Hovedsiden

Liten annonse
  Ny Ruud-seier i Acapulco – klar for kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 28 minutter gammel - (torsdag 29. februar 2024 KL:08.14)
  tennisesset casper ruud fortsetter den gode trenden på mexicansk hardcourt. torsdag morgen norsk tid slo han dusan lajovic i atp 500-turneringen i acapulco. nordmannen vant 6-4, 7-5. i kvartfinalen venter amerikaneren ben shelton, som slo matteo arnaldi før ruud gikk på banen. det var den fjerde triumfen til ruud over den serbiske veteranen lajovic (33). ruud har kun tapt mot ham én gang. spillerne var begge meget solide i egen serve, men på stillingen 5-4 begynte ruud virkelig å legge press på serberen. 25-åringen fra snarøya gikk opp til 40-0 og lyktes siden på sin tredje bruddball. dermed vant han førstesettet med 6-4. i sett nummer to hadde ingen av spillerne en eneste bruddball før ruud igjen viste seg seig og satte lajovic under press da det gikk mot avgjørelse. nordmannen ledet 6-5 på serberens serve og gikk opp til 40-15 i det tolvte gamet. det betød to matchballsjanser for ruud, som lyktes på den første og vant kampen med 7-5 i annet sett. i første runde i acapulco måtte ruud slite med christopher eubanks som fulgte nordmannen helt til døren. i los cabos sist uke viste ruud knallform hvor han ikke ga fra seg et eneste sett fram mot finalen. der ble det tap for australske jordan thompson. ben shelton spilte sist i dallas, der han tapte i strake sett for landsmannen tommy paul i semifinalen. ruud står med ti turneringsseirer i karrieren. alle har kommet på atp 250-nivå. i tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre grand slam-finaler og spill i atp-finalen. (ntb)


  Treg start for Borge i Singapore

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 29 minutter gammel - (torsdag 29. februar 2024 KL:07.13)
  celine borge fikk en småtøff start på lpga-turneringen i singapore og gikk 1. runde på to slag over par. det skjedde på en åpningsrunde der birdiene slett ikke satt like løst som normalt. i skrivende stund ligger en kvartett i tet med tre slag under par – esther henseleit (tyskland), linn grant (sverige), lilia vu (usa) og yin ruoning (kina). borge noterte sin første birdie allerede på hull to, men fulgte opp med en bogey på det neste hullet. det ble en ny bogey på sjuende hull, før hun kom seg under par med birdier på 9. og 10. hull. deretter røynet det på for den norske golfproffen. bogeyer på hull 12, 14 og 17 gjorde at hun endte dagen med et skuffende resultat. turneringen i singapore avsluttes søndag. (ntb)

  Norge knuste Østerrike: – Jeg er veldig stolt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:20.42)
  i norges tredje kamp i firenasjoners turneringen gikk alt på skinner. håndballjentene spilte ball i hatt med østerrike, og vant til slutt med kalassifrene 43–22. det var norges første kamp etter tapet i vm-finalen mot frankrike, og første kampen i oppkjøringen til sommerens ol i paris. onsdagens kamp var katrine lundes nummer 351, hun sier til nrk at det fremdeles er stort, selv om det har blitt noen kamper etter hvert. – jeg er veldig stolt, det må jeg si. det er stort å ha spilt så mange kamper med flagget på bryster, sier lunde. gjestene var aldri noen særlig trussel, og når lunde til tider fungerte som en levende vegg fikk ikke østerrikerne utrettet mye foran det norske målet. hvor lenge hun fortsetter kan ikke målvakten svare på. – vi får se. det kan jeg ikke svare på, sier lunde. veronica kristiansen var tilbake med flagget på brystet for første gang på ett og et halvt år. – det var veldig gøy. det er godt å være tilbake igjen, sier kristiansen til nrk. sjefen selv, thorir hergeirsson, likte det han så i halden onsdag kveld. – jeg synes det var bra fokus. vi har hatt to treninger med godt fokus på det vi ønsker å forbedre etter vm. målvaktene våre står bra og vi får rullert mye uten at det lugger, sier han til nrk. i det siste har det vært snakk om hergeirsson skal forlenge kontrakten med norges håndballforbund for å fortsette som sjef. – vi er i samtaler. det er naturlig når man er inne i siste året og det skal tittes videre. det kommer en dag når vi har besluttet hvordan dette kommer til å bli. det er det jeg vil si om det. jeg mye å gjøre nå, så jeg har mye å tenke på, sier islendingen til nrk. seieren mot østerrike var norge sin tredje seier i turneringen. firenasjonersturneringen spilles mellom norge, østerrike, ungarn og sveits. de tre siste nasjonene er verter for håndball-em. som regjerende europamester er norge direkte kvalifisert til mesterskapet.

  Norge knuste Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:20.42)
  i norges tredje kamp i firenasjoners turneringen gikk alt på skinner. håndballjentene spilte ball i hatt med østerrike, og vant til slutt med kalassifrene 43–22. det var norges første kamp etter tapet i vm-finalen mot frankrike, og første kampen i oppkjøringen til sommerens ol i paris. – det er veldig mye som klaffer. jeg synes forsvarspillet justerer seg til å være ganske bra etter hvert. vi har redninger gjennom hele kampen, det gjør seg på måltavla, sier henny reistad til nrk. gjestene var aldri noen særlig trussel, og når katrine lunde til tider fungerte som en levende vegg fikk ikke østerrikerne utrettet mye foran det norske målet. dermed tok norge sin tredje seier i turneringen. firenasjonersturneringen spilles mellom norge, østerrike, ungarn og sveits. de tre siste nasjonene er verter for håndball-em. som regjerende europamester er norge direkte kvalifisert til mesterskapet.

  Manchester United og Liverpool kan møtes i kvartfinalen i FA-cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:20.07)
  om manchester united og liverpool vinner kveldens kamper i den femte runden av fa-cupen, vil de møtes i kvartfinalen av turneringen. manchester united spiller borte mot nottingham forest kl. 20:45 onsdag, mens liverpool tar imot southampton kl. 21. for manchester city, erling braut haaland og oscar bobb blir det kvartfinale hjemme mot newcastle. i de to siste kvartfinalene spiller coventry borte mot vinneren av oppgjøret mellom wolverhampton og brighton, mens vinneren av chelsea og leeds får besøk av leicester. kvartfinalene vil bli spilt i helgen 16. og 17. mars.

  Saudiarabisk fond har fått tennisavtale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:17.06)
  saudi-arabias offentlige investeringsfond (pif) har inngått en femårsavtale med atp, den internasjonale organisasjon for herrenes profftennis. med det øker kongedømmets innflytelse på internasjonal sport. avtalen som ble kjent onsdag, omtales som et «flerårig strategisk partnerskap». i en felles uttalelse melder fondet og atp at partnerskapet innebærer en «betydelig delt forpliktelse til å fremme tennis globalt». noen sum for investeringen er ikke kjent, men avtalen innebærer at pif blir offisiell navnesponsor for atps rankingliste. fondet går også inn som partner for atp-turneringene i indian wells, miami, madrid og beijing, samt atp-sluttspillet. siden 2021 har det saudiske fondet investert tungt i flere store idretter, inkludert opprettelsen av pga-rivalen liv innen golf og oppkjøpet av premier league-klubben newcastle. saudi-arabia blir også arrangør av vm-sluttspillet i fotball i 2034. landet har blitt beskyldt for «sportsvasking» ved å bruke idrett til å bedre sitt renommé internasjonalt etter massiv kritikk for håndteringen av menneskerettigheter og klimaspørsmål. (ntb)


  Casper Ruud videre i Acapulco

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 28. februar 2024 KL:06.35)
  casper ruud slo amerikanske christopher eubanks i første runde av atp 500-turneringen i acapulco natt til onsdag. snarøya-gutten har levert gode takter i mexico den siste tiden. han tok seg til finalen av turneringen i los cabos forrige uke, men tapte for australske jordan thompson. eubanks var rangert som nummer 34 på atp-rangeringen før turneringen. ruud var rangert som nummer elleve. nordmannen tok det første settet 6-4, men sett nummer to ble jevnere. det måtte nemlig avgjøres i et tiebreak. eubanks tok tiebreaket 7-5, og utlignet med det til 1-1 i sett. kampen ble avgjort da ruud vant det tredje og avgjørende settet 6-3 etter 40 minutter med spill. han vant dermed med settsifrene 6-4, 6-6 (5-7), 6-3 og er med det klar for åttendedelsfinale. ruud vil forsøke å ta sin første atp-tittel siden april i fjor. den kom i estoril i portugal. ruud møter vinneren av hjemmehåpet rodrigo pacheco mendez og serbiske dusan lajovic i åttedelsfinalen. det er den andre atp-turneringen ruud spiller i år ved siden av australian open, hvor han røk ut i 3. runde mot cameron norrie. siden har han spilt davis cup for norge og uts-turnering på hjemmebane i telenor arena. (ntb)

  Mexicos fotballdamer sjokkerte USA – andre seier i historien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:08.30)
  bare én gang tidligere hadde mexicos fotballdamer slått den mangedobbelte verdensmesteren usa før 2-0-seieren natt til tirsdag. 40 ganger er det endt med tap og én gang med uavgjort siden det første møtet mellom lagene i 1991. den eneste seieren kom for 14 år siden i 2010 – før nattens kamp i gold cup, mesterskapet for nord- og mellom-amerika. lizbeth ovalle ga mexico ledelsen 1-0 etter 28 spilte minutter i carson i california. det var usas første baklengsmål på 33 kamper mot et lag som tilhører lagene i concacaf-forbundene. målet kom etter forsvarstabbe av usas veteran becky sauerbrunn. på overtid i 2. omgang fastsatte innbytteren mayra pelayo-bernal sluttresultatet til 2-0. resultatet gjorde at mexico vant gruppen, men også usa slår følge til kvartfinalen i gold cup fra den samme gruppen. 12 nasjoner fordelt på tre grupper deltar i turneringen. (ntb)


  Doubletap for Casper Ruud i Acapulco - Eubanks venter i singel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:07.19)
  casper ruud og amerikaneren william blumberg røk på et klart tap i 1. runde av atp-turneringen i double i acapulco natt til tirsdag. nordmannen og blumberg er allerede ute av turneringen etter 3-6, 2-6 for mexicaneren santiago gonzalez og briten neal skupski. ruud og blomberg tok seg sist helg til semifinalen i doubleturneringen i los cabos i mexico. der tapte de for jordan thompson og max purcell, som senere også vant finalen. enda viktigere for casper ruud i acapulco er nok den individuelle i atp 500-turneringen i den mexicanske feriebyen. casper ruud møter amerikaneren chris eubanks i 1. runde natt til onsdag. (ntb)

  Haaland nominert til gjev pris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:13.02)
  erling braut haaland er blant de som kan få laureus-prisen som årets mannlige idrettsutøver. golfstjernen viktor hovland kan også bli hedret. haaland var i stor grad ansiktet utad til et manchester city-lag som i fjor vant både premier league, mesterligaen og fa-cupen. jærbuen scoret på bestilling og har siden fått flere priser. haaland får konkurranse av novak djokovic, mondo duplantis, noah lyles, lionel messi og max verstappen, kommer det fram i nominasjonene mandag. laureus sports awards har vært delt ut siden 2000. den omtales som idrettens oscar-utdeling. i nominasjonene til årets lag er europas ryder cup-lag med på listen. der var hovland viktig for laget som slo usa i turneringen i roma. på den listen er også haalands manchester city og spanias kvinnelandslag som gikk til topps i vm. hovland hadde en kjempesesong i fjor og gikk til topps i pga-sluttspillet. (ntb)

  Tavatanakit vant på hjemmebane – Borge unngikk sisteplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:21.22)
  patty tavatanakit fra thailand vant lpga-turneringen i golf på hjemmebane søndag og innkasserte 2,67 millioner kroner i seierspremie. hun gikk de fire rundene 21 slag under par etter den jevne serien 67-67-66-67 og seiret ett slag foran sveitsiske albane valenzuela. celine borge hadde en svært tung turnering og var på sisteplass etter både 2. og 3. runde i en turnering uten cut. søndag avsluttet hun med en 72-runde og tok seg forbi kinesiske shi yuting slik at hun slapp å ende aller sist. borges serie 70-77-75-72 ga henne likevel 38.000 kroner i premiepenger. (ntb)

  Casper Ruud tapte finalen i Mexico

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:08.52)
  casper ruud måtte se seg slått av jordan thompson i finalen av los cabos-turneringen i mexico. mer enn ti måneder er gått siden nordmannens forrige tittel. australieren plukket sin første atp-tittel med settsifrene 6-3, 7-6. thompson er rangert som verdens 40. beste tennisspiller. ruuds forrige atp-finale var helt tilbake til 23. juli i fjor. den endte imidlertid i tap for andrej rublev. hans siste turneringsseier kom i estoril 9. april. før nattens oppgjør hadde ruud og thompson møttes tre ganger. nordmannen vant de to første kampene, før thompson danket ruud ut i 1. runde av prestisjetunge wimbledon i 2021. i september 2022 var 25 år gamle ruud rangert som verdens nest beste tennisspiller etter at han tok seg til finale i us open. siden har han falt på atp-rankingen, og ved inngangen til denne ukens turnering i mexico var snarøya-mannen rangert som nummer tolv. allerede til uken går ruud i gang med atp500-turneringen i acapulco, også det på mexicansk jord.

  casper ruud tapte finalen i atp-turneringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:06.37)
  casper ruud måtte se seg slått av jordan thompson i finalen av los cabos-turneringen i mexico. australieren plukket sin første atp-tittel med settsifrene 6-3, 7-6. thompson er rangert som verdens 40. beste tennisspiller. ruuds forrige atp-finale var helt tilbake til 23. juli i fjor. den endte imidlertid i tap for andrej rublev. hans siste turneringsseier kom i estoril 9. april. (ntb)


  Sterk plassering for Stavnar i Marokko

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:21.11)
  madelene stavnar endte på delt 7.-plass i helgens turnering på kvinnenes europatour i golf etter å ha spilt de tre rundene seks slag under par. stavnar leverte tre 71-runder i rabat i marokko og innkasserte vel 135.000 kroner i premiepenger. hun var sju slag bak engelske bronte law, som tok sin tredje seier på europatouren. vinnersjekken var på 765.000 kroner. marianne skarpnord avsluttet turneringen seks slag over par og endte på delt 59.-plass. dorthea forbrigd på 81.-plass greide ikke cuten etter to runder. (©ntb)

  Høstmælingens lag tok gull i junior-VM – bronse til kvinnene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:17.26)
  det norske herrelaget vant 7-6 over italia etter forlengning i finalen i junior-vm curling lørdag. kvinnelaget tok bronse med 7-5-seier over canada. lukas høstmælingen var skip på laget som brøt den norske seierstørken i junior-vm for menn. sjur loen, pål trulsen, thomas ulsrud, steffen mellemseter, eirik mjøen og magnus ramsfjell har gjennom årene sikret seks bronse og ett sølv, men gullet manglet inntil lørdag. det ble bare to nederlag på ni innledende kamper, før usa ble slått 10-3 i semifinalen og italia nedkjempet i finalen. norges lag, bestående av høstmælingen, eskil eriksen, magnus lillebø og tinius haslev nordbye, fikk en god start mot italia i finalen og ledet 4-2 etter fem omganger. etter åtte omganger hadde italienerne kommet tilbake i kampen og utlignet til 5-5. norge tok ledelsen 6-5 før siste omgang, men italia reddet seg inn med ett poeng i den tiende. dermed måtte kampen avgjøres i forlengning. høstmælingen og co. mestret nervepresset best og ble verdensmestere. danmark tok bronsen med 10-9-seier over usa. skip torild bjørnstad ledet det norske kvinnelaget til 7-5-seier over canada i bronsekampen tidligere lørdag. en sterk sjetteomgang med tre poeng banet vei for norsk seier i kampen om den siste pallplassen. det sto 7-4 før siste omgang, og canada greide ikke skaffe seg de nødvendige poengene. bjørnstad hadde med seg eilin kjærland, ingeborg forbregd og nora østgård på laget. sveits vant turneringen med 10-3 over japan i finalen. (ntb)

  casper ruud klar for finale i los cabos-turneringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:05.07)
  casper ruud er klar for sin første atp-finale på sju måneder etter at han slo ut stefanos tsitsipas av atp-turneringen i mexico natt til lørdag. ruud sikret karrierens 19. finalebillett med settsifrene 6-4, 7–6. i finalen venter vinneren av oppgjøret mellom tyske alexander zverev og australske jordan thompson. de skulle møtes klokken 5 norsk tid lørdag morgen. (ntb)

  casper ruud til semifinale i los cabos-turneringen i tennis

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:00.24)
  casper ruud tok seg greit videre til semifinalen i atp-turneringen i mexico med å slå nuno borges fra portugal i strake sett. kampen endte 6-3, og 6-2 etter 67 minutter og 22 sekunders spill. fjerdeseedede ruud hadde aldri møtt borges før torsdagens kvartfinale. portugiseren slo australske max purcell i sin kamp i 2. runde, men ruud tok seg greit av marcos giron med 6-1, 6-0. i semifinalen møter ruud vinneren av greske stefanos tsitsipas og amerikanske aleksandar kovacevic. (ntb)

  Casper Ruud videre i Mexico

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:06.05)
  casper ruud er kvartfinaleklar i atp-turneringen i mexicanske los cabos. han slo amerikaneren marcos giron i strake sett. snarøya-mannen vant 2.-rundeoppgjøret på hardcourt med sifrene 6-1, 6-0. med det revansjerte ruud den tidlige exiten giron påførte ham i tokyo på atp-touren i oktober i fjor. da tapte han begge settene. singleturneringen i mexico er ruuds første siden han for en måned siden forsvant ut i 3. runde av australian open. etter det hjalp han norge videre i davis cup. i kvartfinalen møter ruud enten australske max purcell eller nuno borges fra portugal. (ntb)


  Ruud åpner mot amerikaner i Los Cabos

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:06.05)
  norges tennisstjerne casper ruud skal måle krefter mot marcos giron fra usa i 2. runde av atp 250-turneringen i mexico. det er klart etter at giron vant over japanske taro daniel med settsifrene 6-4, 7–5 natt til onsdag norsk tid. utfallet ble klart etter at ruud først hadde spilt double i atp-turneringen på samme sted med amerikaneren william blumberg mot britene jack draper og daniel evans tidligere natt til onsdag norsk tid. denne kampen endte med seier for ruud og blumberg med settsifrene 6-3, 6–3. ruud er fjerdeseedet i hardcourt-turneringen og fikk walkover i første runde. (ntb)

  Formsvak Alcaraz innrømmer: – Langt unna mitt beste nivå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:07.04)
  den spanske tennisstjernen carlos alcaraz (20) har trøblet med formen i starten av 2024. verdenstoeren erkjenner at han har mye å gå på. spanjolens forrige turneringsseier kom i wimbledon i fjor med en mesterlig finalekamp mot novak djokovic. siden har han vært i semifinale i både us open og atp-finalen i torino, i tillegg til finale i masters-turneringen i cincinnati. det har imidlertid ikke endt med noen titler. søndag forsvant han overraskende ut i semifinalen mot chileneren nicolas jarry i atp250-turneringen i buenos aires. etter tapet var alcaraz klar på at han er et stykke unna toppformen. – det var tøft å tape, og det smerter virkelig. det er mye å forbedre. jeg spilte god tennis, men jeg er samtidig langt unna mitt beste nivå, sa spanjolen til nyhetsbyrået afp. alcaraz har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste par årene. han ble tidenes yngste verdensener da han som 19-åring slo norske casper ruud i us open-finalen i 2022. siden har han og serbiske djokovic vekslet mellom å inneha 1.-plassen på atp-rankingen. sistnevnte har imidlertid tronet øverst sammenhengende siden september i fjor. (ntb)

  Hovland tar grep etter ujevn helg – dropper turnering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:22.36)
  viktor hovland vil bruke de neste ukene på å få skikk på eget spill. han står derfor over pga-konkurransen the classic i slutten av måneden. det bekrefter golfproffen til discovery etter helgens turnering i pacific palisades i california. der gikk hovland i alt seks slag under par og var aldri med i tetsjiktet. – jeg er ikke interessert å spille turneringer når ting ikke sitter. da vil jeg heller bruke den tiden på å få ting på plass. når kvaliteten på slagene er tilbake, kan jeg spille flere turneringer, sier hovland og fortsetter: – akkurat nå er det ikke de turneringene som er det viktigste. man har jo majorturneringene som kommer, og jeg har først og fremst lyst til å være klar til dem. the classic er lagt til palm beach gardens i florida. konkurransen varer fra 29. februar til 3. mars. etter planen blir hovland å se i aksjon igjen i arnold palmer invitational. den spilles også i florida (7. til 10. mars). (©ntb)

  Ujevn lørdagsrunde for Hovland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:22.43)
  viktor hovland fant ikke helt rytmen på nest siste runde av pga-turneringen i california. golfproffen gikk lørdagen ett slag under par. det betyr at han faller noen hakk på resultatlista i pacific palisades. hovland er i øyeblikket på en delt 28.-plass etter å ha startet runden som nummer 20 i sammendraget. han noterte birdier på det 6., 15. og 17. hullet, men måtte også tåle to bogeyer (hull fire og åtte). nordmannens beste slag for dagen var utspillet på hull seks som la ballen halvmeteren fra hullet. det banet vei for hans første birdie på runden. før søndagens avslutning er hovland fire slag under par. i skrivende stund er han ni slag bak ledende patrick cantlay fra usa. (ntb)
  Tiger Woods hopper av PGA-turnering med sykdom

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:23.25)
  golfhelten tiger woods har sett seg nødt til å trekke seg fra helgens pga-turnering i california. underveis på annen runde ga han seg med sykdom. det opplyser pga på x. woods er medarrangør av turneringen som spilles i pacific palisades i california. han fikk dermed spesialinvitasjon til å delta. woods gikk den første runden torsdag på ett slag over par. etter seks hull på andre runde lå han på to slag over par totalt. han valgte å gi seg der sykdom ble oppgitt som grunn. 47-åringen har hatt mye trøbbel med kroppen siden en alvorlig bilulykke i 2021. i etterkant har han spilt noen turneringer, men har slitt med å bevege seg rundt på golfbanen i fire runder.

  Magnus Carlsen vant storturnering i fischersjakk i Tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:16.15)
  magnus carlsen utnyttet en åpningsblemme av fabiano caruana og avgjorde finalen i fischersjakkturneringen i wangels med seier i avgjørende parti. det skjedde på en dag der en opplagt nordmann fikk drahjelp av motstanderen i åpningen og skaffet seg et tidlig forsprang. allerede i første trekk gikk det galt for caruana, som endte i en stilling der han sto klønete til med den ene hesten sin. dermed viste sjakkcomputeren på vgs sending allerede da en seierssjanse på 42 prosent for carlsen – mot 5 prosent for amerikaneren. – jeg kan ikke huske å ha sett noen gang i en kamp i fischersjakk et sånt utslag etter bare ett eneste trekk, sa ekspertkommentator torstein bae i vgs studio. de to sjakkstjernene spilte remis i første parti torsdag, og dermed ville seier fredag bety triumf i hele turneringen. carlsen har spilt bedre og bedre etter en treg start i tyskland, og han slo tidligere denne uken ut alireza firouzja i kvartfinalen og nodirbek abdusattorov i semifinalen. (©ntb)


  Hovland bak teten etter svak avslutning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:23.42)
  en turneringsfri uke viet til trening så ut til å ha gjort viktor hovland godt, men svak putting ødela likevel hans første runde i pga-turneringen i california. hovland greide birdie på tre av de seks første hullene og var tre slag under par halvveis på åpningsrunden. dessverre ble ikke den andre halvdelen like bra, så etter første runde endte oslo-gutten ett slag under par på en foreløpig delt 33.-plass. patrick cantlay leder turneringen sju slag under par. hovland lyktes umiddelbart med birdie på første hull. han fulgte opp med en ny birdieputt på neste hull. etter noen hull på par ble det birdie også på 6. hull for den norske golfstjernen. turneringens grafikk indikerte innledningsvis birdie også på det femte hullet, men det ble senere rettet til par. den andre halvdelen startet med to hull på par, før han satte nok en birdie på hull elleve. dessverre for 26-åringen røk han på bogey på både hull 12, 14 og 18, og han endte dermed runden ett slag under par. hovland var påmeldt til phoenix open forrige uke, men trakk seg etter å ha prestert under pari i turneringen på pebble beach uka før. han prioriterte trening i florida. tiger woods, som gjør comeback etter ti måneders turneringspause, innledet med to birdier og to bogeyer på de fire første hullene. etter en ujevn runde med fem birdier og seks bogeyer er legenden ett slag over par. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »