Hovedsiden

Liten annonse
  Ofkir tilbake til Eliteserien - klar for HamKam

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. juli 2024 KL:22.22)
  mohamed ofkir er tilbake i eliteserien og skal spille for hamkam på lån ut sesongen. det opplyser hamar-klubben. i avtalen ligger det en opsjon på å kjøpe ofkir fri fra vålerenga. angrepsspilleren er spilleklar til hamkams neste kamp mot viking 4. august. det er samme dag som ofkir fyller 28 år. – det som skjer i hamkam nå, virker veldig spennende. jeg har hatt mange gode samtaler med jakob michelsen og kjenner personer i klubben som har snakket veldig varmt om satsingen på hamar, sier ofkir i en uttalelse. han har tidligere spilt for lillestrøm, belgiske lokeren, sandefjord, sarpsborg, vålerenga og tyrkiske manisa. hos sistnevnte var han på utlån. (ntb)

  Allan Saint-Maximin på lån til Fenerbahçe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:16.51)
  den tidligere premier league og newcastle-stjernen allan saint-maximin går på lån til den tyrkiske klubben fenerbahçe ut neste sesong. det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag. saint-maximin signerte for den saudiarabiske klubben al-alhi i fjor sommer, og er nå klar for europeisk klubbfotball igjen. der får han josé mourinho som trener etter at han signerte for den tyrkiske klubben tidligere i sommer.

  Tidligere Molde-trener tar over Ingstads klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:06.48)
  helle thomsen er tilbake som hovedtrener i rumenske csm bucuresti. blant spillerne i stallen er vilde ingstad. det er andre gang at thomsen hentes til bucuresti. hun var der også fra 2017 til 2018. – jeg ser fram til å vende tilbake til romania og klubben, sier dansken. thomsen har en bred trenerkarriere å vise til. i tillegg til å lede både sveriges og nederlands kvinnelandslag i håndball har hun hatt klubbjobber i danske midtjylland, tyrkiske kastamonu og franske nantes. hun var i molde mellom 2018 og 2020. ingstad har lagt bak seg sin første sesong i csm bucuresti. (ntb)  Berlin-politiet stoppet tyrkisk supporterparade etter «ulvehilsen»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:19.22)
  en tyrkisk fanparade i berlin ble lørdag stanset av politiet fordi flere av supporterne gjorde politiske håndbevegelser. det skriver nyhetsbyrået afp. dette var den samme politiske markeringen som den tyrkiske forsvarsspilleren merih demiral fikk to dagers suspensjon for tidligere i em. suspensjonen holder ham utenfor lørdagens kvartfinale mot nederland. politiet i berlin opplyser at de valgte å stoppe den tyrkiske supporterparaden fordi flere kom med samme hilsen som demiral. demiral gjorde håndbevegelser som angivelig symboliserte to ulver, en feiring som skal være et symbol for den nasjonalistiske og høyreekstreme tyrkiske organisasjonen «de grå ulvene». den tyske regjeringen anser budskapet som rasistisk og antisemittisk. politiet tillater ikke denne typen politiske markeringer i byen og måtte stoppe det. lørdagens kvartfinale mellom tyrkia og nederland sparkes i gang klokken 21.00. (ntb)

  Uefa bekrefter utestengelse av Merih Demiral etter «ulvefeiring»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:12.44)
  merih demiral straffes med to kampers utestengelse for sin kontroversielle feiring i tyrkias em-seier over østerrike. han mister kvartfinalen mot nederland. demiral scoret begge tyrkias mål i 2-1-seieren i åttedelsfinalen og sendte dermed sin nasjon videre. etter 2-0-scoringen feiret han på omstridt vis med håndbevegelser som angivelig symboliserte to ulver. feiringen er ifølge tyske medier et symbol for den nasjonalistiske og høyreekstreme tyrkiske organisasjonen «de grå ulvene». – jeg er selvfølgelig veldig glad for å ha scoret to mål. jeg hadde en spesifikk feiring i tankene, og det er den jeg gjorde. det har å gjøre med min tyrkiske identitet, for jeg er veldig stolt over å være tyrker, sa demiral etter kampen, ifølge nrk. feiringen utløste mange overskrifter og reaksjoner, og det europeiske fotballforbundet (uefa) bestemte seg onsdag for å etterforske demiral. han mister også en potensiell semifinale. senere samme dag ble det kjent at tysklands ambassadør i tyrkia ble kalt inn på teppet av det tyrkiske utenriksdepartementet i ankara. det skjer blant annet etter at tysklands innenriksminister nancy faeser reagerte skarpt mot demirals feiring. – symbolene til tyrkiske høyreekstremister har ingenting å gjøre på våre stadioner. å bruke em som en plattform for rasisme er fullstendig uakseptabelt, skrev hun på meldingstjenesten x.

  Tyrkias fotballforbund avviser Bild-rapporter om Demiral-karantene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:06.29)
  tyske bild hevder at merih demiral må belage seg på to kamper på sidelinjen etter «ulvefeiringen» mot østerrike. selv avviser tyrkias fotballforbund rapportene. ifølge nyhetsbyrået dpa har forbundet uttalt at de hadde fram til fredag å svare for seg i saken. onsdag ble det klart at det europeiske fotballforbundet (uefa) skulle etterforske demirals feiring etter 2-0-scoringen mot østerrike. forsvarsspilleren valgte da å heve peke- og lillefingeren på begge hendene, slik at det skulle etterligne en ulv. ifølge tyske der spiegel er det et symbol for den nasjonalistiske og høyreekstreme organisasjonen «de grå ulvene». – jeg er selvfølgelig veldig glad for å ha scoret to mål. jeg hadde en spesifikk feiring i tankene, og det er den jeg gjorde. det har å gjøre med min tyrkiske identitet, for jeg er veldig stolt over å være tyrker, sa demiral etter kampen, ifølge nrk. tysklands innenriksminister nancy faeser var blant dem som reagerte sterkt på demirals gest. hun skrev på x at slike gester «ikke har noen plass» på landets fotballarenaer. – å bruke em som en plattform for rasisme er aldeles uakseptabelt, het det videre. tyske bild skrev torsdag ettermiddag at demiral utestenges i to kamper som følge av feiringen, men tyrkias forbund avviser dette. uefa har enn så lenge ikke konkludert i saken. (©ntb)

  tyskland innkalte den tyrkiske ambassadøren til møte etter demirals «ulvefeiring»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. juli 2024 KL:12.48)
  tyrkias ambassadør i tyskland ble torsdag morgen innkalt til et møte i berlin på grunn av merih demirals ulvefeiring i seieren over østerrike i fotball-em. det opplyser en talsperson for det tyske utenriksdepartementet, ifølge nyhetsbyråene reuters og afp. dagen før ble den tyske ambassadøren i tyrkia kalt inn på teppet etter den kontroversielle målfeiringen. les mer om saken her. onsdag ble det også klart at det europeiske fotballforbundet (uefa) etterforsker demiral etter gesten. etter å ha scoret 2-0-målet mot østerrike valgte tyrkia-spilleren å heve peke- og lillefingeren på begge hendene, slik at det skulle etterligne en ulv. dette håndsymbolet regnes som både nasjonalistisk, høyreorientert og ekstremistisk, skriver tyske der spiegel. – jeg er selvfølgelig veldig glad for å ha scoret to mål. jeg hadde en spesifikk feiring i tankene, og det er den jeg gjorde. det har å gjøre med min tyrkiske identitet, for jeg er veldig stolt over å være tyrker, sa demiral etter kampen, ifølge nrk. ntb/nrk

  Tyrkia sendte Tsjekkia ut av EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 26. juni 2024 KL:22.57)
  tsjekkia var avhengig av seier og 3 poeng for å kunne gå videre til åttedelsfinale. lenge sto det 1-1 og tsjekkerne presset på for utligning. i stedet var det tyrkia som kunne juble for seiersmålet 4 minutter på overtid. etter kun 20 minutter gjorde tsjekkia det ekstremt vanskelig for seg selv. den offensive midtbanespilleren barak dro på seg sitt andre gule kort etter en klønete felling på midtbanen. dermed måtte tjekkerne fullfære kampen med ti mann. – dette bør de utnytte, sa nrks fotballkommentator om tyrkias muligheter videre i kampen. før pause klarte de imidlertid ikke det. første omgang ble en tøff batalje med mange tette dueller. etter pause fikk tyrkia imidlertid hull på byllen. yüksek løsnet et skudd fra 20 meter som blokkeres mesterlig, før returen faller ned til samme mann. han triller ballen til calhanoglu ute til venstre i boksen, og på sitt første touch lader han børsa og fyrer løs med strak vrist til vill jubel for tyrkia. – det tar fullstendig av i den tyrkiske kolonien på tribunen utbrøt traaen. 15 minutter senere satt utligningen for tsjekkia. chory fanget opp andreballen etter et langt innkast. han skulle sette ballen i mål fra tre meter, men akaydin reddet mesterlig inne på strek. på returen banket soucek inn balleni i det tomme buret. etter en var-sjekk med mulig angrep pp målvakt, lot dommer målet stå. 4 minutter på overtid satte cenk tosun spikeren i kista. han mottok ballen ute til venstre, dro seg innover i banen, og blåste ballen nede i det lengste hjørnet. tsjekkia røk med det ut av em. i den andre kampen i gruppa slo georgia overraskende portugal 2-0, og tok seg med det også videre.

  Opprørspoliti brøt inn etter tribunebråk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:17.34)
  en drøy time før kampstart mellom tyrkia og georgia ble det hektisk inne på westfalenstadion i dortmund. i den ene svingen, som skilte georgiske og tyrkiske tilhengere, måtte opprørspolitiet inn. ifølge new york times-journalist tariq panja hadde det i minuttene før brutt ut en slåsskamp mellom de to ulike gruppene av fans. videoer fra tribunen viser hvordan flere gjenstander ble kastet mellom de to tribuneområdene, og at det også var fysisk håndgemeng mellom noen av tilskuerne. etter at politiet tok seg inn hos de georgiske supporterne, meldte panja noen minutter senere at det hele hadde roet seg ned. i forkant av kampen har også et voldsomt uvær fått mye oppmerksomhet. kampen starter 18.00 og sendes på nrk1.

  Ny sjef for Ryerson

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:16.50)
  fredag ettermiddag kunne borussia dortmund bekrefte at nuri şahin overtar som ny trener for klubben. det bekrefter klubben selv på x/twitter. det skjer dagen etter at edin terzic, som førte dortmund til champions league-finale i mai, trakk seg. şahin har fungert som assistenttrener for terzic det siste året, og var hovedtrener for tyrkiske antalyaspor mellom 2021 og 2023. som spiller har tyrkiske şahin spilt for klubber som dortmund, real madrid og liverpool. det betyr altså at norske julian ryerson får ny hovedtrener.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »