Hovedsiden

Liten annonse
  Carlsen knuste Nakamura i ny gigantduell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 25. september 2023 KL:20.18)
  magnus carlsen brukte bare tre partier på å beseire hikaru nakamura i årets sjette champions chess tour-turnering mandag. dermed fikk en formsterk carlsen en drømmestart på turneringen. mandagens duell ble spilt over fire partier hurtigsjakk. der innledet carlsen med en overbevisende seier, før det ble remis i parti nummer to. deretter leverte den norske sjakkstjernen et nytt kjempeparti med hvite brikker. carlsen skaffet seg raskt et solid overtak i stillingen, og til slutt ga nakamura opp. – det er ikke gøy å tape på tre partier mot en av dine argeste konkurrenter, sa tv 2s sjakkekspert jon ludvig hammer. i forkant av duellen var carlsen tydelig på at nakamura er spilleren han legger mest prestisje i å møte om dagen. – ja, definitivt. i hvert fall når det ha ndlert om lynsjakk eller raskere enn det, sa han til tv 2. (ntb)

  Spanjol avgjorde Solheim Cup for Europa – «Tutta» på gråten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:17.50)
  spanske carlota cigandas birdie på det 17. hullet ble avgjørende for at europa klarte å ta hjem solheim cup for tredje gang på rad. med cigandas seier ble det 14-14 etter to dager med parspill og en dramatisk søndag med 12 singlekamper. ved uavgjort går pokalen til tittelforsvareren, og europas lagkaptein suzann pettersen kunne juble over triumf i den prestisjetunge turneringen mot usa. – jeg må innrømme at tårene presser på. det var spennende helt til slutt. alt handlet om ciganda, og hun presterte. også carolina hedwalls sluttspurt ble avgjørende, sa «tutta» til eurosport. – vi har hatt det beste laget her, og jeg er så stolt av spillerne. de spilte med hjertet etter å ha kommet under fredag. nå blir det en ganske så flott fest, og det blir på den spanske måten. (ntb)

  Irland slo tittelforsvareren i rugby-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. september 2023 KL:23.36)
  verdensener irland slo verdensmester sør-afrika 13-8 i lørdagens storkamp i vm i rugby union. mack hansen ble første spiller som greide å score et try mot sør-afrika i turneringen. – dette var som en grand slam på steroider. det føltes som det var 800.000 mennesker på tribunene, sa hansen til itv etter kampen. cheslin kolbe svarte med et try for «springboks» tidlig i 2. omgang. sør-afrika ledet store deler av kampen, men måtte betale for dårlige spark. manie libbok tar seg vanligvis av dem, men han har slitt med presisjonen i vm. scrumhalf faf de klerk har overtatt noen av sparkene, men de to misset til sammen fire av fem spark i lørdagens kamp, og det kostet 11 poeng. et spark fra jonathan sexton midtveis i 2. omgang sendte irland foran for godt. da jack crowley sparket en ny trepoenger tre minutter før slutt, trengte sør-afrika et try for å utligne og få sjansen til å sparke vinnerpoengene. sør-afrika kom ikke nærmere enn ti meter fra irlands mållinje, og for første gang kunne irene juble for seier over sør-afrika i en vm-kamp. irland har nå vunnet 16 landskamper på rad. (ntb)

  Vipers med ny klar seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. september 2023 KL:19.45)
  etter tapet i åpningsrunden har vipers kristiansand funnet seierstaktene igjen i mesterligaen håndball. lørdag ble zaglebie lubin knust 33-20 i polen. vipers har vunnet turneringen tre år på rad, men tapte klart for ikast i åpningen av høstens gruppespill. forrige helg slo laget tilbake med 37-26 over forrige sesongs finalemotstander ftc hungaria, og lørdag ble det ny utklassingsseier. katrine lunda slo an tonen med godt keeperspill, og framover tegnet anna vjakhireva og mina hesselberg seg hyppig på scoringslista. vjakhireva ble lagets toppscorer med åtte mål. med seieren klatret vipers på tabellen, men er fortsatt bak krim ljubljana og ikast som ennå ikke har avgitt poeng. (ntb)  Mol og Sørum er spent på uvant faktor i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:15.42)
  fra 6. - 15. oktober skal verdensmesterskapet i sandvolleyball arrangeres i tlexcala i mexico. i den anledning stiller mol og sørum som tittelforsvarere. en av utfordringene stjerneduoen kommer til å bli konfrontert med er tynn luft på over 2000 meters høyde. – høyden er en faktor som er ny for oss. vi hadde en liten samling i mexico tidligere i år og opplevde stor forskjell fra de forholdene vi er vant med. pulsen steg fortere og ballen beveget seg veldig annerledes. så vi er glad for å ha noen dager i forkant, sier mol og sørum til nrk. så langt i år har duoen vært stødige med topp tre plassering i de syv første turneringene på verdenstouren. i tre av dem ble det seier. i august ble det dog en overraskende exit i kvartfinalen i em for mol og sørum. isteden endte svenske åhmann og hellvig som gullmedaljører i mesterskapet. söta bror kan også bli å frykte når vm går av stabelen. –sverige og usa er de som har skilt seg mest ut i år. de har en litt annen spillestil med mye andreball og et tempo som utfordrer oss ganske mye, sier mol og sørum. – det blir veldig spennende. det er mange gode konkurenter som har lyst til å slå oss, så vi gleder oss til å komme i gang, legger de til.

  Krisestart for Tutta og Europa i Solheim Cup: – Hun har fått noe å tenke på

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:12.58)
  suzann «tutta» pettersen måtte se elevene sine få den verst tenkelige starten på den prestisjetunge solheim cup-duellen mot usa fredag. europa ligger under 0-4. den gjeve golfturneringen ble innledet med foursomekamper fredag formiddag. der slår spillerne annenhver gang på samme ball. europa-kaptein pettersen måtte se laget sitt slite allerede i åpningen, og de fire duellene utviklet seg etter hvert til å bli det reneste marerittet. da fasiten var skrevet, hadde amerikanerne tatt alle de fire poengene. – tutta har fått noe ekstra å tenke på. det var ikke planen å være fire poeng ned, sa discovery-kommentator andreas torp. særlig overraskende var det at britiske charley hull og danske emily kristine pedersen fikk kjempetrøbbel mot amerikanerne ally ewing og cheyenne knight. hull og pedersen fikk aldri spillet til å stemme, og duellen var avgjort i amerikansk favør allerede etter 14 hull. – en fryktelig svak prestasjon av charlie hull og emily pedersen. det er ingen tvil om at én av dem, kanskje begge to, skal settes på benken til ettermiddagens runde, sa torp under discoverys sending. fredag ettermiddag fortsetter duellen i spania med fire fourballkamper. der slår de fire spillerne i hver kamp på hver sin ball, og den beste ballen fra hvert av kontinentet er tellende på de 18 hullene. (ntb)

  Ødegaard med praktmål i storseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:22.53)
  martin ødegaard viste seg virkelig frem da han dunket inn arsenals fjerde scoring fra langt hold mot psv i mesterligaen. london-laget var overlegne på eget gress, og bukayo saka scoret allerede etter ni minutter. 10 minutter senere doblet leandro trossard, før gabriel jesus sikret 3–0 til pause. arsenal, anført av kaptein ødegaard, styrte resten av kampen og 24-åringen fikset sluttresultatet 4–0 etter 70 minutter med sin første mesterligascoring. – vi er med i denne turneringen for å kjempe og gå hele veien. det er en fantastisk start, så nå må vi jobbe hardt videre så får vi se, sier ødegaard i seiersintervjuet. lens og sevilla spilte 1-1 i gruppe b.

  Carlsen finaleklar etter utklassing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:06.12)
  magnus carlsen levnet ikke wesley so en sjanse i semifinalen i lynsjakkturneringen speed chess championship. fredag spiller han finale. carlsen var så overlegen at han på ett tidspunkt vant sju partier på rad. han tapte bare to av 29 partier, og seierssifrene ble 22-7. – jeg følte meg ikke spesielt energisk før kampen, men jeg var rolig og fokusert, og jeg synes jeg spilte veldig bra i starten. særlig de tre første seirene var av veldig høy kvalitet, og det satte tonen, sa carlsen til chess24. (ntb)


  Egil «Snapper`n» Johansen er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:18.20)
  den tidligere fotballspilleren egil johansen (61) er død etter å ha blitt diagnostisert med nervesykdommen als i fjor. det opplyser vålerenga på x/twitter tirsdag. «vår dypeste medfølelse og tanker går til egils familie. hvil i fred, «snapper`n». du er alltid en av oss», skriver klubben. johansen fikk als-diagnosen på våren i fjor etter flere turer inn og ut av sykehus. tidligere i år var han æresgjest under en fotballkamp på vålerengas stadion. johansen fikk sitt kallenavn «snapper`n» da han var ishockeykeeper som ung. han ble av mange sett på som en bohem i vålerenga. midtbanespilleren ble seriemester to ganger og spilte to cupfinaler. han fikk 12 landskamper og scoret to mål. begge var vinnermål i borteseirer i 1984, i debutkampen mot island og mot egypt. samme år spilte han for norge i ol-turneringen i usa. (ntb)

  City jakter ny mesterligatriumf

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:06.39)
  erling braut haaland og manchester city er tittelforsvarer når mesterligaen går inn i sin siste sesong med det «gamle» formatet. neste år vil turneringen bli noe helt annet. da skal nemlig 36 lag konkurrere i en stor tabell i stedet for i puljer. – hver sesong starter vi med drømmen om å vinne. det er ingenting som er endret fra tidligere år. vi ønsker å forsvare denne seieren, men denne turneringen aksepterer ikke feilskjær. i morgen er det første steget, sa city-manager pep guardiola på pressekonferansen mandag. city er i gruppe som med røde stjerne, young boys og rb leipzig. (ntb)

  Hovland beholder fjerdeplassen på verdensrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:12.34)
  golfesset viktor hovland er stadig nummer fire på verdensrankingen. nordmannen endte på en sterk femteplass i det europeiske pga-mesterskapet i helgen. hovland har avansert på verdensrankingen den siste tiden etter at han vant to turneringer i pga-sluttspillet. etter femteplassen i turneringen utenfor london i helgen, beholder han sin posisjon som verdens fjerde beste golfspiller. hovland har tredjeplass som sin beste plassering på rankingen. det oppnådde han i fjor. amerikanske scottie scheffler topper rankingen foran rory mcilroy (nord-irland) og jon rahm (spania). den neste for hovland er ryder cup i månedsskiftet. der er han en del av et europeisk lag som skal forsøke å slå tilbake mot usa. hovland deltar i sin andre ryder cup-utgave.

  Hovland holder fjerdeplassen på verdensrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:10.40)
  viktor hovland avsluttet godt i helgen og endte på en femteplass i bmw pga championship på europatouren. turneringen er hovlands siste før ryder cup neste uke og nordmannen ligger trygt plassert på fjerdeplass på verdensrankingen denne uken. scottie sheffler topper stadig verdensrankingen, med rory mcilroy og jon rahm på plassene bak. hovland var i fjor vår helt oppe på tredjeplass på verdensrankingen.

  Holger Rune trekker seg fra Laver Cup

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:05.55)
  den danske tennisstjernen holger rune trekker seg fra turneringen laver cup. dansken sliter med ryggproblemer. den danske 20-åringen, ranket som nummer fire i verden, har siden mai vært plaget med ryggsmerter. nå setter smertene en stopper for danskens deltakelse i laver cup i vancouver denne uken. laver cup er en turnering der europa møter et lag fra resten av verden. spanske alejandro davidovich fokina, ranket som nummer 25 i verden, tar danskens plass, melder arrangøren på sine nettsider. rune sikter seg nå inn mot china open i beijing mot slutten av måneden og en masters 1000-turnering i shanghai i starten av oktober. casper ruud skal for tredje gang være en del av europas lag i turneringen. i tillegg til ruud og fokina, skal også stefanos tsitsipas, andrej rubljov, hubert hurkacz og gaël monfils spille for europa. verdenslaget består av taylor fritz, frances tiafoe, tommy paul, félix auger-aliassime, ben shelton og francisco cerundolo. (ntb/nrk)

  Tung avslutning for Hovland – Fox vant overraskende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. september 2023 KL:17.43)
  viktor hovland startet sisterunden bra, men klarte ikke å blande seg inn i seierskampen i det europeiske pga-mesterskapet. nordmannen endte på femteplass. hovland trengte en superdag for å kunne vinne turneringen, og han var på vei mot noe stort etter tre birdier på de første sju hullene. så ble det trøblete for 25-åringen fra oslo. han havnet i bunkeren på det niende hullet og måtte hente fram en sterk langputt for å berge par. på neste hull havnet utslaget ute blant publikum, og med ett slags straff endte det med bogey på par 3-hullet. nordmannen berget par med et vakkert innspill fra bunkeren på hull 11 og fulgte opp med en fin birdie på 12. hull (par 5). de neste tre hullene jobbet han godt for å sikre par i et heftig regnvær i sør-england. nordmannen misset så vidt med birdieputten på hull 16, og dermed ble det par. på 17. hull traff han imidlertid godt med putteren, og dermed var han tilbake på birdiesporet. på 18. og siste hull spilte hovland igjen bra, og dermed ble det en ny birdie. newzealenderen ryan fox spilte meget solid og tok en noe overraskende seier i turneringen, 18 slag under par. han plasserte seg ett slag foran den engelske duoen tyrrell hatton og aaron rai. (ntb)

  Småseig avslutning for Hovland i England

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. september 2023 KL:17.43)
  viktor hovland startet sisterunden bra, men klarte ikke å blande seg inn i seierskampen i det europeiske pga-mesterskapet. nordmannen ligger på delt 4.-plass. hovland trengte en superdag for å kunne vinne turneringen, og han var på vei mot noe stort etter tre birdier på de første sju hullene. så ble det trøblete for 25-åringen fra oslo. han havnet i bunkeren på det niende hullet og måtte hente fram en sterk langputt for å berge par. på neste hull havnet utslaget ute blant publikum, og med ett slags straff endte det med bogey på par 3-hullet. nordmannen berget par med et vakkert innspill fra bunkeren på hull 11 og fulgte opp med en fin birdie på 12. hull (par 5). de neste tre hullene jobbet han godt for å sikre par i et heftig regnvær i sør-england. spillet ble stoppet på grunn av fare for lynnedslag mens hovland var i gang med det 16. hullet. spillerne måtte vente halvannen time på å sette i gang igjen. nordmannen misset så vidt med birdieputten på hull 16, og dermed ble det par. på 17. hull traff han imidlertid godt med putteren, og dermed var han tilbake på birdiesporet. på 18. og siste hull spilte hovland igjen bra, og dermed ble det en ny birdie. (ntb)

  Håndball-EM sikret publikumsrekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. september 2023 KL:08.54)
  det blir satt verdensrekord i tilskuere på en håndballkamp under em for menn i tyskland neste år. arrangøren håper på nær 55.000 på tribunene. det er allerede solgt over 50.000 billetter til åpningskvelden 10. januar i düsseldorf, melder det europeiske håndballforbundet (ehf). da går kampene frankrike – nord makedonia og sveits – tyskland. det skal være mulig å få inn nær 55.000 på fotballstadionet. den stående bestenoteringen er fra 2014 da 44.189 tilskuere fulgte bundesliga-oppgjøret mellom rhein neckar-löwen og hamburg. norge deltar i em og starter turneringen i berlin. der er tilskuerkapasiteten 17.000. (©ntb)


  Carlsen utklasset «Nepo» – museglipp og tidstap på veien mot semifinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:18.18)
  magnus carlsen var klart best i kvartfinalen mot jan nepomnjasjtsjij i den digitale lynsjakkturneringen speed chess championship. i neste uke venter wesley so. det ble norsk seier med de suverene sifrene 20,5-9,5. underveis hadde carlsen råd til å tape partier på både museglipp og tid. sistnevnte skjedde i en remisstilling, og bildene fra direktesendingen viste to måpende sjakkstjerner i sekundene som fulgte. carlsen var oppgitt og så nepomnjasjtsjij ta innpå i sammendraget, men han ristet av seg irritasjonen og skaffet seg en kjempeluke. mot slutten av kvartfinalen spilte han med visshet om at han allerede hadde vunnet. speed chess championship samler 16 av verdens beste lynsjakkspillere. i turneringen spilles det 90 minutter med 5+1 (5 minutter på klokka, pluss ett sekund for hvert trekk), fulgt av 60 minutter med 3+1 og til sist 30 minutter med 1+1. (©ntb)

  Nepomnjasjtsjij videre i Speed Chess Championship – møter Carlsen i kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. september 2023 KL:23.02)
  jan nepomnjasjtsjij beseiret arjun erigaisi i 1. runde i lynsjakkturneringen speed chess championship og møter magnus carlsen i kvartfinale. turneringen samler 16 av verdens beste lynsjakkspillere. carlsen slo santosh vidit med utklassingssifrene 17,5 mot 8,5 i sin første kamp tirsdag. det ble betydelig jevnere mellom «nepo» og erigaisi. etter de ordinære partiene var det uavgjort med 14,5 poeng til hver, og dermed måtte det avgjøres i ett skilleparti. det vant russeren. i turneringen spilles det 90 minutter med 5+1 (5 minutter på klokka, pluss ett sekund for hvert trekk), fulgt av 60 minutter med 3+1 og til sist 30 minutter med 1+1. carlsen møter nepomnjasjtsjij fredag. vinneren møter amerikanske wesley so i semifinale neste uke. so beseiret alireza firouzja 16,5-15,5 onsdag. (ntb)  Rankingfall for Ruud – Djokovic tilbake som verdensener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:07.29)
  den norske tennisprofilen casper ruud (24) taper betydelig terreng på den offisielle atp-rankingen. serberen novak djokovic klatrer på sin side til topps igjen. den ferske us open-mesteren innkasserer 2000 poeng for turneringsseieren på hardcourten i new york, og 36-åringen kan dermed smykke seg som ener på verdensrankingen. spanske carlos alcaraz har vært rangert som den beste tennisspilleren siden 26. juni, men fjorårets vinner av us open henvises til 2.-plass. daniil medvedev blir værende som nummer tre på rankingen. casper ruuds tidlige exit i grand slam-turneringen gjør at han mister hele 1155 poeng og faller til 9.-plass. (ntb)

  Tyskland tok VM-gull i basketball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:16.44)
  tyskland kunne juble for sitt første vm-gull i basketball med 83-77-seier over serbia søndag. tyskerne skaffet seg en tipoengsledelse tidlig i den siste omgangen. med 48 sekunder igjen skilte det bare fire poeng, men tyskerne holdt unna og kunne juble vilt for gull. tyskland ble ledet an av nba-stjernen dennis schröder i vm i filippinene. toronto raptors-profilen scoret 28 poeng i finaletriumfen. tyskland står med to medaljer i basket-vm. den første kom da laget tok bronse i 2002. serbia måtte klare seg uten sin største stjerne i nikola jokic i turneringen. han har valgt å prioritere hvile foran en ny nba-sesong der hans denver nuggets skal forsøke å forsvare tittelen. aleksa avramovic og bogdan bogdanovic viste godt spill for serbia i finalen, men greide ikke løfte laget til seier. serbia tok sølv i 2014. tidligere søndag vant canada over usa i bronsekampen. (ntb)  Solbakken om Gullballen: – Står mellom Messi, Mbappé og Haaland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. september 2023 KL:14.54)
  erling braut haaland og martin ødegaard ble begge nominert til gullballen (ballon d`or) på herresiden tidligere denne uken. haaland har tidligere blitt nummer 11 og nummer 10 i den prestisjefylte kåringen og nå tror solbakken på en langt bedre plassering for den norske stjernespissen. – jeg tenker det står mellom messi, mbappé og erling. men hvis du spør meg om hvem jeg tror vinner, så tror jeg messi vinner på grunn av vm. det blir alltid lagt vekt på i vm-år og der var mbappé også. det er nok de tre, sier han og fortsetter: – så har erling både toppscorertitler og sprengt rekorder og alle årets spillertitler i england, pluss at han vant den gjeveste klubbturneringen. så han stiller sterkt han også, sier solbakken. på kvinnesiden er guro reiten nominert til prisen. for både ødegaard og reiten er det første gang de er nominert til gullballen.

  Borge utslått i Cincinnati

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:20.23)
  celine borge har spilt ferdig i ukas lpga-turnering i ohio. med åtte slag over par på de to første rundene endte hun tredje sist. borge fikk det ikke til på banen i cincinnati. etter en 77-runde torsdag brukte hun 75 slag fredag. det holdt bare til 142.-plass blant de 144 deltakerne. fem bogeyer og to birdier ble fasit for borge fredag. det ligger an til at de som vil kvalifisere seg for videre spill må være under par etter to runder. chien pei-yun fra taiwan leder turneringen. etter runder på 66 og 64 slag er hun åtte slag under par. (ntb)

  Johannessen ute av tetsjiktet i Irish Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:19.20)
  kristian krogh johannessen greide ikke å følge opp torsdagens kjemperunde og falt på listene med en 74-runde i irish open i golf fredag. nordmannen var på delt andreplass etter å ha gått åpningsrunden på 66 slag. sju birdier og en eneste bogey var fasiten første dag. fredag innledet han i samme spor med birdie på tre av de fire første hullene, men resten av veien gikk det trått. det ble fem bogeyer og en runde to slag over par. dermed falt han til delt 32.-plass, men han greide cuten uten problemer og får spille videre i helgen. jordan smith fra england og shubhankar sharma fra india er i delt ledelse. de er begge 13 slag under par halvveis i turneringen, ni slag foran johannessen. (ntb)

  Tyskland slo ut USA – klare for VM-finale i basketball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:17.15)
  tyskland tok seg til sin første vm-finale i basketball for menn ved å slå usa 113-111 i en jevn og spennende semifinale. i finalen venter serbia. andreas obst fra bayern münchen var kampens store spiller og scoret 24 poeng. tyskland går til søndagens finale ubeseiret i turneringen, som er gjennomført med kamper i japan, indonesia og filippinene. sluttrundene avvikles i pasay nær filippinenes hovedstad manila. tyskland har tatt seg til finale selv om lagets nye stjerne dennis schröder fra nba-laget toronto raptors har vært langt fra sitt beste etter å ha kranglet med landslagssjef gordon herbert tidligere i turneringen. franz wagner fra orlando magic og daniel theis fra indiana pacers leverte derimot varene. usa har fem vm-gull på merittlista, men stilte som vanlig et lag uten sine største navn i en vm-turnering. det må ol til for å lokke de største amerikanske stjernene. serbia stiller uten nba-superstjernen nikola jokic, men har likevel tatt seg til finale. i semifinalen ble canada slått 95-86, og dermed er det klart at tittelen forblir på europeiske hender. spania var tittelforsvarer, men forsvant ut i mellomrunden. (ntb)


  Borge i kjempetrøbbel i Ohio

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:08.35)
  celine borge (25) fikk en fæl start på lpga-turneringen i cincinnati. kun to spillere var dårligere enn henne. tønsberg-jenta gikk torsdagens åpningsrunde fem slag over par. hun må heve seg voldsomt for å redde seg inn og greie cuten. grensen ligger an til å gå på ett slag under par. borge er på delt 137.-plass i et felt på 144 spillere. hun måtte tåle seks bogeyer på veien, mens dagens lille opptur ble birdien på det åttende hullet. liu ruixin fra kina topper ohio-turneringen. hun gikk runden sju slag under par og spilte seg til fem av i alt sju birdier mellom hull to og ni. konkurransen går over fire runder og avsluttes søndag. (ntb)

  Johannessen i tetsjiktet i europatour-turnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. september 2023 KL:20.34)
  kristian krogh johannessen spilte glitrende golf på 1. runde av irish open og ligger på delt andreplass i et sterkt startfelt. nordmannen gikk åpningsrunden på seks slag under par og er bare ett slag bak lederen, inderen shubhankar sharma. kjente golfspillere som rory mcilroy, tyrrell hatton, shane lowry og adam scott spiller også turneringen. johannessen startet turneringen på det 10. hullet og fikk en meget god start. han noterte birdier på både hull 10, 11 og 13. det ble birdie også på hull 18, 1 og 4, før johannessen noterte dagens eneste bogey på det sjette hullet. han rundet av dagen med en ny birdie på hull 9. fem spillere deler andreplassen i europatourturneringen etter første dag. (ntb)


  Alcaraz til semifinale i US Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. september 2023 KL:06.48)
  regjerende mester carlos alcaraz hadde relativt få problemer med å knuse alexander zverev og med det ta seg til semifinale i grand slam-turneringen us open. alcaraz slo tyskeren med settsifrene 6-3, 6-2, 6-4 på hardcourten i new york. i semifinalen venter russiske daniil medvedev. – jeg er veldig komfortabel med å spille på denne banen og i new york generelt. jeg føler meg sterk og klar for kampen mot medvedev, sa alcaraz. (ntb)

  Vålerenga ett skritt nærmere Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:21.55)
  vålerenga fikk en strålende start på kvalifiseringen til mesterligaen. kvalifiseringen består av to runder, hvor det i første runde er fire lag som møtes til en mini-turnering. vålerenga er vertskap én av disse turneringene, hvor det er to semifinaler og deretter en kamp om tredjeplassen og en finale, hvor vinneren går videre til runde to. i semifinalen på hjemmebane mot minsk tok vålerenga ledelsen med mimmi löfwenius allerede i kampens niende minutt. minsk utlignet på straffe fem minutter før pause, men bare tre minutter senere svarte vålerenga og karina sævik. oslo-laget hadde dermed en 2-1-ledelse til pause og det ble til 3-1 i den andre omgangen, etter en scoring fra ylinn tennebø. – det var litt mer spennende enn jeg tror de selv hadde håpet på, men de gjorde jobben og det ble ganske komfortabelt, sier nrks fotballekspert carl-erik torp. i finalen i runde én skal vålerenga spille mot celtic. også den kampen spilles i oslo, en kamp som starter lørdag klokken 20.00. vinner vålerenga der, går de videre til runde to. der er det et oppgjør over to kamper (hjemme og borte) som i så fall venter. runde to spilles i midten av oktober og der kan det bli et møte med europeiske topplag. potensielt kan vålerenga blant annet bli trukket mot lag som arsenal eller wolfsburg. også brann er videre til finalen i deres miniturnering i runde én av mesterliga-kvalifiseringen. de møter belgiske anderlecht i finalen, som spilles i polske katowice.

  Reiten, Ødegaard og Haaland nominert til Gullballen: – Helt vanvittig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:19.23)
  martin ødegaard og guro reiten er for første gang nominert til gullballen (ballon d`or). erling braut haaland er også nominert, noe som er tredje gang for stjernespissen. totalt 30 menn og 30 kvinner ble nominert. – det sykeste er at det kunne veldig fort vært nominert én til. det er jo helt vanvittig for en nasjon som norge, sier nrks fotballekspert carl-erik torp. – det sier litt om hvor vi plutselig har kommet. det er store stjerner som er nominert til slike priser, det er ikke noe man skal ta for gitt. prisen deles ut 30. oktober. haaland ble nummer ti i kåringen i 2022 og nummer elleve i 2021. det er også den høyeste plasseringen til en norsk mann i kåringen, som ble delt ut for første gang i 1956. rune bratseth ble henholdsvis nummer 20 og 15 i 1992 og 1993, mens bent skammelsrud ble nummer 33 i 1997. tore andré flo var også nominert i 1998, men uten å få noen stemmer. for kvinner ble prisen for første gang delt ut i 2018. den gang vant ada hegerberg den prestisjefulle prisen, mens hun ble nummer fire i 2019 og nummer syv i 2022. reiten er den andre norske kvinnen etter nevnte hegerberg som har fått en nominasjon til prisen. reiten hadde en strålende sesong for chelsea, som vant den engelske serien og cupen. i tillegg kom de til semifinalen, hvor de ble slått ut av barcelona. for caroline graham hansen ble det imidlertid et nytt år uten nominasjon til gullballen, til tross for at hun spesielt i mesterligaen var sentral for at barcelona vant turneringen. barcelona vant også både den spanske serien og cupen. – jeg er overrasket. i sin posisjon så har hun vært avgjørende i hjemlig serie, i mesterligaen og gjort spektakulære ting. hun har vært en ekstremt viktig bidragsyter for dem der. det er en tøff konkurranse. man kan være litt skuffet, men jeg tenker ikke at det er en skandale, sier torp.

  Stortalent ble yngste amerikaner i en US Open-semi på 30 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:07.35)
  ben shelton (20) ble onsdag den yngste amerikaneren til å spille seg til en us open-semifinale i tennis siden 1992. nå venter selveste novak djokovic. shelton vant den amerikanske duellen mot frances tiafoe 6-2, 3-6, 7-6 (9-7), 6-2 onsdag morgen. i den underholdende kampen hamret shelton inn 50 vinnere og viste fram sin farlige forehand mot langt mer erfarne tiafoe. shelton tok seg til kvartfinale i australian open i vinter, og onsdagens seier gjorde ham klar for en grand slam-semifinale for første gang i karrieren. der venter novak djokovic, som tidligere på dagen i new york slo taylor fritz og ble klar for sin 47. semifinale i en grand slam-turnering. det er rekord. – det blir ikke mye bedre enn det, sa shelton om det som blir det første møtet mellom unggutten og djokovic. shelton ble profesjonell i fjor og spiller kun sin femte grand slam-turnering. uavhengig av resultat mot djokovic for 20-åringen vil han være inne blant topp 20 på verdensrankingen etter turneringen.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »