fikk spillerne beskjed om utbetalingen, melder blant andre new york post. bonusen kommer i tillegg til enorme pengepremier fra turneringer. bonus gis til spillere som får hyppigst omtale i mediene, appellerer mest i sosiale medier og oppnår høyest gjenkjennelsesscore blant usas befolkning. dette er bonustoppen: 1) rory mcilroy 161 millioner kroner, 2) tiger woods 129 mill. 3) jon rahm 96,75, 4) jordan spieth 80,65, 5) scottie scheffler 60,50, 6) rickie fowler 59,12, 7) hovland 52,50. hovland deler plassen med flere spillere. totalt har 20 spillere fått bonus i år. laveste utbetaling er på 21,5 millioner kroner. reaksjonene har ikke latt vente på seg. – dette er et spark i ansiktet på resten av spillerne på pga-touren. der er det 150-200 spillere. så er det brukt 100 millioner dollar på 20 av dem. på tide med nytt lederskap på touren, skrev nate lashley i sosiale medier. der har han lagt ved en kopi av eposten hovland og co mottok onsdag. lashley har vært på pga-touren siden 2018 og spilt inn vel 73 millioner kroner i premiepenger på disse årene. hovland har hatt et strålende golfår. det ga ham tett på 150 millioner kroner i premiepenger i 2023. på toppen kommer bonusen på 52,5 millioner. (©ntb)

  Madelene Stavnar langt framme i Marbella

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:18.08)
  madelene stavnar gikk åpningsrunden tre slag under par og er på delt 10.-plass i sesongavslutningen på kvinnenes europatour i golf. stavnar greide seks birdier på sin første runde i andalucia costa del sol open de españa, som er det lange navnet på turneringen i marbella. det ble også tre bogeyer. det er fire slag opp til svenske linn grant, som er alene i ledelse. stavnar er bare to slag fra tredjeplassen. betydelig tråere var åpningsrunden for renate grimstad. hun gikk den sju slag over par og er på delt 69.-plass med bare tre spillere bak seg på resultatlista. grimstad greide tre birdier, men det hjalp lite all den tid to bogeyer fikk følge av to dobbeltbogeyer og en firedobbel bogey. (nrk)

  NFF utsetter NM-beslutning: – Kommer ikke til å fatte en beslutning før etter tinget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:14.44)
  norges fotballforbund tar ingen avgjørelser angående endringer av strukturen til fotball-nm. det kom fram under en pressekonferanse med fotballpresident lise klaveness og generalsekretær karl-petter løken torsdag ettermiddag. – vi opplever dessverre at nm har hatt litt dalende popularitet. vi er alle innforstått med at det vil skape reaksjoner om vi gjør endringer i norges eldste turnering, men igjen har vi ikke klart å opprettholde den statusen som turneringen hadde tidligere, sa løken. det såkalte hangeland-utvalget har forslått å endre cupens kampstruktur fra vår-høst til høst-vår. utvalget innstilling har møtt enormt med kritikk og motstand fra hele fotball-norge. nff har derfor valgt å avvente en endelig avgjørelse til etter forbundstinget i mars. – styret har stor forståelse for argumentasjonen i rapporten. vi har snakket med mange etter at rapporten ble lagt fram og har fått klar beskjed om at dette burde behandles på tinget, sa klaveness og fortsatte: – så det kommer vi til å gjøre. styret kommer ikke til å fatte en beslutning før etter tinget. cupen vil dermed gå som vanlig i 2024. forbundstinget er satt til 9. og 10. mars 2024 på ullevaal stadion. (©ntb)  Australian Open-sjefen fortsatt sikker på Nadal-comeback i Melbourne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:11.00)
  australian open-sjef craig tiley er fortsatt sikker på at rafael nadal vil spille grand slam-turneringen i januar tross skadetrøbbel. nadal, som har vunnet to av sine 22 grand slam-titler i melbourne, skadet seg i nettopp australian open i år. han forsøkte å gjøre comeback til grussesongen, men måtte gi opp. – rafa har trent. jeg følger ham tett, nesten hver dag, fordi han er et enormt trekkplaster for oss, sa tiley til journalister i melbourne torsdag. – forhåpentligvis i løpet av de neste to ukene får vi en klar bekreftelse på at han spiller. jeg er sikker på at rafa vil være her, fordi han ikke kommer til å gi slipp på muligheten til å gjenta det han gjorde for et par år siden, fortsatte han. tiley annonserte i starten av oktober at nadal ville gjøre comeback i australian open neste år. (ntb)  Barnsley sparket ut av FA-cupen – brukte en ikke spilleberettiget spiller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:17.34)
  barnsley er diskvalifisert fra den engelske fa-cupen fordi laget brukte en spiller som ikke var spilleberettiget i omkampen mot horsham. barnsley vant kampen 3-0, men det er horsham fra nivå sju som får møte sutton i 2. runde. – vi vil be våre tilhengere, spillere og ansatte om unnskyldning for denne beklagelige feilen, sier barnsley i en uttalelse på sitt nettsted. klubben avstår fra en anke. – selv om det var et uhell, er denne feilen langt fra å tilfredsstille de høye krav vi stiller til oss selv. vi godtar fotballforbundets avgjørelse og har satt i verk tiltak for å sørge for at noe slikt aldri skjer igjen. klubben er på 6.-plass i 1. divisjon og dermed blant de høyest rangerte klubbene i de to første ordinære rundene. lag fra premier league og mesterskapsserien går inn i turneringen først i 3. runde. spilleren som ikke skulle vært på banen er ikke navngitt, men 20-årige aiden marsh var utleid til york da den første kampen ble spilt, og han startet omkampen. bare spillere som er spilleberettiget når første kamp spilles kan være med i en omkamp. (©ntb)

  Tung tirsdag for Norges curlingkvinner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:06.07)
  norges kvinnelag i curling-em hadde en tung dag tirsdag med tap både for sverige (4-7) og italia (6-7). semifinaleplassen kan ryke. det norske laget vant fire av sine fem første kamper i turneringen, men er etter tirsdagens nedtur på delt 4.-plass med vertsnasjonen skottland. sveits og italia har allerede sikret semifinaleplass. norge tapte først mot sverige, deretter mot italia. norge møter tyrkia onsdag og avslutter mot vm-vertene skottland torsdag, i det som kan bli en avgjørende kamp om semifinaleplass. (ntb)

  Ramsfjells EM-lag tok viktig seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:17.44)
  magnus ramsfjell og hans lag tok en viktig seier med 11-5 over tyrkia i curling-em tirsdag. norge er fortsatt med i kampen om semifinaleplass. norge tok sin tredje seier i turneringen i aberdeen, men har tapt like mange ganger og må avslutte sterkt om det skal bli avansement. ramsfjell har med seg martin sesaker, bendik ramsfjell og gaute nepstad på laget. norge møter italia og tsjekkia onsdag, sveits torsdag. (ntb)

  Norge gikk på en smell mot Sverige i curling-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:13.31)
  de norske curlingkvinnene røk 4–7 for sverige i em. det var lagets annet tap i turneringen. det norske laget med marianne rørvik som skip tok det første poenget, men svenskene slo tilbake med to poeng i neste omgang. norge tok føringen igjen med to poeng i fjerde omgang, men derfra og inn var det sverige med skip isabella wranaa som hadde kommandoen. laget utlignet til 3-3 før de klarte å stjele ett poeng i de neste to omgangene med norsk sistesten. i den sjuende omgangen ble det sågar «stjeling» av to poeng og en svensk firepoengsledelse med to omganger igjen. (ntb)

  Studie: Vinter-VM førte til økt alvorlighetsgrad av skader i Europas toppligaer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:08.37)
  fotball-vm i qatar førte til at spillere fra europas fem beste ligaer brukte i gjennomsnitt åtte dager lenger på å komme seg tilbake fra skade etter mesterskapet forsikringsgruppen howden publiserte sin europeiske fotballskadeindeks for 2022-2023-sesongen, et år etter verdensmesterskapet, etter å ha studert effektene overbelastningen av kamper hadde på spillernes helse forrige sesong. studien viser at i oktober 2022 førte 88 registrerte skader til at spillere ble satt på sidelinjen i 11,35 dager i gjennomsnitt før turneringen, men det steg til 19,41 dager i januar 2023 etter turneringen. skader i ankel (170 prosent), legg/bein (200 prosent) og hamstring (130 prosent) så den største økningen i alvorlighetsgrad. – vi har tydelig sett at avviklingen av et vm i en europeisk vinter førte til at spillere trengte åtte ekstra dager på sidelinjen i andre halvdel av sesongen, sammenlignet med den første, sa howdens sportssjef james burrows. – påvirkningen var konsekvent på tvers av nasjonale ligaer, sa burrows. (ntb)

  Svenske Åberg tok sin første seier på PGA-touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:06.06)
  ludvig åberg er blant de heteste navnene i golfsporten og søndag kveld innkasserte han karrierens første seier på pga-touren i en turnering i den amerikanske delstaten georgia. 24-åringen hadde vært rangert som verdens beste amatør i en lengre periode, da han i sommer ble proff. siden har han spilt 14 individuelle proffturneringer, og nå står svensken med seier både på europatouren og på pga-touren. i tillegg var han også med på det europeiske laget som vant ryder cup i september, hvor åberg spilte flere av sine kamper sammen med viktor hovland. åberg leverte spesielt i helgen helt glimrende golf, med runder på 61 slag, ni under par, både lørdag og søndag. til slutt vant han med fire slag ned til canadiske mackenzie hughes. – de opplevelsene jeg hatt i løpet av de siste seks månedene, har overgått drømmene mine og jeg vil aldri glemme det, sier åberg på pressekonferansen etter seieren. svensken startet året som nummer 3064 på verdensrankingen, men hopper etter seieren inn blant de 50 beste i verden. den offisielle rankingen er foreløpig ikke klar, men ifølge statistikkorakelet nosferatu på x, vil han være rangert som nummer 32 i verden etter seieren. dermed vil han også være inne topp 50 ved nyttår, som sikrer han plass i en rekke storturneringer i 2024.

  Graham Hansen scoret da Barcelona herjet i «El Clásico»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:14.21)
  caroline graham hansen scoret ett mål og leverte en målgivende pasning for barcelona i 5-0-seieren over real madrid søndag. barcelona er fortsatt ubeseiret i alle turneringer denne sesongen. mot real madrid ble seiersrekken forlenget til ti kamper. caroline graham hansen startet på høyrekanten, mens ingrid engen startet i midtforsvaret. årets gullballen-vinner aitana bonmatí sendte katalanerne i føringen etter litt over et kvarter. graham hansen hadde målgivende på åpningsmålet, før hun selv tegnet seg på scoringslisten to minutter før pause. 28-åringen fra oslo satte en retur i mål etter et tverrliggertreff fra lagvenninne salma paralluelo. den norske stjernespilleren hadde selv et tverrliggertreff, samt en bom på åpent mål tidligere i kampen. mariona caldentey sørget for 3-0 til pause. to sene scoringer førte til at barcelona kunne juble for 5-0-seier. barcelona står med 27 poeng og full pott etter ni serierunder. seks poeng bak ligger tabelltoer real madrid. (©ntb)

  Hovland var i seierskampen - så slo han i vannet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:13.13)
  viktor hovland sikret en ny topplassering i finalen i dp world tour (tidligere europatouren). det til tross for en turneringspause på seks uker. da nordmannen slo ut på sitt site hull i turneringen, lå han to slak bak lederen. dermed måtte hovland gamble på det siste hullet. med sitt andre slag gikk han for green, men ballen ble litt for kort og endte dermed i vannet. hovland måtte droppe ballen og endte hullet med par. nordmannen endte likevel på andreplass i turneringen, 19 slag under par. danske nicolai højgaard vant turneringen, 21 slag under par.

  Djokovic klar for finale i ATP-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:23.06)
  verdensener novak djokovic vartet opp med solid tennis og slo stjerneskuddet carlos alcaraz 6-3, 6-2 i semifinalen i atp-tourfinalen. dermed er serberen klar for finalen i turneringen som runder av 2023-sesongen. møtet mellom verdens to beste tennisspillere ga en forbausende enkel seier til djokovic. veteranen kom riktig nok i trøbbel allerede i første game, der han to ganger måtte avverge bruddball for å gå opp til 1-0. senere fikk han mer kontroll, og djokovic brøt alcaraz til 5-3 før han servet åpningssettet hjem. i annet sett brøt djokovic motstanderen til både 2-1 og 5-2, og da ble veien til seier for lang for den energiske spanjolen. i finalen skal djokovic møte jannik sinner (22), som slo daniil medvedev 2-1 i sett i sin semifinale på hjemmebane i torino. finalen spilles søndag. (ntb)

  woods gjør pga-comeback i sin egen turnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:20.35)
  golfstjernen tiger woods forbereder seg på comeback på pga-touren. han melder seg klar til sin egen turnering, hero world challenge, på bahamas i månedsskiftet. turneringen er blitt vunnet av det norske golfesset viktor hovland de siste to årene. via meldingstjenesten x opplyses det at woods skal spille årets turnering sammen med blant andre justin rose og lucas glover. woods pådro seg alvorlige skader i en bilulykke i 2021, og han har siden slitt med smerter og plager i et bein. han gjorde comeback i us masters i 2022 og spilte noen få turneringer etter det, men måtte så trekke seg underveis i årets masters-turnering. etter det gikk amerikaneren gjennom en ny ankeloperasjon, og han har ikke vært spilleklar før nå. woods var riktig nok å se på golfbanen som caddie for sønnen charlie tidligere i november. hero world challenge spilles fra 30. november til 3. desember. (©ntb)

  Sinner tok seg til finale i ATP-sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:17.31)
  italienske jannik sinner (22) slo daniil medvedev med 2-1 i sett og sikret seg en plass i finalen i atp-sluttspillet på hjemmebane i torino lørdag. sinner vant kampen med sifrene 6-3, 6-7 (4-7), 6-1. verdensfireren er den første italieneren som har tatt seg til finalen i turneringen. det bidro til stor jubel blant de 12.000 oppmøtte supporterne. der møter han enten verdensener novak djokovic eller verdenstoer carlos alacarz. hvem som tar den siste finaleplassen, avgjøres lørdag kveld. finalen spilles søndag. (©ntb)

  Hovland med ny kanonrunde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:14.06)
  golfesset viktor hovland gikk en strålende tredjerunde i sesongfinalen på europatouren i dubai. nordmannen henger med i tetkampen. 26-åringen har levert totalt seks birdier på runden, og han plasserer seg ett slag bak ledende matt wallace før den avsluttende runden søndag. sistnevnte klinket til med hele ni strake birdier og tolv totalt på lørdagens runde. det er en tangering av verdensrekorden, skriver sky sports. hovland startet sesongfinalen i dubai med tre slag under par på åpningsrunden torsdag. fredag fulgte han opp med en kjemperunde og plasserte seg i god posisjon med totalt ni slag under par før lørdagens runde. helgens turnering er sesongens siste på europatouren. det er allerede klart at nordirske rory mcilroy vinner europatouren sammenlagt denne sesongen. hovland har lagt bak seg en supersesong, der han endte opp som seierherre i pga-sluttspillet. den siste turneringen han spilte var ryder cup i roma i september. der var han en av lederskikkelsene for et europa-lag som fikk revansje mot usa etter nederlaget i 2021. turneringen i dubai avsluttes søndag. (ntb)

  Alcaraz videre i ATP-sluttspillet – møter Djokovic i semifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:17.16)
  den spanske tennisstjernen carlos alcaraz tok seg videre til semifinale i atp-sluttspillet da han slo daniil medvedev i strake sett i torino fredag. spanjolen vant kampen med sifrene 6-4, 6-4. dermed skal alcaraz møte novak djokovic i semifinalen. oppgjøret blir spilt mellom verdens to høyest rangerte tennisspillere. – novak er novak. han er verdens beste spiller akkurat nå. han har bare tapt seks kamper i år, så han er helt utrolig, sa spanjolen etter kampen. tross fredagens tap er også medvedev videre til neste runde. det var allerede klart etter onsdagens kamper. duoens avansement betyr også at alexander zverev er ute av turneringen. tyskeren slo alcaraz i første kamp, men røk på et tap for medvedev runden etter. zverev møter andrej rublev fredag kveld. turneringen avsluttes søndag. (©ntb)

  Hovland i tetsjiktet i sesongfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:14.22)
  viktor hovland leverte en kjemperunde på europatouren i dubai. han er i seierskampen i sesongfinalen etter to runder. etter å ha gått tre slag under par på den første runden, der han også misset en del birdieputter, var hovland svært solid på fredagens runde. seks slag under par sørget for at han sluttet runden på ni slag under par totalt. 26-åringen fikk sju birdier og én bogey fredag. hovland ligger på delt annenplass, to slag bak leder nicolai højgaard fra danmark. helgens turnering er sesongens siste på europatouren. det er allerede klart at nordirske rory mcilroy vinner europatouren sammenlagt denne sesongen. (ntb)

  Hovland med i tetsjiktet i Dubai

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:13.10)
  viktor hovland spilte lenge nærmest prikkfritt på åpningsrunden i sesongavslutningen på europatouren. etter tolv hull var han fire slag under par for dagen etter fire birdier, men avslutningen ble av det mer ustabile slaget. et dårlig utslag på hull 16 endte med rundens første bogey, før han på hull 17 på spektakulært vis havnet ut på en bro. ballen trillet akkurat over greenen på par 3-hullet og ned på broen, hvor den etter hvert stoppet. derfra var hovland nær ved å redde seg inn, men det ble nok en bogey. med en birdie på hull 18, rundens siste hull, ble det til slutt en runde på tre slag under par. i skrivende stund holder det til en delt syvendeplass, to slag bak teten. turneringen er hovlands første siden han var med på det europeiske vinnerlaget i ryder cup i slutten av september.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »