Hovedsiden

Liten annonse
  Reistad ikke meldt inn til åpningskampen i OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 25. juli 2024 KL:06.24)
  norge sin trener, thorir hergeirsson, har sendt inn en liste på 14 spillere som skal være med i åpningskampen mot sverige torsdag kveld. på den listen er ikke henny reistad som det er lenge har vært usikkerhet om rakk åpningskampen på grunn av en ankelskade. – det er ikke noe man heller vil enn å spille kamper, men den iveren skal ikke styre avgjørelsen. vi gjør det som er best for foten, sa reistad til nrk i går før uttaket til åpningskampen. med henny reistad ute, får ol-reserven thale rushfeldt deila sin ol-debut mot sverige. henny reistad ble i 2022 og 2023 kåret til verdens beste håndballspiller. vg omtalte saken først

  Jæger påmeldt stevne i Sveits

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:07.39)
  den norske friidrettskometen henriette jæger skal delta på 400 meter under et stevne i sveitsiske la chaux-de-fonds kommende søndag. det opplyser norges friidrettsforbund i en pressemelding. 21-åringen har valgt å løpe 400 meter under ol i paris. hun har den norske rekorden på distansen. jæger tok nylig gull på både 200 og 400 meter under nm i sandnes, og det var lenge knyttet usikkerhet til hvilken distanse hun ville velge i ol. i juni ble jæger nummer fire på 200 meter i em i roma. også på den distansen innehar 21-åringen den norske rekorden med tiden 22,58. den satte hun på et stevne i malmö i mai. til sveits skal også ol-klare line kloster. hun løper 400 meter hekk.


  Møtes til stjerneduell i Monaco

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:19.16)
  12. juli skal rivalene narve gilje nordås og jakob ingebrigtsen møtes på 1500 meter i monaco. det kommer frem av startlistene som ble offentliggjort i dag. på forhånd var det knyttet usikkerhet rundt om nordås kom til å delta, men ifølge arrangøren stiller 25-åringen til start. karsten warholm skal også løpe i monaco om halvannen uke. karoline bjerkeli grøvdal, som etter nm-seieren i sandnes sa at hun var usikker på om hun skulle delta, er foreløpig ikke å finne på startlistene.

  Casper Ruud møter Alex Bolt i 1. runde i Wimbledon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:11.49)
  det ble klart i fredagens trekning på all england club i sør-london. ruud er seedet som nummer åtte foran årets turnering, og han unngår dermed å møte en annen seedet spiller i de to første rundene. topp 8-spillerne unngår dessuten hverandre til og med 4. runde. bolt ligger på 234.-plass på atp-rankingen. han har spilt én atp-turnering tidligere i år, og da tapte han for tommy paul i adelaide. senere har han spilt på itf- og challenger-nivå. dersom ruud når kvartfinalen, vil han kunne møte tittelforsvarer og verdenstreer carlos alcaraz der. i trekningen kom det også fram at verdenstoer novak djokovic skal spille turneringen. han har det vært usikkerhet rundt på grunn av en skade. djokovic er på motsatt halvdel av ruud på tablået.

  Casper Ruud møter Alex Bolt i 1. runde i Wimbledon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:11.46)
  det ble klart etter fredagens trekning på all england club i sør-london. ruud er seedet som nummer åtte foran årets turnering, og han unngår dermed å møte en annen seedet spiller i de to første rundene. topp 8-spillerne unngår dessuten hverandre til og med 4. runde. dersom ruud når kvartfinalen, vil han kunne møte tittelforsvarer og verdenstreer carlos alcaraz der. i trekningen kom det også fram at verdenstoer novak djokovic skal spille turneringen. han har det vært usikkerhet rundt på grunn av en skade. djokovic er på motsatt halvdel av ruud på tablået. nordmannen har ikke sin stolteste statistikk på gress. ruud har kommet seg til 2. runde de to siste årene, men aldri lenger. foran årets wimbledon-turnering er han den eneste seedede spilleren som ikke har spilt en tellende kamp på gress tidligere i sesongen. hans forrige gressturnering var wimbledon i fjor, der han tapte for wildcard-spilleren liam broady i 2. runde. (ntb)


  Aalbu blir ny hoppsjef

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:13.27)
  jan-erik aalbu blir ansatt som ny sportssjef for hopplandslaget. hoppkomiteens leder stine korsen skriver følgende i en melding til nrk fredag: – jan-erik aalbu har alle de egenskapene vi mener er nødvendig for at vi skal lykkes. han har unik kompetanse og bred erfaring både sportslig og kommersielt, og er vårt klare førstevalg i jobben som daglig leder, skriver hun og fortsetter: – jan-eriks store engasjement og hans evne til å samarbeide bredt, blir også viktig i tiden fremover. etter det nrk erfarer er det fortsatt noen detaljer som gjenstår, og kontrakten er ennå ikke signert. men alt tyder likevel på at aalbu får jobben som daglig leder. nrk erfarte allerede tirsdag at aalbu kom til å ta over jobben clas brede bråthen har hatt i 20 år. aalbu har tidligere vært hopp- og kombinertsjef i perioden 2002 til 2004. i 2003/04-sesongen oppnådde han store meritter som sigurd pettersens sammenlagtseier i hoppuka, og roar ljøkelsøys vm-gull i skiflyging i planica. nå kommer han fra jobben som kommersiell leder i norges håndballforbund. aalbu tar over et hopplandslag i økonomisk krise, og et landslag som det siste halve året har vært preget av en rekke konflikter. rent sportslig er det også usikkerhet. landslagstroppen for kommende sesong er ennå ikke tatt ut, og det er heller ikke bestemt hvem som skal trene de mannlige hopperne.

  Bekrefter til NRK: Aalbu blir ny hoppsjef

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:13.27)
  jan-erik aalbu blir ansatt som ny sportssjef for hopplandslaget. det bekrefter hoppkomiteens leder stine korsen til nrk fredag. – jan-erik aalbu har alle de egenskapene vi mener er nødvendig for at vi skal lykkes. han har unik kompetanse og bred erfaring både sportslig og kommersielt, og er våt klare førstevalg i jobben som daglig leder, skriver hun og fortsetter: – jan-eriks store engasjement og hans evne til å samarbeide bredt, blir også viktig i tiden fremover. nrk erfarte allerede tirsdag at aalbu kom til å ta over jobben clas brede bråthen har hatt i 20 år. fredag ettermiddag ble det bekreftet. aalbu har tidligere vært hopp- og kombinertsjef i perioden 2002 til 2004. i 2003/04-sesongen oppnådde han store meritter som sigurd pettersens sammenlagtseier i hoppuka, og roar ljøkelsøys vm-gull i skiflyging i planica. nå kommer han fra jobben som kommersiell leder i norges håndballforbund. aalbu tar over et hopplandslag i økonomisk krise, og et landslag som det siste halve året har vært preget av en rekke konflikter. rent sportslig er det også usikkerhet. landslagstroppen for kommende sesong er ennå ikke tatt ut, og det er heller ikke bestemt hvem som skal trene de mannlige hopperne.  Amerikansk sprinthåp renvasket etter positiv dopingtest

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:11.12)
  erriyon knighton får delta i uttaksløpene til sommerens paris-ol. han har blitt renvasket etter at han i fjor testet positivt på et prestasjonsfremmende middel. knighton tok i fjor sølv på 200 meter under vm i budapest, men siden mars har han levd i stor usikkerhet med hva som vil skje med ol-sesongen. han testet positivt for stoffet trenbolone. onsdag rykket det amerikanske antidopingbyrået (usada) ut og renvasket sprinteren. de mener han har fått i seg stoffet etter inntak av forurenset kjøtt. knighton skal ha spist oksehale på et bakeri i sør-florida, og etter at usada har undersøkt kjøttet, kom de til konklusjonen om at det ikke var med vilje. det amerikanske uttaket til ol i paris starter 27. juni. usadas avgjørelse om å renvaske knighton kan bli anket av det internasjonale antidopingbyrået (wada). da knighton kvalifiserte seg til tokyo-ol i 2021, ble han den yngste mannlige utøveren siden jim ryun i 1964 som kom med på det amerikanske ol-laget. knighton endte på andreplass bak lyles i fjorårets verdensmesterskap. (ntb)  Kilde tilbake på ski denne uken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:12.20)
  aleksander aamodt kilde skal endelig få kjenne snø under skiene igjen fem måneder etter fallet i wengen. onsdag tester han seg i snø-anlegget i lørenskog. det har vært stor usikkerhet knyttet til kildes tilstand etter det stygge fallet i utforrennet i sveitsiske wengen 13. januar. han har vært gjennom flere operasjoner og en lang opptreningsperiode, og nylig var han tilbake på trening sammen med resten av alpinlandslaget. kilde pådro seg et alvorlig kutt i leggen og skadet skulderen i fallet. han er fortsatt i opptrening, og senest i forrige uke visste han ikke når han skulle trene på ski igjen. kilde satser videre mot kommende sesong, men har kjent på mye usikkerhet rundt om han kan komme seg tilbake i verdenstoppen. – ja, definitivt. og det er jo fortsatt en usikkerhet. jeg kjenner jo på det, om ting kommer til å komme tilbake til normalen, sa han sist uke. (©ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »